• MazeCZ
    MazeCZ30.10.2023 08:08Herní vlákno
    Pokud by si někdo chtěl zahrát na chlupatého detektiva, tak GOG má zadara Blacksad: Under the Skin

    https://www.gog.com/en/game/blacksad_under_the_skin
  • MazeCZ
    MazeCZ5.9.2023 12:13Pindárna
    Kdysi, hodně dávno (to i Crew byla ještě na houbách), jsem dělal třeba Storma nebo Vesmírnou odyseu. Pro vlastní potřebu je to super a nevidím v tom žádný problém. Tenkrát jsem používal jen papír, lepidlo (to tuhé je ideál) a na psaní technická pera podle potřebné tloušťky fontu. Tak držím palec!
  • MazeCZ
    MazeCZ21.2.2023 13:12Pindárna
    Bonpar: Určitě to nebude taková hrůza. Aspoň to dali rozumně do velikosti Integrálu, tak to v knihovně nebude úplný cirkus. Ne jako Dobrodružství Luthera Arkwrighta a Srdce Impéria.
  • MazeCZ
    MazeCZ9.7.2022 20:35Pindárna
    Gmork: ...tak nevím, ale ani robíci by tady tohle nestihli zapsat! :)
  • MazeCZ
    MazeCZ24.6.2022 21:08Srazy, cony, festivaly
    A když nikoho neznám? A nikdo nezná mě? A přesto bych měl také rád svůj výtisk kočky od krve a mlíka (tedy Assasin vampire cat)? Šlo by i tak někoho poprosit (čti "moc hezky poprosit")? Když já jsem na ty kočky, a radost by tak byla opravdu nezměrná.
  • MazeCZ
    MazeCZ1.4.2022 14:21Sběratelský klub
    Díval se někdo na FB Trystera? Sice je 1. duben a všude řádí apríl, ale zase co kdyby...

    Malý Nemo v Říši snů
  • MazeCZ
    MazeCZ7.2.2022 00:02Pindárna
    @Draco: Super, to jsem potřeboval vědět. Já si tak říkal, že ideál bude 40 cm, ale pokud drží i 60 cm, tak to aspoň nebude na stěně tak monotónní.

    @robur31: Billy je mi sympatický jednoduchostí konstrukce, kde jdou dát skříňky k sobě a nemají ozdobné lišty a hlavně mají i dvířka. Mám dvě kočky, a i když nic neničí (aspoň ne cíleně), tak tomu nechci jít naproti a samo sebou je i bonus v podobě snížení zaprášení knih.
  • MazeCZ
    MazeCZ3.2.2022 00:23Pindárna
    @Draco: A jak drží police na Billy knihovně? Široké nebo úzké skříňky? Dělám rekonstrukci domu a přemýšlím, že místo kreativity dám na pěti metrech přednost instantnímu řešení.
  • MazeCZ
    MazeCZ13.10.2021 14:42Pindárna
    Mě celá ta causa se Supermanem nevadí proto, že dělají ze Supermana "BI" vzor - to je mi putna, ale pro ten populismus. Vadí mi, "...že by to byla nevyužitá příležitost...". Nejsem rasista, nevadí mi žádná sexuální orientace ani náboženské vyznání. Vadí mi ale lidská hloupost! Vadí mi, když se musí někdo na univerzitě omlouvat za klasické filmové zpracování Othella nebo se řeší spravedlivé udělení nobelovek podle pohlaví... jednou bych se nerad dočkal situace, kdy mě v nemocnici bude ošetřovat někdo, kdo se dostal na místo lékaře pro správný tabulkový poměr pohlaví vs. barva pleti vs. náboženské vyznání...

