• radek
    Anton: Si přečti i to povídání od autora na konci, abys to lépe pochopil.
  • radek
    SSP: Nic jsem nehejtil. A věřím, že MB by se k případné reklamaci určitě postavili profesionálně. Ale tak knihu mám pro sebe a zajímá mě hlavně obsah, tak tuhle nepatrnou vadu na kráse holt překousnu. Nebylo by to poprvé.
  • radek
    Norri: Já mám vazbu úplně rovnou, ne jako ty na obrázku (ale to má cenu asi hodnotit až po přečtení). Ale teda zase mám ťuknutý roh (zabalené to bylo dobře).
  • radek
    radek29.4.2021 00:27Přístav Země / Zatmění
    cyboy: Děkuji za nabídku, ale musím ji odmítnout. Očekávám, že za peníze, které jsem do kampaně před cca půl rokem vložil, obdržím odměnu, která mi byla slíbena. Tento přístup jakési pochybné osobní msty (není mi ani jasné na základě čeho) neshledávám příliš profesionálním.
    Rád bych se rovněž ohradil k teoretizování o tom, co se mi bude a nebude líbit, a naznačování, že mám v plánu něčemu dát jednu hvězdičku. Je to podsouvání chování, které mi nepřijde slušné. A nedává to ani smysl, protože jsem zde žádné komiksy nikdy nehodnotil a zatím to v plánu ani nemám.
  • radek
    radek28.4.2021 22:44Přístav Země / Zatmění
    cyboy: Přiznám se, že jsem měl připravenou strašně dlouhou odpověď (kterou by mi sem snad systém ani nedovolil vložit), ale nejsem si jistý, jestli by to k něčemu bylo, protože mi přijde, že se tu k některým věcem nepřistupuje příliš racionálně. Tak nakonec zkusím jen zkráceně.

    Projektu jako takovému fandím. Tyto knihy by u nás jen tak někdo nevydal a myslím, že je dobře, když se tu někdo pokusí vydat věci, které si mohou najít své čtenáře. Věřím totiž, že si vydání zaslouží většina knih. A i když se něco nemusí každému líbit, vše si nakonec toho svého čtenáře najde. Rozhodně bych tedy žádnému nakladatelství nevyčítal výběr toho, co vydává, jak činí Jan Janšta, zdejší nový "recenzent", odpůrce "příběhové vyprázdněnosti".

    K těm fingovaným příhozům. Kampaň jsem pečlivě sledoval a prostě jsem viděl, že Double Mighty odměna z většiny naskočila skokově. Jistě, někdo může tvrdit, že se sešlo během deseti minut deset lidí, co anonymně tuto odměnu zakoupilo, a takhle párkrát dokola, ale myslím, že všichni víme, že z pohledu pravděpodobnosti to je nereálné. Takže buď nakupoval spekulant (nebo cca 4 nebo 5 spekulantů se stejným vzorcem chování), nebo jde o vaše vlastní příhozy. Osobně doufám v ty vaše příhozy. A nijak bych vám je nevyčítal, bez nakopnutí té kampaně by to nemuselo dopadnout. Spíš mi vadí to mlžení kolem toho.

    No a vlastně mi vadí celkově ten styl komunikace, ten ublížený přístup, to označování všeho za hejt. Od začátku kampaně padlo tolik informací, kdy některé lze prostě označit za nepravdy. Asi je to tím, že jsem doufal v otevřenější přístup nového nakladatelství, který nebude mít zapotřebí přibarvovat realitu. A to mě některé věci zajímaly i tolik, že jsem se na ně poptal v PBtisku... Osobně bych byl rád, kdyby se ten způsob komunikace zlepšil. Nebo kdyby ho dostal na starost někdo, kdo to zvládne lépe. Třeba to, co se na FB strhlo dnes po zmínce, že není úplně fér, když podporovatelé kampaně vlastně knihu ještě nemají a ti ostatní ano, to mi přijde malinko absurdní a z vaší strany nezvládnuté.

    A volat někomu, kdo napíše recenzi, aby ji nechal odstranit? Když na tuto verzi přistoupím, tak i tak je sama o sobě děsně absurdní.
  • radek
    radek28.4.2021 14:45Přístav Země / Zatmění
    Darker: To bych nazval zdržením realizace projektu, při kterém se vyskytly problémy. Se samotným zdržením problém nemám, prosinec byl hodně šibeniční. Spíš ty podivné výmluvy nedávají smysl. Ale tak třeba to je jen neobratnost v komunikaci. Tohle upozadění podporovatelů kampaně je ale už v přímé režii MB.
