• andre
    andre mecenáš11.6.2023 16:37Lucky Luke: Lucky Luke versus Joss Jamon
    Humor sice stale jeste trosku postradam, ale vlastne jsem spokojen. Ctvrta hvezda je za, pokud se nepletu, prvni vystoupeni bratru/bratrancu Daltonovych. Zabava je na obzoru. Takze tak. ..... a opet velke diky Crwi, ze se do toho pustila.
  • andre
    andre mecenáš19.6.2022 21:14Lucky Luke: Koleje v prérii
    Jaké to velké překvapení, když jsem nečekaně narazil na "nového" LL.... a od crwe? Držím s tímto projektem crwi palce, snad se zadaří a dočkáme se dalších dílů. .... Jinak příběh samotný je přímočařejší a gagů méně, ale atmosféra správná. Těším se na další. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš21.10.2019 10:16Usagi Yojimbo #32: Záhady
    No ještě že u nás nevycházej sešitovky, to bych se asi brzo picnul. Čekat každy měsíc na pokračování příběhu to nejni nic pro mne. Takže to, že kniha nemá ukončený příběh mě opravdu nepotěšilo:-/ .... Ale jinak pohodovej, dobrej Usagi. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš14.8.2019 11:02Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Hodnotím přísněji. Asi jsem byl příliš namlsán prvním dílem, tento byl pro mne lehkým zklamáním. Westernovost se kamsi vytratila, což by normálně ani tolik nevadilo, ale já se těšil právě na ni. ... Plus občasné tvrdé střihy - skoky v ději. Nemohl jsem se zbavit pocitu, že se autoři občas prali s tím, aby se vešli do předepsaného počtu stran a je to dost znát. ... Nebýt tak famózního prvního dílu asi bych hodnotil lépe, ale bohužel nemohu. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš6.8.2019 10:15Grandville #05: Force Majeure
    Co se knize/sérii nedá upřít je čtivost. Čte se opravdu dobře, a tak člověka ani tolik nemrzí ta předvídatelnost(v této knize). Coloring se (zejména) v porovnání s první knihou také zlepšil-umírnil a to jsem rád, neb u první knihy mě až rušil. ... Jediné větší zaškobrtnutí pro mě bylo těsně za "protispojlerovémupatentu" (ten mě pobavil), kde jsem musel po jednom "střihu" několikrát listovat zda jsem něco nepřeskočil a v podstatě mi to tím myšlenku "protispojlerovéhopatentu" pokazilo. On celý ten konec je takový sesekaný, ale to už jsem si u pana Talbota tak nějak zvykl. Ale jinak spokojenost. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš27.5.2019 10:42Morgavsa a Morgana #01: Dračí chůvy
    Nebál bych se říct, že jsem fanouškem Koplovi práce, ale tentokrát jsem, bohužel, zklamán. Minimálně z pohledu rodiče čtoucího společně s 5-6 dítětem. Četli jsme po kapitolách a furt jsem se nemohl zbavit pocitu, že "se vlastně zase nic neudálo" jak v dějové lince, tak v chování postav. Pouze jsem se posunuli na mapě za pomoci poměrně nezábavného děje. .... Pokud bych ještě hodnotil to, že se vlastně dítě ve věku kdy ho tento příběh může oslovit nedočká konce, tak by bylo hvězd ještě méně. Ale to do hodnocení nezahrnuji, neb se snad mýlím a dvě následující knihy vyjdou bez ohledu na Čtyřlístek mnohem rychleji. ... Takže tak
  • andre
    andre mecenáš21.5.2019 10:27Modrá CREW #11 - Hrobař #1, 2
    Jsem velice spokojený. Příběh je klasicky westernový. Řekl bych, že se vám bude líbit podle toho, jak jste schopni snést westerny s Clintem Eastwoodem:)
    Občas jsem měl pocit, že jsem přeskočil stránku, ale bylo to ve snesitelné míře. Kresba mi dost připomíná Giraudova (Moebiova) Blueberryho, skoro bych se nebál říct, že je jím hlavní hrdina značně inspirován. ... Velká spokojenost. ... Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš10.5.2018 13:15Grandville #04: Noël
    Nejvíce mě pobavila pointa hlavního příběhu. Malý problém jsem měl s pochopením několika výrazů (více méně ve tváři) jedné z hlavních postav (nebudu zde spoilerovat). ... A nejhorší na celé knize je, pokud to tak opravdu bude, že nás Talbot nechal nahlédnout do příští knihy. Takový závěr jsem si u Steampunkové serie nepředstavoval. Ale to stahuju kalhoty, když je brod ještě daleko, snad se pletu. Jinak Talbot opět bavil tepáním do společnosti.Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš10.5.2018 13:04Grandville #03: Bête Noire
    Konečně dostávám od Grandvillu/Talbota to co jsem očekával. Talbot je jeden z mála autorů, kdy bych byl raději, když by se více rozmáchl (byl podrobnější). Člověku je až líto, že mu nabídne nějakou zajímavou myšlenku, nad kterou by se člověk rád pozastavil, popřemýšlel (podiskutoval, dozvěděl se víc). Ale najednou šup šup děje se zase něco jiného a zase a zase. Člověk se sice nenudí, dokonce se pěkně baví, ale chybí tomu ta "košatost" (asi to nejni to správné slovo). No přirovnal bych to k dobře udělanému seriálu, kde by byl prostor pro hlubší seznámení s hrdiny, jejich pohnutky a motivy a z toho by se sestříhal celovečerní film, který už pouze sleduje hlavní linii příběhu. Ale to je takové povzdechnutí "co by bylo...". Hodnocení - spokojenost. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš10.5.2018 12:47Solomon Kane: Ďáblův hrad (pevná vazba)
    K dočtení jsem se musel nutit, kresba mě nebavila (z velké části kvůli coloringu, respektivě kvůli ztrátě kresby při coloringu). Často jsem se ztrácel v tom kdo komu co říká (si myslí, vypráví). Poměr cena/zábava je, z mého pohledu, hodně špatný. Takže tak.
  • andre
    Bohužel jsem zklamán, očekával jsem syrovou westernovou atmosféru a dostal jsem omalovánku. Některé příběhy by nemusely být špatné, ale bez té atmosféry to byl poloviční zážitek. Takže tak.
