• radek
    Anton: Si přečti i to povídání od autora na konci, abys to lépe pochopil.
  • radek
    SSP: Nic jsem nehejtil. A věřím, že MB by se k případné reklamaci určitě postavili profesionálně. Ale tak knihu mám pro sebe a zajímá mě hlavně obsah, tak tuhle nepatrnou vadu na kráse holt překousnu. Nebylo by to poprvé.
  • radek
    Norri: Já mám vazbu úplně rovnou, ne jako ty na obrázku (ale to má cenu asi hodnotit až po přečtení). Ale teda zase mám ťuknutý roh (zabalené to bylo dobře).
  • radek
    radek29.4.2021 00:27Přístav Země / Zatmění
    cyboy: Děkuji za nabídku, ale musím ji odmítnout. Očekávám, že za peníze, které jsem do kampaně před cca půl rokem vložil, obdržím odměnu, která mi byla slíbena. Tento přístup jakési pochybné osobní msty (není mi ani jasné na základě čeho) neshledávám příliš profesionálním.
    Rád bych se rovněž ohradil k teoretizování o tom, co se mi bude a nebude líbit, a naznačování, že mám v plánu něčemu dát jednu hvězdičku. Je to podsouvání chování, které mi nepřijde slušné. A nedává to ani smysl, protože jsem zde žádné komiksy nikdy nehodnotil a zatím to v plánu ani nemám.
  • radek
    radek28.4.2021 22:44Přístav Země / Zatmění
    cyboy: Přiznám se, že jsem měl připravenou strašně dlouhou odpověď (kterou by mi sem snad systém ani nedovolil vložit), ale nejsem si jistý, jestli by to k něčemu bylo, protože mi přijde, že se tu k některým věcem nepřistupuje příliš racionálně. Tak nakonec zkusím jen zkráceně.

    Projektu jako takovému fandím. Tyto knihy by u nás jen tak někdo nevydal a myslím, že je dobře, když se tu někdo pokusí vydat věci, které si mohou najít své čtenáře. Věřím totiž, že si vydání zaslouží většina knih. A i když se něco nemusí každému líbit, vše si nakonec toho svého čtenáře najde. Rozhodně bych tedy žádnému nakladatelství nevyčítal výběr toho, co vydává, jak činí Jan Janšta, zdejší nový "recenzent", odpůrce "příběhové vyprázdněnosti".

    K těm fingovaným příhozům. Kampaň jsem pečlivě sledoval a prostě jsem viděl, že Double Mighty odměna z většiny naskočila skokově. Jistě, někdo může tvrdit, že se sešlo během deseti minut deset lidí, co anonymně tuto odměnu zakoupilo, a takhle párkrát dokola, ale myslím, že všichni víme, že z pohledu pravděpodobnosti to je nereálné. Takže buď nakupoval spekulant (nebo cca 4 nebo 5 spekulantů se stejným vzorcem chování), nebo jde o vaše vlastní příhozy. Osobně doufám v ty vaše příhozy. A nijak bych vám je nevyčítal, bez nakopnutí té kampaně by to nemuselo dopadnout. Spíš mi vadí to mlžení kolem toho.

    No a vlastně mi vadí celkově ten styl komunikace, ten ublížený přístup, to označování všeho za hejt. Od začátku kampaně padlo tolik informací, kdy některé lze prostě označit za nepravdy. Asi je to tím, že jsem doufal v otevřenější přístup nového nakladatelství, který nebude mít zapotřebí přibarvovat realitu. A to mě některé věci zajímaly i tolik, že jsem se na ně poptal v PBtisku... Osobně bych byl rád, kdyby se ten způsob komunikace zlepšil. Nebo kdyby ho dostal na starost někdo, kdo to zvládne lépe. Třeba to, co se na FB strhlo dnes po zmínce, že není úplně fér, když podporovatelé kampaně vlastně knihu ještě nemají a ti ostatní ano, to mi přijde malinko absurdní a z vaší strany nezvládnuté.

