• damacon
    damacon11.12.2023 13:16Batman: Vánoce
    díky
  • damacon
    damacon10.12.2023 16:35Batman: Vánoce
    ja jestli to mam kupovat, kdyz odebiram legendu...
  • damacon
    damacon9.12.2023 23:22Batman: Vánoce
    bude tohle soucasti Legendy o Batmanovi? asi ne co?
  • damacon
    damacon6.12.2023 07:33Osm miliard přání
    mcleek: Dopis 44, Kletba, Přání - pokud chceš vychytávat easter eggy
  • damacon
    damacon30.6.2023 13:02Pošťák
    maco: a stejná odpověď jako u všech MB knih, sběratelky mají přebal a rozdílný potisk desek. To je vše.
  • damacon
    damacon7.4. 21:08Sběratelský klub
    Faster: ja jsem si to nevylozil z tveho prispevku, ale z komunikace s nim na CCP. prisel mi celkove nasranej kdyz clovek polozil otazku mimo asi jeho zaber/zajem
  • damacon
    damacon7.4. 15:55Sběratelský klub
    Jo, Dort je dobrej agresor. Uz verim tomu, co tu psal v tydnu Yogi, co mel s nim za vystup. Zda se, ze pokud mu clovek nepoklonkuje a nerika Tutu Nunu, vydavate skvely veci, chceme vse co vydate, jste uzasni, tak je dost nevrlej. Me by zajimalo, kde se v nem ta agresivita bere. Clovek co vyrabi knizky, to by clovek cekal, ze to bude pohodar. Zjevne chce se bavit o tom co vydavaji a ne o tom, co nemaji. To by cloveka roztal ve dvi. A co jsem slysel, kdyz byl mladsi, byl jeste agresivnejsi, dokazal radit jak cerna ruka kvuli kravine.
  • damacon
    damacon4.4. 20:52Pindárna
    Zakázat kolosálky, nebude je kupovat nikdo a hotovo
  • damacon
    damacon4.4. 15:46Pindárna
    Slovo sekta jsem dal do uvozovek, neb jsem pouzil Gmorkuv vyraz
  • damacon
    damacon4.4. 14:23Pindárna
    Gmork: Už dost let jim to vychází :) Na české poměry má tahle "sekta" členů víc než dost. Určitě dost na to, aby prodali stovky kusů (třetí Conan kolosální měl pořadovku jednou na bazaru 1100+). Když si k tomu připočteš tu přirážku, protože ne obyč velkoformát, ale Kolosálka, tak to vůbec krátkozraké nebude, ba naopak.

    Na druhou stranu já CC děkuju za Měsíční stín, Klece, Prsten Nibelungův nebo Arkwrighty. A budu zase nasranej až kolosálku A. Integral překlopí do megakolosálky i s posledním dílem Arkwrighta.
  • damacon
    damacon4.4. 14:06Pindárna
    Gmork: Bylo tady včera vysvětleno, když na to nemáš, tak to nekupuj. Tak se tím řídím. Na FB CC si jeden adept dovolil argumentovat konkurencí a kromě zvětšeného formátu mu bylo sděleno, že Frazetta a práva letí nahoru a samozřejmě to bude mít seznam přispěvatelů (což má konkurence taky) a tadáááá.... pořadové číslo. Knihu s pořadovým číslem chce každý přece.

    Těch poskrovnu kolosálek co doma mám, jsem jednou přečetl, ale v pravidelných intervalech se opakovaně dívám na stránku s pořadovým číslem. Většinou jako rituál před spaním. Je to prostě magnet.
  • damacon
    damacon4.4. 13:11Srazy, cony, festivaly
    kdo půjde smočit jazyky?
  • damacon
    damacon4.4. 11:57Srazy, cony, festivaly
    valon: Tak Praha není Vídeň, tady se to holt teprve učí :)
    Ale v roce 2024 nemít na takovýhle akci prostor pro mrňata a ještě chtít platit za ně vstupenku je dobrej hardcore.
  • damacon
    damacon4.4. 11:13Srazy, cony, festivaly
    Já, jako každý rok, samozřejmě budu přítomen! :)
  • damacon
    damacon4.4. 10:29Pindárna
    Walome: "okrádá potenciální zákazníky" ve finále nikdo nikoho neokradl ne? Kaplan vyšel, každej, kdo ho měl dostat, dostal.

