• karl173
    karl173 mecenáš4.8.2021 15:26Hodiny posledního soudu #01 (pevná vazba)
    Zcela na rovinu. Na původní Watchmeny to zdaleka nemá. Kdybych ale o tomto komiksu napsal, že ho nemá cenu ani číst, dost bych mu křivdil. Osobně jsem si po dvou sešitech nebyl jistý zda mě to vůbec baví. Začátek je tedy rozhodně velmi vlažný. Od třetího sešitu mě to ale najednou začalo všechno zajímat a bavit. A tak to nějak zůstalo až do poslední stránky. Ano Geoff Johns není Alan Moore a Gary Frank není Dave Gibbons, přesto to jsou stále velmi schopní tvůrci, kteří dokázali, že se dokážou poprat s tak náročným úkolem, a to navázat na legendu komiksu. První díl tak nakonec dopadl vcelku slušně a uvidíme jak bude dál pokračovat. 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš4.8.2021 15:21Wonder Woman: Mrtvá Země
    Mám velice rád alternativní příběhy, kde se vše od základů změní a autor má možnost do toho vložit kus sebe. A tento komiks se trefil přímo do černého. Naprosto parádní strhující příběh, plný zajímavých zvratů. Kde lidstvo zničilo samo sebe a nic netušící Diana se probudí do post-apokaliptického světa plného monster a hrst lidí, kteří se příliš nepoučili. Přesto všechno je však stále ochotná za ně bojovat. To ale není vše co tato kniha skrývá. Je to i propracovaná kresba pojící se s úžasnými nápady autora Daniela Warrena Johnsona. Po dlouhé době jsem si tak mohl přečíst opravdu skvělý počin. Děkuji mnohokrát. 5*
  • karl173
    karl173 mecenáš28.7.2021 13:39Batman: Tři Jokeři
    Kdyby tohle byl jeden z mých prvních komiksů s Batmanem, budu ohromen. To ale ovšem není a tak je pro mě tento komiks jen dobře odvedeným mainstreamem bez větších ambicí být něco víc a přinést něco nového. Čte se to a kouká na to hezky, to je bohužel asi všechno. 3*
  • karl173
    karl173 mecenáš22.7.2021 22:15Batman #08: Chladné dny
    Již 8. díl od Toma Kinga a je stále vidět že ho to baví. Snaží se hledat v Batmanovi něco nového a přicházet s neotřelými nápady. Bohužel i přes jeho snahu začínám mít pocit, že se už toho moc vymyslet nedá. StaronovÍ záporáci s jen lehce pozměněnými zápletkami, které se vždy budou točit kolem jediného - bolesti Batmana.
    Chladné dny jsou velmi zajímavé svým pojetím, ale na druhou stranu trošku jsem se nudil a to i přesto, že to mělo pouhé 3 sešity.
    Pak jeden kraťas s Dickem, který byl moc krátký na to, abych si zvykl na kresbu a moc plochý, aby na mě dokázal nějak zapůsobit.
    Nejvíce jsem se nakonec bavil u posledního příběhu opět na 3 sešity s KGBeastem. Děj skvěle odsýpá, má hutnou dějovou linku a zároveň velmi přímočarou. A také nejlepší kresbu Tony S. Daniela. A nemohu zapomenout na povedený paralelní příběh ve formátu bajky, kde hostil skvělý Mark Buckingham. Za mě tedy nejlepší příběh z této knihy.
    Když to celé shrnu, tak nemohu říct, že bych se u čtení nudil a že by Tom King už tuto sérii nezvládal. Zároveň ale tato kniha není po celkové stránce natolik zajímavá, abych si na ní za pár týdnů vzpomněl. 3*
  • karl173
    karl173 mecenáš17.6.2021 22:59Akira #01
    Akira konečně u nás a také v mé knihovně! Čtení jsem si užil. Kresba je úchvatná a příběh je příjemně svižný. Nicméně na postavy jsem si musel zvyknout a místy mne rozhodili lehce nepřehledné akční pasáže. Jedná se zatím o první díl a tak počítám, že si to teprve sedá. Každopádně se ale těším na druhý díl. Za mě 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš30.5.2021 13:37Král, jenž byl a bude #01: Artuš
    To bylo divné. Nic výstižnějšího se o tomto komiksu napsat nedá. Po prolistování ukázky a zpozorování kdo za tímto komiksem stojí jsem byl zvědavý co z toho bude a dostal jsem ani nevím co.
    Začnu kladně. Hned na první pohled si člověk všimne hezky zpracované kresby, která má velice pestré barvy. Musím říct, že tady jsem rozhodně spokojen.
    Horší už je to z dějem. Do toho vklouzneme jak, když sedíte na strmém tobogánu. Sem tam vás to hodí do nějaké zatáčky, ale vy místo toho abyste si užívali jízdu, držíte se zuby nehty, abyste z něj nevylítli.
    Kieron Gillen na to jde podle mě až zbytečně rychle a je vidět, že původně neplánoval pokračování a měla to být spíše taková jednohubka. Postavy které poprvé vidí umírat lidi, kouzla a bájné bytosti reagují nejdřív nepřiměřeně, poté si trochu zakřičí a pak jsou zase úplně v pohodě. A tak nějak mi v tomto komiksu chybí reálné emoce, přesto že tu dojde na spoustu vypjatých situací. Ty ovšem přichází z čista jasna a čtenář nemá vůbec šanci na nějaké spojení s postavami. Což možná ani tak nevadí, jelikož postavy mi přišli krajně nesympatické.
    Co dodat na závěr. Asi největší problém s tímto komiksem mám ten, že po jeho dočtení, vlastně nevím proč ho vlastně číst. Na druhou stranu je opravdu hezky nakreslený a používá opravdu velice zajímavé téma. Ovšem to provedení už je horší. Přesto ale nejspíš dám druhému dílu šanci, čistě ze zvědavosti zda-li přijde nějaké zlepšení. Třeba by mohl v příští knize autor trochu zpomalit a nebude tam házet jednu zápletku za druhou.
    Za mě bohužel 2*
  • karl173
    karl173 mecenáš30.5.2021 13:26Buffy, přemožitelka upírů #02: Kousnutí
    Toto bylo příjemné překvapení. Už předchozí díl mne bavil, ale něco tomu chybělo. Byla to spíš taková odpočinková zábava. Druhý díl ale už přidává i solidní děj, který se vyvíjí zajímavým způsobem a třeba třetí sešit jsem si vyloženě vychutnal.
    Kresba je svým způsobem půvabná, byť postavy nevypadají tak hezky. Dobře ale doplňuje styl vyprávění. Nejvíce se mi však zamlouvá koloring.
    Asi jedinou větší výtku mám k délce komiksu a k hlavní obálce, která může čtenáře natěšit na něco, co přijde spíše až v knize třetí, ale to už prozrazuji.
    Za mě tedy solidní čtivo, které je někde na pomezí nadprůměrného. 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš28.5.2021 16:46Černá palice 1945
    Rozšiřování světů v rámci zajímavých sérií, které se postupně rozrůstají a bobtnají je už u Dark Horse zvykem. A pokud se jedná o opravdu zajímavé světy, tak s tím rozhodně nemám problém. Naopak. Rád si toho přečtu více. Černá Palice je zaručeně jedna z těch zajímavějších sérií a alespoň pro mě platí, že cokoliv se u nás vydá tak já potom ihned skočím.
    Na tento díl jsem byl z vedlejších knih asi nejvíce zvědavý jelikož přichází na úplně jiné téma a místo superhrdinů, tak vypráví spíše příběh " pouze " hrdinů z druhé světové války.
    To zní dobře. Ještě lépe zní již klasický osobní a citlivý přístup k vyprávění, jak je tomu u Jeffa Lemira zvykem, byť zde přispěl spíše námětem. Ray Fawkes, který se postaral o scénář jel ale v Lemirovo kolejích. Tomu všemu navíc sedí retrospektivní styl vyprávění.
    Kresba je na první pohled taková dětská s nedokonalými tahy a pohledy z dálky zjednodušují co se dá. Na první pohled nic z čeho byste si měli sednout na zadek a věřím, že mnoho lidí tuto kresbu odsoudí. Já osobně jsem s ní ale neměl problém a nejenže jsem si na ní velice brzo zvykl, ale řekl bych navíc, že tato kresba se k tomuto příběhu přímo hodila.
    S čím jsem měl ale daleko větší problém je samotná náplň komiksu. Což se dostávám zpět k ději. Čte se to tak nějak hezky a vlastně se u toho můžete cítit příjemně. Ale co vlastně tento komiks nabízí? Co vám dá za poselství? Nebo jaké dějové zvraty na vás čekají? No abych byl upřímný, tak mám pocit, že nic z toho. To co tento komiks dává jsem v podstatě už napsal, prostě se jenom dobře čte. To je tak nějak všechno. A to stejně jako u kresby nemusí sednout každému.
    I v tomto případě jsem ale nakloněn spíše ve prospěch komiksu. Jelikož po dočtení mohu stále říct, že jsem se bavil.
    Hodnotit tento další střípek do světa Černé palice se ale vysokými známkami bohužel nedá. Objektivně bych hodnotil tak za 3*, ortodoxní fanoušci si ale mohou připočíst i na 4*, jelikož nic mezi nejde.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.5.2021 16:21Batman / Fortnite: Bod nula #03
    Stále se jede na stejné úrovni. Děj neurazí nenadchne. Kresba slušná, místy velmi slušná. Za mě stále takový ten mainstream, který na oddych není vůbec zlý. 3*
  • karl173
    karl173 mecenáš20.5.2021 23:25Baltimore #08: Rudé království
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha osmá: Tak a máme konec. A ani to nebolelo. Nebo možná pár postav ano. Tato série zažila mnoho a po předchozích dvou knihách už nebylo pochyb o tom jak vše skončí.