    A jinak v dubnu se nic nedodá, teď je ve hře květen :)
    Mně se třeba nelíbí ta neochota říct, kolik knih té sběratelské verze existuje. Tohle se u většiny limitek ví. Že by tím praskly ty fingované příhozy? Nevidím nic špatného na tom je přiznat. Pořád lepší než ta druhá varianta, protože jestli to nebyly fingované příhozy, tak nejméně 20 % knih někdo koupil na překupnictví, k čemuž by se MB taky měli postavit. Ale tak jejich věc, jak se prezentují.
  • radek
    radek28.4.2021 12:48Přístav Země / Zatmění
    Já si dovolím jen takovou poznámku o tom přístupu k podporovatelům. Nebylo by fér rozesílat a nabízet tu klasickou verzi až společně s těmi verzemi sběratelskými? Jak k tomu vlastně ti podporovatelé přijdou, něco podpoří, díky nim něco vznikne, a knihu dostanou až poté, co mají knihu ti ostatní? Nepřijde mi to vůči těm podporovatelům vůbec fér. Je to malinko novátorský přístup.
  • radek
    radek28.4.2021 11:27Přístav Země / Zatmění
    Jan: Jestli nechceš, aby někdo používal argumentační fauly, určitě by bylo fajn začít tím nepoužívat argumentační faul ad hominem a neútočit na jinou osobu s nějakými diagnózami. A za kladnou recenzi přeci není potřeba se stydět. Co je na ní špatného? Samozřejmě knihu mohou hodnotit i lidé, kteří si udělají nový účet, i lidé, kteří na FB u knihy nikdy nic nepsali ani nelajkovali, přestože propagace byla primárně tam. I takoví lidé se najdou, kteří na tu knihu prostě někde narazí a objednají. Taky se na knihu těším a tiše závidím, že jsou lidé, kteří mají tolik volného času, že ji zvládnou tak rychle přečíst.
    A teda doufám, že až budu na něco psát někde kladnou recenzi, že mi pak nakladatel nebude volat, abych ji koukal smazat...
  • radek
    radek28.4.2021 07:24Přístav Země / Zatmění
    A kolik je vlastně kusů té speciální verze (mínus rezerva na reklamace)? Abychom věděli, kolik toho mezi lidmi bude?
  • radek
    radek27.4.2021 11:53Přístav Země / Zatmění
    Škoda, že u té knihy MB vytváří takový prapodivný šum, který jim ubírá na důvěryhodnosti. Nejdřív že jim prý nedodali papír a museli vydání odložit, pak že papír už prý měli vyrobený od listopadu. Pak v lednu že kniha už je hotová a připravená k tisku a čeká se jen na tiskárnu, přitom ta finální podklady dostala až v březnu.
  • radek
    Hawwwran: Nevím, jestli je to i tento příklad, ale řada lidí pražštinou nazývá texty, které obsahují koncovky "-ej" a třeba písmeno "v" před "o", například slovo "von".
  • radek
    radek10.11.2020 15:21Hra o tuříny
    trudoš: Já seriál viděl celý. První dvě stránky z ukázky nenaráží na nic, jen si dělají legraci s Hodora a že je "pomalejší". Třetí stránka z ukázky taky nenaráží na nic konkrétního je to jen "vtip", že si dlouho chystala účes. Čtvrtá stránka z ukázky už konkrétní narážku na seriál dělá - dělal jí něco ošklivého a ona ho nechala roztrhat psy, tak je zde zjevně "fórek" v té otázce o rozvodu.
    Popravdě ta cílovka by mě taky zajímala. Seriál není pro děti, ale ten humor je dost infantilní. Třeba na tu ukázku vybrali špatné stránky, ale na základě nich mě tak nějak ty další nelákají. Jo a obě knihy Jirky mi před dvěma týdny přišly :D
  • radek
    Mikei: já mám za to, že toho Batmana u nás odpískali.
  • radek
    tak dnes mi přišly moje Skalpy. vypadají takhle:
  • radek
    radek18.2.2021 07:33Sběratelský klub
    Ogre: většinou takovou, kolik je za to ochotný někdo zaplatit. je to dost okrajová věc, kterou někdy nemusí chtít nikdo a klidně to má cenu prakticky nulovou. může se objevit člověk, který to bude chtít jako raritu a bude to pro nějmít větší cenu. takže nejde tak snadno říct, že to má tu a tu cenu. tedy ta cena se může pohybovat klidně od 100,- do xxx,-, většinu času ale bude podle mě v těch nižších hodnotách.