  • andre
    Hodnotím přísněji, ale nemohu si pomoct. Poměr ceny a kvality ( v tomto případě spíše kvantity) je dost přestřelený. Příběhy nejsou špatné, to nemohu říct, ale zase to není nic z čeho by se člověk posadil na zadek. Adekvátní cena by byla někde kolem 200-300,-Kč ( a je jedno zda za TPB či HC), nebo dvojnásobný obsah. Nejvíce by mi vyhovoval formát "pekelné knižnice", sice by to na počet stran patrně vyšlo dráž, ale mě by to uspokojilo:) ... Takže tak
  • andre
    andre mecenáš16.11.2017 12:1347 Róninů
    I když mám s knihou pár problémů, jako je množství jmen a postav (které se špatně od sebe odlišují), nebo (snad nebudu spoilerovat) nechápu proč si vzal "hlavní hrdina" s sebou na smrt syna, tak musím uznat, že je kniha velice dobře čtivá. Dostal jsem to co jsem očekával a nebyl jsem zklamán. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš29.5.2017 13:28Drak nikdy nespí
    Co se scénáře týká, tak na mě kniha působila dost kontrastně. Některé scény/pasáže jsou psány stylem ".. máme plno času, prostru a chuti do práce, pojďme si pohrát s dialogy, figurami, atmosférou, .. " a najednou obrat na ".. rychle rychle pospícháme, přeskočímě nějaké scény, nebo minimálně pár panelů, kašlem na logiku..". Musím říct, že mě první přístup opravdu bavil a užíval jsem si každý obrázek. Ten druhý mě v lepším případě rozesmutněl. Zmateně jsem se pokoušel oddělit od sebe dva slepené listy, bohužel mě vkusné číslovaní stránek často vrátilo do reality. ... Jako by na scénáři pracovali dva lidé ;-) ..... Osobně Jirkovo "rychlokresebné období" moc nemusím, ale v této knize jsem ho snesl a některé panely by byly hezké jako nástěnná tapeta (možná ty, ze kterých je cítit jeho dřívější posedlost datailem). ... Hodnotím přísněji, neboť z výše uvedeného je patrné, že potenciál na 4-5 hvězd tam byl, ale nebyl dotáhnut. .... Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš2.5.2017 09:00Fantomas se zlobí
    Hodnotím lehce přísněji. V podstatě bych mohl být nadšený, vše fungovalo velice dobře, ale měl jsem často problém s přehledností. Často jsem musel studovat panel ve kterém vlastně ani nebylo co studovat, což mě otravovalo. ... Ale jako jinak ANO, další díl (pokud bude) si samozřejmě koupím. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš18.4.2017 12:38Grandville #02: Mon Amour
    V podstatě bych mohl napsat to samé co u jedničky. S tím, že konec se tentokrát povedl o něco lépe, i když je stále "naivní". Ale opravdu mám problém s přephotoshopovánim. Hlavně nadpoužívání "rozostření" mě dost často vytáčelo. Měl jsem pokaždé chuť tomu kdo dělal coloring švihnout rákoskou přes prsty (minimálně). Vůbec se mi to tam nehodí. ..... Ale jinak je kniha velice čtivá. Snad se tentokrát zadaří a dočkáme se dalších dílů dřív. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš18.4.2017 12:16Raoul Taburin
    Kresebně nádherné - hladící po duši. Bohužel, příběh mě jaksi nechytl, možná to je překladem, nevím.... takovej nemastnej-neslanej včetně "pointy". Knihou si asi budu ještě mnohokrát listovat pro potěšení, ale příběh si už asi jen tak nepřečtu. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš12.8.2016 13:45Sochař
    Bohužel převažuje zklamání. Dost možná jsem něco nepochopil, neboť třeba stále nechápu, k čemu byly v první části zmínky o "dvou osobnostech". Tahle linka se mi úplně ztratila. ..... A u konce jsem spíš tak nějak pokrčil rameny - něco jako znuděné "...hm...". ..... Na druhou starnu musím říct, že se příběh dobře čte, dialogy fungují, obrázky(panely) dobře navazují, člověk se jednoduše orinetuje. .... Zkrátka je vidět, že McCloud má teorii opravdu zmáklou. ...... Dovolte mi vulgárnější přirovnání: za kvalitním masem se skrývají hovna. ...... Takže tak.
  • andre
    baatcha: tušíš v jaké knize sebraných "AaP" je tento příběh?
  • andre
    andre mecenáš25.5.2016 13:15Blacksad (pevná vazba)
    Tak jsem se konečně odhodlal k přečtení této knihy. Práce autorů je výborná! ... Bohužel dokonalost zmršila pravděpodobně tiskárna, neb celá kniha je o tón tmavší než by měla být = v tmavších prostorách člověk těžce rozpozná co se na obrázku odehrává. Škoda. ..... ale jinak je kniha parádní a vřele doporučuji. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš16.11.2015 10:35Batman: Kameňák a další příběhy
    Když to zkrátím..... Jokerův "rok jedna" z jiné perspektivy. ...... Asi hodnotím příšně, ale měl jsem to v paměti "lepší":) a při těch jménech..... Takže tak.
  • andre
    V podstatě bych mohl napsat to samé jako u "U Piktů":) .... s tím, že se příběh scénaristicky lehce zlepšil ...... nejvíce mě iritoval "špatně" (jinak) přeložený název obléhajícího tábora, neb na mapce s lupou a orlicí v české mutaci Babaorum(či jak se to píše) není. ..... Zkrátka klasická redakční chyba českých mutací, kdy se na kontinuitu jmen a názvů kašle ".... protože je to pro děti a ty jsou blbý..." ...... Nutno přiznat, že narozdíl třeba od "kačírků" nejsou přeložená jména dementní. Takže v tomto ohledu malé plus. ..... Takže tak
  • andre
    andre mecenáš9.3.2015 10:47Usagi Yojimbo #22: Příběh Tomoe
    V této knize mě akce spíše rušila. Emoce a vztahy zde mají hlavní úlohu. Kapesníček jsem vytahoval z kapsy 2x..... Krása ....
  • andre
    andre mecenáš2.1.2015 09:59Sex není zadarmo
    Kniha se dobře čte, kapitoly jsou dobře dávkované. .... Aleeee.... teda když poodhlédnu od toho, že je to autobiografické, tak je mi hrdina strašně nesympatický. Být s ním v hospodě u jednoho stolu a on by vedl ty chytrolínské řeči, tak bych měl velkou chuť mu dát tečku (už za střízliva). A vůbec né za to, že souloží s prostitutkami, to je jediná věc která je sympatická. Neboť být v podobné situaci (nemít přítelkyni, nebýt zábavný a krasavec), tak mi připadá rozumnější ( a asi levnější) za sex zaplatit přímo profesionálce, než nepřímo béčkovým "zlatokopkám" za drinky, dárečky, večeře, kina, dovolené, auta atd.. ... Ale ty jeho žvásty, že už nechce mít přítelkyni z takového či makového důvodu, jsou podle mě keci ubohého ztroskotance. Chápal bych, kdyby to pár let říkal 16-20ti letý odkopnutý kluk, ale chlap po 40cítce? A ještě ke všemu si ty žvásty nakonec sám vyvrátí, i když si to nejni ochoten přiznat. A ještě se tváří jak je upřímný a přitom není upřímný ani sám k sobě. .... No trošku jsem se rozrušil. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš20.11.2014 10:09Šmoulové: 120 vtípků a jiná překvapení
    Tak nějak nevim pro koho by tato kniha měla být. Některé vtipy jsou moc dětinské (dětské-blbé) i na děti a některé nemají děti šanci pochopit. Na některé vtipy musí mít čtenář nějaké šmoulí ( a jiné) znalosti, ale pro toho, kdo ty znalosti má, jsou ty vtipy zase slabší a nedotáhlé. Opravdu jsem se zasmál tak u 3-5 kousků, což je málo. Na těch pár stránek je kniha zbytečně "luxusní" a drahá. Formát sebraných Garfieldů by knize slušel víc(počet stran/cena), pokud by vůbec mělo smysl knihu vydávat. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš10.11.2014 11:04Bílá paní na hlídání
    Konečně český komiks pro děti na motivy večerníčku který se dá číst (z komiksového hlediska na rozdíl od "o kanafáskovi" a "šmankote"). Ačkoliv i zde jsou občas panely nelogicky rozházené, jsou propojeny šipkami, takže se člověk neztratí. Kresba je příjemná, příběhy dávají smyls, mívají pointu i humor. Není si nač stěžovat. ..... mimo hodnocení: docela by mne zajímalo, jak je to s tím "kresba: Vhrsti, Friedl" ..... Pokud máte malé děti, tak jako čtení před spaním doporučuji. .... Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš6.11.2014 14:52Jelita
    Spokojenost, ideální "záchodový" čtení. Nevím jak to vycházelo v Bravíčku, zda byla v jednom díle brava jedna stránka. Ale pokud tomu tak bylo, tak klobouk dolů. Už dlouho jsem nečetl český komiks, kde samostatně fungujou jednotlivé stránky, ale navíc zde (občas) utvářejí i něco jako delší příběh. Kresba a coloring absolutně na úrovni. Vůbec bych se nedivil, kdybych v zahraničí narazil třeba na německou mutaci. ... Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš5.5.2014 12:17Fanouš: Po záhadných stopách tajuplna
    Tentokrát jsem z Fanouše lehce zklamán. Trošku na mě působí jako Xtý díl nějaké hollywoodské filmové série, která má plno pěnez v rozpočtu a ty peníze se utratí za velkolepé a superakční scény, ale to co bylo zajímavé, zábavné, vtipné, přitažlivé na prvním dílu už tomu novému filmu chybí. .... Já osobně bych uvítal Fanouše řešícího nějaké záhado-detektivní případy z malých venkovských hřbitovů, opuštěných domů v sudetech atd. .... né že bych chtěl autora nějak ovlivňovat;-) , ale pro mě je moc inspirativní jeho mapka v "pohádkách Českého středohoří" . Úplně si dokážu představit knihu , kde se Fanouš pohybuje po nějaké turistické trase a řeší místní "zajímavosti" takovej prázdninovej díl "Fanouš - cesta turisty":) ... no nic, trochu jsem se nechal unést.... Tato kniha na mě trochu působí jako takové chladné profesionálně udělané dílo. Úplně jsem si vzpomněl na Svěrákovic "Tatínka", kde si Zdeněk Svěrák v podstatě stěžuje, že do "Jáchyme hoď ho do stroje" udělali až moc srand, že by to stačilo na tři filmy, a že to byla chyba. A že správný film má mít tolik procent od toho a tolik od toho. A na filmech od Kolji (včetně) přesně toto cítím - tu matematiku - a zde jsem měl podobný pocit. .... Trochu mi chyběla ta nadšenost z prací "do šuplíku". ..... Ale jako jinak, ano, svůj úkol kniha splnila, pobavila mě. Takže tak.
