• hroubek
    hroubek14.3.2023 11:15Skalpy #09: Zatni pěsti
    Minulý díl mě poslal do kolen, takže jsem byl hodně, ale opravdu hodně zvědavej, co se bude dít v předposledním dílem. Jason Aaron sešlápne svůj vypravěčský pedál až na podlahu a řítí se plnou rychlostí. Dost bylo zbytečných odboček, teď se musí připravit půda, na krvavé finále, a ne každá postava se ho dožije. Ještě, než se hlavní příběh posune dál, tak máme velmi silnou historickou odbočku, ve které se dozvíme něco o správné technice skalpování. Tento příběh v té nejčistší podobě ukazuje, co jsme udělali (my Evropané) s původními obyvateli Ameriky, a ještě jsme se při tom schovávali za to, že vykonáváme Boží dílo. Precizně odvyprávěna historie od Jasona Aarona. No, a po té historické odbočce nastupuje hlavní příběh, který má jeden velký problém. Z mého pohledu je tady až moc zvratů a působí to na mě hodně uspěchaně. Aaron potřebuje redukovat postavy a linky, a to se dělá nejlépe tak, že se dané linky protnou. Něco funguje fantasticky - celá linka s Šunkou, něco působí lehce divně - Dashův táta a Ten, který chytá, zde mi to přišlo takové nedodělané, ale asi v tom je hlubší smysl. Ke slovu se dostanou agent Nitz, šerif Karnow, nebo Dino, které krásně propojí nečekaný sled událostí. Do příběhu se zapojí i Volný pád, jenž si prošel svým osobním očistcem, o který vůbec nestál. Samozřejmě nesmím zapomenout na naše hlavní hrdiny Dashiella a Rudou vránu. Oba se v průběhu celé série hodně změnili, a prošli si důležitým vývojem. Našli nový smysl života, zakusili peklo, a teď vidí cestu ven. Jenže to něco bude stát, a abys byl spasen, musíš hřešit. Hřešit takovým způsobem, ze kterého se můžeš zbláznit, ublížit lidem který miluješ, a zradit všechno, v co věříš. A pak přijdou pochyby, jestli to za to všechno stálo. Velké finále je přede mnou a já se po poslední stránce tohoto svazku těším, protože věřím, že to Aaron dovede do skvělého zakončení.
  • hroubek
    Původně jsem chtěl dát čtyři silné hvězdy, ale pak jsem si znovu přečetl posledních pár stránek, a dám plnou palbu, protože si to komiks za ten konec hodně moc zaslouží. V každém komentáři ke Skalpům píšu, že je Jason Aaron scénáristický genius, a zde mě to znovu a znovu dokazuje. Nevím jak to dělá, ale Aaron umí psát postavy takovým způsobem, že si z toho vždy sednu na zadek. Každá postava je napsaná, tak realisticky a opravdově, že mám pocit, že čtu o skutečných lidech. Hodně se mi líbí to, že nemohu o žádné postavě říci, že je "dobrá nebo zlá". Aaron ty postavy píše tak moc luxusně, že chápeme jejich hnací motor a myšlenky, a dává nám naprostý smysl proč dělají to, co dělají. Nejvíce je to vidět na práci s postavami, které jsou dost nejednoznačné - Ruda vrána a Ten, který chytá. Myslíme si, že je známe a víme, co udělají, a pak přijde okamžik pravdy, a my zůstaneme stát s otevřenou hubou a nevíme, co si máme myslete, a znovu si ty stránky a panely čteme, abychom zachytili tu genialitu, kterou nám Aaron servíruje. Samozřejmě to nedělá sám, pomáhají mu výborní výtvarníci, kteří přivádějí jeho slova a myšlenky k životu. Abych to nějak ukončil, tento díl má pár slabších momentů, ale jakmile se začne vyprávět hlavní příběh, tak to za to moc stojí. Abys byl spasen, musíš hřešit je parádní díl a konec se pomalu, ale jistě blíží, a já jsem hodně zvědavěj, co si pro nás Aaron a spol. přichystali.
  • hroubek
    Líbí se mi jakým stylem Jason Aaron píše tuto sérii. Aaron by si mohl spoustu věcí ulehčit, být přímočařejší, soustředit se na hlavní dějovou linku, případně si připravovat půdu pro velké finále. Ale to evidentně Aarona, tak moc netrápí a chce prostě vypravovat příběhy a vyplňovat jisté mezery v ději. Takže proto dostaneme pár odboček a teprve pak se může pozvolna pokračovat v ději. Úvodní příběh je hodně lidský a sedl mi tak moc, že jsem ho četl dvakrát. Sice je nepodstatný pro hlavní děj, ale je to hezký kontrast k většině postav z hlavního příběhu. Další část je věnovaná Šunce, a byl to zajímavý příběh. Jsem rád, že Aaron dal této postavě prostor, a ukázal nám, kým skutečně Šunka je, a co se mu občas honí v hlavě. Příběh, který nese jméno Rodinná tradice je parádní, a hodně jsem si ho užil. Navíc má parádní závěr, u které si řeknete, že historie má tendenci se opakovat, a je to hnusný začarovaný kruh. Závěr si pro sebe krade hlavní dějová část Nechtěné, u které Aaron vytáhne velmi citlivé téma a velmi depresivně ho rozebere, a dát nám nový pohled na některé věci. Dashiell a Carol to dost posrali, každý jiným způsobem, ale posrali to, a teď musí vymyslet jak to spravit. Otázkou je jestli se to dá spravit, a jestli o to vůbec stojí. Aaron vláčí tuto dvojici hodně ošklivým svinstvem, a nutí je, aby se stali svou lepší verzí. Aby se smířili s tím, co udělali, aby se dokázali očistit od minulosti, a začali hledět do budoucnosti, které se oba tolik bojí. Nejkrásněji je to vidět na scéně na silnici, která silně a dojemně ukazuje, to co by hrdinové chtěli, a to co si nakonec zvolí. Rezervace v rytmu blues je povedený a silný svazek, jenž má vynikající momenty a parádní části, ale jako celek lehce drhne a nemá takový tah na bránu. Nicméně to nic nemění na tom, že jsem opět spokojený.
  • hroubek
    hroubek3.3.2023 19:03Skalpy #06: Hlodání
    Připadám si ohlodaný až na kost a odchozený na hromadu kostí z mrtvol. Jason Aaron do toho v tomto díle pořádně šlápne a ukazuje nekompromisní scénáristickou práci. Většina postav se musí vyrovnat s tím, jak se chovala (čtete jaký bordel v rezervaci způsobila), a rozhodnout, co s tím udělají, jelikož se výběr možností rychle zužuje a smrt čeká všude. A stačí jediné špatné rozhodnutí, a nepřátelé vás dostanou. Své o této situaci ví Dash a i Rudá vrána. Cítí oprátku, která se jim pomalu stahuje na jejich krku, a teď se musí rozhodnout, co budou dělat. Jestli budou chytře bojovat, nebo udělají chyby a zemřou. Aaron parádně vykresluje své protagonisty, a nebojí se jim ubližovat, ničit je, lámat je ve svůj prospěch. Protože, když tohle uděláte správně, tak díky tomu dostanete zocelené postavy, o kterých můžete říci, že doslova dýchají ze stránek a panelů. Obrovskou zásluhu na tom samozřejmě mají kreslíři, kteří odvádí luxusní práci. Hlodání parádně funguje jako celek, a já jsem si tento díl moc užil, protože má velmi dobré a fungující zvraty.
  • hroubek
    hroubek2.3.2023 16:48Skalpy #05: Úplně sám
    Tohle byla další parádní komiksová jízda, která má jednu zásadní chybu. Tou chybou je, že se hlavní příběh moc neposune dopředu, ale na druhou stranu dostaneme spoustu, ale opravdu spoustu odpovědí, které se nám nebudou vůbec líbit. Jason Aaron pokračuje v tom, že každou vedlejší postavu pořádně vykreslí, abychom jí naplno poznali a chápali, proč dělá to, co dělá. Výborně pracuje s příběhem o Dieselovi, který nabídne úplně jiný pohled na tuhle postavu. Totéž platí i pro Nitze, jenž dostane opravdu hodně prostoru, a já jako čtenář jsem nestačil koukat, jaký vývoj si pro nás Aaron připravil. Ke slovu se dostane i policista Volný pád, alkoholik Ten, který chytá, s odsouzencem Lawrencem Belcourtem. Všechny tyhle drobné epizodky přináší tolik kýžené odpovědi a vyplňují mezery v příběh. No nakonec musím zmínit první a poslední příběh, který jsou společně propojený. První je velmi zajímavý, a je to hodně nečekaná příběhová odbočka, která vyvrcholí posledním sešitem. Poslední sešit mi přišel lehce na sílu, ale Aaron tohle potřeboval udělat, aby se hlavní hrdina Dash Zlý kůň srovnal a měl zpět čistou hlavu. Úplně sám je povedený komiks, a já se těším na další díl, protože karty jsou hodně zajímavě rozdané.
  • hroubek
    Tak už jsem se konečně vrátil k této luxusní sérii a jsem opět hodně moc spokojený. Hryzání ve vnitřnostech přináší spoustu odpovědí, a ty odpovědi dost bolí a jsou nepříjemné. Jenže odpověďmi to nekončí, jelikož přichází nové otázky, které děj posouvají dále. Jason Aaron předvádí scénáristický koncert a přesouvá vyprávění na druhou hlavní postavu a na vedlejší hrdiny. Trochu jsem byl zklamaný, že se nepokračuje v příběhu Zlého koně, ale je potřeba pořádně rozběhnou všechny důležité linky. Velmi se mi líbila linka s Carol, která ukazuje, že tohle místo dokáže zahubit jakékoliv štěstí. Dino a jeho linka je dost povedená, a jak už naznačil Brubaker ve své předmluvě, víme kam směřuju, ale i tak nás to emocionálně zasáhne. Nejvíce prostoru dostane Rudá vrána, který si krade každou stránku pro sebe, a jeho příběh je výborně vystavěný. Jeho monology v sobě skrývají krutou pravdu, a chápu, proč dělá, to co dělá. Hryzání ve vnitřnostech je parádní díl, který jsem si moc užil a věřím, že po druhém čítání půjdu na maximální hodnocení.
  • hroubek
    Rozhodně je to zajímavé a svým způsobem originální. Snyder krásně pokračuje ve svém příběhu a elegantním způsobem se posouvá dál. Dost se mi líbilo jak se změnil James Gordon a i celý Gotham. Nová pravidla, nový hráči v boji o moc atd. Mrzelo mě to se děje v posledním sešitu - ne proto, že by to bylo špatné, ale je to tam lehce na sílu. Tento díl se měl věnovat jenom Gordonovi a jeho nové úloze. Co se týče akce, tak tu jsem si tolik neužil, a mnohem více mě bavilo jakým způsobem Gordon přemýšlí a jedná. Docela mě zaráží, že tam není zmínka, co se stalo s Bat-Family, ale třeba to bude v dalším díle. Supertíha je fajn komiks a těším na další díl, který přinese odpovědi.
  • hroubek
    Zábavný komiks a s dobrým padouchem. Scénárista Gregg Hurwitz napsal zábavný a napínavý komiks, ve kterém dojde na temnější momenty. Hurwitz si užívá, že může psát temný příběh pro temného rytíře. Hodně moc fungují civilnější části a momenty. Problém přichází v akční rovině, jelikož Hurwitz dělá z Batmana neskutečného nadčlověka - asi jako každý moderní scénárista, což je velká škoda. Co se mi hodně moc líbilo, tak to je kresba od Davida Finche. Finch luxusně kreslí Batmana, v jeho podání je Batman neuvěřitelně vysekaný a pro zločince se musí působit až nelidsky svalnatě. Finch si skvěle pohrál se Scarecrowem, který je správně děsivý a moc hezky pojatý. Osobně mi nesedl konec a celková gradace, ale to co příběh říká, jako celek se mi dost líbilo. Z mé strany spokojenost, ale podruhé to číst asi nebudu.
  • hroubek
    Dobrý a zábavný komiks. Snyder ukazuje, že dokáže krásně pracovat s atmosférou, se vztahy mezi charaktery a nepotřebuje velkolepou akci. Komiks je místy lehce komorní a vůbec ničemu to nevadilo. Hodně jsem si užil vyprávění, které se soustředí na dvě rozdílné časové linie. Jediné, co mi lehce nesedlo, byla finální konfrontace, která z mého pohledu byla "taková obyčejná". Brány Gothamu jsou povedený komiks.
  • hroubek
    Velký špatný. Tento komiks zachraňuje kresba Neala Adams. Nemám nic proti retro příběhům, jelikož mají své kouzlo, ale tady se to dost nepovedlo. Čtení tohoto komiksu bolelo. Pokud to nemusíte číst, tak to nečtěte. Pokud nemusíte, tak si to nekupujte. Pokud to sbíráte jako Legendu o Batmanovi, tak to založte a buďte spokojený, že jste neztráceli čas s něčím hodně špatným.
  • hroubek
    Sežeňte mi někdo ty drogy, které Morrison bere, abych zvládl pochopit jeho myšlenkové pochody. Morrisonovi to v jeho hlavě dává naprostý smysl, ale já občas některé věci nepobírám, nechápu ty dialogy a celkově to jeho chaotické vyprávění mi nesedí. Tady jsou super momenty ale jako celek mě to nebaví.
  • hroubek
    hroubek20.12.2022 15:33Flash: Znovuzrození
    Skoro žádný hrdina nemá, tak komplikovanou historii jako Flash. Už jen to, že jméno Flash nese více hrdinů napříč časem a mnohovesmírem. Barry Allen se kdysi obětoval, aby zachránil celý mnohovesmír a teď je zpět a nechápe, jak se to stalo. Scénárista Geoff Johnse miluje komiksy a staré příběhy ze zlatého a stříbrného věku. Proto se rozhodl vrátit Barryho Allena mezi živé, stejně jako to udělal s Halem Jordanem. Johns nevypraví nějak zbytečně zběsilé, spíše si dává na čas a připravuje si půdu pro hlavní akt příběhu. Díky tomu je komiks ze začátku lehce pomalejší a ukecanější. Pak se to naštěstí rozjede a Johns ukáže, že má hodně načteno a rozhodne se některé věci vysvětlit a zasadit je do nějakého bodu. Finální konfrontace funguje moc dobře a je to hezky odvyprávěné. Moc se mi líbila kresba a barvy, protože kreslit Flashe není úplně jednoduché. Flash: Znovuzrození není bezchybný, ale Johns do toho dal srdíčko, takže mu něco odpustím.
  • hroubek
    hroubek10.12.2022 12:53Superman: Země jedna #1
    Objektivně by to bylo za velmi silné tři hvězdy, ale jsou zde věci, které mě přesvědčily, abych přidal o jednu hvězdu více. Režisér Zack Snyder tento komiks musel mít v ruce, jelikož hodně podobných věcí má ve svém Muži z oceli, ale tam to funguje o třídu lépe, protože má Kevina Costnera a Michaela Shannona. Superman: Země jedna znovu vypraví origin o jednom z nejstarších superhrdinů a dělá to dobře. Sice to nepřekvapí, ale taky to neurazí. Pokud máte načteno Muže z oceli od Johna Byrnea, Utajený původ od Geoffa Johnse nebo Odkaz od Marka Waida, tak vám Země jedna skoro nic nového nenabídne. Mě osobně se nejvíce na celém komiksu líbili civilní momenty (část v Daily Planet je perfektní), scény Jimmyho a Lois fungují moc dobře. A nejlepší momenty přijdou, když si táta Kent povídá se svým synem a dává mu rady do života. Tyhle dialogy táty Kenta jsou top a scénárista J.M. Straczynski zde výborně prodává vztah otce a syn, kdy otec chce pro svého syna to nejlepší, i když moc dobře tuší, že cesta, kterou se jeho syn vydá bude trnitá, bolestivá a osamělá. Tohle se Straczynskimu dost povedlo. Komiks má povedou kresbu a moc hezké barvy. Superman: Země jedna je dobrý komiks, který má slabší akční stránku, ale ta civilní je hodně povedená.
  • hroubek
    Tento komiks má jednu velkou chyby. Tou chybou je, že i rámci komiksové logiky, kdy je skoro všechno možné a nemožné, je tak moc nelogický a těžko uvěřitelný až to bolí. Snyder vytvořil z Jokera největšího plánovače v celém DC světě, který dokáže být na více místech současně, vytvořit plán, který běží dlouhé roky a nikdo si ho nevšimne, a je skoro nesmrtelný (tohle je v pozdějších dílech vysvětleno). Naštěstí to Snyder napsal hodně zábavně a napínavě, že jsem na tu logickou chybu moc nemyslel a snažil jsem si to užít. Snyder si vyhrál s dialogy a s určitými momenty, které jsou parádní a předvádí Jokera v nejšílenější poloze. Hodně moc se mi líbila závěrečná hostina a její konec. Smrt rodiny: Kniha druhá je dost povedený a napínavý komiks.
  • hroubek
    Je moc fajn, že scénárista Scott Snyder zkouší nové věci, přistupuje k záporákům jinak a je celkově dost drsný na kladné hrdiny. Joker v jeho podání je ještě větší magor, než kdy dříve a to, co způsobuje je nepříjemné. Hlavní příběhová linka funguje a má jisté napětí a nechybí jí zajímavost. Bohužel pak přijde část s Catwoman, která podle mě vůbec nefunguje, zdržuje děj a vše se tam děje na sílu. Díky této odbočce příběh ztratí tempo. Z mého pohledu jde o dost slušný komiks, ale linka s Catwoman není dobrá.
  • hroubek
    hroubek13.11.2022 11:22Alias
    KURVA!!! Předem se omlouvám za to sprosté slovo, ale v tom slově je vše podstatné a výstižně vystihuje mé dojmy z tohoto komiksu. V první řadě, tohle je pro všechny opravdové komiksové fanoušky povinnost. Chápu, že je smutné, že to trvalo dvacet let, než se k nám tento příběh dostal, na druhou stranu bude spoustu čtenářů, který tento příběh neznají a nebudou mít vůbec páru, co dostanou za nářez. Faktem zůstává, že já jsem z tohoto komiksu nadšený a mám obrovskou radost, že ho můžu mít ve své skromné sbírce, že jsem ho mohl číst, a v neposlední řadě jsem mrtě spokojený, z toho že mám celou jednu komiksovou řadu v jedné luxusně provedené bichli.

