V případě zájmu o komiksy ze sekce ,,Nabízím'' pište na e-mailovou adresu v biu.
  • mearez
    Druhý díl pokračuje v příběhu, ovšem je ještě o řád lepší, než ten první. Nejlepší byl asi příběh z Holywoodu jen kvůli těm odkazům na všemožný filmy. No tohle je prostě pecka, ne že ne. Za mě 5*.
  • mearez
    Na základě ohlasů tady na databázi jsem měl jistá očekávání, ovšem výsledek je předčil. Tohle je po Blacksadovi můj nejoblíbenější evropskej komiks. Skvělá kresba, postvy jsou fajn, steam-punk fantasy svět je pořádně zajímavej a příběhy jsou skvěle oddechový. Co víc si od Modrý Crwe přát? Za mě 4*.
  • mearez
    Šestá kniha nasadila laťku pěkně vysoko a na tomto dílu je to vidět. Zase se budu jednouv hodnocení opakovat když řeknu, že jednosešitový příběhy nemám rád, takže u mě tato kniha lehce zklamala. Unwanted je celkem solidní příběh z hlediska komiksu, ale slabý v rámci Skalpů. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez16.6.2019 19:45Skalpy #06: Hlodání
    Zatim nejlepší díl vážně skvělý série. Tohel byla vážně pecka. Už jsem za půlkou a příběh už se nám začíná rozjíždět. Vážně skvělej díl! Za mě 5*.
  • mearez
    Tak tyhle jednoduchý originy postav fakt můžu. Je to sice naivní až běda, Steve vypadající jak chlápek z reklamy na Mrože je nahoře bez místy trapný, ale když to vezmu kolem a kolem tak pro mě je tohle skvělé seznámení s originem WW. Její původ jsem neznal, takže jsem tuto knihu uvítal, a i když je komiks dost podobný filmu z roku 2017, tohle se mi líbilo o několik řádů víc. A navíc, Wonderka je sympaťačka. Za mě 4*.
  • mearez
    Tohle je Punisher říznutej Clintem Eastwoodem na Divokym západě, jinak to popsat ani nejde. Není to vyloženě špatný komiks, a při čtení jsem se nenudil, ovšem tento komiks v sobě neskrývá vůbec žádnou větší pointu, není to jeden ucelený příběh ale spíše epizodické příhody Jonaha z jihu USA. Není to nic extra, ale na víkendové odpoledne je to krásně pohodové čtení. Za mě 3*.
  • mearez
    Upřímně řečeno, rád jsem si zase přečetl retro. Rozhodně lepší než předchozí kniha. Já si prostě toho retro Spider-mana vždycky rád přečtu, už jen proto, že jsem na těchto komiksech začínal. Za mě subjektivních 5*.
  • mearez
    Za mě je tohle skvělý pokračování. Nejhorší na tomhle díle je asi to, že rozjíždí další linky a vyvstává tu ještě více otázek, takže čtenář chce přirozeně další díl. Pro mě je tahle série zatim jeden z nejlepších objevů za tento rok. Za mě 5*.
  • mearez
    Tak nám tu startuje nový komplet. Ne že bych o něj něják moc stál, ale aspoň si rozšířím obzory o něco, co by tu nikdy nevyšlo, což je super.
    Masky u nás už vyšly. Neni to žádnej zázrak a je to strašně krátký příběh. Nic, z čeho bych něják skákal radostí, je to prostě jen taková výplň. Druhý příběh je o poznání lepší, ovšem pokud má sloužit jako reklama na komplet, který u nás jednou v budoucnu bude vycházet, tak to není moc efektivní, protože je Spidey v celém příběhu takový komediální prvek. Oproti tomu Wolvie je skvěle napsanej a fakt se mi líbil. Kresba je klasickej McFarlane, s tim že superhrdinové vypadaj skvěle, ale třeba Peter je nakreslenej místy úplně nešťastně.
    Je to celkem příjemnej Spidey, kterýho můžete minout, ale kvůli Wolverinovi by to možná byla škoda. Za mě 4*.
    Kompletů už je tu moc a nemyslim si, že tohle bude něják jiný, než komplety předchozí. Ovšem Spideyho moc načteného nemám, takže další díly taky zkusím.
  • mearez
    mearez5.5.2019 21:51Darebák
    Tento komiks jsem dostal od příbuzného. Normálně moc netíhnu k takovýmhle speciálním edicím v bůhví akým formátu, kterej se nevejde do knihovny, ale jak se už od dob počátků lidské rasy říká, darovanému koni na zuby nehleď. Tak jsem se do toho navečer pustil, no a jsem rád, že nejsem jediný, kdo má rozporuplné pocity. Nebudu tu sáhodlouze vypisovat, proč se mi Darebák nelíbil, prostě řeknu, že nechápu, proč a čím si tento kousek, tento one-shot, když to tak řeknu, vysloužil takhle pěkné vydání. Komiks mi připadal příběhově prázdný a no nevim, asi na něj po nějáké době úplně zapomenu.
    Pak je tu kresba, kvůli které Darebák vyšel v tomto zvětšeném formátu. No, Millera obecně moc v lásce nemám, ale v rámci nějáké artové záležitosti jako je tato, jsem ochoten dát mu další šanci. No ovšem, tohle fakt ne. Darebák rozhodně nepotřebuje zvětšený formát, už jen proto, že vynikne odbytá kresba.
    No nevim no, nejsem z tohoto komiksu něják extra nadšenej, a asi se k němu nevrátim, ale aspoň mi Darebák rozšířil obzory. Za mě 3*.
  • mearez
    Tento komiks jsem dostal jako dárek a upřímně řečeno, po přečtení spouty klasik, které se mi nelíbily i přes vysoké hodnocení zdejších uživatelů, jsem byl ohledně komiksu Zámek a Klíč hodně skeptický. Kresba na první pohled působila divně. A nepomohla tomu ani předmluva, která celý komiks vyzvedávala. No a o to víc mě tento komiks překvapil. Skvělá atmosféra, svěle napsaný postavy utápějící se v minulosti, a hlavně to objevování světa, ve kterém se komiks odehrává. Mlask! Tohle byla skvělá laskominka a naštěstí už mám i druhou knihu, protože ten konec... No, to si asi musíte přečíst sami.
    Kresba taky nebyla tak špatná. Po nějáké době si člověk zvykne a upřímně řečeno, ke konci se mi kresba už hodně zamlouvala.
    Skvělej, atmosférickej start série, která doufám že bude i nadále takhle úžasná, takhle zajímavá a takhle fantastická. Těšim se na další knihu. Jsem nadšen! Za mě 5*.
  • mearez
    Dost často platí, že pokud toho o postavě moc nevíte, tak vás tím víc přitahuje. Toto platí i ve světě Star Wars, ostatně Boba Fett byl hodně populární i přes to, že o něm fanoušci skoro nic nevěděli. To saméplatí i u Dartha Maula, postavy, která si ve svém debutovém filmu odbyla jen dvě věty. No a teď máme možnost nakouknout do jeho kánonového příběhu.
    První příběh je skvělej, ten mě prostě bavil a já si nemůžu pomoct, tento komiks je prostě Maulova definice. Taky je to skvělá ukázka toho, jka jsou Sithové víc badass než jediové. No a skvělej příběh je doplněnej pěknou mainstream kresbou.
    Druhý příběh už trošku drhne, ale jedná se trošku o takovej fan servis pro fanoušky Clone Wars, protože příběh obsahuje většinu postav, které dostávaly v seriálu nejvíce místa (General Grievous, Dooku, Talzin, Obi-wan, Mace Windu), takže fanoušek Clone Wars tu bude v sedmém nebi, protože je tu ode všeho trošku: příběh obsahuje Černé Slunce, Mandaloriany, Nightsisters, Dookua, Obi-wana a další. Kresba tu ovšem drhne a místy se mi fakt hodně nelíbila.
    Tenhle book se mi líbil. Egmont by měl rozhodně pokračovat v tom co dělá (i když je škoda, že skončili se Star wars magazínem), a začít vydávat příběhy, co nevycházely ve SW magazínu, protože aktuální kánon komiksy od Marvelu mají opravdu co nabídnout (tvůrčí týmy, super příběhy, zajímavý postavy) a byla by škoda, kdyby to tu nevyšlo. Trošku mě ale mrzí, že Egmont úplně vynechal galerii obálek, protože jsem čekal, že když už Egmont tolik pečuje o zevnějšek knihy, tak že by mohli udělat aspoň nějákou závěrečnou galerii. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez2.5.2019 08:09300 (4. vydání)
    Skvělý komiks, kterému chybí 100 stran a trošku propracovanější postavy. Na zadek jsem si teda nesednul, ale 300 mě bavilo neskutečně. A i přes to, že se mi Millerova kresba normálně nelíbí, tak tady musim říct že mě uchvátila a byla neskutečně pěkná. No moc často si na formát komiksu moc nepotrpím, toto vydání se mis trašně líbílo, jak zajímavým formátem, který v knihovně vypadá úplně debilně, tak i obálkou, která se mi neskutečně líbila. Za mě 4*.
  • mearez
    Tak to opravdu ne. Tenhle komiks mi v celku pomohl ,,prozřít'', protože až teď jsem si uvědomil, jak moc jsou restarty sérií špatné a otravné. Dovolil bych si v tomto komentáři vyřešit pár osobních problémů.
    První můj problém je hodně hodně hloupý. Týká se to bojového pokřiku ,,Avengers Assemble'' (Avengers do boje). Autoři si zvyknuli ho používat pořád a z pokřiku, který měl zaznít jen vyjímečně se stala otravná rutina, která má ve čtenáři vyvolat emoce. Teď vyšla Endgame a když se podívate na scénu, kde poprvé v MCU můžeme slyšet slavnou hlášku z komiksů, tak scéna budí aspoň nějáké pocity, protože ten pokřik je něco, co ve filmech neslyšíte pokaždé, když se sejde více postav najednou. Oproti tomu v tomto komiksu, který není ničím vyjímečný, zazní tato věta celkem dvakrát. A tím se dostáváme k mému problému. Týmovky Avengers (a obecně superhrdinů) jsou poslední dobou brané jako rutina, něco, co je v Marvel univerzu na každém rohu. Ale takhle by to být nemělo a podle mě je to dost nedůstojný a pak i týmovky ztrácí pocit vyjímečnosti. V tomhle se mi třeba MCU líbí víc, protože když se charaktery opravdu sejdou, tak to stojí za to a jedná se o opravdu vyjímečnou situaci. A s tím souvisí celý příběh komiksu, který se tváří osudně a důležitě, přitom je to stopadesátá kopie mlátičky s emzákama, která už vyšla.
    Druhý problém souvisí s opakováním se. Je to trošku hloupé a asi si ta troška z vás co to čtete řekne ,,Ale mearezi, my už to dávno víme, že se mainstreamový komiksy opakujou a jsou hloupý'', no ale pro mě je to celkem turning point v mém komiksovém životě. Doteď jsem superhrdinské komiksy celkem obhajoval, ale čím více čtu aktuální Marvel a DC, tím víc jsem přesvědčený, že superhrdinské komiksy už jsou jen opakující se hovadiny, které hrozně tlačí na pilu co se týče vyvolávání nějákých emocí během čtení a hlavně ty příběhy jsou furt stejný a stále hloupější a hloupější. A teď se vrátím zpět ke knize. Co mi na ní hlavně vadí je příběh. Nepotřebuju character development ani komplexní příběh, abych se bavil, ale uvítal bych za 1. představení postav (ano, chápu, všichni je znají, ale zrovna ten nový Ghost Rider by si představení zasloužil), za 2. lepší příběh než konec světa smíchaný s osudným zjištěním o původu lidstva :o, říznutý obrama co se mlátí v Rusku a okýnkama s textem o postavách, které pokud čtenář nezná, tak mu okýnka ani nedávájí smysl a tudíž je to zbytečnej text a za 3. aby postavy nebyly tak moc ploché a jen trapně líně napsané, protože tak nucené hádky a konverzace jsem v životě nečetl. A jak říkám, nevhněte se na mě (za předpokladu, že jste to dočetli až sem), že jsem zjistil něco provás strašně očividný, až teď.
    Třetí problém je čistě zpracování příběhu. Občas zmatečné panelování zkombinované s textem, který místy vůbec nesouvisí s dějem dává vzniknout celkem nepřehlednému čemusi. Místy jsem komiks četl čistě ze ,,setrvačnosti'', protože kdybych se během těchto částí soustředil, tak bych toho stejně moc nepobral.
    Sestava mi přišla strašně blbě udělaná, ale to je čistě můj názor, ale už mě to cílení na fanoušky filmů začíná pěkně štvát.
