• Lenka.Vílka
    Lenka.Vílka25.10.2020 14:10Punisher MAX #04: Bez domova
    Pokaždé, když vezmu do ruky na první čtení knihu, o které vím, že je to poslední díl série, je to prostě zvláštní. A s knihou Bez domova to nebylo jiné. Už tak trochu byla jiná celé série. Těšila jsem, že si užiju. A to se stalo. Bez domova je totiž hořkosladkým koncem série o Punisherovi...

    ("Já jsem jen jeden starý chlap. Jenom Punisher bez arzenálu. Musím ho přimět, aby šel za mnou. Ať to stojí, co to stojí. Ať to stojí cokoliv.")

    Frank má plán. Jasný a zřetelný. A jde si za ním. Leč cesta je to trochu náročná. Sám a bez prostředků odhodlaný zabít Fiska. A jde na to po svém.

    Stejně na tom je i Vanessa, která na to jde taky po svém. I kdyby to znamenalo, spojit se s Elektrou. Teda, Vanessa je jedna ruka s Rukou, ale pečlivě si vybere s kým se následně spojit :O

    Ano, závěr, kdy se všechny proměnné tedy sejdou na jednom místě při závěrečném zúčtování, je nádherný. Které musí skončit v krvi a něčí smrtí. Otázkou je tedy čí...

    ("Jenom mi slib, že se vrátíš domů.")

    Kniha obsahuje několik flashbacků, které dokreslují Franka, jeho život a jeho hlavu. To mě dostalo stejně jako celá kniha. Stejně jako její konec...

    ...protože ten poslední sešit mě dostal mnohem víc, než jsem si byla původně schopná připustit (vážně, potvrzení, že jsem měkoň). Bylo to nádherný. Jeden by nevěřil, že tenhle materiál zvládne tak silně zaútočit na emoce (asi jsem měkoň), ale bylo to fakt náročný. To jde za Aaronem, to on umí.

    Rozhodně bych si ten doslov od Aarona nechala podepsat, protože je dokonalou tečkou a vzdání holdu (proto je podle mě blbost porovnávat Ennis versus Aaron), ale já prostě na valentýna dovolenou nedostanu. Tak posílám pozdrav pěti hvězdami a jestli půjde příští rok podle plánu, budu na aurora pouze myslet, a všem tajně závidět...

    Moc se mi libily i obálky všech knih, ale Bez domova je krásná ve své jednoduchosti, ale zároveň své epičnosti. Je to jako koukat na Hypnožábu.

    K%@^a, asi mě to nějak rozebralo. Sorry...
  • Lenka.Vílka
    Lenka.Vílka25.10.2020 14:09Punisher MAX #03: Frank
    Skvělý komiks. Obě linky.

    Frank je ve vězení. Ale než se dostane k ostatním vězňům, musí se dát dohromady. A během toho a potom i ve vězení vzpomíná, co ho dostalo až právě sem.

    Což asi ovlivní vaše hodnocení. Zda máte o toto zájem nebo ne. Zda vám to přijde jako zbytečná vata zabírající celý díl nebo si nakouknutí pod pokličku užijete. (Že není vám scénář nedá zadarmo). Ale je pravda, že jsem čekala, že to ve mě vyvolá trochu víc emocí. Tedy, kromě těch posledních pár stran, kde se to hezky shrne. (Komu v ten moment nedojde, že to nebyla vata, neměl by tuhle sérii vůbec číst.)

    Škoda. 4,5. Ne 4, ani 5.

    Kresba stále stejná. Přeci jen tuto sérii píše a ilustruje stejný člověk.
  • Lenka.Vílka
    Lenka.Vílka25.10.2020 14:08Punisher MAX #02: Bullseye
    Rádi si hrajete a máte rádi důmyslné schovky? Úvod vám tedy udělá radost. Kde to až měl? V krku?!?!?!

    Ale teď vážně. Zabít Franka? To zvládne jenom jeden člověk. Tedy, člověk, který je dost bláznivý a bláhový, že si myslí, že to zvládne. A ten někdo není nikdo jiný než Bullseye. Olala. Čekala jsem to velký. A dostala jsem to. Co ten magor všechno dělal, aby se Frankovi dostal pod kůži? Buď je Bullseye totální blázen (no, je) nebo je někdo, koho jeho práce prostě baví (no, je). Psycho jízda (s litry krve) od začátku do konce.

    Jenom se nemůžu zbavit dojmu, že první dva díly byly jenom předehra tomu, co bude ve třetím díle. A na to se, k%#&a, hodně těším. Tak mě Jasone nezklam. Teď mám návod, jak se tě zbavit :O
  • Lenka.Vílka
    Lenka.Vílka25.10.2020 14:07Punisher MAX #01: Kingpin
    Nemám zdravotní školu a v rámci mého základního rozhledu nevím, zda je tohle možný. Ale jestli jo, tak kloubouček za nápad. Mám na mysli příchod Fiska a následná šaráda s očima. Já jsem se tak nehorázně smála. Bylo to teda uber nechutný, ale neskutečně vtipný (a to jsem dneska potřebovala). Stejně jako zbytek knihy, kdy to Fisk roztáčel. Protože tenhle komiks je jeho šou a já se nehorázně bavila. Jako hlubší myšlenku to nemá, ale je to neskutečná zábava. Děj má grády a je jednoduše perfektní. Taky to napsal borec. Brutální, nechutné, udělalo radost. Kresba se mi líbila. Ano, první kniha od Dillona mě překvapila, zvykla jsem si a teď mě jeho styl vážně baví.
    Takže pokud bude další díl, kde to rozjede Bullseye, psaný podobným stylem, těším se už teď. Protože já o záporácích, jejich motivacích a zrodu čtu ráda. A přestože je Punisher v názvu série, on je vlastně hodnej (teď už skoro) děda (a že je hodnej se pozná podle toho, že nebožákovi dá možnost výběru mučíčího nástroje) a jak to vypadá, nejvíc si Franka užijeme až ve třetím díle.
  • Lenka.Vílka
    Lenka.Vílka21.10.2020 21:22Bestie burdenské #02: Sousedská hlídka
    Tak tady máme další díl Bestií a opět je to totální žrádlo! Protože mě to jejich kočkování (zní to líp než psování nebo popsování) strašně chybělo. Ty jejich frky. Chyběl mi Mops. Asi je se mnou něco špatně :D a Punťa ♡♡♡, kluci moji chlupatý ♡♡♡

    Tentokrát se na návštěvě stavil i dva autoři v lehké hostovačce, ale i tak je to stejná pecka jako první díl. S kresbou pomohl ještě Benjamin Dewey. A mám silné podezření, že si to všichni zúčastnění užili stejně jako já.

    ♧♧♧

    1) Oběť 5☆
    (Podaří se hlídce a Hellboyovi vyřešit případ obětování nevinných zvířátek?)

    "Pomóóóc! To je sám ďábel!...A má obří kvér!"

    Úžasná povídka, kde si zahostoval Mike Mignola jeho Hellboy, který pomůže s případem. A že to je hodně drsný a krvavý. A zároveň vtipný. A docela mě překvapilo, kdo byl v tomhle příběhu největší hrdina.

    "Ten chlap je jako stroj na drcení démonů!"

    2) Křístek má hlad 5☆
    (Něco zabíjí slepice v kurníku, ale kina to není. Je to něco mnohem děsivějšího...)

    Chápu, že se jeden musí postarat o sebe a své nejbližší, ale nesmí to být na úkor dobrých lidí. No, tedy dobrých slepiček. Tohle mě bavilo. A to doslova. Vážně hodně vtipné :)

    3) Pohádka na dobrou noc 5☆
    (Krátký příběh pro zlobivá štěňátka před spaním o velkém hrdinství...)

    Nemůžu si pomoct, ale tohle bylo prostě strašně roztomilý ♡♡♡. Ale kdo ví, zda je to jenom povídačka nebo dost drsná minulost...

    4) Mučení jehňátek 5☆
    (Když hlídka narazí na stádo ztracených ovcí, ukáže se, že věci nebudou až tak jednoduché...)

    Dojemný a krásný příběh, který jsem dočítala se zatajeným dechem a bušícím srdcem. Zatím největší doják knihy. Jak se říká, přátelství je napořád. Ale jak dlouho je ono "napořád"?

    5) Lovci a sběrači 5☆
    (V lese je příšera, která všechny ohrožuje. Ale není to jenom začátek něčeho mnohem děsivějšího?)