    A volat někomu, kdo napíše recenzi, aby ji nechal odstranit? Když na tuto verzi přistoupím, tak i tak je sama o sobě děsně absurdní.
  • radek
    radek28.4.2021 14:45Přístav Země / Zatmění
    Darker: To bych nazval zdržením realizace projektu, při kterém se vyskytly problémy. Se samotným zdržením problém nemám, prosinec byl hodně šibeniční. Spíš ty podivné výmluvy nedávají smysl. Ale tak třeba to je jen neobratnost v komunikaci. Tohle upozadění podporovatelů kampaně je ale už v přímé režii MB.
    A jinak v dubnu se nic nedodá, teď je ve hře květen :)
    Mně se třeba nelíbí ta neochota říct, kolik knih té sběratelské verze existuje. Tohle se u většiny limitek ví. Že by tím praskly ty fingované příhozy? Nevidím nic špatného na tom je přiznat. Pořád lepší než ta druhá varianta, protože jestli to nebyly fingované příhozy, tak nejméně 20 % knih někdo koupil na překupnictví, k čemuž by se MB taky měli postavit. Ale tak jejich věc, jak se prezentují.
  • radek
    radek28.4.2021 12:48Přístav Země / Zatmění
    Já si dovolím jen takovou poznámku o tom přístupu k podporovatelům. Nebylo by fér rozesílat a nabízet tu klasickou verzi až společně s těmi verzemi sběratelskými? Jak k tomu vlastně ti podporovatelé přijdou, něco podpoří, díky nim něco vznikne, a knihu dostanou až poté, co mají knihu ti ostatní? Nepřijde mi to vůči těm podporovatelům vůbec fér. Je to malinko novátorský přístup.
  • radek
    radek28.4.2021 11:27Přístav Země / Zatmění
    Jan: Jestli nechceš, aby někdo používal argumentační fauly, určitě by bylo fajn začít tím nepoužívat argumentační faul ad hominem a neútočit na jinou osobu s nějakými diagnózami. A za kladnou recenzi přeci není potřeba se stydět. Co je na ní špatného? Samozřejmě knihu mohou hodnotit i lidé, kteří si udělají nový účet, i lidé, kteří na FB u knihy nikdy nic nepsali ani nelajkovali, přestože propagace byla primárně tam. I takoví lidé se najdou, kteří na tu knihu prostě někde narazí a objednají. Taky se na knihu těším a tiše závidím, že jsou lidé, kteří mají tolik volného času, že ji zvládnou tak rychle přečíst.
    A teda doufám, že až budu na něco psát někde kladnou recenzi, že mi pak nakladatel nebude volat, abych ji koukal smazat...
  • radek
    radek28.4.2021 07:24Přístav Země / Zatmění
    A kolik je vlastně kusů té speciální verze (mínus rezerva na reklamace)? Abychom věděli, kolik toho mezi lidmi bude?
  • radek
    radek27.4.2021 11:53Přístav Země / Zatmění
    Škoda, že u té knihy MB vytváří takový prapodivný šum, který jim ubírá na důvěryhodnosti. Nejdřív že jim prý nedodali papír a museli vydání odložit, pak že papír už prý měli vyrobený od listopadu. Pak v lednu že kniha už je hotová a připravená k tisku a čeká se jen na tiskárnu, přitom ta finální podklady dostala až v březnu.
  • radek
    Hawwwran: Nevím, jestli je to i tento příklad, ale řada lidí pražštinou nazývá texty, které obsahují koncovky "-ej" a třeba písmeno "v" před "o", například slovo "von".
  • radek
    radek10.11.2020 15:21Hra o tuříny
    trudoš: Já seriál viděl celý. První dvě stránky z ukázky nenaráží na nic, jen si dělají legraci s Hodora a že je "pomalejší". Třetí stránka z ukázky taky nenaráží na nic konkrétního je to jen "vtip", že si dlouho chystala účes. Čtvrtá stránka z ukázky už konkrétní narážku na seriál dělá - dělal jí něco ošklivého a ona ho nechala roztrhat psy, tak je zde zjevně "fórek" v té otázce o rozvodu.
    Popravdě ta cílovka by mě taky zajímala. Seriál není pro děti, ale ten humor je dost infantilní. Třeba na tu ukázku vybrali špatné stránky, ale na základě nich mě tak nějak ty další nelákají. Jo a obě knihy Jirky mi před dvěma týdny přišly :D
  • radek
    Mikei: já mám za to, že toho Batmana u nás odpískali.
  • radek
    tak dnes mi přišly moje Skalpy. vypadají takhle:
  • radek
    Ale teoreticky by to fungovat mohlo 😉
  • radek
    radek3.1. 17:34Sběratelský klub
    MindReader: Z toho jsem měl vždycky noční můry. Že zapomenu vrátit půjčené knihy do knihovny.
  • radek
    radek16.11.2023 12:34Slevy, výprodeje, bazary
    Kdo chce utrácet, Knižní klub (mělo by platit do konce roku)
    300SLPP23 (sleva 300,- při koupi nad 1499,-)
    500SLPP23 (sleva 500,- při koupi nad 1999,-)
  • radek
    radek13.10.2023 17:44Pindárna
    seneke: "According to the LinkedIn profile of a former Sony executive, The Last of Us has made $1 billion in revenue as of 2020."
    Takže tam není PC verze jedničky, prodeje dvojky už nejspíš ano. Dvojky se za první měsíc prodalo skoro 3 miliony kusů. Červen 2022 by to mělo být kolem 10 milionů. Aktuální číslo po dalším roce jsem nenašel. Pořád mi z toho vychází, že jsou hodně v plusu.
  • radek
    radek13.10.2023 16:44Pindárna
    seneke: A co se týče Naughty Dog a jejich posledního počinu, kdo kde říkal, že jsou na tom blbě? Ty prodeje jsou obrovské. Vývoj Last of Us 2 měl stát kolem 200 miliónů dolarů. Pokud zároveň tvrdí, že prodejem získali u franšízy už přes miliardu dolarů, z finančního hlediska mi to přijde, že jsou celkem dost v plusu...
  • radek
    radek13.10.2023 16:35Pindárna
    seneke: nějak tomu finančnímu průšvihu Horizon Zero Dawn nevěřím... vzhledem k odhadovanému nákladu na vývoj a prodaných kusů a všech věcí kolem vydělali HODNĚ milionů dolarů (tak, že se vývoj několikrát zaplatil). to mi jako průšvih nepřijde...
  • radek
    radek3.10.2023 11:02* Připomínky a návrhy
    RadimNemec: z ÚJČ: "Podle tradice však v češtině obvykle nepřechylujeme příjmení některých známých osobností (např. Edith Piaf, Marilyn Monroe, Gina Lollobrigida)".
    Coco Chanel se přechylovat nemusí ;)
  • radek
    radek4.8.2023 15:37Pindárna
    seneke: cokoliv.
  • radek
    radek4.8.2023 14:13Pindárna
    seneke: Když nakoupíš za 2000,- za rok, následující rok jsi VIP, který nemá povinnost cokoli z katalogu objednávat.
  • radek
    radek11.7.2023 14:11Pindárna
    soulbringer: To se mi ještě nestalo. Když něco není, tak celá objednávka stojí. Takhle mi letos přišlo něco snad až po více než roce. A na jednu objednávku z února budu kvůli odkladu vydání jedné knihy čekat nejspíš až do října (jestli to zase neodloží). Snad ještě nikdy mi nikdo nevracel peníze za předobjednávku.
  • radek
    radek24.4.2023 22:33* Připomínky a návrhy
    Videa jsou zajímavý nápad, ale já bych ocenil třeba lepší náhledy u komiksů od Crwe, rozlišení 600x800 je u řady věcí na hranici čitelnosti.
  • radek
    radek23.4.2023 19:56Sběratelský klub
    Yaromil: Pevná je sběratelka bez dotisku. Šance na dotisk jedině u brože.
  • radek
    radek14.4.2023 09:45* Připomínky a návrhy
    Zdá se, že Crew přecenila nějaké své mangy i zpětně. Jak je to pak s cenou zde, neměla by se taky změnit?
    Namátkou:
    Gantz 249,- (dříve 199,-)
    Tokijský ghúl 249,- (dříve 199,-)
    Útok titánů 229,- (dříve 189,-)
  • radek
    radek4.4.2023 21:16Pindárna
    Jonathan Arbuckle: Bookdepository měl opravdu přehledné stránky. Amazon na knihy jen z nouze. Poslední dobou používám enbook.cz, mají předělané stránky, kde už je to vyhledávání celkem fajn. A cenově většinou taky v pohodě.
  • radek
    radek29.3.2023 13:51Publicistika
    yogi: Zdroj tam uvedený mají:
    Žebříček
    Tento týden hlasovalo (108) Knihkupectví

