• Vincent
    Vincent21.2.2018 23:18100 nábojů #03: Hlas krve
    Velká bomba, již třetí díl a stále si drží styl!
    Myslím si, komu nevadí, nebo kdo si zvykl na tenhle příběh z pouličního nebo gangsterského prostředí, si jen mne ruce nad pokladem, který má v rukou.
    Ve třetím díle se dokonce objevují stopy z dílu minulých, což čtenáře, jenž komiks čte postupně, velmi potěší. Nicméně, kdo čte jako první tenhle díl, nemusí mít strach, že by se v příběhu ztrácel. Skvělý první příběh vztah alá otec a syn v poměrech amerických gangsterů.
    Risso opět parádní práce, která vás ještě víc uvede do atmosféry krimi prostředí. Netřeba se dále rozepisovat - 90%.
  • Vincent
    Z popisu komiksu čišela značná dávka tajemna a čekal jsem nevyzpytatelný příběh.
    Komiks rozjížděl docela pomalu, ale tohle je prostě od Noire stylu potřeba očekávat. Avšak musím uznat, že první příběh mi připomínal spíše prolog. Sešit je hlavně velmi dobrý díky tomu, co přijde právě po tomto Latinsko-Americkém počátku..
    Celé story pěkně odsýpá, a tak není problém si celý tenhle díl dát jako jednohubku po obědě.
    Ani nevím, co bych mu vytkl.. Snad možná určitá nejistota scénáře v prvním příběhu, některé vazby a obsah mi přišly trošku zmatené a ty takřka tarantinovské dialogy, co na první pohled nemají svůj význam.. Ale ono to tak nějak dotváří celou kulisu příběhu.
    Celé toto dílo potom podtrhuje kresba E. Rissa, nedovedu si ani představit lepší variantu k tomuto žánru.
    Azzarello a Risso právě stvořili výborně žánrově zasazené dílo - 80%.

  • Vincent
    Vincent21.2.2018 22:39Hitman #01
    Anti-hrdinský super drsňák s černými brýlemi a kamenným výrazem, se vydává na krvavou cestu za odpočinkem. Po komiksu jsem sáhl zejména kvůli Tommyho negativnímu postoji k superhrdinům. G. Ennis totiž pošle Hitmana trošku jinou cestou, než je nám u hrdinů známo. Prostředí Arkhamu i s jeho známými postavami stylově zachytil J. McCrea (dnes už je to velký oldschool). Kdo čeká typicky drsnou temnou atmosféru, nemilosrdné zlo, silný závan střelného prachu a nekončící akci - určitě je na adrese Hitman správně.
    (Tři a půl hvězdy dát nejde, přesto na 4 hvězdy to není - 70%) *BOOM-BADA, BOOM-BADA...*
  • Vincent
    Vincent21.2.2018 22:38Terminátor Omnibus 1
    Ke komiksu jsem se dostal coby fanda Terminátora. Zprvu jsem si myslel, že mi nejvíc bude vadit barevná grafika a relativně slunné prostředí, které mi k příběhu moc nesedí. Opak je pravdou, po nějaké chvíli si člověk na kresbu zvykne - akce, plameny, obličeje lidí a terminátoři jsou nakreslení opravdu parádně, scénář ale místy výrazně pokulhává. Chápu složitou tématiku cestování časem, takže jsem nad tím radši moc nepozastavoval, ale dějové trhliny které se odehrávají přímo v časové lince tohoto omnibusu, už jsem moc nedával. Tak stejně k závěru bohužel pokulhávala kresba kde se ne jedna chyba objevila. V celkovém shrnutí bych komiks ohodnotil spíše jako průměrný - oddychový a člověk by nad ním neměl moc přemýšlet.
    Malou perličkou je příběh JEDNA RÁNA (J. Robinson a M. Wagner), kde je celý díl graficky odstřelený úplně jinou cestou.
    pozn.: komiks jsem koupil za cenu 299,- v plné ceně - 899,- by mě koupě nejspíš mrzela
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 17 (cca 8435 Kč)
Mám: 17 (cca 8435 Kč)
Chci: 4 (cca 1726 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0