  • andre
    Tak mám neblahé tušení, že se brzy na Ostravsku stane nějaké větší neštěstí ..... možná tam exploduje neodbroně vedená elektrárna, nebo na ni spadne letadlo.....:)
  • andre
    andre mecenáš8.4.2014 08:47Peanuts #01: Šťastný Snoopy
    Ze začátku jsem měl pocit, že peanuts nemluvějí česky, ale anglicky s českými slovy. Nevím zda jsem časem na "angličtinu" navykl, nebo zda se to postupen sešitu zlepšilo, ale ke konci už jsem si mohl klidně číst:) .... Škoda že je pérovka trošku vyžraná, ale to bude asi problém dodaných podkladů. .... A poslední škoda, že v sešitu není celý rok. ...... Jinak jsem spokojen. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš29.1.2014 14:51ZOOOM #02: Pavel Čech
    Hodnotím přísněji. Poměrně nízké hodnocení není za to co v knize je, ale za to co tam není. Kniha mi spíš vytvořila plno dalších otázek, než aby mi na některé odpověděla. .... Příklad: obrázky z nedokončeného amatérského filmu, buď tam nemusely být, nebo ať je k tomu alespoň nějaký popisek. ..... Teda abych nebyl úplně špatně pochopen, kniha je to krásná a vřele doporučuji, ale jsem smutný z toho, že cítím, že mohla být mnohem lepší. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš30.12.2013 09:03Borgia (pevná vazba)
    V hvězdičkovém hodnocení jsem trošku přísnější, od takových jmen jsem čekal větší propracovanost. Kniha na mě působí jako takový "best of" sestřih, sice je příběh jasný a zábavný, ale chybějí mu drobnější propojovací nitky. ..... Ale nic naplat, velmi dobře se to čte. ..... Pokud by si někdo chtěl přečíst knihu (písmenkovou) o této rodině, tak bych doporučil, podobně dobře čtivou jako je tato obrázková, Mario Puzo - Rodina. ..... Takže tak.
  • andre
    V celku jsem spokojen. Né nadšen, ale spokojen. Kresba absolutně v pořádku, bohužel příběh je lehce slabší. Teda myšlenka dobrá, ale nějak mi to furt připadalo, že se jde hrozně po povrchu a rychle, rychle do cíle. No a vtípky jsou moc Uderzoovské, prvoplánové až primitivní..... a opakujícíse. ..... Ale jinak, vypadá to, že si nové vydavatelství svou značku cení a nechce ji položit. Doufejme, že nová krev pomohla Asterixovi se odrazit ode dna, a že to nebyl jenom poskok, ale pořádné odražení. ..... Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš22.11.2013 09:20Šmankote
    Chaaaa, jako vždy čtu komentáře ostatních (pokud vůbec) až po napsání mého (abych nebyl ovlivněn). No takovou schodu jsem ani nečekal:)
  • andre
    andre mecenáš22.11.2013 09:15Šmankote
    Bohužel, bohužel, bohužel...... je zde strašně patrné, že scénář je základní stavební prvek komiksu. Neboť s kresbou jsem spokojen, dokonce na papíře, který je použit, má nádech grafických listů. Ba i myšlenka či dokonce pointa některých příběhů vypadá zajímavě, ale jako celek to nefunguje. Některá okénka jsou tam zcela zbytečně, nebo spíš kontraproduktivní. Jindy je v příběhu takový skok, že člověk zkoumá zda nepřoskočil stránku. ..... Chápu, že není jednoché vměstnat příběh do určitého počtu stránek, ale holt dobří (či dokonce průměrní) scénáristé to umějí. ..... Hodnotím přísněji, neboť bych od dvou profesionálů očekával lepší výsledek (Chlud si mohl víc dupnout). ..... takže tak.
  • andre
    andre mecenáš13.8.2013 09:39Král Artuš
    Já nevim proč, ale vedu s pracemi Petra Kopla furt nějaký vnitřní boj (hlavně s barevnými). Stále bojuji s malou přehledností. Přitom když si vezmu jednotlivé panely, tak je "vše" jasné, ale jako celek to na mě působí tak nějak chaoticky, neharmonicky. Přirovnal bych to k vlasům: krásná bujná hříva, která by potřebovala přistřihnou a učesat. Pokud bych takto pokračoval, tak: Kopl dobře podporuje růst svých "vlasů", ale potřeboval by dobrého kadeřníka (redaktora?) který by mu ten jeho bujný porost pročesal, učesal. .... Ale to je asi neduh většiny české produkce, že zaměstnanci vydavatelstvích nemají moc chuť autorům pomáhat, nebo ani nevědí jak. .... Když tak koukám, při psaní mého komentáře, tady na tu obálku, tak to vystihuje docela slušně o čem mluvím. V podstatě tam není nic špatného, dokonce se dá říct, že působí harmonicky, ale ve mě to nabuzuje pocit kýčovitého chaozu. Jak se říká, méně je někdy více. ........ Aby si někdo nemyslel, Koplovi velice fandím a jeho práce mě baví (i, ač se možná nezdá, tato kniha) jenom mi je líto, že se to jeho úsilí a vynaložená práce, tak nějak ztráci v nepřehlednu. ........ Tento komentář se ani tak neváže k této knize, jako spíše k celkové Koplově produkci, teda až na Broka, ten je bez chaozu a má i parádní obálku. ... Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš2.8.2013 11:49Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    V podstatě bych mohl napsat to samé jako u "Továrny", akorát s tím rozdílem, že se mi pomalu daří Fanouše lépe "vnitřně uchopit", takže se mnohem lépe bavím a posledně zmiňované nedostatky už tolik nevidím:) .......... Takže se ze mne stává FAN a těším se na další díl FANouše a FANtové;-)
  • andre
    andre mecenáš3.6.2013 09:48Ragemoor
    Já jsem asi fakt hodně zmlsanej, tento příběh bych rád viděl v něčem jako je Crew, a klidně na horšim papíře, jako takové "levné" čtení do vlaku, tam by mě moc potěšil. Ale jako samostatná kniha? ... Příběh... základní myšlenka slušná, dalo by se z ní leccos vytěžit, ale figury jsou načrtnuty povrchně, ba i jejich pohnutky, proč co dělají, jsou "lacině" vysvětlené. ..... A grafická stránka?... Zase se mi potvrzuje, že stará esa by se na Photoshop měla vysrat. Kdyby kniha byla nakreslana klasickou Corbenovou pérovkou (bez těch strašnejch rozmazanejch fleků), tak bych jí hodnotil mnohem kladněji. .... Mám z knihy podobný pocit jako z Grandvillu - promarněná šance. ..... Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš20.5.2013 11:51Mýty #03: Láska jako z pohádky
    Nevím proč, ale číst tuto sérii mě baví. Téma není "moje", v podstatě se toho moc zásadního (přímo v této knize) nestane, ale nemohl jsem se odtrhnout.