    Ke kladným věcem bych zmínil hlavně Ghost Ridera. Koncept postavy nemám moc rád, ovšem tady mě celkem zaujal a snad ho budu v budoucnu potkávat častěji. Celá jeho postava mi přišla celkem zajímavá a dost jsem zvědavý, jak se bude jeho příběh vyvíjet dál (pokud se tak na stránkách Avengers stane).
    Podtrženo sečteno, tenhle komiks mě sice bavil, četl se rychle a obsahoval pár zajímavých postav (Thor, Shulkie, Ghost Rider), ovšem ten zbytek úplně postrádal osobnost, a celý jejich charakter byl postavený na jejich superschopnosti, což mi přišlo extrémně debilní. Pokud jste průměrný fanoušek Marvel filmů, tohle vás asi bude bavit, ale jinak nic moc teda. Zklamání, celkem jsem se těšil, když to psal Aaron, ketrý píše bravurního Strange. Upřímně se nemůžu rozhodnout, jestli dám 2* nebo 3*. Asi si to ještě promyslim.
  • mearez
    mearez29.4.2019 13:17Ragemoor
    Tak tohle se mi hodně líbilo. Není to ani zas tak hororové, ale rozhodně má komiks atmosféru a čte se pěkně rychle. Námět fakt super, a i přes to, že se ze začátku premisa zdá trošku komická, postupem času se začíná zápletka prohlubovat a z celkem goofy námětu se stane kvalitní hororovej komiks, kterýmu krásně pomáhaj celkem kvalitní plot twisty a skvělá atmosféra.
    Jediná věc, která se mi na komiksu nelíbila, byla kresba. Prostě se mi k hororu nehodí, když postavy vypadaj jak z nějákýho satirickýho komiksu. Ne díky.
    Vesměs pěkná jednohubka, ke které se ještě někdy vrátim, a která se na první phled může jevit jinak, než jaká je doopravdy. Za mě 4*.
  • mearez
    Za mě neskutečně skvělej start série, která znovunastartovala Punishera a definovala jeho postavu pro 21. století. Tenhle Punisher mě prostě neskutečně bavil, a je škoda, že jsem se k němu dostal až teď. Jediné co mi na celém komiksu vadilo byla kresba. Dříve, když jsem ještě neměl načteno (ne že bych teď měl, ale mám načteno rozhodně víc než před dvěma lety) mi Dillonova kresba nevadila. Ovšem teď mi jeho kresba už nepřijde tak dobrá. Ne že by kreslil hnusně, ale prostě to není něco, čeho bych chtěl mít plnej komiks s mojí oblíbenou postavou.
    Jedná se o fakt hustej nářez, kde si každý fanoušk Punishera nebo Ennise přijde na své. Je to škoda, protože nebýt kresby, tak by tahle kniha dosáhla na 5 hvězd. Za mě 4*.
  • mearez
    Tak tohle mi tedy sedlo. Spiknutí draka byl asi nejlepší Usagi, jakého jsem zatim četl. Sedl mi formát dlouhého příběhu, protože osobně nemám rád jednosešitové epizodické příběhy, a líbil se mi koncept takového ,,crossoveru", kde se setkají všechny doposud představené postavy. Oproti tomu mě moc nebavila Genova linka a místy mi přišel děj dost jednoduchý až zkratkovitý. Ale ať chci jak chci, nemůžu na tomto kousku najít žádné další chyby a přiznám se, že se mi tento díl fakt líbil, i přes to, že děj je tak jednoduchý.
    Kresba je klasicky skvělá, prostě klasickej Sakai ve svojí nejlepší formě, jak scénáristicky, tak výtvarně.
    Jak už jsem zmiňoval, jedná se o nejlepšího Usagiho, kterého jsem dosud četl. Pokud máte rádi Usagiho, tohle je povinnost, pokud se vám první díly moc nelíbily, tento komiks se vám určitě líbit bude. Za mě 5*.
  • mearez
    Další díl, který nepřináší nic nového, ale Usagiho příběhy vás stále baví a jsou skvělý. Skvělý epizodický čtení. Ale hlavně ten konec. No, nechte se překvapit, je skvělej. Za mě 4*, a pokračuju dál.
  • mearez
    mearez7.4.2019 08:40Sochař
    Tak u tohohle kousku jsem byl celkem skeptický, ale nakonec jsem byl dost překvapen. Tenhle komiks má atmosféru, a kresba na první pohled jednoduchá a nezajímavá, je skvělým doplněním tohoto už tak dobrého komiksu. Zhltnul jsem to najednou a musim říct, že jsem ani do poslední chvíle nevěřil, že ASI SPOILER zemře. Tenhle komiks v sobě nese celkem zajímavý myšlenky, který v člověku zůstanou i nějákou dobu po přečtení komiksu a jsou místy fakt silný. Komiksový zážitek je tak intenzivní, že se místy skoro vžijete do Davida.
    Takže asi takto. Od člověka, který napsal několik knih o komiksové teorii, jsem z nějákého důvodu asi čekla více, ale vesměs mě tenhle komiks bavil. Takže za mě to není úplně dokonalý výtvor, ale je to super komiks, který se ještě možná někdy přečtu. Za mě 4*.
  • mearez
    Tak série pokračuje zatím nejlepší knihou. Tahle kniha rozpitvává úplně nejlepší a asi nejkomplexnější postavu ze všech; Rudou Vránu. Tahle kniha prakticky nemá chybu. Rudá Vrána je bad ass, prozkoumává se jeho minulost a i přes jeho chyby mu neskutečně fandim. Kresba je taky skvělá (až na úvodní dva sešity) a já se neskutečně nemůžu dočkat dalšího dílu. Za mě 5*.
  • mearez
    I přes všecku chválu mi tenhle komiks přešil jen jako dlaší Avengers v jiném složení. Neberte mě špatně, já si New Avengers užil, ale prostě mi to přišlo jako takovej ten jednodušší rozjezd před pořádnym příběhem, protože hlavní zápletka se rozjede až v další knize. Ale jinak se jednalo o celkem kvalitní superhrdinský komiks z doby, kdy Bendis byl na vrcholu a psal snad sove nejslavnější série Pulse, Daredevila a New Avengers.
    Kresba Davida Finche se mi vůbec ale vůbec nelíbila. Obličeje byly nakreslený fakt hrozně a místy celý výjev působil až komicky.
    Fajn superhrdinský komiks, který mě ale přes všechnu chválu moc nevzal. Ale asi si další booky přečtu, protože konec první knihy se mi začal celkem líbit. Za mě 4*.
  • mearez
    I přes to, že Avengers čtu rád, do tohohle komiksu se mi nechtělo. Ne že bych nebyl zvědavý, ale prostě se mi nechtěla číst poupravená verze Young Avengers. No ale koupil jsem si to, a můžu s klidem říct, že to ztráta peněz nebyla.
    Je to fajn komiks, o tom žádná. Je tam trošku víc dialogů než by se slušelo, ale vesměs se jedná o asi stý příjemný pohled do Marvel universe trošku jinak, takže do NHM je výběr komiksu skvělý. Co už trošku zklame je fakt, že se jedná o pořád ty samé postavy, a nechci si hrát na nějákého znalce Marvel universe, ale Avengers Academy jsou prostě jen přepracovaný Avengers. Postavy mají problémy jako takřka stopadesát jiných Avengerů. Neberte mě špatně, skoro jsem postavám z tohoto NHM věřil jejich problémy, ale mít zase tým složený z dalšího Petera Parkera nebo Wandu Maximoff je místy už trošku otravné. Ano, Marvel universe je velký vesmír, takže nějáká podobnost mezi pár postavami se najde, ale ject pořád tu samou formuli od šedesátých let je trošku nudné a otravné. Ale to asi tak něják ke komiksům patří, ale z nějákého důvodu mi to nikdy nebilo tak do očí, jako u tohohle komiksu. Samozřejmě musím zmínit pozitiva jako třeba Speedballa, který se stále vyrovnává s Občanskou válkou, což bylo asi to nejlepší na tomhle komiksu. A úvodní idea, která vycházela z Dark Reign éry, se mi vážně líbila. Hostující superhrdinové mi taky občas vykouzlili úsměv na tváři.
    Takže vesměs se jedná o fajn komiks, ke kterému se asi jednou vrátim až ho budu někomu pučovat, ale je to prostě tvrdej průměr. Ale jestli máte rádi Avengers, a líbili se vám Young Avengers nebo X-men: První třída, můžu doporučit. Za mě 3*.
  • mearez
    Mýty patří do mojich komiksových restů. Také patří mezi velice vychvalované a originální série. Ovšem, je všechna chvála na místě?
    Hned řeknu, že se mi kniha fakt líbila. Komiks má v celku originální námět, příběh už trošku té originality postrádá, ale o tom až později. Velice se mi líbila postva Wolfiho a Sněhurky a obecně chemie mezi nimi, protože se jedná o fakt sympatické duo, jejichž dialogy jsou svižné a svěží, tak za to palec nahoru. Taky se mi líbil výběr pohadkových postav a líbilo se mi, že se Willingham zaměřil právě na ty postavy, na které se zaměřil. Zpracování pohádkové komunity bylo taky super.
    Snad nebudu spoilerovat moc když řeknu, že navzdory slibované vraždě, která zničí pohádkovou komunitu, byl vrah celkem zklamáním a přišlo mi, zle se jen kniha snaží zapůsobit na čtenáře velice laciným trikem.
    Velice se mi líbí náměf i zpracování, ale konec příběhu a příběh jako takový nejsou zas až tak originální. Rozhodně ale budu pokračovat dál a těším se na další díly, ale pořád se nemohu přenést přes zklamání z vyvrcholení první pětice sešitů. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez30.3.2019 11:17Skalpy #03: Mrtvé matky
    Tak příběh nám pokračuje a tentokrát už mě to teda bavilo na 100%. Skalpy mají grády, skvělou kresbu, skvělý dialogy, skvělý postavy, prostě všecko už je skvělý a dokonalý. Za mě 5*.
  • mearez
    Pro staré X-meny ze šedesátých let se v mém srdíčku najde vždycky místo. Příběhy jsou sice naivní a hloupoučké, ale prostě je to začátek jednoho z nejlepších týmů, které Marvel nabízí.
    Tato kniha je přesně jako staré příběhy X-menů. V každém čísle je jedna klasická postava (Doctor Strange, Thor, Lizard) takže komiks ještě vytváří pocit, že čtete starý šedesátkový komiks. Příběhy jsou jednosešitové, ale to vůbec nevadí, protože komiks neztrácí tempo a je stále zábavný a nakonec tam ta přehnaná naivita a hloupost vůbec čtenáři nevadí.
    Kresba se mi vůbec nelíbila, působila na mě podivně hranatě a postavy vypadaly divně.
    Nakonec se naubráním porovnání s komiksem, který u nás již vyšel. Jedná se o první sešit z NHM: X-men X-men Premiéra (X-men: Season One). Pokud se vám komiks z NHM líbil, tento komiks je přesně pro vás, Také se jedná o přepracování klasických příběhů Stana Leeho, ovšem tento komiks má mnohem lepší kresbu a příběhy jsou zábavnější a dialogy jsou svěžejší.
    Tento komiks se mi líbil asi hlavně proto, že ve mě vyvolal trošku nostalgie, když jsem poprvé četl staré X-meny, což je už několik let nazpět, když jsem ještě s X-meny začínal. Takže tento komiks mě bavil a za mě byl celkem fajn. Nebránil bych se pokračování. Za mě 3*.
  • mearez
    Po minulé knize jsem si už opravdu myslel, že se sérií skončím. První kniha nebyla špatná, druhá byla horší, Soud s Jean Greyovou byl super, třetí kniha byla nemastná neslaná. S touto sérií je to jak na horské dráze. A čtvrtý book (v pořadí pátý) jen potvrzuje mojí tezi. Po špatné knize přichází Strážci Galaxie: Prvotní Hřích. Tahle kniha je zábavná, akční, nenudí a je skvěle nakreslená.
    Pachuť minulých Strážců rozhodně nezmizela, ale rozhodně je méně intenzivní. Kniha se mi v celku líbila a přesvědčila mě, abych na sérii úplně nezanevřel, ovšem nebudu od dalších dílů moc očekávat. 4*.
  • mearez
    Tahle série je furt neskutečná pecka. Druhá kniha nás doslova nikam neposouvá, Aaron jen prozkoumává příběhy všech postav, které se odehrály během jedné noci. Tyto jednosešitové příběhy, které se navzájem prolínají jsou dohromady super, ale místy ztrácejí tempo a jsou trošičku nudné. Ovšem kresba si zachovává stejný styl jako v první knize, pořád je stejně drsná a syrová a krásně zobrazuje nehostinnost indiánské rezervace Prérijní růže.
