• hroubek
    Hodně povedený komiks. Scénárista Doug Moench vytvořil velmi nepříjemnou atmosféru a já měl pocit, že se krásně navazuje na styl Franka Millera - ono se to píše už úvodu, ale po přečtení mohu potvrdit, že to nejsou jen prázdná slova. Moench se krásně vrací na těžké začátky Temného rytíře v ulicích Gothamu, a primárně se při tom soustředí na to, jak Batmana vnímá policie a starosta. Sice Moench nepřichází s žádnou revoluční myšlenkou, nicméně napsal velmi dobrý komiks. Hodně mu pomáhá to, že tady má dva dobře napsané záporaky, které pohání jistá "šílená logika" a jejich motivace je uvěřitelná. Díky této dvojici záporáku komiks funguje dost dobře. Z mé strany je Oběť povedený komiks.
  • hroubek
    Četlo se mi to lépe, než jsem čekal. Už jsem se párkrát zmiňoval, že mi občas styl jakým Grant Morrison píše své scénáře nesedí. Zde jsem se bál, že se nebudu vůbec chytat, a bude to typicky morrisonovsky šílené a překombinované. Nakonec to bylo lepší a zábavnější. Má to dobrou atmosféru, zajímavé zvraty a několik velmi povedených momentů. Určitě to chce mít nějaké znalosti o tom, co se stalo v předchozích dílech. R.I.P. je celkem povedené zakončení jednoho příběhu.
  • hroubek
    Z mého pohledu odvedl scénárista Al Ewing dobrou práci. Ono se to sice nezdá, ale psát příběhy se zeleným silákem není taková sranda, jak se na první pohled zdá. Ve starších komiksech byl Hulk hloupý a chtěl jenom ničit. Ewing se vydal směrem, kdy je Hulk mnohem chytřejší a je svým způsobem důstojnějším protipólem pro Bruce. Navíc Ewing moc dobře pochopil, že nemusí sázet na velkolepé akční scény a bitky, ale může dělat věci komorněji a zajímavějším způsobem. A tohle se mi hodně líbilo. Dialogy jsou dobré, bavil mě epizodický příběh a vedlejší postavy a celkově jsem si to užil. Co se týče kresby, tak Joe Bennet předvádí krásný mainstreamový standart. Kresba je přehledná a líbivá. Bennet si občas pohraje s nějakou stránkou nebo hezkým detailem. Nejzajímavější je v tomto ohledu třetí sešit, kde se mění kresba podle toho, jaká postava zrovna vypraví. Tohle mě hodně zaujalo a přišlo mi to, jak fajn nápad. V neposlední řadě musím pochválit obálky, které jsou perfektní a vytvořila je velká legenda - Alex Ross. Mezi největší klady rozhodně patří příběh a jeho vystavění. Četl jsem několik komiksů s Hulkem a dost často, tam bylo až moc dialogů a celkově se jen čekalo, kdy bude moc náš zelený silák někoho zmlátit a dokázat, že je nejsilnější ze všech. Zde se na to jde trochu jinak a to mě bavilo. Největším nedostatkem komiksu je to, že místy působí až moc "obyčejně". Chybí zde momenty, u kterých bych si řekl to pomyslné "wau". A pokud čtenáři budou čekat akční jízdu, tak budou zklamaný. Duo Ewing a Bennet odvedlo dobrou práci, ale nebude to bavit každého. Já jsem ve výsledku spokojený. Dostal jsem kvalitní komiks, který po scenáristické stránce šlape více, než dobře a má dobrou mainstreamovou kresbu. Cením si toho, že se scénárista vydal trochu jiným směrem a jsem upřímně zvědaví, jak bude příběh pokračovat. Pokud přistoupíte na hru tvůrců, tak si tento komiks můžete užít.
  • hroubek
    Už v Detektivovi mi sedl styl jakým scénárista Paul Dini vypráví své příběhy. A to více jsem se těšil na další setkání s ním. Tajné případy je dost dobrý komiks. Znovu se ukazuje, že některým příběhů sluší kratší prostor a epizodické vyprávění. Zde Dini s velkou lehkostí vypraví několik příběhů, které jsou dobré a zábavné. Osobně jsem měl velkou radost z toho, že Dini znovu přivedl na scénu mou oblíbenou Zatannu. Já jsem spokojený a pokud nebude mít přehnané očekávání, tak si komiks hezky užijete.
  • hroubek
    hroubek6.3.2022 19:53Batman: Dvojník
    Spokojenost. Komiks mi sedl a příjemně mě překvapil. Mám rád, komiksy s Batmanem, které se "drží při zemi", a ukazují, že Batman je stále jen člověk, který krvácí a může zemřít. Zde je ta realistická a civilní rovina dotažená na maximum a funguje dost dobře. Z počátku jsem si dost zvykal na scénář a i na samotnou kresbu. Naštěstí obojí bylo jen o zvyku a s každou další stránkou se to četlo lépe a lépe. Scénárista Mattson Tomlin odvádí velmi slušnou práci. Tomlin si hezky hraje s vyprávěním a několikrát mě překvapil jak příběh pojal, škoda že v některých věcech nebyl o trochu drsnější a odvážnější. Stále jsem cítil, že se drží v nějakých mantinelech a neutrhl se více ze řetězu ohledně zápletky. Scénárista se rozhodl pojmout Batmana více realisticky a bez opulentnosti a velkoleposti. Žádné velké honičky, souboje nebo dlouhé akční scény. Všechno se drží v uvěřitelné rovině. A podle toho taky vypadá samotný Bruce Wayne. Věčně pomlácený, od krve a chybující. Hlavní hrdina dělá spoustu chyb a nese za ně následky. Líbilo se mi, že se velká část příběhu soustředí na dvě ženy - detektivku Wongovou a doktorku Thompkinsovou. Wongová nahradila v jistém smyslu komisaře Gordona a příběhu to prospělo a dodalo mu to jiný rozměr. Totéž platí pro Thompkinsovou, ta zase nahradila Alfréda a slouží pro Bruce jako bezpečný přístav, a je to jeho jediný spojenec. Co se týče kresby, tak s tou jsem ze začátku bojoval. Andrea Sorrentino má zvláštní a specifický styl, jenž se k tomuto příběhu naprosto hodil. Sorrentino si rád hraje s detaily, stíny a rozvržení panelů - dvojstránky jsou naprosto fantastické. Místy to působí chaoticky a nepřehledně, ale posiluje to celkovou atmosféru a vyznění komiksu a na tom záleží. O kresbě nelze říci, že by na první pohled byla příjemná a líbivá, nicméně o to více funguje v kontrastu s příběhem. Protože tohle není typický mainstreamový komiks s Batmanem. Tohle je Black Label a zde budeme dostávat dospělejší a nepříjemnější komiksy. Z mé strany spokojenost.
  • hroubek
    Tohle se hodně moc povedlo. Mám rád tvůrčí duo Jeph Loeb a Tim Sale. Loeb má kvalitní scénáře, ve kterých dokáže skvěle pracovat s hlavním hrdinou a taky se záporáky. Zde je komiks rozdělen na tři části a každá se věnuje někomu jinému a po příběhové stránce je to parádně vystavěné a každý příběh má jiné tempo a styl vyprávění. Loeb si užívá , že nemusí vytvářet "velký příběh" a s lehkostí vypraví halloweenské příběhy na dobrou noc. Výborně mu zde sekunduje skvělý Tim Sale a jeho specifická a nádherná kresba. Sale se zde vyřádil na maximum a perfektně si hraje s kresbou a střídáním stylů. Je radost sledovat, jak Sale svou kresbou vypráví Loebovi příběhy. Je to velká pecka a pro mě jeden z nejlepších dílů této série.
  • hroubek
    Ta obálka je hodně luxusní a hezky láká na něco, co ve výsledku ani nemůže přijít. Samotný komiks se hodně povedl a já jsem dost rád, že se po příběhové stránce věnuje Damianovi. Batmana každý čtenář moc dobře zná. Ale s Damianem je to mnohem složitější a taky zajímavější. A toto se komiksu povedlo prodat na výbornou. Vztahy a dialogy mezi postavy jsou dostatečně zajímavé, že příběhům odpustíte jejich "nezajímavost". Tento komiks nemá zajímavé záporáky, ale má vývoj otce a syna a to je z mé strany lepší. Perla je moc fajn komiks.
  • hroubek
    Povedený komiks s Batmanem. Opět je to velká akční jízda, která šlape dost dobře. Navíc se objeví část Ligy spravedlnosti. Tím se krásně ukáže, že Batman je stále člověk a občas některé problémy nevyřeší sám a potřebuje pomoc "novodobých bohů". Komiks má velmi krásnou mainstreamovou kresbu, ve které vyniknou souboje. S komiksem mám jeden zásadní problém, a to je poslední sešit, u kterého jsem měl pocit, že je uspěchaný a nefunguje po příběhové stránce. Navíc nechává příběh otevřený, což je ve výsledku dost škoda. Pokud hledá akční jízdu, tak Vás tento komiks nezklame.
  • hroubek
    Za posledních pár let jsem přečetl hodně příběhů se Spider-Manem, takže se docela orientují v jeho světě. Kdyby mi bylo dvanáct, tak jsem z tohoto komiksu nadšený. Bohužel mi dvanáct není a už mi některé věci ke štěstí nestačí. Scénárista Nick Spencer se snaží, aby jeho scénář byl hravý a pracoval s celou Spideyho mytologií. Což je samo osobě dost chvályhodné. Problém je, že to nefunguje v té nejzásadnější rovině. Chybí tomu to, co mám na komiksech se Spider-Manem nejradši. Jistá osudovost a uvěřitelnost hlavního hrdiny. Tady jsem měl pocit, že všechno jede na jistotu. Od pop kulturních odkazů, hlášek a snahy být, co nejvíce cool a rádoby v pohodě. Z mé strany moc nefunguje hlavní zápletka, protože je z ní cítit, že se vyřeší za pár čísel a nebude mít žádný vliv. Všechno je takové uvolněné a o Petera/Spider-Mana nemám žádný strach (a že existují příběhy, kdy jsem ho měl). Dokonce zde nemáme ani žádného úctyhodného záporáka, jak sám poznamená samotný Spider-Man. Neříkám, že je to špatné, vlastně to má hodně fajn momentů, ale jede to celé na neutrál. Ty, co nemají tolik načteno se budou ztrácet v celkové mytologii, ale bude je bavit to, co děje. Ty, co mají načteno ocení odkazy a všechno kolem, ale po příběhové stránce je to bude nudit a neocení mainstreamovou kresbu. Jako návrat ke kořenům to funguje půl na půl.
  • hroubek
    Jason Aaron se opět utrhl ze řetězu a servíruje nám drsný příběh z Jihu. V tomto komiksu je vše, co mám rád na komiksech, ke kterým Aaron dělá scénáře. Drsný charaktery, nekompromisní násilí, nepříjemná atmosféra a skvěle napsané postavy. Aaron se nemusí držet v mantinelech korektnosti a rozdává rány na všechny strany. Díky kresbě Jasona LaToura je to o to intenzivnější a vynikne tak lidská zloba a nenávist. Největší nedostatek komiksu je ten, že se příběh teprve rozjíždí a to zajímavější přijde až v dalších dílech. I tak jsem spokojený a doporučuji.
  • hroubek
    Příjemné překvapení. Scénárista Paul Dini se rozhodl, že každý sešit bude po příběhové stránce hezky ukončený. Díky tomu mají všechny sešit svižné tempo a krásně se čtou. Dini v samotných příbězích rozehraje "civilnější zápletky" jako jsou loupeže, vražda nebo podvádění v kasinu. Tím, že jsou příběhy epizodického rázu, tak může Dini využít desítky postav, aniž by narušil nějakou časovou kontinuitu. Z mé strany spokojenost.

