Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Oficiální komiksová adaptace filmové Duny s Timothéem Chalametem a Zendayou v hlavních rolích.

Planeta Arrakis, známá také jako Duna, ukrývá tajemnou substanci propůjčující lidem takřka neomezenou moc. Do nehostinného písečného světa se vydává vévoda Atreides, kterého padišáh imperátor pověří těžbou vzácné látky. Vévodova skupina se však ocitne v pasti přichystané rodem Harkonnenů. Uniknout se podaří jen Paulu Atreidesovi a jeho matce Jessice. V poušti potkávají místní obyvatele, kteří věří v dávné proroctví. Je možné, že by právě Paul mohl být jejich dlouho očekávaným spasitelem?

Scénář
Lilah Sturges
Předloha
Frank Herbert, Eric Roth, John Spaihts, Denis Villeneuve
Art
Drew Edward Johnson
Barvy
Zid, Niezam
Obálka
Bill Sienkiewicz
Lettering
Grafické a DTP (GDTP) studio Albatros Media, Július Muránsky
Překlad
Vendula Davidová
Redakce
Marta Chladová, Lucie Mikešová, Jakub Šedivý
Žánry
adaptace, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-253-6389-8 (Fragment (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
200 x 285 x 8 mm
Tisk
barevný
Váha
484 g
Stran
136
Cena
399 Kč
Originál
Dune Volume 1 (Legendary Comics, 2022)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš8.11.2023 14:44Duna - Oficiální grafický román k filmu
    Hvězdička navíc za to, že je to prostě Duna.

    Jinak je to úplně zbytečný komiks. Film se mi celkem líbil, ale tohle je jen doslovné převyprávění filmu. Plus teda nechci útočit na výtvarníka, ale působí to na mě dojmem "udělali jsme screenshoty filmu a hodili na to filtr", takže ani po té grafické stránce to nemá moc valnou hodnotu. Zkusím ještě kouknout na to komiksové zpracování, co vydal Dobrovský.
  • louza
    Nejsem velkým fanouškem nové verze Duny. Zásadním způsobem mě neurazila a můžu s ní žít, ale přijde mi to na rozdíl od Lynchovy interpretace (byť ano, má své problémy), krapítek bezzubé. A stejně tak je to i s tímto produktem. Tahle kniha je prostě jen překreslení filmu do story boardů. Oproti kinematografické verzi tu necivíte dobu na různé panoramaticko éterické záběry, ale komiks zase nevypadá tak úchvatně jako Villeneuvův film. I když se k němu snaží přiblížit. Každopádně účel to asi splňuje. Nezbytnost to ovšem bude asi jen pro nekritické nadšence aktuální filmové verze.