Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Deset let po děsivých vraždách v pizzerii Freddyho Fazbeara, které převrátily město vzhůru nohama, se Charlie - jejíž otec restauraci vlastnil - a její kamarádi z dětství znovu setkávají v den výročí tragédie a ocitají se ve staré opuštěné pizzerii. Poté, co objeví cestu dovnitř, si uvědomí, že věci nejsou jako dřív. Čtyři animatroničtí maskoti, kteří kdysi bavili návštěvníky, se změnili. Nyní mají temné tajemství... a vražedné úmysly.

Scénář
Kira Breed-Wrisley, Scott Cawthon
Art
Claudia Schröder (PinkyPills)
Obálka
Zdeněk Mareš
Lettering
Petra Krušberská
Překlad
Michaela Karavarakis
Redakce
Lada Caisová, Vendula Kolašínová, Barbora Pokorná
Žánry
adaptace, horor, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7683-364-7 (XYZ (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi)
Formát
160 x 230 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
444 g
Stran
192
Cena
369 Kč
Originál
Five Nights at Freddy's: The Silver Eyes (Freddy's Graphic Novel #1) (Scholastic Inc., 2020)
  • trudoš
    trudoš editor15.8.2023 15:52Five Nights at Freddy's: Stříbrné oči
    Nebýt skutečně mizerné kresby (o které se v rámci dobrého vychování už nebudu dál rozepisovat) a nepříliš dobře zvládnutého scénáře, mohl to být vážně dobrý komiksový horor. Proti hraje pouze skutečnost, že se tvůrci mermomocí snaží příběh předložit malým dětem, což občas působí dojmem, jako by se pokoušel o slasher horor, který by nepřekračoval věkovou hranici šesti let, Jaroslav Němeček se Čtyřlístkem.
    Přesto nemohu Stříbrné oči zcela zatratit, protože celý model historky má úžasně strašidelný potenciál - kulisy opuštěné pizzerie, partu dospívajících hrdinů a vcelku nekompromisního zabijáka v pozadí, což ještě korunují duše mrtvých dětí, jež uvažují děsivě přímočarým způsobem. Naneštěstí scénář až příliš spoléhá na znalost hry, nebo knižní předlohy, podle níž je konkrétně tento komiks nakreslen, takže jednotlivé scénky občas končí značně nedohraně nebo zcela postrádají smysl, popřípadě klíčové nápady zůstanou nevyužity, nemluvě o základních kopancích v minulosti Freddyho pizzerie.
1