    PS: Kreslíři neumí pořádně nakreslit Bruce Waynea, ale taková Poison Ivy nebo Zatanna jsou v jejich podání velmi sexy.
  • hroubek
    Tohle jsem nečekal. Při čtení jsem si neustále říkal, že je zde Joker až moc chytrý a nějak jsem nemohl uvěřit, že by to zvládl. Ve výsledku se ukázalo, že jsem podcenil scénáristický um Snydera. Snyder zde rozehraje zajímavou hry, jenž překopává všechno co známe. A funguje to dost dobře. Je to napínavé, zábavné a Batman si sáhne na dno svých sil. Velkou radost mi udělal nekompromisní konec.
  • hroubek
    Velká paráda, která potěší fanoušky Stana Leeho a hlavně geniálního kreslíře Johna Romity. V komiksu jsou čtyři příběhy a každý je velmi osobitý a zábavný. Trochu se na nich podepsal zub času ohledně dialogů a lehké naivity. Nicméně jde o velmi dobře odvyprávěné příběhy, které mi sedly. Dostaneme pátrání po rodičích Petra Parkera, souboj s obrem, návrat Green Goblina nebo špionážní příběh, který připomene bondovky. Z mé strany velká spokojenost a krásné zakončení komiksového výběru.
  • hroubek
    Netradiční pohled na gothamského prince zločinu. Azzarello se rozhodl pojmout Jokera jinak, než to udělali scénáristé před ním. Při čtení jsem si uvědomil, jak moc Joker potřebuje vedlejší postavy. Joker je velmi specifická postava a všechno, co dělá, nejlépe vynikne z pohledu "méně vyšinutých jedinců". Proto je hlavním hrdinou Jonny a ne Joker, proto se do příběhu zapojí další záporáci z Gothamu, aby se umocnil ten kontrast toho čím je Joker, a co pro všechny představuje. Z tohoto důvodu Batman nemá v příběhu velkou roli a působí jako tichý pozorovatel nemoci, která se šíří Gothamu. Je to zajímavý přístup, díky kterému se mohl Azzarello utrhnout ze řetězu a ukázat nám chaos v podání Jokera. Pro fanoušky Jokera povinnost.
  • hroubek
    Parádní zakončení jednoho velkého příběhu od Straczynskiho a Romity Jr.. Je to parádně napsané a nakreslené a samotné epizody ze života Spideyho jsou velmi dobré. Co povyšuje tento komiks na nadprůměrné čtení, je závěr příběhu a hlavní souboj. Zde jsou cítit obrovské emoce a velký um Straczynskiho, protože výborně posunul Petera do dalšího stádia života a dal mu nový rozměr a smysl života. Z mé strany hodně dobrý komiks.
  • hroubek
    Dvě mé oblíbené postavy spolu a k tomu v dobrých příbězích. První příběh je fajn. Je trošku ukecanější, a Spidey zde zrovna není nejchytřejší. Docela nepříjemně mě překvapilo, jak se místy choval jinak, než obvykle, zvláště potom, co vše prožil. Druhý příběh je mnohem lepší a zábavnější. Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl na kresbu, ale pak to byla hodně příjemná jízda. Hláškuje se, má to spád a hlavní dvojice neustále něco řeší a vtipně to komentuje. Z mé strany dost povedený komiks.
  • hroubek
    Osobně jsem čekal trochu více. Příběh má parádní úvod. Věci se dají krásně rychle do pohybu a my jako čtenáři kloužeme očima po stránkách a napjatě čekáme, co se stane. Scénárista a kreslíř David Finch pak přináší zajímavé a místy i dobré nápady. A fakt mě mrzí, že se to ke konci rozpadne a finále je takové nijaké. Těšil jsem se na nějaké zajímavé vyústění, a ono přišlo to nejobyčejnější, nejnudnější a bohužel ještě uspěchané. Ten konec celý příběh dost sráží. Navíc jak se příběh žene dopředu, tak na nějakou detektivní část není moc čas, prakticky Batmanovi spadne skoro všechno do klína. Je to dobrý komiks s fajn atmosférou, škoda jen toho konce.
  • hroubek
    Jeden z nejlepších příběhů se Spider-Manem. Četl jsem to několikrát a je to velká pecka, kterou mě Straczynski dojal.