    Série si stále drží tempo, ale po představení hlavních postav v minulé knize se Aaron nesnaží posunout příběh dál, ale představit postavy ještě lépe. Je to takový klid před bouří. Už jen aby se to pořádně rozjelo. Za mě 4*.
  • mearez
    Tak jsem si teda řekl, že v sérii Záleskautky budu pokračovat. A musim říct, že i přes to, že tento díl přináší odpovědi na mnohé otázky, které vznesl minulý díl, jedná se o razantní zhoršení.
    První knihu jsem si užil sakra hodně, takže jsem měl patřičná očekávání vůči této knize, a celkem mě druhý díl zklamal. Autorka jen přidává na úkor příběhu víc a víc divných věcí, které ne vždy působí vtipně nebo alespoň komicky, ale spíše směšně. Ovšem kniha poskytuje rozuzlení prvního příběhu. Některé zvraty a odhalení byly lepší, některé horší.
    Příběh nebyl tak hrozný, k této knize chovám spíše rozporuplné pocity, ale stále se jedná o fajn oddechovej komiks typu ,,jednou a dost''. Pokud si někdy přečtu další díl, tak už radši nebudu nic očekávat, aby mě komiks zase nezklamal. U knihy jsem se ani jednou nezasmál, což považuji za problém u komiksu, který má být vtipný, ale zřejmě nejsem cílovka. K sérii se jednou asi vrátím, ale ne že bych se hrnul do dalšího dílu. Za mě 3*.
  • mearez
    mearez5.3.2019 17:49Skalpy #01: Země Indiánů
    Na tento komiks jsem jednou narazil v Crwi. Moc mě nezaujal a to ani příběhem, ani kresbou. Ovšem jsem se rozhodl, že tento rok doženu veškeré komiksové resty, a tak jsem se dostal právě ke Skalpům.
    Upřímně řečeno, tenhle komiks je typická seriálová vztahovka obalená v porádně drsný a syrový atmosféře indiánské rezervace. Já vztahovky moc nemusim, ale k mému překvapení byl toto nářez. Aaron skvěle pracuje se všemi prvky, které nám v komiksu představí a po slabším prvním sešitu se do toho Aaron opře a servíruje nám extremně kvalitní dospělou podívanou, se skvělejma postavama a strašně dobrou atmosférou. Kresba tyto prvky krásně doplňuje a ještě umocňuje, takže celkový dojem z komiksu je neskutečný.
    Aaron mě dokázal taky ošálit a servíruje čtenáři celkem typickou vztahovku v dospělém kabátu, takže vytváří dojem naprosto skvělého komiksu. Trošku mě na tom vadila ta seriálovější atmosféra, ale to jsem schopen překousnout. Za mě 4*.
  • mearez
    Avengers mám rád, ovšem tento komiks je velice slabý. Chytl jsem se někde v půlce a i tak to furt bylo nemastný neslaný. Začátek je strašně pomalý a v takovém duchu se nese celá kniha. Obecně se mi nelíbí takovéhle zpětné hrabání se ve starých a i celkem dobrých příbězích. Vesměs mi taky přišlo, že až na Dooma, Scarlet Witch a Young Avengers měly ostatní postavy málo místa (v celém komiksu měl třeba Spider-man jen 3 věty, Luke Cage asi ani jednu), což mě malinko štvalo. Místy mě štvaly i rádoby héroické výstupy postav (když třeba Scarlet Witch v jednom dialogu říká, že si zaslouží zemřít a na to Wiccan, že je to celý jeho vina a na to Patriot řekně něco ve stylu ,,za to můžu já''). Ale je to fajn věc, která se ale nedá přečíst na jeden zátah. Ale nečekejte nic přelomovýho. Nejedná se o ničím významný kousek, protože homosexuální vztah už jsme viděli v předchozích Young Avengers komiksech, a obecně je taková ta snaha o genderové a rasové vyvažování týmu trošičku nepřirozená a trapná. Překlad vyloženě drhnul jen v pár bublinách, takže to neni tak hrozné, jak tu někteří přede mnou naznačovali. Za mě 3*.
  • mearez
    Přesně ta, jak se mi nelíbil Sandman, tak se mi paradoxně líbí Lucifer. Vždycky mě kouzelná stránka populárních univerz velice přitahovala a Lucifer neni vyjímka. Mike Carey tady servíruje celkem zajímavou podívanou, která mě fakt zaujala, což jsem upřímně ani nečekal.
    Otvírak je série Sandman Presents: Lucifer, kteru už jsem četl tak tři čtvrtě roku zpět a moc jsem si na ní nevzpomínal, ovšem vim, že se mi celkem líbila. Tady se nic nezměnilo a stále se jedná o velice kvalitní úvod do samostatné série této postavy, který je doplněn o překrásnou kresbu, a celkem mě mrzelo, že stejný kreslíř nekreslil i zbytek knihy.
    Druhá část knihy je už začátek hlavní série Lucifer, která už se mi nelíbila tolik jako první část knihy, ale stále se jedná o kvalitní kousek, ve které mi trošku vadila Karlova linka, která byla místy zdlouhavá a nudná, naštěstí jí tam moc nebylo, takže příběh měl i přes svoji ukecanost celkem tempo. Kresba se oproti začátku knihy zhoršila, ovšem taky nebyla špatná, ale místy je trošku odfláknutá. Poslední sešit byl fajn zakončení, na kterém se mi nejvíce líbilo, jak rozšiřuje svět magie v univerzu Sandmana (které moc neznám) a zakončení sešitu je fakt dobrý, ovšem nejedná se o nějáký terno. Kresba se mi moc nelíbila, byla taková minimalistická, autorovi se moc nepovedly obličeje a barvy byly takové mdlé.
    Vzato kolem a kolem, Lucifer se mi líbil mnohem víc než Sandman. Jedná se o fajn počin, ovšem taky to není nějáké převratné dílo. Komiks místy i překvapí, ale je předvídatelý a místy je tam trošku víc textu než by bylo vhodné. Ale kniha mě bavila a asi si v nějáké dohledné době snad přečtu další díl. Za mě 4*.
  • mearez
    Tak jsem se tenhle víkend vrhnul na komiksové resty. A náhoda tomu pomohla a přečetl jsem si hned za sebou dva komiksy (Watchmen a Black Hammer), které se snaží prakticky oto stejné; dekonstruovat superhrdinský žánr a napsat parodii na naše oblíbené superhrdiny. Jednomu se to povedlo. Ten druhý působí spíše jako by ho napsal (což i později v bonusovém materiálu přiznává i sám Lemire) jen fanda superhrdinů.
    Nemůžu tomuto komiksu odepřít uměleckou hodnotu. Nejvíce v se mi z komiksu líbil marťan, jehož jméno si stále nemůžu zapamatovat a myslim si, že ta postava má velký potenciál. Ovšem Lemire si tu hraje s dost nebezpečnou hračkou. Hned v prvním sešitu se začnete ptát na otázky, v druhém přibudou, ale ty staré stále zůstanou nezodpovězené. Takže vlastně tahle knoha působí jen jako taková ukázka světa, vekterém se bude série odehrávat, Lemire nás seznámí s postavami, které budou figurovat v příběhu po zbytek série. Některé jsou zajímavé, některé ne. Zlatuška je hodně dobře zpracovaná postava, a i přes to, že podobnost se Shazamem nebo starým Captainem Marvel je hned na první pohled jasná, tak se odlišuje celkem dobrým nápadem, který bych asi neměl prozrazovat. Marťan je jedna z těch postav, které sice nejsou na první pohled zajímavé, ale jeho origin je stále otevřený a v budoucnu věřím, že se s touto postavou bude dál pracovat. Valda je naprosto, ale neskutečně očividná napodobenina Captaina Americy se vším všudy. Napodobenina říkám proto, že není vůbec, ale vůbec zajímavá. Vážka je celkem zajímavá postava, ale zase, bije tu do očí podobnost s různými již populárními postavami. Obecně se mi formát vztahovek nelíbí a nepřijde mi, že by tato kniha měla nějáký děj, spíš je to o vztazích mezi postavami. No a obecně tam moc nevidim nějákou parodii na mainstream, spíš nepovedený pokus o vtip nebo o parodii.
    Kresba byla neskutečně ošklivá. Nemůžu si pomoct, ale tady fakt buď postavy vypadaly jako stromy, nebo jako prasata.
    Já tyhle nekončící vztahovky nemám rád. To se taky odrazilo na mém hodnocení. Neberu vám to, a asi i chápu, proč se vám všem tento komiks líbí, ale mě nenadchl, i přes to, že jsem od něj nic nečekal. Za mě 3*.
  • mearez
    Tonhle komiks je jeden z těch, kterým jsem se dlouho vyhýbal. A vzhledem k tomu, že se mi nelíbily komiksy, které mají vysoké hodnocení, tak jsem byl dost skeptický ohledně Watchmenů. A tak mě tedy nakonec komiks Watchmen překvapil.
    Asi tu neřeknu nic, co by nebylo napsáno přede mnou. Jestli se jedná o nejlepší komiks, co kdy vyšel? Nevím. Jestli je tento komiks v mých top komiksech? Ne. Ale tenhle komiks je sakra kvalitní. Nejvíc z celého komiksu mě dostaly fiktivní publikace. Ovšem ne všechny. Podle mě je třeba článek/kapitola o sovách naprosto k ničemu a stejně tak rozhovor s Ozymandiasem. Oproti tomu třeba kniha prvního Sůvy nebo Doctor Manhattan: Superschopnosti a Supervelmoci naprosto skvělá vyprávěcí technika, prootže místo toho, aby Moore napsal všechno o světě Watchmenů do dialogů mezi superhrdiny, tak využije těchto fiktivních publikací, aby nás seznámil se světem, historií postav a charakterem postav, aby měl potom v komiksu víc místa na příběh. Nejvíc se mi ale líbí asi největší prkotina, kterou bych mohl vytáhnou a se kterou neumějí superhero komiksy pořádně pracovat dodnes; dopad superherdinů na svět. Ať už to jsou nové technologie vynalezené díky Doktoru Manhattanovi, vítězství Vietnamské války nebo i třeba vědecké publikace na toto téma a obecně propracovanost celého tohoto světa je naprosto úžasná. A i kdyby se to z prvu nezdálo, tak tenhle komiks dává perfektní smysl, vše do sebe zapadá. Krásně ukazuje, že superhrdinové s můžou stát alkoholiky nebo šílenci (nebo už šílenci dávno jsou). A ve všem tom je zamíchaná spousta otázek, komentářů na společnost, lidi samotné a hlavně na superhrdiny.
    Oproti tomu (a nejsem sám) mě štvala linka afroameričana, co si čte komiks o pirátech. Chápu, proč tam Moore zasadil linku prodavače z novinového stánku, ale nechápu, k čemu tam autor cpal výňatky z komiksu.
    Kresba je v tomto komiksu neskutečná! Ale hlavně barvy. Kresba sice na pár panelech uchází, ale barvy jsou neskutečně kvalitně provedené úplně všude. Každá část příběhu je stylizovaná do určitého odstínu, což se mi neskutečně líbilo. A vesměs je tam i pár panelů, na které bych se mohl dívat celý den a které jsou překrásně nakreslené.
    Asi z mého komentáře muselo vyplynout, jaké hodnoovení tomuto komiksu dávám. A myslím si, že oprávněně, protože tenhle komiks je minimálně přelomový. Ale radši nebudu číst Doomsday Clock. Za mě 5*.
  • mearez
    mearez12.2.2019 22:39Deadpool #07: Osa
    Tahle série už prostě jde dolů. Poslední knihy sice nebyly špatné, ovšem jednalo se o těžký průměr. A tahle kniha není vyjímkou.
    Na začátku jsem si říkal, že tohle může být nejlepší Deadpool od čtvrtého dílu a tenhle pocit jsem měl i téměř ke konci knihy. Ovšem asi poprvý za dobu, co čtu komiksy mi vyloženě u nějákého tie-inu k eventu chyběla hlavní série eventu. Poslední sešit je prostě jen chaos, ve kterém se nemůže orientovat čtenář, který nečetl Axis. Samozřejmě, něco jde odvodit, ale tie-in by měl stát příběhově sám o sobě (skvělej příklad samostatně fungujícího tie-inu k eventu je třeba NHM Strážci Galaxie nebo Válečné Jizvy). Ovšem Deadpool se se čtenářem nemaže, a servíruje nám jenom výplň, která se asi odehrává mezi scénami ze sešitů hlavní řady. Ale po dočtení se nemohu zbavit pocitu, že si Axis musim jednou přečíst, i když na to Lenny nadával. Poslední sešit totální nonsenc, nebylo to ani vtipné, ani zábavné a jako zakončení knihy naprosto příšerné.
