• Skot
    Skot mecenáš8.1.2023 17:01Dějiny science fiction v komiksu
    Názen tochu mate. Očekával jsem a nedostal dějiny podžánru sci-fi komiksu , jemu se věnuje minimum na okraji. Nejedná se tedy o komiks ( vyjma 2 až 3 jendostránkových ukázek z díla) ale spíše o ilustrované dějiny literatury sci-fi. Jako fanouška mě potěšily, někdy až příliš informací na jednu stránku, někdy se několikrát opakují. Pro Francouze typické zdůrazňování vlastní sci-fi a zbytečně moc informací o časopisech, které jistě měly svůj význam při startu žánru. Realistická kresba mi vyhvouje , jistě lepší než jiné "Dějiny" založené na karikatuře.
    Tak snad příště to bude o komiskech, které se odehrávají na platformě sci-fi. ( Pokud v té době již dnes umírající sci-fi bude existovat ).
  • Skot
    Skot mecenáš8.1.2023 16:53Noční chodci
    Pivní povídka složená z dialogů . Kresba bohužel děj nikam neposouvá. Pokud se dá dějem nazvat opakované hedání místa na poslední pivo. Kdybych měl v sobě to co hlavní hrdinové , možná bych se bavil. Takhle pro mě jen průměr, ke kterému se těžko budu někdy vracet .
  • Skot
    Skot mecenáš23.2.2022 19:32Piruety
    Komiks mě příliš nezaujal. Průměrný scénář o problémech dospívání, spíše deníkový záznam s překvapivou sexuální orientací.
    Každé dospívání bolí , v tomto směru žádný objev. Černobílá statická kresba průměrné kvality rovněž nijak nevyčnívá . Pro mě prostě průměrné trochu nezralé a cenou Wila Eisnera přeceněné dílo. Prostě ani to dojetí se nedostavilo.
  • Skot
    Skot mecenáš24.12.2021 15:47Mezi řádky #11: Apokalypsa
    Celou serii jsem přečetl za týden a dám si ji ještě jednou. Ale už teď je třeba poděkovat Crwi, že vydržela a vydala ji celou. Není to lehké čtení , spousta odboček a odkazů, ale tak to má být. Široký záběr a nutnost stále pozornosti čtenáře, tak jak to chce Leviathan. Příběhy uvnitř příběhů , vývoj postav , na některé nelze zapomenout - např králík Pauly a každá z postav tu má své místo. Ještě že ho tu máme a že žije s námi. Měl jsem strach ze samotného závěru , ale i ten byl zvládnut dobře. Skvělý scénář, skvělá kresba . Pro mě patří do TOP 10 serií a přál bych si další takovou , pokud existuje .
  • Skot
    Skot mecenáš19.12.2021 10:46Tráva
    Nesdílím nadšení ostatních čtenářů. Téma je jistě poučné a zajímavé, i když z historie často popisované. Je dobré , že se o něm píše a vznikaji komiksy. Scénář je průměrný , ilustrované vyprávění se střihy, které mnohdy příliš posouvají děj. Kresba je průměrná a rádoby umělecké pohledy na krajinu a mraky a přírodu roztahují zbytečně celou knihu bez jakéhokoli efektu . Doslov rovněž zavání současným pokrokářstvím tak jako v komiksu Knockout. Mně osobně vadil nezvyklý silný papír, z jakého důvodu byl zvolne nevím. Z mého pohledu nevyužitá příležitost při přiblížení opomíjeného tématu. Rozhodně ne nejlepší komiks roku 2020 jak je uvedeno na zadní straně. A už vůbec bych nesrovnával s kvalitou Mause, sahá mu maximálně po literární kolena.
  • Skot
    Skot mecenáš18.12.2021 14:45Milada Horáková
    Důležité a zajímavé téma ,bohužel scénář omezený na několik epizod ze života Milady Horákové. Trochu statické a trochu příliš didaktické, tak jak Ležákovy scénáře bývají. Snad alespon přitáhne mladé čtenáře, aby se o tuto smutnou část historie více zajímali.
  • Skot
    Skot mecenáš28.11.2021 17:39Space Trashers
    O obálce se napsalo dost. Komiks se nijak nepřetvařuje a chce pobavit obvyklou akční sci-fi. Mohlo to být lepší , kdyby se lépe oddělily jednotlivé linie a umožnily lepší orientaci ve spojujících se dějových linikách. Kresba je pěkná ale bohužel poněkud opakující se typy zhoršují výše zmíněnou orientaci. Na české poměry nadprůměr a podle mě velmi velmi vtipné . Beru to jako parodii na žánr .
  • Skot
    Skot mecenáš24.11.2021 19:50Knock Out!
    Průměrný komiks jak do scénář tak kresby. Přímočarý životopis boxera. Patřím asi mezi chytrolíny ale propaganda je zde přece jen přítomna , zvláště doslov je jí plně prosycen a dle mého názoru je zcela zbytečný . Příběh by stačil sám o sobě .