    Vydavatelství Argo odvedlo velmi dobrou práci a já jsem ze samotného komiksu měl obrovskou radost. Pevná vazba, hodně bonusů, kvalitní papír, barvy a k tomu samozřejmě ta pravá velikost amerického omnibusu. BBArt musí prominout, ale takhle tady měl vyjít jejich Daredevil a Captain America. (Je to škoda. Ale v té době to byla úplně jiná situace, než je tomu dnes. Dnes jsou marvelovské filmy na vrcholu a dost pomáhají v prodeji komiksů).

    Scénárista Brian Michael Bendis odvedl luxusní práci. Jeho příběh je hodně moc povedený a zajímavý. To jakým způsobem pracuje s hlavní hrdinkou Jessicou, kontinuitou marvelovského světa, realistickým pojetím vztahů, problémům s alkoholem, drogy, sexem, je prostě úžasné. Bendis se rozhodl být, co nejvíce realistický v marvelovském světě a přitom ho nepřipravit o jeho kouzlo. Což, se mu povedlo na výbornou. Hodně tomu pomáhá i fakt, že si jako hlavní hrdinku vybral, ne tak známou postavu a mohl jí dát nový rozměr, směr a příběh. To, že příběh vycházel v sérii MAX umožňovalo Bendisovi se chovat k hrdinům tvrdě. Ukazovat je v nedokonalém postavení, nechat je dělat velké chyby a špatné rozhodnutí. A co si budeme povídat, je to hodně osvěžující vidět naše oblíbené postavy, které se nechovají, tak uhlazeně. Bendisovi tento styl sedl a vtisknul mu jistou autorskou vizi. Rozhodně jsem neměl pocit, že by to celé bylo jen na oko, nebo že by autor chtěl bořit nějaké tabu atd.

    Samotný komiks je moc hezky nakreslený a má luxusní barvy. Osobně mi udělalo velkou radost to, že se několikrát změnila stylizace, barvy, kresba a další věci. Ukazuje to velkou pestrost vyprávění a pochopení příběhu. Kreslíři si s příběhem hodně vyhráli a krásně převádějí Bendisův scénář na stránky. Některé přechody mezi panely byly luxusní záležitost, desítky stránek jsou pastva pro oči a já jsem jen koukal, co se mi to před očima odehrává. Pro čtenáře komiksů to je naprostá radost pohledět.