  • radek
    radek16.2.2021 20:46Slevy, výprodeje, bazary
    Knihy dobrovský se zjevně dohodli s Crwí na menší startovací akci. Pár prvních čísel (plus něco navíc) se 40% slevou.
    https://www.knihydobrovsky.cz/akce/komiksakuv-sen
  • radek
    radek16.2.2021 20:42Slevy, výprodeje, bazary
    upřesnění: teda ta zásilka s ťuklým rohem nedošla mně, ale teprve jim. se mnou řešili, jestli mi to tak můžou poslat.
  • radek
    radek16.2.2021 20:41Slevy, výprodeje, bazary
    2Hitman3: jsou v pohodě, ale překvapivě nějak moc nerozvíjejí své podnikání, i když zde nějaký potenciál je. jednou mi sehnali věc, která byla ve všech ostatních eshopech vyprodaná. samozřejmě že nemají skladem a odněkud z Anglie objednávají. minulý měsíc mi došla zásilka s ťuklým rohem. poslali mi fotku, jestli ok a 10 % sleva, nebo novou. chtěl jsem novou, tedy objednávali znovu (radši jsem si počkal déle). tedy tupě nepošlou to, co jim přijde v jakémkoli stavu. holt někdy jsou pomalejší. a když objednáš něco, co opravdu sehnat nejde, tak to po nějaké době napíšou. jinak zatím vždy férový přístup.
  • radek
    radek15.2.2021 14:33Slevy, výprodeje, bazary
    Draco nobilis: No popravdě ty stránky bych nejlepším technickým zpracováním nenazýval :D Vždyť je to Joomla a na koleně udělané dá se říct hotové řešení. se všemi neduhy tohoto přístupu. Za mě je na tom teď nejlépe e-shop Crwe.
  • radek
    radek5.2.2021 18:52Slevy, výprodeje, bazary
    clo bys neplatil ani tak, to je nad určitou sumu, tady hrozí to DPH a pak ten poplatek, že to řízení vezmou za tebe, abys tam nemusel jezdil. u knihy z USA se mi to už stalo. to je pak holt přirážka.
    jako ještě se může stát, že to celníci pustí prostě dál, taky už se mi tuším s jednou knihou z USA stalo. ale jestli nás bude víc, komu to přišlo už z bookdepository v pohodě, tak by to mohlo být ok.
  • radek
    radek5.2.2021 14:26Slevy, výprodeje, bazary
    Mně dnes přišla kniha z Book depa. Nic navíc jsem tedy neplatil.
  • radek
    radek3.2.2021 12:37Sběratelský klub
    Už? Tak to by to mohli oznámit :) Co jsem byl naposledy v knihkupectví, když byla ještě otevřená, tak myslím, že jsem ji tam viděl.
  • radek
    radek3.2.2021 11:04Sběratelský klub
    Já zasvěcený určitě nejsem, ale podle mě bude a čeká se na to, až se vyprodá ta první verze, aby nemuseli řešito, že by to chtěl někdo vyměnit (aby to lidi nebrali jako opravené vydání).
  • radek
    radek1.2.2021 12:16Slevy, výprodeje, bazary
    nejakdivne: vzhledem k tomu, že ke mně kniha z Book Depository putuje už 14 dní, tak se obávám, že už je někde u výslechu. pomalu už očekávám žádost o výkupný...
  • radek
    radek22.1.2021 23:06Pindárna
    ArmadOon: na BookDepu mám opačnou zkušenost. podle úbytku skladových zásob se kniha zdražuje. tedy když koupím něco, čeho už mají mimimum kusů, po nákupu se zdraží. nebo když otálím, tak se zdraží, a často je pak chvíli out of stock. ještě nikdy jsem se nesetkal s náhlým zlevněním :) každopádně zrušit objednávku by počítám neměl být problém.
  • radek
    radek21.1.2021 20:22Pindárna
    nejakdivne: dnes chvíli po půlnoci mi psali z BookDepa, že je kniha na cestě, tak uvidím příští týden. doufám, že žádný vymahačský dopis nepřijde.
    co se týče reklamací Megaknihy a Booktook, bude to počítám klasika, vždy se dalo domluvit. ale ten počet dnů je u tebe už dost, asi bych se jim ozval. jinak s Megaknihy a jejich "skladem" jsem měl velmi často zkušenost takovou, že to skladem neměli. U spousty objednávek mi pokaždé napsali něco na způsob: "čekáme ještě na dodání jedné knihy". Vždy jsem bral kolem 10 knih a je trochu podezřelé, že vždycky zrovinka jedna tak úplně skladem nebyla. Ono zřejmě to jejich skladem znamená jakous takous možnost to odněkud získat.