  • Skot
    Skot mecenáš21.11.2021 19:11Lone Wolf: Agarashova lebka
    Klasický černobílý komiks z devadesátých let možná v původním formátu. Prostý přímočarý děj s předvítaleným koncem , hrdinové neumírají . Místy nepřehledná kresba s bohatým stínováním. Pro fanoušky Joe Devera asi nutnost, jinak jednohubka na kterou rychle zapomenete.
  • Skot
    Skot mecenáš19.11.2021 19:50Noir: Detektivky v komiksu
    Velmi slabá sbírka příliš krátkých komiksů , nakonec dle moho nejelšpí nekomiksová povídka, která přece jen měla více prostoru . I slavný Lemire s předvídatelnou pointou či Brian Azzarello odvedli jen průměr. Zařazení povdíky Zlomenina jsem nepochopil vůbec. Pro mě zklamání.
  • Skot
    Skot mecenáš17.11.2021 14:41Showman Killer (pevná vazba)
    Klasický Jodorowsky tentokrát zřejěmna vlně parodie, scénář založený na jednom triku, střída prostředí , z nich některá jsou samozřejmě úchvatná. Vlastní děj mnoho neznamená, včetně naprosto useknutého konce . Malba velmi pěkná a jako vždy škoda formátu MDEKu, ve větším by vynikla mnohem lépe.
  • Skot
    Skot mecenáš7.11.2021 08:50Fax ze Sarajeva - Příběh o přežití
    My co jsme byli dospělí v 90. letech si vše dobře pamatujeme a dozvuky rozpadu Jugoslávie jsou patrné dodnes. Komiks sám o sobě se skládá s poslepovaných epizod na základě odeslaných faxů. Jsou zde samozřejmě dějové zkraty a hlavní hrdina není žádný obyčejný člověk, což mu patrně zachranilo život. Kresba i scénář jsou standardní ze staré školy a jak už u pozdního Kuberta bývá s jakousi snahou o výchovu čtenáře ( viz Protokoly). Za komiks 3 hvězdičky , za to co připomíná o jednu více.
  • Skot
    Skot mecenáš28.10.2021 09:00Siegfried
    Adaptace známého tématu ve velmi pěkném zpracování z něhož by si měl MDEK brát příklad. Trochu rozvleklý děj , který má zřejmě dát vyniknout výtvarné stránce a strnkám beze slov. Kresba přece jen lehce disneyovská , jak bylo uvedeno. Jinak určitě nadprůměrný evropský komiks, který tu dlouho chyběl a své vydání si zasloužil.
  • Skot
    Skot mecenáš23.10.2021 18:16Brloh
    Komiks zachranuje výborná malba. scénář je průměrný a variace na téma starého mládence s možná duševní chorobou jsme už četli mnohokrát.
  • Skot
    Skot mecenáš18.10.2021 18:33Odvaha je volba
    Chvályhodná snaha pomocí komisku připomenout dějiny skautu i naší republiky. V praxi přece jen pokuhává jednak na nevyrovnaném a někdy lehce nepřehledném scénaři, jednak na ne vždy dobrém kresleném zvládnutí , především ve směru nepřehlednosti . Žádný z příběhů nevyčnívá nad ostatní.
  • Skot
    Skot mecenáš16.10.2021 19:12Pérák: Oko budoucnosti
    Průměrný scénář s dějovými zvraty a zkratkami . Snaha o vytěžení tvz české mytologie dle Aloise Jiráska bez hlubší logiky , zasazené do obvyklých klišé průměrných superhrdinských sešitů. Jeskyně, souboje ve vlaku atd. Koplova kresba blížící se cartoonovému stylu . Oceňuji dodatek a vysvětlení za příběhem , ale rozhodně to není žádné mimořádné dílo. Třeba pokračování překvapí .
  • Skot
    Skot mecenáš10.10.2021 17:42Měsíční tvář (paperback)
    Klasický Jodorowsky útočící na podvědomí a používající všechny archetypální zbraně. V tomto díle s obvylým mesiášem outsiderem se mu to dle mého podařilo lépe než obvykle. Vynikající je Boucqova kresba . Pro mě v té záplavě Jodorowského děl nadprůměr.
  • Skot
    Skot mecenáš3.10.2021 14:55Čertův rypák / Tulipánek (paperback)
    Výborný komiks, škoda jen že nevychází celá trilogie najednou . Kresa nemá chybu, realistické zobrazení Ruska je rovněž výborné . Vše již řekli předchozí kolegové. Mystikanevadí , jen ten závěr mohl být trochu propracovanější a v pomaleším tempu . A také obálka prodává , což v tomto případě úplně neplatí . Jen více takových evropských komiksů a ve větším formátu.
  • Skot
    Skot mecenáš26.9.2021 08:37Orlové Říma #3, 4
    Evropský komiks v normálním formátu. Scénář je kvalitní , plní očekávání čtenáře, přibylo politických intrik. Standardní klasická kresba. Jediné co mi vadí i po druhém přečtení je nepřehlednost všech germánských vůdců a kmenů. Doufám, že rozuzlení příběhu bude nejpozději začátkem příštího roku .