    Kresba je po celou knihu (až tedy na poslední sešit) průměrná, kvalita se nemění a kresba není ničím zajímavá.
    Pokud by Deadpool měl ještě dalších pět knih, tak bych už se na tuhle sérii vykašlal, ale naštěstí nás čeká už jen jedna kniha, takže asi Deadpoola dokončím. Ale jinak žádná sláva. 3*
  • mearez
    Asi nebudu moc objektivní. Tenhle komiks jsem již četl, ovšem v době, co ho unás vydal BBart. Byl to můj úplně první komiks a strašně se mi líbil. Tehdy to pro mě byla neskutečná pecka. Dnes už mi nějáké části přijdou trochu hloupé, ovšem stále se jedná o komiks, který plní svojí úlohu, a to jest seznámení s postavou Supermana a s pár jeho záporákama a vedlejšíma postavama. Úchvatná kresba Garyho Franka pokulhává jen na pár panelech. Díky tomuto komiksu mám Supermana rád doteď. Za mě 5*.
  • mearez
    mearez29.1.2019 19:25Punisher MAX #06: Barracuda
    Asi budu psát pořád dokola to samé, ale pro mě je prostě tahle série takový Svatý grál. Ennis Punishera umí, ovšem tentokrát je prakticky identický příběh jako v předchozích knihách zabalený do trošičku jiného kabátku. Frank versus korporace se mi hodně líbí, ovšem takhle super námět schazje skutečnost, že je Frankovo linka trošičku v pozadí celého příběhu. Ovšem! To ničemu nevadí, já jsem si komiks užil i tak. Barracuda se mi vážně líbil a konečně někdo, kdo se opravdu může Frankovi rovnat. Vesměs další skvělá kniha s Ennisovo stáje, která mě bavil od začátku do konce.
    Kresba se mi fakt líbila, hlavně jak kreslíř odděluje anatomií Franka a Barracudu od ostatních postav (mohutnější stavba těla).
    Další skvělej Punisher, ovšem Ennis už moc nepřekvapí. Dát 4 hvězdy by pro mě byl hřích, ale knihu jsem si vážně užil a bavila mě od začátku do konce. Za mě 5*.
  • mearez
    mearez18.1.2019 17:20Punisher MAX #05: Otrokáři
    Čím víc Punishera čtu, tím větší pro něj mám slabost. Asi nebudu objektivní, ale to je mi fuk. Tahle série si prostě kvalitu drží, je super, nikde nezaostává a pořád mě hrozně baví. Snad to bude takhle dál pokračovat. Za mě 5*.
  • mearez
    Za mě absolutní pecka. Už dlouho jsem si chtěl přečíst první minisérii West Coast Avengers, a teď se mi dostalo té šance. První minisérie je naprosto skvělá, vystupují tam sice postavy, které nejsou tolik populární, ale o to je tento komiks lepší. Kresba byla super a obecně jsem si první čtyři sešity užil, už jen proto, že moje nejoblíbenější komiksůvá éra jsou 80s. Druhá část, tedy devadesátkový West Coast Avengers, jsou sice trošku horší, ale pořád mě to bavilo a až na kresbu, která místy ucházela, byl zbytek knihy taky super.
    Pokud si chcete rozšířit obzory a poznat další část historie Avengers, tak tohle je přesně kniha pro vás. Ale nečekejte žádnou velkolepou bitku, tohle je spíš takové oddychnutí od normálních Avengers. Za mě 4*.
  • mearez
    Po přečtení komentářů zde na comicsdb jsem po tomhle komiksu sáhnul ihned, jak byl v knihovně volný. Ale asi jsem čekal něják moc. Po předmluvě (o které budu ještě hovořit) jsem si myslel, jaký tohle bude přelomový komiks, který mi změní pohled na žánr. Ovšem nic takového se nekonalo. Bohužel. Předem varuju lidi, kteří nesnesou rozdílné názory, že tenhle komentář se jim líbit nebude.
    Takže. Začnu asi prvním sešitem. Kdybych si tento komiks koupil, tak bych ho asi po dočtení prvního sešitu vrátil. Změť úplně nesmyslnejch postav, celkem jsem se i cítil, jako kdybych už naskočil do série, která vychází deset let a ne, že čtu první sešit. Chápal bych, kdyby jsem začal číst prostředek nějáké komiksové série, ovšem já jsem se místy ztrácel v ději. Druhý sešit představý naprosto nezajímavé a zbytečné postavy, ještě ke všemu je nudný a šíleně ukecaný, místy jsem si říkal, že to už vážně zavřu. Třetí sešit je o poznání lepší a bavil mě mnohem víc. Constantine je skvělý doplněk, bavil mě tam a já jsem si u druhého sešitu začal říkat, že vesměs to neni tak zlý. Ovšem pak nastal naprostý nonsens. Čtvrtý sešit byl absolutní hovadina (vlastně takový rap battle mezi démony, ale u tohohle sešitu už jsem si začal vážně říkat, jesli neni celá předmluva myšlena ironicky). Pátý sešit mě bavil, linka s doktorem Destiny začíná oonečně být zajímavá (aspoň něco) a Sandamn zažije konečně nějákou tu prohru, jestli se tomu dá tak říkat. Šestý sešit mi přišel jako naprostá výplň bez jakéhokoliv smyslu, ve kterém jenom Gaiman potvrdil, že je doktor Destiny jen nezajímavá postava, což mě trošku zklamalo. Sedmý sešit je jen vyvrcholení celkem jednoduchého a ne moc zajímavého příběhu. Osmý sešit byl, aspoň tedy pro mě, dost zajímavý a celkem se mi i líbil. Bylo to takové slaďoučké zakončení dost podivného komiksu.
    Kresba se mi líbila, ani mě upřímně nemrzelo, že u čtu černobílou verzi. Obálky ale byly strašně ošklivé, jejich styl se mi moc nelíbil.
    Určitě je to skutečně převratné a úžasné dílo, nikomu neberu, že se mu to líbí (dobře pro něj), ale mě se tento komiks prostě nelíbil. Plusem byly tři sešity (třetí, pátý a osmý), ovšem to moc nemělo vliv na celkové zklamání z komiksu, protože příběh jako takový nebyl moc zajímavý. No, tak už aspoň vim, do jakého komiksu rozhodně nikdy nedám peníze, ale pokud jsou zbylé díly nějáké razantní zlepšení oproti první knize, rozhodně mi to někdo napište. Ovšem v tuto chvíli za mě 2*.
    A teď k předmluvě, po který jsem byl dost zmatený. Možná kdyby se mi komiks líbil, by jsem nad tím jenom mávl rukou, ovšem to nic nemění na tom, že si F. Paul Wilson v předmluvě slušně řečeno dost protiřečí. Můj první problém s předmluvou je, že pan Wilson řeší popírání fyzikálních zákonů v raném superhrdinském komiksu. Už jen to je na pořádný facepalm, protože je to jako řešit, že by Gandalf nemohl vstát z mrtvých, protože by nepřežil pád do vody. Obecně mi vrtání se ve fantasy a sci-fi žánru a následném aplikování klasické fyziky přijde naprosto hloupé. Tím ovšem předmluva nekončí. Autor kritizuje staré superhrdinské komiksy za to, že v nich nefunguje hybnost, atd. v předmluvě, a teď se podržte, ke komiksu, který je o pánovi snů s pytlíkem plným kouzelného prášku, který bojuje se záporákem, který vlastní kouzelný amulet a částí jeho přezdívky je slovo doktor, a aby toho nebylo málo, součástí jeho výbavy je plášť. To je jak říct ,,Nemám rád sýry ale miluju ementál." Ale to je jen tak na okraj...
  • mearez
    Na to, jak moc tohle Lenny vychvaloval, tak jsem čekal něco trochu jinýho. Ovšem i tenhle komiks mě něčím dokázal překvapit.
    První dva retro sešity mě bavili a jsem rád, že jsem si mohl konečně přečíst slavný sešit Avengers 16, kde se změnila sestava týmu. Za to palec nahoru.
    Hlavní příběh nebyl špatný. Poznal jsem nové postavy včetně Mockingbird a nějákých těch ,,céčkových'' záporáků. První sešit mě moc nebavil, ale od druhého to byla slušná jízda, hlavně třetí sešit, ten byl asi nejlepší.
    Kresba byla místy pěkná, místy ošklivá. Gruenwald dost podivně kreslil postavy a celá anatomie postav v komiksu byla podivná.
    Na seznámení s postavou Hawkeye je to super, ale na osmdesátky se jedná o průměr. Za mě 4*, jen díky výše zmiňovanému sešitu Avengers.
  • mearez
    Wolverina mám hodně rád a už dlouho jsem sháněl tento komiks. Pak jsem si uvědomil, že se jedná jen o čtyři sešity, čehož jsem se bál. Jak se ale nakonec ukázalo, moje obavy byly naprosto zbytečné.
    Oba dva titulní tvůrce mám hodně rád. Stvořili naprosté klasiky superhrdinského žánru a jak se píše v bonusovém materiálu, tohle je absolutně ultimátní kombinace. A tohle duo vůbec nezklamalo. Na první pohled se můžou čtyři sešity zdát jako extrémně málo prostoru pro nějákej super příběh. Ovšem zdání může klamat a je chyba podceňovat tyto slavné tvůrce. Asi tady už nenapíšu nic, co by podemnou nebylo již zmíněno. Japonské prostředí se k tomuhle komiksu naprosto neskutečně dobře hodilo, všechny události v komiksu mají význam, komiks nemá žádná hluchá místa, prostě naprosto neskutečnej úlet.
    Komiks je skvěle nakreslenej, tady snad neni, co vytknout, snad jen to, že občas Frankovi nešli obličeje.
    Tohle je prostě jedna z největších X-menovských klasik, kterou nejde nemít rád. Za mě rozhodně 5*.
  • mearez
    X-meni jsou značka, která mě snad nikdy nezklame. Whedon krásně navazuje na X-meny od Morrissona, dovolil bych si říct, že Whedon odstartoval mnohem lépe než Morrisson v New X-men a tempo drží prakticky celou knihu. V komiksu nejsou hluchá místa, až tedy na jedno oživění, které je překvapující, ale mě osobně jakékoliv oživení komiksových postav vždycky neskutečne štve (až tedy na Buckyho a Captaina Americu v Avengers #4). Zápletka se mi líbí, Nick Fury se mi líbí, postav yjsou skvěle napsaný, opravdu scénáristicky se jedná o skvělý kousek.
    Kresba ovšem vázne. Cassaday vůbec nejde do detailů, všechno působí sterilně a hlavně místy chybí nějáké propracovanější pozadí.
    Jedná se o naprosto skvěle napsaný, ale hůře nakreslený komiks, který má skvělé tempo. Pro fandy X-menů naprostá povinnost. Za mě 4*.
  • mearez
    Captaina Americu mám velice rád, a upřímně řečeno, mám rádši novější příběhy, které nejsou patriotické a heroické až běda, ale spíš jsem na příběhy typu Brubakerovo run na Captainovi.
    Když jsem si přečetl, o čem je tento komiks, měl jsem za to, že to budou poslední okamžiky po Steveovo smrti v hlavní řadě. No, hned po přečtení prvního sešitu a náhodného a rychlého pročtení komentáře scénáristy, jsem byl vyveden z omylu a trošičku i smutný, že se nejdená o kánon, nýbrž o alternativní příběh typu co kdyby Cap umíral. No a potom jsem komiks dočetl, a vlastně jsem si z toho nic neodnesl. Komiks má super tempo, rekonstrukce Capova života se mi líbila a prostředí státu zmítaného válkou je vykresleno vážně skvěle. Ovšem pak přichází části, kde jsem se opravdu musel pousmát. Tragický záběr na polozničený Pentagon s popiskem ,,Vím, že ses přidal k armádě, protože chceš, aby tvoje rodina žila v bezpečí'' je krásná ukázka toho, že už i sami američani si myslí, že to co dělají, je správné. Vůbec jsem nachápal celou premisu údržbáře, který chtěl SPOILER zavraždit prezidenta SPOILER a vrcholem celé téhle estrády byla dvojstránka plná pravých amerických hrdinů, kteří nasazují životy každý den, ne jako zlý politici, kteří z nás vysávají peníze a teroristi
    Ovšem komiks je nakreslený opravdu skvěle, obálky jsou jedna radost a u kresby fakt není, co bych vytknul.
