• Hokejový_Svaz
    Asi už ve mně dávno vyprchal ten var ze Sin City, který jsem v sobě měl, když jsem před dvěma lety dočetl první díl s Marvem v hl. roli ještě ve druhém vydání. Potom jsem rok čekal na znovuvydání 2. a 3. dílu, kde ten var ve mně ještě byl a dokázal jsem ocenit oba dva díly, byť za mě jednička je furt nejlepší. A neustále jsem slýchával, jak spousta lidí miluje 4. díl, že je pro ně to nejlepší, co v Sin City sérii vyšlo, no a opět o rok později jsme tu. Pořád je to úžasný komiks s naprosto úžasnou kresbou (ozvláštněnou tentokrát o žlutou barvičku) a hodně úžasným a šíleným scénářem, ale tak nějak se neubráním pocitu, že tohle už jsem viděl v předchozích dílech. Drsný hrdina - check. Odporný záporák (tentokrát i na venek) - check. Všechno se děje kvůli ženské - check. (Ba)Sin City je zkorumpované a nedá se v něm žít jako slušňák - check. Finální souboj na farmě - check. Tady Miller jede podle osvědčeného receptu, akorát to víc okořeňuje a pořád to dokáže mistrovsky, kdy jsem furt cítil tu atmosféru, Hartiganův infarkt, smrad Žlutého Parchanta, každou ránu a výstřel, takže pořád Miller ve vrcholné formě, ale už jsem z toho neměl takový WOW efekt, jako když jsem tenkrát před dvěma lety přečetl jedničku. A tím se trochu dostávám k Velké tučné zabijačce (3. díl), který jsem před rokem označil za nejslabší z toho, co jsem do té chvíle četl ze Sin City a s dovolením bych si dovolil tohle stanovisko přehodnotit, protože za tu dobu jsem se k tomu párkrát vrátil a začalo se mi to líbit víc a víc a teď díky 4. dílu oceňuju, jak byla Velká tučná zabijačka rozdílná (víceméně i dvojka byla, ale trojka se mi zalíbila víc) a víc šílená (ať už se bavíme o postavě Miho, Dwightův rozhovor s mrtvolou Jackieho, nebo finální tučné zabijačky). Ten žlutej parchant pořád patří mezi ty top ze Sin City, ale nejsem nakonec z něho tak odvařený, jak jsem si původně myslel.
  • Hokejový_Svaz
    Povedené finále Zdarskyho minisérie Spectacular Spider-Mana. Dokončení hlavního příběhu rozjetého už v prvním čísle, který nebyl nějak přelomový, ale postavy to vždycky zvedaly o úroveň výš. Nejinak je tomu i zde. Dva předposlední sešity se Sandmanem byly krásné, ale na můj vkus si tam Chip dovolil až moc těch svých scifáren, ale budiž. Poslední číslo to všechno vyhrává a jde v mých očích o nejlepší dosavadní Zdarskyho práci. Kreslíři Kubert, Bachalo a nakonec samotný Zdarsky svoji kresbou krásně vykreslili tento příběh.
  • Hokejový_Svaz
    Tak jsem si až dnes uvědomil, že jsem na tuhle lahůdku nic nenapsal. No, je načase to napravit. Tohle je za mě nejlepší kousek, který ve výběru vyšel. Ano jsem si vědom, že je to hodně nepopulární, ale já už takový zkrátka jsem a tohle mě hodně zasáhlo a potěšilo. Celé to táhne chemie mezi Spider-Manem a Black Cat. Black Cat miluju od chvíle, kdy jsem ji poprvé viděl v 90. seriálu a i když zastávám názor, že Spideyho největší láskou bude vždy Mary Jane, tak zkrátka mám pro Black Cat slabost, protože mi ukradla srdce. Hodně se mi líbí, že Kevin Smith nezapomíná na to, že Spidey má s Black Cat nějakou historii a proto ta jejich chemie a dynamika byla tak úžasná v tomhle komiksu. Taky mu dávám obrovské plus za to, že nechal Black Cat dospět a už to není to snící dítko v dospělém těle, které touží jenom po akci a po vzrušení. A hodně se mi líbí, že měl koule a nebál se víc vykreslit její minulost a nebrat si s ní servítky. Díky tomu už nepůsobí jako taková neohrožená Femme Fatale, ale postava, která je najednou lidštější, líbivější a je daleko snazší se s ní sžít. A ani Spider-Man nezůstává pozadu, který tu má ať už s ní nebo sám naprosto skvělé momenty a to mluvím, jak o jejich posledním dialogu nebo ta scéna na mostě, která byla skvělá. Manželé Dodsonovi to už jenom podtrhli vynikající kresbou a barvami a na všechno (hlavně na ženy ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) se kouká úžasně. Za mě plný počet a nejlepší kousek, který ve výběru vyšel!!!

