Press kit obálka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Od hrůzných zážitků v pizzerii Freddyho Fazbeara uplynul rok a Charlie se snaží nechat minulost za sebou. I přes vzrušení z nástupu na novou školu se ale nemůže zbavit vizí maskovaného vraha a čtyř animatronických loutek. Charlie doufá, že její utrpení skončilo, ale když je poblíž její školy objevena řada těl se znepokojivě povědomými ranami, je vtažena zpět do světa děsivých výtvorů svého otce. Cosi zvráceného ji pronásleduje. A pokud ji to tentokrát dostihne, bude to mít smrtící následky.

Logo Five Nights at Freddy's na obálce je vyvedeno modrým lesklým embossem, na ukázkách není patrné.

Scénář
Kira Breed-Wrisley, Scott Cawthon, Christopher Hastings
Art
Claudia Aguirre
Barvy
Eva de la Cruz, Laurie Smith
Obálka
Zdeněk Mareš
Lettering
Lenka Hilburgerová
Překlad
Michaela Karavarakis
Redakce
Linda Donáthová, Lenka Hilburgerová, Barbora Pokorná
Žánry
adaptace, horor, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7683-475-0 (XYZ (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi)
Formát
160 x 230 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
460 g
Stran
192
Cena
369 Kč
Originál
Five Nights at Freddy's: The Twisted Ones (Five Nights at Freddy’s Graphic Novel #2) (Scholastic - Graphix, 2021)
  • trudoš
    trudoš editor15.3. 14:45Five Nights at Freddy's: Znetvoření
    Změnila se kresba a vyprávění hned získalo na síle. Tedy v rámci hororu, ohledně smysluplnosti je to možná jen o krapet lepší než velká bída. Příběh se přitom vůbec nevyvíjí špatně a vcelku i hezky navazuje na předchozí události. Čím víc však tvůrci gradují děj, tím je děravější a nesmyslnější, až to celé završí cliffhanger, který měl pravděpodobně situaci zachránit po vzoru Cimrmanova Vichru z hor.
    Ale abyste rozuměli správně, proti samotnému konceptu Five Nights at Freddy's nemám vůbec nic. Komiks však sklouzává k opakované hysterii, nesmyslným zvratům, a když dojde na vysvětlování, kdo za čím stojí, i první kniha se stydí za všechno to, co se druhá snaží vydávat za zápletku. Namísto využití motivu krádeže dětských duší, se zabýváme jakýmisi předchůdci vražedných robotů a sérií záhadných vražd, jež mají zmiňované stroje na svědomí. A do toho sem a tam pobíhá hlavní hrdinka, soustavně naříkajíc, jak si chce na něco vzpomenout, ale nemůže. Až jí máte chuť animatronikům předhodit sami.
1