• RadimNemec
    RadimNemec admin16.12.2021 19:02Béowulf
    Jak se zhostit odpovědí na vyřčenou otázku (viz. Diskuze)?
    Proč ...to bylo vydáno? Inu, patrně byla autorka inspirována tímto příběhem a citila potřebu (nutkání) se ho zhostit. Zpracování je svébytné, výtvarný projev osobitý a tisk nepopsatelný. Z obálky by kvílel i slepec - textura je nepopsatelná - hluboká ražba a "sametový" povrch - to se musí zažít naživo, fotka to prostě neukáže.
    Proč ...zase další Beowulf? Tady to je jednodušší - datum vydání je 2018, tedy hravě předbíhá komiksová vydání z posledních let. Mlhavě tuším, že to vzniklo ještě za studíí autorky na UMPRUM, ale to si nejsem jist.
    Přes nutnost najít si k tomuto výtvarnému pojetí cestu má undergroundová duše plesá. Pro kompletní popis díla dodávám, že je vložen list s překladem textů (textu) do angličtiny.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin25.11.2021 16:59Slavika a kult tříhlavého prasete
    Pokud vás při prohlédnutí ukázek bude zajímat, jestli je i naživo lettering takový osekaný, tak není. Asi se podepsalo zvětšení menších obrázků - naživo v komiksu je vše jak má být.
    Kresba i mě připomněla Karla Jerie, v komentáři baatcha popisovaná přebytečná, nebo naopak chybějící okna jsem já nepozoroval. Jen zůstal pocit, že tok vyprávění byl nesouměrný. Ano, do budoucna by bylo na čem stavět. Je to česká tvorba, navíc neotřelé prostředí Slovanských bohů a proto by se to mělo podporovat. Přesto nevykazuji nadšení - na druhou stranu to ani neurazilo.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin24.10.2021 09:48Gulliverova dobrodružství v Liliputu
    Krásný návrat do dětství. V roce 1987 vyšlo v ABC. Pěkně nakresleno - dějově, s ohledem na rozsah, zrychleno + mírně upraveno.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin24.10.2021 09:33Povídky pro dobrodruhy
    Taková vzpomínka na ábíčko. Z osobních důvodů mi vadil Robin & Páťa coby propaganda pionýra (byť novodobého - nevím, co si o tom myslet - proč udržovat něco, co vzniklo jako "režimová předělávka" čehosi jiného, když klidně už může existovat původní předchůdce...). Ale určitě je to dáno zažitím původního pionýra. Kresba dle popisu GWB. Jednostránkové příběhy jsem si užil. 9,5mm zločinu mi nevadilo, děj usledovatelný, chaotično jsem nevnímal.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin3.10.2021 12:44Tichošlap
    Překvapení. Způsob vyprávění mi seděl. Scénář zajímavý, na kresbu jsem si zvykl. Jediné. co zpracování dle mého soudu sráželo byla přílišná barevnost / příliš "ostré"barvy.

  • RadimNemec
    RadimNemec admin3.10.2021 12:36Archkomix, vol. I
    Nahlíženo okem poučeného čtenáře to je přesně to, co by to mělo být - vypravování studentů VUT Brno dle zadání: "Musíte vše nakreslit rukou, příběhy mohou být i částečně smyšlené." Asi primárně nešlo o to vytvořit komiks, spíše puožít při výuce neotřelé postupy . No a celé se to pak někomu natolik zalíbilo, že si řekl, ze by se to mělo vydat.
    V těchto souvislostech je pro mě zajímavé, jak někdo bez "komiksové průpravy" uchopí daný žánr. Většinou to vyšlo. Některé z příběhů by se daly unístit do sborníku //Malebné mordy//, což je ovšem produkt ateliéru Komiks a ilustrace pro děti ZČU. Světčí to buďto o vysoké úrovni komiksové tvorby na VUT Brno, anebo naopak.
    Hodnotím s ohledem na původní "profesi" tvůrců.
  • RadimNemec
    Příběhy jako vystřižené z "ábíčka" mého mládí - některé z nich zde mají svou premiéru. Takhle jsem to měl rád.