    Pánové si ale přeci jenom ještě vymysleli pár zvratů, aby nám ten konec lehce pozměnili. Jestli k lepšímu už záleží na každém, z jakého pohledu se na to dívá. Já osobně bych si konec představoval asi trochu jinak a možná jsem i mírně zklamaný, že tato série nedostala epičtější závěr. Na druhou stranu hold už nezbýval prostor a možná je to i tím, že ani sami autoři neplánovali tolik knih.
    Každopádně série mě vždy bavila. Někdy více, někdy méně. Pokaždé se ale jednalo o nadprůměrnou zábavu. A přitom autoři nepřišli s kdovíjakým geniálním nápadem. Ale zkrátka dokázali poskládat dosti zajímavý svět a přizvali si k tomu velice talentované kreslíře a koloristy, kteří jim ten svět, tak krásně vytvořili. Tudíž, za mě spokojenost. 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš20.5.2021 23:15Baltimore #07: Prázdné hroby
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha sedmá: Baltimore a jeho kolegové truchlí a mezitím se nám konečně otevírá brána k Rudému králi. Ovšem někdy na to jdou Mignola s Goldenem až příliš hopem a tak některé události ději možná až příliš uspěchaně. Nicméně je už pomalu cítit blížící se konec této série, která se podle mě od samého začátku přerodila úplně v něco jiného než by člověk čekal. Ale to už bych se opakoval.
    Každopádně čtení jsem si nejspíše užíval více než předtím a to díky tomu, že jsem si mohl tuto knihu přečíst krátce po té předchozí. A to i včetně kresby, která mi k tomu celému přerodu série vlastně i sedí. 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš19.5.2021 23:44Baltimore #06: Kult Rudého krále
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha šestá: Velké množství postav, dvě hlavní dějové linky na dvou odlišných místech, více událostí = více zábavy?
    Těžko říct. Pamatuji si, že předtím jsem z toho byl takový nesvůj a hůře jsem se chytal. Přišlo mi, jakoby Mignola s Goldenem úplně převrátili stránky. Jestli se první knihy podobali Hellboyovi, jen ho v hlavní roli vystřídal Lord Henry Baltimore. Tak touto knihou se z této série stalo jednoznačně Ú.P.V.O.
    Zkrátka autoři z čista jasna šli do příběhu více ze široka. Předchozí knihy už k tomu pomalu směřovali, ale tady jsme skočili ještě o level výše, ne-li o dva.
    Tak či tak, jsem teď velmi rád, že si toto mohu přečíst v rychlejším sledu, jelikož jedině tak se budu více chytat. No ale to v této knize ještě zas tak neplatí.
    Pravdou ale je, že jsem si to napodruhé rozhodně více užil. Nebyl to pro mne totiž takový šok a místo toho abych zarputile přemýšlel, jestli mi něco neuniklo, tak tentokrát jsem šel čistě po příběhu a jen jsem se zvědavě kochal, co se bude dít dál. A to mě zkrátka bavilo.
    Ovšem tohle je teprve takový začátek a jak moc se vše propojí zjistím až v dalších knihách. Tentokrát budu ale velmi dobře připraven. 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš19.5.2021 23:31Baltimore #05: Apoštol a čarodějnice
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha pátá: Když tak čtu svůj předchozí komentář, tak se musím velmi divit. Není to tak dlouho a přesto si už nepamatuji, že se mi tento díl tolik líbil. Přitom bych dal ruku do ohně že už zde jsem byl trochu rozhozený. Zřejmě tomu kdysi pomohla ta velká pauza, která v tomto případě nebylo tolik na škodu, jelikož se jedná spíše o delší povídky a tak jsem byl pravděpodobně rád, že jsem si mohl přečíst dalšího Baltimora.
    Ovšem když se to čte krátce po sobě, tak je vše jinak. Užil jsem si spíše ten druhý dvousešitový příběh. Ten je v duchu předchozích knih i skrze parádní kresbu Bena Stenbecka.
    Ten první, který má pro změnu sešity tři, nebyl špatný. Ale v takto krátkém sledu je tu přeci jenom více vidět ten rozdílný kontrast, který Mignola s Goldenem po předchozích událostech nasadili.
    Vícero postav, méně vysvětlování kde se kdo vzal a děj tak nějak více skáče. A na to se musí tak trochu zvyknout.
    Kresba Petera Bergtinga má své kouzlo a v některých momentech je to pastva pro oči. Ovšem občas mi chybí ty precizní detaily. Tomu ale napomáhá i akčnější střih. Už to zkrátka není ta ryze atmosférická horrorovka jako tomu bylo na samém začátku.
    Když to shrnu, i tak se jedná o kvalitní počtení, které mne stále baví. Pořád se jedná o výjimečnou sérii. Ovšem při druhém čtení jsem si z toho na zadek tolik nesedl a vidím tu větší výkyvy. 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš16.5.2021 22:42Baltimore #04: Kostnice
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha čtvrtá: Pamatuji si i dle svého komentáře níže, že tento díl mne hodně bavil a dozajista vyvrcholení jisté zápletky v tzv. Kostnici mě až zarazilo. Čekal jsem tehdy, že nahánění upíra Haiga bude tím hlavním. A jak se ukázalo toto bylo jen takové malé finále v polovině.
    Každopádně tento našlapaný díl jsem si velice užil. A pokud bych měl ještě zmínit opět skvělou kresbu ve známém složení, tak musím říci, že jak umí tato dvojice velice dobře navodit atmosféru, tak skvěle zvládá i akční pasáže. Jednoduše řečeno brilantní výkon po všech stránkách. Tato dvojice zkrátka nemá slabinu. Jen možná to, že opravdu vzhled některých postav, jakoby rádi využívali vícekrát. Téměř bez chybičky 5*
  • karl173
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha třetí: Pokud je nějaká komiksová série se zajímavým světem a je ke všemu natolik kvalitní jako tato, tak by měli být kratší povídkové příběhy téměř povinné, jelikož krásně rozvíjejí děj do vícero stran a hezky propojí i některé příběhové linky.
    Za mě je tento díl naprostá lahůdka a rád si ho přečtu i samostatně. 5*
  • karl173
    karl173 mecenáš15.5.2021 20:54Baltimore #02: Prokleté zvony
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha druhá: Druhý díl přidává už k tak hutné atmosféře a musím uznat, že i na podruhé jsem se velice slušně bavil. Co na to říci, tady je zkrátka děj poskládán tak dobře, že i po opakovaném čtení baví stále stejně.
    Navíc budu se opakovat, ale kombo Stenbeck/Stewart je jednoduše řečeno fenomenální. Tady jednoznačně 5*
  • karl173
    karl173 mecenáš15.5.2021 12:59Baltimore #01: Morové lodě
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha první: Stále se jedná o skvělý start nové komiksové série. Atmosféra je díky kresbě a barvám bravurní. Tempo je svižné, byť někdy lehce nesouměrné. Příběhově se to celé teprve rozjíždí, ale už zde je spoustu událostí, které se člověku vryjí do paměti.
    Nicméně po druhém čtení z toho nejsem asi tak odvázaný jako předtím. 4*
  • karl173
    Velmi milé překvapení. Mé očekávání bylo, že dostanu mírně erotický komiks s antropomorfními zvířátky, kde hlavní roli bude hrát především kresba. To jsem sice dostal, ale k tomu přibyl zajímavý svět s prvky fantasy a velmi zajímavým drama příběhem.
    Jediná vada na kráse je tak délka knihy a silný cliffhanger, který knihu posunul vysoko v očekávání na druhý díl, což doufám že přijde co nejdříve. Nerad bych, aby můj zájem opadl kvůli dlouhému čekání.
    Nicméně já jsem s prvním dílem dosti spokojen. Tohle se Crwi povedlo. 4
  • karl173
    karl173 mecenáš6.5.2021 13:28Batman / Fortnite: Bod nula #02
    Batman se společně s Catwoman pokouší přijít na to, jak se vymotat ze stále opakující se smyčky a je celkem zábavné to sledovat. Nicméně nedá se očekávat žádné veledílo, ale na 10 minut odreagování to stačí. 3*
  • karl173
    V podstatě mám podobný názor jako pán pode mnou.
    Přístav země - Přináší skvělé téma s dobrým nápadem a několika dobrými postřehy. Nicméně snaží se celou myšlenku natáhnout na velké množství sešitů a přidává k tomu nezajímavé postavy a místy plytký děj. Kresba u tohoto komiksu na mě působila nedodělaným dojmem a celkově potrhuje to, že se zkrátka z takového tématu dalo vytěžit mnohem více. Za mě sotva 3*
    Zatmění - Komiks opět sází na velmi lákavé téma a tentokrát si s ním pohrává mnohem více a lépe. Děj působí mnohem uceleněji a komorněji. K postavám jsem si dokázal vytvořit nějaké citové pouto a byl jsem zvědavý na jejich osudy. Komiksu opět trochu kazila jeho délka, ale v tomto případě se to dá s klidem odpustit. Kresba i zde není žádné velké pokochání, ale účel plní a nekazí dojem. Za mě 4*
    Celkové zpracování knihy je na velmi slušné úrovni. Kniha je poddajná a má kvalitní papír. Za zmínku rozhodně stojí také objemné bonusy, které by vydali za samotnou knihu. Přiznám se, že mě na bonusy neužije a vystačím si s pár ukázkami a obálkami, ale větší množství mi rozhodně nevadí a naopak je musím pochválit.