    Začátky byly divoký, ale dneska, po selekci ve stylu "nešikovný maso musí pryč" si FŠ jede docela na dobrý vlně. Klobouk dolu.
  • damacon
    damacon3.4. 16:59Pindárna
    Tak Walome si z toho delal prdel uz pred tremi lety a ja byl pred mesicem strasnej, ze jsem se po urcitych vecech pidil. Hmm
  • damacon
    damacon3.4. 16:31Pindárna
    Takze ono to nebude tak jednostrany, zjevne.
  • damacon
    damacon3.4. 14:21Pindárna
    Fimi: jojo tenkrát mi zapojili internet a jako první jsem shlídnul prapůvodní video MB, líbí se mi tvůj přístup k věcným argumentům

    yogi: jako kampaň proti MB? Proč by to někdo dělal a co bylo jejich cílem? Zosnovat plán aby MB nevzniklo? :)
  • damacon
    damacon3.4. 13:32Pindárna
    valon: No samotného mě to překvapilo, jedni řikali jak už je to staré a dlouho a všechnu zlou krev odvál čas a pak se to nějak zvrtlo.

    yogi: "který tam zřejmě v tichosti něco kutil za závěsem" tak tahle hláška by neměla zapadnout :))) Neumím si ho dneska vůbec představit jak na někoho vyběhne a vyžene zákazníka z obchodu :)) Člověk, který každý dotisk sám vylepšuje se diví, že zákazník si radši počká na vylepšený dotisk. :)
  • damacon
    damacon3.4. 13:17Pindárna
    valon: před měsícem se nehejtilo MB jen jedna osoba a řešil se vznik MB a proč tam ona osoba vůbec byla
  • damacon
    damacon3.4. 13:03Pindárna
    yogi: stejně by mě zajímala ta tvoje historka jak si byl "vyhozen" z obchodu :)))
  • damacon
    damacon3.4. 11:43Pindárna
    yogi: Z hlediska děje ano, alespoň mě to tak přijde. I když je Agent pulpovka, tak Smrtonoš je spíš než děj o krásné vizualni strance.
  • damacon
    damacon3.4. 10:48Sběratelský klub
    valon: Ano Smrtonoš jsou vizuální orgie, ostatně stejně jako Chřtán. A určitě je Smrťouš dobrej velkej, ale proč proboha kolosálka, to je to co mě pije krev. Mohlo to být za super cenu jako loňské To, co zabijí děti a bylo by to velké.
  • damacon
    damacon3.4. 10:43Sběratelský klub
    yogi: Štve mě, že toto Frazettovo dítě si nekoupím, protože prostě pro mě hodnotu 2400,- nemá a byl bych rád, kdyby to byla standartní nekolosálně vedená kniha, která by stála polovinu jako obdobně velké její předchůdkyně. To si chtěl slyšet? :)
  • damacon
    damacon3.4. 10:21Sběratelský klub
    Onkel 1928: Tak ty jsi dobrej marketingovej produkt CC
  • damacon
    damacon3.4. 10:20Sběratelský klub
    valon: Tak debata o nové kolosálce se začla v tomto vlákně, tak proč to roztahovat jinam.

    ad limitky dnešní doby: limitka Měsíčního stínu byla limitka, a nádherná. Asi jediná pořádná limitka co měla nějakou cenu, kterou CC udělalo.
    První kolosálky byly vyjímečné, protože to opravdu byly kolosálky a špalky, do té doby nepředstavitelné. Souborná díla enormního rozsahu. Ale Smrtonoš podlě mě prostě není žádná kolosálka a jen se veze na vlně kolosální euforie i když vedle knih jako KVSC nebo Pekelná knižnice nemá co dělat a je to jen obyčejný velký formát jako X předním od CC, jen s přiblblym razítkem. A tím pádem důvodem pro cenu jako je tato.
    Škoda, že Dortova tolik milovaná Vrána nebyla označena jako kolosálka. Mohl ji prodávat za dvakrát tolik.
  • damacon
    damacon3.4. 09:51Sběratelský klub
    BadBoy: proto říkám, že přídomek "kolosální" je z mého pohledu dneska přežitek a jen to uměle zvyšuje cenu normálního svazku, kvůli kterému se musí vzít do ruky razítko aby se někdo cítil vyjímečně, že má svazek 286....
  • damacon
    damacon3.4. 09:32Sběratelský klub
    To je přesně ten problém, na kterém se neshodneme. Ty zesměšňuješ nějaké přepočítání na stránku. Nikdo nic nepřepočítává, jen si zjevně víc lidí všímá, že je tu někdo, kdo dělá špalky taky a těchto závratných částek nepožaduje. A rozhodně si nemyslim, že by to bylo horším zpracováním, ba naopak, nebo že by to byly tituly, jejichž práva stojí pakatel.
    Tulák, nebo Agent strachu byly příklady. Jak to jde dělat cenově jinak. Ostatně žádný špalek MB z minulosti nikdy nedosáhnul 2400,-. A kdyby CC dělalo Agenta, tak to máme v předprodeji možná za 3600,-. A ještě bez knížky navíc. To je uplná utopie a víš to ty i kdokoliv jiný. Proto ty narážky na cenotvorbu.