    Tohle je hodně zajímavý příběh. Na začátku dostanete trochu mlžný příběh, který se začne postupně rozvíjet a obávám se, že krysáci neřekli své poslední slovo a bude hodně zásadní :/

    6) Kdo jinému démona volá 5☆
    (Damiána už není zlá, ale duchové minulosti si začínají vybírat svůj dluh...)

    Na Damiánu čeká největší zkouška jejího života. Najde odvahu a pomohou přátelé? Popere se se svojí minulostí? Krásné a dojemné ♡♡♡

    7) Cizinci mezi námi - část první 5☆
    (Do Burden Hillu zavítají paranormalní lidští vyšetřovatelé, které spojí síly s hlídkou. Ale to neznamená, že by vše nemuselo skočit v krvi. Nepřítel je silný a nebezpečný...)

    Zajímavý nápad a moc mě čtení bavilo. Příběh je napínavý a je rozdělen na dvě části v té nejnapínavější části, kdy už sice něco tušíte, ale nemáte ještě zároveň jisto. Skvělé :)

    8) Cizinci mezi námi - část druhá 5☆
    (Blíží se šťastný konec? Vyhraje dobro nad zlem?)

    Úplně na začátku jsem byla trochu zmatená. Vzhledem ke konci první části mě překvapilo, že děcka vůbec neplašila kvůli taťkovi. Ale co bylo dál, to bylo skvělý. A ten konec? To bylo dost drsný. Tak doufám, někdy bude pokračování. Vzhledem k tomu, jak se dlouho scházely sešity, že...

    ♧♧♧

    Nějaké chytré slovo závěrem?
    Přestože druhý díl jsem si koupila už za své peníze, čtení jsem si užila úplně stejně. Možná mnohem víc. Všem doporučuji ♡♡♡

    Předpokládám tedy, že čtyři vynechané sešity před finálem jsou uzavřený příběh. Ale i tak. Prosím, s třetím dílem se neflákejte, jo? ♡♡♡
  • Lenka.Vílka
    "Možná to děláme špatně."..."Ale kdepak! Už jako štěně mě dědeček učíval, že se má přesně o půlnoci třikrát hlasitě zavýt...pravda, den nato ho nechali uspat."

    Jsou chlupatí a nebezpeční. Nejsou sice Kobra 11, ale blíží se tomu! Naši hafíci totiž za pomoci čaropsa řeší problémy ve své ulici. A že se nemůže v jejích rajonu dít nic zvláštního, dešivého nebo prapodivného? O tom si nechte zdát. A nebo raději ne. Mohla by to být nepříjemná noční můra.

    ♧♧♧

    Jednotlivé příběhy byly úplně boží!:

    1) Zakopaný pes 5☆
    (Stejně jako strašidelné domy, jsou i strašidelné psí boudy. A je potřeba pomoct Jonášovi, aby se vyspal. Protože jeho majitelé si myslí, že má málo lásky. Když on by se prostě jenom rád vyspal..)

    If there's something strange
    In your neighborhood
    Who you gonna call?
    MOPSbusters!

    To bylo vtipný, krutý, dojemný, (strašidelný) až jsem na konci nestačila s dechem. Jedna strašidelná bouda, banda psů, co to řeší. Vlastně úplně mimo. To se mi tedy muselo líbit už z principu!

    2) Podržchvost 5☆
    (Do města se scházejí černé kočky, aby za pomoci magického rituálu jejich majitelek vyvolaly bohyni Sachmetu a získaly její sílu.)

    Jak může tuhle prekérku vyřešit banda psů? Vždyť mají kočičího kamaráda! Jeho změna na černou kočku, aby jako špión zapadl do davu při tajné misi byla skoro jako z M:I. A vyřešení a poučení bylo za všechny body hodnocení, možná i víc ;)

    3) Neradno budit spícího psa 5☆
    (Nenaštvěte kočku čarodějnice. Třeba se bude chtít pomstít. Tím, že vrátí na tenhle svět mrtvé psy, aby se vám pomstila. Ale trochu se to zvrhne.)

    Pomsta se nejlépe podává za studena, ale...krev je přece vařící. Možná ne, když patří zombie psu! Začátek byl dojemný. Jak se pejsci umí postarat o další ze svého druhu. A potom toho zneužije jedna magická míca! Konec byl vážně krvavý. Jako fakt hodně. Nečíst po půlnoci!

    4) Pes a jeho chlapec 5☆
    (Parta najde špinavého chlapce v Kápově boudě. Co je zač? Kde se tady vzal? Je nebezpečný? Počáteční idyla se změní v boj o holý život.)

    Ze začátku to bylo vážně dojemné. Jak se chlapec sžíval se smečkou. Ale každá sranda musí jednou skončit a když pejskové přijdou na to, kdo je chlapec ve skutečnosti ... doják na konci jako prase!

    5) Nemusí pršet, jen když žáby 5☆
    (Z nebe padají žáby. A jedna jí druhou. Ale začnou mizet i psi. A to není žádná sranda.)

    Záporák byl v tomhle příběhu vskutku nechutný. Ne že bych někdy předtím měla žabí stehýnka a teď mě proto přešla chuť. (Tu jsem neměla ani předtím. Děkuji, prosím.) A na konci čeká pro hlídku velké překvapení! :)

    6) Ztraceni 5☆
    (Ztratila se štěňata. A jejich stopa vede do míst víc než děsivých.)

    Tohle byl strašně děsivý příběh s použitím magie, na jehož konci to byl doják. Ano, někdy je vážně lepší, když se lidé nedozví, jak to bylo doopravdy...

    7) Pár správných chlupů 5☆
    (Když máte tušení, že je dávný nepřítel v nebezpečí, musíte pomoct. Je to vaše práce.)

    Moc hezký! Tulák se vydá hledat Damiánu. (Tu číču, co na partu poslala zombie pejsky.) A je to cesta nebezpečná a napínavá. A že by měl někdo na konci možná rande? :O
    Tohle bylo fakt dobrý!

    8) Vykopaný muž 5☆
    (Banda narazí na psa, který je na vodítku. Zmatený a jeho pán nikde, kromě kousku ruky na onom vodítku. A co jsou zač ty hlasy ze stoky, odkud zachránili Damiánu, které se nechtějí stále utišit?)

    Hodně děsivý příběh, který je dost otevřený (budete se těšit na další knihu) v konci, a který vám vážně nedá oddechnout.

    ♧♧♧

    Zaujala mě i celá vizuální stránka knihy, kdy části úvod s obsahem a tyráží jsou na jinak zpracovaném papíru než příběhy samotné.

    A kresba byla taky hodně zajímavá. Celou knihu dělala Jill Thompson, takže vzhledově kniha drží pohromadě. A je to vážně dobrá kresba. Hlavně svým provedením. To zaujme na první pohled. Navíc mě vyloženě bavilo, jak se střídá krajina kolem, protože je děj rozložený na delší časové ose. A hlavně! Když to mělo být děsivé, vážně jsem se bála. Když to mělo být dojemné, kresba mě dojala.

    (Skicář a obálky jsou povinností a zde udělaly taky radost.)

    Tímto bych chtěla poděkovat vydavatelství Comics Centrum, které udělalo napatrnou chybu v tisku (obávám se, že jiný vydavatel by to v tichu přešel a ani se neomluvil) a posílali opravené kousky.
    Ale víc bych chtěla poděkovat jednomu místnímu uživateli, že mi knihu dal, aby doma neměl dvě.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2017

    První část mě bavila víc. Příběh měl hlavu a patu. Částečné odlehčení mě bavilo a zapříčinilo, že stránky mizely rychle. Zato druhá část byla horší. Mě ta starší kresba prostě nebaví (bů na ní, upalte čarodějnici), ale když mě od ní odpoutá dobrý děj, vážně se od toho odprostim. Což se stalo i v tomhle případě (tak na 80%). A utvrdila jsem se v tom, že kdo chce číst dobré věci, musí se naučit trpět. Třeba při čtení toho příšerného asgardského fontu. Mé oči trpěly vždy, ale v téhle koncentraci to bylo poprvé :(
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2017

    Já nevím. Odškrtnuto přečtení mám, ale tím to končí. První část mě bavila asi hlavně proto, že Luke měl po ruce Fista, který mi už v Colleen padnul do oka a tady v rámci sympatií hlavní postavu naprosto převálcoval. Druhá část. Dalo se, ale v určitých momentech jsem nevěděla, co si mám vlastně myslet.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2017

    Nebýt Strange, asi to není tak dobrý. O tom žádná. Protože mě "Hulk být velký, Hulk ničit" většinou nebere a hrdinové jenom v plavkách ve mě nevzbuzujou důvěru. Takže na mě tam bylo až moc rušivých elementu najednou, které mi "rozházeně" nevadí. Ale jako celek jsem se při čtení průměrně bavila. Takže průměr.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2017