    Z toho mi plyne, že to jen několik kamenných knihkupectví. Bez komiksových speciálek, bez eshopů...
  • radek
    radek29.3.2023 10:00Publicistika
    Alfi: Tam nejsou online prodeje, ne? Když to sestavují konkrétní knihkupectví...
  • radek
    radek24.2.2023 14:26Slevy, výprodeje, bazary
    Mně nedávno překvapili jinak. Udělal jsem objednávku na dobírku několika knížek, vše se tvářilo normálně. Napsali mi, že dvě knihy nejsou, rozprodané a nedají už se sehnat ani do dodavatele. Napsal jsem jim ok, ty dvě knihy jsem teď tedy objednal jinde, pošlete to bez nich. A tak učinili. A za měsíc mi poslali i ty dvě...
  • radek
    radek16.2.2023 18:00Nakupujeme venku
    Z Anglie to chodilo dřív, když byla ještě v EU. Teď to přeposílají tuším z Belgie nebo Nizozemska, aby se nemusela řešit celnice.
  • radek
    radek16.2.2023 15:13Nakupujeme venku
    Dnes mi taky přišla kniha z Bookdepa, větší kniha, bok otevřený, takže kdyby to někdo naklonil, tak kniha vyjede, druhý bok zalepený. Netuším, co s tím kdo dělal, ale zjevně se někdo díval dovnitř.
  • radek
    radek14.2.2023 21:54Pindárna
    A někdy i bez igelitu... :/
  • radek
    radek17.1.2023 21:04Pindárna
    Fimi: nedokončené je to zatím v hardbacku, jinak něco dál vychází.
  • radek
    radek3.1.2023 21:31Slevy, výprodeje, bazary
    Ten kód pro Booktook, co jsem psal níž, je opět aktivní. A když tu 15 na konci nahradíte za 20, taky funguje...
  • radek
    radek28.11.2022 23:19* Připomínky a návrhy
    Jak fungují ty popisky po najetí myši?
    Třeba Zázraky, v aktuálně přidaných ukazuje u ikonky "diskuze" 5, což odpovídá realitě. Když si ale Zázraky vyhledám, ukazuje to tam 6.
    Nebo když si vyhledám Superman: V každé roční době. Ukazuje to tam 2, realita je 0.