    Tak teď jenom doufat, že se bude prodávat. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš20.5.2013 11:46Tajemný hrad v Karpatech
    Slušně jsem se bavil, je to čtivé a dobře uchopené. Mám problém s koloringem, no v podstatě mám problém s celým garfickým ztvárněním. To že P.Kopl umí, to je jasné, ale mě asi nějak vnitře vadí, že je vše děláno v PC a já to z toho cítím, je to až příliš do očí bijící. Ale to je můj osobní problém. Celkově hodnotím kladně. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš10.4.2013 07:52Drsná škola
    Hmmmm..... tak tu ukázku CC opravdu nevybralo rozumně. .. Běžně jsem zastánce CC, protože mě baví s čím zase pan Dort a 3jan přijdou po Cimrmanovsku "tudy cesta nevede" a jejich nápady opravdu hraničí s genialitou, akorát my plebs to zatím neumíme náležitě využít, viz. pokus o prodej pouze na jejich stránkách. (to myslím vážně) ..... doma jsem to s US vydánim nesrovnával - neměl jsem to za důležité, ale ta zmíněná ukázka mi vyrazila dech. Na to jak pány považuji za zajímavé marketéry (od slova marketing;-) ), tak tomuhle nerozumim. Čert vem Colu, ale co to chybějící dámský přirození? Detail na bradavce? Kam se asi já průměrnej, nadrženej, uhorvitej komiksář s igelitkou nejdřív kouknu? .... kdyby ta ukázka nebyla, tak chrochtám blahem, ale teď se mi do četby nechce. Jsem z toho smutný.
  • andre
    andre mecenáš26.3.2013 12:07Drsná škola
    Azalin: za formát větší A4 to tak hrozný nejni. A na CC stránkách za 489,-Kč..... a v předprodeji to bylo za 419,-. Takže kdo chtěl (chce)zaplatí velice rozumné peníze.
  • andre
    andre mecenáš25.3.2013 12:02Usagi Yojimbo #19: Otcové a synové
    U této knihy jsem si často říkal, jak rodičovství změní člověkovi pohled na svět. ... Tím nechci říct, že by si bezdětní tuto knihu neužili, to vůbec, ale čtenář rodič prožije knihu intezivněji s hlubšim (dalšim?) rozměrem. ..... Jinak bez ohledu na výše zmiňované, je tato kniha klasický dobrý Usagi. Spíš lehce nadprůměrný. Dal bych skoro 5hvězd. .... Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš25.2.2013 12:22Usagi Yojimbo: Yokai
    Krásná možnost nahlédnutí do Usagiho světa v barvě. Příběh je sice na první pohled jednodušší, ale mám takové podezření, že si v něm Stan zase přihodil pár přísad do nějakého chystaného veštího příběhu se Sasuké. Náznaků je již dost v různých kniháh. ....... Ale hlavně na mě úplně tryská ta radost, kterou si Stan udělal Usagim v barvě k velkému výročí. ..... Takže tak.
  • andre
    Na Calvinovi si člověk uvědomí, jak ho rodičovsktví mění. Před pár lety jsem jasně fandil Calvinovi, dnes mě ten malej hajzl štve (slušně řečeno) a fandím rodičům:) ......... Některé pointy s rodiči mi parádně nastavily zrcadlo a o to měly větší sílu. ...... Výborné čtení na záchod, které lze, skoro, kdykoliv přerušit, takže vám neodumřou nohy;-)
  • andre
    andre mecenáš8.2.2013 14:10Usagi Yojimbo #18: Na cestách s Jotarem
    Tentokrát je to snad poprvé co konkrétní příběh není dokončen přímo v jedné knize. Jsem z toho vyloženě nešťastný, to mi Stan nesmí dělat. .... Jinak teda krtaší příběhy opět krásně dokreslují usagiho svět a osobnost, včetně podobenství (ne pouze vizuální) s Jotarem. A "hlavní" příběh je parádně gradující, úplně jsem se zadýchal. Musím uznat, že Stan umí i střih na výbornou. ...... Až na ten nedokončený příběh veliká spokojenost. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš18.12.2012 07:50Štěky Broka Špindíry
    Musím říct, že jsem se docela slušně pobavil. Párkrát jsem i těžce vyprskl, což se mi zas tak často nestává (při čtení). Ano většina případů byl fekélní humor:) Takže s tímto jsem spokojen. ...... S čím spokojen nejsem, je rastr v párovce. Už mi to připadá, že to dělá crew schválně. Beru, že Calvin je skenovaný, nějak se to může stát Usagimu a podobným, prostě přijdou špatné podklady ze zámoří, ale u české produkce, která je dělaná na tabletu? Tam by měla být kontura ostrá. Toto mě vyloženě deptalo a přivádělo k zoufalství. ...... Na druhou stranu musím pochválit obálku. Konečně profesionální obálka pro knihu pana Kopla. Zatím jsem, asi neprávem, jeho věci v knihkupectvích ignoroval, a to hlavně kvůli obálkám, které na mě působily jako "vyspala jsem se s vydavatelm, ten mi za to něco vydá" , nebo "mám tatínka vydavatele a ten mi to vydá", nebo v lepšim případě "komiks teď frčí, tak pojďme rychle něco vydat". Takto má vypadat obálka. I když mám asi nějakou kde tiskař pustil málo žluté:) ....... Ale jinak spokojenost, snad se dočkáme další knihy. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš18.12.2012 07:31Fanouš: Továrna zkázy
    "Fanouš" je hlavně vtipný. Moc často se nestává abych se u české produkce takto bavil. Drobné žerty v pozadí mě hnaly kupředu. Samotný příběh je slušně napsaná zombie vyvražďovačka. ..... Hlavní problém mám s "fanzin" formátem. Na četbu do vlaku to je moc drahé, na , jak bych to nazval?, samostatnou komiksovou publikaci (?) nedotáhlé. Možná by stačil trošku veští formát a obálka která by plnila víc funkci ochranou a estetickou. ....... Ale jak říkám, jinak jsem se dobře bavil. Takže tak.
  • andre
    andre mecenáš26.9.2012 08:47Lucky Luke: Černé hory
    Já opravdu nesmim číst před samotným čtením cizí recenze, pak se mi stane, že jsem z příběhu, který by mě normálně odrovnal, lehce zklamán:-/...... Ale jo, je to výborný LL plný vtipných gagů.
  • andre
    andre mecenáš6.9.2012 07:34Gaston #01: Z packalských archivů
    Tak já jsem velice spokojen, bavil jsem se mnohem lépe než u "Gastonových největších hitů" co mám v jednom cizojazyčném albu, tam jsem tomu humoru nějak nemohl úplně přijít na chuť. Ale zde jsem plně spokojen, obzvláště s tím nétakkomiksovým úvodem, ten mě obzvláště bavil. Možná je to také tím, že zde vystupuje můj oblíbený Fantasio, který se v "mém" albu již nevyskytuje. .... Tento sešit vřele doporučuji a snad bude úspěšný.