  • Skot
    Barevný Usagi mi připadá trochu křiklavý a trochu více dětský. Standardní příběhy , nejvíce se mi líbil titulní. Ostatní se mohli odehrát klidně jinde v jiné době a jiných kulisách . Škoda změny formátu , i když já bych uvítal aby v této velikosti vycházel od začátku . Pořád je to komiksový nadprůměr, který nezklame.
  • Skot
    Hodnotím třemi hvězdičkami se zaťatými zuby, průměrný scénář životopisu nadprůměrného umělce, určit se z něj dalo udělat mnohem více. Velmi slabá kresba s křiklavými barvami,vadí mi různá srdíčka a andílci a růžičky. Zpracování knihy dobré ale cena značně přemrštěná. Místo tohoto dílka mohl určitě vyjít jiný lepší překladový komiks .
  • Skot
    Skot mecenáš5.9.2021 19:25Harley Quinn: Utržená ze řetězů
    Po přečtení Léta jsem se domníval , že se jedná o nadějnou autorku, s každým další komiksem , ale moje nadšení klesá. Autor má jistě nárok na fabulaci a zkoušení nových postupů a začátků , ale s některými základy by se nemělo přece jen hýbat. Z každé stránky číhá agitka , vyzdvihování různých menšinových komunit, ještě více než v předchozích knihách . Vyzdvihování ženských hrdinek , změna rasy u Poisson Ivy , atd. Poučování a vysvětlování jednoho světonázoru . Velké zklamání . Naopak úžasná kresba Steva Pugha zachranuje tento slepenec. Mladí dospělí si zaslouží lepší příběhy .
  • Skot
    Skot mecenáš28.8.2021 09:33Parker: Lovec
    Menší zklamání. Příběh se nevymyká podobným z podsvětí, hlavní hrdina není žádná positivní postava . Trochu ho ozvláštní retrospektiva a návraty ve vyprávění. Komiks mohla zachránit lepší kresba ale mě osobně tento cartoonový retro styl nesedí , často je na hranici rozeznání. Na druhé straně bych určitě byl zvědavý na druhý díl a rád bych se s ním v češtině seznámil.
  • Skot
    Skot mecenáš22.8.2021 15:55Krásná temnota
    Četl jsem dvakrát , ale můj dojem je stále stejný. Kresba odpovídá ději, ale scénáři tak úplně nerozumím. Rozhodně se nedá srovnávat s často uváděným Pánem much. Scenaristka nějak začala ale pak dochází k rozbití knihy na řadu scének , které se na sebe jend rámcově navazují . Některé jdou úplně do nikam, efektní nápad, který nebyl škrtnut. Možná se jednalo o části duše či myšlenek Aurory, jakousi postupnou katarzi a dospívání,možná o zlý sen, z kterého má procitnout, těžko říct. Možná to neví ani sama autorka . Z mého pohledu hodně psané na momentální efekt , ale rozhodně nic co by ve mně zanechalo velký dojem.
  • Skot
    Skot mecenáš19.8.2021 08:05Velký vezír Iznougud (paperback)
    Humoristický komiks vychází jen vzácně. Jen vzácně je na tak vysoké úrovni. Vyzdvihl bych vynikající překlad a přání o vydání dalších dílů.
  • Skot
    Skot mecenáš13.8.2021 20:30Planetary #02: Čtvrtý muž
    Druhý díl je samozřejmě lepší než první , imformace do sebe začínají zapadat, hlavní příběh je ucelenější , kresba nadále výborná. Je to přirozené děj je rozvržen a graduje. A tak na závěr nezbývá než si postesknout a znovu se zeptat. Proč nebylo možno dovydat 2 slovy dva zbývající díly .
  • Skot
    Na začátek si neodpustím poznámku. BB art předčasným ukončení této serie , Amerického upíra i DMZ napáchal nenapravitelné škody na důvěře čtenářů ve vydavatele , tyto kvalitní serie předčí většinu příběhů pláštěnek a jejich dovydání i v broži i vydavatelství určitě nepoložilo. Jka uvádějí ostatní jedná se o mix sci-fi, záhadologie , paralelních a anternativních dějin. Bohužel celá serie je jsitě scenaristicky propracovaná a první kniha má seznamovací charakter a většinu z toho co je naznačeno se v češtiěn bohužel nedozvíme, kvaltia příběhů kolísá, trochu schematismu a klišé je také přítomno. Kvalitní kresba je samozřejmostí . Ale i po letech se jedná o zajímavé oddychové čtení, které se si svůj konec v Čechách nezsasloužilo .
  • Skot
    Skot mecenáš8.8.2021 20:58Smečka z Bagdádu (pevná vazba)
    Velmi dobrý i když poněkud krátký komiks s překvapivým a rychlým závěrem. Scénář i kresba na vysoké úrovni . Určitě bych h přečetl i při dvojnásobné délce .