  • radek
    radek28.11.2022 21:09Slevy, výprodeje, bazary
    Wasseg10: už asi dva měsíce používám pro dodatečnou 15% slevu na BookTooku kód B48XHW15
  • radek
    radek28.11.2022 20:55Slevy, výprodeje, bazary
    S313: No i dnes jsem to zkusil použít kupón a koupil Perramus za 437,-. Tak zatím stále v klidu. To, že je méně knih se slevou 25 % bych přisuzoval předvánočnímu období.
  • radek
    radek28.11.2022 08:52Slevy, výprodeje, bazary
    Já tedy ještě minulý týden na Booktooku objednával s přidanou slevou 15 % na vše (věci, na kterých byla cca 25% sleva), takže stále bezkonkurenční, tak mi trochu uniká, proč na základě jednoho týdne říkat, že to Booktook přestal úplně dělat, ale třeba nemám ty správné informace :)
    A není náhodou období Vánoc obdobím dražších knih a méně slevových akcí?
  • radek
    radek19.11.2022 10:30Slevy, výprodeje, bazary
    Milo_Harwey: jde
  • radek
    radek18.11.2022 23:28Sběratelský klub
    stačí jeden den netopit a hned člověk ušetří na komiks :D
  • radek
    radek18.11.2022 19:58Slevy, výprodeje, bazary
    Nekomiksová věc, ale už se to zde probíralo, tak upozorním, že Pravěký svět Zdeňka Buriana - Kniha 1 lze nyní u Dobrovského pořídit za 1199,- (původní cena 2499,-).
    S kódem PODSTROMECEK pak dodatečná sleva 7 %, tedy 1115,-.
  • radek
    radek17.11.2022 18:50Sběratelský klub
  • radek
    radek17.11.2022 18:18Sběratelský klub
    Ten Petr Pan je dilema, obálka standardní verze se mi nelíbí, limitka má obálku hezkou, ale zase je to jen přebal a modré desky vlastně bez obrázku. Nějak se nedovedu rozhodnout, jestli si chci za přebal připlatit 600,- :)
  • radek
    radek4.10.2022 15:56Sběratelský klub
    karl173: A co s ní bylo? Já tu limitovanou viděl před pár dny v knihkupectví.
  • radek
    radek18.7.2022 18:09Pindárna
    Ricarderon: čímž je u limitky, která už nejde objednat, trochu zahnán do kouta, protože jde o variantu, na které bude tratný - přijde o to, co chtěl mít.
  • radek
    radek14.7.2022 23:34Pindárna
    deefha: Tak jestli začali rozdávat kryty na webové kamery, tak už na tu paniku pomalu čas je.
  • radek
    radek13.7.2022 00:38Slevy, výprodeje, bazary
    To mi nějak nevychází :) Ale tak 5 % sem, 5 % tam...
  • radek
    radek30.6.2022 19:40Sběratelský klub
    Hawwwran: Mně Luxor v pondělí psal, že vydavatel posunul vydání knihy na 29.6., takže kniha přeci vyšla teprve včera :)
  • radek
    radek10.6.2022 12:27Slevy, výprodeje, bazary
    Takže lidi si teď můžou koupit Providence Omnibus za 1375,-, pokud oželí razítko.
  • radek
    radek15.5.2022 13:38Slevy, výprodeje, bazary
    BadBoy: Loni měl Vybíral na BF slevu 40-60 %, tehdy tedy řada věcí vyšla určitě levněji na BF než v předprodeji s 35% slevou (většinou tedy o těch 5 %).
  • radek
    radek26.4.2022 19:40Slevy, výprodeje, bazary
    Gmork: Já Rybáře na tvé doporučení tady koupil, tak jsem zvědavý. Tipů na zajímavé horory není nikdy dost :) Ale počítám, že dřív jak na podzim se k tomu nedostanu.
  • radek
    radek26.4.2022 14:38Pindárna
    rajot: I kdybych měl něco společného s Papežem, jak to souvisí s tím, když například Fimiho upozorním na to, že tady uvádí nepravdivé informace, a Dinika, že je možné někde nakoupit celoročně se slevou 30 %, který argumentuje, že nějací lidé mají třeba problém nakupovat na konkrétním eshopu, ale zároveň tleská polskému obchodu, protože nikdo nemá zjevně problém s nákupem v Polsku. To je geniální logika ;) Jen z toho tak nějak teče zaujatost. A opravdu ne z mojí strany ;)
    Tedy nejsympatičtější na tom je spíš to, že se tu zdá odkopal a projevil nějaký hejt klub. Proti tomu nic nemám, takoví lidé existují a klidně ať se takto prezentují. Je to jejich vizitka.

