• zipiik
    zipiik2.11.2020 21:31Vzpoura mozků: Odysseus
    SPOJLERY! Na Galaxii a Vzpouře mozků jsem vyrůstal, ale tohle se fakt nepovedlo. Mě to spojení Vzpoury mozků a Galaxie do jednoho vesmíru nepřijde štěstně řešené. Při čtení mě zarazilo, že v novém komiksu najednou Galaxia umí jakési skoky prostorem, v původním komiksu se pohybovala pouze rychlostí těsně pod rychlostí světla. V jejím případě se v původním komiksu nejednalo o 12. výpravu, ale jen o zkušební let k Proximě a zpět. Dál mě zarazilo, že zatímco Prometheus 10. výpravy byl pro cca 10 astronautů, rozměrově srovnatelný Odysseus 11. výpravy měl v sobě sál pro 100 lidí podobný sálu Galaxie, která je podstatně větší. Přitom stačilo, kdyby hlavní zápletkou bylo setkání s 11. výpravou, o které byla zmínka už ve Vzpouře mozků a autor si mohl časoprostorové hrátky s červí dírou odpustit bez narušení původních komiksů, nějakých zázračných čínských injekcí atd. Jako velkého fandu mě Odysseus zklamal, podobně jako modernizovaný Malý bůh.
    Asi jsem moc starý, ale nechápu, komu je Odysseus určený. Nevěřím, že naláká nové čtenáře a pro nás pamětníky, kteří čekali každé 2 týdny na Abíčko, bude spíš zklamáním.
  • zipiik
    zipiik7.7.2020 17:15Žoldnéř #03: Zkoušky
    Začíná se to rozjíždět, tak snad se je na co těšit i do příště...a zase ta malba :)
  • zipiik
    Příběh se rozjíždí a po prvním samostatném dílu začíná nejspíš něco kontinuálnějšího...a zase ta malba :)
  • zipiik
    Fantasy ze staré školy, takže pro nás odrostlé na Abíčku ideál...a ta malba :)
  • zipiik
    Svět se zbláznil ze Sunstone, ale tohle je podle mě ještě lepší.
  • zipiik
    zipiik7.7.2020 16:45A zrodí se hvězdy...
    Na to, že mě superhrdinské komiksy neberou, tak za prvních 24 sešitů + one shoty 4*, ikdyž bych si představoval delší úvodní část s pátráním po vrahovi "speciálů".
    Zbytek už tak dobrý není.
  • zipiik
    zipiik7.7.2020 23:02A zrodí se hvězdy...
    Nemyslím, že by si schovávali ve skladu stovky kousků, to je spousta peněz a místo ve skladu s nejistým prodejem...3,5k už je docela dost peněz a otázkou je, kolik lidí bude v budoucnu ochotných je za AZsH zaplatit. Osobně jsem knížku předplatil i jako podporu CC, že nezatáhli ruční brzdu a dál vydávají podle plánu.
  • zipiik
    zipiik7.7.2020 17:28A zrodí se hvězdy...
    SNUFKIN: A kdo vás čím podvedl? Máte knihu, kterou jste si zaplatil s unikátním číslem a slibem, že jich bylo vytištěné omezené množství a nikdy už se nebude dotiskovat. Tento slib CC drží, ikdyž by si dotisky Kolosálního Conana asi pár zlaťáků vydělalo. Výjimkou je, že si pár kousků AZsH nechalo CC, knihkupci evidentně v době koronakrize neobjednávali na sklad tolik kousků, jako obvykle. Chápu obchodní model kolosálek, ono těch 300 kousků se objedná vždy, CC má celý náklad zaplacený a pár dní po vydání vylifrovaný ze skladu pryč.
  • zipiik
    zipiik7.7.2020 17:01A zrodí se hvězdy...
    Co se tady člověk nedozví...

    Gmork: Kde seženu Čtyřku z Baker Street 2 a 3? Sem s ní. Sleduju stránky pana Vybírala, velkou část nabídky českých komiksů znám z dob, kdy vycházely buď v řadových časopisech nebo v ABC Speciál, ale ERB mě zajímá, Sykes je super. Murenu pořád váhám, četl jsem kdysi 8 alb a asi jsem z období starého Říma čekal víc.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 30 (cca 16512 Kč)
Mám: 6 (cca 4576 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0