    I přes veškeré potíže, které Mighty Boys měli, dokázali knihu úspěšně vydat ve chvályhodné kvalitě a já jim přeji, aby se příští kniha obešla již bez větších potíží.
    Celkově hodnotím za 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš22.4.2021 10:45Batman / Fortnite: Bod nula #01
    Je to začátek, takže zatím těžko hodnotit. Pravděpodobně to nebude žádné terno, ale zatím mě to příjemně překvapilo, že by to nemusela být vyloženě marketingová blbost. Takže na druhý díl jsem vlastně i celkem zvědavý. 3*
  • karl173
    karl173 mecenáš20.3.2021 11:11Potápěč
    Jeff Lemire opět předvedl svůj talent ve vyprávění rodinných dramat. 5*
  • karl173
    karl173 mecenáš17.3.2021 12:48Krásná temnota
    Už dlouho jsem nečetl tak zvláštní komiks. Je zajímavě nezajímavý. Jeho hlavní myšlenka je buď žalostně nevyužitá, nebo je to marketingový tah a nebo jsem to jenom nepochopil. Postavy se chovají příšerně. Buďto jsou to hajzlové, nebo jsou mentálně zaostalý či převelice naivní. Ve výsledku jediní kdo se tam chová nějak normálně jsou zvířata, jeden pán a vlastně i samotná holčička, která se jednoduše rozkládá.
    Nevím co ještě k tomuto komiksu dodat a co si o něm vlastně myslet. Nicméně asi není nic, co bych u tohoto díla vyzdvihl, ale zároveň nemám za co bych ho měl vyloženě hanit. Možná jen za to, že nemá pořádný konec ani začátek. A naopak pochválit by se dala celková stylizace a vcelku slušné tempo, díky kterému komiks nezačne nudit. Po dočtení mám ale pocit, že jsem přečetl něco zcela průměrného a stěží zapamatovatelného. Jediná výhoda k zapamatování by mohla být asi jen ta rozkládající se holčička, díky které si na tento komiks možná jednou vzpomenu. A možná o to autorům vlastně celé šlo. 3*
  • karl173
    Poctivý Conan od poctivého Aarona a povedenou kresbou. Nic vás ovšem nepřekvapí. 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš6.3.2021 17:01Batman: Bílý rytíř
    Batman je můj oblíbenec ( a koho ne ), ale je fakt že u nás na počty superhrdinských komiksů a vlastně i celkově, vychází velice často, možná až moc často. Sice mě těší, že si mohu přečíst spousty komiksů o tomto ochránci Gothamu, ale všeho moc škodí a tak jsem s Batmanem zatáhl trošku za ruční brzdu a řekl si že s tímto hrdinou zpomalím. Po nějaké té pauze jsem si tedy řekl, že je již čas se opět podívat do mého oblíbeného temného města v němž střeží netopýří muž pod rouškou noci a chrání svůj lid.
    Jenže tento příběh přináší trochu něco jiného. Přináší bílého rytíře, Jacka Napiera, který zahnal Jokera do kouta, aby přinesl Gothamu novou budoucnost. Ale za jakou cenu? Stejně jako u deprese, prášky jsou jen chvilkové řešení a to se stane Jacku Napierovi osudné, jelikož nedokáže Jokera držet v ústraní věčně. Má tak omezeně krátký čas na to, aby stihl veškeré své plány uskutečnit. A povede se mu to? To upřímně nevím. Jelikož stejně jako jeho plány tak i tento příběh, nevím přesně co mi má říct. Respektive to co říká, není nic nového a jestli tam má být ještě něco navíc...kdo ví? A bohužel to je asi jediný problém, který s tímto komiksem mám.
    Jinak jsem si čtení užil. Bílý rytíř rozhodně patří mezi ty komiksy s Batmanem, které byste si měli přečíst. Byť není ničím příliš zásadní a mezi top komiksy bych ho také nezařadil. Je to ale povedené a to je hlavní. 4*
  • karl173
    Tato série se mi zatím velmi zamlouvá a těšil jsem se na pokračování. Hned v úvodu mě to chytlo a nepustilo až do konce třetího sešitu. Tam totiž v podstatě kniha končí, jelikož pak nastoupí pouze nemastný neslaný Annual. První 3 čísla jsem si ale opravdu užil a díky tomu jsem nakonec stále nadprůměrně spokojen. 4*
  • karl173
    Přesně tohle je ta dobrá týmovka, kterou si pamatuji na začátku. Dobře napsané dialogy, skvěle gradující příběh a postavy, které jsou v tomto příběhu důležité mají tak akorát prostoru. Logicky se nemůže dostat na všechny, ale tak hold někdy musí každý tahat za kratší konec. Byť je pravda, že jsou tu postavy, které za ten kratší konec tahají prakticky neustále a možná by se tato série bez nich obešla.
    Co se týče kresby, tak rozhodně není špatná, ale. Je vážně na čase, aby si DC dokázalo udržet kreslíře aspoň na jeden celý story arc. Nechápu jakým stylem v DC řeší smlouvy.
    Celkově se tedy jedná každopádně o slušné počtení. Doporučuji. 4*
  • karl173
    První díl nebyl špatný, ale tak úplně mě neoslovil. Druhý díl už je na tom ovšem znatelně lépe. Jednak více se mi líbily dialogy a děj se odebíral zajímavým a napínavým směrem. Konec se bohužel úplně nevyvedl, ale i tak jsem si knihu vcelku užíval.
    Kresba je také slušná. Sice se nejedná o žádnou super krásnou kresbu z které by čtenář omdléval blahem. Ale je velmi účelná a pracuje dobře s dějem.
    Celkově jsem tak spokojený a těším se na závěrečnou knihu, která má být špalek. 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš4.2.2021 16:11Wonder Woman #06: Děti bohů
    Máme tu nového scénáristu, nové kreslíře, prostě všechno nové. A s tím i nový děj. Od začátku vše šlape na plné obrátky a hrátky s bohy mě slušně bavili. Kresba je na perfektní úrovni. Prostě jo, takhle by to šlo. Tento díl jsem si užil. 4*
  • karl173
    Narovinu, Sebevražedný oddíl není zrovna to nejlepší co u nás z DC vychází a to ani jak z New 52, tak ani Znovuzrození. Ovšem vždycky si tak nějak dokážu čtení do jisté míry užít jako takovou nenáročnou a svižnou akci. Bohužel zde se ni takového nekoná.
    Akce je tupá, příběh je tupý a takhle bych vlastně mohl pokračovat až na samotný závěr, kde napíšu, že celá tato kniha je naprosto stupidní a tupá. No a bohužel nic jiného ani o této knize říct nemohu. Nejhorší Sebevražedný oddíl co jsem doposud četl. 2*
  • karl173
    Priest přichází se zajímavým příběhem, který je i není originální. Čte se to dobře, ale bohužel v příběhu je spoustu trhlin. Nicméně jsem zvědavý kam se to bude ubírat. A jsem rád pro změnu za komornější pojetí příběhu.
    Co mě ale velmi potěšilo na první dobrou byla kresba. Dobře propracovaná a svižné a nápadité panelování.
    Jako celek spíše lepší průměr, ale nevadilo mi to číst. 3*
  • karl173
    karl173 mecenáš26.1.2021 23:14Green Arrow #06: Soud dvou měst
    Uzavírá se nám příběh od Benjamina Percyho a mě by hodně zajímalo jak moc s tím autor počítal. Přijde mi totiž, že se v této knize nahonem snaží uzavřít veškeré dějové linky a nepůsobí to moc realisticky. Jasně, jedná se o superhrdinský komiks, takže tady je možné asi všechno. Ale přesto je to zde přímo do očí bijící.
    Na jednu stranu se tak na dvou stránkách stihne víc věcí, než předtím v celém jednom sešitu. Díky tomu tak dostáváme komiks, kde se neustále něco děje a vše je velmi svižné. Na druhou stranu je to přehnaně urychlené, spoustu dějových zvratů nedává smysl, nemají hloubku a postavy prostě jenom sem tam poskakují jak páníček řekne.
    Po celou dobu jsem tak byl v rozepři, jelikož jsem se se sice nenudil a do jisté míry čtení dokázalo bavit, na druhou stranu jsem neustále kroutil hlavou, ale díky té rychlosti zvratů jsem ani neměl čas se nad tím vším pozastavovat.
    Po dočtení tak mám rozporuplné pocity jak závěr Percyho runu ohodnotit. Určitě je potřeba říci, že po prvním díle šla tato série strmě dolů. Měla téměř po celou dobu hezkou kresbu a sem tam nějaký záblesk zajímavého příběhu, ale jinak se od druhého dílu jednalo sotva o průměrnou záležitost. Finální kniha bohužel není výjimkou. Vzhledem k tomu, že jsem se ale opravdu nenudil a prožil jsem si díky tomu tu nejzapletenější telenovelu všech dob, tak dávám s přimhouření obou očí tu nejslabší 3*
  • karl173
    Na tohle jsem byl hodně zvědavý. Ukázka mě moc nepřesvědčila, ale já rád zkouším něco nového a když se navíc jedná o komiks podle známého seriálu z 90. let na který jsem navíc sám kdysi koukal, tak nebylo co řešit.