    Já tu nikoho nepropaguji, jen jsem v diskuzi reagoval na nějaké nepravdy, které tu pár lidí šířilo. To se nesmí? Jsem nevěděl. Tak to se omlouvám. Tak klidně pokračujte v hejtování dál.
  • radek
    radek25.4.2022 23:28Pindárna
    valon: Já myslím, že tohle Milo moc dobře chápe, ale že se z jeho strany jedná o jakýsi "humor".
  • radek
    radek25.4.2022 21:16Pindárna
    Dinik: Aha, tak to pak jo. Včera jsi psal, že od nich nechceš kupovat nový komiks hned po vydání, tak jsem z toho zjevně mylně vydedukoval, že nechceš kupovat komiks hned po vydání, ale později problém nemáš. Tak tím pádem vše v nejlepším pořádku.
  • radek
    radek25.4.2022 20:45Pindárna
    Hawwwran: To jo, ale oni to nechtějí ani za tu celoroční slevu 30 %, chtějí to prostě jen za základní cenu a ta je přeci vysoká :D
  • radek
    radek25.4.2022 16:33Pindárna
    faster86: Nově vydané Sin City má nový překlad a nově i přeložené SFX.
  • radek
    radek25.4.2022 16:31Pindárna
    Dinik: Jo tys asi mluvil o Cestě. Tak pardon. Zmátl mě příspěvek nad tebou. Tak to by těch 599,- klidně reálné být mohly, jenže to je cena pro obchody, na eshopu by byla cena pořád 420,-, tedy levnější, a při včasném nákupu za 360,-. Ale stejně tohle srovnávání cen je malinko úlet a nesmysl. Jednak není úplně fér srovnávat například různé náklady, každý tam nemusí mít stejné podmínky, a druhak stejně záleží na tom, za kolik je člověk reálně schopný tu knihu koupit. Proč bys to chtěl kupovat za 599,-, když to můžeš koupit za 360,-? Můžeš, nemusíš, tvoje volba. Stejně tak si můžeš říct, že někomu dáš 444,- a druhému 360,- ne, protože je to přeci dražší... Taky tvoje volba.