    S komiksovými X-Meny nemám moc zkušeností a knihu jsem původně v plánu ke koupi neměla. Ale když jsem zjistila, že tady bude mít Jean dost prostoru, neváhala jsem. Mám její postavu moc ráda. Sice je to děsná vztahovka, ale co už. Ale padne tam to: jednou budeš mnohem víc. Bavilo mě skákání v ději a prostě celý ten začátek. Jestli chceme přežít, tak jenom jako tým!
    Druhá část už měla děj. Jo, a taky neměla žádnou chybu. Skvost! Postavím šťastně do knihovny.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 02/2017

    A mě se to vážně líbilo! Nevadí mi vytvoření postavy juniora, protože ta cesta byla nevyhnutelná a v tomhle příběhu přirozená. Ohýbání kvůli filmům? Bite me! Zajímalo by mě, co se stane, jestli (až) začne vycházet novej Shield s Coulsonem. To bude taky taková mela a nevole? Kapitán Amerika taky nebyl jenom jeden člověk. Jde o ten symbol. Tak holt je černej, aby to lidem bylo příjemnější. To je toho...
  • Lenka.Vílka
    Čteno 02/2017

    Opravdu, opravdu, opravdu jednoznačně famózní! Mám ráda každou "fázi" Nataši (mě berou silný ženský hrdinky, jiného zase že u toho dobře vypadají...). První část mě vyloženě pobavila (víc se Spider-manem, kterého nemusím, ale tady jsem ho dávala). Druhá část. Ach, jak já mám ráda tenhle styl (jak v knihách, tak filmech). Tak kolem a kolem vzato, sečteno podtrženo, diky kombinaci příběhu a kresby, klenot.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 02/2017

    Tenhle komiks jsem si užila. Jak ten starý, tak nový. Mrzelo mě, že se Strážci nemám ještě zářez a teď jsem to mohla napravit. Obojí, příběh i kresba, mě bavily a číst byl fakt zážitek. Nenapadá mě jediné negativum. Snad jen to, že kniha neměla víc stran... :(
  • Lenka.Vílka
    Čteno 02/2017

    Své první "papírové" setkání s Inhumans (sorry, mě ten překlad nejde do huby) jsem si užila a dopadlo to na jedničku. Jenom doufám, že vyjde ještě něco, protože takhle byl příběh roztrhaný a proto mě napadlo, že tomu do 100% spokojenosti vždy něco chybělo. Ale jako seznámení super. Na pět to nebylo, ale čtyři dát s klidným svědomím nedokážu...takže pět...
  • Lenka.Vílka
    Čteno 02/2017

    Bylo by to dobré, protože mě obecně "dva v jednom baví", ale...nechtějte tohle sdílet s Rickem Jonesem. Varování pro všechny hrdiny. Ne, on fakt ne. Vyberte si někoho, kdo parťáky nestřídá jako žena volných mravů chlapy. Celou dobu neví jestli doleva nebo doprava a po čase ten jeho tyjátr školačky akorát prudí. Když je u kormidla Kapitán je to lepší stav, ale stěr. Vy stejně víte, že se Rick vrátí a nastane peklo. Takže koncept příběhu je furt stejný. Ne, nechci (věčně iritujicí Rick), ale ty musíš (Kapitán), potom bitva a znovu dokola (akce tady bylo naštěstí fakt hodně). Tu nejzajímavější část tvůrci přeskočili na jedné stránce "Stalo se před Bouří na Saturnu" (přečíst si tohle by mi vůbec nevadilo). Bouře na Saturnu mi přišla jako to nejlepší, co komiks nabízí. Už nejsme na nudné zemi. Jupí! A jelikož Rick už není v negativní zóně, není už tak negativni (ó) a příběh příjemně plyne.
  • Lenka.Vílka
    Proč si superhladinové myslí, že mohou být jediní, kdo se spojí do týmu proti padouchum? To mohou udělat i padouši! A ty to taky udělali. Takže jsme v budoucnosti, o padesát let později. Klid s rodinou není to, co scénáristi Loganovi dopřávají, takže se musí vydat na ten nejpodivnější road trip v historii celé literatury. Síla dědků vpřed. A já si to užívala s nima. Na cestě chlapci narazí na spoustu "duchů minulosti" a vždy je vysvětleno, jak se daná postava dostala zrovna tam (a vezmou to hezky zeširoka). Jak a proč se z Logana znovu stane Wolverine bylo jasný hned na začátku (je to krutý, ale on prostě s ničím jiným počítat nemůže, že?). Proto mi ten přechod přišel krátký (ale tak jo, byl hodně naštvanej). Takže trapas, protože já se poslední kapitolou prosmála. Jonah Hex hadr, to byl epickej pohled. Jo, a taky hami papi Wolverin vs. Hulk. Mňam.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2017

    S Deathlokem jsem se poprvé seznamila v "agentech" a jeho podstata mi přišla zajímavá. Ani po přečtení tohohle komiksu jsem nezměnila názor. Má to ale jeden háček. Kdybych se s postavou měla seznámit právě tady, asi nejsem moc nadšená. Kresba odpovídá roku vzniku, takže přestože mám raději novější kresbu, tak ok. Mrzí mě jenom jedno. Pokud má být tohle něco jako seznámení s postavou, tak bych do svazku jako bonus dala alespoň jeden sešit každého z Deathloků, ať si čtenář udělá představu. Nebo jako v tom červeném Marvelu. Stručnou historii postavy. Bylo by to vhodnější. Takhle je to jenom bum, bum a taky další bum, bum. A nic dalšího. Škoda.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2017

    Pořád se něco děje. Hned od první stránky do poslední. Ale v určitých momentech jsem se ztrácela, jak zde všechno bylo nahuštěné. Špatné to nebylo, jenom jsem zde nenašla žádný moment, kdy jsem se vážněji zamyslela. A to mě vždy zamrzí. Jo, a taky...kdyby nechali Visiona doma, bylo by to za jednu hvězdu míň.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2017

    Knihu jsem si původně ani koupit nechtěla. Z naprosto jednoduchého důvodu. Co jsem do té doby o Visionovi věděla? Nic. Znala jsem ho pouze filmového a to mi přišel jako nejslabší (čti nejtrapnější) článek party. Jenže potom jsem si přečetla stručnou historii postavy a teď dvou stovek nelituju. Jsem fakt ráda, že jsem si knihu koupila. A co mě překvapilo nejvíc. Snad poprvé se mi podstatě víc líbil starší příběh.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2017

    Tohle bylo naprosto jedinečné. Užívala jsem si tuhle jízdu...maximální rychlost. Příběh mi přišel parádně vystavěný a kresba absolutní top. A potom mejdan všech Torchů. Co k tomu dodat jiného než, že něco tak vizuálně dokonalého jsem už dlouho neviděla.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2017

    Dobré to bylo, přátelé, hodně dobré. Jenom mě překvapilo rozvržení (já bych Začátek konce dala jako bonus, když to má tak málo stránek a je to jenom o tom poprvé, ale co už). Takže "ahoj tady Deadpool" proběhne dobře a teď Sázka na nejistotu. To je mejdan jiného ražení, protože tohle je o Deadpoolovi (protože tohle není tvůj komiks, Punishere, ale můj, kapiš to?). Příběh měl hlavu a patu a příjemně to plynulo. Moji oblíbenci se dostavili (DD, Punisher) a toho třetího kozla jsem nějak skousla. Jenom ta €@?!# cenzura! To si ze mě děláte @#)?+ $£©% &@:# #?@€?!
  • Lenka.Vílka
    Čteno 05/2017

    Nesnáším ten příšerný asgardský font! Takže bylo jasný, že si čtení vyloženě užiju. Naštěstí ostatní nebylo peklo. Dějově najprosto super. Hrdinky, taky ne úplný hrdinky, je to jedno, hlavně, že chtěj zachránit svět a fakt se nesníží k tomu, aby zavolaly na pomoc chlapa. Párkrát jsem se zasmála a několikrát opravdu hlasitě. Moc se mi líbily ty (opakované) "medailonky", když se postava poprvé ukáže v rámci nového sešitu (hned jsem si vzpomněla na můj milovaný film Feast). Snad u nás vyjde i druhá polovina příběhu, protože mě holky fakt bavily. Hlavně, když se seskupila kompletní Girl Power. Takže pokud příběh vyjde dál, jsem zvědavá, jestli dostanu odpovědi na svoje důležité otázky.
    Proč se trénovalo pouze na mužských figurínách? (Tipa bych samozřejmě měla, ale chci, aby mi byla nabídnuta nějaká super namakaná odpověď)
    A to nejdůležitější: uvidíme Valkyrii někdy nahou? Teda, nebylo to všude, ale občas jsem si říkala, že to s tou podprdou přehánějí, tak by mě zajímalo, jak to vypadá pod brněním (z čistě vědeckého hlediska. Deformace ano/ne).
  • Lenka.Vílka
    Čteno 06/2017

