• CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš3.6.2019 21:08Nevyhnutelná opotřebovanost citů
    Nádherný krátký lidský příběh. V důsledku jistých událostí mě zasáhl asi více než by se stalo v jinou dobu, ale ukápla mi slzička a pak jsem se smál i nahlas.. Úžasná kresba, nádherné provedení knížky gradující atmosféra až ke konci (nebudu spolilerovat jestli dobrému nebo špatnému)... Dalo by se to číst ještě hodiny a hodiny.. Skvost v mé knihovně. A tenhle komiks JE PRO MLADÝ!! :)) (42) :D 100%
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš10.12.2016 22:47Elektra: Atentát
    Vpravdě prokousat se první polovinou není žádný med, člověk si není jistý, jestli sám něco nepožil.. Odměnou je cca druhá polovina knihy, kde se děj přesune do srozumitelnější reality a pořádně se šlápne na pedál! Ač mám raději okuvícelahodící kresbu, tahle umělecká se sem prostě hodí, jsem docela hrdej, že jsem to dočetl. Rozhodně klasika, která člověka posune někam vejš..:)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš12.11.2016 23:50Tryskošnek
    Tak jsem si doplnil knihovnu o tento kousek, řekl si že se k němu někdy propracuji časem ale nechal ho na stole a nezaložil do knihovny. V dlouhé chvíli jsem po něm šáhl o čem že to vlastně je, a po první stránce jsem byl chycen a dočetl to do konce. Milé, chytré, zábavné, veselé a vtipné příběhy, které mě pobavily i skoro třicet let poté, co jsem již ze Čtyřlístku vyrostl..:D ehm.. jak píše Nikkarin, pokud to je jen část toho co vychází ve "čtyrlajzu", tak doufám, že se dočkám další souborné knihy, protože mě se to líbilo moc, a hned to pošlu sousedům po baráku který mají děti pod 12 let..:) A věřím, že si to užijou stejně jako já. Za mě plnej počet bodů, jakmile mě něco baví a udrží moji pozornost, nelze hodnotit jinak!:) prostě trefa do "černýho!" :))
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš27.5.2016 22:04Teorie rozpadu (paperback)
    Jako mě kdysi uchvátil Jarmark nesmrtelných, jenž byl naservírován jen tak mimochodem, aniž bych cokoliv tušil o kvalitách Enki Bilala, tak jsem odvařen z Teorie rozpadu, potažmu Falangy... Tak zvláštní atmosféru beznaděje, nemohoucnosti v první části této knihy, to se jen tak někomu vystihnout nepodaří. Druhá půlka knihy se mi líbila snad ještě víc, komunistická sebranka, se svými osudy.. Čekal jsem větší maso, nechutné opulentí žranice, lov na živé lidi, či něco takového. A dostal jsem pohled do zákulisí historie evropské historie, tak temné, jak to dokázal snad jen komunistický režim. Díky bohu, že mě ta doba lízla jen do 14tého roku mého života, a nemusel jsem jí prožít. Zároveň jsem ale rád, že jsem k ní mohl načuchnout, a s tímto dílem si libovat, jakou svobodu to máme. Zasáhlo mě to do morku kostí. Nevím, zda na mladšího čtenáře neznalejšího dějin to může zanechat také tak silnou stopu, ale za mě je to opět plný počet bodů. Co se týká provedení samotného komixu, šíleně mě mrzí, že CREW vydává MDEK v tak zasr.ně malém formátu, stejně tak Metabaroni, Borigové atd ... Proč to nejde udělat ve větším, kde ta krásná kresba vynikne?? Vždyť jde o KOMIKS, o obrázkový děj, já se chci kochat po přečtení zas a znova obrázky, a jsem ochoten si klidně i 500,- nebo víc za to připlatit!! Copak není jedno, jestli to stojí 589 nebo 999? PROČ?:(( Jinak samozřejmě díky alespoň za tuhle variantu, pro chudinkého našince..:((
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš20.5.2015 23:33Pozemšťan!