    Pokud si myslíte, že se jedná o komiks, který navazuje na sešit Captain America vol. 5 #25, tak tohle přesně není komiks pro vás. Díky tomu jsem byl trošku zklamaný. Ale navzdory mému hejtu výše, jsem si komiks celkem užil, ale místy mi přišel extrémně hloupý a extrémně patriotický, což nemám rád. Je to příjemná jednorázovka, která má super kresbu a je to zase jiný pohled na starou postavu. Za mě 3*.
  • mearez
    Do Loba jsem se upřímně moc pouštět nechtěl, ovšem nakonec se jedná o celkem fajn počin. Vlastně ani nevim, co bych k tomu napsal, protože se mi všechny příběhy líbily, kresba byla pěkná, sem tam nějáká reference, prostě celkem zábavnej komiks. Ovšem nemůžu se ubránit pocitu, že Velkej šéf hraje jen na sprostá slova. V celé knize nebyl vtip, u kterýho bych se zasmál, což mě trošku mrzelo, protože jsem na Loba slýchával jenom samou chválu. Vesměs v celé knize neni žádný trošku inteligentnější humor, což mi na primárně vtipný komiks přijde jako chyba. Ale jinak u knihy jako takové jsem se nenudil, celkem mě to i bavilo, ale chyběl mi tam trošku lepší humor.
    Lobo je prostě fajn jednohubka, která mě moc nenadchla a stále přemýšlím, jestli by stálo za to, si v budoucnu ještě nějákýho Loba přečíst. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez21.12.2018 16:24Kick-Ass: Nářez
    Tomuhle komiksu jsem se dlouho vyhýbal, ale ani nevím proč. Hned po přečtení několika stránek mě tahle kniha chytla a nepustila až do konce.
    Nejlepší na tomhle komiksu je hlavní postava Dave. Upřímně řečeno nikdy jsem se nedokázal ztotožit s Peterem Parkerem, ale Dave je úplně jiný kafe. Jedná se asi o první komiksovou postavu se kterou jsem schopen se ztotožnit. Ale teď k příběhu. Je to prakticky podobný Daredevilovi s tím rozdílem, že Matt Murdock neni komiksový nerd. Ale to ničemu nevadí. Kick-ass funguje na jedničku a i přes pár klišé se jedná o hodně originální kousek, který by si měl každý komiksový nerd přečíst.
    Kresba nebyla špatná, ale čím víc mám načteno, tím víc se mi Romita Jr nelíbí. Ovšem tady to tak hrozný nebylo a vlastně se jeho kresba k tomuto komiksu celkem i hodila.
    Tenhle první book mě celkem navodil ke koupi dalších knih, a celkem se i těším. Pro komiksový nerdy naprostá povinnost. Za mě 5*.
  • mearez
    mearez20.12.2018 20:04Punisher MAX #01: Na začátku
    Tak tohle není vůbec špatný začátek. Hned v první knize Ennis ukazuje, že jeho Punisher bude jinej. A to dost. Možná nebudu moc objektivní, ale mě to prostě bavilo od začátku až do konce. Ano, bylo to trošku ukecanější, ale mě to nevadilo. Kresba byla v pohodě, ovšem na sérii Punisher MAX pracovali i lepší kreslíři. Za mě definitivně 5*, nemá to chybu.
  • mearez
    mearez19.12.2018 20:41Star Wars Magazín 2018/06
    Tohle je asi nejhorší SW Magazín za hodně dlouhou dobu. Nemám rád krátké jednosešitové příběhy téměř bez smyslu (případ Pomsty astromecha). Druhá část je trošku lepší, ale má hodně rychlý spád a to mi moc nesedlo. Kresba byla ovšem suprová jako vždycky.
    Bohužel jedná se o poslední díl Star Wars Magazínu😔, a proto je mi trošku proti srsti dát tomuto sešitu jen 4*...
  • mearez
    Tak jsem se konečně dostal k předloze jednoho z nejnudnějších seriálů,které jsem viděl. A musím říct, že se jedná o obrovské překvápko. Krásně nakreslený, atmoška super, opravdu není co bych vytknul. Za mě 5*.
  • mearez
    Čekal jsem něco trošku lepšího, ovšem já jsem celkem spokojen. Young Avengers neznám, takže jsou to pro mě celkem neprobádané vody.
    První sešit celkem slušný a chtěl bych pokračování. Ovšem když začala miniserie Debutanti, měl jsem smíšené pocity. První sešit je úžasný, jen kresba trošku zaostává, ale nebylo to nic hrozného. Druhý sešit byl ale sice dobře napsaný, ale kresba byla příšerná. Třetí sešit byl nudný a hrozně hnusně nakreslený, postavy nebyly ničim ani trošku zajímavé. Čtvrtý sešit byl šíleně ukecaný, ale kresba byla fakt skvělá, takže za to palec nahoru, ale ani po přečtení tohoto sešitu postavu nového Visiona skoro neznám. Pátý sešit byl skvělý, ale kresba mi moc nesedla. Poslední sešit byl asi nejlepší ze všech, byl pěkně nakreslený a i dobře napsaný.
    Komiks se mi hodnotí špatně. Na jednu stranu mě jako celek bavil, ale když si to rozeberu do hloubky, tak dva sešity mě vyloženě nudily. Není to špatné, ale taky to neni žádná hitparáda. Za mě 4*.
  • mearez
    Punisher je buď akční, nebopřemýšlivý. Tohle je tak něco mezi. Na jednu stranu je tu krásnej pohled do Frankovo mysli, na druhou stranu jsou tu klasicky krvavý akční souboje Barracudy a Franka. Tomuhle dílu nelze co vytknout. Je to dokonalej Punisher. V průběhu dílu se čtenář dozví, co dělá Punishera Punisherem, co ho vede k nekonečnému boji se zločinem a vlastně jak přemýšlí.
    Tak, jako mi nevadila Chaykinova kresba v Bladeovi, tak mi vadila v Punisherovi. Tady mě rušila, přišla mi na Punisher moc barevná a hlavně mě celkem i u příběhu rušila. V ostatních sešitech byla kresba super, krásně se hodila k příběhu.
    Vždycky, když si myslim, že jsem našel novou nejlepší Punisherovo knihu, přijde jiná, která je ještě lepší. V tomto případě to je Dlouhá Chladná Tma. Za mě 5*.
  • mearez
    Vtipné, že s ubývající nahotou klesá této sérii rating.
  • mearez
    Fakt by mě zajímalo, kdy konečně Crew začne vydávat fakt dobrej ongoing. A mohli by taky šáhnout třeba do minulosti, mezi satrší Avengers. Jestli chtěli vydávat nějákou epickou Avengers ságu, tak měli sáhnout po Avengers od Hickmana.
  • mearez
    Milo_Harwey: Mluvil sem snad o cenzuře? Klidně, ať si vlastník této domény prohlašuje, že adevrův názor je ten správnej, je to jeho právo. Jak říkám, já bych cenzuru nezaváděl. Ale adevrovu možnost mlejt hovna fakt do nebes vyzdvihovat jako absolutní pravdu nebudu
  • mearez
    adevr: Cenzura špatná je, ale problém s názorama, který jsou pomatený a založený na nepravdách má snad každej normální člověk, nedivím se tedy, že se cítíš v menšině, když vypouštíš takový hovadiny do světa. Běž se léčit, seš paranoidní
  • mearez
    mearez29.11.2022 21:32Zázraky
    Ter: ne TPB jsou hlavní formát ve kterym jsou vydávaný sebraný edice komiksů a tak to má bejt, cenově dostupný a snadno skladovatelný. Hardbacky jsou nepraktické a drahý
  • mearez
    mearez28.11.2022 20:10Zázraky
    Nechápu, proč sme jedinej národ, kterej se snaží všechno vydávat v HC, vždyť jsou to komiksy ffs. Takhle je to akorát cenové hůře dostupné
  • mearez
    mearez28.1.2022 19:50Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Tak ale já vyloženě až na tu frekvenci vydávání Batmana nemám problém s vybranýma postavama. Jen nechápu, proč prostě zrovna do Legend DC vydat jen Batmana, když dobrý komiksy, který by se tam hodily, mají i třeba Seebevražedný oddíl, Aquaman, Superman, mohli by vydat Flashpoint. Stejně tak s Marvelem. Nemám problém, že tu vycházejí ty postavy co tu vycházejí (vyloženě mám problém jen s Batmanem, protože mi prostě přijde, že bere místo lepším komiksům/postavám), ale prostě vybrat lepší run, když už chci vydávat třeba Iron Mana. Tim, že vydávají třeba Slottovo Iron Mana, tak akorát si nějákej nováček přečte podprůměrnej komiks a nebude chtít číst žádnej jinej s Iron Manem, protože co s čim se setkal v češtině bylo špatný. A to je taky důvod proč padá zájem o mainstream a roste zájem o mangu.
    A na záruku bych se nevymlouval; Loki u nás vyšel ještě před seriálem samotným, takže to jde vydat komiks ještě než čeští fanoušci poznají danou postavu pořádně ve filmu.
  • mearez
    mearez28.1.2022 16:12Batman: Černé zrcadlo
    Doppelganger: Astonishing X-men nebo New X-men?
  • mearez
    mearez28.1.2022 16:10Batman: Černé zrcadlo
    Matthew: tak já neříkám, že nerozumím jejich obchodnímu plánu (kdo by si byl před dvaceti lety v Crwi myslel, že se tolik superhrdinové a komiksy obecně rozjedou), takže chápu, že chtějí z MCU vyždímat co to dá. Pak ale je někdo, kdo si třeba přečte Batmana, dotyčnýmu se Batman nelíbil a ta postava ho nezajímá, ale chce číst DC. Kde začne? Co si přečte, když jediný další dobrý DCčko jsou tak dvě série? Já třeba dlouho DC nečetl, protože nechci číst Batmana, Supermani u nás stojí minimálně z půlky za prd, takže jsem dlouho nepřečet nic z DC. Pak jsem si ale přečet Gotham Central a teď sháním DC v angličtině.
    Jenže to, kolik je tu Batmana a jinejch titulů podle filmů vůbec nevyzývá český čtenáře, protože jim to servíruje jen to co si myslí, že chtěj, jako třeba Iron Mana, Strážce galaxie, Deadpoola. Což by nebyl rpoblém, kdyby se ty série daly číst. Jenže ony nejsou dobré. Takže českej čtenář zůstane u špatnejch/průměrnejch komiksů a nevystoupí z tý komfortní zóny, která je tvořená z filmovýho Marvelu a Batmana. Taky jsme mohli všichni zůstat v první třídě na Honzíkově cestě, ale vzhledem k tomu, že jsme celej život četli komplexnější a komplexnější literaturu, čteme teď to co čteme.
    Kdyby Crew byla rozumná, vychovala by čtenáře, který čtou dobrý komiksy místo těch podle filmů a pak by na tom vydělávali víc, protože by tu mohli vydat i víc komiksů a lidi jako já, ty nebo Fimi by nemuseli číst všechno v angličtině. Mangu taky nevydávaj podle toho jaký seriály vycházej ne (jestli jo tak mě opravte prosím, dik)?
  • mearez
    mearez28.1.2022 15:50Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Ale to je hovadina a moc dobře to víš. Vychází tu spousta sérií mimo Batmana, který se sice neprodávaj jako Batman, ale úspěch mají. To se bavíme o sériích, kde prostě potřebuješ zákazníka neustále lákat na nový knihy. Ale je rozdíl mezi tím neúspěšně vydat New 52 Supermana, a vydat minisérii v jedné knize se Supermanem. Jak Fimi poznamenal, hype na Batmana tu byl s Nolanem, možná ještě před UKKčkama, ale dneska, vzhledem k tomu, že se ve filmech prohánějí už ty nejobskurnější komiksový charaktery (třeba zrovna Gunnovo filmy na tom mají velkou zásluhu), tak padá jakejkoliv argument, že by to lidi nekoupili. Stejně tak bys v roce 2013 řekl, že nemá Harley Quinn série u nás šanci na úspěch. A v roce 2022 tu vyšela celá Harley z New 52 a je tu ongoing, vyšel dokonce i Black Label origin. Vyjde tu Hulkovo ongoing. Kdo by v roce 2010 byl tušil, že u nás bude vycházet ongoing Strážců galaxie? Nebo Deadpool (a Deadpool zrovna vyšel v Legendách Marvel)? Rocket Racoon s Grootem? Jde jen o to, že v Crwi je podle všeho spousta lidí, co je uvězněná v 2000s, kdy u nás mohl vyjít jen Batman a Spider-man s Wolverinem. Koukej kde jsme dneska, lidi v ČR už kupujou různý šílenosti co by před deseti lety nekoupili, takže je škoda, že nás Crew krmí jen Batmanem (a teď teda vyjde dost podivnej event, ale aspoň něco). Vychází teď doslova seriál o Peacemakerovi, o kterym nikdo kromě fanoušků Suicide Squad neměl před covidem nevěděl.