  • andre
    andre mecenáš3.10.2018 13:44Život a doba Skrblíka McKváka
    Kapis: pozor Don Rosa nemá rád, když někdo přirovnává jeho dílo k "Duck Tales"! Na plno US conech má na svém stole velkou ceduli.
    http://www.bleedingcool.com/wp-content/uploads/2013/09/RaETW68-600x450.jpg?x70969

    Jinak "My little pony - friendschip is magic" jsou super. Dej tomu šanci.
  • andre
    andre mecenáš10.5.2018 13:27Grandville #04: Noël
    Kapis: ano, říkal to osobně velectěný pan Dort.

    pozor SPOILER!!!

    Hele, jak jsi pochopil ty slzy Billie když poprvé zahlédla Apolóna? Tak nějak jsem podle toho očekával něco, jako že mu taky propadne (vlastně i v tu chvíli kdy si pro ní Jezevec přijde do stanu) a pude dělat problémy s odchodem a ono nic.
  • andre
    andre mecenáš4.7.2017 20:50Disney Zlatá klasika #01: Don Rosa
    Bohuzel jsem nebyl crweconu (musel jsem na dovcu), nerikali nahodou zda ma byt v teto serii zakomponovano i "life and times" jako v soucasne US edici od FG, nebo zda se bude jednat o 8 knih bez "life and times" jako treba v nemecku? Neb prvni knihy jak US tak Nemecka jsou co se pribehu tyka identicke s tou nasi (akorat je par pribehu zprehazenych). .... Ale co koukam na "publicistickou cast" tak se bude asi spis jednat o tu evropskou verzi bez "life"
  • andre
    andre mecenáš28.7.2015 10:08Blacksad (pevná vazba)
    No já nevim, já vůbec nerozlišuju zda se jedná o zvířata či lidi. Beru to jako nějakou uměleckou zkratku k charakteristice figury. To už bych se mohl rozčilovat, že Asterix s Obelixem vůbec nevypadaj jako lidi, ale jako kreslený figurky;-)
  • andre
    andre mecenáš6.2.2015 07:44Ekonomix
    Chlapci, trošku se s těma výlevama srdcí a nábíkdám k sexu kroťtě. Toto je seriózní fórum;-)
  • andre
    andre mecenáš9.12.2014 14:14Zpráva o 11. září
    Kapis: vím vím.... však víme kdo je tu láskosrdcař, že;-)
  • andre
    andre mecenáš9.12.2014 10:21Zpráva o 11. září
    Kapis, Woffce: chlapci, chlapci..... škoda, že si neuděláte čas si o vašich pohledech na svět popovídat z oka do oka;-)
  • andre
    andre mecenáš11.8.2014 07:20Rozbouřené vody
    GWB: v roce 2002 ani jeden z těchto pánů ve vládě nebyl;-)
  • andre
    andre mecenáš24.6.2013 13:09Čtyřlístek #666: Dětem vstup zakázán
    Landauer: spíš by mě zajímalo, vědí tam o Tvé temné minulosti?:) Znají tento počin? Pokud ano, mají na něj nějaký (jaký?) názor?
  • andre
    andre mecenáš14.3.2013 15:14Americký upír #01
    Azalin: ..... :-D ....... ty jsi vůl ;-) ...... hezky jsi mě pobavil
  • andre
    andre mecenáš15.2.2013 20:08Blacksad (pevná vazba)
    Ja mam tak trochu dojem, ze jsme to my fanousci chlapcum z crwe tak trochu vnutili. Neb nas hrozne stvalo, ze jeden z nejlepsich komiksu co u nas vysel, nema reprezentativnejsi kabat. A tak dlouho jsme skemrali u jejich bran, az se nas jim zzelelo, vice mene:) A kdo si da trochu prace, tak koupi paperback kolem 400kc, a HC za neco malo nad 600, novy a z normalniho obchdu ci eshopu. Coz mi pripada jako velice rozumna cena.
  • andre
    andre mecenáš15.1.2013 15:23Goon #01: Nic než utrpení
    Kapis: Ono je to s tou cenou matoucí. Ona je sice oficiální 599,-, ale nikde jinde než na CC stránkách to nekoupíš (pokus pana Dorta). Tam to stojí necelých 400,-. Na těch stránkách je sleva o něco menší než je marže pro normálního prodejce.
  • andre
    andre mecenáš16.11.2012 07:18Nezbedné komiksy
    S cenou problém nemám, neboť je to krásně zpracované. Děkuji chlapcům, kteří si dali s vydáním práci, víc takových knih!
  • andre
    andre mecenáš7.3.2011 12:31Usagi Yojimbo #01: Ronin
    Těch filmů je 27 + 100dílnej seriál:) .... na dva herce dobrý;-) ...... 26+100 s Shintarô Katsu a 1 s Takeshi Kitano
  • andre
    andre mecenáš26.10.2010 07:21Komiksový diář 2011
    Já proti němu nic nemám, doma ho mám a líbí se mi, ale holt se tu jednou nastavili nějaký pravidla co sem patří a co ne. To se sem pak za chvilku budou dávat i trička se Supermanem;-)
  • andre
    andre mecenáš25.10.2010 07:55Komiksový diář 2011
    Nejsem si úplně jist zda tento diář do DB patří. Poměr stran komiksu a stran bez je dost rozdílný. Přimlouval bych se o stáhnutí z DB.
  • andre
    andre mecenáš31.1.2008 13:37Za pět minut dvanáct
    AZTeck: dobrej nápad. V každém čísle jedna strana, ať máme důvod sbírat Crwe;-)
  • andre
    andre mecenáš31.1.2008 11:43Za pět minut dvanáct
    Né že bych neměl zájem..... Ale vypadá to tak, že abych se k tomu dostal, tak bych musel vstoupit do Ponny klubu... no nevim:)
  • andre
    andre mecenáš9.10.2007 07:42Watchmen - Strážci
    Ale pánové, vždyť to je klasickej problém dobrejch věcí. Lidé jsou příliš natěšení, čekaj něco "co tu ještě nebylo" a zatím to je "pouze" kvalitní věc. No a pak se vydá něco o čem se do předu moc nemluvilo, člověk si to tak nějak koupí, nic neočekává, začte a je nadšenej. Ale pak v přímym porovnání , musí chtě nechtě uznat, že ta "přechvalovaná" věc je opravdu o úroveň jinde. .... No prostě klasika:)
  • andre
    andre mecenáš29.1.2007 07:32O půlnoci zemřu
    DEmnoG: nu dobrá, máš u mě piwo, ale tak maximálně 2 týdny, pak to propadá státu. Vždyť víš, že si publicistiku nechávám na chvíli kdy nad mým primitivním JÁ, zvítězí mé intelektuální JÁ. ...... Ale že jste to vy chlapci, tak já si to přečtu, aby byla vidět snaha se vzdělávat. A možná se konečně pustím i do "Understanding Comicsu" ...... chaa, no uvidíme:)
  • andre
    andre mecenáš26.1.2007 13:15O půlnoci zemřu
    Turlogh: Porsímtě, mohl bys to vysvětlit i méně gramotným. Neb Sl.cizích slov říká: "juxtapozice-je postavení dvou rovin reality vedle sebe za účelem objektivního srovnání, posouzení a vyhodnocení ". Tomudle já v kontextu s komiksem nerozumim. Neměl bys lidské vysvětlení, prosím. Dík.