    A teď něco k záporům komiksu. Čekal jsem, že komiks bude mít ucelený příběh, a to jsem bohužel úplně nedostal. Neříkám, že to vyprávění jeden velký příběh na tři až pět sešitů nefunguje, protože to funguje tak jak má, a díky tomu se můžeme posouvat nejen s Jessicou, ale i celkově. Nicméně pravda je taková, že ucelenější příběh by mi udělal větší radost. Druhý největší zápor je ten, že jsem kdysi četl Bendisova Daredevila a to bylo to nejlepší, co Bendis vytvořil. Takže ta laťka se nedá jen tak překonat.

    Alias je jeden z nejlepších komiksů roku a pokud jste ho nečetli, tak neváhejte ani minutu. Bude to KURVA luxusní četba.
  • hroubek
    Jeph Loeb a Tim Sale, moje oblíbená autorská dvojice. A zcela právem. Loeb má specifický styl vypravování, který nemusí sednout každému. Nejde mu o akci, ale mnohem více o postavy a jejich myšlenkové pochody, a Loeb rád komiksové postavy polidšťuje. Kresba Tima Salea je jiná, ale na první pohled jí poznáme. A já jí mám moc rád. Dokáže krásně vystihnout všechny emoce a pocity, které postavy zrovna prožívají. Tyhle dva pánové se moc dobře doplňují a jejich příběhy je radost číst, a prohlížet si stránky plné krásné kresby. Co se týče příběhu, tak Temné vítězství je parádní komiks, který zaujme a nepustí, a opravdu je velmi dobré číst oba díly hned po sobě(já to tak udělal). Příběh má spád, zajímavé a funkční zvraty, osudovost a spoustu skvělých momentů. Místy je trochu přeplácaný a některé věci šli udělat elegantněji(třeba titulní vrah, nebo zbytečně moc padouchů), nicméně to jsou snad jediný větší chybičky na tomto parádním komiksu. Batman: Temné vítězství nabízí dobré a napínavé čtení, a i když to není úplně na maximální hodnocení, tak i tak ho dostane, protože čtyři hvězdy by byly prostě málo.

    PS: Komentář je pro oba dva díly.
  • hroubek
    hroubek9.10.2022 16:36Immortal Hulk #02: Zelené dveře
    První díl mě velmi příjemně překvapil. Scénárista Al Ewing využil epizodické zápletky a přistoupil k Hulkovi originálně. Dost mi to sedlo a začal jsem se těšit jak bude příběh pokračovat. Ewing mi ukázal, že nepotřebuje dělat velkolepou akci, a že si v klidu vystačí s komornějšími zápletky. A to se mi hodně líbilo, protože co si budeme povídat, když se Hulk s někým mlátí, tak je to z devadesáti procent na jedno brdo. Bohužel Ewing píše o hrdinovi, který si myslí, že je nejsilnější ze všech a rád se mlátí, takže dříve nebo později musela přijít nějaká velkolepá akce. A v tomto díle přijdou rovnou dvě opravdu velké - jedna je slabší (Avengers), druhá je hodně nepříjemná a drsná (Creel). V prvním díle se příběh víceméně točil kolem Bruce Bannera, v druhém se to točí více kolem Hulka a vedlejších postav. Neříkám, že je to špatné, jen mě osobně více baví linka kolem Bannera. Na druhou stranu, postava doktora Clivea je parádně napsaná. Je to hodně slizký záporak, který si libuje v tom, co dělá, a taky se mu to vrátí. Líbilo se mi jakým způsobem je zapojen do děje Creel a i celková pointa. Kresba je krásně mainstreamová a kreslíř Joe Bennet si vyhrál s jistými stránky a panely. Z mého pohledu jsou Zelené dveře slabší, než první díl, ale pořád se jedná o dobrý a zábavný komiks.
  • hroubek
    hroubek17.9.2022 12:19Wonder Woman: Válkonoška
    Z mého pohledu dobrý a neurážející komiks. Ve výsledku se jsem si ho užil a rozhodně jsem při jeho čtení netrpěl, i přestože jsem nebyl cílovka. Tahle série Young Adult má něco do sebe a pokud budou přicházet s dobře vystavěnými příběhy, tak splní svůj účel - přivést holky ke čtení superhrdinských komiksů. Osobně se mi líbil úplně jiný pohled na Dianu/Wonder Woman a taky originální pojetí její superhrdinské kariéry. Tento komiks má dobře napsané postavy, které jsou víceméně dost sympatické. Kresba je dobrá, jen ta barevná paleta mi moc nesedla - celé je to v chladných barvách a tónech. Největší problém komiksu je jeho tempo a styl jakým je vyprávěný. Někdy je uspěchaný, jindy pomalejší, někdy je zbytečně ukecaný a pak přijdou momenty, kdy se vše vyřeší pár dialogy. Nicméně, když to vezmu kolem a kolem, tak se jedná o dobrý komiks, který neurazí a dobře pobaví.
  • hroubek
    hroubek14.9.2022 15:04Nejtemnější noc
    Komiks, na který jsem se těšil už od okamžiku, kdy byl oznámený, že zde výjde. Mám Green Lanterna (Hala Jordana) jako postavu moc rád, a pokud je možnost, tak si vždy přečtu nějaký komiks s ním.

    Největší problém je v tom, že v Česku těch příběhů moc nevyšlo, a když už nějaký vyšel, tak se to četlo hodně náročně, jelikož Green Lantern má velmi těžkou a složitou komiksovou historii. A ono, když dostane příběh uprostřed velkého příběhu a nevíte vůbec nic, tak v tom prostě plavete, i přestože se distributor snaží dát nějaký text na začátek příběhu, abyste alespoň trochu tušili o co jde.

    Nejtemnější noc si nejvíce užijí lidé co mají hodně načteno a nebo jsou fanoušci postavy Green Lanterna. Nejtemnější noc je velká komiksová událost od Geoffa Johnse, která je velmi působivá, napínavá, velkolepá, parádně napsaná, úžasně nakreslená, dojemná a taky plná odkazů na celou historii DC světa. Není to snadné čtení, protože pokud neznáte důležité momenty z historie DC světa, tak se budete ztrácet nebo neoceníte precizně vystavěný příběh plný drobných detailů a odkazů. Osobně doporučuji si před čtením tohoto komiksu načíst tyto komiksy - Krize identity, Krize na nekonečnu Zemí, Green Arrow: Prázdný toulec 1 a 2, Flash: Znovuzrození a pak všechny díly Green Lanterna co tu vyšly - Tajemství původu, Žádný strach, Pomsta Green Lanternů a Hledaný Hal Jordan. Plus samozřejmě další příběhy. Samozřejmě, že se to dá přečíst i bez těchto příběhů a pochopíte více méně všechno, ale nebude to mít na Vás takovou sílu a odezvu.

    Johns miluje komiksy od DC a tímhle stylem píše. Pokud na to přistoupíte a smíříte se s tím, že si občas budete muset něco vyhledat na internetu, tak Vás čeká luxusní komiksová událost. Johns rozjede příběh hezky zvolna, ale ještě než skončí první sešit, tak budete sbírat čelist z podlahy. Příběh zrychlí z nuly na sto během pár stránek a začíná velkolepá jízda. Hrdinové umírají, všechny ligy jsou pod tlakem, z vesmíru se na naši planetu řítí hrozba, kterou nepůjde zastavit hrubou silou a nemrtvý vylézají z hrobu. Nejtemnější noc se naplňuje, a pokud mají hrdinové přežít a zachránit všechno musí spojit síly s nepřáteli. Všech sedm sborů musí spolupracovat, aby nezvítězila temnota.

    Johns zde rozjede epickou podívanou, která v průběhu příběhu parádně graduje. V každém sešitu je několik vynikajících momentů, díky kterým pochopíte, proč je Geoff Johns výborný scénárista. Osobně mám rád scény s Barrym a Halem. Jsou to velký kamarádi a oba potkal podobný osud. A to jakým způsobem se vyrovnávají s tím co se stalo, a co se teď děje je, tak parádně napsaný a dojemný, že jsem si to užil na maximum. Hodně moc se mi líbilo, že Johns dal prostor jiným hrdinům a výborně s nimi pracuje (Mera, Atom, Firestorm, Sinestro).

    Komiks má neskutečně nádhernou kresbu od Ivana Reise a brilantní barevnou paletu od Alexe Sinclaire. Slibuji Vám, že se v průběhu čtení několikrát zastavíte a budete se kochat těmi nádhernými obrazy a panely. To jakým způsobem se zde pracuje s barvami je prostě neskutečně nádherné.

    Jsem z toho komiksu nadšený. Má samozřejmě několik chyb, kterých jsem si dost vědom, ale to nic nemění na tom, že jsem si ho dost užil. Navíc vychází Nejtemnější noc v luxusním provedení se spoustou bonusů jako jsou skici, medailonky o autorech, ukázka ze scénáře nebo rozbor komiksu z pohledu tvůrců. Z mé strany se jedná o parádní komiks.

    PS: Modlím se, aby se Nejtemnější noc prodávala co nejlépe, abychom dostali pokračovaní, které nese jméno Nejjasnější den.
  • hroubek
    hroubek24.8.2022 12:20Thor: Zabiják bohů
    Jmenuje se Gorr. Kdysi to býval obyčejný obyvatel jedné zapadlé planetky ve vesmíru, jenž sužovaly sucha, hlad a bída. Vinnou řady nešťastných okolností přišel Gorr o všechno, co kdy miloval – matku, ženu, děti. Přál si smrt, místo toho se mu do rukou dostala dokonalá zbraň. Zbraň tak strašlivá, že i samotným bohům se podlamují kolena, když jí spatří. Gorr během svého života zjistil, že bohové jsou sobecký a nestarají se o nikoho. Proto se rozhodl, že je všechny zabije. Začal si říkat Řezník bohů a vydal se na krvavou výpravu, při které chce zabít každého boha, kterého potká. Naštěstí existuje jeden bůh, jenž se jen tak něčeho nezalekne a má nezlomnou vůli. Tím bohem je Thor – bůh hromu a bouří. Dokáže Thor porazit Gorra, Řezníka bohů a zachránit všechny bohy??

    Scénárista Jason Aaron není v komiksové branži žádný začátečník a během pár let si vydobyl slušné renomé. Proto taky dostal nabídku od Marvelu, aby psal Avengers, Doctora Strange nebo Thora (ne nutně v tomto pořadí). Aaron má specifický styl, a proto jsem byl hodně zvědav, jak si povede u Marvelu, který je přeci jenom více mainstreamovější, než jiné menší vydavatelství. Navíc u příběhu, jenž je ve výsledku jedna velká řežba.