    Ale samozřejmě, asi jsem v menšině. Crew chce vydělat, je to prostě jejich práce, což chápu. Ale pokud jim jde i o to představit dobrý komiksy, tak jde prostě mimo mě, že z DC krmí čtenáře prostě jen Batmanem a tím je uzavíraj v bublině, kdy si pak někdo čtoucí v češtině pak myslí, že DC je temnej Batman a nudnej Superman.
  • mearez
    mearez27.1.2022 23:58Batman: Černé zrcadlo
    Fimi: Na komiksy před rokem 2000 si moc naděje nedělej; když jsem se ptal na FB, tak mi bylo řečeno, že věci z osmdesátek jsou hloupý/zastaralý a neobstojí na českym trhu.
  • mearez
    mearez27.1.2022 23:05Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Samozřejmě že nic. Taky to dělám, ale určitě mi dáš za pravdu, že číst ve svym rodnym jazyce je příjemnější. Protože bych si klidně i rád přečet jiný zajímavý příběhy z DCčka, tak mě mrzí, že poprvý, co se českej vydavatel kmiksů rozhodl jít cestou vydávání komiksů, které byly něčím přelomové/nesednou do ongoing řad/jsou prostě zajímavé, tak z toho všeho co u DC vyšlo za 80 let tvorby, je nejzajímavější... Batman od Snydera a napotřetí vydanej Návrat temného rytíře (za chvíli tu budem mít čtvrtý vydání, co těšíte se
  • mearez
    SteveCZ: Uznávám, na Harleen jsem zapomněl. Ale je to jen minisérie/kniha, tohle je jedinej dobrej ongoing s Harley.
  • mearez
    mearez25.1.2022 21:14Batman: Černé zrcadlo
    Tvl, je fakt super, že Crew je plná lidí, co si myslí, že Batman má ty nejlepší komiksy v DCčku. To tady budou vycházet samý fresh věci, těšim se na dalších stopadesát Batmanů, který jsou jeden víc edgy než druhej.
  • mearez
    mearez8.9.2021 00:33Deadpool: Klasické příběhy
    Tyfus: co čekáš no, Crew jede protě to, co se prodá s filmama, naivně sem si myslel, že se to týhle série nedotkne, ale opak je realitou
  • mearez
    mearez12.8.2021 10:16Deadpool: Klasické příběhy
    ah yes, další komiks o Deadpoolovi když tenhle díl legend mohl být věnovaný zajímavějším týmům, postavám, událostem. Zatím celkem slabota, dvě věci co už u nás vyšly a další Deadpool. Paráda.
  • mearez
    mearez21.9.2020 20:42Tankerka #01
    vita: Dneska spatřeno v Dobrovskym
  • mearez
    Karlito_69: Jak píšeš, hlavním příběhem je něco, co u nás nevyšlo, jen úvodní 2 sešity jsou z UKK: Kdo je Miles Morales?
  • mearez
  • mearez
    mearez23.7.2019 16:18Wolverine: Starej dobrej Logan
    Himlik: Omlouvám se, ale problém bude asi u tebe, když to tak řeknu. Co jsem si sjel seznam toho, co jsi přečetl, tak je jasný, že si člověk téměř nepolíbený Marvelem nemůže vzít z Old Man Logan takový zažitek, jako člověk, který má Marvel načtený. Aspoň u mě veškeré nadšení z Old Man Logan pramenilo jen ze všech těch nápadů, které sice nikdy neuvidíme zpravované, ale o to je to lepší, že můžeme fantazírovat o tom, co se ta nimi skrývá. Spousta věcí v tomto komiksu je prakticky pocta Marvel universe a zároveň takový trošku Co kdyby se všichni záporáci spojili. Nad tímto přemýšlel snad každý, kdo je aspoň trošku zapálenější do superhero komiksů.
  • mearez
    Fimi: Tak v tomhle komiksu je Galactus jako záporák prezentovanej, takže je na místě, aby si člověk, který se s Galactusem moc nesetkává (čti ,,český čtenář'') myslel, že je Galactus záporák.
  • mearez
    Carnage: Teď jsem se podíval a máš pravdu, zatim to nikomu nedošlo. Omlouvám se
  • mearez
    Carnage: Já mám pocit, že se to už předplatitelům poslalo, někdo to dokonce už i dostal mám pocit.
  • mearez
    Fimi: Já bych to shrnul asi takto. Já superhrdiny mám rád už jen proto, že spoutu komiksů se superhrdiny (hlavně od Marvelu) mám spojenou s nostalgií, takže ty postavy budu mít vždycky rád. I dneska si rád přečtu dobrý superhrdiny, jak jsou Uncanny X-men od Claremonta a Astonishing X-men od Whedona, Batmana od Stralina, Captaina Americu od Brubakera, osmdesátkový superhrdinský komiksy nebo i novější věci před Marvel NOW. Jenže poslední dobou mi přijde, že zrovna Marvelovský restarty a přečíslování sérií nedělaj postavám dobře, pořád se mění tvůrčí týmy, takže se pořád mění i postavy a ve finále mít dvakrát za rok event, kterej pořádně nic nezmění a pořád do kola oživovat postavy (vvrchol byl v Secret Empire, kde zabili nějákou postavu, jméno si nepamatuju, a hned na konci v epilogu už byl hint, že žije), což je jeden z problémů, který mám s mainstreamem. Chápu, že se to někomu může líbit, ale pro mě jako člověka, kterýmu se líbí nejvíc 70s a 80s Marvel a DC éry je prostě Marvel NOW a freshstart a bůh ví co už jen znásilňování úžasnejch charakterů, který mám tak rád díky jejich retro komiksům a to mě mrzí nejvíc. Už dlouho uvažuju, že bych částečně vysadil superhrdinský komiksy od Crwe, protože i Doctor Strange, kterýho mám jako postavu strašně rád, mě od Aarona nudí, protože v posledních čtyřech letech byla jeho postava několikrát překopaná. Už dlouho uvažuju nad tim, že začnu s Hellboyem, protože mě jeho univerzum hrozně zajímá (protože ho mimo jiné chválí Walome, a když Walome něco chválí, tak to musí být super) a taky bych přeskočil na Mýty, který mě taky hrozně zajímaj.
  • mearez
    Fimi: Tu novou JL jsem četl jen první číslo a jako to jsem si hned řekl, že to fakt ne. Jasný, Avengers od Aarona jsou pořád jinej level, ale je to pořád jen z deště pod okap. Já se obecně těm novejm týmovkám vyhýbám, ale Aaronova sestava Avengers mě zaujala v jednom čísle Immortal Hulka, tak jsem se na tuto knihu dost těšil. No, trošku jsem přestřelil a upřímně nehodlám se v blízké době zase zklamat, takže u mě JL radši na dlouhou dobu končí.
  • mearez
    mearez13.2.2019 16:00Deadpool #07: Osa
    Lenny: Ok, já se řídil tim, co jsem našel na comicspriceguide.com, tam to končí osmou knihou...
  • mearez
    mearez20.12.2018 15:40Star Wars Magazín 2018/06
    cyboy: Na fb někdo postoval dopis, kterej dostali předplatitelé od Egmontu a ve kterym stojí, že Star Wars sešity už u nás vycházet nebudou a předplatné prý Egmont vrátí. Takže nejde ani o přejmenování, Star Wars Magazín prostě končí. Jestli si to chceš dohledat, tak to někdo dával do fb skupiny Comics čtu, šířím, sbírám, miluju.
  • mearez
    mearez20.11.2018 16:54Ms. Marvel #01: (Ne)normální
    Grim: Já zastávám názoru, že je naprosto přirozený, aby byli superhrdinové jiného vyznání nebo barvy pleti. Ve světě, kde je superhrdina každej druhej je naprosto přirozený, že je někdo ze superhrdinů muslim, černoch nebo asiat.
  • mearez
    mearez17.11.2018 10:24Overwatch - Antologie #01
    Killingjoke: Musíte se vžít do zdejších komiskových vydavatelů. Logicky nebudou vydávat Parkera, na kterém prodělají, ale budou vydávat pitomosti typu Rocket. Jsem v jedný fb skupině marvelovských fandů, je tam 9000 lídí, přičemž tak 200 lidí čte komiksy pravidelně. Denně je tam příspěvek typu ,,Spider-man/Deadpool #2 je hrozně boží" nebo ,,Rocket je hrozně super série", potom se je zeptám jestli četli alespoň Zázraky a oni řeknou buď že ne, a nebo že jo, a že je to sračka. Takže pro Crew je výhodnější vydávat série jako Overwatch, Doctor Who, Mass Effect, Simpsonovi nebo třeba zmíněného Rocketa, protože prostě se to prodá, narozdíl od věcí jako Chew nebo Parker, popřípadě zmíněný Gotham Central, protože prostě puberťáček v obchodě nebo na e-shopu radši sáhne po komiksu z jeho oblíbeného herního světa, než po komiksu z DC univerza o policistech v Gothamu, protože ruku na srdce, na první pohled tento komiks vypadá nudně. Takže Pavlovský a spol radši vydají tunu sraček, který se prodají, protože v ČR jsou obrovský fanouškovský základny různých seriálů, než komiks, který by si koupili jen skalní komiksáci, a ještě ke všemu ne všichni, protože je by to byl třeba pátý díl ze série. A český fanoušek dvou nejprofláklejších postav Marvelu si radči koupí Spider-man/Deadpool než Gotham Central.
  • mearez
    Navíc zas tak hrozný to nebylo, to akorát jediný co v souvislosti se Shadowlandem člověk slyší jsou hejty od skalních fandů jako je Lenny. Ti si vždycky musí prosadit svou a tak vyřvávaj na netu, že Shadowland pohřbil podstatu DD. Ale stačí se podívat na zdejší hodnocení, a člověk si udělá svůj názor.
  • mearez
    Darth Raelchi: Podle mě jde jen o názor skalních fandů Daredevila. Já Daredevila mám hodně rád, je to jeden z mých nejoblíbenějších superhrdinů. Shadowland podle mě neni špatnej. Je to průměr, ale neni to vůbec špatný. Nesrovnával bych to jako Fimi s Brubakerem, Bendisem nebo Millerem. Fandové, kterým se Shadowland nelíbil používají dost tyto argumenty:
    1. Absence Avengers, i přes to, že jsou v komiksu, a je tomu věnovaná jedna část. Jde tam prostě jen o to, že spoustě lidí nedává smysl, že nezakročili Avengers. Jenže sami Avengers říkali, že není potřeba zasáhnout. A spousta Marvelovských událostí Avengers taky neobsahuje (kde byli Avengers když řádil syn Moiry Mactaggert, když řádila Phoenix nebo Equinox ničil New York?). Takže dle mého je tohle naprosto invalidní argument.
    2. Zbytečně moc tie-inů. Ano, v době vydání Shadowlandu a vlastně i dnes ještě někdo brečí, že Marvel jde po penězích :o. Řekl bych, že i Secret Invasion měla trošku víc tie-inů, než by si zasloužila.
    3. Tento komiks byl málem důvodem zrušení DD. Ano, lidi dokážou řešit i věci, který se nikdy nestaly. A nejhorší je, že se tim ohání spousta lidí. Ten člověk, co tento komiks napsal, se dál už moc neprosazoval, takže nechápu, proč to někdo řeší. Navíc pak fanoušci dostali skvělýho Waidovo DD.
  • mearez
    jh666: Na comicspriceguide je Annual napsanej jak u týhle knihy, tak u pátý
  • mearez
    Kapis: Ty tu od teď děláš nějákýho gramatickýho Soudce Dredda?
  • mearez
    mearez12.8.2018 21:43Star Wars Magazín 2012/02
    Navíc, když tak čt vaši diskusi, bych rád panu filozofovi něco vysvětlil. Samozřejmě máš pravdu. Proč čtu Kirbyho, když se mi nelíbí. Odpověď: Chci mít načtenou celou historii Marvel universe(Příchod Galactuse) a taky chci mít načtený svoje oblíbený postavy (Mentabomba). Na comicsdb je spousta lidí, který mají podobný názor na Kirbyho jako já, takže říkat, že úmyslně srážim hodnocení Kirbyho komiksů, je trošku zcestné. Jen škoda, že jsem se od tebe nedočkal momentu ,,tak to nečti, když se ti to nelíbí”.