  • Skot
    Skot mecenáš24.7.2021 16:24Linka
    Snaha o drsný komiks amerického střihu nevyšla. Hlášky jsou místy trochu předimenzované, hezké i když trochu očekávané je protnutí jednotlivých příběhů. Figurky předvídatelné v rámci obvyklých klišé. Co ale knihu zaručeně sráží je kresba , včetně barev na úrovni jakési karikatury ( možná jí mělo být celé dílo). Hezká snaha vytvořit v českých poměrech akční komiks se trochu míjí účinkem.
  • Skot
    Skot mecenáš18.7.2021 09:10Hubert
    Nadprůměrný komiks , minimum slov, spíše scénář k filmu. Vynikající kresba, škoda jen , že není delší a o Hubertovi nám neřekne ještě víc. Pocitová záležitost.
  • Skot
    Skot mecenáš16.7.2021 11:10U283
    3 hvězdičky za snahu a český původ. Do konce jsme nepochopil zda se jedná o parodii nebo tzv akční příběh. Časté logické chyby , vysvětlující bubliny , trochu odytá schematická kresba, i když na portretech je vidět, že autor malovat umí. Po velké reklamě trochu zklamání. Doufám, že vznikne druhý díl a vylepší zatím trochu rozpačitý dojem.
  • Skot
    Skot mecenáš9.7.2021 15:41Ani Muk v Africe
    Kompletní klasické vydání se zajímavým doslovem. Samozřejěm je třeba se na něj s odstupem dnešní doby. Po výtvarné stránce pořád velmi dobré.
  • Skot
    Skot mecenáš5.7.2021 17:09Laura Deanová mě už zase nechala
    Nadprůměrný komiks ze světa dospívajících. Pro mě se trochu veze na současné ideologické vlně LGBT , ale samotný příběh po oproštění od dnes už bohužel stále protěžovaných klišé, kdy to vypadá, že heterosexuálové vymřeli už před dvaceti lety, je zajímavý a uvěřitelný. Výborná kresba i dělení panelů vycházející z mangy. Ale předchozí kniha o posledním létu byla o jednu hvězdu lepší , i té ideologie tam bylo méně.
  • Skot
    Skot mecenáš5.7.2021 17:00Valčík s Bašírem
    Film jsem bohužel neviděl. Silný dojem na mě komiks neudělal ani po stránce scénáře ani obrazově. Spíš snaha se vyrovnat s vlastní minulostí, sdělení pěšáka o tom jak to viděl on. O situaci na Blízkém Východě nemám žádné iluze a tato kniha je nijak nezměnila. Sdělení , že nejhůře to odnesou ti nevinní a obyčejní lidé uže jsme viděli dost. Pro mě průměr , Joe Sacco mi řekl víc.
  • Skot
    Průměrný komiks ze světa Star wars . Scénář jednoduchý , kresba prvních dvou příběhů je dobrá ale s scénářem se více udělat nedalo. Poslední příběh má již kresbu horší a složitější je někdy identifikace 3 hlavních ženských postav. Běžná produkce, ke které se asi vracet nebudu.
  • Skot
    Skot mecenáš6.6.2021 18:08Orlové Říma #1, 2
    Děkujeme panu Vybíralovi. Konečně se k nám dostává evropský komiks v úpravě a formátu, jaký si zaslouží. ( Narážím na MDEK). Klasika jak námětem, kresbou i scénářem , dobrodružný příběh s opulentními barevnými ilustracemi i nezbytným slovníckem k rozšíření obzoru. Napínavé čtivo , které si na noc nehraje . Takové komiksy by tu měly vycházet ve stjeném počtu jako ty s pláštěnkami.
  • Skot
    Skot mecenáš6.6.2021 18:04Jedno obyčejný léto
    Velmi dobrý komiks srovnatelný s Pod dekou. Knihy z období dospívání zvláště od ženských autorek nejsou moje nejoblíběnější, ale tady výborný uvěřitelný scénář ,kombinace několika dějových linií s klidným vyústěním. Kresba realistická a odpovídá duchu knihu.
  • Skot
    Skot mecenáš6.6.2021 18:00Načmáranec
    Bohužel průměrný komiks. Jak svojí kresbou, trochu nezvyklým formátem tak především scénařem. V poslední době nejen v komiksech objevují především ženské hrdinky, a scénarista jako by nevěděl , které z hrdinek se má věnovat, zda komiks patří do zánru fantastiky , young adult nebo thriller. Některá témata jen nakousne a pak se k nim již nevrací , závěr je najednou uspěchaný a trochu odbytý. Určitě se dalo z námětu vytěžit více.
