• Svraster
    Svraster17.4. 13:49Kletba (sběratelská verze)
    Parádní oddechovka. Chtěl jsem si přečíst něco nenáročného a Kletba se mi přesně trefila do nálady. Nehraje si to na veledílo, je z toho cítit nadsázka a celé se to čte moc pěkně. A hlavně to baví.
    Časová smyčka mi nedává smysl, ale to mi vlastně ani nevadilo.
    Zpracování knihy je tradičně prvotřídní.
    4a1/2 *
  • Svraster
    Svraster29.2. 10:10Plutona
    Po Essex County a Matce moje třetí setkání s Jeffem Lemire. Prostá zápletka se zaměřením na postavy a jejich vztahy - o ty jde v knize především. Moc příjemná jednohubka která se dobře četla. Kresba mi k tomu sedla na jedničku.
  • Svraster
    Svraster27.2. 21:30Zaklínač: Rónin
    Oproti komiksu podle Sapkowského povídek mě tohle vůbec nebavilo. Místy to na mě působilo dost zmateně, nesedlo mi ani pojetí bitek. Některé věci mi tam nedávaly moc smysl. Třeba proč dřevorubec občas mluvil normálně a občas jako "Joda".
    Kresba se mi taky moc nelíbila.
    Další díl už číst nebudu.
  • Svraster
    Povídky od Sapkowského od dětství miluju a nedám na ně dopustit a tohle převedení do komiksu se mi hodně líbilo, hlavně proto, že se drželo skvělé předlohy. Moc mě to potěšilo, snad vyjdou další adaptace původních povídek.
  • Svraster
    Pošťák je dobře napsaný a nakreslený thriller co mě chytnul od prvního sešitu. I když má více než 700 stran, tak jsem ho přečetl za pár večerů. Líbilo se mi prostředí a atmosféra.
    V některých rysech mi to připomínalo Skalpy (uzavřené prostředí - rezervace/Eden, FBI..)
    V bonusech na konci jsem se dozvěděl, že bylo předem naplánováno 25 dílů a jasný byl začátek a konec. To je bohužel znát na prostředku knihy, která ač většinou pořád baví, tak odběhne na mnoho čísel mimo hlavní linku. Někdy se stane, že je naznačen další posun v příběhu (jeden sešit končí slibem pošťáka starší ženě, že najde jejího syna), ale v dalších sešitech už o tom není ani zmínka. To je možná dáno větším množstvím autorových nápadů, na které mu nezbyl prostor. Dějová linka s postavou následně "přeprogramovaného" agenta mi přišla z prostřední části knihy asi nejslabší.
    Kresba mi vyhovovala, postavy byly jasně rozpoznatelné a postupně se ještě zlepšovala.
    Konec se mi líbil, slabší bonusové epizody od jiných autorů do hodnocení nezahrnu.
    Zpracování knih je na špičkové úrovni, na papíru nezůstávají otisky.
    Kresba na pevné obálce sběratelské edice mi připomněla obaly knih od Jeffrey Deaver :)
  • Svraster
    Na tohle jsem se od dětství těšil (když jsem o Tajných válkách četl v jednom sešitu se Spidermanem), ale po přečtení mě to dost zklamalo. Přišlo mi to často bez nápadu, moc mě to nebavilo....
  • Svraster
    Jednohubka, která rychle (někdy až moc rychle) odsejpá, příběh je poměrně jednoduchý, připomínal mi povídky v časopisu Ikarie. Pobavilo, ale nenadchlo - 3a1/2*
  • Svraster
    Svraster12.2. 11:13Matka
    Skvělý příběh, atmosféra, celkově mi to hodně sedlo, Lemire prostě umí.
  • Svraster
    Svraster12.2. 11:11Trojka
    Příběhově to je trochu slabší, ale to vynahrazuje spousta zajímavých informací o době a prostředí, které se při (zábavném) čtení čtenář dozví. Kniha je tradičně skvěle zpracovaná a bonusy jsou hodně poučné. Kdo se chce něco dozvědět o Spartě, tak tomu tuto knihu určitě doporučuju.
  • Svraster
    Svraster12.2. 10:56Cesta kostí
    Temné prostředí i atmosféra, zápletka poměrně očekávaná, ale dobře se to čte a kresba k tomu sedí. Zpracování komiksu, jak je u Mighty Boys zvykem, je parádní.
  • Svraster
    Parádní napínavý příběh, černobílá kresba k tomu pěkně sedne. Hodně mě to bavilo, určitě budu číst znovu. Kniha obsahuje i zajímavé bonusy.
  • Svraster
    Svraster4.2. 10:08Dopis 44
    Moje první setkání s edicí Fabula od Mighty boys a bylo to setkání příjemné. Bavilo mě to jako dobře udělaný seriál, kdy po každém dílu chcete vědět co bude dál. Teda většinou, ke konci se díky "flashbackům" trochu vytratilo tempo příběhu.
    Kresba mě úplně nenadchla, občas jsem se ztrácel v obličejích postav posádky, zvlášť při časových posunech.
  • Svraster
    Svraster4.2. 00:11Košík plný hlav
    Tohle mě hodně bavilo, mám rád "béčkový" horory a tohle má spád, sympatickou hlavní hrdinku a kresba k tomu skvěle sedí.
  • Svraster
    Svraster4.2. 00:03Elektra: Atentát
    První dva tři sešity jsou vzpomínky na něco co jsem nečetl, nebo možná jo (četl jsem omnibus DD 1-4), ale z prezentace to nepoznám. Pak už mi příběh začíná dávat smysl a postupně se velmi solidně rozjede. Na kresbu jsem si musel nějaký čas zvykat, zvlášť z důvodu pro mne chaotického začátku, ale nakonec mi k příběhu sedla.
  • Svraster
    Svraster3.2. 23:55Essex County
    Společně s Baladou pro Sofii je tenhle komiks to nejlepší, co jsem zatím četl. Skvělý příběh o rodině, dalo by se říct už stokrát vyprávěný, ale přesto se to čte samo a působí to na city. Nedivím se, že vyhrál v Kanadě cenu pro nejlepší román desetiletí.
  • Svraster
    Svraster3.2. 23:49Balada pro Sofii
    Společně s Essex County je tenhle komiks to nejlepší, co jsem zatím četl.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 19 (cca 15631 Kč)
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0