    Jsem tedy moc rád, že mohu napsat, že po příběhové stránce odvedl Aaron velmi dobrou práci. Moc dobře pochopil, jaký příběh píše a co musí udělat, aby se vyhnul tomu, co všichni od jeho příběhu budou čekat. Aaron na to šel velmi fikaně a naplno využil, jedné věci. Tou věcí je, že se příběh odehrává ve třech časových linií, které se navzájem proplétají, aby se v závěru příběhu mohly spojit. Díky tomu, mohl Aaron měnit povahu Thora, podle doby, ve kterém zrovna byl a tím i samotný tón příběhu. Toto byl vskutku geniální tah. Navíc si Aaron vyhrál i hlavním záporákem, který měl uvěřitelnou motivaci a byl po charakteristické stránce dobře propracovaný. Z mé strany spokojenost.

    Esad Ribić se postaral o většinu kresby v komiksu (krom jednoho sešitu, jenž dělal Jackson Guice – ten taky odvedl pěknou práci). Ribić z mého laického pohledu odvedl fantastickou práci, jelikož díky jeho kresbě působí komiks jako velký hrdinský epos. Komiks má impozantní scenérie, nádherně nakreslený vesmír, hrdinskou akci a spoustu precizně udělaných panelů. Jediné, co mě nesedlo byl styl jakým Ribić kreslí obličeje. Někdy jsou propracované a detailní, jindy chybí detaily, a pak jsou místy i rozmazané a působí jako šmouhy. Asi to má nějaký význam, ale mě to zklamalo.

    Já jsem s komiksem dost spokojený. Sedl mi příběh a jeho tón, líbilo se mi jakým způsobem ho Aaron vypravím a zkouší na to jít jinak. Ve výsledku se mi hodně moc líbila kresba, která je opravdu krásna a dodává patřičnou atmosféru. A teď k jednomu záporu. Komiks by měl mít o pár sešitu méně. Je zbytečně natahovaný. Místy se trochu opakuje, některé dialogy jsou stejné nebo jsou si dost podobné, totéž pak platí bohužel i pro akci v prvních dvou třetinách komiksu. Komiks mě bavil a líbil se mi, ale s některými věcmi si mohly ještě o trochu více vyhrát.

    Jak už v textu několikrát zaznělo, tak mi komiks sedl a dost se mi líbil. Neříkám, že je bezchybný, ale ty chyby, které má nejsou nijak zásadní a pokud se na ně nezaměříte, tak je dost velká šance, že si jich nevšimnete. Osobně doporučuji přečíst komiks, v co nejkratším čase, jelikož má „filmový příběh“, který nutí neustále číst a zjišťovat, co bude dál. Pokud máte rádi Thora, tak je tento komiks stvořený přímo pro Vás.
  • hroubek
    hroubek14.8.2022 17:23Batman, který se směje
    Batman, který se směje navazuje na velkou eventovou událost se jménem Metal: Temné noci. Komiksová událost Metal: Temné noci se mi docela líbila, ale rozhodně jsem si jí neužil, tak jsem doufal, protože to není lehké čtení, a čtenář musí mít načteno, aby si to užil a v zásadě pochopil, co se děje a proč se to děje. A tohle se, tak trochu týká i Batmana, který se směje. Osobně si myslím, že se to dá v pohodě přečíst bez znalostí Metalu, aby čtenář pochopil, co děje. Nicméně znalost Metalu je rozhodně lepší, protože dokážeme mnohem lépe pochopit vnitřní pochody některých postav a užít si konkrétní věci. Scénárista Scott Snyder odvedl slušnou práci. Snyder posunul Batmanova dobrodružství zas o kousek dál a přišel s trochu jiným Brucem Waynem/Batmanem. Osobně hodně kvituji, že se Snyder drží víceméně při zemi, a celkový příběh připomíná hodně nepříjemnou detektivku, kde hlavní záporák, chce dohnat hlavního hrdinu k šílenství a zlomit ho. Sice nejde o nic originálního, protože v historii Temného rytíře se o tohle pokoušel nejeden záporák a vždy selhal. Snyder tohle samozřejmě ví, a proto přihazuje další proměnné, které to komplikují. Díky tomu, se komiks primárně věnuje Batmanovi a jeho vyšetřování, a na samotného Bruce Wayne zbyde minimum prostoru. Po příběhové stránce jsem ve výsledku spokojený, nicméně samotné finále pro mně bylo přeplácané a překombinované. Co se týče kresby, tak Jock odvedl parádní práci. Jeho kresba se k tomuto příběhu náramně hodí a výborně vystihuje šílenství, které se přibližuje. Jock celý příběh vypráví z dálky a málokdy se soustředí na velké detaily. To samé platí i pro nakreslení obličejů postav. Jock zde nemá potřebu dělat, co nejdetailnější kresbu. Díky této specifické kresbě na Vás dolehne samotná atmosféra komiksu, jenž je plná šílenství, strachu a bolesti. Samotný komiks je dobře vystavěný, má zajímavý příběh, u kterého nás zajímá co bude dít dál a jak to celé skončí. Asi největší problém je to, že je to místy přeplácané, překombinované, ukecané a pokud nemáme něco načteného, tak se můžeme velmi lehce ztratit v to co se děje a jaký to má význam, nebo nám to nemusí dávat smysl. Batman, který se směje je zajímavý a dobře nakreslený komiks, který rozšiřuje příběhu Metalu.
  • hroubek
    hroubek9.8.2022 09:13Maus (souborné vydání)
    Nejsem fanoušek příběhů o holokaustu. Prakticky tyhle příběhy moc nevyhledávám. Nicméně si myslím, že je důležité, aby tyhle příběhy vznikaly, protože lidé mají tendenci zapomínat nebo zavírat oči před věcmi, které nejsou příjemné. A na holokaust, koncentrační tábory a druhou světovou válku se nesmí zapomenout. Scénárista a kreslíř Art Spiegelman se rozhodl vyprávět zajímavý a bohužel taky tragický příběh svého otce, jenž si prošel tím nejhorším, co druhá světová válka nabídla. Ale druhou světovou se nekončí, protože některé rány se nikdy nezahojí a člověk si je nese celý život. Spiegelman pokračuje dál a vypraví, jak se jeho otec vyrovnává s tím, že přežil a jak moc ho to změnilo. Zde se z velké části zapojí do vyprávění i samotný autor a nabídne nám zas jiný úhel pohledu. A není to pěkný pohled. Spiegelman se rozhodl být hodně upřímný a dost to bolí. Ale taková je občas pravda. Nejvíce se mi na tomto grafickém románu líbí to, že po příběhové stránce to není černobílé. Spielgeman svého otce respektuje a určitě ho svým vlastním způsobem miloval, ale nestaví ho na nějaký piedestal morálních hodnot a dokáže se na něj koukat velmi střízlivě. Tahle střízlivost se projevuje v průběhu vyprávění, ve kterém zjistíme, že Vladek je dobrý chlap, ale je vychcaný, chová se k lidem hnusně, občas je využívá - hlavně ve stáří. Díky své chytrosti a obrovské dávce štěstí přežil, ale navždy ho to poznamenalo. Poznamenalo ho to natolik, že některé věci přenášel na svého syna (autor komiksu) a lidi kolem sebe. Art Spielgeman nádherně ukazuje, že některé věci válkou nekončí a předávají se i na další generace. Spielgeman odvedl výbornou práci, autenticky popsal hrůzy holokaustu, pocity bídy, strachu a toho nejhoršího, co je člověk schopen druhému člověku udělat. Čte se to dobře, kresba je velmi dobře udělaná a pro příběh se hodí. Maus je výborný komiks, který mohu jen a jen doporučit.
  • hroubek
    hroubek28.7.2022 15:34Essex County
    Už několikrát jsem četl, že je Jeff Lemire geniální scénárista. Bohužel jsem to sám nemohl potvrdit, jelikož jsem od něho skoro nic nečetl. Teď po přečtení jeho díla Essex County si to začínám myslet. Essex County si mě získalo během pár stránek a moc jsem si čtení tohoto svazku užíval. Protože čtu primárně superhrdinské komiksy, tak toto pro mě byla příjemná změna, která mi udělala obrovskou radost. Jeff Lemire se mi zde představil v tom nejlepším možném světle a já jsem na vlastní oči uviděl jeho geniální přemýšlení nad vyprávěním a příběhem. Lemire má také velmi osobitou kresbu, která sice není tolik propracovaná do detailů, ale je rozhodně působivá a hodí se pro dané příběhy. Největší síla komiksu vychází z příběhů. Z příběhů, které mají srdce, emoce a dokáží dojmout. Lemire je dokáže vyprávět s obrovskou lehkostí a citem. Navíc úžasným způsobem využívá panely, ve kterých propojuje příběhy, střídá časovou osu, mění perspektivu vypravěče atd. Vyžaduje to trochu více pozornosti, ale ten výsledek za to stojí, a místy jsem jen koukal a užíval si, co se na stránkách svazku děje. Tomuhle se říká být výborným scénáristou (vypravěčem příběhů). Od teď se budu těšit na další komiksy o Jeffa Lemirea, které si někdy přečtu. Essex County je parádní komiks, který má myšlenky, emoce a nechybí mu srdce.
  • hroubek
    Žádná velká pecka to není, ale o špatném komiksu nemůže být řeč. Komiks má spoustu dobrých nápadu, ale místy jsem se na příběh nechytal. Nechápu, že si vydavatelství nedalo práci, aby nám stručně řekli, co tomuto příběhu předcházelo a kam ho máme časově zařadit, protože se nenavazuje na komiks Deadpool: Všechno dobré.... Pár dní po přečtení komiksu si pamatuji pár momentů a tím to hasne. Nevím jestli má cenu pokračovat s dalšími díly.
  • hroubek
    hroubek3.6.2022 11:14Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Velká akční jízda. Povedený, zábavný a hlavně moc dobrý komiks. Čtení tohoto komiksu mě vykouzlilo úsměv na tváři. Je dobře napsaný, a nádherně nakreslený s krásnými barvy. Užil jsem si to a na konci jsem byl naštvaný, že další díly nikdy nebudou. Obrovská škoda.
  • hroubek
    Na to, že to dělal Morrison, tak je to ve výsledku hodně fajn komiks. Morrison se zde celkem dost krotí, nevymýšlí složité blbosti a jen vypráví příběh o novém Batmanovi a Robinovi. A mě to bavilo a četlo se to dobře. Není to žádná mistrovská pecka, ale dobrý, svižný a zábavný komiks to je.
  • hroubek
    Druhý díl byl lepší, a taky se lépe četl. Zde jsem se hodně těšil na odpovědi a jak to naši hrdinové zvládnout. Samotná závěrečná bitva je dost dobrá, jen ta cesta k ní byla dost trnitá, zvláštní a místy taky dost zamotaná. Místy mi přišlo, že samotný scénáristé toho chtějí říci strašně hodně a přitom moc dobře, ví že polovina toho, co budou říkat je zbytečná. Opravdu bych se zde nezlobil, kdyby to bylo přímočařejší a zábavnější. Důvod, proč tomu nedám tři hvězdy, je ten, že je zde výborný sešit s Green Lanternem.
  • hroubek
    Druhý díl podle mě funguje o dost lépe, než první. A to z jednoho prostého důvodu - dostáváme odpovědi. Konečně je nám ukázáno, co se vlastně děje, jak se to stalo a taky proč. Samozřejmě nedostaneme všechny odpovědi, jelikož pak by nemělo cenu číst další díl. Nicméně to není tak roztříštěné a čte se to dost dobře. Zvláště, když se nám představuji alternativní Batmani a jejich temné světy. Tady si scénáristé hodně vyhráli a ukázali nám, že hrdinové může velmi snadno padnout pokud víte, jak na ně. A to Batman moc dobře ví. O to více, ta porážka bolí. Z mé strany spokojenost a doufám, že mě další díl hodně sedne.
  • hroubek
    hroubek22.5.2022 10:04Temné noci - Metal
    Velká komiksová událost. Dost jsem se na to těšil, protože zápletka zní velmi lákavě. Hned na začátku je třeba říci, že to není vůbec lehké čtení. Čtenář, který nemá načteno a nebo nezná postavy se tady bude hodně ztrácet (to se stalo i mě, jelikož nemám načtený Snyderův run u Batmana). Bohužel nám to samotný scénáristé moc neusnadňují a je to velká škoda, protože kdyby příběh z počátku nebyl, tak roztříštěný, tak by to bylo o dost lepší. Naštěstí jakmile se začtete do příběhu, tak jednotlivé věci začnou dávat mnohem více smysl a lze si komiks dost dobře užít. A ke konci už je to přehledné a vše dává víceméně smysl. Musím si přečíst další díly, abych viděl kompletní obraz.
  • hroubek
    Komediant - Z mé strany velké zklamání. Na tento komiks jsem se hodně moc těšil, protože mi Komediant přišel, jako nejzajímavější postava ze Strážců. Cynický zabiják, který pochopil jak to ve světě chodí a rozhodl se být absurdním vtipem pro tento svět. Osobně mi přijde, že scénárista Brian Azzarello, tak úplně nepochopil samotnou postavu. Měl prostor na to, aby Komedianta vykreslil, dal mu nějaký rozměr, ale místo toho nám radši ukazuje politické intriky atd. Jasně scény z Vietnamu jsou zajímavé a krásně ukazují zrůdnost Eddieho, ale to je trochu málo. Čekal jsem více. 6/10