    V doslovu cenné informace o (novodobých) počátcích comicsové scény u nás.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin25.9.2021 17:42Přeřekadla
    Krásně, vtipně udělané - jsem rád, že je to zde zařazeno, přestože se o komiks nejedná (dle mého názoru). Ale jakákoli propagace dobrých věcí je žádoucí a Štěpánka umí! Vzpomněl jsem si na Ladovu Ilustrovanou frazeologii - díky!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin20.7.2021 22:38Prázdniny 1+2 díl
    Hodně dobrý - ne nadarmo nominováno na Muriel. Sled některých panelů je za mě ukázkou toho, jak by měl vypadat komiks. Děj z prostředí graffiti scény dává nahlédnout jak to tam chodí a vypadá. Četné odkazy na Rychlé šípy pobaví a neurazí předlohu. Řemeslně provedeno na jedničku!
    Závěrem přiznávám neobjektivnost svého hodnocení - ujíždím na českém undergroundu a vše od XRX "beru všema deseti", ale i když tohle vše odstíním, stále mi tam zůstává, že je to pěkné, pěkně udělané a nemělo by to zapadnout + zaslouží si to pozornost.
    Hodonocení hvězdami v rámci zařazení (studenstský / undergroundový).
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.5.2021 20:45Dobrou noc, Planetko
    Macanudo si užívám, tohle je podoné některým stripům, jen delší (ale šlo by to do stripů rozsekat), laděné na poetickou strunu s dostatkem panelů beze slov. Příjemné. milé... Mě to sedí.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin11.4.2021 14:22Smrtihlav #03
    Chvályhodný počin - vydávat u nás sešitově vlastní tvorbu! Ale ano - prozatím - po třech dílech - se připojuji k hodnocení pode mnou.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin4.4.2021 17:53Meč
    Kratičký příběh o osmi "celostránkových" panelech. Poutník/rytíř hledá meč a najde.. tolik k ději. Zajímavější je provedení - po rozložení plachta cca B2, na rubu s kresbou - pro změnu žlutofialový tisk. Nářezy měli asi vytvořit funkční sešit, nicméně minimálně u mého výtisku jsou nejspíše jinde a záměr se nezdařil (nebo tím špatně listuji..). Jako underground mi to sedí velmi. Zdařilé!
    poznámka: Nýbrž za jménem + na titulní stránce není pseudonymem autora, jedná se o vyjádření příslušnosti k stejnojmenné skupině autorů
    https://nybrz.tumblr.com/whoarewe
  • RadimNemec
    RadimNemec admin2.4.2021 19:51Collection
    Pěkný příběh - krátké, moc pěkná práce s panely. K shlédnutí digitálně z odkazu na FB profilu, včetně doporučené hudby ke sledování. Pokud podpoříte autorku koupí tištěné verze, pošmáknete si. Průhledný přebal se zobrazením hlavní hrdinky, korespondující s totožným zobrazením na deskách sešitu pod ním. Papír s vyšší gramází. Převázáno nitkou ála bomboniera.
    Razítko, podpis autorky, ruční číslování a drobná kresba k tomu. Stojí za to prohlédnout i další (s tímto komiksem přímo nesouvisející) ilustrace prezentované na webu.
    Zpracování komiksu technicky velice zdařilé, umělecky dle mého názoru nadprůměrné. Příjemné, svěží a intenzivní!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin21.2.2021 16:46Puslínkova dobrodružství
    10 čtyřpanelových příběhů, text ve formě říkanky/básničky pod jednotlivými panely. Nevím, co znamená Puslínek, ale ta kolosální ústa jsou na všech panelech a dá se říci i u všech postav. Vtipnost úměrná roku vydání. Hodnocení s přihlédnutím k době vzniku.
  • RadimNemec
    Mjr. O.Waldhause neznám a nic jsem si o něm z jiných zdrojů nezjišťoval. V úvodu se dočteme že během své téměř 37 leté služby byl vyznamenán medailemi za službu (1966) a Za zásluhy o obranu vlasti (1968). S ohledem na skautskou minulost, datum vydání 2017 a faktu, že publikace byla vyšla ku příležitosti veřejných výstav, lze pouze doufat v "světlou stranu Síly".
    Po vzevrubném úvodu a již zmiňovaném popisu biografie a profesního růstu autora následuje vlastní obrazová část. Celé to nejvíce osloví zainteresované osoby, povětšinou asi účastníky daných událostí. Většinu tvoří "celostránkové panely" bez další návaznosti - jednorázové výjevy sloužící patrně jako ilustrace do časopisů, či někam na nástěnky. Opravdové komiksy (vždy jednostránkové) jsou 3.
