Koupit
Speciální dvojčíslo.

Poslední Follower je originální česko-slovenský komiks. Příběh z roku 2044, který se odehrává v Čechách, na Slovensku, na měsíci, ale rovněž v galaxii, která je od Země vzdálená stovky světelných let.

Legenda o youtuberovi
Asteroid, který v létě 2033 téměř potopil Antarktidu, je již 11 let nečinný. Vesmírný kámen zaparkoval na oběžné dráze jako soused Měsíce. Lidé si na něj zvykli jako na součást oblohy - nikdo ho už neřeší. Všichni jsou totiž zaneprázdněni novinkami od Octopusu. Tato společnost zaplavila svět dokonalými zařízeními, která vše vyřeší do tří kliknutí. Každý den vycházejí nové návykové hry a aplikace. Živé rozhovory mezi lidmi upadají, všichni si levelují své digitální avatary. 14letého Maxe telefony z nějakého důvodu nepřitahují, má raději knihy – speciálně tu, kterou napsal pohřešovaný youtuber Expl0ited. Literatura je však Planetární Bezpečností přísně zakázána a Max se jednoho dne rozhodne zjistit proč.

Remember Duklock
Maxe Tatarku označila Planetární Bezpečnost za nepřítele systému. Na každém rohu číhají boti, po obloze létají drony. Všechny jednotky po chlapci pátrají, a to na přímý rozkaz šéfvelitele PLBE Barnabáše Řemene. Maxovi se podaří opravit poškozeného Kaufbota, skladového robota s emočním modulem a mohutnýma rukama. K-6000 je Maxovi vděčný za záchranu a od toho momentu považuje chlapcovu bezpečnost za svoji nejvyšší prioritu – slibuje mu svou bezpodmínečnou věrnost. Další kroky nových parťáků vedou do dětského pokoje, kde si Max musí něco důležitého vyzvednout. Nebudou to mít jednoduché, protože síť Planetární Bezpečnosti je díky Octopusu napojena na všechny přístroje ve městě, dokonce i na hygienu v koupelně. Bude spolupráce mezi Maxem a K-áčkem fungovat? Chlapec a stroj proti všem.

Obsahuje sešity původní slovenské komiksové série Posledný Follower #1-2 (květen 2021 - červen 2021).

Scénář
Viktor Asimov, Martin Petro
Art
Juraj Naštický
Barvy
Andrej Dudáš, Kristína Papuláková
Překlad
Lenka Vaňousová
Redakce
Nikola Uhlířová
Žánry
akční, dobrodružný, dystopie, postapokalyptický, sci-fi
ISBN/ISSN
ISSN 2788-2780 (Časopisy pro volný čas)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
160 g
Stran
80
Cena
79 Kč
Originál
Posledný follower - Epizóda 2 (Bactor & Wirney (Formulator), 2021)