    Rovnou podotýkám, že postavy jsem si pamatoval jen matně a vyznění samotného seriálu, by už dnes asi na mě působilo jinak. Hned po pár stranách jsem si ale vcelku vzpomněl. Komiks totiž na nic nečeká a okamžitě nám servíruje jednu známou postavu za druhou a navíc tím stylem, že se postavy mezi sebou v rychlosti seznamují, aby o pár stránek dál byli už nejlepší kámoši.
    To mi upřímně vadilo asi nejvíce. Tento rychlí až bleskurychlí postup mi přišel nelogický a příběhu to také moc nepřispělo.
    Když ale řeknu příběh, tak vlastně tak trochu nevím o čem psát. On tu sice je, ale jeho zápletka a celkově dění je tu zatím jen velmi málo.
    Když to shrnu tak tato kniha je spíše o tom, jak se spolu různé postavy skamaráďují a nikomu nepřipadá ani v nejmenším divné, že kolem nich pobíhá přemožitelka bojující s upíry a ještě se k ní bez váhání a drsně přidají. To mi přišlo opravdu velmi divné.
    Když tohle vše pominu, tak mě ale jinak čtení bavilo. Ideální na odreagování. Ovšem je třeba přiznat, že musí člověk tuto knihu brát s nutnou rezervou.
    Co mě naopak potěšilo a nepustilo už od samotného začátku je kresba. Postavy vypadají uvěřitelně a sem tam se objeví i velmi pěkný atmosférický panel. Nicméně i zde mám jednu malou výtku a tou je, že mladé slečny jsou si často velmi podobné a snadno se tak může stát, že si na první pohled nějakou spletete.
    Celkově tak tuto knihu hodnotím jako vcelku fajn jednohubku, která má ale zatím poměrně dost nedostatků a tak zatím nemohu víc jak 3*
  • karl173
    Tato série je ukázkou toho, když má scénárista něco co chce sdělit, ale je líný, aby to celé hezky zabalil a předal. Benjamin Percy svůj příběh podává v prapodivné, nehezké kouli obalené tunou izolačky, aby to vůbec drželo. V tomhle je bohužel tato kniha snad ještě horší než ty přechozí. Na druhou stranu, pokud čtete už pátou knihu, tak byste na to mohli být tak trochu zvyklí že? Jenže ono je to pořád tak do očí bijící, že to zkrátka kazí dojem a vy se musíte setsakramentsky snažit, abyste tu křišťálově průhlednou propagandu vytěsnili a užívali si ten zbytek. Jenže bohužel v tom zbytku toho už moc nezbývá.
    Jedním z plusů by mohlo být spojení s těmi největšími esy z DC čili Ligy spravedlnosti. To by ovšem polovina z těchto hostovaček nesměla být tak hloupá a nudná. Wonder Woman, která kritizuje a sama o vteřinu později dělá totéž, aby vás pak nakonec mohla pochválit za to, co jste dělali celou dobu, ale najednou už to nevadí a je to v pořádku. Lidé skákající z 30. patra, protože někdo o nich zveřejnil jejich zlá tajemství, přičemž se všichni rozhodnout o tu stejnou sebevraždu. A to vám ani nebudu vyprávět, jak to dopadne. Ve výsledku jsem si užil jen sešit s Batmanem. Zbytek byl buď čistý průměr či podprůměr. Čili tady kniha také neoslnila.
    Dále tu je kresba, která tuto sérii drží výš už od samého začátku. I tady to není výjimkou, byť zdejší větší počet kreslířů by mohl být pro někoho problém. Ovšem každý z nich dostane svůj vlastní prostor na jeden či více sešitů, kdy se děj odehrává na jiném místě a s jinými parťáky, tudíž za mě je vše v pořádku.
    Když to tedy celé sečtu, tak tato kniha toho moc nenabídne. Je to stěží průměr, který funguje především pokud zrovna nic neočekáváte a chcete jen vypnout. Na druhou stranu pokud jen trochu budete u tohoto čtení přemýšlet, tak vás to bude bolet a to asi není něco, čím by se měla kniha pyšnit. Tudíž za mě nakonec spíše za 2*
  • karl173
    Tak jsme na samotném konci nemastného, neslaného runu Briana Hitche a podle zákulisních informací se má jednat o to nejlepší, co tento původem kreslíř dokázal s Ligou spravedlnosti spáchat. No a já rovnou mohu potvrdit, že je to pravda.

    Začátek je taková klasika. Hodí nás to přímo do děje a opět jsme svědky nějaké apokalypsy, pro tentokráte z budoucnosti. Nic převratného říkáte si. Jenže pak nás to hodí do současnosti a hrdinové z budoucnosti konfrontují JL s tím, že svět je v troskách a ke všemu jsou to jejich děti. Uff, to zní zase jako nějaký typický " román " z mainstreamových vod v tich nejklišojidnějších kulisách.

    Jenže!. Všechno to kupodivu Hitchovi funguje velmi dobře. Postavy mezi sebou vedou slušné monology, děj se ubírá opravdu velmi zajímavým způsobem a navrch to všechno skvěle vypadá, jelikož Fernando Pasarin nejenže je ve formě, ale navíc se postaral o celou knihu, takže žádné výkyvy v kresbě zde nečekejte. No prostě prostředek knihy se opravdu povedl. Sice se nejedná o nic převratného, ale funguje to!

    Bohužel závěr se znovu sklouzne se všemi klišé, které v superhrdinském žánru máme, což je trochu škoda, jelikož si myslím že se z toho dalo vymačkat o něco více. Možná kdyby touto knihou Hitch začal a více to rozvedl, mohla z toho být zajímavější série. Ovšem to už je teď jedno.
    Hitchův run je u konce a naštěstí skončil tím nejlepším. Nečekejte v této knize něco převratného, ale pokud chcete klasický superhrdinský mainstream, který bude dobře šlapat a dobře se na něj dívá, tak jste na správném místě. Slabší 4*
  • karl173
    Máme tu dalšího Aarona a tentokrát dostal za úkol napsat drsného cimeřana Conana. A opřel se do toho hned od začátku, kdy hned v prvním sešitě posílá Conana na smrt. Nicméně záhy zjistíme, že začátek nás má jen namlsat, abysme mohli netrpělivě vyhlížet jak to dopadne, ale mezitím si musíme epizodicky projít stručnou historii Conanova života. Všechno to spojuje prakticky jen symbolika Conana tvář v tvář jisté smrti. Jednotlivé sešity mají pokaždé svůj vlastní příběh a jedná se tak v podstatě o povídkovou knihu. Každá s povídek má čím zaujmout a já se u čtení rozhodně bavil. Bohužel na samém konci knihy zjistíte, že nejste o moc dál než na začátku a tak je tato kniha jen jakýsi předvoj k druhému dílu. A jsem velmi zvědavý zda se bude Aaron chtít i v druhé knize rozjímat nad životem Conana, jelikož dostal za úkol napsat právě jen dvě knihy ( 12 sešitů ).
    Co se týče kresby, tak tam nemám prakticky co bych vytkl. Skvěle se ke Conanovi hodí a pokračuje ve stejném stylu jako u Dark Horse. Je přehledná a má pestrou barevnou paletu na níž se příjemně kouká.
    Nového Conana jsem si tedy užil a jsem zvědavý co nám přinese druhá kniha. Očekávání jsou na místě. 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš1.1.2021 17:20Fatale #05: Proklít démona
    Fatale je zvláštní mix všeho možného a zhruba někde uprostřed je pokroucený svět ve kterém se děj odehrává. Poslední díl je asi ze všech nejzvláštnější a o to hůř se hodnotí, když se totiž jedná o závěrečný díl, který by měl nadobro rozseknout veškeré otázky, které jste po celou dobu čtení této série měli. Ale přesto že jsou ty odpovědi celé pokroucené a nečisté, tak tam vlastně jsou a nějakým záhadným způsobem to na mě zafungovalo natolik, abych si řekl, že mi to takhle nejspíš stačilo. Možná je to ale jenom tím, že mě combo Brubaker/ Phillips zkrátka baví a to i když jim někdy tak úplně nerozumím. S přimhouření obou očí 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš1.1.2021 14:51Flash #07: Dokonalá bouře
    Minule se Williamson teprve rozehříval a doufal jsem, že příště nám přinese něco velkého a hlavně neokoukaného. No a teď mám za sebou další knihu a minimálně z poloviny se to povedlo.
    Nejdřív začnu tím pozitivním. Williamson si opravdu připravil něco velkého a máme tu šestidílný příběh " dokonalá bouře ", ve kterém se doslova rozpoutala bouře po celém Central city. Na scénu přichází neokoukaný Grodd a rozpoutá peklo na zemi. Všechno je to epické a krásná scéna střídá druhou. Kresba je tu tedy, jak je zvykem, velmi podařená. Sice se ve dvou číslech tužky chopili jiní kreslíři, ale pořád se dalo na co koukat, byť kvalitativně na ostříleného Giandomenica to nemělo.