    Kez by byl kazdy komiks v me knihovne takhle zabavny.. Vtahl me do atmosfery deje naprosto dokonale, ze jsem se musel nasilim vracet vzdy o nekolik stranek zpatky, abych si prohlidnul obrazky.. Mam rad, kdyz pribeh nebere sam sebe natolik vazne, ze vas to nuti usmivat se behem cteni. Na konci me prekvapilo cosi o vhodnosti pro deti kolem deviti let, mno ehm, je mi o 30 let vic a tu paradni jizdu jsem si moc uzil:) vubec by mi nevadilo, kdyby byl pribeh delsi, a zajimalo by me, co vsechno autor vyskrtal..:) za me plny pocet, kdyz me komiks bavi, a i si nad nim zapremyslim po precteni, nemohu hodnotit jinak.. Fakt jsem zamrznul mentalne v detskem veku?:) jo, to jsem si preci odmala vzdy pral!:) vzhuru na galaktickou akademii!:)
  • CSE_AC/DC
    V mých osmi letech - absolutní vrchol.. těžké pak číst komixy, když začínáte takovýmhle skvostem..:) Laťka nastavená nejvýše jak je to vůbec možné.. Kdysi jsem jej samozřejmě také nevlastnil..(Kapisi soucítím s tebou, doteď mám z toho mindrák a sen, že na něj narazím v stánku PNS:)) No dnes už je sbírka kompletní, a i po těch letech!!! má tenhle komix náboj, šťávu, silný příběh, je poučný, napínavý, zkrátka pro mě ta nejvyšší srdeční záležitost..:)(spolu s Galaxií a Vzpourou mozků..:) Další díly už tuším nebyly takto souborně vydány, ještě že máme ten internet a formát CBR :) ^^
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš1.11.2012 22:05Doba ledová
    Mám rád komixy i knížky kde se řeší, co by kdyby, takový to mezičasový či mezidobový srovnávání a porovnávání, tady se to ke konci trošku zvrhne do další dimenze, ale i tak mi to příjemně sedlo.. Myslím že bych v duchu první půlky knihy klidně snesl i dalších 100 stránek navíc, líbila se mi kresba, prasopsíci roztomilí, pasáž kdy skupina opustí svoje prasátko, a ono se propadne a bloudí podzemím bych zařadil mezi jednu z nejlepších v komixové historii vůbec...:) Navíc se člověk dozví spoustu věcí, pokud nebyl v Louvru, pěkně ho to na návštěvu navnadí...:) Po panu Ovocňákovi další lahůdka od mistra Crécyho od mojí sbírky.. :) Zapalte si doma svíčku, udělejte si příjemnou atmosféru a pusťte se do téhle perly!:)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš3.1.2012 22:22Thor: Vikingové
    Přiběh pro komixáky co vyrůstali na Lobácích, a jiných superhrdinech ale zároveň mají rádi tajemno, mysticismus a historii. Bez okolků se zde ukáže padouch, hrdina, další hrdinové, žádné dilema se zde neřeší. Ač krásně nakreslené (tento kreslíř patří mezi moje největší oblíbence) jeví se mi to jako černobílé, dobro a zlo jsou jasně rozděleny pětimetrovou hradbou z useknutých hlav:) K tomuto komixu to ale patří. Je to čirá zábava, nelze to brát vážně a mravní ponaučení v tom nehledejte! Snad jen to, že ostřejší meč byl v evoluci lidstva je důležitější než chytrá hlava!:) Co mě ale nejvíce mrzelo po dočtení, byla smrdutost málem. Chtěl jsem příběh delší, chtěl jsem více této řežby, zatímco moje druhá polovička dodělávala seminární práce, já se kochal masakrem, napnutý až k prasknutí, přestože je od začátku jasné, jak tohle musí dopadnout!:) Strašně bych si přál delší příběh o Magnusovi ve středověku, jistojistě by si to zasloužil, už teď je to můj FAVORIT!:) Nuže čtenáři, směle do toho, Thor vám půjde příkladem, jak zatočit se zlem!!!:)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš5.12.2010 22:29Lips Tullian