  • andre
    andre mecenáš16.11.2005 07:28Moucha
    mára, ClimbVibe: Chááááá, tak mě se stalo to samý, akorát jsem jel z Můstku na Palmovku a nedoprohlížel jsem to, páč ta slečna byla moc pěkná:)))
  • andre
    andre mecenáš6.10.2011 07:21Pindárna
    DEG: jojo, stejný problém také řeším. Říkáš 4 je moc? ..... Tak možná dobře že nemohu najít Absolute Sandman 1, tím se mi jedno dilema řeší :)
  • andre
    andre mecenáš3.10.2011 11:52Povinná četba
    Zack: Ty jsi řekl, že jsi četl, že někdo psal, že je to propaganda;-) ...... Jo a třeba Private Snafu, je docela zábavnej, i když to asi úplně propaganda nejni. Nebo starý Disney videa z války s Donaldem co. či "Hitler's Children Education For Death" mě teda opravdu bavěj:) .... i když na oscara nejsou.

    Ale nechci se hádat a slovíčkařit. Mě šlo o to, abych získal info zda koupit či ne. .... Nejde ani tak o peníze, jako o možný voser s celnicí:(
  • andre
    andre mecenáš3.10.2011 10:21Povinná četba
    Teď mi jde čistě o kvalitu scénář, kresba. Jestli oslavuje USA, USAmu, Hitlera, nebo Rákosníčka je mi v současné chvíli jedno.
  • andre
    andre mecenáš2.10.2011 16:25Povinná četba
    Máte někdo nějaké info o Millerově Holy Terroru? Zda je to výstřel do prázdna, nebo zda se panu Millerovi konečně zase něco povedlo?
  • andre
    andre mecenáš1.9.2011 14:08Srazy, cony, festivaly
    DEmnoG, Woffce: pokud by bylo potřeba si na "Těla" rezervovat či koupit lístek, tak to pro mě prosím udělejte, jedu na dovču, ale na koncik do Balbínky bych měl být tu a rád bych zašel.
  • andre
    andre mecenáš16.8.2011 13:18Srazy, cony, festivaly
    Výborně píšu si. Tak pokud nebudu zrovna na dovolený, tak rád dorazim!
  • andre
    andre mecenáš12.8.2011 15:32Pindárna
    No na úroveň Disco Stua bych teda Skrblíka nedával:) Pokud bych teda takhle přirovnával, tak bych řekl "Marge", nejdále Burns;-) A když to vezmu komiksově, tak si myslim, že má asi scénáristicky nejlepší záležitosti z celýho Mickey/Kačero světa (Barksovi věci), a pak třeba Rosovo "The Life and Times of Scrooge McDuck" má k velice slušnému příběhu občas i úplně úchvatnou pérovku. .... Nojo no, jsem tak trochu fanoušek:) a tak trochu skrblík;-)
  • andre
    andre mecenáš12.8.2011 12:01Pindárna
    Zack: všiml jsem si toho tady http://www.disneystore.com/ což je oficiální krám Disney. No a tam jsem na žádnou (ani jednu) věc se Skrblíkem nenarazil. Maj Mickeyho, Pluta, Donalda, Miney, ....., Jacka Skellingtona, krásku a zvíře, Auta, Lvího krále, wallEho, Sněhurku...... od každýho aspoň něco, ale žádnej Skrblík. .... No a pak jsem si uvědomil, že veštšinou když už vyjde nějaká figurka skrblíka, tak se jedná o limitovku (pokud to nejni nějakej fejk), sice tam je napsáno Disney, ale proč nedělaj i běžnej Merchandising? Že by měl míň fanoušků než třeba kráska a zvíře a pod. se mi nezdá. ..... Prostě tomu nerozumim a byl bych rád kdyby mi to nějaká moudrá duše vysvětlila.

    Jako, že bych kvůli tomu nemohl spát, tak to ne, prostě mě to zaujalo:)
  • andre
    andre mecenáš11.8.2011 15:21Pindárna
    Zack: jasně:) .... dík za ochotu, věci na koupení si umim najít;-) ..... mě teď šlo pouze o ta práva, a jak se to s nima má. Prostě jsem si u hledání věci ke koupi, všiml této "anomálie" a chtěl jsem aby mi to někdo vysvětlil, bez toho abych musel 20x číst jeden původní článek, kterej je akorát přestilizovanej, než se dozvim to co mě zajímá.
  • andre
    andre mecenáš11.8.2011 12:43Pindárna
    Netušíte jak je to s právama na "strýčka skrblíka"? Teď nemyslim na vydávání ..... (scháním velkou figurku ((spíš sošku, teda sochu)) ) .... no a na různejch Disney stránkách (DisneyStore,..atd) jsem si všiml, že se tam "Scrooge McDuck" vůbec nevyskytuje. Mimo figurek z moderních filmů je tam furt Mickey, Donald, atd. ..... ale Skrblík nikde. ..... Sice jsem se to snažil vygooglit, ale asi na třetí stránce, kdy jsem se znova a znova pročítal vznikem, Barksem, Rosou... ..... už mě to přestalo bavit. Tak třeba je tu nějaký fanoušek, který by mě mohl informovat, proč to tak je.
  • andre
    andre mecenáš9.8.2011 18:49* Připomínky a návrhy
    Zack: promazaval, ale nejsem si jist, zda už to tam nebylo předtim. Ale i kdyby ne, tak když to smažu, tak by to tam nemělo bejt ne? ..... Mazal jsem to jenom tak, že jsem klikal na červené X. Nejsem "programátor" a nemám takové ambice, takže jsem se nic nepokoušel obejítm, přechcat či přenastavit:) ..... Jsem hloupý uživatel, který pouze využívá to, co mu je povoleno.
  • andre
    andre mecenáš8.8.2011 15:15* Připomínky a návrhy
    Zack: asi bude někde chybka, v "sbírka Zahr." mám nějaký brutální číslo:)
  • andre
    andre mecenáš13.7.2011 12:40Slevy, výprodeje, bazary
    Braindead: o to právě jde, tady se furt někdo vohání (pokud to nejni už zase ta samá osoba) sleva 30% a více, a pak člověk narazí pouze na ty, co říkáš ty. Tak chce pochopitelně vědět, který že to jsou ty super slevový obchody. .... Řešilo se to tu asi před 1-2 měsíci.
  • andre
    andre mecenáš28.6.2011 10:59Filmový a hudební klub
    Batman the animated series z devadesátejch ..... sice jednoduchý zápletky, ale ta atmoška.....
  • andre
    andre mecenáš24.6.2011 13:29Pindárna
    Jojo Comics Point, jedna věc je vidět figurky na obrázcích na netu a druhá je viděl je na "živo" před sebou. Díky tomu jsem schopen i zakázat mozku mi říkat "... tamhle na tý stránce na netu to maj lacinější..." páč obchod je obchod a viděná platí, tam si člověk holt rád připlatí aby nekupoval zajíce v pytli. ..... Naštěstí ale vyhraje, většinou, ta část mozku co říká "...a kam to jako dáš?... na záchodě máš origoše, v herně starou sbírku figurek a v obýváku plnou knihovnu komiksů. Vzpamatuj se! .... ", Ale kdybych byl tak o 10-15let mladší, tak asi nechám kompletní peníze v Comics pointu, to je tutovka a možná bych měl i zdravější játra:)
  • andre
    andre mecenáš21.6.2011 08:29Filmový a hudební klub
    To bych blil, rabínova kocoura se asi dovydání knižně nedočkáme a toto se do naší distribuce asi taky nedostane:(

    http://www.youtube.com/watch?v=b84CBBbnHAU
  • andre
    andre mecenáš20.6.2011 14:07* Připomínky a návrhy
    Zack: teď nevim zda si ze mě děláš prdel (jako normálně), nebo zda jsi vážně nepochopil to co mám na mysli(bych řek, že jsem se vyjímečně vyjádřil docela srozumitelně). .... Neříkám, že DB něco doporučuje, ale že by mohla doporučovat, z důvodu, že se plno zajímavých věcí ztratí mezi 100% čtyřlístky a spiderman magazíny. A spíš by to měla být služba pro "náhodného kolemjdoucího", než pro někoho z top50 ve sbírkách.