    Příběhově " dokonalá bouře " už ale tak " dokonalá " není. Sice je pravda, že jsem se víceméně po celou dobu čtení bavil a to hlavně díky svižnosti scénáře. Ale na druhou stranu už jsem z toho nebyl tak odvařený jako zpočátku série, kdy jsem vyloženě hltal, co se bude s Flashem/Barry Allenem a jeho kamarády dít dál. Přijde mi, že všechny hlubokomyslné úvahy a takzvané útoky na srdíčko už se tu omílají neustále dokola a navíc způsobem, který je v každém druhém superhrdinském příběhu. A když vás tohle už nebere a tohle všechno hodíte stranou, tak vám toho zase až tolik nezbyde. Sice to na konci Williamson poměrně zdařile zachraňuje a jsem přeci jenom spíše spokojený, ale mám jakýsi vnitřní pocit, že vrcholem série už zůstane čtvrtý díl.
    Nicméně nechci Flashe ještě házet do starého opotřebovaného železa, jelikož závěr příběhu a samotný závěrečný sešit, který se udává po hlavním příběhu této knihy, přináší zajímavý cliffhanger.
    Stále jsem tak zvědavý co nám tato série ukáže. Tento díl s odřenýma ušima tak ohodnotím ještě jako nadprůměr, ale upřímně moc jistý si tím nejsem. 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš29.12.2020 03:39Punisher MAX #04: Bez domova
    Tak nám Frank Castle došel na konec své cesty. Války skončili. Boj proti zločincům, válečným nepřátelům i přátelům, boj se životem a asi největší boj, sám se sebou. Aaron mě v této sérii nepřestával překvapovat a na závěr si toho nechal opravdu hodně. Ničeho se nebál a upřímně se i divím, že mu to všechno v Marvelu odsouhlasili. Naštěstí se tak stalo a je to jedině dobře. Díky tomu tato série naprosto vybočuje ze zajetých kolejí a pokud jste si doteď říkali, že série od Ennise byla stále o chloupek lepší, tak tady vám nezbyde už ani ten chloupek. Já osobně jsem s Ennisem byl spokojený, ale zkrátka byli tam slabší až hluché momenty. Aaron měl naopak pedál stále na doraz a i díky menšímu počtu sešitů, to vše šlapalo jako hodinky. Závěr a celý run, tak nemůžu hodnotit jinak, než jako skvělý. 5*
  • karl173
    karl173 mecenáš28.12.2020 19:48Batman #07: Svatba
    Nebylo to špatné, ale čekal jsem víc. 3*
  • karl173
    karl173 mecenáš23.12.2020 13:30Batman #06: Nevěsta nebo lupič?
    Tento díl je více romantický než bych od Batmana čekal a přesto mě to bavilo. Může za to především Tom King, jehož práce mě zkrátka baví. Kresba je také na té nejvyšší úrovni a všichni kreslíři předvedli velmi dobrý výkon. Knize bych vytknul jen to, že zde není nic nějak zásadního a spíše se vyčkává na velkou událost v příští knize. Jinak ale za mě velmi povedené čtení. 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš19.12.2020 15:34Xerxés: Pád domu Dareiova a vzestup Alexandrův
    Tak a po 300 tu je Xerxés. Hm, co dál? Nevím. Tma. Ticho. Za okny fouká vítr a jakoby naříkal. Je odpoledne. Budou Vánoce. V pondělí musím do práce. V noci se ději kouzelné věci. Měsíc na obloze svítá. Na nebi jsou mraky. Bla, bla, bla.
    Blbost si říkáte? Ano, je to blbost. Při čtení jsem neměl téměř jiný pocit a nic nedávalo smysl. Naprosto bezduché vyprávění ničeho a ke všemu s místy otřesnou kresbou.
    Začátek ještě ujde. Říkám si, že to není tak špatný, takové nemastné neslané, ale ujde. Od druhé kapitoly to jde strmě dolů a od poloviny jsem měl pocit, že Franka Millera ranila mrtvice a dodělával komiks po lobotomii.
    Více nemá smysl se rozepisovat. Hezká obálka nestačila. 1*
  • karl173
    karl173 mecenáš19.12.2020 15:26300 (5. vydání)
    Konečně jsem se dostal k tomuto velkolepém eposu, který je chválen na každém rohu! Frank Miller je pro mě autor, který dokáže psát velmi silné příběhy. Umí skvěle rozebrat co všechno se hlavním postavám odehrává v hlavách a díky němu jsem si nejednou prožil opravdu silné pouto mezi postavou. Leonidás je ovšem postava tvrdá jak diamant a dostat se k jeho pocitům je poněkud složitější. Komiks navíc už od začátku klade důraz na svižné vyprávění a na nějaké příběhové zvraty tu není čas. Zpočátku se tak příběh jeví velmi přímočaře a možná až tuctově. Zhruba v polovině se ale začal lámat chleba a musím říct, že postupně si mě komiks začal získávat čím dál víc. Až nakonec s jeho závěrem přišel kýžený pocit spokojenosti.
    Ovšem na tak opěvovaný komiks to bylo trochu málo. Čekal jsem kdy mě komiks vystřelí někam do oblak. Ale to se jak příběhově tak vizuálně nestalo ani jednou. Možná je to tím, že jsem viděl film a je dost možné, že kdybych četl tento komiks v době jeho prvotního vydání, budu unesen mnohem víc.
    Teď to ovšem pro mě bylo " jen " příjemné čtení, u kterého jsem se vcelku slušně bavil, ale zkrátka něco tomu chybělo. I tak jsem ovšem rád, že si mohu s potěšením odškrtnout další věhlasné dílo na poli komiksu. Za mě 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš19.12.2020 15:13Úsměv (2. vydání)
    Tento komiks jsem pořídil své neteři, jakožto již tradičně k Vánocům. Zároveň jsem byl sám na komiks dost zvědavý, jelikož jsem si ho osobně chtěl také pořídit díky dobrému hodnocení a že jednou za čas si rád přečtu něco odlehčeného a ze života. A musím říct, že úsměv jsem měl na tváři skoro po celou dobu čtení. I přestože jsem sledoval dospívání mladé holky, která má problémy se zuby a já jsem dospělý muž, tak jsem se při čtení mnohdy vrátil v čase a připadal jsem si, jako kdybych s těmi dětmi zase seděl v lavici každou chvíli prožíval nějakou trapnou chvilku. Asi je to tím, že já sám jsem byl jako puberťák spíš takový ten outsider a díky tomu jsem se vyloženě vžil do pocitů, které Raina prožívala.
    Komiks mě tedy jedním slovem nadchl. Bavil jsem se po celou dobu a byla to opravdu vyvedená cesta do minulosti. Zároveň má komiks odlehčenou, ale zároveň dostatečně propracovanou kresbu, na kterou se opravdu příjemně kouká.
    No, myslím že tenhle dárek by se líbil pod stromečkem i mě. A pravděpodobně si pořídím i dalším díly z této série a možná i ostatní od stejné autorky. Za mě 5*
    PS: Trochu Raině závidím, že má nakonec na rozdíl ode mě, tak dokonalé zuby.
  • karl173
    karl173 mecenáš15.12.2020 19:47Vodní had
    Velmi zajímavý komiks. Zajímavý především příběhem, který je zároveň velmi zvláštní. Ale ta zvláštnost je přesně to, kvůli čemu vás to chytne a nepustí dokud nezjistíte, že už jste na konci. Což přijde velmi brzy a je to škoda, protože bych rád v tomto zvláštním příběhu rád pokračoval. Jedná se rozhodně o takovou jednohubku, kterou slupnete jak malinu. Ale na to jak je to vlastně krátké, tak to umí přinést vcelku silný zážitek.
    Kresba jde ruku v ruce s příběhem. Je krásná, ale taky velmi zvláštní a svým způsobem děsivá. A velký formát tomu dodává tu správnou atmosféru.