    Jeden knihkupec mi prozradil pár měsíců před vydáním, že se chystá Lips Tullian. Poskočil jsem radostí jako blázen, a on se jen usmíval..:) Po objevení Lipse na pultě, zjištění ohromného rozměru knihy, jsem šel do kolen. Přísahám, že v době mého mládí, když jsem měl tohodle Lipse v originále půjčeného od kamaráda, bych za takovou knihu dal levé varle..(možná i to pravé..:) Je tomu už pěkných dvacettři let a já jsem i po téhle době stejně naměko, když držím božského Káju v ruce, stejně jako tehdy, když mi bylo 10 a brečel že musím ony vytrhané zadní listy Mladého světa vrátit.. Teď jsem hrdý majitel tohohle svostu, tiše doufajíc, že to není poslední perla tohoto světového velikána. Je to nejúžasnější dílo v mojí sbírce komixů, a nikdy nic na světě jí už nemůže překonat. Pro mě vrchol u kterého jsem začal a díky kterému komix miluju. Už to tady zaznělo, ale nedá se než opakovat: Kdyby tu bylo hodnocení více jak 100% , tak tohle má 150+ % :) a ano ... GENIÁLNÍ..:)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš10.11.2009 01:02Mechanická Maggie
    Tak tenhle komix mi přesně padl do noty..:) Černobílý, krásná kresba, fakt hezký holky, sem tam sranda, naivita, občas mi z toho dýchnou Rychlý Šípy... nemáte taky ten pocit?:) Lehce líznýtý sci-fi, ale ne zas tak moc, lehký tajemno, člověk tak úplně neví kde a kdy se to všechno odehrává, prostě vymyšlenej krásnej svět, kterej má úplně stejný problémy jako ten náš. Hrozně hezky se mi to četlo, a jelikož čtu komix dycky před usnutím, těšil - vyloženě těšil jsem se z něj několik večerů. Přirostou holky k srdci a já čtu, že právě vyšel druhej díl, takže už se nemůžu dočkat až s "nima" budu zase usínat..:)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš10.11.2009 00:50Šen-čen: Cestovní deník z Číny
    Pokud se chcete příjemně pobavit u praskajícího krbu, zasmát se, zasnít se a zakroutit hlavou, jak že jsou ty číňani podivný tvorové, tohle je ta pravá volba. Ve srovnání s Koreou je tohle méně depresivnější, bohužel kratší (a nebo jsem se ti prolouskal snázeji?:) Přišlo mi, že je zde méně filozofujících myšlenek a o trochu hezčí kresba..:) Zkrátka milé čtení na večer. Mě se to líbilo a měl jsem rozečtený tři komixy vedle sebe a stejně jsem sáhl po tomhle:)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš19.5.2009 20:10Lucky Boy
    Říkám, že komixy, filmy atd se nemají hodnotit hned po přečtení, ale jakmile se trošičku vstřebají a člověk chytne s odstupem času nadhled... Ale je to již třetí den, co jsem tenhle počin přečetl, a neustále se usmívám, a doporučuju ho v telefonu, mejlech a na ICQ všem kamarádům. Ano, dostal mě. Komix s takovým spádem jsem snad ještě nečetl. Bravurně napsaný scénář, kdy se odvíjejí příběhy všech zůčastněných postav k jednomu velikému finále. Co se týká hlášek, opravdu originální gansterské fráze, které snad autor nemohl vymyslet. (Je snad sám ganster? takhle drsný humor s opravdu unikátními nápady-viz kam se poděl klíč snad nelze jinak, než vzít z té nejdrsnější reality:)). Vše jde za sebou přehledně, děj odsýpá, i když vždy těsně před rozuzlením začíná příběh další zůčastněné postavy.. Přistihl jsem se při pocitu, že snad každá z postav je mi něčím sympatická, a do poslední chvíle jsem netušil, kterou z nich autor nechá slíznout smetanu.. Mám pocit, že tohle jesti objeví režisér Guy Ritchie - bez nadsázky- bude to další filmová perla typu Sbal prachy a vypadni, PodFuck, nebo Rock N Rolla. Čert vem že je to z českého prostředí, protože gansteři jsou všude stejný, kulky mají všude stejnou průraznost, a Matematika, ta je taky všude stejná:)))
