• JohnyG
    Když se sejde námět, který na zajímavé postavy, nečekané zvraty a dechberoucí prostřední rozhodně netrpí s šikovným kreslířem, je to prostě paráda. Úžasné scenérie třeba Orlího hnízda si člověk prostě jen užasle prohlíží dlouhé sekundy, než se odhodlá zrak posunout k dalšímu panelu. Je pravda, že množství postav a složité vztahy mezi nimi trochu komplikují rychlý průlet bookem, ale stejně dokázali tvůrci překlopit komplexnost díla G. R. R. Martina do tak malého prostoru skutečně výborně. Není to komiks, ale grafický román se všemi plusy i mínusy. Dali si ale záležet, aby vyzdvihli to podstatné a divácky atraktivní. To dokládá i ukázka v bonusech, kde ukazují postup tvorby od knižního textu do obrazu a bublin.
  • JohnyG
    Jako rychlá prostoduchá akční jednohubka to funguje dobře, což je ostatně to jediný, co se od tohoto komiksu dalo očekávat. Harley si nakonci trochu zamagoří s Jokerovým zbytkem a propojí tak děj s jinou řadou. Kresba je klasicky pěknej mainstream, ve kterým hromada antihrdinů s bombou v krku zajišťuje rychlé umírání hromady jiných postav. Proč ne.
  • JohnyG
    JohnyG10.8.2018 13:36Batman: Rok jedna
    Na tolik vyzdvihovaný komiks jsem se těšil. Jenže kresba z minulého století a nedotažený příběh tomu v mém soukromém hodnocení strhly dvě hvězdičky. Drží to příběh a hlavně poručík Jim. Gordonova linka je dobrá, skutečně má pár silných momentů a jeho charakter není plochý. Horší je to s Batmanem, v jeho vývoji byly skoky a mezery. Bruceovy pochybnosti a ostýchavé první pokusy byly fajn, ale chyběla tomu plynulost a gradace. Konec to vlastně ani nemá, respektive velice otevřený. Listoval jsem a hledal další sešit, protože mi přišlo, že to musí pokračovat. V knize navíc zbývalo ještě asi 30 stran. Bohužel to byly jen bonusy.
  • JohnyG
    Postapo Batman zněl jako hotovej sen, ale výsledek mě trochu zklamal. Barvy jako po požití LSD, jen na málo stránkách není batman růžovo-fialový s tyrkysovým pozadím. A z města bez proudu šlo teda určitě vytřískat víc atmosféry, tím spíš u postavy Batmana, která k temným vyprávěním rozhodně sedí. Doktor Smrt je nechuťák a Riddler zase mazanej zmetek, ale pořád to byl ohledně zábavy takovej průměr, kterej bych si asi znovu přečíst nechtěl.
  • JohnyG
    Tenhle kousek si sice udržuje pořád leccos z toho, co je na týhle dospělácký řadě Punishera nejlepší (kruťárny bez cenzury, výborná kresba, hustý repliky), ale oproti dvěma předchozím dílům je hrozně ukecanej. Místama mě to fakt nudilo, málo akce a jen se donekonečna sledovalo, jak si všechny 4 gangy vyměňujou urážky. I to pokosení na palubě trvalo nějak krátko a Punisher neměl dost prostoru na svoje řádění. Zápletka byla sice nakonec prostá a pár hustejch scén tam bylo, ale ta složitá vztahová síť mezi hromadou cizích postav to celý zabila a z obvyklý Punisherovský dechberoucí akce udělala dokumentární sondu do irskýho podsvětí.
  • JohnyG
    JohnyG4.8.2018 15:36Punisher MAX #01: Na začátku
    Bomba, prostě hodně hustý čtení s parádní kresbou a postavou, která se je cynickej kafemlejnek na mrtvoly. Po zdech stříkaj mozky a on si přitom úplně klidně jede svoje syrový vnitřní monology a vy nevíte, jestli mu ten důvod zabíjení ještě žerete, nebo je to prostě už jenom úplnej magor, kterýho cupování lidí kulometem prostě baví a jinak by nevěděl, co s časem. Vždycky překvapí nějakým originálním postupem, takže tak jak tak je to velká zábava.