    Rorschach - Můj druhý nejoblíbenější Watchmen. Opět velká natěšenost, a opět mírné zklamání. Azzarello pochopil postavu, ale bohužel selhává v příběhu. Příběh je obyčejný a krom pár momentů nenabídne skoro nic zajímavého. Naštěstí tohle kompenzuje skvělá kresba od Lee Bermejoa, která příběhu dodává tu správnou a hutnou atmosféru. To, co příběh ztrácí na originalitě, tak to tahá nahoru Rorschach jako postava a celkové pojetí příběhu. Mít to o trochu zajímavější příběh, tak by to byla velká pecka. Škoda. 6,5/10

    Samotný komiks obsahu spoustu nádherný obálek, náčrty stránek a medailonky autorů. Obálky jsou moc povedené a hned bych si je nechal zarámovat jako obrazy.
  • hroubek
    hroubek5.5.2022 09:42Krize identity
    Hodně povedený komiks, který funguje na více úrovních. Krizi identity lze vnímat jako detektivku s přesahem, jelikož se naplno ponoříme do nitra "vyšetřovatelů". Samotný komiks velmi často nabízí nový pohled na vnímání vztahů mezi superhrdiny, jejich blízkými, a tím co se považuje za morálně správné, a tím co je nutné udělat. To, že komiks není černobílý, je super a dodává mu úplně jiný rozměr, který podtrhuje samotná pointa. Mám z tohoto komiksu velkou radost. Mohu říci, že jsem přečetl docela dost komiksů, a proto mě vždy potěší, když mě něco překvapí. A to se scénáristovi Bradu Meltzerovi povedlo. Meltzer se rozhodl koukat na věci pod jiným úhlem a soustředit se na záležitosti, které většinu čtenářů nenapadly, anebo je prostě nezajímaly. Díky tomuto úkroku stranou získal Meltzer obrovské možnosti, kam s příběhem jít, co vyprávět a jak moc zničit představu o šlechetnosti superhrdinů. A to je na tomto komiksu to nejlepší. Ten pohled na superhrdinský život, co to obnáší, s čím hrdinové musí žít a jakou to má všechno cenu. Meltzer odvedl parádní práci a znovu nám v plné nahotě ukázal, že superhrdinové jsou pod kostýmy stále lidé plní emocí, lásky a taky hněvu s bolestí. Z mého pohledu odvedl Ralph Morales velmi dobrou práci. Kresba je krásně mainstreamová a moc hezky se na ní kouká. Morales vyniká v detailech, které si uvědomíte při další četbě nebo po přečtení bonusů. Hodně moc se mi líbili konkrétní okamžiky - Atom, který prostupuje atomy provazy, pohřeb, nebo celá sekvence na satelitu. Kresba tohoto komiksu sice není nejoriginálnější, ale na sto procent splňuje to, co má. Co se týče kladů, tak tady to bude velmi jednoduché. Zajímavý a dobře napsaný příběh, který funguje a má velmi dobře vystavěné zvraty, které nutí k zamyšlení. Přesná a přehledná kresba plná detailu a nádherně zobrazený panelů a dvojstránek. A teď k záporům. Pro nováčky ve světě DC to bude složitější. Je tu hodně postav, dost se tu odkazuje na některé věci, co staly v minulosti, a ne vždy je prostor je pořádně vysvětlit. Počítá se tady s tím, že víme, že někteří hrdinové kdysi umřeli, a i přesto se jim povedlo se vrátit. A v neposlední řadě je potřeba mít alespoň trochu přehled, kdo je kdo. Pokud chcete mainstreamový komiks s myšlenkami, tak je Krize identity jasná volba.
  • hroubek
    Mnohem lepší, než jsem čekal. Poslední dobou zjišťuji, že Batmanovi kratší detektivní příběhy sluší. Zde jsou vystavěny kolem jedné konkrétní události, kterou nám snad tento komplet, taky ukáže. Co, se týče samotných příběhů, tak ty se mi líbily. Mají spád, mají nějakou zajímavou pointu a čtou se dobře. Hřbitovní směna je dobrý a zábavný komiks.
  • hroubek
    hroubek28.4.2022 17:01Bitevní pole #01
    Tento komiks jsem objevil v knihkupectví za velmi atraktivní cenu, takže jsem ho tam nemohl nechat. A jsem velmi rád za toto rozhodnutí, jelikož jde o dost dobrý válečný komiks, který hlavně není černobílý. Tři příběhy, jenž jsou specifické svou kresbou, vyprávěním a taky pointami, které překvapí. Ennis se s tím nepáře a jeho vyobrazení druhé světové není vůbec pěkné. Až nepříjemně vyobrazuje násilí a další válečná zvěrstva. Nekochá se s tím, jen před tím nezavírá oči. Hodně moc mi sedl Ennisův přístup k příběhům a taky se mi líbil jeho doslov. A teď ke konkrétním příběhům.

    Noční čarodějnice - krásný příběh, který popisuje odvahu ruských ženských pilotek a jejich nasazení do boje. A taky, že ne všichni nacisti byli zvířata. 8,5/10

    Drahý Billy - ze začátku mě nesedla kresba, ale tento příběh má nejzajímavější a taky nejdrsnější začátek. A pak se to pomalinku rozjíždí a i ta milostná linka se mi líbila. Velmi zde funguje vyobrazované násilí od Japonců a hlavně parádní pointa, kterou jsem nečekal. 8/10