    Kresby působí jako na svou dobu typické insitní umění. S ohledem na nulové aspirace autora veřejně vydávat své malby bodově nehodnotím. Pozastavující je náklad této publikace, která - ač vyšla ku příležitosti konaných výstav - je stále v běžné distibuci (včetně "nejvykřičenějších" knihkupectví). Zakoupeno z vnitřní potřeby monitorovat náš underground a vše související.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin14.2.2021 19:33Úřad práce
    Graficky neotřelé - ztvárněním i formou, 46 obrazů (4 dvojstránkové) + jeden na obálce, uvnitř se neopakující. Na každé stránce vždy jeden "panel", bez orámování. Zajímavě dokáže sdělovat pocity - alespoň na mne to tak působilo. Možná je to tím, že obrázků je minimum a vše ostatní se odvíjí od imaginace čtenáře - přesto mám pocit, že to nepodléhá libovůli a čtenář je výrazy a sděleními postav cíleně směrován.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin12.2.2021 19:36Farewell Tetris (modrá varianta)
    Bavil jsem se, tenhle styl je mi blízký. Těžko popíšu lépe než:
    "Historka o nevydařeném randez-vous. Hlavní hrdinka Tetris se ocitá s podivínem v kavárně a posléze na techno párty. Nejapná pseudointelektuální konverzace a semilucidní rozplizlost zápletky."
  • RadimNemec
    RadimNemec admin12.2.2021 19:28Velká Schovárna
    IQ Béďa dá na radu matky a vyrazí ven hrát si na schovávanou. Je zdárně připraven, ovšem kam až se dá tato hra posunout netuší ani on...
    Fantastická studentsko - undergroundová jízda jak mě baví a jak ji mám rád.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin6.2.2021 06:38Brloh
    Vše podstatné už bylo řečeno v příspěvcích ostatních. Na dané téma u mě dějově vyhrává Sojčák. Jako osobní vypořádání se se schizofrenií bych to bral. Děj podprůměrný, kresba nadprůměrná.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin1.2.2021 20:29Alma má problém
    Underground trošku "uhlazený" studiem. Je to vtipno-smutné, má to spád. Mě se takováhle tvorba moc líbí a jsem za ni rád.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin1.2.2021 20:05Říkají mi Morana #02
    Tytéž časové skoky jako v prvním díle (1836/1989), objevují se určité paralely a styčné předměty / motivy. Vše zásadní však stále zahaleno mlhou.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin1.2.2021 19:57Říkají mi Morana #01
    Zpracování mi sedlo. Na první pohled hrubě vytesaný týpek z obálky je nakonec zobrazen tak, jak to k němu charakterově sedí. Děj začíná r.1836 v Praze a v polovině sešitu se skokem posuneme do Prahy 17.listopadu 1989. Kdo je hlavní ženská postava a zda prochází napříč věky prozatím zůstává neodhaleno.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin17.1.2021 20:07Piňďa / Růžové něco
    Podepisuji, co níže napsal George Walker Bush a dovolím si přidat ukázku, kde Růžové něco reaguje na fantaskní verzi pohádky O třech prasátkách:
    "A to bylo ku*va jako co ku*va? Pseudoiňťošská sra*ka! Evidentně vytažená z prd*le.
    ...
    Dopi*e debil bez nápadu, č*rák trapáckej z Prahy určitě je."

    Tedy míra sebereflexe, jakou by mohl leckdo závidět! Je to neskutečný úlet, místy za hranou, někdy i za dvěma. Přesto zábavné a hlavně plné originálních nápadů. Pokud máme autory schopné tvořit takováto díla, není se dobudoucna čeho bát.
  • RadimNemec
    Další v řadě Traum (slovu pokračování se záměrně vyhýbám). Něco do sebe zapadlo a dostali jsme se v poznání dále, na druhou stranu se samozřejmě vyrojila spousta nových otazníků. Je to nářez a kresba v našich luzích a hájích silně neotřelá. Teším se na další.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin27.11.2020 21:19Jak žijí dnes?