  • radek
    radek18.1.2021 18:00Pindárna
    Hawwwran: Nic o tom nevím, ale selským rozumem bych řekl, že ano. Jinak by kolem toho bylo větší haló. Prostě drželi nějaký čas peníze. Taky kolikrát na proplacení faktury čekám přes měsíc. A je jedno, že dám splatnost 14 dní...
  • radek
    radek15.1.2021 10:31Pindárna
    Norri: No já to tak bral. I v soukromé zprávě bych nestál o to, aby mi někdo psal chyby v textu :D Navíc často o těch chybách vím. A člověk, co neví, toho asi nemá cenu tady soukromě vzdělávat :)
  • radek
    radek15.1.2021 09:14Pindárna
    Norri: "Protože ale i spisovná čeština umí být k lidové kreativitě velkorysá, povoluje užívání jednoslovného spojovacího výrazu anebo, psaného dohromady, který je z hlediska české syntaxe zároveň jedinou správnou variantou." "Pokud bychom místo anebo použili spojky a a nebo, vlastně bychom stavěli vedle sebe významově neslučitelné spojky. Zaměnit lze jen spojky nebo a anebo (psáno dohromady). Obě se totiž používají ve větách uvádějících alternativy."
    Já bych chyby v diskuzi neřešil :)
  • radek
    radek13.1.2021 14:44* Připomínky a návrhy
    a to úspěšné/neúspěšné převedení na nějaký obrázek má pak zdá se vliv na to, zda se zahodí zbývající text za tím.
  • radek
    radek13.1.2021 14:39* Připomínky a návrhy
    Zack: no to bylo zkoušení emoji tak napůl. spíš byl hloupej nápad začínat větu s emoji... :)
    jinak mi přijde, že spíš jako by to nějaké emoji zvládalo a nějaké ne. klasické zkopírované srdíčko, které se v requestu posílá jako "commentText=%E2%9D%A4%EF%B8%8F" to zobrazí, ale třeba kapky potu "commentText=%F0%9F%92%A6" ne.
  • radek
    radek13.1.2021 13:31* Připomínky a návrhy
  • radek
    radek11.1.2021 09:59Sběratelský klub
    Norri: Tak důležité je, že podporovatelé projektu nic neriskují :)
    Já to beru negativně spíš do budoucna s dalšími projekty. Co pak od takového "nakladatelství" čekat, když doteď nebyly zveřejněny ani obálky knihy, jako by to ani nebylo připraveno pro tisk. Nulová snaha na sebe balit nějaké fanoušky (prakticky nulová PR) a zvětšit tak šanci pro budoucí projekty. A to odůvodnění zdržení: "korona do toho hodila vidle", když ostatní nakladatelé normálně tisknou a jedou prakticky beze změn, zní krapet podivně... Ale tak je pravda, že je tu teď někdo, kdo to dělá "jinak" :D
  • radek
    radek11.1.2021 01:59Sběratelský klub
    SSP: Jestli to mělo původně vyjít 10.12. a posunulo se to o tři týdny, mělo to nově vyjít cca 1.1., ale zároveň zmiňovali hned nejdřív půlku ledna, takže už mlžili v tom prvotním odsunu. A moc "v toleranci" mi to nepřijde. Výroba knihy nějaký čas trvá, většinou to zabere tak dva týdny. Takže jestli se příští týden nezačne tisknout, tak není moc reálný ani ten konec ledna... A další věc je, že termín tisku by měl být přeci známý nějaký čas dopředu, stejně tak to, kdy bude hotovo. Ale stále je ticho. Tak buď se tady kašle na komunikaci, nebo to prostě nebude ani v tom lednu.
  • radek
    radek31.12.2020 00:07Sběratelský klub
    Tak ono to může fungovat prakticky stejně jako doposud, jen by k tomu byla potřeba politická vůle a politici by museli taky něco dělat. Což se od nich asi moc čekat nedá...
  • radek
    radek14.12.2020 01:50Sběratelský klub
    Future-Death: Ano, zatím je jen špatné vydání s tím vloženým fialovým sešitem, aby byly jakože bubliny.