    Tankisti - největší problém s tímto příběhem je ten, že přeskakuje od jedné postavy k druhé. Jakmile se na to zvykne je to suprové a napínavé čtení, kterému nechybí i trocha humoru. I zde jsou silné výjevy, ze kterých mrazí v zádech. 8,5/10
  • hroubek
    hroubek28.4.2022 16:59Scott Pilgrim #06: Hodina slávy
    Epické finále přichází. Nebudu lhát, když řeknu, že mě začátek dost zklamal a fakt mě také nebavil. Nebavilo mě Scottovo chování, jeho snaha dostat se do kalhotek každé holce se kterou kdy něco měl, nebavilo mě chování vedlejších postav. Vše se to začne zlepšovat po návštěvě Kim a jednom souboji. Pak ručičky vah převáží na tu správnou stranu a je z toho to EPICKÉ finále, na které jsem se těšil. Souboje, pointa, sexy Envy, obětování, láska a hlavně dobrá zábava. Na konci jsem se skoro zamiloval do Ramony a také bych s ní utekl do podprostoru. Hodina slávy je dobré finále, jen je škoda toho pomalejšího a trochu otravného začátku.
  • hroubek
    O trochu slabší, než předchozí díl. Hodně mile mě potěšily jisté změny v tempu vyprávění a zapojování vedlejších postav do příběhu. V tomto díle je souboj s dalšími ďábelskými ex přesunut na vedlejší kolej, a vše se točí kolem vztahu Scotta a Ramony, kde se začnou objevovat první větší trhlinky. A o mnoho více prostoru dostala Kim a pracuje se s ní dost dobře. Zbytek vedlejší postav nemá tolik místa a kupodivu mě to vůbec nevadilo. Stále je zábavné a vtipné, přesto i zde se najde nějaké poučení a zajímavý pohled na svět, karmu a na další věci. Už se nemůžu dočkat závěru.
  • hroubek
    Zatím nejlepší díl, co jsem o flákači Scottu Pilgrimovi četl. Tento díl mě sedl, jelikož se děj konečně posouvá dopředu, dostáváme nějaké odpovědi, vrací se starší postavy a celé je to vtipné a krásně vygradované. Funguje romantika, vtipy, akce a samotná kresba je hodně super. O’Malley předvádí perfektní práci a já jsem za to velmi rád. PS: Největší facka čtenářovi přiletí hned na prvních stránkách, které jsou barevné, a krásně dokazují jak moc by byl komiks lepší, kdyby byl barevný.
  • hroubek
    Scott Pilgrim i ve třetím díle válí. Opět mě chvilku trvalo, než jsem se začetl, ale tentokrát mě celkový koncept knihy sedl o trochu lépe. Parádně využité flashbacky, osudové souboje, hlášky a spoustu další věcí. Komiks má velkou oporu v postavě Envy, která je krásně nakreslená a je to zajímavý charakter, se kterým se bude dát dál pracovat. Komiks odsýpá a je to zábavné čtení, a fakt se těším na další díly. PS: Největší zklamání pro mě bylo, že jsem zjistil, že existuje i barevná verze a ta vypadá hodně luxusně. Škoda, že v Česku se jí asi jen tak nedočkáme.
  • hroubek
    Druhý díl mě ze začátku tolik nesedl, asi to bylo tím flashbackem, ale pak se to hodně příjemně rozjelo. Scott je pořád tím troubou, na kterého se z nějakého neznámého důvody lepí všechny krásné ženy. Ramona je skvěla a těším co se o ní dozvím více. A i zbytek postav je dost zábavných a netypický od Kim, Wallace nebo Kudlanku. Je to stále zábavné čtení a pomalinku si zvykám na O’Malleyho humor. Těším se na další díl.
  • hroubek
    Pamatuji si, že poté co jsem viděl film jsem jednu nebo dvě knihy o Scottu Pilgrimovi četl, ale nedotáhl jsem to do konce. Nedávno se mi podařilo sehnat všechny díly, takže Scotta Pilgrima znovu doháním a zas se u něho příjemně bavím. Je to správně oddechové čtení plné skrytého humoru, který neobjeví a nepochopí všichni. I já se místy nechytám o co jde. O’Malley stvořil zajímavý komiks a také zajímavé postavy, které nejsou dokonalé a dělají spoustu chyb a místy jsou to dost sobecké existence. A tohle je docela dost osvěžující číst. A já jsem rád, že jsem si celou sérii pořídil.
  • hroubek
    Něco se téhle knize nedá upřít a to, že dokáže Jokera prodat jako šílence, který rozhodně není hloupý. Oba příběhy nám představují Jokera, jenž způsobuje chaos a vraždí na potkání, přesto to nejdůležitější je nám z počátku skryto a to jsou jeho motivace. Joker je tady vykreslený jako rovnocenný protivník pro Batmana. A navíc jak Brubaker, tak i Moore dokáží jeho činy pořádně vygradovat. Kameňák je dobré čtení a všechny příběhy moc dobře fungují. Jen mi tam k dokonalosti něco chybělo.
  • hroubek
    hroubek28.4.2022 16:49Ztracené dívky
    Mám rád komiksy od Alana Moorea, jelikož je to génius ve svém oboru a nebojí se jít dál, než ostatní. Na Ztracené dívky jsem se těšil, protože jsem si myslel, že si Moore krásně vyhraje se zobrazením pornosvěta země Oz, Země Nezemě a samozřejmě Říše divů. Což se sice stalo, ale úplně jinak, než jsem si to v hlavě představoval. Představoval jsem si, že obsah přebije formu jakou je komiks zobrazovaný. Jde o to, že jsem předpokládal, že Moore bude sofistikovanější, a bude budova sexuální atmosféru a napětí, a ne že to do nás bude "rvát všemi otvory". Jednotlivé aspekty vyprávění jsou velmi dobré a čtivé. Líbilo se mi jakým způsobem mění Moore a jeho kreslířka Melinda Gebbie styly a tempo vyprávění. Platí to v několika kapitolách, ve kterých jsou zobrazovány výtažky z knih, které zrovna dané postavy čtou. Nebo o kapitole, ve které se přechází z jedné místnosti do druhé, po celém hotelu, a při tom sledujeme co prožívají naše ústřední hrdinky. Nejvíce se mě líbilo s jakou sebeuvědomělostí Moore, dokáže v jedné kapitole podtrhnou celé Ztracené dívky, a to co zobrazují. Je to fikce, která není skutečná. Moore to ví, a každý normální čtenář to ví. A to více, to Moorea baví, a snaží se nás šokovat explicitně zobrazovanou erotikou a sexem, ve kterém se to množí znásilňováním, incestem a nebo až absurdním zobrazováním opravdového milování. Tak, či tak, jsou Ztracené dívky naprosto ojedinělý komiks, který nabízí velký přesah, kritiku a velmi dobré čtení.
  • hroubek
    hroubek28.4.2022 16:46V jako Vendeta
    Další výborný komiks od geniálního scénáristy Alana Moorea. Moore vytvořil velmi zajímavého hrdinu a zasadil ho do velmi nepříjemného světa, ze kterého by měl Orwell radost. Ta dystopická budoucnost je velmi syrová a nepříjemná a je nám postupně dávkována. Hodně pomáhá, že se dozvíme, jakým způsobem tento svět funguje a jak moc je to ošklivé místo. Komiksu vévodí perfektní depresivní kresba od Davida Lloyda, která umocňuje pocity, jenž komiks v nás vyvolává. Četl jsem komiks asi dvakrát, a těším se až si to zas někdy zopakuji, jelikož jde o skvělý komiks.
  • hroubek
    hroubek28.4.2022 16:24Z pekla (2. vydání)
    Jeden z nejgeniálnějších komiksů jaký jsem, kdy četl. Vynikající propracovaný scénář Alana Moore, brilantní kresba Eddieho Campbella a samozřejmě perfektní příběh, ze kterého mrazí v zádech. Ne kvůli tomu, co se zde zobrazuje, to je samozřejmě příšerné, ale hlavně kvůli tomu jako moc je to detailní a podrobný. Díky dodatků se budeme moc na vlastní oči přesvědčit jaké úsilí stálo za vznikem tohoto geniálního díla. Moore tímto dílem dokazuje dvě zásadní věci. První je, že komiksy nejsou jen omalovánky pro děti. Druhá věc je ta, že s dobrým příběhem se komiksové médium může kvalitou rovnat knize, ba jí několikrát kvalitativně převýšit. Což, se Mooreovi s Campbell podařilo, a vytvořili velký milník v komiksové historii.
  • hroubek
    Mangu jsem ještě nikdy nečetl, takže to pro mě byla nová zkušenost, ale pochybuji, že bych si pro začátek mohl vybrat lepší komiks, než je All You Need Is Kill. Z komiksu jsem hodně nadšený a dost velkou zásluhu na tom má i film Na hraně zítřka, který je boží. Co se týče samotného komiksu, tak ten se čte suprově. Kresba je parádní a nejednou překvapí velmi propracovanými detaily. Zvláště dvojstránky z bitvy jsou pastva pro oči. A i po příběhové stránce to stojí za to, i když jsem čekal že se to bude více podobat filmu, a větší část děje se bude točit kolem Keidžiho a Rity a jejich setkání a následný výcvik proběhne dříve. I tak mě komiks fakt moc bavil a dost mě mrzelo, že nemá o dalších sto stránek navíc. Doporučuji všem fanouškům filmu.
  • hroubek
    hroubek28.4.2022 16:15Batman: Rok jedna
    Velmi dobrý komiks. Rok jedna byl ve své době přelomový komiks. Pro dnešního čtenáře bohužel dost zestárl. Komiks má celkem originálně pojaté vyprávění, které se zbytečně nezdržuje detaily a pádí kupředu. Miller prostě počítá, že tak nějak víme, kdo je Batman a kdo je Jim Gordon, a snaží se nám převyprávět jejich začátky. A ono je to dobré a zábavné čtení. Nicméně mnohdy jsem si říkal, že je to až moc prosté, a mohlo se jí více do hloubky. Některé věci se vyřeší jen, tak mimochodem, aby se neřeklo, objeví se důležité postavy (Dent, Catwomant) atd. Chápu, že to byl účel, to samé platí i v tom, že má komiks dva hlavní hrdiny - Gordona a Waynea. Z mé strany se jedná o dobrý a zajímavý komiks, který by si každý fanda Batmana měl přečíst.
  • hroubek
    Minutemani - Tuto část napsal a nakreslil výborný scénárista a kreslíř Darwyn Cooke. Cooke dělá osobitou kresbu, která nejlépe sedí na "retro příběhy". Z mého pohledu se tato část hodně povedla. Cooke nenuceným způsobem odkazuje na klasické komiksy ze zlatého věku (druhá světová válka, počátky superhrdinů) a zároveň vypráví hodně moderně s odkazem na původní Strážce (rámování panelů, přeskakování mezi hrdiny, vyprávění ve vyprávění atd.). Tento příběh je hodně pěkně a zajímavě napsaný, vůbec nevadí, že je tam dost dialogů, protože Cooke je skvělý vypravěč. Osobně jsem rád, že mě příběh několikrát překvapil, a ke všemu má dobrou pointu. 8/10

    Hedvábný přízrak - Druhá část se věnuje hrdince, která si říká Hedvábný přízrak, a tomto příběhu se dozvíme, jak Laurel převzala štafetu po své matce. Na scénáři dělal opět Darwyn Cooke, ale tenkrát na něm nedělal sám. S velkou mírou se na něm podílela Amanda Conner, která se postarala i samotnou kresbu. Po příběhové stránce mě komiks bavil. Má super uvolněnou atmosféru (odehrává se v 60. letech v San Franciscu), stylovou a krásně udělanou kresbu, která v rozložení panelů opět skládá poctu původnímu dílu a v neposlední řadě dobře napsané charaktery. Cooke a Conner nám parádně představí dospívání Laurel a krásně navazují na to, co s tou postavou udělal sám Alan Moore. Mohlo by se jít více do hloubky, nicméně já jsem ve výsledku hodně spokojený. 7,5/10