    Cena je cena, ať si každý dává cenu takovou, jakou chce. To si každý musí rozpočítat sám své náklady to, a aby nebyl ztrátový. Ve finále tam nikdo moc s ničím čarovat nemůže. A zákazník rozhodne, jestli mu to za to stojí, nebo ne.
  • radek
    radek25.4.2022 16:19Pindárna
    Dinik: Ale když máš takový svérázný přístup k hádání cen, zkus prosím tipnout cenu toho Dopisu 44. Zajímal by mě tvůj názor.
  • radek
    radek25.4.2022 16:17Pindárna
    Dinik: A na těch cenách jsi byl teď kde? Vždyť je to nepodložené cucání z prstu. Z nějakého důvodu srovnáváš ceny černobílého komiksu s těmi barevnými. Tam je ta férovost kde? Vždyť je to od tebe naprostý úlet :D
    Jen pro příklad, černobílé (plus nějaké barvy) loňské Sin City kolem 200 stran za 399,-. Na eshopu za 279,- a při včasném nákupu za 239,-. Takže co tady chceš srovnávat? 239,- vs 449,-. Tak jo :D
  • radek
    radek25.4.2022 09:24Pindárna
    Fimi: A seš si jistý, že to tu zaznělo od několika lidí? A tam počítáš i sebe? Fakt dokážeš v této diskuzi najít jednoho člověka, kterému bylo řečeno, že to v tomhle formátu nevyjde? Protože co vím, tak to tu zmiňoval jen jeden, ale nebyla to jeho zkušenost, ale něco, co četl někde na FB. Jenže nevíme, na co přesně se dotyčný ptal (ani kdy) a nevíme, jakou přesně dostal odpověď, ani nevíme, kde na FB to zdejší uživatel četl. Je to přenesená informace, kde mu klidně mohlo být řečeno "aktuálně neplánujeme". Nevíme.

    Dokážeš tedy zmínit dva lidi, kterým bylo řečeno, že to nevyjde v kolosálním formátu, nebo sis to malinko upravil?