  • JohnyG
    Bylo především zbytečně děsně, ale děsně sprostý. Třeba v MAX Punisherovský řadě se občas prohodí sprosťárna a sedí to, ale tady to bylo účelově přecpaný všema existujícíma sprostejma slovama a bylo mi z toho nedobře. Příběh mě nechytil, překombinovaný, divný. Kresba slabší. Ennis jo, ale Preacher ne.
  • JohnyG
    Capullovu kresbu prostě můžu. Je radost na to koukat. Příběh je mnohem komornější, bez odboček a retrospektiv. Joker nahodil opět slušnou atmosféru - jeho motivace a průpovídky sice nedávají mnohde vůbec smysl, ale je to Joker, vyšinutý magor, takže proč by to vlastně mělo dávat smysl? Jenže jsem čekal celou dobu, že ty střípky úchyláren jako jsou zapálení koně a tancující dozorci do sebe nakonec zapadnou... a ono nic. Spíš je to taková přehlídka nesouvisejících nápadů. Atmosféra a kresba to vyváží na 4*.
  • JohnyG
    JohnyG1.8.2018 12:29Zaklínač #02: Liščí děti
    Za mě lepší, než Skleněný dům. Kresba je pořád pěkná, ale příběh je lepší než u prvního dílu. Asi kvůli tomu, že vychází z knížky Bouřková sezóna, takže dává alespoň trochu smysl a obsahuje nějaký charakter u postav. Ten příběh jsem četl předtím v knize, v komiksu je pár odboček navíc, aby se tam mohly nacpat další příšery. Pohyb na světle, kde je menší prostor pro temnou a stísněnou atmosféru se vyvažuje stísněným prostorem lodi a úzkých říčních koryt plných bažinatých výjevů.
  • JohnyG
    Oproti Sovímu tribunálu mírně slabší. Asi už nefungoval WOW efekt z Pařátů. Taky tam bylo víc vsuvek s dalšími postavami a retrospekce, která zatím nikam nevedla. I tak to je ale pořád parádní komiks s výbornou kresbou a místy krásně vymodelovanou atmosférou.
  • JohnyG
    JohnyG30.7.2018 12:22Punisher I.
    Musím říct, že třeba oproti vynikajícímu "Punisher MAX #00: Od kolébky do hrobu" to byla pěkná nuda. Příběh byl přímočará vyvražďovačka, prostě střílečka bez atmosféry a ani ti lední medvědi to zachránit nemůžou. Ani kresba za moc nestála, četl jsem to na několikrát, abych si to mohl odškrtnout ze seznamu. Škoda, protože Punisher je borec.
  • JohnyG
    MA-SA-KR! Říkal jsem si, jestli je legální takovej hustej komiks vůbec prodávat mladším 18 let. Příběhy z Vietnamu a vězení jsou výborný. Jak vylikvidoval toho malýho generála bylo krásný, ale takovejch momentů bylo víc. Kresba skvělá, barvy luxusní. Rozstříkající se hlava, střeva ven, prostě nasyrovo. Zvlášť to superrealistický ztvárnění pak ve vazbě, to už bylo jako film spíš. To odhodlání, to se Punisherovi prostě musí nechat.Třetí příběh o mafiánským synkovi měl uspokojivě krutej konec, kresba oldschool, ale alespoň to bylo krátký. Příběh postapo mě nějak nedostal, asi to bylo kresbou, která byla prostě podprůměrná. Nicméně 80 % komiksou jsou vynikající nekorektní zábava, kde Punisher krutě nakládal.
