• Suši
    Suši22.8.2019 18:55Mrtvej svět
    Komiks, dle mého, určen výhradně pro nenáročné puberťačky. Ačkoli se přece jen nějaké myšlence dosáhne, celý průběh vyprávění je naprosto o ničem, a jen představuje hlavní hrdinky. Nejspíš nemám smýšlení pubertální dívky, abych měl pochopení pro otravné komentování okolního světa. Přehršel jmen a postav bez nějakého propojení se minul účinkem. Problém vidím také v náhlé změně časových linií, jako by bylo moc náročné, přikreslit 3 políčka pro lepší uvedení do jiné situace. Kresba a vydání zachraňují komiks od nálepky laciného čůča.
    Neoslovilo.
  • Suši
    Suši18.6.2017 12:13Hellboy, kniha třetí
    Třetí Pekelná knižnice je epickým vyvrcholením Hellboyovské série, a ne nadarmo se říká: "To nejlepší na konec".

    Celé monstrum začíná knihou Ďáblova nevěsta. Co si budeme nalhávat. Jedná se o krátké příběhy plné změtí, kde namátkou vystupují wrestleři, mimozemšťané nebo pošinutý "faraon", a tato tématika k Hellboyovi prostě nesedla. Ovšem to je jen vada na kráse z celkové knižnice, takové Mateřské znaménko.
    Co však následuje pak, je na 519 stranách ucelený, velmi vydařený příběh, který navazuje na hlavní příběhovou linii z předchozích knih, a tak si ho můžete vychutnat na jeden dech až k samotnému zakončení. Vše, co nám bylo v předchozích knihách utajeno, se zde odhaluje, a co bylo zmíněno bez nějakého většího údělu, zde najednou ožívá a hraje důležitou roli v příběhu. Ano, sice se zde opět míchají mýtické bytosti s legendami, realitou a fantazií, ovšem příběh má spád a graduje až k překvapivému závěru.

    Scénář mě mile překvapil, a Hellboy v jednom dlouhém postupném příběhu mě utvrdil, že se může pyšnit označením komiksový román. A co kresba? Ta je zlatým hřebem v rohu Hellboyovém. Styl Duncana Fegredoa se mi snad líbil víc nežli samotného Mika Mignoly, nebo alespoň se mu může rovnat. Fegredo je více detailnější a umí parádně vykreslovat prostředí. Ne že by to Mignola neuměl, ale tak často jsem se s tím nesetkával. Atmostféra z jednotlivcýh výjevů je dechberoucí a to také díky skvělému coloringu.

    A k samotné fyzičnosti knihy? Comics centru se nedá co vytknout.

    Součtem: 5/5 bezpochybně.
  • Suši
    Suši12.9.2021 14:40Říkají mi Morana #01
    Celkem drahota na paperback o 24 stranách.
  • Suši
    Suši9.3.2019 22:12Sněhulení
    Aha. Díky. Ale i tak to moc nemění na tom humoru.
  • Suši
    Suši8.3.2019 23:27Sněhulení
    "Jde o humorné i trpké příběhy..." humor asi na jiné úrovni. Nicméně, můžete mi alespoň někdo vysvětlit to s tím tatínkem na firemním školení? Vůbec to nechápu.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 95 (cca 49174 Kč)
Mám: 85 (cca 45704 Kč)
Chci: 77 (cca 47396 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 1 (cca 1299 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 1
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0