• VasaX
    VasaX4.12.2017 20:5347 Róninů
    Toušku jsem se bál známého tématu 47 Rónin od Richardsona/Sakaie ale musím uznat, že je to super. Legenda založená na historické události, jeden ze zásadních příběhů ilustrující "srdce Japonska", je zde zpracován moc hezky, je vidět, že jeto pro Richardsona srdcovka. Obsahově jde o přístup spíš idealizovaný, než historický, amplifikovaná černo-bílost zla a dobra, zjednodušené na nezbytný obsah s potřebným kontextem. Sakaiova kresba je kolorizovaná, a oproti většině Usagi děl je více "komplexnější", hlavně ve scenériích/pozadích. Každopádně silný příběh s velmi dobrým zpracováním jak autorským, tak uměleckým, stojí za to.
  • VasaX
    VasaX4.12.2017 20:49James Bond #01: Vargr
    James Bond jako komiks, ač jsem tomu moc nevěřil, funguje. Ne tak úplně dobře, ale všechny slabiny se týkají věcí, které postihují i filmy a jsou (doufejme do budoucna napravitelné). Vargr je spíše moderní, akční Bond. trocha suchého humoru, hodně akce, nic moc špionáž a vzorový antagonista který je prostě ukázkový padouch. Zápletka slouží pouze jako lepidlo mezi akcí a "cool James Bond" momenty, což je škoda. Tohohle Bonda nebudu glorifikovat, ale přiznám se, že mě navnadil na další.
  • VasaX
    Trošku hereticky tvrdím, že Black Hammer tu má až moc velký hype. Ano, jedná se o velmi nadprůměrné dílo, ale po dočtení prvního arcu jsem byl trochu zklamaný, že ten příběh nebyl silnější a kapánek epičtější, ač "hluboký" byl až až. na druhou stranu tenhle arc končí výborným nadhozem pro další arcy, a pokud se něco nepokazí, tak ty teprve budou stát za to. Ale čas ukáže...
  • VasaX
    VasaX4.12.2017 15:11Baltimore #01: Morové lodě
    Baltimore je skvělý. První kniha sice slouží hodně jako úvod a nepůsobí tak úderně, ale všechny své neduhy vyvažuje parádní "Mignolaversum style" kresbou i barvou (lepší jak někteří Hellboyové a BPRDi) a zejména důrazem na atmosféru. Baltimore je temná pecka, kde příběh chytne a nepustí. Stisk první knihy je sice trochu slabší, ale hned druhá kniha útočí direktem přímo do mozku, takže pomalý start Morových lodí je vykoupen a je na co se těšit.
  • VasaX
    Komentuji barevnou (eng) verzi, do které jsem se pustil na základě obecné oblíbenosti a bál se trochu dětského levelu. Ale Bone/Kůstek je parádní, kolorování vyzdvihlo celý komiks na úplně jiný level (škoda, že u nás vyšel černobíle), postavy jsou krásně rozmanité, příběh je zábavný. Humorná fantasy pomalu rozkrývá svůj příběh a všechna tajemství a až na pár hluchých míst je parádní a poutavá "oddychovka". Druhý díl je i poněkud lepší jak první, sice dějově méně rozmanitý, má více slabších míst, také je občas až zbytečně ukecaný, ale subjektivně mě více bavil první. A Thorn, ta je nelepší! :-)
  • VasaX
    Já komentuji barevnou (eng) verzi, do které jsem se pustil na základě obecné oblíbenosti a bál se trochu dětského levelu. Ale Bone/Kůstek je parádní, kolorování vyzdvihlo celý komiks na úplně jiný level (škoda, že u nás vyšel černobíle), postavy jsou krásně rozmanité, příběh je zábavný. Humorná fantasy pomalu rozkrývá svůj příběh a všechna tajemství a až na pár hluchých míst je parádní a poutavá "oddychovka".
  • VasaX
    Wilson docela ušel a Ghost World mě hodně bavil. Tohle je ale znepokojující bizarnost, která se tak nějak čte s odporem a přesto táhne dál jen čirou zvědavostí, která opomíjí pud sebezáchovy. Cely příběh připomíná takový ten šílený horečnatý sen, co jste měli tehdy, když vás skolila chřipka a teploměr se dotýkal 40°C. Děsivý zdrcující sen, naprosto šílený, co by jste nejraději zapomněli, ale tak nějak obdivujete své podvědomí, že něco takového dalo vůbec dohromady. Tenhle komiks se těžko řadí a ještě hůře doporučuje. Samotné "sekvenční umění" je zde zvládnuto výborně, příběh, nebo alespoň děj, je originální. Tohle dílo bych doporučil jen těm, co mají rádi ujetosti typu Pixy a WTF momenty jsou pro ně příjemným zpestřením.
  • VasaX
    VasaX8.11.2017 09:56Temnými hvozdy
    Mám rád hororový komiks. Avšak mezi komiksy jeto náročný žánr, takže obvykle přivírám oko nad výsledkem. jako v případě Temných hvozdů. Kresba je specifická (netradiční), vlastně se mi i líbí jako koncept, tak i některými prvky, ale ve výsledku si mě nezískala. Tan nějak jsem měl celou dobu spíš pocit, že se jedná o ilustrace spojené dalšími ilustracemi tak, aby to dalo komiks. Příběhová stránka mě taky úplně neuchvátila. je zde spousta krátkých příběhů, jejichž kvalita hodně osciluje a některé jsem na první přečtení úplně nepochopil. Což není takový problém jako to, že mě nic netáhlo k tomu, se podívat zpět a pokusit se. Některé příběhy jsou však dobré, příjemně děsivé a mají hlavu a patu (či pointu), takže úplně neodrazuji. Ale za sebe jsem čekal víc.
  • VasaX
    VasaX5.1.2018Prodám
    David Rubín - Hero Book One (Hardback)
    Nová, pouze rozbalená a prolistovaná (kontrola).
    Pouze osobní předání Praha/Olomouc
    vasax@email.cz
    500CZK
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 86 (cca 28232 Kč)
Mám: 229 (cca 102679 Kč)
Chci: 12 (cca 4838 Kč)
Sháním: 4 (cca 2276 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 47 (cca 13980 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 1
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0