    Mě osobně tento komiks velmi bavil, ale mám možná trochu rozporuplný pocit, zda příběh nebyl příliš krátký nebo zda to bylo pro děj akorát. Rozhodně díky délce tu není žádné hluché místo. Ale taky to na mě působí lehce zkratkovitě. Někomu to může vadit a někdo to naopak ocení. Já osobně jsem spokojen, jen mi zde ještě něco málo chybělo. 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš8.12.2020 18:52Magic The Gathering: Chandra
    Od tohoto komiksu jsem moc neočekával. Jen takovou krátkou blbinku na odreagování a tak jsem k tomuto komiksu i přistupoval. Do jisté míry se to i potvrdilo a komiks pozitivně ničím nepřekvapil, naopak možná ještě mírně zklamal. Příběh je triviální a velmi jednoduchý. To by ovšem u komiksu na odreagování nevadilo. Problém nastal, při zjištění, že hrdinka svými vnitřními monology neustále mluví o něčem, co nám tento komiks prakticky ani nenaznačí. Děj se neustále točí v kruhu a i v tak krátkém příběhu se velmi brzy začnete nudit. Po přečtení tak mám spíše pocit naprostého zahození svého volného času a naprosté zbytečnosti tento komiks číst. Věřím ale že si to své příznivce najde. Především u fanoušků Magiců. Kresba není špatná, jen se řadí ke kresbám čiře na zakázku a je tam hrozně vidět, že si to autor zřejmě moc neužíval. Zkrátka jen potřeboval něčím zaplatit účty. Komiks bych úplně ani neoznačoval za trash. Spíše jsem zde nenašel téměř nic, co by bylo určené mě. Byť světy v Magic: The Gathering vypadají velmi zajímavě. Škoda nevyužitého potenciálu. 2*
  • karl173
    Poměrně příjemné na čtení a kresba také vůbec neurazila. Příběh mě do jisté míry bavil a určitě mě zaujal. Jenže vše se vyřešilo tak nějak samo. Postavy se velmi často chovali přiblble a celkový dojem ze čtení bych přirovnal, jako když si pustím nějaký televizní seriál, který člověka nějakým způsobem baví sledovat i když v duchu ví, že to není příliš kvalitní podívaná. A tak nějak bych hodnotil i tento komiks. Bavilo mě to, ale je to zkrátka jen lehký nadprůměr, který vám přináší takové to odlehčené pobavení. Za mě solidní 3*
  • karl173
    karl173 mecenáš19.11.2020 14:41Conan #06: Nergalova paže
    Další kroky Conana dovedou do smrtí nasáklého města a do bitvy s nemrtvými netvory. Všechno je nejenže velmi zajímavé, ale taky se na to hezky kouká. Bohužel má to velmi uspěchaný konec a celkově se jedná jen o takovou jednohubku, která podle mě mohla vytěžit mnohem více. Tady se asi nejvíc projevuje fakt, že se jedná o adaptaci nedokončené povídky. Nicméně i přesto jsem se čtením bavil. I když dost možná pomohla větší pauza, čímž se zvýšila i chuť při čtení. Za mě 4*
  • karl173
    karl173 mecenáš8.11.2020 23:19Criminal #2: Poslední z nevinných
    Další skvěle napsané příběhy, které nepostrádají nic z toho, co byste od Brubakera a Phillipse čekali. Prostě 5*
  • karl173
    karl173 mecenáš28.10.2020 23:11Ú.P.V.O. #11: Černá bohyně
    Od samého začátku klade tento díl jednu otázku za druhou. Ale na to jak je tento díl poměrně ukecaný se stále jen mlží. Přesto člověk musí být neustále ve střehu, aby zachytil jakékoliv stéblo, kterého se může chytit. Upřímně místy to bylo skoro až ubíjející. Ovšem ke konci to velmi hezky vygradovalo a poslední dvě kapitoly byli opravdu parádní. Bohužel, přesto je ve vzduchu stále mnoho otázek a nemůžu se zbavit dojmu, že se čím dál více přešlapuje kolem stejného místa. Buď jak buď, pořád mě to ale baví. 4*
  • karl173
    Není to náhodou zpráva že končí tzv. testovací prodeje?
  • karl173
    karl173 mecenáš25.10.2022 22:52Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Zbytek nevím, originál jsem nečetl.
  • karl173
    karl173 mecenáš25.10.2022 16:38Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Překlad jmen. Stačí?
  • karl173
    karl173 mecenáš19.7.2022 21:44Thor: Zabiják bohů
    Ano
  • karl173
    karl173 mecenáš18.7.2022 18:51Crueler than Dead 1/2
    To vypadá šťavnatě :)
  • karl173
    karl173 mecenáš14.7.2022 19:23Thor: Zabiják bohů
    Odpad je přesně mimo stupnici. V podstatě to je něco, co nemělo vůbec vzniknout. 1 hvězda je něco co se nepovedlo na všech frontách
    2 hvězdy něco, co mělo nějaký potenciál, ale posrali to. 3 hvězdy jsou něco, co v sobě něco má, ale nedokázali to prodat. 4 hvězdy je už povedené, ale něco tomu chybělo nebo tam byli nějaké slabiny. Plný počet je věc, která v podstatě v ničem neztrácí.
    Vše je ale dost subjektivní a ke každé věci se člověk může koukat jinak.
    Nicméně zpět k otázce. Důvod proč jsem jí položil je, že se v obou případech objevují stejné hlavní postavy, ale pojetí je zcela odlišné.
  • karl173
    karl173 mecenáš10.7.2022 19:30Thor: Zabiják bohů
    Celkem by mě zajímalo kdož viděl nového Thora a četl tento komiks, co se mu líbilo víc?
  • karl173
    karl173 mecenáš27.5.2022 23:12Zaklínač #06: Nářek čarodějnice
    Tak krásná obálka a tak hnusný obsah...
  • karl173
    karl173 mecenáš13.5.2022 13:09Flash #10: Zdrojová pouť
    Je to zajímavé. Znovuzrození u nás začalo s dvouletým zpožděním. Tempo bylo takové různé, ale na poměry ČR slušné. Pak se to začalo zpomalovat. Během covidu se to ještě zdvojnásobilo. Zároveň ale některé série mezitím skončili. No a teď tu máme zpoždění 3,5 roku a stále zpomalujeme. Je to škoda. Myslel jsem že tímto projektem se přiblížíme víc k " novinkám ".
  • karl173
    karl173 mecenáš14.4.2022 16:43All Star Western #04: Zlatý standard
    malylada: Sice chápu to rozhořčení, ale musíte si uvědomit, jaký je odběr. Evidentně malý a zkrátka se jim to nevyplatí. Zároveň můžeme být rádi, že to tu vůbec dál vydávají, byť ta rychlost vydávání je tristní.
  • karl173
    Batman a Robin je série, co mi z New 52 dost chyběla. Škoda že se do toho tehdy Bb art taky nepustili. Byť je pravda, že bysme se na kompletní vydání zřejmě načekali. :(
  • karl173
    karl173 mecenáš21.6.2021 15:26NANITS chronicles
    Mě přišla kniha dnes a už si na zabalení zřejmě dávají více záležet. Baleno ve třech vrstvách papíru a dvou vrstvách bublinkové fólie. Kniha v naprostém pořádku.
  • karl173
    karl173 mecenáš21.5.2021 23:37Baltimore #08: Rudé království
    Ono je tam podobných situací od pátého dílu více. Pravděpodobně to potřebovali pánové více rozhýbat, ale zároveň už to chtěli nějak uzavřít a tak nebyl prostor na další vysvětlování.
  • karl173
    karl173 mecenáš15.5.2021 12:32Star Wars: Moře v plamenech, Pevnost Vader
    Tak tohle je solidní špalek. A cena za kvalitní papír a pevnou vazbu opět bezkonkurenční. Paráda! :)
  • karl173
    karl173 mecenáš1.4.2021 15:37Showman Killer (pevná vazba)
    Je potřeba mít k tomuto komiksu něco přečtené?
  • karl173
    Crew tohle museli slušně dotovat. 212 stran za krásných 299,- kč. Jinak zajímavá série. Snad se ještě něčeho podobného dočkáme.
  • karl173
    karl173 mecenáš5.2.2021 14:50Velká zdivočelá kniha Barta Simpsona
    Má to pořád ten divný matný papír jako mají Simpsonovi?
  • karl173
    To jsem nikde nezaregistroval. Tak uvidíme. Samozřejmě je to jen má domněnka. Ta nic neznamená.
  • karl173
    No pokud jsem koukal správně, tak je venku 18 sešitů. Z toho 12 od Aarona. Poté žezlo převzal Jim Zub. Poslední sešit vyšel 27. ledna, tudíž před pár dny. Myslím že se ale třetího booku od Comics Centra dočkáme ještě do konce roku.
  • karl173
    Tato série má pouze 12 sešitů. Dostaneme tedy jen polovinu příběhu?
  • karl173
    karl173 mecenáš3.1.2021 23:14Fatale #05: Proklít démona
    Pulp by mohl klapnout hned letos. To nebude ani náročné na překlad a tisk, vzhledem k délce.
  • karl173
    karl173 mecenáš29.12.2020 03:30Batman #07: Svatba
    Milo: Já to většinou píšu bezprostředně po dočtení, abych zachytil prvotní pocity, které bývají nejsilnější. Jenže někdy se stane, že mi ještě něco dojede právě při psaní hodnocení a tady se mi to zrovna stalo. Vlastně ani nemám proč se o této knize rozepisovat. Celé je to takové nemastné, neslané. A taky jsem musel původní 4* snížit, jelikož mi došlo, že tu téměř nic nevybočuje. Btw. stávající komentář vlastně zcela zachycuje knihu samotnou. Jelikož stejně jako malý počet slov v mém komentu, tak i kniha toho moc ve své podstatě nenabízí. Jsou to spíš jen takové drobky dobře rozházené tak, aby to vypadlo jako celistvý a vydatný pokrm. A koukám že teď jsem ti vlastně i splnil ten požadavek o delší verzi mého hodnocení. :D
  • karl173
    karl173 mecenáš22.12.2020 14:28Xerxés: Pád domu Dareiova a vzestup Alexandrův
    louza: Já jen říkám, že poznám kdy mi komiks něco dává a kdy jsem s ním spokojený a kdy ne. A Xerxés je prostě převeliká slabota. Jestli lidé komiks ohodnotili jednou hvezdičkou kvůli jinému důvodu, tak to už se musíš ptát jich. Hledáš v tom zbytečně hluboké významy.
  • karl173
    karl173 mecenáš21.12.2020 12:14Xerxés: Pád domu Dareiova a vzestup Alexandrův
    Fimi: No prodejnost může být dobrá i u blbostí. Buďto že daný content nebo postava zrovna letí a nebo že prostě jsou jen lidi zvědavý jestli to je opravdu taková blbost či ne.

    louza: U Xerxése je to jednoduchý. Je to prostě blbost, který postrádá jakoukoliv pointu. Což 300 rozhodně má a dala mi rozhodně mnohem více emocí a hlavně mi nepřijde že by 300 byla tak prázdná jak píšeš. Xerxés je naopak naprosto prázdný. Pro mě tam není prostě nic. A řekl bych že tak to má spoustu lidí. Prostě chtějí od toho komiksu něco dostat a tady jednoduše nedostali nic.
  • karl173
    Kolik dílů ještě bude s Bendisem?