    Vtipné a svěží. Některé pasáže opravdu hodně vtipné.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin26.11.2020 20:03Sonina síla
    Soniny pokroky v bojích s démony ve třech volně navazujících příbězích. Srovnání s Váchalem namístě nejen pro zvolenou techniku (třebaže lino- namísto dřevorytů), ale i pro celkové vyznění , "náladu". Doufám, že co nevidět se od autorky objeví cokoliv dalšího. V rámci autorčiny vlastní definice (“Sonina síla vznikla podobně jako Váchalův Krvavý román, s láskou k žánru a určitým odstupem k němu”) v mém momentálním rozpoložení a při mém vnímání okolí - čili ryze subjektivně nemá výraznější chybu.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin19.11.2020 20:51The Understate
    "...první vydání jako absolutorní práce na Vyšší odborná škola Václava Hollara..."
    Děj se v průběhu komiksu rozjede a je ukončen jakoby v půlce - doufám v pokračování. Kresbě lze vytknout místy neodpovídající poměry velikostí (např. auta vůči lidem), či anatomicky nesedící napojení končetin, či proporce, ale to opravdu jen okrajově + zde má nepatrná negativní kritika končí. Co je však třeba vyzdvihnout je, dle mého názoru, skvělé zpracování námětu jakožto komiksu. Práce s panely ukázková, místy netradičně volené úhly pohledu, které nevadí plynulým přechodům mezi panely, děj navazuje bez zadrhávání, či skoků - vše krásně plynulé. Scénář co do děje nekomentuji - neberu to jako ukončené (šlo by ev. ohodnotit jako celek někdy v budoucnu), nicméně zohledňuji v hodnocení, kdy bych jinak dal 4*.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin3.11.2020 21:40Rarachárium: Hledání ohně
    Stal jsem se vlastníkem výtisku z prvních deseti. Draco popisované rozpixelování se zde nevyskytuje. Celkově artefakt s ambicemi bibliofílie - autorská koptská vazba a již popisovaný kvalitní papír. V příběhu se opravdu několikrát ztratíme, nebo spíše nečekaně posuneme jinam - viditelně chybí kontrola někým nezaujatým (kdo děj již nezná) - na druhé přečtení mi některé dějové zvraty/zkratky byly jasnější. Není to však nic, co by autorce mělo vzít vítr z plachet a odradit od dalšího! Hodnotím jako monumentální počin hodný pozornosti.
    Závěrem parafrázuji - lze-li, kupte si to. Minimálně zjistíme, jak je to s těmi pixely.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin26.10.2020 20:10Laddugandy
    Těžko to popsat, souhlasím s popisem pode mnou. Jestli to funguje na děti nevím - přeji si, aby ano.. Hodnotím z pozice "dospělého".
  • RadimNemec
    RadimNemec admin11.10.2020 20:13Příběh věčného studenta
    Dal jsem to za podkresu hudby z přiloženého CD - atmosféru ponurosti to jen umocnilo. V knize nejprve přečteme povídku, která je následně zopakována ve formě komiksu. Povídka sama o sobě je silná, sugestivní (pro mě první setkání s autorem), provedení linorytů mi nejdříve vadilo, ale postupem času jsem jim přišel na chuť, až se to překlopilo do závěrečného uznání, že udělat to jinak by už nebylo ono a takto je to ideální. V neposlední řadě je potřeba vyzdvihnout provedení knihy jako takové - kvalitní papír, kvalitní tisk, kvalitní vazba.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin8.10.2020 15:05La Loba
    Neznám okolnosti vydání, ale tohle by se mělo podporovat. Výtvarně velice zdařilé (alespoň mě to sedí), dobře volené barvy, jako komiks to na mě fungovalo. Děj krátký (viz.13 stran), ale užil jsem si to. Těším se na další produkci autorky.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.8.2020 07:25Vynález prof. Kleina
    Pokud údaje na zadní straně nelžou, autorovi v době vzniku bylo 16 - 18 let. Děj i zpracování odpovídá samizdatové produkci z dílny samouka na základce/ střední, kresba je propracovanější než většina této produkce. Dějová linka přeskakuje, jsou patrny momentální nápady, jež jsou okamžitě zapracovány, bez důkladnější přípravy scénáře. Za mě ryzí underground jak má být (samozřejmě úměrně věku tvůrce). Citát z tiráže:
    "Kleina jsem kreslil jen pro své potěšení, v té době bez jakékoliv myšlenky na jeho vydání. Dnes ho po 34 letech představuji čtenářům."