  • Skot
    Skot mecenáš23.5.2021 08:33Potápěč
    Tohle je prostě Lemire a mně pořád nesedí. Čtel jsem dvakrát abych něco nepřehlédl nebo nezmeškal, ale pocit byl pořád stejný. Je hezké , když komiks není jen o pláštěnkách ale i běžných denních situacích, jen z něj trochu čouhá mravní pounačení od samého začátku a opakování chyb rodičů a smutném dětství jsem už četl mnohokrát. Navíc mě trochu zklamala tzv. mystická rovina , tahle varianta není nijiak nová.
  • Skot
    Skot mecenáš23.5.2021 08:26Anjel
    Není to nápodoba Red Meat . Částečně pubertální vtipy, pokusy o cynický nadhled, nevyrovnanost. Na druhé straně je to srozumitelné a může oslovit cílovou skupinu, ke které asi už 30 let nepatřím. Mezi českými stripy průměr.
  • Skot
    Skot mecenáš18.4.2021 20:301984: Grafický román
    Na české poměry mimořádná adaptace jednoho z nejlepších románů všech dob. Skvělá kresba, odpovídající dlouhé přípravě a duchu románu. Komiksový přínos již tak velký není, autor se přesně drží posvátného originálu a prakticky nevynechá jedinou důležitou větu, včetně plné citace Goldsteinovy knihy. Již se těším na další dílo tohoto výborného českého kreslíře a nemusí to být jen adaptace.
  • Skot
    Skot mecenáš3.4.2021 20:59Smrt: Nejlepší čas tvého života
    Pokračování příběhu Smrti se zaměřením na lesbickou rodinu. Jedná se stále o nadprůměrný komiks, bohužel s trochu obehraným licitováním a výměnami život za život. Kresba nadále velmi dobrá. Čtenář dostává hodně slov a nadprůměrný příběh ale čekal by trochu více, hlavně v závěru.
  • Skot
    Skot mecenáš3.4.2021 20:54Smrt: Vysoká cena za život
    Spin off oblíbené sestry Sandmana . Jeden na světě jako smrtelník. Zároveň připravené pokračování příběhu Hazel a Foxgelove.
    Kresba je velmi pěkná , odpovídá příběh, jen se nemůžu ubránit tomu, že Gaiman umí napsat lepší věci.
  • Skot
    Skot mecenáš3.4.2021 20:49Thor: Vikingové
    Typický krátký příběh s jednoduchým dějem od mistra tohoto žánru, navíc jako částečná crossover. Kresbu Glenna Fabryho mám velmi rád, zde ale kresba zapadá do stereotypu příběhu. Už dlouho jsem neviděl tolik useknutých hlav , Stále stejná řežba unavuje. Prostý průměr na jedeno přečtení s možností pokračování . Jako positivum vidím účast dr Strange.
  • Skot
    Skot mecenáš17.3.2021 20:42Rváčov 1
    Těžko hodnotit první díl při očekávaném pokračování. Zatím spíše koláž osobních vzpomínek prolínající se v několika časových úrovních. Místy bohužel obtížněji přehledná. Kresba odpovídá ději ale rovněž někdy až příliš schematická . Prostě od věhlasného scénáristy jsem čekal trochu více , i když druhý díl může vše změnit a vylepšit. Navíc u brožovaného vydání se hned po několika minutách odlepil z větší části přebal nebo to tak má být, to jsem přesně rovněž nepochopil. Takže pro mě mírné zklamání.
  • Skot
    Poslední dílo velkého autora, kterým se chtěl vypořádat jedním z dnešního pohledu manipulace s fakty , častých podvodů . Na můj vkus příliš didaktické, o ději se hovořit příliš nedá. Kresba na hranici karikatury. Za největší přínos považuji citace z protokolů , to jak korespondují se současnou společností a politikou . S komiksem jako takovým to má ale málo společného .
  • Skot
    Skot mecenáš1.3.2021 18:57Američan čínského původu
    Humoristický komiks pro dospívající. 3 dějové linky , které se v závěru mají protnout, což se ve scénáři úplně nepodařilo. Kresba odpovídá žánru a místy se pohybuje na hranici karikatury. Kdyby se trochu více propracoval závěr byl by to komiks nadprůměrný.
  • Skot
    Skot mecenáš1.3.2021 17:58Koralína (paperback)
    Komiks je určený primárně pro děti a spíše se jedná o ilustrovanou povídku, která byla do komiksu adaptována. Typická Russelova realistická kresba odpovídá rázu vyprávění, děj je předvídatelný a dospělý čtenář už má pocit , že něco podobného četl již několikrát. Určitě to není nejlepší Gaimanovo dílo.
  • Skot
    Skot mecenáš14.2.2021 17:34Nevyhnutelná opotřebovanost citů
    Nečekaně dobrý komiks. Problémy chápu, jsem stejně starý jako hrdinové. Vše je reálné včetně zkušeností s mladými , myšlenek a takzvaného nadhledu stáří s bolestným zjištěním, že s většinou situací se již nedá stejně nic dělat. Scénář plyne bez komplikací a i kresba trochu idealizuje. Závěr je spíše metaforou. Nadprůměrný komiks především po stránce scénaře.