  • karl173
    Neví někdo proč Crwáci vynechali book 2? Předpokládám, že zas byl nějaký Marvel event, který je u nás nevydatelný.
  • karl173
    karl173 mecenáš15.10.2020 13:50Bestie burdenské #02: Sousedská hlídka
    Měla by být ještě jedna kniha Beasts of Burden: Wise Dogs and Eldritch Men. A jinak zatím nic. A nevím zda si autoři dali pauzu a nebo s tím sekli.
  • karl173
    Myslím že dost možná tato série končí kvůli malému zájmu. Lidi to už nechtějí ani za stovku. Viz. moje snaha o prodej...
  • karl173
    karl173 mecenáš6.10.2020 21:44Hodiny posledního soudu #01 (pevná vazba)
    Ter: v Comicspointu
  • karl173
    Mě se líbí...
  • karl173
    karl173 mecenáš29.8.2020 22:24Živí mrtví #32: Odpočívej v pokoji
    Fry: A to já bych si klidně něco z tohoto světa ještě dal. Nechce se mi ho ještě opouštět. :)
  • karl173
    karl173 mecenáš10.8.2020 15:28Načmáranec
    To vypadá dobře.
  • karl173
    karl173 mecenáš5.8.2020 20:15Wolverine: Zrození
    Ter: Pokračování by bylo hodně super.
  • karl173
    karl173 mecenáš21.7.2020 15:15DC komiksový komplet #092: Legendy
    Jsem fakt upřímně rád, že jsem s DCKK seknul. Oni fakt neumí vydat nic jiného než Ligu, Batmana, Supermana a občas Flashe,Wonder Woman. A samozřejmě tyhle staré vykopávky jsou úplně nejlepší. Ach jo...
  • karl173
    karl173 mecenáš21.6.2020 22:27A zrodí se hvězdy...
    Lenny: To už se mi taky stalo. Hold jsme byli moc upovídaní :D
  • karl173
    karl173 mecenáš2.6.2020 14:51Thanos #03: Thanos vítězí
    cyboy: Tak to už je trošku divný no...
  • karl173
    karl173 mecenáš1.6.2020 21:28Thanos #03: Thanos vítězí
    Cyboy: Nečetl jsem to, ale pokud to chápu správně, tak když se někdo stane Ghost Riderem, tak se nechová úplně podle sebe. Pokud tedy Castle není užvaněnej pořád, ale jen v GR podobě, tak by se to dalo tímto trochu ospravedlnit.
  • karl173
    karl173 mecenáš27.5.2020 11:28Frankenstein v podzemí
    Norri: Určitě se setkáme. Už začal vycházet další příběh.
  • karl173
    Na Goodreads jsou z toho všichni unešení, protože je to stará klasika. Nikdo si tam nechce ani připustit, že by to mohlo být špatný. Všechno to zaobalí jako že je to starý a čtenář k tomu musí přistupovat s úctou. Je to jako když si pustíš nějaký starý československý film a budeš to brát jako starou dobrou klasiku, ale když to pustíš cizinci, tak ti řekne že je to shit.
  • karl173
    DCKK se chce evidentně dostat až na pomyslné dno a jít tak do souboje s Jirkou Králem.
  • karl173
    Ta obálka vypadá skvěle. Teď otázka jaký je obsah...
  • karl173
    Přesně. Takových příkladů je milión. Proč se Václavovi říká Vašek? Ten kdo to vymyslel je pěknej ňouma a kdo bude nadále Václava označovat jinak, je pro mě hňup!
  • karl173
    karl173 mecenáš10.4.2020 19:49Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    DR: No já se předtím přepsal, myslel jsem remaster. Restaurovaný ještě beru, to je jen trochu vyleštěné, ale stále stejné, takže ať je pak ta originální kresba jaká chce, tak to prostě nebije do očí jako ten hnusný remaster co byl v NHM.
    royan: Ještě že tak.
    louza: Tak já se vyloženě ptal jen na tu kresbu. Starý komiksy si jednou za čas rád přečtu v rámci komiksového vzdělání, aspoň prozatím co se týče Marvelu a DC, byť ty krátké jedno-sešitovky v DCKK už začínám přeskakovat, protože mi to nic nedávalo.
  • karl173
    karl173 mecenáš10.4.2020 17:45Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    Takže to je zase ta ohavnost jako byla v NHM?
  • karl173
    karl173 mecenáš10.4.2020 13:30Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    Povězte mi hoši, je ten první výskyt Spider-mana zase restaurovaný a nebo v původní podobě?
  • karl173
    Přesně tak, protože Samuel L. Jackson je pan někdo. Nový Nick Fury? Žádný problém. Fialový světelný meč? Lucas říká, že můžeš. Ještě by to chtělo, aby z něj udělali nejmocnějšího čaroděje Středozemě a bude mít všechno. :D
  • karl173
    karl173 mecenáš24.3.2020 22:05Amulet #03: Výprava v oblacích
    Tak v květnu 4 a 5 díl naráz. Začínám se těšit :)
  • karl173
    No sláva :))
  • karl173
    Jo vyšlo v UKK. To jsem zvědavý jestli to tentokrát konečně vydají celé, když to sem dávají podruhé, ale myslím že znám odpověď.
  • karl173
    No jak říkáš, už aby tady byl. Jsem na něho zvědavý :))
  • karl173
    karl173 mecenáš5.3.2024Prodám
    Prodám

    Wonder Woman New 52 1-3 měkká vazba 600,-

    Zasílám přes zásilkovnu
    kontakt: lars.jakekhy@gmail.com
  • karl173
    karl173 mecenáš13.2.2024Prodám
    Prodám:

    Letopisy rytířů Jedi 1 ( jako nová ) - 3000
    Letopisy rytířů Jedi 2 ( zabalená ) - 1500
    Vzestup Sithů ( jako nová ) - 1500

    Zasílám přes Zásilkovnu
    Kontakt: lars.jakekhy@gmail.com
  • karl173
    karl173 mecenáš12.1. 20:24* Připomínky a návrhy
    B
  • karl173
    karl173 mecenáš24.5.2023 09:31Slevy, výprodeje, bazary
    Myšlenka - komiksy jako investice. Nějaký čas jsem si to myslel, ale už jsem z toho vyrost.
  • karl173
    karl173 mecenáš25.4.2023 12:17* Připomínky a návrhy
    Norri: Podepsáno si můžeš dát do poznámek ;)
  • karl173
    karl173 mecenáš25.4.2023 12:16* Připomínky a návrhy
    Zack: Jako nápad je to dobrý. Myslím že by to někteří lidé uvítali ( spíš pražáci ) Mě osobně ale představa, že s sebou někam potáhnu x kg komiksů a pak si je zas povezu zpátky spíš děsí.
  • karl173
    karl173 mecenáš24.4.2023 12:49* Připomínky a návrhy
    Přijde mi to zbytečné. Důvody dobře popsal Norri.
  • karl173
    karl173 mecenáš20.4.2023 15:15Slevy, výprodeje, bazary
    Stejný problém. Libristo už raději ne.
  • karl173
    karl173 mecenáš18.4.2023 07:59Slevy, výprodeje, bazary
    V nejhorším případě mám neteř, která si to určitě ráda přečte :)
  • karl173
    karl173 mecenáš18.4.2023 07:06Slevy, výprodeje, bazary
    Zkusil jsem to objednat, tak uvidíme :D
  • karl173
    karl173 mecenáš15.4.2023 08:17Srazy, cony, festivaly
    Btw. za mě letos všichni zahraniční komiksový hosté naprostý zlatíčka. Aaron se ochotně fotil téměř s každým, Guéra dělal skicy skoro automaticky, Bolland si s každým podával ruku ( covid 4ever ) Cho s Williamsem si rádi povídali, Aspar též velmi milý, byť byl o něj o poznání menší zájem.
    Pro sběratele podpisů zkrátka letos velmi silný ročník :)
    PS: příští rok očekávám Lumíra
  • karl173
    karl173 mecenáš15.4.2023 08:10Srazy, cony, festivaly
    Byl včera někdo na komiksový besedě v době konání ofiko zahájení? Za mě dost nevydařený čas!
    O čem padla řeč? Něco co byste chtěli vypíchnout? Kolik tam bylo lidí?
    Díky
  • karl173
    karl173 mecenáš12.4.2023 14:42* Připomínky a návrhy
    Já bych to nechal tak, jak to je teď.
  • karl173
    karl173 mecenáš9.4.2023 12:27Srazy, cony, festivaly
    Norri: stáhni si appku, tam už program je
  • karl173
  • karl173
    karl173 mecenáš9.12.2022 13:04Herní vlákno
    Herní vydavatel Good Shepherd Entertainment před několika hodinami oznámil přípravu akční roguelike hry ze třetí osoby Hellboy: Web of Wyrd od vývojářů ze studia Upstream Arcade, která je ve vývoji pro PC a konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Hra se odehrává v roce 1962 a zavede fanoušky komiksového univerza do rezidente Butterfly House, kde se ztratil agent B.P.R.D.. Jde navíc o místo, sloužící jako brána do pekel, takže je jasné, že o zábavu bude postaráno. Vývojáři lákají nenej na akční hratelnost, ale také propracovaný originální příběh, který vznikl ve spolupráci s Dark Horse Comics a postaral se o něj Mike Mignola. Níže v novince se můžete podívat na oznamující trailer. Datum vydání zatím oznámeno nebylo.