    Popravdě jako artefakt pro kamarády, rodinu - na připomenutí to plní účel více, než jako produkt pro širokou veřejnost.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin13.8.2020 21:03Sexuela
    Osobně mi ani nevadí, že to nemá pokračování - funguje i takto, bez ohledu na "pokračování příště" na konci.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin4.8.2020 14:43Photoman!
    Připomíná mi to fotokomiks z časopisu Bravo. Nejsem cílová skupina, nehodnotím - pokud ano, pak extra body za Marii Retkovou! :-)
  • RadimNemec
    RadimNemec admin2.5.2020 18:52Rumcajs se vrací #03
    Slast - jako ostatně celá trilogie.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin31.3.2020 18:34Space Trashers
    Mě se to strefilo do vkusu a nálady. Pěkně odvedená práce, místama se člověk musí snažit aby pochopil kde je, ale dá se. Zrovna tak se dá i orientace v postavách (orientace v kresbě / podobnost postav níže zmiňovaná) - označil bych to celkově jako "čtenářsky náročnější". A ano, bubliny jsou někde v opačném pořadí, než by člověch intuitivně tušil. Celkově určitě nadprůměr, škoda, že není něco dalšího od zainteresovaných tvůrců.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin27.2.2020 15:54Pokoj
    Mě se to líbilo, vzpomněl jsem si na film Cube - tohle je taková "ultra Cube". Možná mě to zastihlo ve správném rozpoložení. Poctivě odvyprávěné (byť úsečně) a vypointované.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin27.2.2020 15:44Sadida v nebezpečí
    Obsahuje dva příběhy - jeden erotický / pornografický a druhý, zobrazující akční / bojovou scénu. Kresba neurazí, příběh obou jednoduchý - přímočarý. Online hru, na kterou se zde odkazuje neznám a "českou mangu" načtenou nemám, přesto nadprůměr.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.2.2020 15:48Traum: Plod
    Hodnotím celou serii - neotřelá kresba (pro mě dost do Burnse) a slušný, originální námět.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.2.2020 15:48Traum: Na konci cesty křížový
    Hodnotím celou serii - neotřelá kresba (pro mě dost do Burnse) a slušný, originální námět.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.2.2020 15:47Traum: Maják 1
    Hodnotím celou serii - neotřelá kresba (pro mě dost do Burnse) a slušný, originální námět.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin5.2.2020 17:12Nevyžádaný příspěvek
    Básničky dobrý, jednostránkový komiksy na protějších stranách taky. V rámci undergroundu hodně "učesané" a profi provedené.
  • RadimNemec
    Beru to jako underground a líbilo se mi to. Za mě na prvotinu nadprůměr a jo, je co zlepšovat - ale to vždy a zas úplný průšvih to není. Troufám si tvrdit, že se těším na další díl/y.
  • RadimNemec
    Krásné pokračování jedničky. Milé a vtipné.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin30.11.2019 17:10Bylo nebylo
    Za mě - orientováno na děti, výrazná zkratkovitost (která je asi v současnosti žádoucí).
  • RadimNemec
    RadimNemec admin24.11.2019 19:27Skutečný příběh Cílka a Lídy
    Dílo Františka Skály inspirovalo Jana Svěráka při tvorbě "Kuky se vrací". Ohledně komiksu vypichuji za mě pěkně zvládlé pohybové scény.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.11.2019 18:19Struska
    Za mě ilustrovaná básnická sbírka - či spíše několik sbírek. Osobně jako komiks vnímám menšinu z doprovodných ilustrací. Jako básnická sbírka se mi to i líbilo, jako komiks to nevnímám (max. 4 -5 stripů). Tudíž v rámci zdejší databáze nehodnotím.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin17.11.2019 16:44Generace 89
    Prokůpek - čili asi netřeba nic dodávat. Upřímně bych snesl více textu - ale to je čistě subjektivní. Obsahuje řadu věcí, které buďto nevyšly, nebo v neúplné podobě.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin21.10.2019 20:09Avatar: Tsu'tejův příběh
    Působí to na mě jako bonusový materiál, nedivil bych se, kdyby to bylo přibalené k nejaké edici DVD / BluRay.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin16.8.2019 08:23Lovecká sezona
    Komiksy: Příhody lovce Silvestra, Poslední leč a Pátý jezdec jednostránkové, Čtyřlístek vrací úder devítistránkový - s ohledem na formát publikace tištěno po dvou stránkách vedle sebe. Zbytek tvoří bohatá dokumentace obrazů a rozhodně zajímavé komentáře / odborné texty. Vřele doporučuji!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin29.2. 17:00Pindárna
    Zakázat anonymizující nicky!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.2. 17:20* Připomínky a návrhy
    GavlaDan: hotovo, díky
  • RadimNemec
    RadimNemec admin12.2. 08:03Sběratelský klub
    Asi to není celé komiksové, ale Karel Jerie mě upozornil na tohle:
    https://www.donio.cz/ustava
    Tka kdyby to někoho zaujalo....