  • Skot
    Skot mecenáš7.2.2021 15:02Marvel 1602
    Chvályhodná snaha udělat ze superhrdinů složitější a komplikovanější postavy v gaimanovském stylu. Graficky perfektně zpracováno, především vázané vydání s přebalem. Kubertova kresba je standardní , líbivá ale místy dohromady s černými rámečky lehce nepřehledná. Scénář na Gaimana trochu předvídatelný , s obvyklými rekvizitami, zlých inkvizotorů a šlechticů, závěrečné vyvrcholení lehce odbyté , ale možná to není úplně jeho vina, jak se píše v doslovu , příběh byl krácen a některé postavy a dějové linie vypuštěny. Je-li to pravda, je to velká škoda, příběh mohl být košatější a ještě lepší . Je to nadprůměrný komiks , ale určitě ne ten nejlepší , zvláště pokud se týká scénaristy.
  • Skot
    Skot mecenáš13.1. 12:24* Připomínky a návrhy
    Za B. U serií s navazujícím dějem mi připadá hodnocení celé serie rozumnější než jednotlivých dílů. Jinak to má samozřejmě význam jen pro ty , kteří mají zájem si něco přečíst a neorientují se v dané oblasti.
  • Skot
    Skot mecenáš1.12.2023 11:24Filmový a hudební klub
    Druhý , samozřejmě. Uz je to vážné...
  • Skot
    Skot mecenáš1.12.2023 11:23Filmový a hudební klub
    Dobrý den. Neví prosím někdo, proč není v kinech v prosinci druhí díl Duny , jak nám bylo vloni přislíbeno ? Díky.
  • Skot
    Skot mecenáš3.11.2023 13:52Pindárna
    Komiksy sbírám od svých 5 let a za těch 60 let to vychází kolem stovky kusů ročně , to není tah hrozné. 2 místnosti s knihovnami do stropu a 6 nedobytných velkých ocelových skříní v technické místnosti. Je rozdíl mezi plakátovým komiksem a kolosálkou samozřejmě. Z mého pohledu by bylo ideální zřídit Národní komiksovou knihovnu, určitě by se na to nějaká dotace našla.
    Takže tak.
  • Skot
    Skot mecenáš12.6.2023 20:46Sběratelský klub
    Toe : Díky . Posílal jsem tak před 3 týdny. Jen mě zajímalo jestli existuje NĚKDO , komu by odepsali či nějakým způsobem potvrdili objednávku. A doufám , že to vyjde . Mangy je už asi dost o italském komiksu se to říci nedá.
  • Skot
    Skot mecenáš11.6.2023 20:56Sběratelský klub
    Děkuji za zprávy z Crweconu pro nás z venkova. Chci se zeptat , zda má někdo informace nebo zkušenosti s italským komiksem, který inzeroval na Knižním veletrhu znovu uvedení Texe a spol ?
    Mně zatím nikdo neodpověděl a avízovaný červen je v polovině. Díky.
  • Skot
    Skot mecenáš7.8.2022 17:53Sběratelský klub
    SlouzimStarymPsum: Navrhuji holandskou aukci. Určitě se dohodneme ale osm je pro mě od empatika moc. A určitě bys chtěl osobní převzetí někde ve Stínadlech.
  • Skot
    Skot mecenáš5.8.2022 21:10Sběratelský klub
    SlouzimStarymPsum : Nesehnal jsem nic. V pondělí intenzivně pracujeme a tak když jsem se dostal k počítači bylo po všem. Vzpomněl jsem si na Měsíční stín. Podobnou kulišárnu. A jinak si myslím jako řada dalších sběratelů, že limitovaná edice by měla být tak limitovaná, aby se k ní bylo možno dostat během prvního týdne za příplatek pro většinu zájemců a není určena k zvyšování životní úrovně překupníků. Odcházím se opět toulat s peškem.
  • Skot
    Skot mecenáš30.6.2022 17:12Sběratelský klub
    Díky za informaci. Jsem již starší , tak jsem tu informaci , že prodej byl zastaven nějak přehlédl. Snad nepřehlédnu to obnovení prodeje a překupníci nebudou jako vždy rychlejší. Díky chlapci.
  • Skot
    Skot mecenáš30.6.2022 16:15Sběratelský klub
    Prosím zpět k panu Vávrovi limitovanou Stínadelskou trilogii malých barvených sešitů v jeho e shopu nenacházím, pouze tu 13 s dvěma obálkami vydanou panem Vybíralem. Ví prosím někdo, jako to vlastně je doopravdy ? Díky .
  • Skot
    Skot mecenáš23.2.2022 19:21Publicistika
    Jsem rád , že se diskuse rozproudila a řadu teorií jsem si potvrdil a ujasnil. Nejvíc z duše mi mluví Soulbringer a Lenny.
    To Milo - samozřejmě, že jsem Piruety četl a to dvakrát a na svém hodnocení jak kresby tak scénáře opravdu nemůžu nic změnit.