  • mearez
    mearez12.8.2018 21:31Star Wars Magazín 2012/02
    filozof: Jako promiň, ale to je můj názor, a vzhledem k tomu, že na týhle databázi píšou lidi svoje názory, tak bys měl pochopit, že tady někdo bude ,,srážet hodnocení” tvejm oblíbenejm autorům. Uvedl jsem svoje důvody, jestli s nimi nesouhlasíš a chceš mě přesvědčit o opaku, tak mi napiš na můj mail v biu. Mě se taky nelíbí, že X-men od Claremonta tu mají tak malý hodnocení, ale nedělám okolo toho takový scény. Prostě někdo nemá oblíbený autory.
    A ke kvalitě Kirbyho: jeho komiksy byly ,podle slov jeho kolegů, zastaralé už v době vydání (mluvím zrovna o Mentabombě). Své důvody, proč ho nemám rád, jsem vysvětlil v komentářích u konkrétních komiksů.
  • mearez
    mearez9.8.2018 19:31Star Wars Magazín 2012/02
    Venomslav: Ježiši, uvědomuješ si, že tim srážíš úplně bezdůvodně hodnocení komiksu?!
  • mearez
    cyboy: Dva češi píšou Babišovi program ne nějákej brit
  • mearez
    Hele, jestli chceš kvalitu, drž se u těch post-Annihilation Strážců, ale varuju tě, čim víc toho ze Strážců od Abneta načteš, tim bude přechod na Bendisovo run horší.
  • mearez
    plus-rovnáse: Jestli seš na akci a jednoduchej příběh, scífko a hlášky, tak jo, ale nečekej od toho žádnej komplexní příběh, jako měli Strážci v NHMku. Tohle je dost pdobný filmu. Pokud máš rád Guardiany, tak se ti to nejspíš líbit bude, ale jak říkám, radši od toho nic moc nečekej.
  • mearez
    Fimi: vim, ale beru jí jako jedno z jeho nejslabších děl.
  • mearez
    mearez15.6.2018 19:32JLA: Svoboda a spravedlnost
    Light: Mě Ross absolutně minul, vůbec mě nebere, a ten jeho styl mi na komiksy moc nesedí.
  • mearez
    filozof: Neříkám, že celej event díky komiksům, co vyšly v čj, pochopíš, ale jen tim chci říct, že pojmy jako ,,annihilační vlna'' nebo Annihilus může českej čtenář pochopit a znát z jinejch kousků, tim pádem nebude tak zmatenej
  • mearez
    hroubek: Podle mě si Annihiluse a Annihilační vlnu lze lehce vyhledat, a navíc se na to hodně, fakt hodně odkazuje v jinech komiksech, třeba ve Strážcích Galaxie, a Annihilus sám byl ve starých příbězích z šedesátek (Fantastic Four) a sedmdesátek (Kree-Skrull war, Captain Marvel). Takže jestli jsi něco z toho četl, tak by ses neměl ztratit.
  • mearez
    mearez10.5.2018 19:26Znovuzrození hrdinů DC
    Doppelganger: Jo sorry, já četl jen tři sešity Doomsday Clock a vůbec mě to nebavilo a potom jsem to přestal sledovat, takže jsem si myslel, že to končí. Johnsu nás neni moc populární, protože napsal všechny tři New 52 JL řady, který je u nás jsou celkem nešťastné vydaný. Mě osobně se ze všech věcí, který jsem od Johnse četl líbil jen tenhle start Rebirthu a Superman: Secret Origin. A taky si myslim, že si Johns nezaslouží takovou slávu, jakou má, ale kdo jsem, abych soudil někoho takhle úspěšného. Johns je pro mě něco jako Stan Lee-jeho komiksy jsou více méně klasika (Johnsovo komiksy nejsou vyloženě klasika, ale čte je každej), ale neni to nic kvalitního, a jde tam spíš o jejich jméno na obalu knihy.
  • mearez
    Překládá se to tak i jinde, nechápu co je na tom divnýho...
  • mearez
    mearez26.4.2018 21:41Znovuzrození hrdinů DC
    Ježiš, to je takovej propadák :D
  • mearez
    MEGA: No je to pevná vazba, tak trochu omnibus, ale žádný bonusy nečekej. Ale do obchodu se nehrnu, ale jednou si to možná koupim
  • mearez
    mearez11.4.2018 20:24Star Wars Magazín 2018/02
    Lukki22: Já bych řekl, že zítra nebo v pátek, většinou to tak bývá
  • mearez
    Fimi: Je pravda, že u nás vyšlo ze Strange fakt málo dobrejch příběhů, ale já osobně bych Ditkovo Strange Tales nenazval slabým komiksem/příběhem. Ale neberu ti to.
  • mearez
    mike731: Hele, to že nemám rád DC (až na pár vyjímek) neznemená, že čtu Marvel. Čtu převážně Image a Dark Horse, ale v angličtině. A s těma hvězdičkama díky za připomenutí, ještě jsem to nezměnil.
  • mearez
    mearez2.2.2022Prodám
    Pevné vazby od Comics Centra za pár šlupek

    Prodám vybrané pevné vazby (většinou) prvních dílů různých sérií. Většina komiksů je dvakrát čtená ,ale jsou mezi nima kousky, co jsou jetý. Jedině osobní předání Praha nebo České Budějovice.

    Jedná se o následující kousky:
    300 (4. vydání) - 300,-
    Darebák - 300,-
    Goon #1: Nic než utrpení - 250,-
    Jonah Hex: Tvář plná násilí (pevná vazba) - 250,-
    Ragemoor - 200,-
    Sin City/Město hříchu#7: Do srdce temnoty (pevná vazba) - 500,-
    Srdce impéria aneb odkaz Luthera Arkwrighta - 700,-, ale je trochu jetej
    Zámek a klíč #1: Vítejte v Lovecraftu (pevná vazba) - 300,-
    Zámek a klíč #1: Vítejte v Lovecraftu (paperback) - 150,-, tenhle je jetej
    Zámek a klíč #2: Hlavohrátky - 400,-

    V případě zájmu piště prosím na e-mail v biu. Pošlu fotky komiksů a domluvím se na případné slevě pokud by si kupující vybral víc kusů.
  • mearez
    mearez22.1. 14:55Pindárna
    Alfi: Myslíš jako třeba Slottovo Iron Mana? Nebo Aaronovo Avengers který radši vydávaj bez těch důležitých částí celýho runu? Nebo ten veleúspěčný run Ligy z Rebirthu?
  • mearez
    mearez21.1. 23:35Pindárna
    Deži: Crew není schopná přijmout, že komiksy od DC nejsou jen temnota pro padesátníka, co od devadesátek čte jen Loba a Batmana. Jenže to by si jistí lidé v Crwi nesměli myslet o osmdesátkovym DCčku, že je infantilní. Ani nejlepší run Suicide Squad nebo Wonder Woman tu nejsou schopní vydat, protože to by se nelíbilo konzumentům jejich drsných komiksů staré školy Loba a Batmana. Crew tu nevydává jedinej dobrej ongoing trinity, jedinej dobrej ongoing Marvelu, pak ty zásadní příběhy cpou do legend, místo aby to vydali celé, ale hlavně, že tu vychází znovuzrození a pět Marvel sérií, nehledě na kvalitu příběhů, že?
  • mearez
    mearez21.1. 23:24Pindárna
    geek-woman: Je mi líto, že to takhle vidíš. Já bohužel nekoupim cokoliv, co Crew vydá a radši si koupim za stejný peníze dvakrát víc stránek v angličině. 5 Batmanů, tři eventy a jeden Supermanovo origin, to je mi tedy výběr.
  • mearez
    mearez20.1. 21:24Pindárna
    Ne nebudu zbytečně hejtit, Crew mě ke komiksům samozřejmě přivedla, ale mrzí mě, že celkem stagnuje v kvalitě titulů.
  • mearez
    mearez20.1. 21:14Pindárna
    geek-woman: Nemluvil bych o dostupnosti, když jsou to pevný vazby za osum kil. Já už překladový komiksy skoro nekupuju a udělal jsem jedině dobře, je to dražší a je mnohem menší výběr, protože tu od Marvelu pořád vychází to samé a od DC zas jen Batman. Legendy jsou podle mě výběrem tragédie poslední rok dva.
  • mearez
    mearez20.1. 11:45Sběratelský klub
    Alfi: Crew jako přestává vydávat zajímavý tituly? Vydají konečně v legendách něco, co už tu nebylo vydaný a nebo postavu, která tu nikdy třeba neměla sérii? Jako super no, vydají Marvel Zombies podruhý, skoro 4x dražší, ale co takhle vydat něco, co už tu nebylo a je celkem stěžejní příběh Marvelu?
  • mearez
    mearez11.1. 09:03Pindárna
    martin28: Daredevila jsem měl slepenýho jen prvního.
    Jen k tomu Comicspointu bych dodal, že mě dost sere, že jsou schopný poslat omlácenou knihu. Nebudu dělat, že se to neděje, ale nechci aby produkt, který si osobně nemůžu vybrat, byl omlácenej. Když si objednám od Comicspointu paperback za šest kil, tak si tohle samozřejmě můžu objednat na Amazonu nebo někde úplně jinde, takže by aspoň mohli posílat nepoškozený kusy. Tohle mě ale sere obecně, když člověk vidí v knihkupectví Legendy Marvel s roztrhlým přebalem, tak to je falt humus. Ale Comicspoint by v tomhle mohl být profesionálnější. Naštěstí se mi tohle stalo jen párkrát a svý zboží balí skvěle.
  • mearez
    mearez25.3.2023 20:56Pindárna
    Jako jediný zajímavý věci, co ohlásili, jsou Secret Invasion a Flashpoint, obojí jsem osobně už četl (ale invazi asi zakoupím), už jsem si o stihl pořídit. Crew něják přestává vydávat zajímavý věci. Ale nepřekvapuje, dobrým komiksům se vyhýbají od Rebirthu a u Marvelu taky nevzdávají nejzajímavější věci, ale spíš to, co se líbí pár lidem u Crwe. Českej čtenář bohužel ostrouhá a to si pak lidi maj kupovat komiksy, když tu z Marvelu vychází tak dva dobrý onogoingy big two.
  • mearez
    mearez18.1.2023 19:33Pindárna
    Alfi: tvl, jako asi sem zmlsanej, ale… Warcraft, Stranger Things, Warhammer a Kingdom Come? To je zívačka. Jediná zajímavá věc na seznamu Suicide Squad. Crew zklamala
  • mearez
    mearez2.1.2023 17:40Pindárna
    Kdy bude edičák Crwe?
  • mearez
    mearez9.2.2020 09:06Sběratelský klub
    Milo_Harwey: Vim, že hodně chválený je Superior Spider-Man, toho chválí spousta komiksáků, ovšem nevim, jak kvalitní je ten Team-up. Spider-Woman (Gwen Stacy aka Spider-Gwen) je taky hodně chválená část Spideyho mýtu. Pak bych řekl, že celkem kvalitní jsou Secret Avengers (ovšem začátek této série u nás vyšel, takže si kdyžtak najdi receze na comicsdb). Já osobně si koupim jen Nick Fury Jr., agenta Coulsona, Secret Avengers a Spider-Woman. O zbytku toho moc nevim.
  • mearez
    mearez8.1.2020 20:16Pindárna
    Zdravím. Je bezpečný objednávat z německého Amazonu komiksy? Nebo nedoporučujete Amazon?
  • mearez
    mearez31.10.2019 19:44Povinná četba
    Díky všem za tipy
  • mearez
    mearez31.10.2019 15:30Povinná četba
    Měl by pro někdo nějáké kvalitní hororové doporučení? Jak v češtině tak v angličtině
  • mearez
    mearez7.10.2019 07:29Filmový a hudební klub
    Nový trailer na Rick and Morty 4

    http://www.youtube.com/watch?v=Rw6BrzB1drs
  • mearez
    mearez25.9.2019 18:24Filmový a hudební klub
    Fimi: Nemusím se tu snad rozepisovat o rozdílu mezi historickými osobnostmi a fiktivními postavami.
  • mearez
    mearez25.9.2019 17:00Filmový a hudební klub
    A napadlo vás všechny chytráky, že to třeba může být i tím, že ten fiktivní svět nevypadá realisticky, když jsou všichni superhrdinové hetero běloši? Tolik k lidem, který přehnaně řešej realistčnost univerza a pak jsou nasraní, když je Iceman gay.
    filosof: Ano studia se snaží vypadat moderně a upozornit na sebe. A to je něco špatnýho? Kdyby se tím, co jsi naspal řídili komiksový tvůrci, tak by nevznikla ani hrstka toho, co čteme dneska. Zapomínáš, že primárním účelem filmů, potažmo komiksových blockbusterů, je na sebe upozornit a být moderní a ve všem první, což je prakticky účel blockbusteru. A ten se v dnešní době musí zavděčit jak lidem, jako jste vy, tak menšinám.