  • RadimNemec
    RadimNemec admin5.2. 17:51Pindárna
    seneke: soundtrank byl u https://comicsdb.cz/comics/3802/pribeh-vecneho-studenta
  • RadimNemec
    RadimNemec admin27.1. 08:22* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi: Mělo by to být.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin27.1. 08:01* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi: kouknu na to, možná tam toho bude víc...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin11.1. 14:00Srazy, cony, festivaly
    Teď se modlím, aby už nebyly lístky, jinak tam - po zde avizovaných kostýmech - budu muset jít!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin9.1. 18:13* Připomínky a návrhy
    Seneke díky!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin5.12.2023 10:10* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi: díky, víme, je to v řešení
  • RadimNemec
    RadimNemec admin20.11.2023 18:42* Připomínky a návrhy
    Ter: díky, je to tam...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin20.11.2023 17:25* Připomínky a návrhy
    Ter: máme u toho (mimo jiné) i poznámku o potřebě přeskenování obálky.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin17.11.2023 05:46* Připomínky a návrhy
    Ter: podle EAN nejde dohledat. Má to nějakou tiráž?
  • RadimNemec
    RadimNemec admin4.10.2023 07:18* Připomínky a návrhy
    Trip: opraveno, díky!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin3.10.2023 12:20* Připomínky a návrhy
    radek: koukám, díky - měl jsem neaktuální informace...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin3.10.2023 10:54* Připomínky a návrhy
    Největší pecka je, že Ústav pro jazyk český by nám vysvětlil, že se přechyluje. Takže Coco Chanelová apod. Mě se to taky nelíbí, ale je na to "norma".
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.9.2023 16:38Filmový a hudební klub
    seneke: Třeba tady je to k vidění.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin23.8.2023 13:09Pindárna
    V kolik začínají "grupáče" na Crweconu? Přijde mi, že přicházím i odcházím brzo...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin25.7.2023 12:28Slevy, výprodeje, bazary
    A to dokonce i č.6 s legendárním detektivem Kučerou od Dana Černého. Povinnost pro každého!!!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.7.2023 21:25* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi: opraveno, díky
  • RadimNemec
    RadimNemec admin10.7.2023 21:49Pindárna
    Trip: V hlavičce je "Foxter uvádí slovenský komiks", odtud nejspíše název série - Slovenské komiksy. Co tam napíše autor neovlivníme, název série je spíše označením skupiny komiksů, které spolu něčím souvisí. Původně to vzniklo ve slovenštině, pak vyšlo jako překlad do češtiny. Překladové věci v databézi jsou, to je v pořádku. Vše je, jak má být.
    Na formách označování univerz, edic, serií apod. se v zákulisí intenzivně pracuje, zde na fóru v sekci "Připomínky a návrhy" několikrát probíráno. V nové verzi databáze budou v tomto změny - doufáme, že k lepšímu.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin4.7.2023 06:41* Připomínky a návrhy
    VanTom: opraveno, díky
  • RadimNemec
    RadimNemec admin19.6.2023 09:51* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: Někdo na to koukne, díky za info
    edit: opraveno
  • RadimNemec
    RadimNemec admin15.6.2023 06:53Art
    Omluva za vtípky - já myslel, že už dřív a ono - koukám - 12.6.2023, nějak mě to minulo. Takže díky za skvělou práci a R.I.P.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin14.6.2023 17:14Art
    ...takže Spider-man je ukončená série?!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin11.6.2023 08:54* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: hotovo, díky za info!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin23.5.2023 11:24Slevy, výprodeje, bazary
    Těžko si nepředstavit, že větší množství kusů nebude nějaký překupník - škoda...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.5.2023 06:29Sběratelský klub
    Dane, díky za info. BTW psal jsem si o něj přes messenger, ale nereagoval jsi... :-)
  • RadimNemec
    RadimNemec admin17.5.2023 16:58* Připomínky a návrhy
    Go West je rozpracované, ladí se detaily.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin17.5.2023 14:13* Připomínky a návrhy
    Rok plže mám na poště - dnes, nebo nejpozději zítra vyzvednu a nahodím.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin26.3.2023 10:59* Připomínky a návrhy
    karl173: Díky za echo.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin28.2.2023 04:55Art
    Zack: prvni me napadl Geof Darrow
  • RadimNemec
    RadimNemec admin24.2.2023 21:48* Připomínky a návrhy
    Batman zapsano, diky.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.12.2022 22:00* Připomínky a návrhy
    Thx
  • RadimNemec
  • RadimNemec
    RadimNemec admin8.12.2022 18:49Sběratelský klub
    Alfi: Abych ušetřil Zackovi psaní a mazání reakcí před odesláním, osmělím se reagovat na jeho obranu. To, co jsi napsal není v rozporu s tím, co napsal on. Dělíme nákup zboží pro osobní (s)potřebu a nákup za účelem dalšího prodeje.