    A co máš pořád s tím "šup šup kupujte zrevidovaný dotisk". Tak buď jako zákazník něco koupit chci, nebo nechci. Pokud je člověk svéprávný, tak se dokáže rozhodnout sám za sebe. To co má být za rozhodovací faktor, že bych si řekl: "Týjo, co kdyby to za šest let vydali jako kolosálku. No to bych se cítil podveden, protože kolosálku přeci MUSÍM mít a těch šest let bych měl ty předchozí knihy v knihovně naprosto zbytečně." To přece není uvažování normálního člověka :D Jednak klasický formát se lépe čte, kolosálku ocení hlavně lidé, kteří už komiks znají a chtějí něco extra. A druhak přeci nikdo dotyčnému nebrání, pokud fakt chce mít jen tu kolosálku, to předchozí vydání prodat. A u komiksů přijde o vcelku zanedbatelnou část peněz, protože u nich cena zase tolik neklesá. Tak v čem je problém, že za šest let vyjde jiná verze?
    A jak prosímtě s touhle diskuzí souvisí tvá potřeba říkat, že jsi od někoho nic nekoupil? Však si kupuj, co uznáš za vhodné, a co nechceš, logicky kupovat nebudeš. Tak by se měl přeci chovat každý normální člověk. Ale to má být tedy argument pro co? Že to chceš stočit do roviny, že někdo vydává komiksy, které tě nebaví? A... A není to jedno? Každého přeci baví různé věci. Někoho třeba nebaví manga, ale počítám, že kdyby měl takový člověk potřebu do diskuzí pořád někde psát, že ho manga nebaví, tak si lidi brzy začnou ťukat na čelo. Není důležitější to, že jiným lidem ty komiksy dělají radost a že je kupují? A že čím víc toho u nás vyjde, tím víc lidí si může najít to, co ho baví? Jak tebe ovlivňuje/omezuje, že někdo něco vydává?
    Mně je jedno, co si kupuješ a nekupuješ. A je mi jedno, jestli jsi na někoho zanevřel nebo nezanevřel. To přeci nijak nesouvisí s tím, o čem se tu bavíme.
  • radek
    radek25.4.2022 02:20Pindárna
    Fimi: Jinak mě ještě pobavilo tvé vnímání času, psal jsi: "alespoň víme že až zas ohlasí např komplet všechny knihy najednou Baltimora, Grandville, nebo Pochmurný Kraj a budou říkat jak je to strašně nové zrevidovane vydání a rychle do toho za pouhých 2500, tak je jasné že v blízké době to znovu ohlásí v kolosalce"

    Zřejmě narážíš na zrevidování/dotisk prvních tří knih ZaK v roce 2016 (čtvrtá kniha vyšla rok předtím) a poslední dvě knihy v roce 2016 vycházely V PRVNÍM vydání, vznikl tak tedy vůbec poprvé komplet. V roce 2020 se pak už zjevně mluvilo o tom, že kolosálka bude a teď v roce 2022 má vyjít, tedy šest let po onom kompletu :) Šest let je pro tebe blízká doba? :D To fakt čekáš, že všichni budou se čtením takové věci čekat tolik let? To tak leda lidi, které ta série z nějakého důvodu naprosto míjela.
    A mimochodem Grandville už dávno jako komplet máš. Stejně jako Baltimore a stejně jako Pochmurný kraj. Protože jde o dovydané řady. A prostě máš možnost si je koupit jako komplet.
    A to "strašně nové zrevidované vydání", to jsi asi jen nepozorně četl dva roky zpátky (2020) to upozornění na seriál ZaK na Netflixu a při té příležitosti zmínku, že lidé mají možnost si knihy koupit samostatně nebo jako komplet. Tam byla o tom zrevidovaném vydání zmínka, jenže řeč byla o tom z roku 2016 :) Jasně se tam taky psalo, že u třetího vydání je korektorských zásahů podstatně méně... v té době vycházely ve třetím vydání první dva díly. Prostě k tomu hlavnímu zrevidování na základě vývoje příběhu došlo po pěti letech od prvního vydání (to bylo v roce 2011).

    Ty máš něco proti dotiskům? A proti tomu, aby se při dotisku znovu revidoval text? A proč ti vadí, že kniha vyjde po šesti letech v jiném formátu? Chápu, že pro tebe je to blízká doba, ale ono čekat třeba 10 nebo 15 let by bylo už celkem blbý, ne? :)

    Ale tak stejně je nejdůležitější, že to spousta lidí chce a že to těm lidem udělá obrovskou radost, tak nevidím důvod to vnímat negativně. Ledaže... :)
  • radek
    radek25.4.2022 01:13Pindárna
    Fimi: Na FB CC leden 2020 (tedy už dva roky zpátky): "já jen tlumočím co psalo CC. Psalo se že s kolosálkou se počká až bude příběh uzavřený." Kde se to "psalo" netuším, ale každopádně na FB dva roky zpátky, kde se řešila kolosálka ZaK se o ní už tehdy psalo v duchu, že bude.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0