    Jelikož větší prostor zabírá část Secret Warriors, bylo mou povinností koupit. Jenže na drouhou stranu, i v téhle knize se odehrává stejný nešvar jako ve většině knih z téhle série (ale to se dalo logicky předpokládat). Jestli v nějaké jiné verzi nevyjde pokračování nebo všechny díly Secret Warriors, tak je to fakt škoda a příběhu to škodí. Proto jako vždy konec uspěchaný. Protože pokračování je v dalším sešitu. Nechci být negativní, ale moc tomu dovydání nevěřím.
    První část mě bavila, ale nijak zvlášť jsem to neprožívala (těšila jsem se prostě dál). Těch pár stran mě nenudilo, ale nestěžuji si, že jich nebylo víc.
    Druhá část je prostě top. Kdo nesleduje Agenty, je šance, že bude trochu tápat (jak je velká šance, že někdo nesleduje Agenty?!), ale tohle je přesně to, co mám nejraději. Hydra, největší nemesis, která mě prostě baví. Za mě super jízda.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 06/2017

    První část mě bavila. Jsem ráda, že nepoužili úplně první setkání, protože ono to je s Bobbi vážně moc komplikovaný (na mě osobně až moc). Navíc jako vždy konec a pryč od příběhu, takže je to takové o ničem, když to je jenom kousek celku. Přesto za mě spokojenost. Stalo se ale nečekané. Shledání mě oslovilo míň. Příběh byl dobrý, pokud se zrovna neodehrávala ona manželská poradna, jak láká anotace. Příběh měl hlavu a patu a finálová bitka epic (mě se ten kabátek taky líbil...). Drhlo to pouze v té vztahové části. Když postava něco řekne a já jí tu emoci nevěřím, protože je blbě namalovaná, tak to pro mě není dobrá kresba. Ztrácelo se to alespoň v těch akčních scénách. Ale jako celek kresba nenadtchla (mám ráda jiný styl).
  • Lenka.Vílka
    Čteno 07/2017

    Tahle kniha udělala radost mě a mým komiksovým fantaziím. Ten vs ten. Protože to je největším obsahem. A řekla bych, že právě zajímavý byl onen výběr kdo proti komu. Celé se to četlo dobře, jednotlivé souboje byly přehledné a líbil se mi výběr postav proti sobě. Závěrečná část, kdy hrdinům dojde to, co ví čtenář už od začátku, byla dobře napsaná i nakreslená. Musím ale zmínit komentáře pod čarou. Občas neskutečně iritující. Ale chápu, proč byli v originálu, takže je musíme zkousnout i my (protože čteme příběh v jednom kuse). A co ten název? Čekala jsem Avengers vs Defenders, ne jak to bylo tady. Velká bitva přes celé strany celých týmů. Ale ve výsledku bylo dobré i to, co bylo tady. Celkově zanechalo dobrý dojem.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 07/2017

    Punisher útočí dvakrát!
    Ále jo. Dočteno kvůli Punisherovi, protože nějak toho papírovýho Spider-Mana nemusím. Takže když jsem vynechala ty Petříkovi keci, šlo to (i ten závěrečný vtip ohledně Punishera mi nepřišel vtipný). Tady jde o Punishera především (proč ale mají moje oblíbené postavy úvodník vždy ve Spider-Manovi, to jsem ještě nevyluštila), protože vytržený příběh mi bez kontextu stejně nic neříkal.
    Krvavý kruh
    Mám ráda Punishera od Ennise. Krvavý kruh mi ho v hodně bodech připomíná. Nejsou tady sice hektolitry krve, ale o čisté násilí nouze není. Jenom mi přijde, že se Punisher nedokáže rozhodnout nad tou nejzákladnější věcí na světě. Jestli je sexy ženská přítel nebo nepřítel. V tomhle má i po letech zabíjení stále zmatek. Jinak příběhově dobré (i bez těch hektolitrů krve) a měla jsem přečteno na jedno posezení.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 08/2017

    Za mě nadšení, které jsem nečekala. Strange v tom byl sám a i bez pomocníků se mu daří, abych se nezačala nudit. Pauzu jsem si ale musela dát. Na mě moc kouzlení najednou. Zase tady máme mou milovanou Umar (která mi místama připadala jako Namor s dlouhýma vlasama). No, ale dopadlo to dobře, bavila jsem se. Hvězdičky s vysvětlivkama už beru jako evergreen, ale dost mě rozesmála hvězdička u Namora. I nárazový čtenář by mohl vědět, kdo to je...
  • Lenka.Vílka
    Čteno 09/2017

    Tenhle komiks (tedy začátek série) se povedl velice moc (jestli u nás nevyjde pokračování, nějak si to budu muset zařídit). Protože tohle je pouhým začátkem příběhu, který bez pochyb půjde už jenom kvalitou nahoru. Příběh byl absolutně senzační. Jenom než se skutečně rozjel, byla jsem na konci. A kresba? To bylo ještě lepší. Hlavně ty okamžiky v dešti a celkově bojové scény, to se fakt povedlo. Taky zapracování do děje předchozích Fistů, aby všechno bylo ještě komplexnější, protože takhle se může hlouběji. Super a ještě jupí navíc.
    Starý komiks byl dobrý. Dostatečně vysvětlující pro toho, kdo se s postavou ještě nesetkal, aby se mohl pustit do hlavního komiksu a neztratit se.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 10/2017

    V části marvelovského univerza ras pocházejících mimo Zemi, mám stále trochu zmatek (mohlo by vyjít ještě něco, ne?), ale Inhumans jsou fajn. Tenhle příběh se zaměřuje na královskou rodinu. A na skrullské záškodníky, páč když už vám nahradí někoho jako je Black Bolt, tak je to fakt průšvih (s jeho schopností to naprosto chápu). A průšvih je taky v tom, že jsem nečetla Tajnou invazi. A další průšvih? Nemám tušení, kolik dějově spojených komiksů (s touhle událostí) vyšlo celkově, takže moc, moc, moc oceňuji poslední strany. Ale varování, nečtěte před komiksem, Stručná historie spoileruje i tenhle příběh.

    Líbilo se mi, že na začátku každého sešitu je trochu z historie Inhumans (nechápu, proč je titul v originálu a v knize ten příšerný překlad). To tomu dodává šmrnc, protože to vždy hezky projde do následujícího děje. A ten se mi líbí. Na Inhumans útočí Skrullové, a je to dobrá podívaná, zatímco s Black Boltem to nevypadá dobře. Ale jeho rodina na tom maká. A jestli to dopadne dobře, to se uvidí na konci. Kresba mě moc bavila. Tohle je čistej mainstream který lahodí oku, ale na druhou stranu. Proč ne, když je to tak dobrý?! Jenom škoda, že byl hned konec. Na mě trochu moc z rychlíku, což je za mě jediné mínus. Klidně bych si dala nášup. Jednoznačně doporučuji. Přečtěte si to a taky koukněte na seriál (že se nám to ale hezky časově sešlo, co?!).
  • Lenka.Vílka
    Čteno 11/2017

    Nemám tušení, co teď napsat, protože tenhle zážitek se ještě neusadil. Kašlu na starý komiks, ten byl taky dobrej, ale v porovnáním s hlavním příběhem to byla jenom vata, aby to mělo vic stran (hodnotu mu tím nesrážím, jenom v porovnání). Epické, brutální, přestože tady není skoro žádný násilí (jak jsem se podle začátku obávala). Tohle je od druhé poloviny hlubokej psychickej zážitek. Thor nepatří mezi moje favority a mezi top postavy, ale tady se stalo to stejné, co jsem měla s Capem (můj vztah k němu má stejné základy a tady to nebudu rozepisovat, to je jinde). Dokud nepřijde příběh, kterej nesroluje ponožky, nevystřelí mozek z hlavy a nezanechá ten pocit, kterej neumim pojmenovat, tak mu obecně říkám "ach". To celý posune onu postavu na jinej level. Nechci pomlouvat starou školu, ale většina těch příběhů je z té nové. Po vizuální stránce mé oblíbené wau, nic jiného napsat nejde. Kresba byla nádherná, takže se oba aspekty dobrého komiksu v mojí hlavě spojily a vytvořily ono "ach". Opět hezky sepsaná stručná historie a vybrané knihy, které u nás nevyšly (a potom po večerech brečim u svíčky, protože amazon se zase nažral, aby takhle koza Lenka.Vílka byla spokojená). Doporučuji všema deseti a řadím na první místo roho, co v rámci NHM vyšlo (soráč Danny...).
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2018

    Starý komiks mě nebavil. Tečka. Dějově dobré, kresba šla, ale nudila mě. Tečka.
    Nový komiks, to byla jiná liga. Jenom škoda, že to je kousek z obrovské skládačky. Třeba jako Inhumans. Dobrý komiks, ale v celém konceptu neuchopitelné. Jinak kresba nádherná a moje oči si to užily. Vlastně mi ani nevadilo, že kniha není moc ukecaná. Kdyby byl starý komiks kratší jako vždy a nový delší, bylo by to pro mě mnohem příjemnější první setkání s Black Pantherem.