    ...btw, pro přiblížení LGBT komunitě mohl být Superman třeba nově transsexuál, který trpí psychickými problémy, protože se lékařům nedaří přeoperování na ženu. To by byla zápletka! Místo toho přichází jen stereotypní kluk s růžovými vlasy...
  • MazeCZ
    MazeCZ29.7.2021 08:52Sběratelský klub
    Toe: A nevíš, jak to bude s Wonder Woman (New52)? Co jsem sledoval všechny zmínky o tom, co má vyjít, tak pokračování jsem neviděl - jen to, že už skončil Green Arrow. Chybí poslední čtyři knihy, tak bych byl rád, kdyby to nezařízli taky. Je teda možné, že jsem to přehlídl.
  • MazeCZ
    MazeCZ25.6.2021 11:31Sběratelský klub
    Gmork: dobrý tip i postřeh :) .. ta naše malá sůža ale přesně tyhle místa vyhledává a je to pro ni výzva - jako spára dole pode dveřmi. Ona i okolo knížek projde tisíckrát bez jediného náznaku zájmu. Pak ale objeví nutkavou potřebu se někam narvat (třeba do poličky) a výsledkem jsou vyházení knížky a kočka na novém spotu :D ... právě hledám inspiraci. Možní je cesta minimální mezery, nebo pak spodek za dvířky a vrch otevřený...
  • MazeCZ
    MazeCZ22.6.2021 21:26Sběratelský klub
    Gmork: Pokud hlídají, tak jsou zlatí. Máme dvě kočky a z toho birma je vysloveně ničitel všeho - už mi stihla ožužlat pár rožků, ale jinak jsou teď knížky za sklem. Chystám ale návrh na novou knihovnu po stěhování a jsem si říkal, jestli risknout otevřenou :)
  • MazeCZ
    MazeCZ22.6.2021 15:06Sběratelský klub
    Gmork: Vidím otevřenou knihovnu a škrabadlo - co na to kočky?
  • MazeCZ
    MazeCZ30.1.2021 09:43* Připomínky a návrhy
    ad. Star Wars: Netušil jsem, že to povede až k takové diskuzi, ale jsem rád, že v tom mám konečně jasno. Takže díky všem za dovysvětlení i za úpravu seznamu.
  • MazeCZ
    MazeCZ29.1.2021 08:19* Připomínky a návrhy
    lantan1: Přesně takhle jsem to myslel, jak píše SomeOne. Nehledě k tomu, to Egmont (Albatros) vydal v jedné ediční řadě - aspoň tak se to jeví... ale právě proto jsem se zeptal, abych byl o fous moudřejší.
  • MazeCZ
    MazeCZ28.1.2021 21:11* Připomínky a návrhy
    Chtěl jsem se zeptat, jestli je nějaký důvod, proč Darth Maul není v sérii Star Wars od Marvelu? Nevím, jestli je to chybka nebo záměr.

    https://comicsdb.cz/comics/7550/star-wars-darth-maul-darth-maul-syn-dathomiru
    https://comicsdb.cz/serie/549/star-wars-marvel-comics-2015-
  • MazeCZ
    MazeCZ4.8.2020 16:21Pindárna
    Darth Raelchi: podle toho, co jsem viděl, je určitě na co se těšit :-) ...jo a s panem Vybíralem by mohla být třeba i paralela v rámci MB. Ten mi sedí českou klasikou i evropskými díly - kvalita vs. cena je nesporná a přitom nemá hypermoderní web a ani jsem se nesetkal s žádnou velkou reklamou... takže klidně v tichosti a ať hovoří výsledky... držím moc palce s vydáváním a určitě budu sledovat vývoj.
  • MazeCZ
    MazeCZ4.8.2020 14:56Pindárna
    Já měl info, že to letos bude Shi 1. a 2. díl, takže Integrál tak, jak vyšel u Dargaud. Ten vyšel vloni na podzim a druhý by teoreticky mohl vyjít letos (díl 3. a 4.). Nemyslím, že by vydavatel hned spáchal další integrál všech čtyř dílů, ale třeba už tu informaci pustili a přesunutí na příští rok by tak byla logická vyčkávací pauza...
  • MazeCZ
    MazeCZ4.8.2020 12:04Pindárna
    Darker: posun bude určo z důvodů korony (malé vydavatelství to nemělo snadné) a změna na Integrál bude spočívat v tom, že vyjdou dva díly dohromady v jedné knize a samostatně (jedna kniha má tuším 56 stran - klasická žiletka a integral má 134 stran)...
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: 129 (cca 50619 Kč)
Sháním: 4 (cca 5899 Kč)
Nabízím: 2 (cca 848 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0