  • Skot
    Skot mecenáš21.2.2022 17:19Publicistika
    Ceny Muriel se dostaly tam co další ceny různých akademií. Postupně se odtrhávají od reality a preferují spíše rádoby umělecké trendy, než aby odrážely realitu. Dobrý komiks, dobrá kniha nebo film se obvykle pozná podle návštěvnosti a prodejnosti a tím, že ho kritika úplně neodmítá. Ale vybrat Piruety před Mlsounem nebo Bombou, to je už opravdu silná káva. Ani scénář ani kresba nepřesahují běžný průměr pospubertální začínající autorky, jen se vezou na současné progresivistické vlně. Už to že obdržela cenu Willa Eisnera není normální. Totéž platí o komiksu Tráva. České prostředí je specifické , ale Štefánik nevybočuje z řady životopsiných komiksů , které se objevily v posledních letech. Naopak chybí příjemné překvapení Nanits, Anhropoid a hlanvě 1984. Ještě před několika lety bych podle výsledku ankety sháněl vybrané komiksy jak záruku kvality , teď už opravdu ne. Takže já výběru poroty rozumím a o to více jsem z něho rozpačitý. Pokud by se měl komiks vyvíjet cestou, kterou naznačují výsledky , tak si ho běžný čtenář už neužije ale také ani nekoupí.
    Naopak mi chybí ankety čtenářské, ale ty samozřejmě nejsou schopny zhodnotit intelektuální přesah a hloubku vybraných děl.
  • Skot
    Skot mecenáš8.5.2021 21:16Sběratelský klub
    Dobrý den. Hezká diskuse. Může mi jen někdo z odborníků vysvětlit , proč se ty vadné výtisky musí vracet ? Kvůli pojišťovně ? To je jediné , co mě napadá. Jinak by bylo přece nejjednodušší prostě na známé adresy odeslat výtisk nový. Nebo ne ?
  • Skot
    Skot mecenáš4.4.2021 17:29* Připomínky a návrhy
    Seneke. Plně s Tebou souhlasím a jsem za ComicsDb vděčný, pro mě to je prakticky jediný zdroj informací. S osvětou máš taky pravdu, zde by mohli přidat i něco nakladatelé. Můj návrh je samozřejmě běh na dlouhou trať. Jen jsem trochu přemýšlel, jak sbírky zpřístupnit . Znovu děkuji nadšencům , kteří udržují databázi při životě a věřím, že naše komiksová komunita se bude rozvíjet . Komiks si to zaslouží.
  • Skot
    Skot mecenáš4.4.2021 13:08* Připomínky a návrhy
    Komiksová národní knihovna to by se mi líbilo. Spíš mi jde o prostor, kde by byly k nahlédnutí vydané komiksy a samozřejmě ideálně i možnost diskuse a osvěty. Do sbírky by se mohly komiksy věnovat či trvale zapůjčit, tak jako v galerii. Jediným řešením by asi byla nějaká kulturní neziskovka plus dary nakladatelství a příznivců. Spíše jde o prostor a organizaci. Velké město. A peněz od státu bych se neštítil, když můžou platit golfová hřiště a lázně, taky by jednou mohli dát na správnou věc. I když ti co tam jsou a asi i ti co tam budou po nich pravděpodobně komiksy nečtou a ani nikdy nečetli. Je to prostě jen myšlenka či návrh a taky běh na dlouhou trať.
  • Skot
    Skot mecenáš3.4.2021 20:44* Připomínky a návrhy
    Katalog by byl jistě zajímavý a asi by částečně zabránil skutečně přestřeleným cenám. Komiks je umění a pro každého , krom spekulantů má také svoji individuální citovou cenu. Jako oživení a zajímavost jsem určitě pro. Daleko víc by ale prospěl jakýsi dlouhodobý projekt - Dům či Muzeum komiksu, kde by se ze studijních i fanouškovských důvodů mohly postupně nashromáždit v České republice vydané komiksy. Řada nás starších sběratelů přemýšlí, co bude s jejich sbírkou za 10 či 15 let. A její rozprodání je jistě to poslední řešení. A věřím, že by nás bylo víc, těch co sbírají komiksy pro umění samé, než pro případné zhodnocení za 20 let. Po zlepšení ekonomické situace bys jistě mohla připojit i nakladatelství. Jednalo by se o jistý projev mecenášství s dlouhodobým přesahem. Komiks si to zaslouží.
  • Skot
    Skot mecenáš3.11.2020 21:23Sběratelský klub
    Rovněž jsem se zúčastnil boje o Měsíční stín a prohrál, protože jsem to zkusil jen 5x. Velmi nesolidní přístup nakladatelství , nestabilita a padání serveru. Vzhledem k tomu kolik lidí kupuje limitky např. od BB Artu ( obvykle do 30 ) se domnívám, že vydělali spekulanti, kteří teď budou prodávat s náležitou přirážkou. Jistě to šlo udělat jinou formou a myslím si, že takhle se slušný nakladatel nechová. Pokud nespolehlivý eshop nefungoval , měli prodej ukončit a spustit ho znovu třeba za týden.