  • JohnyG
    JohnyG25.7.2018 12:02Green Arrow: Rok jedna
    Moc příjemný komiks. Kresba je jednoduchá, ale záměrně - nesoustředí se na detail a tak jsou celé plochy často jednobarevné podle prostředí (žluté na pobřeží, zelené v džungli, modré, fialové apod....). To je opravdu zajímavá práce s barvami a atmosférou. Příběh je nenáročný, přímý a celkem svižný. Jasně, natrénovat tak precizní lukostřelbu, aby se trefil do hlavně, to by trvalo léta. Šípů by musel mít v toulci tak 60 a taky přestřelení lana, na kterém visí kovový kontejner by takovým ručně udělaným šípem asi neklaplo. Ale přes to všechno je to uvěřitelný hrdina, což to se mi líbí. Spratek, který se probral právě včas na to, aby nakopal zadek drogovému kartelu ve slušně akčním podání. Origin Arrowa je ale prostý všech vazeb na další postavy (Black Canary, Oliverova rodina...) kromě jeho tělesného strážce Hacketta. Škoda, že to nebylo delší. Trochu mi vadil skok z ostrova do města, kde by si to zasloužilo víc vysvětlujícího monologu, který nás provázel celým komiksem. Zábavné čtení za plný počet.
  • JohnyG
    Super start mého oblíbence, samozvance v zelené kápi. Na Rebirth určitě nadprůměrný komiks. Kresba i práce s panely se mi moc líbila. Záporáci jsou správně zlověstní a příběh nemá moc hluchých míst. Tahle série má slušně našlápnuto a snad si udrží laťku. Arrow je sražen párkrát na kolena a zase se vzmáhá. Škoda, že zatočil se záporáky na konci komiksu příliš rychle, o pár stran akce navíc bych uvítal. Pokud bych měl vytknout pár momentů, tak to, jak se Arrow zná a současně nezná v Black Canary, což je asi podivný důsledek restartu DC světa. Taky některé postavy měnily moc rychle strany bez následků na jejich psychiku. No a pak poslední stránka, to jako vážně? Dost velká náhoda, ne? Nebo se to později rozumně vysvětlí? Uvidíme, protože další díl si určitě pořídím.
  • JohnyG
    Parádní. Jak Batman začínál přicházet o rozum a začly se otáčet stránky na stranu a vzhůru nohama, to mě dostalo. V komiksu bylo i pár pěkných případů, kdy gradovalo napětí několik panelů s Batmanovým vnitřním monologem, aby po otočení stránky přišel zvrat nebo nečekaný úder. Četlo se to jedním dechem, správně ponurá atmosféra a skvělí záporáci. Není co dodat, skutečně jeden z nejlepších (nejen Batmanovských) komiksů.
  • JohnyG
    Nějak jsem si nemohl zvyknout, že to nebylo barevné, asi ještě nejsem dost vyspělý komiksák. V mnoha scénách by to podle mě dostalo v barvách úplně jiný drive. Skoro jsem měl chuť vzít pastelky a trochu to vylepšit. Jinak příběh je samozřejmě super, stejně jako seriál.
  • JohnyG
    JohnyG18.7.2018 14:38Star Wars Magazín 2018/03
    • První sešit perfektní. Líbí se mi pohled z druhé strany a popis motivace seržanta komanda SKAR. Grafika sice trochu jednodušší, ale v pohodě. Parádní akční jednohubka.
    • Druhý sešit mi přišel slabší. Zase si tolik neujíždím na vztahové hře mezi Hanem a Leiou a trochu mi vadí, jak je Luke neprůstřelnej king. Pořád se na to dá koukat, ale ty vesmírné bitvy na mě působily počítačovou kresbou tak nějak dětsky.