    Samotný komiks obsahu spoustu nádherný obálek, náčrty stránek a medailonky autorů. Z mé strany se jedná o velmi povedený komiks.
  • hroubek
    Moc se mi líbí, jakým způsobem scénárista Tom King příběh pojal. Mohl se vydat přímočařejší cestou a naservírovat nám superhrdinský epos s epickými akčními scény, protože to King, taky dost dobře umí. Ale, kdyby se pro toto King rozhodl, tak by se z toho to komiksu stala obyčejná věc. King moc dobře věděl, co chce psát a vyprávět, a taky věděl jakým způsobem to bude nejlepší. Bylo to svým způsobem odvážné, a já jsem hodně rád, že ho v tom vedení Marvelu podpořilo a nechalo mu volné pole pro jeho nápady. King v tomto komiksu sází na psychologii, práci s charaktery, pomalejší vyprávění a pečlivě vystavěný příběh s funkčními dialogy. Není to úplně oddechové čtení, jelikož je potřeba pečlivě vnímat dialogy a drobné detaily, které se v průběhu děje projeví jako nesmírně důležité aspekty. Navíc se King snaží, co nejvíce polidštit hlavní hrdiny, a vysvětlit proč se chovají, tak jak se chovají, a kde se to v nich vzalo. K tomu se samozřejmě váže i samotný podtitul komiksu - O trochu horší než člověk, o trochu lepší než zvíře (dozvíme se, že je to část textu z Kupce benátského), který přesně vystihuje, to jak je Vision a jeho rodina vnímaná. Díky této práci s charaktery, pak fungují jednotlivé dějové zvraty a pointa celého komiksu. Tom King odvedl výbornou práci. Tento komiks má velmi specifickou kresbu, která k němu velmi dobře pasuje. Gabriel Walta vytvořil působivou ilustraci, která na mě celou dobu působila takovým "retro dojmem" - typické americké předměstí z 50-60 let., i přestože se příběh odehrává v současnosti. Zaujal mě způsob jakým Walta zdůrazňuje detaily. Na některých panelech nejsou záměrně vidět detaily obličeje postav, nebo jsou dané "scény" nakreslený, aby působily odtažitě, což umocňuje náš pohled na hlavní postavy, a jejich myšlenkové a citové rozpoložení. Funguje to i jako způsob, jak vnímat postavy z pohledu vnitřního vyprávění. Walta rád ukazuje celé panely, aby se pak mohl přiblížit na konkrétní detail, a pak se znovu odtáhnout a ukázat nám celý obraz. Můj popis zní trochu chaoticky, při čtení to působí automaticky a přirozeně, ale při bližším zkoumání si uvědomíte, jak je to zajímavě pojaté. Osobně jsem hodně moc nadšený z obálek od autorů Mike del Mundo a Marco D'Alfonso. Každá z obálek je luxusně udělaná a výborně dotváří atmosféru celého komiksů. Klady jsou v tomto případě jasné. Výborný scénář, parádně zvolená kresba a stylizace. Co se týče záporů, tak zde je to malinko složitější. Hodně záleží na tom, jak ke komiksu přistupujete, a co od něho očekáváte. Pokud čekáte odpočinkový komiks, kde se superhrdinové mlátí, tak hodně narazíte. Pokud chcete něco náročnějšího, tak by tento komiks mohl být něco pro Vás. Z mého pohledu je opravdu důležité si před četbou říci, co od komiksu chci, a podle toho se rozhodnout jestli do něho půjdu nebo ne. Protože pak by se mohlo stát, že komiksu budete vyčítat něco, za co ve výsledku nemůže. určitě pochopili, že mi komiks dost sedl a užil jsem si ho. Komiks samozřejmě má několik menších chyb, ale ty v celkovém kontextu tolik nevnímám, jelikož hlavní myšlenky jsou pro mě osobně mnohem zajímavější a přínosnější. Tempo je místy pomalejší, některé dialogy dávají mnohem větší smysl pokud znáte historii Vision a Wandy. Samotná akce mohla být přehlednější, napínavější a zábavnější. Ale jak už jsem psal, jako celek komiks funguje velmi dobře, a já se těším, až si ho někdy přečtu znovu, a uvidím detaily které jsem přehlédl.
  • hroubek
    Hodně povedený komiks. Scénárista Doug Moench vytvořil velmi nepříjemnou atmosféru a já měl pocit, že se krásně navazuje na styl Franka Millera - ono se to píše už úvodu, ale po přečtení mohu potvrdit, že to nejsou jen prázdná slova. Moench se krásně vrací na těžké začátky Temného rytíře v ulicích Gothamu, a primárně se při tom soustředí na to, jak Batmana vnímá policie a starosta. Sice Moench nepřichází s žádnou revoluční myšlenkou, nicméně napsal velmi dobrý komiks. Hodně mu pomáhá to, že tady má dva dobře napsané záporaky, které pohání jistá "šílená logika" a jejich motivace je uvěřitelná. Díky této dvojici záporáku komiks funguje dost dobře. Z mé strany je Oběť povedený komiks.
  • hroubek
    Četlo se mi to lépe, než jsem čekal. Už jsem se párkrát zmiňoval, že mi občas styl jakým Grant Morrison píše své scénáře nesedí. Zde jsem se bál, že se nebudu vůbec chytat, a bude to typicky morrisonovsky šílené a překombinované. Nakonec to bylo lepší a zábavnější. Má to dobrou atmosféru, zajímavé zvraty a několik velmi povedených momentů. Určitě to chce mít nějaké znalosti o tom, co se stalo v předchozích dílech. R.I.P. je celkem povedené zakončení jednoho příběhu.
  • hroubek
    hroubek31.8.2020 17:50Filmový a hudební klub
    Noví mutanti - Potom všem co se filmem dělo(odklady, dotáčky, přestřihávání) je zázrak, že vůbec funguje. Opravdu jsem byl mile překvapený, že to není tak špatný. Jasně, moje očekávání byly někde hodně dole, ale i tak. Film má dobře zahrané postavy(v rámci komiksového žánru), hororové momenty jsou dost působivé a fungují. Herecky to není žádný průšvih a dá se to na pohodu. Dost se mi líbili konkrétní odkazy na komiksy, kresbu legendárního Billa Sienkiewicze a pár opravdu dobrých a zajímavých momentů. Problém je příběh, který je slepenec několika věcí, třetí akt mě bavil, ale působí tam až moc na sílu, totéž i lesbické pasáže a taky to že se postavy chovají v jedné scéně tak a v druhé jinak. Další problém je to, že film má 90 minut, ale připadal mi jako by měl 130 minut. Nicméně, čekal jsem to horší a nekoukatelné, za mě tedy slušných slabších 7/10.
  • hroubek
    hroubek26.12.2019 14:13Filmový a hudební klub
    Doctor Sleep je parádně natočený horor od člověka, který umí pracovat s postavy, atmosférou a příběhem. Režisér moc dobře ví všem je síla, taky nám to ukazuje. Film funguje dobře, a dokáže krásně prodat hororovější momenty. Nejlépe to funguje v dvojprogramu The Shining - Doctor Sleep.
  • hroubek
    hroubek26.12.2019 14:10Filmový a hudební klub
    Zaklínač S01 - Nikdy jsem to nehrál. Nečetl jsem žádnou knihu a povídku. Prostě jak se říká jsem nepolíbený jakoukoliv části tohoto fenoménu. A možná to je důvod proč mě to tolik sedlo. Seriál jsem si i jako neznalec dost užil. Atmosféra byla skvělá, postavy jsem si oblíbil a užil si jejich příběhy. A potenciál do budoucna to má na 100%. Největší problém je podle mě nechronologické vyprávěni(vyžaduje to pozornost) a pak politická a geografická situace. Pořad jsem tápal kam postavy jdou a kde byly, jak je co daleko atd. Nejsou moc dobře popsány vztahy mezi králi, kolik je tam království atd. Nicméně jsem spokojený a docela rád bych si přečetl nějakou povídku, knížku a nebo zkusil hru než bude za rok a půl druhá řada. 8/10
  • hroubek
    hroubek10.12.2019 15:07Filmový a hudební klub
    Trailerové okénko:

    Krotitelé duchů: Odkaz - velmi povedený trailer, který šlape, nic moc neprozradí a jede na vlně Stranger Things, já jsem spokojený.

    Wonder Woman 1984 - čekal jsem více, není to špatné, tvůrci jdou na to jinak, ale od první ukázky jsem čekal něco údernějšího a zajímavějšího, další trailery budou určitě lepší.

    Black Widow - první půlka traileru je skvělá, civilní rovina příběhu sluší, v druhé půlce se to zlomí a jde to pomalinku do kytek, hodně digi bordelu a zbytečných vtipů.
  • hroubek
    hroubek30.11.2019 14:15Filmový a hudební klub
    Z The Mandalorian má za sebou zatím tři díly, a nemůžu říci, že bych z toho byl extra nadšený. První díl je hodně dobrý a krásně nás uvede do daného světa. Druhý díl je dost slabý. Kdyby to byl fan film, dávám palec nahoru, ale u takhle velké produkce za stovky milionů, je druhý díl prostě slabý. Třetí díl je nejakčnější a má dobrý tempo a spád, jen se u něho nesmí moc přemýšlet.

    Osobně radši kouknu na Ricka a Mortyho, který jsou boží. Watchmen, jenž mě každým dílem překvapují a rostou neskutečně a nebo The Man in the High Castle.
  • hroubek
    hroubek23.10.2019 11:56Filmový a hudební klub
    karl173 - Damon Lindelof je ten typ scénáristy, který nikam nespěchá, a klidně udělá pět slabších dílů, ale hlavně že seriál bude fungovat jako celek. Mě osobně ten první díl sedl. Baví mě ten svět, chci o tom světě vědět více, postavy jsou zatím dobré a vidím v nich potenciál. Baví mě odkazy na klasický komiks a jsem zvědavý s čím Lindelof přijde, protože má spoustu možností kam se vydat. Na druhou stranu to může taky kapitálně posrat.
  • hroubek
    hroubek25.9.2019 11:38Filmový a hudební klub
    mearez - Fimi má v tomhle pravdu. Všechny postavy, které jsi vyjmenoval jsou nové postavy s vlastním příběhem a identitou(X-23, Kate Bishop nebo Spider-woman). Osobně nemám nic proti tomu aby se zkoušely nové věci, ale jde mi to proti srsti, to co se v poslední době děje(černá MJ, černá Ariel, černý Heimdall atd.). To je tak těžké vymyslet nové postavy a prodat je společnosti??

