• quetzalogg
    quetzalogg26.9.2020 11:51Sběratelský klub
    Trip - k tomu http://www.tuborgaha.sk/wp-content/uploads/2014/12/100_9758.jpg - ještě blbější srovnání, než s Reader Digestem. Sorry, ale srovnáváš jablka ne s hruškama, ale s vepřovým.
  • quetzalogg
    quetzalogg26.9.2020 00:35Sběratelský klub
    Srovnání s Readers Digest mi přijde nesmyslné (a to nemám nic ani proti RD). Ty knihy ani nejsou úplně nesouvisející - mají stejného autora i žánr.

    Ale ano, když vidím zpomalení přírůstku předplatitelů (zatím téměř čtvrtina vybrané částky), dá se předpokládat, že na jednotlivé knihy by se vybíralo snáz. Jenže i kdyby na to Mighty Boys teď přistoupili, nevím, jak by to ještě mohli změnit a rozdělit - kampaň na Hithitu je na dvojknihu, to by museli každého z dosavadních 104 předplatitelů kontaktovat s dotazem, jestli by souhlasil s rozdělením a s případným doplatkem. Protože 2 knihy by chtě nechtě stály o nějakou tu stovku víc, než jedna.
  • quetzalogg
    quetzalogg23.9.2020 19:35Sběratelský klub
    Draco nobilis - no bylo to o strach, ale nakonec mi z toho energetickýcho výdeje ruce ani hlava neupadly...
  • quetzalogg
    quetzalogg22.9.2020 18:26Sběratelský klub
    Draco nobilis - máš na mysli komiksy?
  • quetzalogg
    quetzalogg22.9.2020 13:31Sběratelský klub
    Fimi - to je v pohodě, já taky nejsem žádnej Adonis. Jenže tady je trochu fail, že to video je dva dny po zahájení kampaně prakticky jedinej existující promo materiál ke knize, na kterou bychom rádi, aby se za měsíc vybralo přes půl mega. Takže by si to trochu víc péče zasloužilo, což?
  • quetzalogg
    quetzalogg22.9.2020 13:11Sběratelský klub
    Radek - Tak o Habibi mluvili až tady? Snad si z toho hoši vezmou to, že je dobré (když jde o prachy) vyjadřovat se v exaktních datech.

    Milo_Harwey - Já jsem naštěstí otrlej, takže jsem to dal. Však už níže je psáno, že se nepovažuju za "běžného čtenáře". Nee, kecám, měl jsem puštěnej jen zvuk, a na obrazovce běželo video s něčím libým.
  • quetzalogg
    quetzalogg22.9.2020 12:54Sběratelský klub
    Milo_Harwey - vzhledem k tomu, že jinde téměř žádné informace nejsou, každý člověk, co se o tu knihu zajímá, je nucen podívat se na to hodinové video, aby se dozvěděl aspoň něco 😁. Tím myslím o způsobu vydání. Napříště bych ale hochům doporučil najmout si nějakou pěknou tiskovou mluvčí, dalo by se to lépe vydržet.
  • quetzalogg
    quetzalogg22.9.2020 12:41Sběratelský klub
    Milo_Harwey - fuj, takhle mi nick ještě nikdo nezkurvil. Znáš Ctrl+C? O tom "Habibi formátu" se myslím zmiňovali na tom videu na Komiksových novinách, na které všude odkazují.