    Zdroj: Konzolista.cz
  • karl173
    karl173 mecenáš22.11.2022 11:40Povinná četba
    Denis: já to mám jako oddychovou záležitost s pěkným barevným vizuálem. Logiky to ale moc nepobralo. Ideální čtení když nechceš přemýšlet ale jen se bavit.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.10.2022 16:24Filmový a hudební klub
    Fimi: to tě musel zaujmout prozatimní lineup Rock for People na příští rok.
  • karl173
    karl173 mecenáš4.10.2022 23:16Pindárna
    SomeOne: však o tom mluvím.
  • karl173
    karl173 mecenáš4.10.2022 18:36Pindárna
    Čert vem reklamu, já chci celý komiks!
  • karl173
    karl173 mecenáš4.10.2022 11:48Sběratelský klub
    Právě mi volal Richard Klíčník, že limitovaná edice Alias je konečně hotová a v týdnu budou posílat.
  • karl173
    karl173 mecenáš13.9.2022 07:56Filmový a hudební klub
    Astronomický pouze pro ČR. 23 milionů dolarů je pro Holywood festivalový film.
    Jinak za mě to je až moc holywoodské a kdyby se ten film jmenoval třeba Kráska a zvíře, obsahu by to odpovídalo víc. Žižka je tu hodně plochá postava a v podstatě nic jsme se o něm nedozvěděli.
  • karl173
    karl173 mecenáš6.9.2022 11:40* Připomínky a návrhy
    Tohle taky nechápu, když musím vysvětlovat že když si někdo něco stáhne bez zaplacení z torrentu, že to je krádež.
    Odpovědi typu " proč bych si to kupoval, když si to můžu stáhnout " mě vytáčí do nepříčetnosti.
  • karl173
    karl173 mecenáš3.8.2022 10:40Pindárna
    soulbringer: proč mám pocit, že sis ty procenta vymyslel?
  • karl173
    karl173 mecenáš1.8.2022 20:12Filmový a hudební klub
    Tak jsem viděl DC ligu supermazlíčků. No na pixarovky to nemá, ale jinak vcelku fajn pro fanoušky DC.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.7.2022 12:11Filmový a hudební klub
    Draco: Když jsme u tich animáků tak jaký se ti letos libil zatím nejvíc? A vlastně, co od nich jako matka požaduješ?
  • karl173
    karl173 mecenáš29.7.2022 23:04Filmový a hudební klub
    Draco: Tak ještě že k tomu songu byl ten trailer a ne videoklip.
    Btw. Ten pocit, když píšu ségře jestli nechce do kina jenom když chci na animák, protože ona už má dítě.
  • karl173
    karl173 mecenáš29.7.2022 09:34Filmový a hudební klub
    A kdo se chystá na DC supermazlíčky?
  • karl173
    karl173 mecenáš28.7.2022 22:16Filmový a hudební klub
    Elvis byl fajn a teda Toma Hankse jsem v tom filmu chtěl skopnout ze skály jakej zmrdskej ďedek to byl.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.7.2022 20:20Filmový a hudební klub
    V poslední době jsem si moc užil Všechno všude najednou, Hodně štěstí pane veliký nebo třeba Divoch. Pravda jsou to spíš festivalové filmy než vyloženě nezávislé, ale povětšinou jsou to filmy, které zaujmou právě na festivalu a až pak jdou díky tomu do kin.
    Co se týče prvně zmíněného tak je v podstatě přímý konkurent druhého Doctora Strange a dle mého názoru ho mnoha bodech předčil.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.7.2022 11:39Filmový a hudební klub
    Paradoxně z toho jak se začínají marvelkovky opakovat a lidi začínají nudit, může celá kinematografie jenom těžit. Já osobně čím dál více začínám chodit na nezávislé filmy, které už i začínají mnohdy vypadat jak od velkého studia.
  • karl173
    karl173 mecenáš26.7.2022 07:21Sběratelský klub
    A teď by mě zajímalo. Takže to si teda vybral práci, kde musí dělat něco co dělat nechce a nebo ho Argo za něco trestá? :D
  • karl173
    karl173 mecenáš25.7.2022 16:56Filmový a hudební klub
    Fimi: Dík za harmonogramický přepis.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.7.2022 06:59Sběratelský klub
    Nebojte nic, všechno bude.
  • karl173
    karl173 mecenáš18.7.2022 19:05Pindárna
    Chápu rozhořčení. Zákazník má právo vyžadovat zcela neporušený kus. V případě vady by měl prodejce být chápavý a nápomocný. Pokud ne a jsou problémy s vrácením peněz, náhradou nebo nějakým odškodněním, pak není o čem se dál bavit.
    Snad takových kusů bude co nejméně.
    Argo v poslední době zrovna dvakrát nezáří a měli by s tím už něco začít dělat a vyjít zákazníkům maximálně vstříc jinak to bude jenom horší a horší. Navíc v době zdražování by si měli o to víc vážit tich, kdo je stále ochoten dát nemalé peníze stranou.
  • karl173
    karl173 mecenáš9.7.2022 22:18Pindárna
    Nejsem žádný fyzik a ani odborník na dané téma a tak jediné co jsem si ze zdejší diskuze odnesl bylo, že někdo měl asi špatné dětství.
    Ale čert to vem, aspoň se tu něco děje. :)
  • karl173
    karl173 mecenáš8.7.2022 16:42Pindárna
    Milo: to píšeš jako by mi to snad mělo ten život zničit. :D
    Hele já to nijak neprožívám, spíš jsem se tak zamyslel.
    Btw. ať si pro mě za mě kluci pomeří pindíky.
  • karl173
    karl173 mecenáš8.7.2022 16:06Pindárna
    Si tak říkám k čemu tady je ta možnost psát si osobní zprávy?
  • karl173
    karl173 mecenáš4.7.2022 08:19Sběratelský klub
    Yogi: :D :D Tohle si snad musím někam zapsat.
  • karl173
    karl173 mecenáš3.7.2022 08:29Filmový a hudební klub
    Závěr 4.řady Stranger Things za mě parádní. Těším se na poslední 5.řadu.
    Viděl taky někdo?
  • karl173
    karl173 mecenáš2.7.2022 18:16Sběratelský klub
    SSP: Ano a s těmi cenami je to další důvod proč by se mělo dbát, aby zakoupené komiksy byli v pořádku. Vždyť se tady nebavíme o knížkách za stovku.
  • karl173
    karl173 mecenáš2.7.2022 14:56Sběratelský klub
    Hm, jako by bylo tak těžký mít vždy jednu knížku bez fólie na prohlížení a zbytek zabalené.
  • karl173
    karl173 mecenáš1.7.2022 09:53Sběratelský klub
    Hoši vy se vážně nudíte co?
  • karl173
    karl173 mecenáš30.6.2022 18:54Sběratelský klub
    Já jsem kdysi objednal společně s Habibi, takže si ještě asi chvíli počkám.
  • karl173
    karl173 mecenáš29.6.2022 13:19Sběratelský klub
    Buď a nebo tím doma krmí rybičky.
  • karl173
    karl173 mecenáš29.6.2022 08:43Sběratelský klub
    Hawwwran: Jako nápad to není špatný. Dalo by se poukázat třeba na elektroniku, kde za nějaký ten poplatek okamžitá výměna funguje už dlouho. Mohli by se nakladatelé domluvit s knihkupectvími a tam by to fungovalo následně.
    Přijdeš s knížkou koupenou kdekoliv do knihkupectví, řekneš že chceš vyměnit, doložíš doklad o platbě, vydají ti knihu, odcházíš.
    Ovšem přes kurýra už je to takové komplikovanější. Tam by byli stále ty podmínky, že musíš se starou knihou někam jít, při nejlepším jí aspoň zabalit a předat až by k tobě přijel kurýr. Na druhou stranu jsou dnes na každém rohu boxy že? Tak tam by mohla fungovat jednoduše výměna kus za kus.

    Jinak já osobně jsem zastánce toho, aby bylo ve fólii co největší možné množství komiksů, protože velká většina přijde poštou když ne obouchaná, tak minimálně silně poškrábaná a v knihkupectvích kde za to chtějí plnou pálku to je někdy ještě mnohem horší. To už se skoro vyplatí si to kupovat z druhé ruky, kde lidi většinou prodávají bezvadné kusy.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.6.2022 16:29Slevy, výprodeje, bazary
    Kde jsou ty časy, kdybych vzal hned úplně všechny co tam mají. Teď bych to vzal asi jenom zadarmo a i to bych si chvíli rozmýšlel.
  • karl173
    karl173 mecenáš26.6.2022 10:37Srazy, cony, festivaly
    Neprohodí jenom přebaly?
  • karl173
    karl173 mecenáš26.6.2022 10:24Srazy, cony, festivaly
    Jaké byli přednášky? Na jakých jste byli a jak byli obsahově zajímavé?
  • karl173
    karl173 mecenáš25.6.2022 18:12Srazy, cony, festivaly
    Zkoušel si tam někdo to kolo postavit? :D
  • karl173
    karl173 mecenáš25.6.2022 12:54Srazy, cony, festivaly
    Něco zajímavého na Crweconu?
  • karl173
    karl173 mecenáš17.6.2022 00:26Filmový a hudební klub
    Je někdo na Rock for People?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 968 (cca 379293 Kč)
Mám: 1135 (cca 474330 Kč)
Chci: 18 (cca 9309 Kč)
Sháním: 4 (cca 1176 Kč)
Nabízím: 195 (cca 72112 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0