    Naivně jsem se domníval, že CC záleží na stálých čtenářích a odběratelích, jak je vidět jsme jim ukradení a slova o šíření kvalitního komiksu a další podobná prohlášení jsou jen žvásty. Moji důvěru ztratili definitivně. Nejdříve půl roku reklamy a pak velké nic.
  • Skot
    Skot mecenáš7.8.2020 16:18* Připomínky a návrhy
    25.6.20 vyšel jako Časostroj speciál Inspektor Hopkins zasahuje napsal a nakreslil Honza Smolík, sešitové vydání komiksu z roku 2018 vydal Extra Publishing Brno Bubeníčkova 9 61500 Brno Volně dostupné v trafikách. Prosím o prověření do databáze Díky Skot
  • Skot
    Skot mecenáš19.4.2020 18:39* Připomínky a návrhy
    Za nás seniory, bych prosil snadnější vyhledávání v přehledech. Ve své sbírce zadám do okénka komiks či autora a hned mi vyskočí. V obecných přehledech mi chybí to okénko a při použití ctrl F4 se mi sice zobrazí ale musím najít příslušnou stránku. Tak asi tak. A díky za práci pro nás běžné uživatele.
  • Skot
    Skot mecenáš11.1.2020 17:51Sběratelský klub
    Dobrý den. Rád bych se zeptal ostatních sběratelů. Jedná se o figurky Marvel ,před měsícem byla dodána prémiová figurka Thora s ulomeným kladivem na topůrku - rizikové místo. Po reklamaci mi přišla figurka nová ale se stejnou vadou. Stalo se to prosím ještě někomu z Vás ? Díky Skot
  • Skot
    Skot mecenáš1.12.2019 19:15Pindárna
    BB art. Bohužel jeho důvěryhodnost klesá už od té doby, co rozjel evropské komiksy v příliš velkém rozsahu a pak náhle zastavil všechny serie, včetně XIII či Meteoru.
    Tím také na dlouhou dobu pohřbil evropský komiks, dobrou protiváhu pláštěnek, který se snad dobře prodává dnes ve formě MDEK a Modré crwe. A podruhé pak zastavením serií Americký upír, Planetary , Banda ,DMZ. Prodeje jistě nebyly zázračné ale dovydat by se jistě mohly i formou předplatného nebo tak jak to dělá Comicscentrum. Věrní čtenáři by si to jistě zasloužili a byla by i větší důvěra v případně nové vydávané serie.
  • Skot
    Skot mecenáš28.4.2019 14:43Sběratelský klub
    A ještě jednou Komiksový výběr Spiderman. Další díly od 2 lze objednat u SEND. O prvním díle bohužel není zmínka.
  • Skot
    Skot mecenáš11.7.2018 19:14Sběratelský klub
    Přátelé zakoupil jsem na Svaté Hoře v Příbrami. Komiksový sešit 2 - 4. Knihovnička dětského časopisu Nezbeda, Vydala redakce téhož časopisu v roce 2016 a 2017 jako již druhé nebo první vydání. Náklad neuvěřitelných 2000 kusů. Typický dětský komiks. Nemohu najít v databázi. Pomůže mi někdo ? Díky .
  • Skot
    Skot mecenáš11.3.2018 18:45Ikonková dílna
    Díky, díky. Funguje to.
  • Skot
    Skot mecenáš11.3.2018 18:27Ikonková dílna
    Díky za ikonku, jen jako počítačový analfabet se ptám jak dostanu ikonku ke svému nicku ? Díky Skot
  • Skot
    Skot mecenáš2.3.2018 21:13Ikonková dílna
    Dobrý den. Mám zájem o vytvoření ikonky. Je-li volná pak Montgomery Monty Burns ze Springfieldu. Je to můj spolužák z univerzity a také jsme si dost fyzicky podobní . Díky Skot
  • Skot
    Skot mecenáš9.3.2014 18:23* Připomínky a návrhy
    Dobrý den, zakoupil jsem Comicsccentrem vydanou knihu Cesta do pekel . Na přebalu je ale jiná obálka - barevná odpovídá filmovému plakátu či obalu na videokazetě. Tom Hanks se synem v dešti... Prosím o sdělení , zda se jedná o raritu či hybu tiskárny - v data bázi je pouze klasická krelsná obálka, jak ji známek všichni . S přátelským pozdravem Skot
  • Skot
    Skot mecenáš12.1.2013 18:45* Připomínky a návrhy
    Dobrý den, Jsem už starší sběratel , jaksi mohu přidat do sbírky zahraniční komiksy ?? Díky Skot
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 187 (cca 86459 Kč)
Mám: 7217 (cca 1750106 Kč)
Chci: 1 (cca 39 Kč)
Sháním: 3 (cca 86 Kč)
Nabízím: 57 (cca 2467 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 41
Mám: 811
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0