    Milo_Harwey: No už ho letos na stránkách uvedené měli (dražší, jiná obálka), ale po nějakém internetovém šumu to zmizelo. Můj osobní tip je, že počkají, až rozprodají tu blbou verzi (což se zdá se blíží) a pak to udělají někdy příští rok znovu a lépe. Když je to ta knižní událost roku, proč neudělat "dotisk"... A myslím, že s tím chtěli vyrukovat dřív, ale asi by to vyvolalo moc negativních vln. Samozřejmě je zde možnost, že se bojí negativního ohlasu a od toho "dotisku" upustí, ale to mi přijde jako méně pravděpodobnější varianta.
  • radek
    radek13.12.2020 19:04Sběratelský klub
    Future-Death: Lepší počkat na nové vydání.
  • radek
    radek24.11.2020 22:44Pindárna
    SSP: Tak zatím se můžeme kochat podobou té speciální obálky. Jo vlastně, nemůžeme. Sice se kniha už někdy teď měla tisknout, ale podoba knihy zatím zůstává tajemstvím.
  • radek
    radek24.11.2020 19:53Pindárna
    Hawwwran: Prej o tři týdny. A následně tam píšou o půlce nebo konci ledna. 3 týdny je 1. 1.
  • radek
    radek18.11.2020 17:15Sběratelský klub
    Milo: Ty nový knížky jsou pěkný. A je to i kompletně nově přeloženo, takže se to liší i dost textově.

    Příklad:
    1: Není tu nic, co by nasvědčovalo něčemu jinému, než že prostě dostala ve spaní infarkt...
    2: Všechno nasvědčuje tomu, že jí ve spaní vypovědělo srdce. Všechno...
  • radek
    radek16.11.2020 09:51Pindárna
    SSP: Píšeš celkem dost textu a přiznám se, že už mi přišlo zbytečný to číst, protože to nepovažuji za validní argumentování a nic, co odpovídá realitě :)
    Už jsem to dřív zmínil, ale dalo by se to podle mě přirovnat například ke slovu "vybourat". Někdo napíše novinový článek "Mladík se v noci vyboural v autě." A někdo by takovým článkem dokládal (teď to děláš ty), že se přeci může říct i "Ty jsi mě vyboural." No, jenže to nikdo v takovém významu neříká a v textu by to bylo jako pěst na oko :) A nezmění na tom nic ani to, že budeš tvrdit, že jsi to slyšel. Víc k tomu za mě asi nemá cenu dodávat.

    Snad jen to, že překladatel se k tomu vyjádřil: "Ja myslel, ze zborit nekoho se rika uplne normalne, kdyz najedu do neciho auta. Mozna jenom v Praglu?"
    Z čehož moc jistota nevyzařuje...

    A jinak v české verzi je:
    - Zbořil jsi mě, ty idiote!
    - Ne, to ty jsi zbořil mě!

    A jako bonus je to slovo tučně.
  • radek
    radek16.11.2020 01:08Pindárna
    SSP: Na internetu přeci nejsou jen věci, co tam někdo napíše, Google má i celkem velký přehled různých textových materiálů a knih. A pokud ti vrátí nula výskytů na kombinaci tří slov, je to slušná indicie k tomu, že nejde v tomto směru o příliš užívanou věc. Samozřejmě musíš vzít v úvahu i to, že jde o normální podobu daného slova a ta další dvě slova nepředstavují nic exotického, šlo o vcelku běžnou situaci. Takže ano, myslím to v daném kontextu a situaci vážně. Každopádně bych to nezobecňoval tak, jak se to snažíš naznačit. Bavíme se o konkrétním případu.
    Samozřejmě moc dobře vím, že "to neznám, tak to neexistuje" není žádný argument, ale stejně to platí opačně.
    V tomto smyslu nezbývá, než se řídit citem a zkušenostmi. A za mě to tam v této podobě nemělo co dělat a považuji za chybu, že se to nenapsalo lépe. Ty to schvaluješ a za chybu to nepovažuješ. Tak se shodneme, že se neshodneme :)

    Mimochodem tvůj argument, že to překladatel asi slyšel a Richard Podaný nejspíš taky, je na naprosto stejné úrovni jako ten můj. Ve finále to vůbec nic neznamená. Všichni dělají chyby... (viz ta překladatelská/faktická na té samé straně)

    Pokud bude něco pro většinu čtenářů rušivé, tak to samozřejmě znamená, že jde o chybu (a je jedno, jestli přímo překladatelskou, nebo ne), protože je chyba použít formulaci, která toto vyvolává. Viz například příliš složitě napsaná věta, třebaže z pohledu českého jazyka správně, může ničit celou dynamiku textu. A to prostě chyba je. Stejně jako nevhodně užité slovo.