  • Hokejový_Svaz
    Hokejový_Svaz13.4.2021 14:09Wonder Woman: Mrtvá Země
    Asi jsem se zamiloval. Tohle bylo výborné a musím tomu dát bod navíc, jelikož mně to zvrátilo veškeré pochybnosti o tom, že dostanu čistou rubačku s Wonder Woman, která nebude dělat nic jiného než jenom řezat nukleární potvory. O to víc jsem byl mile překvapen, jak moc se příběh soustředil na její charakter a na celou její ideologii, kterou je Wonderka známá. Hodně se mi taky líbilo, jak ten komiks ve mně po dlouhé době dokázal vyvolat nějaké pocity a to konkrétně úzkost, ale také zahřátí u srdce. I pro lidi, kteří Wonder Woman neznají je tohle fajn způsob, jak se s touhle postavou seznámit, protože se tu o ní dozvědí všechno, co je potřeba a byť to je necanonický příběh, tak ten její charakter a ideologie platí i v canonických komiksech. Třešničkou na dortu byla líbivá kresba, ve které se mi jednou nebo dvakrát stalo, že jsem se úplně nezorientoval, ale jinak je bezchybná a perfektně k tomu pasuje. Za mě plný počet, byť to není žádné mistrovské dílo, ale najdete tu všechno, co od Wonder Woman očekáváte.
  • Hokejový_Svaz
    Hokejový_Svaz10.4.2021 19:16Batman: Bílý rytíř
    No na to, jak všichni říkali, jak je to strašně boží, tak úplně není. Nápad je velmi zajímavý, udělat z Jokera hrdinu a z Batmana toho zlého. Ale přeci jenom pokud už člověk zná Batmanské příběhy a je jedno z jaké doby, alternativních realit, komiksů, filmů, her aj., tak už ho to přeci jen ničím neoslní. Je to hodně cílené na ty die hard fanoušky Batmana, protože zde najdete hodně odkazů a easter eggů, což je fajn, ale příběh podle mě postrádá lepší postavy, aby to bylo dokonalé. V příběhu jich totiž figuruje celkem dost a asi pouze čtvrtina z nich dostane nějaké větší prokreslení. Většina tam právě je, aby plnila tu svoji roli ve scénáři, ale nějaké větší polidštění nebo porozumění jim přeci jen schází. A ano tady by se dalo argumentovat právě tím, že tyhle postavy už známe z těch jiných příběhů, ale přeci jenom, když je tohle opět jiný svět a je vám tady ukázáno a řečeno, že některé věci se tady staly jinak než jak je znáte, tak jsem prostě v sobě měl tu potřebu vědět, proč ty postavy jednají, tak jak jednají, proč podporují toho koho podporují, anebo naopak už nehodlají nadále podporovat toho koho podporovali. Navíc celá zápletka se vyřeší už tak nějak předvídatelně, což je prostě škoda a ubírá to tomuhle příběhu na zajímavosti, zvlášť když už po xté musím číst o fyzické záchraně Gothamu. Ale jsou tu fajn, občas i originální nápady a samozřejmě k tomu musím připočíst Murphyho nádhernou kresbu a tak tomu dám ty čtyři hvězdičky, ale přeci jen s odřenýma ušima. Cítím, že tady se mohla zrodit další úžasná klasika, ale tohle by podle mě platilo někdy v 80. nebo 90. letech.