  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2018

    Bravurně sepsaný a dokonale nakreslený příběh zrození legendy, hrdiny. Originy jsou moje srdcovka, pokud jsou dobře vystavěné. A v tomhle případě luxusní. Nestydim se, slzička ukápla. A na konec jsem koukala jako děcko na vánoční stromeček. Ano, možná to je zrod legendy a hrdiny, ale zároveň samotáře. Ach, stále musím myslet na ten konec. To bylo nádherný.
    Škoda, že u nás nevyšel Origin II. a další Origin kousky.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2018

    První komiks byla sice stará škola, ale hodně dobrá. Stručný příběh, jak se z Johnnyho Blaze stal Ghost Rider. Příběh dobrý, i když lehce naivní (ta myšlenka, že ďábel nenajde cestičku pro podraz...protože písmena na smlouvách s ďáblem jsou ještě menší než u lichvářů), celý zrod Ghosta se mi v základu líbí. A jsem za tyhle části v sérii ráda. Kdo o něm nic nevěděl předtím, ví teď, a druhou část si užije (i když i v něm je tomu pár stran věnováno).
    Druhá byla jiné maso. Bavila jsem se. Kresba ve většině sešitech dobrá, vlastně hodně dobrá. Líbilo se mi jak bylo kresbou rozděleno časové střídání, protože ke konci se skáče hodně, ale v hlavě to neudělá maglalz. Naopak, bylo to přehledné. Po stránce příběhu průměrné, ale nemyslím si, že šlo vymyslet něco jiného. Naopak oceňuji konec. Když vám dojde, že... (no, přečtěte si to a dojde vám to i bez mojí pomoci...)

    Ghost Ridera znám pouze od Ennise. Ten děsnej film jsem fakt nedokoukala a potom Agenti, takže jsem si zase trochu doplnila díru ve vzdělání.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2018

    Na čí straně jste?
    Knihu jsem si chtěla přečíst už chvíle, co jsem četla Capův omnibus. Protože bylo děsivý mít mezeru v ději. Ta je však zacelena. Stálo to za to? Nó...jak se to vezme...

    Problém komiksu je jednoznačně počet stran. Těch je málo. Postav je tady habaděj. Ano, každá postupně vyleje své srdíčko, proč je na té straně, na které je. Ale třeba takovej Peter Parker. V jedné kapitole leze Tonymu do zadku, ale potom tak rychle obrátí, že jsem koukala. Je to moc rychlý. U všech postav. A vrchol přišel, když na Capovu stranu přišel Punisher. (A hlavně nezabíjej lidi, jo? Jasně šéfe!...ha ha ha, to tak.) Začátek byl rozjezd. Obě strany foukali do vody a doufali, že to bude stačit. Nestačilo. Jenže potom přišla opravdová bitva (jo, a někdo tady umřel), což je velké plus oproti filmové Občanské válce. Kde mi místy přišlo, že to hrdinové neberou vážně (já vím, haha filmy), ale tady to bylo temné a naprosto odpovídající vážnosti situace. Dílčí bitvy, závěrečná bitva, která vede k odmaskovani Capa, ale zatčení Steva, což je hezky komentováno samotným Stevem. Nejsilnějším momentem knihy je proto závěr. Všechno tohle je krásně udělané a moje emoce skákaly nahoru a dolu. Já vím, je to vlastně jednoduchá zábava, ale to je mi jedno. Já to žeru.

    Na čí straně jste?

    Když se Steve nechá zavřít, tenhle moment ve mě zamrzl. Jak odchází a "moře hrdinů se rozevírá" s nevyřčenou otázkou v očích: "Stálo to všechno za to?"
    Kresba je krásná. Taková až moc uhlazená, ale čistá. Jo, to se mi moc líbilo. Zbytek knihy nebudu hodnotit, četla jsem originál. Ale rejpnu si. Když čtu u nás vydané komiksy, už po prvním přečtení vypadají jako místo činu. Poldové by mě podle otisků našli hned. Jinej papír, žádné otisky...

    Na čí straně jste?

    Doporučuji všemi deseti a ještě teď se usmívám...
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2018

    ("Nejste šílenec. Váš mozek jen kolonizovalo prastaré vědomí z jiného prostoru a času.")

    To mi trochu připomnělo hlášku z SGA, která se sem hodí: "Nejsem blázen. Jenom mám ve své hlavě další vědomí." Takže hahaha. Ale jak dopadlo moje první setkání s Moon Knightem? Na jedničku. Což jsem tušila už před čtením. Protože Ellis. A po rychlém prolistování jsem se kvůli kresbě těšila ještě víc. Otázka? To dřív neuměli kreslit nebo kresba byla na druhém místě za příběhem? Starý komiks jsem jenom přelétla, protože nuda a kresba ne pro mě. Ale Zmrtvýchvstání nazývám uměním, přestože se z toho pojmenování může někomu dělat špatně. Příběh působí epizodě, ale potom se tak nějak spojí do jednoho uspokojivého celku a vlastně dává smysl. Nejsou to jenom kapitoly o tom, jak všechny sejmout, jak to působilo ze začátku. Moon Knight je takovej Punisher (až na to prokletí a nesmrtelnost) v bílé. S ničím se nepáře, jde si za svým a taky to dostane. Takže pohoda.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2018

    Země se pohnula a já snad poprvé musím říct: starej komiks byl lepší. Starý komiks zabírá půl knihy a je naprosto k sežrání. Tentokrát zase od začátku, ale pořádně do hloubky. Černobílá kresba tomu všemu dodává depresivní nádech, protože ono to nějak smutný bylo. Jak Peter vyrůstal, dostal se do vesmíru, stal se Star-Lordem. Celé to bylo super a příběh mě bavil. Dávám za pět.
    Nový příběh byl už trochu horší. Zapomeňte na "nové" Strážce, tihle jsou na začátku. A to je asi ten hlavní problém. Já tu Mantis prostě nesnáším a že tady byla za blbku extra třídy. Sice umí zachránit situaci, ale to je všechno. Jinak příběh mě vůbec nebavil a občas jsem se ztrácela (proč tenhle dělá tohle a tamto). Nevadí, že to nebylo vtipný, ale ona to ani netáhla nahoru akce, která když už byla, bylo to takový nijaký. Furt jsem čekala na něco, co mě dostane. Ale tohle je první akce Strážců, tak třeba někdy příště. Takže za tři.
    PS: doporučuji nejdřív načíst historii v knize, protože tohle jsou kořeny Strážců. A že hodně hluboký...
  • Lenka.Vílka
    Čteno 07/2018

    Z knihy jsem trochu zmatená. Obsahuje dva příběhy. Jak Scott k oblečku přišel a jeho působení v FF. V tom případě se kniha měla jmenovat jenom Scott Lang, bez toho dovětku. Protože tohle mate. Nebo vybrat jiný příběh. Sice se dozvíme, jak prožíval smrt své dcery, ale to by se čtenář dozvěděl tak jako tak. Vzadu v povídání o postavě, jako v každé knize. V přehledu dalších knih je vidět, že bylo z čeho vybírat. Možná proto nevadí, ze série FF konci dějově tam, kde končí. Jak jejich dobrodružství dopadlo, je napsáno vzadu v knize.

    Cena srdce:
    Po dlouhé době starší komiks, který mi víc než sedl. Příběh je dobrý. Sice krátký, ale není otravný. A hlavně. Nepůsobí jako barevná LSD jízda, jako tomu bývá obvykle z téhle doby. Jenom epizodka, takže krátké, ale to se dá pochopit.