    A zmiňovat Battle Scars je trošku hloupý, protože jestli syn Nicka Furyho neni uvěřitelnej příběhovej prvek, tak se divim, že sis nad celou frančízou Marvel/DC nevytrhal vlasy. Možná je hloupý přizpůsobovat komiksy filmům, ale přijde mi naprosto v pohodě hodit do filmu černocha v roli Jamese Gordona. Proč ne? Dyť to neni kánon, je to vůči komiksový hlavní linii paralelní vesmír, tak proč sakra řešit černošský postavy? Ale z týhle smyčky neni návratu, protože ve chíli, kdy bude ve filmu Two Face hrát černoch, tak se budou moct všichni podělat, tak studio vytvoří novou postavu, a všichni se budou moct podělat z toho, že nám film podsouvá multikulti. A nakonec, jsou to jen fiktivní postavy, takže proč to vůbec řešit?
  • mearez
    mearez24.9.2019 15:57Filmový a hudební klub
    Fimi: Já vždycky říkám, že jestli je dobrej herec a příběh, uvěřitelná postava, tak nezáleží na tom, jestli Wolverina hraje Jackie Chan nebo Jessica Biel. Navíc v komiksech se tohle děje celkem dost, a Spider-woman (která je mimochodem výborná postava), X-23 nebo Kate Bishop jsou vřele přijatý postavy, i když jsou jasnej rip-off již existujících postav. A vsadim se, že Hawkeye od Fractiona máš rád, takže nebuď salty a počkej, jak se novej Batman vyvine. Třeba se ti bude líbit.
  • mearez
    mearez24.9.2019 14:54Filmový a hudební klub
    Svět se v prdel obrací, to možná jo, ale kvůli lidem, který jsou schopný řešit barvu pleti fiktivní postavy. Geniální fakticky. Navíc je to fiktivní realite, neni to kánon.
  • mearez
    mearez19.9.2019 21:48Filmový a hudební klub
    Friendly reminder: V kinech běží Ad Astra, což je asi k tomuto datu můj nejsilnější zážitek v kině. Rozhodně to není film pro každého, ale okoštujte ho, protože film obsahuje jak skvělý myšlenky, tak spoustu skvělých záběrů a Pitt odvádí skvělou práci.
  • mearez
    mearez17.9.2019 15:44Filmový a hudební klub
    Fimi: co Hyperion nebo Black Bolt? O Adamu Warlockovi už se totiž nějákou dobu jedná, takže by Cavill mohl dostat nějákou jinou roli
  • mearez
    mearez9.9.2019 18:23Pindárna
    Fimi: Iron Fist od Brubakera je dobrej, vrhá to na Fista zase trošku jiný světlo (jako to Brubaker udělal už u Capa), takže jestli čekáš špatnou postavu, tak tě Brubaker rychle vyvede z omylu.
  • mearez
    mearez7.7.2019 22:12Filmový a hudební klub
    karl173: Stranger Things jsem dokoukal včera, no a finále fakt stojí za to. Má to hodinu dvacet minut a je to skvělá podívaná, jak trikově, tak příběhově, můžu vás ujistit, že pokud seriál hodně prožíváte, tak na konci posledního dílu ukápne nejdena slza. Myslim si, že kdyby seriál touto sériií skončil, tak by to sice byla škoda, ale bylo by to skvělý zakončení, jenže je v poslední epizodě je jedna potitulková scéna, která vás rychle vyvede z omylu, protože se jedná o slušnej cliffhanger pro nejednu postavu. Snad jsem toho moc nevyzradil...
    Edit: Novou postavu, Robin, jsem si strašně oblíbil, což jsem vůbec nečekal. Nejvíce prostoru asi dostali Hopper, Joyce, Billy, Max a El. Na mého oblíbence Stevea nezbylo tolik prostoru, jak bych si představoval, no a Hopper je tu nejlepší asi od konce 1. série. Na konec bych dodal: nejlepší je furt 1. série, ten pocit při sledování je nezaměnitelnej, pak je 3., která se tomu pocitu z 1. série dost přiblížila, a úplně poslední je 2. série, která byla dle mého strašně slabá (až teda na postavy Stevea a Dustina).
  • mearez
    mearez6.7.2019 14:44Filmový a hudební klub
    Fimi: Odhalení identity bylo logický, když bylo v celym filmu vidět, že se Peter moc o držení svého tajemství pod pokličkou moc nestará a řekne svoje jméno lidem, který vidí poprvý v životě.
  • mearez
    mearez4.7.2019 23:13Filmový a hudební klub
    Doppelganger: Postava Nick Furyho je založená na tom, že je to v celku badass týpek, kterej je o krok před každým hrdinou i padouchem. Ovšem jak v Captain Marvel tak ve Spider-manovi je jeho postava jen vtipkující idiot (samozřejmě intenzivnější to bylo v Captain Marvel - nejdebilnější bylo asi to, jak přišel o oko).
  • mearez
    mearez4.7.2019 20:37Filmový a hudební klub
    Můj názor na Spider-man: FFH
    Za mě novej Spidey absolutní spokojenost. Jen ten Fury byl zase obětí vtipů, což mi přijde špatně a nesouhlasim s tim, ale ok. Mysterio byl skvělej charakter, ovšem přijde mi, že se zde trošku opakovala motivace jiné postavy. Ovšem Mysterio byla asi nejlepší postava v celém filmu. Praha byla asi nejzajímavější část společně s první potitulkovou scénou, která byla neskutečnej nářez, a za mě jedna z nějlepších potitulkových scén. Druhá byla dostatečně meh, protože nic moc neukázala, a byla celkově nepotřebná a její napojení na film je strašně nucené. Postavy mě byvily všecky, až teda na Flashe a toho divnýho asiata, což byly celkem chabě napsaný charaktery. Zábavný taky bylo, jak Far From Home interpretoval 1. a 2. lusknutí. Za mě by to bylo 8/10.
  • mearez
    mearez8.5.2019 12:02Filmový a hudební klub
    Fimi: Asi tak, v prostředí téměř dokonalejch superbohů je to skvělá změna
  • mearez
    mearez7.5.2019 22:53Filmový a hudební klub
    karl173: Tak u mě teda Captain Marvel úplně potopil promrhanej charakter Mar-vella a ještě plot twist se Skrullama. Řekl bych, že naopak i jedna chyba, která se týká třeba plot twistu, kterej se mi ale nelíbí, tak může celej film potopit, protože tato událost udává další směřování charakterů v budoucnu (zrovna ty Skrullové nabo Mar-vell). Rozhodně neříkám, že se vám ten film nemůže líbit, ale osobně mi přijde, že pokud se mi film nelíbí třeba jen v jednom zvratu tak už to může ovlivnit celej tvůj názor na film. Taky se Infinity War líbí lidem převážně jen kvůli závěrečné scéně, která je jedním z nějvětších cliffhangerů. a ty lidi ten film na základě toho hodnotí a už se tolik neutápěj v tom, že humor byl třeba debilní, postavy blbě napsaný, atd (to jsem jen plácnul a neslučuje se to s názore, který mám na tento film). Abych to shrnul myslim si, že je právě klíčové hodnotit filmy podle i třeba jedné chyby, protože když se ti ten film kvůli té chybě prostě nelíbí a už ti ta chyba zkazí zážitek z filmu, tak už nejseš hejtr, ale prostě jen člověk, co má takový názor na film, protože prostě byl zklamaný. Alejako je jasný, že člověk hodnotící Infinity War na základě toho, že je nedokončená (i když je to jasně jen půlka příběhu) je retardovaný.
  • mearez
    mearez6.1.2019 12:45Filmový a hudební klub
    hroubek: U Shazama mi zatim přijde, že si DC řeklo, že si udělaj komedii ve stylu MCU, ovšem to vůbec nevadí, protože to zatim vypadá na fajn superhrdinskej popcorn. A celkem se mi líbí, že Shazam je prakticky taková ukázka toho, jak by se choval puberťák, kdyby měl superschopnosti. Těšim se na to celkem dost, ovšem ruku na srdce, trhákem dubna budou Avengers, možná Hellboy
  • mearez
    mearez25.12.2018 14:46Pindárna
    Mohla by mi tu nějáká hodná duše shrnout, co se stalo v prvním omnibusu Daredevila od BBartu?
  • mearez
    mearez20.9.2018 20:36Slevy, výprodeje, bazary
    Richie: V ČB v Kanzelsbergeru byl jeden čas Darkhawk #1. Chtěl jsem ho koupit, ale někdo mě předběhl....
  • mearez
    mearez17.9.2018 16:26Filmový a hudební klub
    Doppelganger: Děkuji
  • mearez
    mearez17.9.2018 16:01Filmový a hudební klub
    Zdar. Nemáte někdo nějáké seriálové doporučení? Komiksové i nekomiksové.
  • mearez
    mearez12.9.2018 23:09Filmový a hudební klub
    Fimi: Není to oficiální, navíc Cavillova agentka tuto zprávu popřela a řekla, že nic takového se nedělo.
  • mearez
    mearez9.7.2018 15:49* Připomínky a návrhy
    Skvělý, jdu se podívat :)
  • mearez
    mearez8.7.2018 12:37Pindárna
    aha
  • mearez
    mearez7.7.2018 15:16* Připomínky a návrhy
    Mě taky, už jsem to chtěl taky napsat...
  • mearez
    mearez7.7.2018 15:15Pindárna
    Fimi: Nezmřel dnes, ale před týdnem v pátek. Dnes ho našli
  • mearez
    mearez29.6.2018 10:08Povinná četba
    Co říkáte na konec Kill Or Be Killed? Za mě celkem super komiks, jedno z nejlepších Brubakerových děl, dle mého.
  • mearez
    mearez25.6.2018 18:37Srazy, cony, festivaly
    Doppelganger: Radši si nechám podepsat Soudce Dredda
  • mearez
    mearez17.6.2018 13:07Pindárna
    Kapis: Taky by mě zajímalo...
  • mearez
    mearez17.6.2018 08:48* Připomínky a návrhy
    Chtěl bych jen připomenout, že vyšel nový SW Magazín, a nikde v databázy ani v rozpisu nade mnou není.
  • mearez
    mearez11.6.2018 16:22Pindárna
    Zdarec lidi. Za dva tejdny jedu do Mnichova, tak bych se chtěl zeptat, jestli neznáte nějáký dobrý obchody s komiksama v centru Mnichova?
  • mearez
    mearez1.6.2018 20:21Srazy, cony, festivaly
    Sakra, nechám si podepsat Dredda. To je můj sen!
  • mearez
    mearez21.5.2018 23:32Pindárna
    Tormentr: Když už je řeč o Altered Carbon, podle mě je to slušná slátanina. A jako třeba takovej House of Cards, Stranger Things nebo třeba Brooklin nine-nine jsou originální seriály, které mě překvapí, mají dobrý zápletky, popřípadě super příběh, v případě Brooklin nine-nine je to třeba super kamera a vtipy nejsou téměř vůbec trapný. A seriály odle komiksů začínají být taky dost cringe: Flash jde od 3. sezóny do kopru, na Supergirl se nedá dívat, u Legend of Tomorrow jsem usnul, Defenders jsou prostě sračka, Iron Fist a Luke Cage jsou nezajímavý nudný séroše a Gotham je hrozně podivnej, protože jeho kvalita strašně moc skáče nahoru a dolů.
  • mearez
    mearez21.5.2018 17:59Povinná četba
    Právě jsem sehnal za pár kaček Srdce Impéria. Super stav, všecko super, přijde mi to brzo, asi tak za pár dnů. Sakra, je to fakt tak dobrý, jak všichni říkaj?
  • mearez
    mearez12.4.2018 21:35Povinná četba
    Hele, stejně si spousta lidí kupuje komiksy v angličtině, takže si myslim, že řešit tu už posté BBart a politiku vydávání komiksů je prkotina.
  • mearez
    mearez9.4.2018 23:17Srazy, cony, festivaly
    Fimi: Zase aby pro to někdo hlasoval...
  • mearez
    mearez28.3.2018 22:48Pindárna
    Chtěl bych se zeptat nějákých odborníků na Marvel. Slyšel jsem, že Juggernaut zničil sám dvojčata (prej do do nich něják napálil, WTC spadlo), ale taky že tato událost byla identická ve vesmíru 616 jako v našem vesmíru (zničení dvojčat letadly). Co z toho je legit?
  • mearez
    mearez26.3.2018 19:53* Připomínky a návrhy
    zack: Pokud jsem napsal info k nějákým autorům, jak ti mám dát vědět, aby to nějáký admin aktualizoval? E-mailem nebo příspěvkem ve fóru?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 473 (cca 137206 Kč)
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 13 (cca 5788 Kč)
Osobní: 9 (cca 4441 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: 9
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0