  • Hokejový_Svaz
    Na rozdíl od minulého dílu, tady mi Dwight sednul víc, ale Marva zkrátka nikdo asi jen tak nenahradí. Tentokrát to spíš sází na akci a na pořádný masakr a i když se to pořád krásně čte a krásně se na to kouká, tak je to zatím nejslabší ze všech tří co jsem momentálně četl. Každopádně ostudu to rozhodně nedělá a dokáže to udržet krok se svýma předcůdcema.
  • Hokejový_Svaz
    Frank Miller je prostě nejlepší. Kresba je prostě nádherná jako u minulého dílu. Zápletka dobře udělaná, atmosféru to má úžasnou, příběh jak by smet a menší role Marva a lehké propojení s předchozím dílem je úžasné. Trochu to zaskřípalo u mě u hlavního hrdiny Dwighta, který mě zkrátka nebavil tolik jako Marv.
  • Hokejový_Svaz
    Hokejový_Svaz17.4.2020 19:40Komiksový výběr Spider-Man #013: Noir
    Kdybych měl někdy vytvořit menší seznam pro někoho, kdo by si chtěl přečíst jen to nejlepší co vyšlo/vyjde v tomhle kompletu, tak rozhodně tam zařadím i Spider-Man Noir. Vyhrává to hlavně ten první čtyřdílný příběh, kde je to nejvíc natlakované zvraty, úžasnou atmosférou, a hodně to připomíná staré dobré gangsterky z období prohibice. Druhý příběh už na můj vkus se zbytečně snaží tlačit nácky do děje, což je sice pochopitelné, když se to odehrává ve 30. letech, ale přeci jen, kdyby se spíš drželi opět té přízemnější úžasné gangsterky, tak by to bylo skutečně to nejlepší co v kompletu vyšlo. Záporáci jsou zde ztvárnění výborně (až na Connorse) a Spidey mě tady hodně baví, cynický kluk se srdcem na správném místě.
  • Hokejový_Svaz
    Hokejový_Svaz27.9.2019 23:07Avengers #02: Světové turné
    Na to jak měl komiks suprový začátek, tak se to hodně rychle začalo kazit. Ty vztahy a interakce mezi těmi postavami jsou fakt super a drží tenhle komiks aspoň v tom nadprůměru. Dokonce i první sešit s pravěkým Ghost Riderem, je fakt super a to jsem si myslel, že to bude nejslabší část, a i linka s Namorem, taky nebyla k zahození. Ale ke konci se to zbytečně zvrtne v podobě mixování až moc postav (ještě k tomu to jsou B-čkové až C-čkové postavy) na jednou, mixování několik dějových linek na jednou a zbytečné superhrdinské politikaření nebo jak jinak to mám nazvat. Místy je to až moc ukecané, což by mi nevadilo, kdyby to však nebylo ukecané během akčních sekvencích. Kresba je hodně hezká, vystřídá se tam pár kreslířů, ale každý to má nakreslené suprově a po téhle stránce je to špica. Bohužel kresba to nezachrání. Dám tomu 3* s nadějí, že další díl už bude lepší a zábavnější.
  • Hokejový_Svaz
    Úžasná atmosféra, nádherná kresba, dobrá akce, sympatický hlavní hrdina, všude sexy ženské a navíc je to od Franka Millera. Co víc si přát od komiksové kriminálky.
  • Hokejový_Svaz
    Hokejový_Svaz29.4.2019 09:26Avengers #01: Poslední návštěva
    V celku pohodový komiks. Je pravda, že nováček se asi moc chytat nebude, pokud aspoň trochu nezná události, které v MARVELU před tímhle probíhali. Ale postavy jsou fajn, zápletka je možná trochu moc, ale to já mám rád. Chybí možná trochu více interakce mezi postavami, ale kresba super, akce super, scénář v pohodě, za mě skvělé. Za mě 8/10
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 63 (cca 24031 Kč)
Mám: 36 (cca 14188 Kč)
Chci: 4 (cca 1096 Kč)
Sháním: 4 (cca 1096 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0