    Fantastická Faksimilie:
    Příběh sám o sobě byl dobrý, bavil mě číst, ale...
    První kniha má sedm sešitů. Jenže tady je dost obsahu o tom, jak se nejdřív dají dohromady a jak to jako tým vořou. Tam vzadu probublává budoucí průšvih, ale na předehru je vlastně čas a prostor až v posledním sešitu. Akce to je dobrá. Celkově je kresba moc hezká. "Hezká", nic víc. Ale takový je prostě mainstream, já to beru. Série FF vyšla na dvě knihy, u nás vyšla teď první. Ale říkám upřímně, nevěřím, že vyjde druhá.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 10/2018

    Pomyslně řadím do top tohoto kompletu a tleskám.

    Bojovnice každým coulem:
    Byla jsem mile překvapená, že mě starý komiks uchvátil. Většinou to tak nemám. Ale mám obavy, že vím, kvůli čemu to bylo. Že mám co dočinění s ženskou hrdinkou. Protože právě myšlenkové pochody hrdinů z té doby mi dávají zabrat.

    Ano, je to neskutečně ukecané během soubojů.
    Ano, vypravěč je otravný.
    Ano, je tady dost odkazů s hvězdičkou na komiksy, které u nás nevyšly.
    Ale takhle to už u těhle komiksů prostě je.

    Dějově řeknu jedno slovo: useknuté. Ale je tam všechno, co potřebuje vědět, aby jste se orientovali a věděli, kdo je Captain Marvel/Carol Danvers. Její "původ" je tady nastínen pomocí vzpomínek, které se derou nanoovrch a hypnózy, nejsem si jistá, jestli je zase tak důležitý. Teda, jinak by to číslo z původního Captain Marvela bylo součástí. Ale v knize je opět stručná historie postavy, takže ok. Takže nečekejte, že se dozvíte, jak byl poražený Doomsday Man. O tom tenhle komiks není. Je o návratu Carol, o její nové práci a uvědomění si, že je něco víc než Carol Danvers. Jo, jako úvod s postavou doporučuji.

    V touze létat:
    Naprosto úžasný!!!!

    Jako čtenář jste hned hozený do vody na první stránce. A musím říct, že to byla jedna z nejkrásnějších vod, do které jsem kdy byla hozená. Ta kresba byla prostě nádherná. Skoro se mi z ní chtělo lapat po dechu, ale u toho se blbě čte. Takže jsem se zase hodně rychle uklidnila.

    Začátek s Capem byl milej. Chápu, proč Carol neví, kde a kým by chtěla být. Když tím, čím se stala, mělo takové následky. Ale na mě to mohlo být delší. Jako jeden rozhovor s Capem a vtípek se Spíďou a má jasno? Ale čert to vem. Alespoň bylo dost času na další věci. Které byly epic. Nechci z děje dál moc vykecat, ale když se Carol dostane do minulosti, začnou se dít opravdu zaujímavé věci.

    I tady je zakomponováno do děje ono "jak se to stalo". Proto jsem ke konci svírala knihu a četla napnutá jako kšandy a říkala si: "Ne, ona chce udělat tohle?...ne, to přece nemůže vyjít...ne, prosím, ať se ji to podaří, jestli to považuje za správné a jestli to je v následcích vůbec možné."

    Jo, něco dobrého jsem už hodně dlouho nečetla. Doporučuji.
  • Lenka.Vílka
    Otče, odpust mi, neboť jsem zhřešila. Píšu komentář ke knize, kterou jsem nečetla, pouze držela v ruce. Ale narozdíl od jiných to alespoň přiznám.

    Protože já jsem na Hachette naštvaná. Big style! Protože tahle kniha měla původně vyjít už dávno! Zhruba před dvěma rokama a stále se to odsouvalo. Já se na knihu těšila a oni mi udělají tohle?! Ze stejného důvodu jsem si v originále pořídila Flashpoint. Čili, tuhle knihu bych měla jenom do sbírky a kvůli svému dobrému pocitu. Protože první část jsem už četla v originále a druhou část četli všichni, kdo četli Capovi omnibusy, které u nás vyšly.

    Kdo má rád Zimního vojáka, bude tenhle komiks milovat. Ale při jeho čtení jsem se nemohla zbavit dojmu jeho zbytečnosti. Svým způsobem. Vsuvka, nesedí mi překlad názvu komiksu. I na wiki bylo původně Hořký marš, ale Ledové jaro? Co už. Ledové jaro je epizoda z minulosti. Vy dopředu víte, jak to skočí. Tedy výmazem. Což není spoiler. Ale pokud postavu neznáte, nečtěte tohle jako první. Protože hlavní postavou je chlápek, který dělá špatné věci a kvůli "špatnému pocitu" udělá něco dobře, aby byl po zásluze potrestán. Mimochodem, já mám ráda Furyho. Protože to je super chlápek, ale tady? Co udělal? Jak se zachoval? To bude žehlit dlouho.
    Příběh samotný mi nepřišel zase až tak moc o Zimním vojákovi. Ale spíš o tom, jak jeho činy ovlivnily ostatní postavy příběhu. Protože konec samotný byl za mě nejsilnější. Poslední stránka s Vojákem nebyla překvapivá. Ale poslední stránka s Ranem částečně ano. Dalo se to čekat. Jo, Ameriko, takhle to vzniká.

    Proč je tenhle díl "série" nejlepší? Protože to je jednorázovka bez pokračování. Ledové jaro začíná a končí v téhle knize. Takže velké plus. Což je i mínus. Moc ráda bych si přečetla, co bylo dál. Jestli se Ran znovu potkal s vojákem. Jak dopadla jeho další mise. Jak moc ho to změnilo. Co by se v ty okamžiky dělo, to by mě hodně zajímalo.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 01/2019

    Nebudu si tady hrát na něco víc, ok? Úvodní číslo s představením Bladea je otřesné. Kresba odpovídá době, takže z toho jsem ani moc nebrečela. Ale já to tak mám, takže žádné překvapení. Začalo to být hodnotitelné až v druhé části. A moje hodnocení celého komiksu je vlastně hodnocení nového příběhu, těch šesti čísel.

    Nízké hodnocení chápu. Takže takhle. Každej už bude vždycky vidět Bladea jako toho s ksichtem Wesleyho Snipese a většina z nich nemá tušení, že "on je z komiksu". Jenom škoda, že nevybrali pro seznámení trochu lepší příběh. Tohle byl suchej průměr. Co oceňuji je vkusné zapracování flashbacků do děje. Ale tenhle komiks zapadne v mojich vzpomínkách. Dám ho dozadu do knihovny, aby nezabíral místo jiným. A rozhodně už znovu číst nebudu.
    Jo, málem bych, já popleta, zapomněla na hodnocení kresby. Z toho asi je jasný můj názor na ní. Obyčejná, nezajímavá, zapomenutelná stejně jako děj.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 07/2019

    V tomhle komiksu jsou tři části. Čili tři části "příběhu". Na půl dobře, na půl špatně. Jasně, ať o Flashovi něco víte. Ale byla bych raději za ucelenější příběh. I za cenu toho, že nebudu svědkem toho, jak si Flash zatancuje s Brockem.

    Jenže první část, tedy Minulost, je kousek ze Spider-mana. Je to o tom, jak Flash přišel o nohy. A do háje zelenýho, každej snad ví, že o ně přišel ve válce! Nebo snad ne?! Takže je to rychlé a přestože dobré, celé naprosto zbytečné v rámci komiksu, který má přinést nejikoničtější momenty. Ale pokud je ovšem šance, že nevíte o co s ním jde, přečtěte si nejdřív historii postavy vzadu v knize. Patří to k Základní znalosti 101.

    Takže, pokračujeme příběhem Projekt Znovuzrození 2.0 a hned vás tedy hodí do vody. Jsme ve východní Evropě. Opět oceňuji vynalézavost scenáristů. Nrosvekistán. Už se vidíte, jak tohle popisujete kámošovi na netu? No, tam ho ani nemáte, ale představte si, kdyby jo! Ale máte tam padoucha, co má místo hlavy vydlabanou hořící halloweenovou dýni a lítající koště. A protože OSN je v hajzlu, přichází Venom. Ale ve výsledku je to o ničem. Asi je to v knize jenom proto, aby jste se o Flashovi "zase něco dalšího dozvěděli". Je to první sešit jeho vlastní serie.