    PS: Překlad se nepovedl. Narazil jsem na stránky, kde jsou prohozené texty v bublinách. Osobně doporučuji si sehnat první překlad, jenž dělal Jiří Pavlovský - je použitý v samotném vydání Šťastné narozeniny i NHM: Spider-Man.
  • hroubek
    Já si s Grantem Morrisonem prostě nerozumím. Vím, že je skvělej scénárista, ale mě jeho styl psaní nesedí. Ty příběhy jsou zajímavé, přesto si bohužel stále nemohu najít cestu k jeho dialogům (nebo jestli za to může překlad). Přijdou mi, že občas nedávají smysl, nenavazují na sebe, nebo jako by je říkali úplně jiné postavy. Morrison má dobré nápady, dokáže předvést hodně šílené zápletky a momenty a k tomu jeho příběhy mají nepříjemnou atmosféru. Jen to pro mě není, tak moc zábavné čtení jak bych si přál. Bohužel.
  • hroubek
    Ve výsledku jde o dobrý komiks. První sešit je hodně povedený a velmi mi sedl. Pak se ke slovu dostane hlavní příběh. Ten se z mého pohledu povedl, jen má hodně slabé finále. Tempo příběhu je fajn, potěší že zde máme nového a trochu jiného záporáka, a v neposlední řadě je zajímavé, jakým způsobem je zde využit Spidey. Spidey zde nemá tolik prostoru a příběh se stáčí více směry a popravdě je to díky tomu zajímavější. Problém jsou menší logické chyby, nijaké finále a pocit, že ve výsledku se nic moc nestalo, a přitom ten příběh mohl být mnohem silnější a depresivnější. Delší dobu jsem se rozhodoval jestli tři nebo čtyři hvězdy, ale nakonec dám lepší hodnocení, hlavně za první sešity.
  • hroubek
    Jsem rád, že jsem si tento příběh mohl přečíst. Snyder to velmi dobře zakončil a ta nevědomost na konci je super. Sedlo mi hodně dynamické tempo. Komiks má parádní spád a neustále se žene dopředu. A ono to příběhu jen prospělo. Snyder tady nemůže zopakovat moment překvapení jako se mu to povedlo v prvním díle, tak alespoň ukáže Mr. Freeze a jeho nový origin - sedlo mi to. Vyvrcholení příběhu je dobré. Jediné, co mě fakt přišlo absurdní je to, kolik toho Batman vydrží a přežije. Tady by se zapotil i Superman. Jako příjemný bonus jsou zde dva kratší příběhy, které jsou hodně povedené. Za mě tedy po obsahové stránce velmi dobrý komiks.

    PS: A teď pár negativních věcí.
    1) Špatný hřbet komiksu - má to tvořit jednotný obrázek, ale bohužel se někde stala chyba (nevím jestli to má více lidí, a nebo jich jen "pár") a to co vidíme na tomu hřbetu už máme na jednom z předchozích čísel. To znamená že obrázek jako celek bude vypadá špatně. - Nakonec je špatný hřbet u komiksu Tváře smrti, ale ten vyšel dříve, než Soví město.

    2) Blbě napsané chronologické řazení. Opět to nedává moc smysl. - Opět špatný popisek u komiksu Tváře smrti a proto to nedává smysl.