  • RadimNemec
  • RadimNemec
    RadimNemec admin6.12.2022 07:40Pindárna
    Nezapomínat na Pu Erh!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin26.11.2022 05:47Pindárna
    Pravda vyšla najevo!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.11.2022 16:40Srazy, cony, festivaly
    Zack: já se chystám
  • RadimNemec
    RadimNemec admin14.11.2022 17:19* Připomínky a návrhy
    Kruan to na zadních deskách má, zadáno (Galerie českých komiksů).
  • RadimNemec
    RadimNemec admin14.11.2022 12:11* Připomínky a návrhy
    Na Kruana kouknu doma. U Junac.srdce jsem doplnoval 'sveta' na konci - to jim tsky chybelo, tohle jsem prehlidnul, diky...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin23.10.2022 18:13Slevy, výprodeje, bazary
    Mikei: jednou jsem chtěl, aby mi započítali nákup u Luxoru a nešlo to - je to zvlášť (aspoň tedy bylo...).
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.10.2022 08:01Nakupujeme venku
    Zack: tvoje déja vu poznámka ve mě spustila tohle: navrhuji využít nějakou vyspělejší neuronovou síť, která by vyhledávala podobné odpovědi a odpovídala. Ev. nějaký dražší chatbot. A založit nové vlákno (jak jinak) - něco jako "studnice moudra" - chatbota, nebo AI zapřít, založit fiktivní nick ověnčený akademickými tituly a pár lidí (zejména z jiných vláken) by se tam "uklidilo". Ty diskuse bych si rád četl...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.10.2022 18:44Art
    Ten Repin je dohledatelný jako "Sadko v Podvodnom tsarstve".
  • RadimNemec
    RadimNemec admin14.10.2022 00:13Pindárna
    baatcha: pak se podel o odpoved
  • RadimNemec
    RadimNemec admin7.10.2022 19:01* Připomínky a návrhy
    Darth: ty autory jsem měl doplnit po příchodu z práce, leč hlídáme děti a sednul jsem k tomu až teď. Bylo to domluveno s Fryem....
  • RadimNemec
    RadimNemec admin6.10.2022 10:36* Připomínky a návrhy
    Osobně se těším na obal od pasty Tuti-Frut - možná i kvůli tomu jsem do databáze vstoupil...
    https://zahady.info/wp-content/uploads/2018/03/Planet%C3%A1rik-Tuti.jpg
  • RadimNemec
    RadimNemec admin6.10.2022 09:36* Připomínky a návrhy
    oops, já myslel, že jsme v pindárně, sorry. Jinak bych asi zopakoval, co učž jsem napsal... :-)
  • RadimNemec
    RadimNemec admin6.10.2022 06:50* Připomínky a návrhy
    yogi: U mě Medvěd jako komiks obstojí. Je to individuální - míra imaginace je u každého jiná. Tohle určování co ano a co ne nelze objektivizovat (jako ostatně nic / máloco)...
  • RadimNemec
    RadimNemec admin26.9.2022 17:16Sběratelský klub
    deefha: a pěkně vymyslel to balení v deskách...
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1289 (cca 431936 Kč)
Mám: 1974 (cca 656129 Kč)
Chci: 345 (cca 85728 Kč)
Sháním: 135 (cca 15083 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 6 (cca 6686 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0