    PS: co se týká kresby, myslím že naprosto super, originální, každý postava je okamžitě poznat, autorka má svůj styl, a navíc je radost koukat na "megakozatou" vilnou policajtku!:D Nemůžu se dočkat, jestli takto dvojice Pan MAX a Slečna Renata vydají další komix, protože jestli takhle vypadá prvotina někoho kdo začíná psát comixy, tak další várka bude ještě hustější na naší hlavu!:) Tímto autorům díky, myslím že už teď jste se stali KULTEM, alespoň v mém okolí...:)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš24.1.2009 02:41Záhadný Spider-Man #01
    Ach jo, Spajdy..:) dokonce mám i takovou přezdívku, no tohle byla moje devátá třída, mám to dokocne ještě v nějakém souborném vydání, zkrátka objektivně to asi hodnotit nemůžu, jedena z prvních sérií které jsem si začal kupovat sám.. Dokonce i moje přítelkyně si to v roce ´98 přečetla a líbilo se jí to..:) Zkrátka dnes už kultovní komix:)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš24.1.2009 02:14Malý Vinnetou
    Moje dětství.. Tehdy to pro mě bylo něco úplně nejvíc, a jinak to ani hodnotit nelze:) a navíc jsem to dostal v knize od člověka který bude navždy v mém srdci.. takže srdeční záležitost...
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš24.1.2009 02:06Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Jednim slovem SUPER! Při dočtení takovýchle kousků si řikam, že bych za každej další díl dal dvojnásobek peněz, jen aby vyšel co nejdřív..:) U mě rozhoduje zábava, a ta během tohodle komixu opravdu nechyběla..:) Super nápad, super kresba, kresleno i psáno s nadhledem, zkrátka takovýchdle počinů bych prosil více a častěji..:)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš24.1.2009 01:46Gorstian #01: Meč krále Gyrha
    Je to sice dávno co jsem to četl, ale pokud se dobře pamatuju, líbilo se mi to, a těšil jsem se na další díl. K objektivitě bych to musel ze skříně vyhrabat znovu, ale ten dojem že se mi to líbilo stále mám..:) možná to i vytáhnu a opráším..:) nezkoušel autor vydat další díl alespoň třeba na netu? Nic jsem o něm nevyGoogloval:(
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš24.1.2009 01:18Ultimates #01: Nadčlověk
    Ačkoliv jsem spáš zastánce evropského komixu a obyčejných lidských příběhů, a superhrdiny spíše až na druhém místě, od samého začátku mě tenhle příběh oslovil. Stává se vám že nestíháte koukat na obrázky, jak je to napínavý? Že se musíte krotit a řikáte si " Počkej počkej, nejdřív se kochej obrázkama, pak už se k tomu třeba nevrátíš až za pár let.." .. tak to byl přesně tenhe book..:) Veskrze moderní komix s odkazem na současné věci, problémy a osobnosti, přesto to neruší linii příběhu, která má hezky napsaný scénář , s parádním nápadem, a kresba je na jedničku..:) Dokonce se tam člověk i zasměje. Ale myšlenka že se někdo probudí o padesát let v budoucnosti mě vždycky vzrušovala.. ale snad jsem neprozradil moc..:) vřele doporučuju i těm co Superhrdináky nemusí, a už se OPRAVDU NEMŮŽU DOČKAT DALŠÍHO DÍLU!!:)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš22.1.2009 01:203x Kája Saudek
    Tohle bylo moje dětství, puberta a v dospělosti se k tomu tak moc rád vracím.. Jeden z nejlepších komixů jaký jsem kdy četl.. Scénař, kresba, prostě vše naprosto dokonalé.. Tohle dyby mohlo vycházet ve světě demokracie, asi by byli Ti pánové jedni z nejuznávanějších lidí ve své profesi.. jestli si něco ode mě zaslouží 100%, tak je to právě tenhle komix..:) Děkuji všem za takové dílo...:)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš21.1.2009 12:15Cesta do pekel
    Pardon, jsem tu první den, a stále na to zapomínám, takže ty procenta...:) (nezlobte se že dávám tolik, ale opravdu se mi to líbilo a při čtení jsem zapoměl na smutnou realitu kterou jsem prožíval, takže nemohu hodnotit jinak..