    3) Cenovka - někoho napadlo nalepit cenovku na zadní stranu komiksu. Problém je že to nejde normálně sundat a odstranit. Pořad tam zbyly stopy po lepidlu i přesto, že jsem to zkoušel vzít lihem. Takže doporučuji tam cenovku nechat.
  • hroubek
    Tohle se mi hodně líbilo. Sedl mi Snyderův styl a jeho pojetí Batmana. Soví tribunál je dobré a napínavé čtení. Po delší době je zde tajemný záporák, který dokáže srazit Batmana na kole a to po stránce fyzické i psychické. Velmi oceňuji i tu tajemnost a nepředvídatelnost toho, co se bude v Gothamu dít. Velké plusové body má u mě Snyder za to, že v jeho podání Batman dělá chyby a ty chyby ho pak dost bolí. Navíc Snyderovi jde hezky od ruky i detektivní linie. Tím pádem komiks není jen rubačka, ale mnohem více připomíná temnou detektivku. A to se mi hodně líbí. Fakt malinko chybělo, abych dal plnou palbu.
  • hroubek
    Velká pecka. Tohle je opravdu moc povedený komiks. J. M. Straczynski chápe Petera a MJ jako málokterý scénárista. Navíc Straczynski pokračuje v tom, co naznačil v přechozích sešitech a rozjíždí úplně novou kapitolu ve Spideyho životě. Nové hrozby, nové nepřátele a i otázku původu. Je to výborné čtení, zvláště pokud máte načtené Návrat, Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou. Doporučuji, jelikož Straczynskiho run patří k tomu nejlepšímu, co bylo vytvořeno se Spider-manem.
  • hroubek
    Dost povedený komiks. Tento díl má v sobě dva příběhy od dvou různých autorů a kreslířů. A každý je hodně specifický a jiný. Mě osobně to hodně sedlo a bylo to zajímavé čtení. První příběh se týká Petera a Normana Osborna. Řeší se zde jejich vztah, vnímání jejich rivality a kam až se to může posouvat. Je to velmi zajímavé čtení a navíc se ukáže, jak moc je Norman Osborn jako postava důležitá pro Petera/Spider-mana. Paul Jenkins tady po dialogové stránce úřaduje a Humberto Ramos má zajímavý styl kresby. Druhý příběh je kratší a hlavní postavou je Sandman. Zde dostává netradiční kresbu od Sam Kietha a scénář od Zeba Wellse, jenž se trochu utrhl ze řetězu a vymyslel zajímavou zápletku. Tento příběh každému nesedne, ale z mého pohledu se dost povedl. Smrt v rodině je povedený komiks a udělá radost každému fandovi stěnolezce.
  • hroubek
    Tento komiks má parádní obálku. Hned upoutá naší pozornost a my jako čtenáři chceme vědět hned více. Komiks obsahuje dva uzavřené příběhy. Oba mají spoustu kladů, nicméně obsahují i pár neduhů, což mě ve výsledku trochu zamrzelo. Kreslíř a scénárista Tony S. Daniel je rozjede zajímavé a drsné příběhy s Gotham City. Děj má spád, krásnou kresbu a velmi nekompromisního Batmana. Čte se to velmi dobře, až na jednu nepříjemnou věc. Příběhy v komiksu jsou zbytečně překombinované, rychlé a mnohdy nedávají tak úplně smysl. A to je velká škoda, protože jinak by tento komiks byl velkou peckou. Takhle jde o hodně dobrý komiks s Batmanem.
  • hroubek
    hroubek29.9.2021 21:20Aquaman #06: Smrt krále
    Pořád to velmi dobře šlape. Jsem rád, že se závěr příběhu o šíleném králi Corum Rathovi Danu Abnettovi nerozpadl pod rukama a dotáhl ho do uspokojivého konce. Abnett neváhá věnovat prostor ostatním postavám a hlavní hrdiny odsouvá trochu stranou. Díky tomuto kroku se dozvíme více o samotném uchvatiteli trůnu a jeho motivacích. Největším problémem tohoto komiksu je jeho délka. Měl být rozhodně delší. Mera a Delfína měly mít více prostoru a ne se jen na chvilku objevit. Souboj mezi Rathem a Aquamanem mohl být delší a osudovější. Nejsem zklamaný, ale potom co předvedl Abnett na začátku série, jsem čekal trochu více.
  • hroubek
    Dobrý a povedený komiks. Je to krásný mainstream a čte se to parádně. Příběh je dynamický, má funkční zvraty, vývoje mezi postavy, zajímavě pojatou akci a velmi dobrého Batmana a Robina. Já jsem spokojený.
  • hroubek
    Geoff Johns to zvládl ukočírovat a díky tomu tady máme velkou komiksovou událost. https://plotpoint.sk/recenze-hodiny-posledniho-soudu/
  • hroubek
  • hroubek
    Tyhle příběh od Straczynskiho miluji. Výborné čtení, super zvraty, akce, skvělý pohled na Petera a jeho nejbližší. Paráda. Jako bonus je zde jeden příběh od Paula Jenkinse, který se dost povedl. Velmi povedené číslo.
  • hroubek
    Hodně povedený. Popravdě mi chvilku trvalo, než jsem si našel cestu ke stylu jakým Scott Snyder vypraví své příběhy. A prakticky to platí i pro jeho verzi Bruce/Batmana. Pro každého, kdo má načtené "pár komiksů s Batmanem" to bylo jiné. Naštěstí Snyder umí a dokázal pochopit podstatu toho, co Batman představuje a v druhé části Roku Nula to předvede na maximum. Příběh má zběsilé tempo, parádní zvraty, neokoukané prostředí Gothamu a zajímavý souboj s Riddlerem. A jako nový origin o Batmanovi to působí velmi dobře. Škoda, že Snyder občas tlačí moc pilu a některé věci jsou tam trochu na víc, klidně to místy mohlo být komornější a ne tak překombinované (Riddler je zde popsat skoro jako nejchytřejší muž na světě). Z mé strany spokojenost a těším se na další příběhy od Snydera, i na další díly v tomto komiksovém kompletu.
  • hroubek
    Dobrý začátek komiksového výběru o Batmanovi. Jsem rád, že Scott Snyder Batmanův origin pojal po svém, protože tohle není klasický Batman. Tady ještě není Batman tím geniálním detektivem a bojovníkem. Zde se učí jak přežít v Gotham, věřit lidem kolem sebe a ustát těžký nakládačky. Dlouho jsem nečetl komiks, kde by dostával Bruce/Batman, tak často přes hubu a krvácel o sto šest. Snyder některé věci drží v realistické rovině, a někdy se naprosto utrhne ze řetězu. Je to svým způsobem velmi příjemná kombinace. Styl vyprávění mi moc nesedl, protože je místy dost chaotický. Chápu, že si Snyder připravuje půdu na další části příběhu, jen mi to přišlo hodně zběsilé a na sílu. I přes mé výtky jsem celkem spokojený, jelikož čtu něco jiného, než jen klasický Batmanův origin.
  • hroubek
    Tento komiks obsahuje dva příběhy. První je Negativní expozice, který je hodně pověděný. Má dobré tempo, fajn zápletku a zas trochu jiný pohled na Spider-Mana a svět kolem něho. K tomu jako bonus záporák Doc. Ock. Druhý příběh to má o dost těžší. Má, ne tak líbivou kresbu, zbytečně překombinovanou zápletku a přišel mi ukecanější, než je třeba. Ve výsledku samotný komiks není vůbec špatný a patří k lehkému nadprůměru, ale pokud si ho nepřečtete, tak o moc nepřijdete.