  • radek
    radek15.11.2020 22:54Pindárna
    SSP: Nenašel jsi stále nic (a jak jsem psal, google na "zbořil jsi mě" a "zbořil mi auto" vrací nula výskytů, takže horko těžko najdeš).
    "Náklaďák zbořil osobák." - sešrotoval ho, plus jde o popis situace, ne upozornění od člověka člověku
    "tak jí hned nový majitel zbořil" - ve smyslu, že se s ní vyboural (asi taky nebude úplně ok říkat "ty jsi mě vyboural" v situaci, kdy někomu škrábneš auto), navíc ji pravděpodobně dostal do nepojízdného stavu, a opět jde o popis situace, ne výtku jinému člověku
    A ty další příklady jsou zcela jiný kontext a opět v jiné podobě.

    Pokud si prakticky každý, komu tento panel ukážeš, řekne, že to zní divně a v životě to neslyšel, nereprezentuje to situaci, kdy tak lidi mluví i v reálu, ale je to rušivý prvek při čtení, který čtenáře odpoutá od děje. Proto by se nemělo při překladu používat ani nářečí a prostě věci, které bude znát jen malé procento čtenářů.
    Jinak já bych se nedivil vůbec ničemu.
  • radek
    radek15.11.2020 22:28Pindárna
    SSP: No k tomu zboření. Neříkám, že to někdy někdo nemohl v takovém tvaru použít, ale v dané situaci, kdy to ještě prohlásí oba řidiči, a ještě v takové formě, jsem to viděl poprvé v životě (jasně, není argujemt). Ale pokud dáš do Googlu hledat v uvozovkách "zbořil jsi mě", "zbořil mi auto", najde to nula výskytů, což malinko o něčem vypovídá. Co se týká použití, nějaké výskyty se dají najít ve formě "zbořil auto", "zbořit auto", ale to je malinko jiná situace, kdy se popisuje informativně, že někdo poškodil (častěji zničil) něčí auto. Při užití takhle v komunikaci lidí, kteří popisují svou vlastní srážku, to prostě skřípe. Když už, tak že do sebe "nabořili", ale ani to by se tam příliš nehodilo. Tohle vlastně potvrzují i ty tvé nálezy v odkazech.
  • radek
    radek15.11.2020 10:50Pindárna
    Doppelganger: Ne, oficiálně nejde. Knihu můžeš vrátit jen ve smyslu "do 14 dnů od zakoupení", pak už je to jen na vůli/ochotě nakladatele, ale není to jeho povinnost. Co, v knize je ještě víc věcí než "Zbořil jsi mě, ty idiote."?
  • radek
    radek14.11.2020 22:49Slevy, výprodeje, bazary
    Jinak tedy když jsme tady u slev, od včera je na HitHitu Vypiplaná kniha Warren XIII. a prokleté třináctiny od Paseky. Jo, není komiks, ale podporou tohoto projektu nabízejí woucher na slevu 35 procent, což jinde člověk na internetu moc nesežene (u Paseky). Příklad Nimona, nejlevněji na eshopech za 319,-, s 35% slevou 260,-. A jako bonus tak vlastně Pasece dáte i tak víc peněz, než kdybyste to koupili jinde, protože jinak jde běžně půlka distribuci. Takže pokud někdo plánuje větší nákup od Paseky (já tam pár věcí v plánu mám), tak je to rozhodně zajímavá věc. Plus woucher má platit do konce roku 2021...
  • radek
    radek14.11.2020 22:42Slevy, výprodeje, bazary
    Hawwwran: Jo, Bookdepo je na tohle fajn. Musím teda zaklepat, že jsem dlouho nemusel nic řešit, ale stalo se mi, že jsem objednal knihu, po měsíci nedorazila, tak poslali znovu, ta druhá dorazila, a pak za měsíc dorazila ještě ta původní (dělala nějakou okružní cestu kolem světa a krabice se už rozpadala). No napsal jsem jim, co teď. Řekli, ať jim tu jednu knihu pošlu zpět. Tak jsem jim napsal, na kolik by mě to vyšlo na poštovným, a teda řekli, že to nemusím dál řešit. Prostě super přístup. I když teda ta komunikace s podporou je jak mluvit s nějakým tatarem vždy :)
    Jinak taky jsem minulý týden řešil Megaknihy, ťuklej roh tak, že se mi to nelíbí. Jo, můžu vrátit, jenže se mi s tím prostě nechce drbat. Asi to nakonec překousnu.
  • radek
    radek13.11.2020 09:52Slevy, výprodeje, bazary
    Hawwwran: Protože lidi jsou líní a díky tomu jim žádný nový kus posílat nemusí, když si nakonec řeknou, že se jim to nechce posílat zpět. Prostě si tím usnadňují práci.