    A potom letem světem "Dosud se stalo..." a konečně nějakej normální ucelenej příběh! Toxická pomsta. Flash chce začít znovu. Nové město, nová práce, jeho "kamarád" symbiont si dává dvacet. Bylo by to krásný. Ale je tady ta pomsta. A Eddie se nevzdá bez boje. A že Venom vs. Toxin za to stálo! Já nevěděla, kam koukat dřív. Krása střídala nádheru! A že to byla pomsta! (Hlavně dlouhá!!!) A taky bylo super, že SPOILER se umí spojit, když přijde někdo mnohem horší. "Vzájemně se vraždit můžem pozdějc".

    Nejvíc mě tedy bavila kresba ve třetím příběhu. Všechno to mlácení, natahování se, sexy jazyk dovnitř a ven. Flashbacky hezky vizuálně oddělené. Tady se mohl kreslíř utrhnout ze řetězu a využil toho.

    Kolem kolem to není špatný komiks. Jenom je špatně koncepovaný. A to je škoda. Ale já vím, takhle to v tomhle kompletu chodí...
  • Lenka.Vílka
    Čteno 09/2020

    Moje první kniha o Milesovi. Doufala jsem tedy, že bude tedy víc o Milesovi. Škoda, že je o něm mnohem míň, než se z názvu tváří. Je to víc o Peterovi. Škoda :(

    Tentokrát jsem začala raději s povídáním na konci knihy. A bylo to hned lepší. Protože na začátku jsou dva sešity, aby to i "viděli ti, kterým to nestačilo číst vzadu v knize". A tak zase po troše shrnutí začne příběh, kvůli kterému si většina tenhle komiks koupila. V síti pavouků...

    ...což je překvapivě povedený kousek. Píšu překvapivě a není to T9 a následně nezkontrovaný komentář. Největší americké zlatíčko není se svýma sólovkama v mém Top řebříčeku. Protože tohle není zas tak moc příběh Milese. Je to příběh Petera a Milese s tím, že pokud všechno dobře dopadne, bude to příběh Milese. Ale dál. Ne v téhle knize.

    Takže jako to si takhle hopsáte městem ve svém kostýmu Spider-mana a všechno je ok. Zachraňujete lidi, sejmete pár padouchů a najednou jste někde jinde. Je to jedna z pastí Mystera? Ne, až tak snadný to nebude. Navíc když vám lidi poví, že to je nevkusný. Oblékat se stejně jako Spider-man? Vždyť je Peter Parker mrtvej! WTF? Já jsem přece Peter Parker! A kdo je ten týpek v kostýmu podobnej mému, jenom černej? Bylo to vlastně docela vtipný. Jenom škoda, že první dva sešity se věnují tomu, co se to, sakra, děje, že už je málo času na cokoliv ostatní. A to je škoda! :(

    Kolem kolem, dobrý komiks, super příběh. Na seznámení to nebylo vůbec špatné. Ale jak je psáno v závěru knihy, je to takové psaní "na zakázku" pro účel rozvoje MCU. A já se stále ještě nerozhodla, jak tyhle situace brát...
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2020

    Začnu tím, že dát dohromady, co v tomhle komiksu bude, bylo asi náročné.

    Jak v tom neudělat v hlavě guláš, pokud jste nečetli Válečné jizvy? Dát tam první číslo Válečných jizev. Jo, to udělali a podle mě naprosto zbytečně. Protože stejně po tomhle sešitu přijede "Dosud se stalo...". A oni vám to hezky napíšou a na konci klasická historie postavy. Ale v ten moment mi ten jeden sešit přišel zbytečný. Ne proto, že jsem Válečné jizvy četla. Ale i pro toho, kdo je nečetl. Nakousne se zajímavý příběh, kterého nedostane pokračování a proto působí trošku zbytečně. Ale zase se v něm dozvíte něco o Marcusovi. Čili zpátky na začátek. Asi ten úvod vybrat nebylo jednoduchý. (Já bych ho tam nedala a rovnou šla na shrnutí.)

    Potom následuje minipiďi sešit Marvel NOW! Asi aby všichni měli jasno v tom, jaká je teď nová funkce juniora ve Shieldu a všichni se o to víc těšili na to, o co v téhle knize jde především. Secret Avengers. (V téhle jejich variantě. )

    (Jinak k obálce tohohle sešitu, použitého též jako obálka knihy. Junior zde vypadá, až na to oko, jako Henry Oswald Simmons, Jr., což mi přišlo lehce úsměvné ....)

    A teď hlavní příběh. Avengers už nejsou. Tak jsou na čase Secret Avengers. Pod vedením Shieldu, které bude na vodítku držet Nick Fury Jr., a ve složení...na někoho působící jako "tihle měli jako jediní zrovna čas", ale ve skutečnosti se rozjede vážně dobrý příběh. Zní mi to jako vyřez z pár epizoda agentů? Jo. Bavilo mě to proto? Jo. A hezky se všema blbinkama, které k tomu patří!

    Kresba se příběhu moc hodí. Tohle je civilní a komornější příběh a odpovídá tomu kresba. Není v ní nic specifického nebo tak. Prostě je průměrná. Ničím nekřicí ani nebije do očí, aby neodváděla od hlavního. A to příběhu.

    ("To vám mám vysvětlovat, jak povolává moc Pána strachu k teleportaci, jen tak přes vysílačku během třiceti vteřin?"..."Ne. JAK to dělá?"..."Aha...no, rukama."..."Perfektní. Tak..."...A junior hajzlákovi zlomí roku. Vtipnej a efektivní chlápek ;) ...)

    Čtyři za kresbu, která byla dobrá, ale nebyla skvělá. Pět za příběh, který byl sice dobrý, ale jinak snadno zaměnitelný (hlavně se obávám, soudě podle konce největší sranda začne v druhém díle, který u nás nevyjde). Ale jako komiks na zabavení na odpoledne doporučuji.

    Ne 4. Ne 5. 4,5.

    (Bohužel kniha končí jako všechny příběhy kompletu. Dosti napínavě s nulovou vidinou na vydání pokračování ...)

    Přesto! Už je to docela dlouho, co jsem si naposled koupila "červený Marvel". Poslední dobou dost nezajímavé. Takže dobrý :P
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2020

    Jako kdyby se začalo svítat na lepší časy v "červeném Marvelu". Ale nechci to zakřiknout. Minule mladej Fury a teď Coulson. Jupí! :D

    Nebudu se tady rozepisovat, proč mi tenhle komiks udělal radost. (Trochu jsem si rejpla už ve Válečných jizvách.) A ten kdo mě zná, už tak jako tak obdržel dost OZ, kde se srdceryvně vykvákávám o tom, jak nám moc ráda Agenty. A já se tak moc těšila, až u nás komiks S.H.I.E.L.D. vyjde. (Btw na podzim vyjde Buffy, takže moje sériálové touhy budou naplněné až až.)

    Začnu tím, že jsem nejdřív byla vydešena počtem kreslířů. Ale nakonec to bylo v pohodě. Takový "seriálový střih" knize sluší. Každý sešit dělal někdo jiný. A ani proti jedné kresbě nic vyloženě nemám. Přesto mi trochu vadilo, že nejspíš měli kreslíři až moc volnou ruku ohledně vzhledu postav. Přestože se v základech drželi seriálové představy postav (May, Simmons, Fitz), bylo tam dost rozdílů v provedení.

    Jednotlivé sešity tedy působí jako uzavřené případy (jako díl seriálu), ale je v nich tažena červená nit (jako série seriálu). Navíc je v každém sešitu dobrá hostovačka a každý z nich vyhovoval. Třeba to s Ms.Marvel? To bylo dobrý! :D
    A vážně mě potěšilo zobrazení bublin, když jsou chlapci na stropu (druhé otočení knihy během čtení). A celkově v sešitu, kde je Spider-man byly úplně skvěle použitý barvy.

    Bohužel každá sranda musí jednou skončit. Zde na poslední straně... :(
  • Lenka.Vílka
    Opět si povzhdechnu, že čtu až teď. Protože tady se s tím nemažou a hutně budujou dopředu. Do další série. A spousta věcí mi začala dávat smysl! No, co, popojedeme. Byla jsem dost zmatená z děje. Tady se lítá z jedné scény do druhé, takže mi to nesedělo slepené v celku. Ale to nemění nic na tom, že jsem se bavila (a nebyl to proto dostačující důvod ke snížení hodnocení). Děj od poloviny začne dávat větší smysl, takže se to vážně zlepší. A další problém je, že se děj odehrává v dlouhé časové době a ještě k tomu dlouho po prvním dílu. Takže to působí skoro jako epizody, které tvoří něco jako celek. Co mi nevadí je Trevor na takovém prostoru (což v tomhle dílu dává smysl). Mám pro něj slabost. A že tady chudák hodně dostane. A tím nemyslím dárky k narozeninám.