  • andre
    andre mecenáš17.6.2011 07:38* Připomínky a návrhy
    Jenom mě tak napadlo, nebylo by zajímavé udělat na vstupní stránku něco jako "Cdb doporučuje" ? ..... Takhle, já již delší dobu lidem co mě pozvou na nějakou oslavu (narozky, svatba,..) dávám z důvodů "propagace komiksu" komiks, bez ohledu zda o něj mají zájem. Většinou vybírám z "Pod dekou, Z pekla, Usagiho a Pascina" a právě u Pascina mi přijde líto, že asi časem hodně zanikl. A takovým věcem bych chtěl pomoci. ..... Sice nemají na db takové velké hodnocení, ale za přečtení určitě stojí mnohem více než jakýkoliv Spiderman. .... A bohužel, tím množstvím titulů, které se na nás poslední dobou valej, budou zapadat stále více, neb , to si přiznejme, v tomto není db úplně fér.
  • andre
    andre mecenáš16.6.2011 14:22Pindárna
    Bych řek, jsem se to včera dozvěděl téměř v 21:00 a to už jsem teda neměl náladu se začít oblíkat a vyrážet noční Prahou, já musel dnes do práce;-)
  • andre
    andre mecenáš9.6.2011 07:28* Připomínky a návrhy
    Zack: ještě pro připomenutí. "Profil" je furt takový nedotažený. Asi mi nejvíc vadí, že ačkoliv mám zakliknuto nezveřejňovat sbírku, tak každej vidí kolik věcí mám. .... A pak, to už jsme myslim taky kdysi řešili, mít v profilu něco jako "koupit", kam bych si zaklikal co chci a až bych zakliknul "mám", tak by se to automaticky smazalo z "koupit" a nikdo by to neviděl v mém profilu. Je to sice něco podobnýho jako "chci", ale to beru spíš jako výzvu pro ostatní "...máš to 2x, tak mi nabídni..." a "chci" bych nechal veřejně nahlížitelné. A tím mě napadlo, že by bylo docela dobré, mít na stránce komiksu možnost vidět kdo to má v "chci", aby bylo jednodušší nabízet.
  • andre
    andre mecenáš8.6.2011 07:35* Připomínky a návrhy
    Kaluž: já nemám nic proti tomu, když jeden dá jedný věci 20% a druhej 100%, ale musej to vysvětlit v smyluplnym komentáři. Prostě "...je to super...", nebo napálit jenom procenta je málo a takový komenty tu nemaj co dělat. Já se jednou v budoucnu nechci proklikávat 10ti stránkama "...je to bomba...", než se dostanu k nějakýmu zajímavýmu komentu.

    A nebo, jak už jsme se tu kdysi bavili, mít možnost si v profilu zakliknout, koho nechci vidět a podle toho by se mi přepočítali i procenta. ..... A možná by bylo zajímavé, aby každý ve svém profilu viděl, kolik lidí z DB si ho nepřeje vidět, aby tu byla motivace:) .... Ale ztrácí to smysl pro náhodnýho kolemjdoucího, kterej se musí nadále proklikávat Fryema.
  • andre
    andre mecenáš7.6.2011 14:52* Připomínky a návrhy
    Já bych pro dobro většiny (a smysluplnosti DB) znemožnil lidem bez soudnosti procentuelně hodnotit (je mi jasné, milý Zacku, že se ti to nelíbí;-) )... Prostě, pokud by někdo opakovaně hodnotil bezmyšlenkovitě, tak by třeba rada starších (admini) "zasedla", hlasovala, zda je to opradu již přes rozumnou mez(bez ohledu na vkus, současnej sešitovej čtyřlístek prostě nemůže mít 98%), upozronila "hříšníka" a pokud by se v dalších komentech nezlepšil, tak by již neměl možnost hlasovat.
  • andre
    andre mecenáš20.5.2011 12:15Pindárna
    A přitom starší vyrustáli na měsíční dávce sešitového čtyřlístku a mladší na kačerech a co. ........ Možná je to právě ten podvědomej strach z toho, že si člověk rozečte nějakou serii, která pak nebude dokončena. .......... A mě ty tlustší booky vyhovujou i tím, že se můžu začíst a užívat atmosféru, kdežto u těch "párstránkovejch" věcí, než se začtu, připomenu si poslední děj a nasaju atmosféru, tak už je konec:-(
  • andre
    andre mecenáš16.5.2011 07:27* Připomínky a návrhy
    Zack: nešlo by ještě dát tuto hodnotu do "seředit dle" do "sbírky"? ...... Jinak, je to docela vtipný jak to počítá jenom původní nákupní ceny. Páč pokud se někdo opravdu specializuje na starší raritnější kusy, tak má, z tohoto pohledu, sbírku méně hodnotnou:) .... Třeba já se pohybuju s množstvím až někde kolem 30 místa, ale v top 10 jsou pouze asi 3 "hodnotnější". Samozřejmě je to pouze tim, že nejsem sběratel, ale pouze konzument, takže většina mé sbírky je z posledních 12 let, kdy jsou ceny někde jinde:)
  • andre
    andre mecenáš13.5.2011 07:20Sběratelský klub
    Dn: bohužel s tím ti neporadím, při mé poslední návštěvě Berlína jsem z toho deního neviděl skoro nic;-)
  • andre
    andre mecenáš2.5.2011 07:46Sběratelský klub
    AZTeck: Barbarství to je, ale na druhou stranu to chápu. Za 10.000,- mu celou stránku nikdo nekoupí (kdo chtěl už má), dát jí celou do dražby by mu přineslo max 5.000,- (spíš 3.000,-) a takhle dostane víc. ..... Pro něj už je to uzavřená kapitola. ......... Spíš mi vadí, že se pak chvástá, jak na nás vyzrál, člověk ho chce podpořit a on ........
  • andre
    andre mecenáš29.4.2011 15:06Pindárna
    Braindead: mě by spíš zajímaly ty kamený obchody s tou 28% slevou? Znám pouze s 10%. Teda pokud nemyslíš studentský slevy, nebo slevy pro jiný nesmrtelníky.
  • andre
    andre mecenáš8.4.2011 14:25Pindárna
    Zack: genialita je myslim definováno IQ nad 160:)....( samozřejmě, již dlouho se vedou diskuze zda jsou tyto měření co kčemu, neb někdo s výbornou kombinatorikou, může mít totálně nízkou jinou "inteligenci" např. sociální, nebo paměť) ..... A věštinou jsou geniální lidé neschopni zvládat běžný život tvořen lůzou:)

    Prostě chytrost, podle mě, nemá s uměním moc společného(nemyslí kalkul či vychcanost). Proto mi asi vadí to spojení. Ale to už jsme jinde.
  • andre
    andre mecenáš8.4.2011 13:49Pindárna
    Zack: hmmm.... mě z toho vyplývá, že kýč je 99,9999% věcí. Dej mi prosím příklad něčeho co nejni kýč. A zase to nemyslim jako vhozenou rukavici, ale prostě do tvého popisu mi v tuto chvíli, alespoň částí, zapadá všechno. (samozřejmě jsem omezenej s klapkama na očích, takže o strašně moc věcech nevim, nebo se mi teď v hlavě motaj dokolečka podobný cěci) ..... Jo a neřekl bych "opravdu chytří", ale spíš "jiní", nebo "vyjímeční", plno zajímavých umělců bych "opravdu chytrými" nenazval, možná ještě "geniální", s tím, že s genialitou jsi jednou nohou v demenci;-)
  • andre
    andre mecenáš8.4.2011 12:35Pindárna
    Zack: teď to nemyslim nějak jako v hozenou rukavici, ale prostě mě zajímá tvoje vnímání kýče. Takže když třeba Eisenr začal dělat v 70s ty svoje "grafický novely" a už se do konce života moc komiksově dál nepohnul, tak to vnímáš jako kýč? Respektivě, každý 2,3,4,.... pokračování nějaký serie bereš jako kýč?