  • hroubek
    Jeden z nejlepších příběhů se Spider-manem. Dost mě potěšilo číslo, které se věnuje 11. září. Výborný komiks.
  • hroubek
    Tento komiks obsahuje dva příběhy, jeden starší a jeden nový s moderní kresbou. První, který je starší je velkou peckou. Stojí za ním David Michelinie a já si ho moc užil. Příběh je hodně drsný a Spidey má, co dělat aby to zvládl. Michelinie krásně vykreslil charakter Carnage, jeho myšlenkové pochody a radost z brutality. Velmi příjemně mě překvapilo, že Venom dostává dost prostoru a jsou tady položeny základy, na kterých se v budoucnu bude stavět. Hodně super příběhy. Druhá část, kde je modernější příběh má zajímavou kresbu, zajímavou zápletku, ale bohužel nijaké provedení. Přišlo mi to, že to celé stojí na zajímavé kresbě, ale nejde se v tom případě do hloubky a občas i samotná motivace nedávala moc smysl. Jako akční jednohubka to funguje, přesto to je tak všechno. Venom vs. Carnage je fajn komiks a stojí za přečtení hlavně kvůli staršímu příběhu.
  • hroubek
    Jeden z nejdůležitějších příběhů pro Spider-man/Petera Parkera. Příběh ASM 121 jsem už četl a je to velmi silný příběh ve svém závěru. Za mě osobně je, ale mnohem silnější příběh ten, který následuje. Příběh plný bolesti, smutku, hněvu a pomsty. To je příběh, jenž mě opravdu dostal, jelikož Peter jde na dřeň svého hněvu. To jakým způsobem se chová a jak jedná a kam by byl ochotný zajít. Jinak čistě z mého pohledu je problém, že tady v Česku moc těch komiksů s Gwen nevyšlo. Nejlepší komiks o Gwen je komiks Smutek (Spider-man: Blue). Chtělo by to více komiksů s Gwen, aby nás její ztráta zasáhla více. Tento problém jsem měl i se smrtí Jean DeWolffové (zasáhlo by mě to více, kdybych jí jako postavu více znal). Zbytek příběhů v komiksu nejsou špatné, přesto o žádné velké pecky nejde. Ať už jde o souboj s Hulkem, Londýn atd. Nahoru to táhnou dva sešity 121-122. Pro fanoušky Spideyho povinnost, pro všechny fanoušky komiksů ještě větší.
  • hroubek
    hroubek1.8.2021 12:29Mera: Královna Atlantidy
    Dan Abnett umí. Baví mě jakým způsobem Abnett pracuje s postavy, kam je posouvá a hlavně jaké jim tvoří motivace. Vše je napsáno uvěřitelně a dává to z logického hlediska smysl. Zde je to nejvíce vidět na postavě Mery a Ormovi. Abnett tyto dvě postavy vystaví několika zkouškám, nutí je dělat rozhodnutí a ukazuje jejich myšlení - povinnosti jsou nadevšechno. Vůbec nevadí, že zde není Aqumana, jelikož dynamika hlavní dvojice je hnacím motorem pro příběh. Fungují zde dialogy, dějové zvraty a ke všemu to má nádhernou kresbu (hlavně Mera vypadá fantasticky). Začátek je pomalejší a pak se to rozjede. Ke konci bylo trochu více zvratů, ale nakonec to splnilo svůj účel. Za mě spokojenost.
  • hroubek
    Tohle se povedlo. Dan Slott ukazuje, že je velký fanoušek Spideyho dobrodružství. Dostal možnost se pořádně vyřádit a využil jí na maximum. Příběhy jsou hodně zábavné, odlehčené, mají nadhled a skvěle funguje chemie mezi Peterem a Johnnym. Jejich slovní pošťuchování, hlášky a krásné nahlédnutí do historie obou postav. Čte se to krásně a je to moc hezky nakreslené. Navíc je tam příjemný bonus v podobě příběhu od Darwyna Cookea, který je skvělý. Cooke je boží vypravěč a navíc má hodně specifickou kresbu, jenž mi hodně sedla. Je to velká pecka a ukazuje, že Spideyho svět je hodně tvarovatelný. Hodně povedený díl.
  • hroubek
    Musím říci, že mě to bavilo více, než první část. Pořád nelze tvrdit, že je to bezchybné, že to není zbytečně natahované a místy dost hloupé. Nicméně, čte se to dobře, má to pár zajímavých momentů, samotné vyřešení problému se mi dost líbilo a konec se povedl. Ocenil jsem, že se konečně ukáže Venom jako ten drsňák, že kterého jde strach. Samotný komiks je mezi třemi a čtyřmi hvězdy, a jelikož mě bavil více, než první část, tak dávám lepší hodnocení.
  • hroubek
    Neurazilo mě to, ale popravdě jsem čekal zábavnější a hlavně zajímavější příběh. Tohle je o tom, jak si dvě party dávají do huby po celém New Yorku. Neříkám, že to místy není fakt dost dobré, ale pak jsou zde momenty, kdy jsem jenom kroutil očima a nechápal jsem. Podle mně je to zbytečně dlouhé a ukecané. Nefunguje výběr záporáků a ani jejich motivace (zde jsou prostě jen figurky na hracím poli). Akce je, sešit od sešitu jiná. Někdy je krásně přehledná a někdy vůbec netuším, co se děje. Totéž platí i o kresbě. Samotný komiks ve výsledku není špatný, ale o žádný klenot bohužel, taky nejde.
  • hroubek
    Samotná myšlenka není vůbec špatná. Ten nápad se mi líbil. Bohužel provedení je horší a nesedla mi kresba, která tento příběh doprovází. Je to takové nijaké. Naštěstí pro nás, komiks ještě obsahuje dva sešity z Spider-Man's Tangled Web (série Pavučina), které jsou velmi povedené a to zaměření na Rhina je opravdu parádní.
  • hroubek
    Nic proti ničemu. Není to špatné a má to hodně dobré momenty (celý sešit s Betty, nebo ten o tom zloději). Opět se to čte dobře a třeba celá linka s Harrym mi dost sedla a pár věcí vysvětlila. Trochu mě nebavily první a třetí sešit z Amazing Spider-Man Family. První, jelikož znovu prožijeme smrt strejdy Bena, a třetí kvůli tomu příběhu. Ale jak jsem psal na začátku, není to špatné, jen to není žádná velká pecka.
  • hroubek
    Další parádní kousek v tomto kompletu. I přestože, to bylo trochu více ukecanější, než bych si přál, tak to byla dobrá a zábavná jízda, která měla jedinou chybu - nedozvíme se, kdo je Hobgoblin. Příběhy mají spád, čtou se dost dobře a je to kvalitně napsané a parádně nakreslené. Z mé strany opět velká spokojenost a poslední díly mi dělají velkou radost.
  • hroubek