    Jenom to nebylo zase až tak moc napínavé a nebyla jsem vtažená do děje. Ale užila jsem si údolí duší. Na 386%. Druhý díl nejsou barevné orgie jako první a já vážně nevím, zda jsem za to ráda nebo ne. Že bych se rozhodla ve trojce? Hmm. Kresbou jsme stále v mainstreamu, který prostě prodává. A jo, já se nechala koupit bez keců.

    ("Jednoho chlápka, co nic neumí, už máme. Jestli si Batman zvrtne kotník, tak ti zavoláme...Jenom kecám. Nezavoláme mu." ... "Díky.")
  • Lenka.Vílka
    ("Jaké máš ty vlastně schopnosti? Lítat neumíš." "Ne." "Nadlidská síla?" "Ne." "No tak moment...neříkej mi, že jsi jenom nějaký chlápek kostýmu netopýra! Děláš si ze mě legraci?")

    Úvodní scéna musí být akční! I když vám nedává smysl, na tom nezáleží. Prostě být musí. A musí obsahovat dialogy typu "vypadni z mého pískoviště", proto černej a zelenej se chovaj jako malý děti. Ale je sranda to pozorovat. Stále jsem čekala, až jeden zakopne, druhej se začne smát, ale u toho zakopne sám, a oba zachrání někdo další (pravděpodobně omylem, než mu dojde, že se vlastně taky chce prát). Ale teď vážně. Ještě se k nim přidá červenej a červenomodrej. Já mám začátky ráda. Když se ty dobrý rubou mezi sebou, když to jde vyřešit i jinak. Třeba si sednout a v klidu to probrat. Což by ale nebyla taková sranda a taky je tam moc kohoutů na najednou, takže by to asi nevyšlo. A aby to nebylo nudné, přiskočí princezna a jako vždy to rozčísne delfín. Jak už víme, Aquaman není trubka, ale je to řízek, jehož příchody vždy stojí za to.

    ("Kdo tady tomu velí? Hlasuji pro sebe.")

    Jo, a děj. Invaze, nově formovaná liga se tomu snaží zabránit, jedna rubanice za druhou. Nó...a to je tak nějak všechno. Ono by toho asi na jednoho bylo moc, je mi to jasný. Protože, o čem asi tak může být kniha, která má ve svém názvu slovo "počátek"? Hmm. Jo, bingo, další z dalších startů ligy. A víte co? Mě to bavilo. Machýrek a megaloman v jedné osobě Johns mě baví. Kdekoliv, kdykoliv. A k tomu kresba, která sice není ničím odlišná, ale zároveň je prostě dobrá. Jednu stránku budete číst dlouho. A potom se budete kochat. A všechno si to vychutnávat. Aby jste zvládli pochytat všechny vjemy. Je to barevný, občas mi oči předcházely (třeba 3D kresba. Tady jsem zjistila, že mi vadí ještě víc než 3D v pohybu), ale i tak nádherný. Nebo to prostě přečtěte s tím, že "dobrý a hezký". Já když se pro něco nadchnu jsem v tom svém pozitivizmu otravná.

    Co mě mrzelo a u prvních dílu bude mrzet vždy je prostě ten "faktor prvního dílu". Sice se něco dozvíte o postavách (proto si nemyslím, že je to zase tak úplně pro nové čtenáře, jak se píše zezadu knihy, protože origin si tady odbyde jenom Victor), ale nic víc. Takže pokud jste z jiné planety a nevíte nic o nikom z nich, udělejte mi radost a tohle nečtěte. Nejdřív si dejte něco jiného, ok? Protože tady není prostor na rozjímání. Tady se dávají dohromady. Takže vážně filozofický rozbor duše nečekejte. Není na to čas. Uvidíme v druhém dílu :)

    Začnu pár fakty. Mrzí mě, že jsem sérii nečetla před Válkou velké trojky. Bohužel. Ale plakat kvůli tomu nebudu. Budu plakat, pokud u nás nevyjdou další díly, protože v nich je moje vyvzdychané pokračování Války velké trojky. No, nějak mi datumy vydání nepřidávají víru :(
    Nebudu porovnávat s filmem, a přemýšlet nad tím, jestli je film podle komiksu nebo jestli to Geoff napsal "na zakázku", když vezmu v potaz velkou změnu v jeho kariéře v loňském roce. Dnes chci číst dobrý komiks místo řešení konspiračních teorií.

    Ale ještě trochu toho, co se nepovedlo...
    Počátek má (opět) problém s neokraji a přestože si (opět) chcete užít barevnou mainstreamovou kresbu, kvůli které jste si komiks koupili v tušení, že tam budou (opět) celostránkové a (opět) dvojstrankové kresby, kvůli vazbě (opět) utřete. Já vím, chytráci z vydavatelství asi jedou v teorii, že co nestojí přes litr, to nestojí za námahu vymazlit, že jo? To mě (opět) vážně naštvalo. A dost to snižuje kvalitu komiksu po technické stránce. Protože v komiksu si nekupujete jenom příběh, ale i ty blbý obrázky. A o okrajích by mohly vyprávět třeba Mýty. To jsou další a další detaily, které signalizují, že tohle je pro sice pro čtenáře náročného, aby v tom hnedal mouchy, ale zároveň pro konzumenta, který se chce jenom pobavit.

    Na konci je jako vždy pár alternativních obálek, přepis výslechu, skic, složky zaměstnanců a trochu záhadna ohledně díla Davida Gravese. Trochu nepřehledně poskládané, ale ok.
  • Lenka.Vílka
    Velká převelká škoda, že Síť je "díl bez kontextu k tomu dál". Protože u nás nevychází všechny ty ostatní série (což nádherně ukázala Válka velké trojky). Čili v tomhle díle jsou sešity, kterými končí VVT, které jsme už četli jinde, ale že by vyšlo pokračování? Ne. Proč? Začínám mít obavy, že o Zločineckém syndikátu se nedozvíme. Nějak se mi nezdá, že vyjde Forever Heroes, natož Forever Evil o syndikátu. Ach jo :(

    Ale zpátky k Síti.

    Začátek je klasika, která už byla napsaná na hodně místech. Liga pořádá nábor na nové členy. Takže to skončí, jak čekáte. Rubanice každého s každým. A potom cvak dějí se věci. Další cvak a hele, dějí se zase věci. Naprosto chápu, že pro normálního českého čtenáře má kniha nulový přínos, ale se nedá nic dělat.

    Hodnotila bych jinak mít v ruce všechny související knihy. Takže dnes je všechno o kresbě. Ještě dodám, že jsem se bavila, ale jenom na začátku knihy. Potom už ne.

    Ale co dál? Nervózně koukám kolem a nevím. Škoda.

    Takže ve výsledku jsem i přes to všechno moc ráda, že jsem Síť četla až po Válce velké trojky a po Americké lize spravedlnosti. Jinak bych knihu a Bbart proklínala mnohem víc!
  • Lenka.Vílka
    Nechci tvrdit, že jsem se nebavila. To bych se neodvážila. Jenom jsme se nemohla zbavit dojmu, že je to nějak divně poskládané. Strašně dlouho (za mě zbytečně) se řeší Cheetah. A to jenom proto, aby...no spoiler..., protože podle názvu knihy je jasné, že tady se budou hodně řešit kamarádi Arhtura. Přesněji jeho bráška a to, že chce pokořit souš. Konečně dostal záminku, tak toho s radostí využil.

    Kdo tedy získá nadvládu nad trůnem Atlantidy?
    (Protože zjištění, kdo a proč to všechno spunktoval, je vážně smutné. Ale nepochopila jsem to s Cheetah. A s tím, co udělala, když se dostala, kam se dostala. Myslela jsem, že se tam tedy ON ještě zjeví, ale nic. Třeba příště?)

    Tématem je ovšem zaručeno, že se člověk vynadívá. Všechna ta voda, blesky, víry, vlny, stvůry, bylo to nádherný. A jelikož je zbytek ligy mimo hru, přijdou na pomoc ostatní (bohužel jenom minimálně na to, s jakou pompou je přivítali na scéně). Hlavně dvoustranné kresby jsou naprosto luxusní a slintnete si.

    ("Atlantida? Já myslel, že ta je vymyšlená."..."Vymyšlená?"..."Mad Hatter přece taky není ze světa divů, nebo jo?")

    Fajn, možná zvítězila forma nad obsahem, ale s@&e pes! Já se ráda nechám koupit :) Trůn Atlantidy je skvělý akční komiks, u kterého se budete bavit.

    PS: díky za tuhle sérii. Protože Aquaman není trubka!
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 45 (cca 13325 Kč)
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0