Ukázka
Ukázka
Koupit
Jsou dary a dary. Některé dary jsou docela obyčejné, jsou skvělé, ale vlastně na nich není nic zvláštního. Existují však i takové, které jsou něčím výjimečné. O tom by mohla vyprávět Sonja, která právě jeden velmi záhadný dar dostala od svého strýčka. Co když ta věc někomu patří a původní majitel ji přijde hledat? Navíc když pochází z jiného světa – z magického světa za polární září!
Vydejte se spolu se Sonjou na dobrodružnou výpravu do světa, který se v ničem nepodobá naší každodenní realitě, ale přesto existuje v každém z nás, kdo popustí uzdu své fantazii.

Scénář
Malin Falch
Art
Malin Falch
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Jana Šimková
Redakce
Maria Arnautovová, David Dvořák, Anna Vrbová
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-242-9499-5 (Pikola (Euromedia Group, a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
168 x 240 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
600 g
Stran
168
Cena
299 Kč
Originál
Nordlys 1: Reisen til Jotundalen (Egmont Media Kids, 2019)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 00:25Polární záře 1: Cesta do Údolí trollů
    Moc pekny pribeh, moc pekna kresba a celkove je to takove mile a prijemne. Fakt se tesim na dalsi dily, ale co mi kazilo dojem ze cteni byl preklad a kostrbate vetne konstrukce, ktere neznely cesky, napr. konfirmace hned na zacatku pribehu je vylozene pest na oko.
  • trudoš
    Nádherně nakreslený příběh v duchu románů Ronja, dcera loupežníka Astrid Lindgrenové a Petr Pan Jamese Matthewa Barrieho, s podmanivou atmosférou anime filmů Hajao Mijazakiho a komiksové série Amulet Kazu Kibuishiho. Nadějná norská výtvarnice Malin Falchová rozvíjí Cestu do Údolí trollů pozvolna a s minimem slov, nijak se to ovšem neprojevuje na bezbřehé fantazii, jíž oplývá. A v okamžiku, kdy se vyprávění překlene do bájného světa mýtů a legend, neubráníte se okouzlení nad autorčinou imaginací. Neřeší se co, proč či jak, ale pouze s kým se spřátelit a na koho si naopak dát pozor. Je v tom přitom stejnou měrou zkombinován nenásilný humor, mrazivé napětí i dětské nadšení pro dobrodružství.
    Slabinou je pouze dějová osnova, u níž ani po dočtení první knihy série absolutně netušíte, jakým směrem se bude v dalších dílech ubírat. Nastíněno je hned několik možných cest a stejně tak je představeno množství zajímavých postav, ovšem co bude hrát ústřední part, je zatím pro všechny tajemstvím.
2