    Jsem překvapený, že mi to sedlo. Kurt Busiek je parádní komiksový scénárista. Já osobně ho moc nemusím, jelikož mi nesedl jeho styl vyprávění, kde je k pochopení příběhu nutnost znát všechny detaily z minulosti, na kterých on pak staví zápletku. Zjistil jsem, že mi Busiek sedí, když dělá uzavřené věci. Svým způsobem to je i tento komiks. V časové rovině se to odehrává, někdy na začátku éry Spider-Mana. To znamená, že není tolik věcí, na co odkazovat, může si dělat co chce, ale v rámci jistých možností a navíc zde skládá poctu Leemu a Ditkovi. A je to krásná pocta. Buseik a kreslíř Pat Olliffe se snaží, aby příběhy měly kouzlo prvních dobrodružství o Spider-Manovi se vším, co k tomu patří. Takže nechybí naivita, lehká přepálenost, trable na střední škole, pokusy o sbližování s dívkami a další věci. A mě to sedlo. Není to bezchybné, ale pokud máte rádi éru Leea a Ditka u Spider-Mana, tak Vás tento svazek potěší.
  • hroubek
    Hodně velká spokojenost. Tento díl se povedl. Není to úplná krasojízda, ale je to velmi dobře napsané a dané příběhy jsou super, a každý je jiný. Tvůrci dostávají velkou volnost a můžou své příběhy vést různými směry. A třeba v prvních dvou Spidey nehraje, tak velkou roli, ale je spíše hybatelem toho, co se děje ostatním. A mě jako čtenáře to baví. Setkání Spider-mana s Hammerheadem je dost dobré a napínavé. Totéž mohu říci o lince s Punisherem. Přesto to nejlepší přijde na konec. Poslední příběh je hodně civilní a hezky vystavěný na atmosféře. Navíc se jako čtenáři dozvíme něco o jiné postavě, a bude nám vysvětleno, proč je takový jaký je. Z mé strany velká spokojenost.
  • hroubek
    Tohle je moc dobrý. Venom zde konečně dostane dost prostoru a využije ho na plno. Není to jen příběh o pomstě. Více se věnuje samotnému Eddiemu a jeho vnímaní spravedlnosti, cti a morálního kompasu. Díky tomuto komiksu vnímám Eddieho zas jinak a je to moc dobře napsané. Michelinie propracoval Brockův charakter a přidal další vrstvy. Sedla mi kresba od Erika Larsena, díky které je Venom ještě děsivější. Samotný příběh šlape dobře. Vrchol je podle mě souboj na ostrově, který je fakt super a náš pavouk ze sousedství má, co dělat, aby to ustal. Doplňující příběhy o spojení Brocka a symbionta se povedly a z mého podhledu jsou super.
  • hroubek
    Zklamání. Čekal jsem rozhodně více. První příběh není vůbec špatný a je to taková civilní jednohubka, která se drží dost při zemi. Hlavní příběh se rozjede ze začátku dost dobře. Sice mě překvapilo, jakým způsobem je zde vykreslen vztah Spideyho a DD, ale tak nějak jsem to přijal. Problém byl kam to celé začalo směřovat. To už se mi moc nelíbilo. Ještě, že je tam linka s Black Widow a Foggym. A pak přijde poslední příběh, který je hodně super a táhne, celý tohle číslo nahoru. Nebýt prvního a posledního příběhu, tak by to bylo velké zklamání.
  • hroubek
    Už hodně dlouho se mi nestalo, abych nějaký komiks četl tááák moc dlouho (přes dva týdny). Vůbec mně to nesedlo a nebavilo mě to. Je to hodně špatné. Dialogy a rozložení panelů občas nedávají smysl a ztrácel jsem se v nich. Objevují se stále nové postavy, které mají složitou historii s hlavním hrdinou a k tomu jsou tam nějaké příběhové mezi hry, které v tom dělají ještě větší bordel. Po příběhové stránce to žádný zázrak není a fakt jsem si přál, abych to dočetl mohl se jít věnovat jiný komiksům. Velké zklamání a jestli je to poslední díl, tak je to smutné zakončení.
  • hroubek
    Velká pecka. Tento komiks mi hodně sedl. Má skvělou atmosféru, parádní vyobrazení Japonska, dobrý příběh okolo Kitty a pak samozřejmě Wolverina. Vztah Kitty a Logana je na celém komiksu nejlepší. Claremont zde výborně ukazuje, že X-Menům a jednotlivým členům rozumí jako nikdo. Ve výsledku je to opravdu velmi dobrý komiks, který stojí zato ho mít ve své sbírce.
  • hroubek
    Tohle je Slott jak ho mám nejradši. Plný nápadů, hlášek, parádní akce. Tady se jede dost na doraz a příběh uhání dopředu jako splašený kůň. A je to jenom dobře. Příběhu to jen prospělo, jelikož návrat Osborna je skvělý tah, do toho se objeví Thunderbolts a k tomu se představí (skoro)nová postava. Mě tahle akční jízda hodně sedla a velkou radost mi udělala i kresba od Romity Jr.. Velmi povedený díl výběru.
  • hroubek
    hroubek31.8.2020 17:50Filmový a hudební klub
    Noví mutanti - Potom všem co se filmem dělo(odklady, dotáčky, přestřihávání) je zázrak, že vůbec funguje. Opravdu jsem byl mile překvapený, že to není tak špatný. Jasně, moje očekávání byly někde hodně dole, ale i tak. Film má dobře zahrané postavy(v rámci komiksového žánru), hororové momenty jsou dost působivé a fungují. Herecky to není žádný průšvih a dá se to na pohodu. Dost se mi líbili konkrétní odkazy na komiksy, kresbu legendárního Billa Sienkiewicze a pár opravdu dobrých a zajímavých momentů. Problém je příběh, který je slepenec několika věcí, třetí akt mě bavil, ale působí tam až moc na sílu, totéž i lesbické pasáže a taky to že se postavy chovají v jedné scéně tak a v druhé jinak. Další problém je to, že film má 90 minut, ale připadal mi jako by měl 130 minut. Nicméně, čekal jsem to horší a nekoukatelné, za mě tedy slušných slabších 7/10.
  • hroubek
    hroubek26.12.2019 14:13Filmový a hudební klub
    Doctor Sleep je parádně natočený horor od člověka, který umí pracovat s postavy, atmosférou a příběhem. Režisér moc dobře ví všem je síla, taky nám to ukazuje. Film funguje dobře, a dokáže krásně prodat hororovější momenty. Nejlépe to funguje v dvojprogramu The Shining - Doctor Sleep.
  • hroubek
    hroubek26.12.2019 14:10Filmový a hudební klub
    Zaklínač S01 - Nikdy jsem to nehrál. Nečetl jsem žádnou knihu a povídku. Prostě jak se říká jsem nepolíbený jakoukoliv části tohoto fenoménu. A možná to je důvod proč mě to tolik sedlo. Seriál jsem si i jako neznalec dost užil. Atmosféra byla skvělá, postavy jsem si oblíbil a užil si jejich příběhy. A potenciál do budoucna to má na 100%. Největší problém je podle mě nechronologické vyprávěni(vyžaduje to pozornost) a pak politická a geografická situace. Pořad jsem tápal kam postavy jdou a kde byly, jak je co daleko atd. Nejsou moc dobře popsány vztahy mezi králi, kolik je tam království atd. Nicméně jsem spokojený a docela rád bych si přečetl nějakou povídku, knížku a nebo zkusil hru než bude za rok a půl druhá řada. 8/10
  • hroubek
    hroubek10.12.2019 15:07Filmový a hudební klub
    Trailerové okénko:

    Krotitelé duchů: Odkaz - velmi povedený trailer, který šlape, nic moc neprozradí a jede na vlně Stranger Things, já jsem spokojený.

    Wonder Woman 1984 - čekal jsem více, není to špatné, tvůrci jdou na to jinak, ale od první ukázky jsem čekal něco údernějšího a zajímavějšího, další trailery budou určitě lepší.

    Black Widow - první půlka traileru je skvělá, civilní rovina příběhu sluší, v druhé půlce se to zlomí a jde to pomalinku do kytek, hodně digi bordelu a zbytečných vtipů.
  • hroubek
    hroubek30.11.2019 14:15Filmový a hudební klub
    Z The Mandalorian má za sebou zatím tři díly, a nemůžu říci, že bych z toho byl extra nadšený. První díl je hodně dobrý a krásně nás uvede do daného světa. Druhý díl je dost slabý. Kdyby to byl fan film, dávám palec nahoru, ale u takhle velké produkce za stovky milionů, je druhý díl prostě slabý. Třetí díl je nejakčnější a má dobrý tempo a spád, jen se u něho nesmí moc přemýšlet.

    Osobně radši kouknu na Ricka a Mortyho, který jsou boží. Watchmen, jenž mě každým dílem překvapují a rostou neskutečně a nebo The Man in the High Castle.
  • hroubek
    hroubek23.10.2019 11:56Filmový a hudební klub
    karl173 - Damon Lindelof je ten typ scénáristy, který nikam nespěchá, a klidně udělá pět slabších dílů, ale hlavně že seriál bude fungovat jako celek. Mě osobně ten první díl sedl. Baví mě ten svět, chci o tom světě vědět více, postavy jsou zatím dobré a vidím v nich potenciál. Baví mě odkazy na klasický komiks a jsem zvědavý s čím Lindelof přijde, protože má spoustu možností kam se vydat. Na druhou stranu to může taky kapitálně posrat.
  • hroubek
    hroubek25.9.2019 11:38Filmový a hudební klub
    mearez - Fimi má v tomhle pravdu. Všechny postavy, které jsi vyjmenoval jsou nové postavy s vlastním příběhem a identitou(X-23, Kate Bishop nebo Spider-woman). Osobně nemám nic proti tomu aby se zkoušely nové věci, ale jde mi to proti srsti, to co se v poslední době děje(černá MJ, černá Ariel, černý Heimdall atd.). To je tak těžké vymyslet nové postavy a prodat je společnosti??

    Černý Gordon třeba bude parádní a skvěle zahraný, ale nic to nemění na tom, že tam vždycky bude ta pachuť vynucenosti.
  • hroubek
    hroubek10.7.2019 21:07Filmový a hudební klub
    Stranger Things S03 - Mám to celé za sebou a jsem hodně moc spokojený. Tahle řada je nejzábavnější a taky nejvtipnější. Hodně se sazí na humor a mírnou přepálenost, a to ať už jde o dialogy nebo příběh. Tvůrci místy trochu tlačí na pilu, ale jakmile dojde na citlivé a emocionální scény, tak to funguje na 100%. Je velmi dobré, že tvůrci dokáží příběh lehce okořenit, a s novými postavy pracovat na výbornou. Nejvíce to platí pro postavu Robin, jenž je skvěla a krade si desítky scén pro sebe. Za mě tedy velká spokojenost a radost z návratu známých postav. 9/10
  • hroubek
    hroubek3.7.2019 21:35Filmový a hudební klub
    Spider-Man: Daleko od domova - pár slov o filmu.

    Nakonec budu patřit k té druhé skupině, kterým se film víceméně líbil, ale o naprosté spokojenosti nemůže být řeč. Potěšilo mě, že jsem se nestačil nudit. Ve filmu se pořádně něco děje a každou chvíli se mění lokace a přichází nějaká akční scéna nebo slušná dialogová výměna. Velmi příjemně mě překvapila akce, jenž v průběhu filmu roste a vyvíjí se dějem(Berlín a následně Londýn). Romantická linka s MJ(stále mě vadí jí takhle říkat) je dobrá, zbytek spolužáků a učitelů už tolik ne. Kupodivu mě dost sedl Mysterio a to jakým způsobem je ve filmu zobrazen je rozhodně ten lepší způsob. Bohužel je ke konci jeho charakter dost zjednodušen. Nový Spidey je fajn komiksovka, která pobaví a dostaneme od ní přesně to co chceme. 7,5/10

    PS: Obě potitulkové scény jsou dobré. U první jsem si říkal, že bude trochu jinak provedená, a že hlavní hvězda bude vypadat jako v minulosti. U té druhé se nabízí jakým směrem se bude vyvíjet další směr kosmických cest a příběhů.

    PPS: Bohužel jsem to viděl s dabingem. S titulky by to bylo lepší.
  • hroubek
    hroubek9.5.2019 19:27Filmový a hudební klub
    Viděli jste někdo teaser na seriálové Watchmen. Za mě hodně povedená práce, a jsem zvědaví co z toho vyleze.
  • hroubek
    hroubek7.5.2019 20:34Filmový a hudební klub
    Mě naopak pomalejší tempo Endgame sedlo. Ten film byl o postavách a o ukončení některých cest, nebo o smyslu života. To že se nikam nespěchá, je to velký fan servis pro znalce komiksů a filmů je pravda, a rozumím tomu, že to někomu nemuselo sednout. Na druhou stranu, tvůrci mě několikrát překvapili, rozhodně je tam vidět, že nechtěli dělat věci co nejjednodušeji a to co předvádí má vždy nějaký význam. Osobně nechci rozebírat jejich plán, cestování atd, protože to se dá snadno nějaký argumentem shodit. Za mě parádní komiksový film, ale rozhodně ne nejlepší,
  • hroubek
    hroubek1.5.2019 15:01Filmový a hudební klub
    Tak co říkáte na Avengers: Endgame?? Za mě spokojenost a hezké zakončení jedné velké série o 22 filmech a 2 seriálech. 9/10
  • hroubek
    hroubek23.4.2019 15:16Filmový a hudební klub
    Darker: Viděl jsem všechny díly. Kvalita se mění. Mění se i stylizace. Mě některé povídky hodně moc sedly a asi jenom dvě nebo tři šli mimo mě. Má to vždy pár minut, takž to není nikdy ztráta času. Z mého pohledu mohu jen doporučit. Pro komiksové fanoušky je to jako stvořené, díky stylizaci.
  • hroubek
    hroubek10.4.2019 19:36Filmový a hudební klub
    Fimi: Já to mám právě naopak. Mě CM zklamala, a Shazam! mě sedl. Chápu co Ti vadí a respektuji to.
  • hroubek
    hroubek9.4.2019 17:38Filmový a hudební klub
    Shazam! je rozhodně lepší než Captain Marvel. CM je obyčejné marvelovka, kterou je potřeba vidět před Avengers: Endgame aby se vědělo čeho je CM schopná. Bohužel ten film nenabízí nic moc, než skvěle sehranou dvojici Brie Larson a Sama L. Jacksona. Co mě ale nejvíce na filmu dostalo je jak překroutili celý konflikt o Kree a Skrullech. To co je ve filmu prezentováno mě jako fanouška hodně zklamalo. A ke konci jsem dostal kopanec do kulí za to co udělali s původním Captain Marvelem(Mar-vell). 6/10