  • radek
    radek9.11.2020 21:00Sběratelský klub
    Hawwwran: Hm, nevypadá to zle. A vyjde to teď na 2000,-, tak ale asi až po výplatě.
  • radek
    radek5.11.2020 10:24Sběratelský klub
    Hawwwran: no ono to pak může klidně dělat nějaké rozšíření pro prohlížeč s automatickým přihlašováním, tedy když člověk refreshuje, automaticky se pokouší o přihlášení. to mi dává větší smysl a nepřijde mi to jako něco nefér. problém by byl samozřejmě člověk s více účty, co se snaží přistoupit víckrát a vzít toho víc. ale to rozpoznají snadno. a když ne podle ip adresy, tak podle toho, kam má kniha jít, nebo z jakého účtu přišly peníze.
    podle mě šlo o klasickou tlačenici, kdy to prostě lidi zahltili. to je vcelku běžný jev. ale tak podstatné je, že se kniha dostala k lidem, kteří nakupují pravidelně a lze předpokládat, že jde z větší míry o fanoušky.
  • radek
    radek5.11.2020 00:25Sběratelský klub
    SSP: Tak předpokládám, že typický spekulant nebude kupovat po jednom kusu, ale nějaký takový vzácnější kousek chce vzít alespoň 2x, 3x. Na těch nákupech (a historii) jde tak nějak poznat chování lidí a ten hlavní důvod nebude ten, že to člověk kupuje s úmyslem to prodat. Ale samozřejmě je tu vždy varianta, že to časem z nějakého důvodu člověk pustí a koupí si něco jiného. Takové lidi bych ale nenazval spekulanty. A zrovna u tohoto titulu bych to prodávání čekal, protože ta kniha není prostě pro každého. Není to běžný komiks.
    Jo, napsat můžou cokoli. Mně nedává smysl ta věc s boty. Nemá to pro mě logiku, proč používat nějaké boty (když už, tak by stačil nějaký skript) k přihlašování, když je server přetížený. Na sílu se tam přeci neprotlačí a nemá smysl to provolávat opakovaně hodněkrát, když nemám žádnou odezvu. Ale věřím, že někteří lidé se v takových situacích jako stroje chovají a jsou schopní za minutu 100x zmáčknout refresh...
  • radek
    radek3.11.2020 22:21Sběratelský klub
    sleepless: Jako jo, ten text byla chyba, ale dá se to pochopit. Já tu hlášku neviděl, web mi většinou vůbec nenajel, jen jsem to četl na FB. Ale tak nějak mi bylo taky jasný, že když se web rozjede a půjde to dát do košíku, tak už to nechají dojet. Podle mě předpokládali, že těch 110 kusů se bude prodávat několik hodin, možná i dní... A tu hlášku tam dali, protože v první moment mysleli, že to skupujou spekulanti a čekali něco nekalýho. Jenže zjevně web už neměli pod kontrolou.
  • radek
    radek3.11.2020 22:01Sběratelský klub
    Fimi: Nesmysl s těmi spekulanty. CC jasně v prohlášení uvedlo, že 90 % objednávek je od jejich stálých fanoušků, kteří objednávají pravidelně, a u zbývajících si nejsou jistí. Takže jestli šlo něco na spekulaci, tak naprosté minimum. Prostě špatně odhadli, že o to bude tak velký zájem a že se to hned rozprodá. Když web zhruba po hodině jakž takž najel, bylo to snad do deseti minut vyprodané. Samotného mě to překvapilo, protože ta speciální verze má navíc jen box, pohlednice, certifikát a jinou obálku. Kniha jako taková je stejná s tou normální verzí (která má taky pěknou obálku). A už ta limitovaná verze má našponovanou cenu nahoru, takže těžko říct, jestli má cena kam růst. Samozřejmě záleží na posedlosti zájemců o danou verzi. Ale solidní alternativa za normální peníze tu je.
    Jinak i když jde o velmi zajímavou knihu, rozhodně není pro každého. Nejde v žádném případě o běžný komiks s bublinami. Bublin je tam ve skutečnosti minimum a většina obsahu je tvořena formou vyprávění s filozofickým přesahem. Takže pak je otázka, jestli ti, kterým kniha nesedne, nebudou knihu prodávat. Neřekl bych ale, že je to teď v rukou spekulantů...