    Fimi - papírové knihy jsou trojrozměrné, či ne 😁?
  • quetzalogg
    quetzalogg22.9.2020 12:39Sběratelský klub
    Lenny - no, ta má řečnická otázka 😁 se spíš týkala toho, o čem jsme se bavili s Gmorkem - jestli by ten typ komiksů, co vydává pan Vybíral, byl hůř nebo lépe prodejný jako žiletka, nebo jako integrál víc dílů či komiksů. Ano, Crew klouže šupem do nejmainstreamovatejšího mainstreamu, to jsem ostatně i zmínil, že tam se cílí na "běžného čtenáře".
  • quetzalogg
    quetzalogg22.9.2020 12:28Sběratelský klub
    Milo_Harwey - sice bych rád znal nějaké možné tipy do budoucna, ale neřekl bych, že neznalost budoucích záměrů MB může sama o sobě poškodit ochotu jít do předplatného téhle první knihy.
    Ohledně "podrazu" no, kdyby slibovali kolosálku a dodali CC formát, to by asi bylo sprostý, ale oni formát netajili, jen ho prezentovali dost srandovním způsobem "bude to jako Habibi" 😁. No tak jsem si vygooglil, jak u nás byla vydána Habibi = 17,8 x 23,6 cm.
  • quetzalogg
    quetzalogg22.9.2020 12:21Sběratelský klub
    Gmork - no to si neodporujeme, samozřejmě že bych ji nechtěl jako žiletku. Sešitové vydání Čtyřky je v pohodě, a v HC by to bylo taky v pohodě, pokud by to ovšem byl integrál 3-4 dílů. Nebo, jako to dělá třeba časopis Apetit 😁 neprodaná čísla z remitendy sešijou do brožované knihy po pěti číslech a prodávají. Jinak ani si nejsem jist, jestli u komiksů existuje něco jako "běžný čtenář". To možná u Simpsonových a věcí pro děti, možná u pláštěnek.
  • quetzalogg
    quetzalogg22.9.2020 12:05Sběratelský klub
    Gmork - No, momentálně se tu myslím diskuse vede o tom, jestli ta konkrétní vázaná kniha od MB nebude moc velká bichle. Megaknihy od CC nemám domá žádné, ale spíš kvůli výběru titulů, jak jsem psal níže, třeba do Metabaronů v kolosálce bych šel šipkou. A žiletky? Fujtajbl, knížka, která kvůli vazbě zabere trojnásobek místa... U žiletek od pana Vybírala musím zburcovat všechno své fanouškovství, ale kroutí se mi z toho nehty. Klidně bych bral dvouknihu Sykes / Až do posledního.
  • quetzalogg
    quetzalogg22.9.2020 11:59Sběratelský klub
    radek - jo, s tím autorem souhlas, dnes už pro nikoho nemůže být problém několika kliknutími získat si autorovo CV, hodnocení jeho díla ve světě, a dokonce i samo to dílo v originálním jazyce. Sám to dělám před nákupy knih už léta. S mínusy souhlasím taky, dvojkniha mě osobně sice nevadí, ale nejspíš to snižuje šanci na úspěch Hithit kampaně.
  • quetzalogg
    quetzalogg22.9.2020 11:47Sběratelský klub
    cyboy - plus, doufám, i ty rozměry (a tím myslím v cm, ne že je to "něco mezi Rváčem a Habibi"), popř. informace, jestli vám někdo důvěryhodný dělá korekturu překladu?
  • quetzalogg
    quetzalogg22.9.2020 11:37Sběratelský klub
    Gmork - no jo, ale srovnávat to s broží není úplně košer. Vlastně je to úplně jinej sport. Pro sebe jsem si to srovnal spíš s některými svazky Hry o trůny - teda Ságy ledu a ohně, rozumíme si (na tom, že je to beletrie a ne komiks, snad nezáleží?), které na hřbetu neměří 6, ale dokonce 8 cm, a přežily četbu u tří různých lidí v pohodě.
  • quetzalogg
    quetzalogg21.9.2020 21:11Sběratelský klub
    Za mě vždycky radši větší balení (a ne vyloženě jen kvůli ceně). Jo a Technokneží, Metabaroni apod. byly zrovna ten případ, co MĚL vyjít jako kolosálka. Zmenšování formátu u Evropy v CRWI mě sere fest.
  • quetzalogg
    quetzalogg21.9.2020 20:32Sběratelský klub
    yogi - jo! Ten brainstorming je stejně dobrá věc ;-)
  • quetzalogg
    quetzalogg21.9.2020 20:30Sběratelský klub
    vita - No, nic z toho, co jsi vyjmenoval, není sci-fi a není to souborný špalek, ale co už...

    Jinak s tím více infa naprosto souhlasím, i jsem to o pár postů níž napsal. Což mi ovšem nezabránilo si to předplatit. Člověk si občas musí vyhodit z kopejtka a zariskovat, když chce posunout trendy žádoucím směrem, a smířit se s trochu pankáčským přístupem....

    Co mají říkat lidi, kteří na Kickstarteru podporují indie videohry - tam se s určitou mírou zklamání nebo frustrace počítá vždycky.
  • quetzalogg
    quetzalogg21.9.2020 19:51Sběratelský klub
    A Trystero věci jsou sice fajn, jenom teda pro hooodně menšinové publikum. Od Mighty Boys očekávám něco, co není ani pláštěnkovina, ani manga, ani intelektuálská samohana, ani pro děti. Což mi připadá jako docela velká díra na trhu.
  • quetzalogg
    quetzalogg21.9.2020 19:45Sběratelský klub
    yogi - Vážně? Kolik vydaných hard sci-fi komiksů vyjmenuješ? A vydat by to mohl kdokoliv - jenže jaksi nevydává. A už vůbec ne v ucelené, jednosvazkové formě. Krom toho je to Image Comics - a tomuhle vydavatelství český komiksový trh dluží docela dost.
  • quetzalogg
    quetzalogg21.9.2020 16:17Sběratelský klub
    Mě ta forma dvojknihy nijak nevadí, pokud to teda nezpůsobí, že si to kvůli tomu lidi nebudou chtít předplatit a nedosáhne se cílové částky. Fakt nechápu, proč by to mělo být na závadu, leda že by se mi jedna z těch knih těžce nelíbila. Ale já jsem si na internetech dohledal originály k prolistování, a mám za to,že jsou lákavé obě.

    O kolosálku bych ani nestál, ale taky ne o zmenšení. Verze 1:1 k sešitovému vydání by byla OK.

    Ta odměna / poštovné je fakt docela pakárna. Hlavně myslím, že řešit poštovné je trochu předčasné. Předpokládám, že MBoys budou předplatitelům posílat vyrozumění o úspěšném vydání. Součástí toho vyrozumění by mohl být dotazovací formulář na způsob platby za poštovné (co když se mi v prosinci naskytne příležitost jet do Prahy a mohl bych si to vyzvednout na provozovně?) a hlavně na způsob doručení. Jít si pro balíček na Českou poštu, to je fakt temnej středověk. Co třeba Zásilkovna?

    Informace na Hithitu by to fakt chtělo zahustit, o tom žádná. Takhle to působí na potenciální předplatitele spíš odrazujícím dojmem, a to není dobře, áno?

    Ale buď jak buď, doufám, že to klapne. Nápad je skvělej, krásně to padne do díry na trhu.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0