    Shazam! není dokonalý film. Je hodně infantilní, trpí tím, že je to typický origin, jenž musí vysvětlit pravidla světa, postavy atd. Na druhou stranu je to ale sympatická komiksová oddychovka, která se sice nebere, tak úplně vážně, přesto stojí pevně na nohou. Akce je slušná, vtipy jsou zábavné a vtipné. Má to dobře napsané a zahrané postavy, a hodně super easter eggů, poslední scénu a závěrečné titulky. Jak říkám, není to žádná velká komiksová pecka, ale slušný komiksový film, který mě pobavil a udělal mě radost. 7,5/10
  • hroubek
    hroubek15.1.2019 21:42Filmový a hudební klub
    Vyšel teaser na Spider-mana, a je celkem slušný. Jen ten Mysterio je trochu divný, a na MJ v podání Zendaya si nemohu a možná ani nechci zvyknout.
  • hroubek
    hroubek9.1.2019 16:05Filmový a hudební klub
    Killingjoke - Nejsem si jistý jestli Swamp Thinga stihnou tenhle rok. Na ty dva zmíněné nekomiksové seriály se těším hodně moc. Nicméně nejočekávanější seriál roku je samozřejmě poslední řada GoT.
    Fry - Tento týden jsem Bumblebeeho viděl, a hodně mile mě překvapil. Je to kvalitní film, který staví na postavách, příběhu, parádním retru a o akční scény jde až v poslední řadě. Druhý nejlepší film z Transformers ságy.
  • hroubek
    hroubek8.1.2019 15:38Filmový a hudební klub
    Fimi - Hellboy tam je hned za Shazamem. Na Kingsmani jsem zapomněl, nemůžu si pamatovat všechno. :D Jinak těch filmů a seriálu bude více, ten přehled je takový obrazný, ale určitě by se dalo jít více do hloubky.
  • hroubek
    hroubek8.1.2019 14:11Filmový a hudební klub
    Co se týče komiksových filmů pro rok 2019 :
    Skleněný - ok není to film podle komiksu, ale má ke komiksovým filmů hodně blízko, a bude to skvělé.
    Captain Marvel - bude fajn komiksový film, který vydělá velké prachy, a rozšíří MCU o další kosmické záležitosti. Přesto to co vidím v trailerech mě nebaví. Shazam - tady věřím, že to bude komiksová oddychovka, která se nebude brát zas tak vážně, a mám radost z obsazení.
    Hellboy - upřímně tomu moc nevěřím, a mrzí mě to.
    Avengers: End Game - největší komiksová událost, na kterou se moc těším.
    Spider-man: Far from home - tady se pojede ve stylu jedničky, která mě sedal, takže tady se moc o kvality nebojím, jen ten Mysterio prý bude kopat za správný tým mě nesedí.
    Alita -nelíbí se mi jak to vypadá vizuálně a vůbec mě to neláká.
    X-Men: Dark Phoenix - čím více se to přepisovalo, přetáčelo, upravovalo, tím více mě to přestává zajímat, uvidím to, netěším se na to. Snad první reakce budou dobré.
    The New Mutants - film, kterému jsem po první ukázce celkem věřil, ale poté co znovu přetáčeli a odsunuly premiéru o rok, mě o kvalitách filmu nepřesvědčuje.
    Joker - musí to být pecka, Přeji si aby film uspěl.

    Co se týče seriálů:
    Punisher S02 - pecka
    Jessica Jones S03 - druhou řadu jsem nedokoukal takže asi tak
    Y: The Last Man - tohle bude dobré, ale dělají to Foxové a ty se bojí nahoty
    Doom Patrol - těžko říci
    Batwoman - asi to pojede na podobné úrovni jako Arrow, Flash atd.
    The Umbrella Academy - na tohle jsem upřímně dost zvědaví co z toho vyleze
    Deadly Class - prý to není vůbec špatné
    Watchmen - bude to skvělé, protože Damon Lindelof(Lost, Pozůstalí) a hlavně to půjde úplně jinou cestou, než komiks.
  • hroubek
    hroubek6.1.2019 11:56Filmový a hudební klub
    Jinak co si myslíte o traileru na Shazama?? A jestli se film povede nebo ne??
  • hroubek
    hroubek6.1.2019 11:55Filmový a hudební klub
    George Walker Bush - BvS v rozšířené verzi je mnohem lepší film, než v klasické verzi. Spousta věcí je tam propracovanější a dávají větší smysl. Ve výsledku i Sebevražedný oddíl není špatný film, než přijde to digi finále, které to celé potopí.

    Karlito_69 - Co jsem slyšel od lidí, tak dabing u Spider-mana se prý dost povedl.
  • hroubek
    hroubek23.12.2018 20:36Filmový a hudební klub
    Já jsem z Aquamana hodně nadšený. Ten film splnil všechno co měl. Ukázal, že DCEU mění svojí politiku a přichází s mnohem přístupnějšími filmy. Pro mě zatím zůstává nejlepší MoS s BvS, na které navazuje Aquaman a pak WW, dal je SS a někde vzadu JL.

    Jediné co mě trápí jsou první tržby z USA, kde jsem čekal mnohem větší čísla, na druhou stranu byl to těžký víkend, jelikož tam byla ještě Mary Poppins a Bumblebee. Naštěstí jsou svátky a ty tržby snad porostou jak minulý rok předvedly Jumanji a Největší showman.
  • hroubek
    hroubek3.12.2018 15:57Filmový a hudební klub
    Pravděpodobně ve středu nebo ve čtvrtek výjde nový trailer na Captain Marvel a pak i první teaser na Avengers 4, kde bude konečně odhalen název a další věci. Je dost možné, že na to naváže do konce týdne první teaser na dvojku Spidey.
  • hroubek
    hroubek23.10.2018 16:25Filmový a hudební klub
    Wonder Woman:1984 přesunutá z listopadu 2019 na červen 2020.
  • hroubek
    hroubek9.4.2018 16:02Ikonková dílna
    Ahoj, myslíš že bych Tě mohl požádat o ikonku. Mám rád JL, Green Lanterna, Wonder Woman a nebo Komedianta ze Strážců. Moc díky.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 436 (cca 146195 Kč)
Mám: 423 (cca 140186 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0