  • andre
    andre mecenáš7.4.2011 08:05Pindárna
    Jsem Čechův fanoušek a mám ta dětská dobrodružství rád. .... To mi, ale nebrání říct, že některé názory (Neutrinovy) mi smysl dávájí. ..... Akorát jeden bych vypíchl se kterým nemohu určitě souhlasit. A to je "nepochopitelnému udělení loňské ceny Muriel", jako se vší úctou k české scéně, co u nás vyšlo minulý rok lepšího? Prostě v porovnání s konkurencí tato kniha vyčnívá, neberu nějakou 3 stránkovou příhodu.
  • andre
    andre mecenáš4.4.2011 10:49Stripy, jouky, fejky :)
    Ten s bruslařem je nejlepší:)
  • andre
  • andre
    andre mecenáš29.3.2011 15:02Pindárna
    MdS: sypu si popel na hlavu. ..... Asi mám oslabenou imunitu, chtělo by to výměnu tekutin:)
  • andre
    andre mecenáš29.3.2011 13:30Pindárna
    To víš Draco, jsme jenom zviřátka, ženy na ulicích ba i kolegině se začínají odhalovat, a jak na to člověk (mužského pohlaví) po tý dlouhý zimně nejni zvyklej, tak neví co si se sebou počít:-) ..... Příroda je mocná.
  • andre
    andre mecenáš29.3.2011 10:04Pindárna
    Zack: v tomto případě mi nejde jenom o %, ale i o výpovědní hodnotu komentu (kombinaci obou). (( pokud je něco HUSTÝ a dostane to 56% ... a Podle mě to BUDE dost dobrý se 100%, tak tu něco nejni v pořádku, samozřejmě musí se to brát v i kontextu s osobou)) A taky nikomu nechci bránit v diskuzi, ale ať jsou komentáře smysluplné.

    Ale nechci se přít, pokud je většina proti, tak to vydržim, pouze jsem chtěl zvednout ukazováček. Dřív než bude pozdě:)
  • andre
    andre mecenáš29.3.2011 09:33Pindárna
    Mankin: pro zasmání je "diskuze". .... U hodnocení chic věci co maj hlavu a patu, nebo aspoň hlavu. ....... Pokud to lehce přeženu, nechci aby u jedný knihy bylo z dvaceti hodnocení 19 typu Fry a tonda. To je pak celý na prd. ..... Já DB vnímám jako a) můžu si tu mít sbírku, abych věděl co mám a co ne, b) abych si měl kde přečíst vícero názorů, zda nějakou knihu, u který si nejsem jist, koupit či ne, c) abych se pobavil s jinými nerdy:) .............. Rozhodovat může třeba všemocný Zack, pokud by chtěl.

    Ještě mě napadla možnost, ..... automaticky po zalogovaní by se mi ukazovali všichni uživatelé, ale já bych si v profilu mohl zakliknout koho nechci vidět. Taková vědomá slepota;-)
  • andre
    andre mecenáš29.3.2011 07:21Pindárna
    Už bych se pomalu přiklonil k myšlence mazání blbostí. Alespoň u hodnocení. Pokud se tu budou ta nerozvážná jelita množit takovim tempem, tak tato stránka přestane mít smysl. Hodnocení typu: "Je to hustý.=53%" a "Podle mě to bude dost dobrý. =100%" je totalní degradace práce ostatních přispěvovatelů. ........... Trošku kultury, pánové!
  • andre
  • andre
    andre mecenáš22.3.2011 12:31Pindárna
    DEG: nojo, ale kdyby byl mulat, tak by se s nim stejně zacházelo jako s černochem. Leda tak nějakej ital, španěl (hispánec?) .... Což by mohlo odpovídat i podle původu autorů.
  • andre
    andre mecenáš22.3.2011 09:44Pindárna
    brkowycz: četls někdy Blacksada? Konkrétně zmiňovanej "Artic Nation"? To je právě dost o rasách. Ale Blacksad je takovej nejednoznačnej. .... Kdyby to o rasách nebylo, tak to asi neřešim.
  • andre
    andre mecenáš21.3.2011 13:19Pindárna
    mára: no právě, většinou je to dáno barvou srti, ale on se nechová jako černoch a už vůbec ne jako černoch ve 40-50letech (s ohledem na ty stereotypy). Nemluvě o tom, do jakých společenských kruhů se v jednotlivých dílech dostává. Proto jsem zmatem. Třeba se ukáže, že je to u tohoto dílu jedno, jsem teprve ve třetině, ale už tam bylo pár náznaků a pár stereotypů (černej jazzman, bílej majitel nahrávací společnosti, atd.....), tak jsem si to chtěl ujasnit aby náhodou něco neuniklo.....
  • andre
    andre mecenáš21.3.2011 09:51Pindárna
    Můžete mi, prosím, připomenout: Má být Blacksad černoch? Teď čtu ten poslední díl (4.) odehrávající se v New Orleans řekněme mezi muzikanty, a je tam zase pár takovejch narážek. ...... V hlavě mám nasráno-špatná paměť (mimo jiné), a jelikož jsem v stěhovacím procesu, tak mám staré booky zabaleny, takže si nemohu připomenout:(
  • andre
    andre mecenáš16.3.2011 12:36Sběratelský klub
    DN: z Lone wolfa jsem sice četl asi jen 3-4 díly, ale i tak bych ho určitě doporučil, hlavně pokud máš dobrou cenu. Moc mě to bavilo. V podstatě jsem jich nečetl víc jenom proto, že se vždy najde něco co musim mít nutně víc.
  • andre
    andre mecenáš9.3.2011 07:14Pindárna
    Skoro mám kacířský názor: V tomto stavu by stál míň i "Action Comics nr.1." z 1938... :)
  • andre
    andre mecenáš25.2.2011 10:26Sběratelský klub
    Pro fanoušky Lucky Luka: 19.3. podepisuje ACHDÉ v Lipsku na veletrhu, takže to je jen kousíček. Jinak dny před tím tráví v německy mluvících prostorech, nejblíže tuším Linz.
  • andre
    andre mecenáš18.2.2011 11:18Sběratelský klub
    Koukám, že má spiknutí pěkné průměrné %:) ........ Za 20 si to koupim asi ještě několikrát, a budu to rozdávat jako kvalitní dárek.
  • andre
    andre mecenáš24.1.2011 12:19Pindárna
    Taková drobnost, mám v hlavě furt takovou informaci, kterou nevim kde jsem vzal a asi je to blbost,.... ale Aargh 10. bude mít 2 verze obálek (to je jasný), ale nebude mít českou a německou mutaci? (myslim jazykovou, to že je věnována německému komiksu kupodivu vim)
  • andre
    andre mecenáš21.1.2011 13:38Pindárna
    A to mi připomíná, co udělat něco jako "sběratelský TOP10" kde by právě byli takový věci jako 666, nebo Sémě zkázy v kůži atp.
  • andre
    andre mecenáš21.1.2011 13:30Pindárna
    A další.....
    DemnoG: vyjma pár ultra vyjímek, jako je například čtyřlístek 666, myslim.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 3 (cca 358 Kč)
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0