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš21.1.2009 12:12Cesta do pekel
    Tenhle komix mi ležel asi tři roky v knihovně, než jsem se k němu probojoval.. A ejhle, skvělá kresba, napínavý příběh, vtáhne vás to a nepustí. Kdo má rád mafiánské filmy/comixy, na tomhle si určitě smlsne.. Dýchá z toho atmosféra začátku minulého století, opravdu hodnotný komix. Ale pár slovy se nedá takové dílo popsat, to se musí nééé přečíst, ale PROŽÍT!!!:) 95% (tu zelenou tečku jsem doteď nezaregistroval..:D)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš21.1.2009 11:39Lobo: Soukromý očko
    Jeden z těch lepších Lobáků..:) Super hlášky, super kresba, příběh opravdu zajímavý - aneb dokážete si představit LOBA jak sepisuje žádost o pronájem kanceláře a jde na pracovní úřad žádat o povolení podnikat?:)) kdo má alespoň trochu rád Loba, lidi, tohle je fakt hodně hodně dobrý..:) ...a kdo ne, děte se voběsit....:D
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš21.1.2009 11:27ABC speciál - podzim 2008
    Za tenhle komix vděčím jednomu prima človíčkovi a hodnocení? K tomu není co dodat, suprová cena, perfektní papír, příběhy jsou již kultovní, ani se snad nemusím rozepisovat...:) jedno procento za obálku která kdyby byla ta co je s tím obrázkem na zadní straně, tak by to bylo neskutečný..:) ale apon zezadu je na co koukat!:) takže díky ABC že udělal pro dnešní generaci 2008/2009 takovýhle skvělý počin..:)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš21.1.2009 11:15ABC speciál 70
    Tak tohle jsem zdědil po tátovi, a určovalo to samozřejmě můj dosavadní vkus.. spolu s třetím sešitem Rychlošípáků... takže absolutní klasika komixového žánru. pro mě je to jasných100% , i když kresba z dnešního pohledu nemusí být úžasná , měl jsem dokonce vadu tisku (střed postav přesahoval obrysy) příběh z pohledu dvaatřicátníka naivní, ale pro 10-17 let je tohle naprostá povinnost:) Všichni moji kamarádi včetně přítelkyň přečetly Johna Cartera Pána Marsu komplet a jak si při tom vrněli..:) asi to zase po pár letech opráším a vnořím se spolu s Johnem Carterem do strašlivých masakrů proti obrovským bílím opicím, čtyřrukým marťanům, a jiním potvorám!:) Je to vzácnost, ale přeji všem aby si to mohli doma přečíst.:) i když toto je komixové forum, u tohoto doporučuji přečíst i knihy..:) leckde sice připomínají Tarzanovo pozdní dobrodružství (oboje napsal stejný autor), ale tím líp. :)
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš21.1.2009 10:58Američan čínského původu
    U tohodle komixu jsem až tolik neočekával, jsem zvyklý kupovat vše co se vydá, už jen tak ze zvyku...A ejhle, bavilo mě to, bavilo tak, že jsem odmítl jít spát a dočetl to jedním dechem.. úsměv na rtu nezmizel po celou dobu... :) Lidsky teplý srdečný úsměvný a moudrý příběh:) Málokterý komix mě přiměje abych udělal někam registraci a napsal první příspěvek..:) takže 95% a těch pět procent nedávám protože doufám že se objeví další pokračování a bude ještě lepší - tedy pokud to vůbec jde..:)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 4 (cca 1985 Kč)
Mám: 2967 (cca 882418 Kč)
Chci: 585 (cca 133345 Kč)
Sháním: 584 (cca 133232 Kč)
Nabízím: 43 (cca 4045 Kč)
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0