  • radek
    radek30.10.2020 15:41Sběratelský klub
    Dalamar: a taky jsem zapomněl zmínit, že jedni tím živí prodejnu a nějaké lidi a fungování firmy a druhým stačí, když jim zůstane něco na pivo :D
  • radek
    radek30.10.2020 13:14Sběratelský klub
    A všimli jste si, jakou má Měsíční stín úchvatnou cenu? Velký formát (229x325), 528 stran a v předprodeji jen 780,-. To se tu nedávno svým způsobem řešilo, že není možné udělat v menším formátu 400 stran pod tisícovku :)
  • radek
    radek25.10.2020 01:14Sběratelský klub
    Tak jejich jediným štěstím je, že to jejich "sběratelské" vydání vlastně není moc "sběratelské", když se odlišuje jen přebalem (to neberu jako přidanou hodnotu) a jinou obálkou. Ani nevíme, jak ty obálky budou vypadat. Třeba se ta v obchodech bude někomu líbit víc než ta "sběratelská". Každopádně ani ta jiná obálka zde neznamená žádnou extra přidanou hodnotu. Drtivou většinu lidí bude zajímat jen obsah a ten je stejný. Na té první verzi není prostě "sběratelského" nic. Odlišuje se tedy jen cenou. A jaká bude cena knihy v běžné distribuci a na jejich stránkách? Taky nevíme :D
  • radek
    radek25.10.2020 01:03Slevy, výprodeje, bazary
    Ne Megaknihách mám cca 50 objednávek. Nikdy jsem nic prořízlé neměl. Tuším 2x reklamace kvůli omláceným rohům. Pravděpodobně kvůli házečům České pošty, to jejich balení není úplně odolné a záleží, jak tam jsou ty knihy poskládané. Jednou chyba uvnitř z tiskárny. Přijde mi to stejné jako všude jinde. (Tedy kromě těch, kteří dávají balení větší péči) Myslím, že čas od času člověk na nějaký problém narazí všude.
  • radek
    radek24.10.2020 19:23Slevy, výprodeje, bazary
    Hawwwran: to už záleží na konkrétní poště :) ale já stejnak dávám raději balík na poštu, když už. je to kousek a sám rozhodnu o tom, kdy si pro to půjdu.
  • radek
    radek24.10.2020 18:04Slevy, výprodeje, bazary
    Hawwwran: mně nějak nedělá problém se tam prokliknout přes Heureku. člověk si aspoň ověří, že to někde není levnější. megaknihy nemá vždy vše nejlevnější. když toho pak člověk bere víc a chce ušetřit, tak prostě něco vezme tam a něco jinde. a pak další klasika u Megaknih - dát si poštovné zdarma a pak ještě zadat slevový kód na 50,- :D
  • radek
    radek24.10.2020 14:12Slevy, výprodeje, bazary
    Hawwwran: nevím no, nepřijde mi, že to jde obejít. prostě na každou knihu musíš jít přes proklik na Heurece a získáš dodatečnou slevu. do tý doby se na eshopu ukazuje jiná cena.
  • radek
    radek24.10.2020 13:49Slevy, výprodeje, bazary
    je to 669,-, když prokliknete přes Heureku ;)
  • radek
    radek23.10.2020 15:43Sběratelský klub
    esoes: no když píšu, že nevím, tak nevím. jen si pamatuji, že jsi tu psal nějaké kraviny a nesmysly a že jsi ani nevěděl, co je maloobchodní cena. víc jsem si z naší diskuze neodnesl. a teď dle tvých reakcí působíš tak trochu jako blázen, tak asi nemá cenu vést nějakou diskuzi :D ale jak říkám, je to jedno.
  • radek
    radek23.10.2020 15:13Sběratelský klub
    esoes: moc nechápu, na co narážíš s těmi řečmi. ale asi je to jedno :) vidím jen to, že za běhu mění názor. jo, mají na to právo. jen to není moc standardní :)
  • radek
    radek23.10.2020 14:32Sběratelský klub
    Zack: tak je to samozřejmě úkrok stranou. na svých stránkách mluvili o projektu na HitHitu. a v rámci toho tam měli napsané: "Pokud dojde k naplnění projektu, vyjde kniha ve verzi se sběratelským přebalem s variantními obálkami a jmenným seznamem podporovatelů na začátku knihy, a to pouze v počtu předobjednaných kusů."
    což jaksi jasně naznačuje, že skončí HitHit a bude šlus, co se týče předobjednávek. ale tak tohle prodloužení zase tak negativně neberu. spíš trochu postrádala ta kampaň na HitHitu smysl a nevím, jestli stálo za to vyhodit peníze za ten projekt na HitHitu...
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0