  • JohnyG
    JohnyG18.7.2018 14:01Zaklínač #01: Skleněný dům
    Pěkné pokoukání, což byl nejspíš hlavní záměr. Proto se asi v komiksu vyskutuje řada nestvůr, i když dějově tam jsou celkem zbytečné. V domě se to pak trochu táhlo s dějem, ale jinak pěkný komiks s dobrou atmosférou a parádní kresbou v temných odstínech. Jako fanoušek Geralta jsem ochotný odpustit komiksu trošku z té logické díry v příběhu a užít si jeho zvrat, ale hlavně všechny ty akční scény.
  • JohnyG
    Tahle řada mi sedla mnohem víc než sólo rebirth Batman. Účast širší Batrodiny udělala radost, i když se ne všichni měli šanci úplně projevit. Kresba mi přišla hezká. Ano je mainstreamová, ano do historie komiksu se nezapíše, ale kouká se na to hezky. Přišla trochu nejednotná práce s panely: někde jedou po dvoustraně a někde po jedné. Občas se mi tak stalo, že jsem to četl špatně a vyspoileroval jsem si děj. Příběh ujde (logika trochu kulhá, ale alespoň nenaštve a nekopíruje to samé dokola), atmosféru si to uchovalo a celkově se tak těším na další díl.
  • JohnyG
    Nechal jsem se strhnout marketingovou vlnou Rebirthu a začal jsem jako nový čtenář komiksů od Batmana, který je mi ze všech DC spolu s Arrowem nejbližší. Označení "Ideální start pro nové čtenáře" je fakt zavádějící. Žádné alespoň naznačené pozadí postav, výchozí situace nebo uvedení trochu do obrazu, o co jde, mě bohužel nečekalo. Chytl bych se v obvyklých antagonistech jako je Joker, ale místo toho se tam řeší noví hrdinové Gotham a Gotham girl. Jejich vývoj mi přišel příliš rychlý a nelogický. Batmanovský Gotham se mi líbí právě svou uvěřitelností, tyhle kopie supermana mi tam nesedí. Ke konci se objevilo ještě pár záporáků, které jsem ale neznal a jejich 3 panely v celém sešitu mi nedávali ani trochu smysl. Děj byl slabší a tak zůstává jen hezká grafická stránka, které jako komiksový nováček a tím i méně náročný uživatel, nemám, co vytknout. Za plus jde označit relativně nízkou cenu (kupoval jsem za 269 Kč). Závěrem: chci si udržet naději, že to byl jen první výkop a celý run nebude ztrátou peněz a času.
  • JohnyG
    JohnyG15.4.2019Prodám
    Ahoj, prodám:

    Batman #01: Já jsem Gotham (paperback)................................200,- Kč
    Živí mrtví #01: Staré dobré časy.................................................200 Kč

    7240808225
    Olomouc, Přerov, Brno, Znojmo nebo poštou.
  • JohnyG
    JohnyG30.1.2019Prodám
    Batman #01: Já jsem Gotham (Znovuzrození hrdinů DC, paperback, 2018) 200,- Kč
    Živí mrtví #01: Staré dobré časy 200,- Kč

    Olomouc, Brno, Přerov, Znojmo
    jan.j.havelka@gmail.com, 724 080 225
  • JohnyG
    JohnyG16.10.2018Prodám
    Ahoj,

    prodám Rebirthové komiksy, osobní převzetí Olomouc, Brno, Znojmo, Přerov nebo poštou:

    Znovuzrození hrdinů DC: Batman #01: Já jsem Gotham (paperback)....................................210 Kč
    Znovuzrození hrdinů DC: Green Arrow #01: Život a smrt Olivera Queena (paperback).........220 Kč
    Živí mrtví #01: Staré dobré časy.............................................................................................200 Kč
    tři díly Star Wars Magazín 2018 (03 /04 /05)...........................................................................130 Kč

    telefon 724 080 225
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 176 (cca 69855 Kč)
Mám: 10 (cca 3150 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 2 (cca 598 Kč)
Osobní: 28 (cca 14463 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0