    Černý Gordon třeba bude parádní a skvěle zahraný, ale nic to nemění na tom, že tam vždycky bude ta pachuť vynucenosti.
  • hroubek
    hroubek10.7.2019 21:07Filmový a hudební klub
    Stranger Things S03 - Mám to celé za sebou a jsem hodně moc spokojený. Tahle řada je nejzábavnější a taky nejvtipnější. Hodně se sazí na humor a mírnou přepálenost, a to ať už jde o dialogy nebo příběh. Tvůrci místy trochu tlačí na pilu, ale jakmile dojde na citlivé a emocionální scény, tak to funguje na 100%. Je velmi dobré, že tvůrci dokáží příběh lehce okořenit, a s novými postavy pracovat na výbornou. Nejvíce to platí pro postavu Robin, jenž je skvěla a krade si desítky scén pro sebe. Za mě tedy velká spokojenost a radost z návratu známých postav. 9/10
  • hroubek
    hroubek3.7.2019 21:35Filmový a hudební klub
    Spider-Man: Daleko od domova - pár slov o filmu.

    Nakonec budu patřit k té druhé skupině, kterým se film víceméně líbil, ale o naprosté spokojenosti nemůže být řeč. Potěšilo mě, že jsem se nestačil nudit. Ve filmu se pořádně něco děje a každou chvíli se mění lokace a přichází nějaká akční scéna nebo slušná dialogová výměna. Velmi příjemně mě překvapila akce, jenž v průběhu filmu roste a vyvíjí se dějem(Berlín a následně Londýn). Romantická linka s MJ(stále mě vadí jí takhle říkat) je dobrá, zbytek spolužáků a učitelů už tolik ne. Kupodivu mě dost sedl Mysterio a to jakým způsobem je ve filmu zobrazen je rozhodně ten lepší způsob. Bohužel je ke konci jeho charakter dost zjednodušen. Nový Spidey je fajn komiksovka, která pobaví a dostaneme od ní přesně to co chceme. 7,5/10

    PS: Obě potitulkové scény jsou dobré. U první jsem si říkal, že bude trochu jinak provedená, a že hlavní hvězda bude vypadat jako v minulosti. U té druhé se nabízí jakým směrem se bude vyvíjet další směr kosmických cest a příběhů.

    PPS: Bohužel jsem to viděl s dabingem. S titulky by to bylo lepší.
  • hroubek
    hroubek9.5.2019 19:27Filmový a hudební klub
    Viděli jste někdo teaser na seriálové Watchmen. Za mě hodně povedená práce, a jsem zvědaví co z toho vyleze.
  • hroubek
    hroubek7.5.2019 20:34Filmový a hudební klub
    Mě naopak pomalejší tempo Endgame sedlo. Ten film byl o postavách a o ukončení některých cest, nebo o smyslu života. To že se nikam nespěchá, je to velký fan servis pro znalce komiksů a filmů je pravda, a rozumím tomu, že to někomu nemuselo sednout. Na druhou stranu, tvůrci mě několikrát překvapili, rozhodně je tam vidět, že nechtěli dělat věci co nejjednodušeji a to co předvádí má vždy nějaký význam. Osobně nechci rozebírat jejich plán, cestování atd, protože to se dá snadno nějaký argumentem shodit. Za mě parádní komiksový film, ale rozhodně ne nejlepší,
  • hroubek
    hroubek1.5.2019 15:01Filmový a hudební klub
    Tak co říkáte na Avengers: Endgame?? Za mě spokojenost a hezké zakončení jedné velké série o 22 filmech a 2 seriálech. 9/10
  • hroubek
    hroubek23.4.2019 15:16Filmový a hudební klub
    Darker: Viděl jsem všechny díly. Kvalita se mění. Mění se i stylizace. Mě některé povídky hodně moc sedly a asi jenom dvě nebo tři šli mimo mě. Má to vždy pár minut, takž to není nikdy ztráta času. Z mého pohledu mohu jen doporučit. Pro komiksové fanoušky je to jako stvořené, díky stylizaci.
  • hroubek
    hroubek10.4.2019 19:36Filmový a hudební klub
    Fimi: Já to mám právě naopak. Mě CM zklamala, a Shazam! mě sedl. Chápu co Ti vadí a respektuji to.
  • hroubek
    hroubek9.4.2019 17:38Filmový a hudební klub
    Shazam! je rozhodně lepší než Captain Marvel. CM je obyčejné marvelovka, kterou je potřeba vidět před Avengers: Endgame aby se vědělo čeho je CM schopná. Bohužel ten film nenabízí nic moc, než skvěle sehranou dvojici Brie Larson a Sama L. Jacksona. Co mě ale nejvíce na filmu dostalo je jak překroutili celý konflikt o Kree a Skrullech. To co je ve filmu prezentováno mě jako fanouška hodně zklamalo. A ke konci jsem dostal kopanec do kulí za to co udělali s původním Captain Marvelem(Mar-vell). 6/10

    Shazam! není dokonalý film. Je hodně infantilní, trpí tím, že je to typický origin, jenž musí vysvětlit pravidla světa, postavy atd. Na druhou stranu je to ale sympatická komiksová oddychovka, která se sice nebere, tak úplně vážně, přesto stojí pevně na nohou. Akce je slušná, vtipy jsou zábavné a vtipné. Má to dobře napsané a zahrané postavy, a hodně super easter eggů, poslední scénu a závěrečné titulky. Jak říkám, není to žádná velká komiksová pecka, ale slušný komiksový film, který mě pobavil a udělal mě radost. 7,5/10
  • hroubek
    hroubek15.1.2019 21:42Filmový a hudební klub
    Vyšel teaser na Spider-mana, a je celkem slušný. Jen ten Mysterio je trochu divný, a na MJ v podání Zendaya si nemohu a možná ani nechci zvyknout.
  • hroubek
    hroubek9.1.2019 16:05Filmový a hudební klub
    Killingjoke - Nejsem si jistý jestli Swamp Thinga stihnou tenhle rok. Na ty dva zmíněné nekomiksové seriály se těším hodně moc. Nicméně nejočekávanější seriál roku je samozřejmě poslední řada GoT.
    Fry - Tento týden jsem Bumblebeeho viděl, a hodně mile mě překvapil. Je to kvalitní film, který staví na postavách, příběhu, parádním retru a o akční scény jde až v poslední řadě. Druhý nejlepší film z Transformers ságy.
  • hroubek
    hroubek8.1.2019 15:38Filmový a hudební klub
    Fimi - Hellboy tam je hned za Shazamem. Na Kingsmani jsem zapomněl, nemůžu si pamatovat všechno. :D Jinak těch filmů a seriálu bude více, ten přehled je takový obrazný, ale určitě by se dalo jít více do hloubky.
  • hroubek
    hroubek8.1.2019 14:11Filmový a hudební klub
    Co se týče komiksových filmů pro rok 2019 :
    Skleněný - ok není to film podle komiksu, ale má ke komiksovým filmů hodně blízko, a bude to skvělé.
    Captain Marvel - bude fajn komiksový film, který vydělá velké prachy, a rozšíří MCU o další kosmické záležitosti. Přesto to co vidím v trailerech mě nebaví. Shazam - tady věřím, že to bude komiksová oddychovka, která se nebude brát zas tak vážně, a mám radost z obsazení.
    Hellboy - upřímně tomu moc nevěřím, a mrzí mě to.
    Avengers: End Game - největší komiksová událost, na kterou se moc těším.
    Spider-man: Far from home - tady se pojede ve stylu jedničky, která mě sedal, takže tady se moc o kvality nebojím, jen ten Mysterio prý bude kopat za správný tým mě nesedí.
    Alita -nelíbí se mi jak to vypadá vizuálně a vůbec mě to neláká.
    X-Men: Dark Phoenix - čím více se to přepisovalo, přetáčelo, upravovalo, tím více mě to přestává zajímat, uvidím to, netěším se na to. Snad první reakce budou dobré.
    The New Mutants - film, kterému jsem po první ukázce celkem věřil, ale poté co znovu přetáčeli a odsunuly premiéru o rok, mě o kvalitách filmu nepřesvědčuje.
    Joker - musí to být pecka, Přeji si aby film uspěl.

    Co se týče seriálů:
    Punisher S02 - pecka
    Jessica Jones S03 - druhou řadu jsem nedokoukal takže asi tak
    Y: The Last Man - tohle bude dobré, ale dělají to Foxové a ty se bojí nahoty
    Doom Patrol - těžko říci
    Batwoman - asi to pojede na podobné úrovni jako Arrow, Flash atd.
    The Umbrella Academy - na tohle jsem upřímně dost zvědaví co z toho vyleze
    Deadly Class - prý to není vůbec špatné
    Watchmen - bude to skvělé, protože Damon Lindelof(Lost, Pozůstalí) a hlavně to půjde úplně jinou cestou, než komiks.
  • hroubek
    hroubek6.1.2019 11:56Filmový a hudební klub
    Jinak co si myslíte o traileru na Shazama?? A jestli se film povede nebo ne??
  • hroubek
    hroubek6.1.2019 11:55Filmový a hudební klub
    George Walker Bush - BvS v rozšířené verzi je mnohem lepší film, než v klasické verzi. Spousta věcí je tam propracovanější a dávají větší smysl. Ve výsledku i Sebevražedný oddíl není špatný film, než přijde to digi finále, které to celé potopí.

    Karlito_69 - Co jsem slyšel od lidí, tak dabing u Spider-mana se prý dost povedl.
  • hroubek
    hroubek23.12.2018 20:36Filmový a hudební klub
    Já jsem z Aquamana hodně nadšený. Ten film splnil všechno co měl. Ukázal, že DCEU mění svojí politiku a přichází s mnohem přístupnějšími filmy. Pro mě zatím zůstává nejlepší MoS s BvS, na které navazuje Aquaman a pak WW, dal je SS a někde vzadu JL.

    Jediné co mě trápí jsou první tržby z USA, kde jsem čekal mnohem větší čísla, na druhou stranu byl to těžký víkend, jelikož tam byla ještě Mary Poppins a Bumblebee. Naštěstí jsou svátky a ty tržby snad porostou jak minulý rok předvedly Jumanji a Největší showman.
  • hroubek
    hroubek3.12.2018 15:57Filmový a hudební klub
    Pravděpodobně ve středu nebo ve čtvrtek výjde nový trailer na Captain Marvel a pak i první teaser na Avengers 4, kde bude konečně odhalen název a další věci. Je dost možné, že na to naváže do konce týdne první teaser na dvojku Spidey.
  • hroubek
    hroubek23.10.2018 16:25Filmový a hudební klub
    Wonder Woman:1984 přesunutá z listopadu 2019 na červen 2020.
  • hroubek
    hroubek9.4.2018 16:02Ikonková dílna
    Ahoj, myslíš že bych Tě mohl požádat o ikonku. Mám rád JL, Green Lanterna, Wonder Woman a nebo Komedianta ze Strážců. Moc díky.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 434 (cca 144897 Kč)
Mám: 421 (cca 138888 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0