    Podivej, jako s tím Chřtánem. Vydáme dva díly neukončeného díla a buďte všichni tak hodní a přijďte na CC Prague si je nechat podepsat a ještě se přimluvit u autora, aby napsal díl další, jak ho strašně moc chcete. Třetí... z pravděpodobných dvanácti....? To už je blbej vtip ne?
    Poslední dobou tyhle "úlety" fakt k zmiňovanému přídomku o naleštěném h***u nemají daleko.
  • damacon
    damacon3.4. 09:08Sběratelský klub
    Já se bavím o tom, že Tulák odpovídal ceně. Co ceně, podle toho co v naší kotlině vychází je takový rozsah v HC za bezkonkurenční cenu. Podle mě, každý ať má na to názor svůj. Smrtonoš stojí jednou tolik s cca stejným rozsahem. Podle mě je to nenažranost.
    Ano, nikdo mě to kupovat nenutí. Nikdy jsem to netvrdil. Ale i když si to nekoupím, můžu na tu cenu mít názor.
    A hláška s výplatou byla nadsazená asi stejně jako cena této kolosálky.
  • damacon
    damacon3.4. 07:37Sběratelský klub
    yogi: Tulák byla mňamka, za 12 stovek skoro 500 stran, naprosto luxusní. Ještě, že to nedělalo CC, to bych si na to musel dát na stranu půl výplaty.

    A nemyslím si, že tu někdo o tom psal, že je to sračka. Spíš ta cenovka za toto dílo je... přestřelená. Ale určitě se uklikni a objednej to, určitě budeš spokojen. Jen si nemyslím, že to má hodnotu 2400,- Což je vlastně ta nejnižší možná předprodejová cena, další šťastlivci po skončení předprodeje to na eshopu budou mít ještě luxusněji oceněné.
  • damacon
    damacon2.4. 15:01Sběratelský klub
    Agent strachu je proti tomuhle umělecké dílo s trojnásobným rozsahem za stejnou cenu.
  • damacon
    damacon2.4. 14:29Sběratelský klub
    No ne, zatím se to tváří, jako když nějaká kniha získá oficiální status "kolosálka", okamžitě je tam 100% přirážka. Mě to přijde spíš jako prokletí těch knih. Loňský velký formát To, co zabíjí děti o něco málo kratší za 1050,-... ? Mohli to vydat bez kolosálního číslování výtisků za 1500,- ať nežeru, protože Frazetta. Ale tohle mi přijde jako naleštěná bída. Navíc svým rozsahem tahle "kolosálka" nedosahuje ani Měsíčního stínu nebo Klecí. Knihy, za poloviční ceny. Stejný výškový formát, jen bez přiblblého pořadového čísla.

    Střež se kniho, získat status kolosální. Bazary se budou otřásat v základech s kolosálními cenovkami a ty jimi budeš proplouvati na kolosální vlně v čele s nekorunovaným králem všech knih kolosálních, Kolosálním Conanem, jehož kolosální cenovka se nebeské klenby dotýká. Nikdy tě nebude nikdo číst, mnozí se tě budou bát i otevřít, nebo dokonce z folie vybalit, ale tvoje kolosální cena bude známa od Aše po Jablůnkov, i když obsah tvůj bude zajímat duší pramálo.
  • damacon
    damacon2.4. 13:57Sběratelský klub
    2400,- peněz za 440 stránek... hmm, to je teda solidní cenotvorba. Jako chápu, že je to zvětšený formát, ale na druhou stranu proč. Zajímalo by mě, kde je zakopaný pes, když MB udělá 800 - 1000 stran za cenu nižší. Ať mi nikdo netvrdí, že zvětšený formát oproti A4 má víc jak dvojnásobné náklady na výrobu.
  • damacon
    damacon19.3. 10:29Pindárna
    Tyhle obchody fungují na spontánních nákupech, jdeš okolo v obchoďáku, zalezeš tam, nakoupíš. Zvlášť když máš po boku dítě co zrovna něco uvidí a chce to. Skalní základna SF/Fantasy fanoušků tady nenakupuje, sledují svoje nakladatelství a objednávají přes net. Bohužel tahle 500-1000 členná skupinka skalňáků v republice neudává trend vůbec ničeho, tyhle knihkupectví živí kolemjdoucí nakupující brakovou literaturu.
    Já osobně, kromě komiksů CC, kupuju 80% literatury a komiksu na alze, kde je to mnohdy levnější než na stránkách nakladatelů samotných. S celoročním doručením do alzaboxu zdarma je to mnohdy nejvyhodnější a nemusí člověk plnit košík aby byl za 0 na dopravě.
  • damacon
    damacon19.3. 09:31Pindárna
    S tim Ravine je to otázka, info o pokračování je několik let staré a předpoklad 12ti dílů a teď koupím dva a za dva roky možná bude třetí... nevim jestli kvůli kresbě to kupovat. Kdyby to mělo být třídílné tak proč ne, ale tohle mi připadá, že se toho nedožiju. A na pěkné prohlížení obrázků tady máme Žoldnéře, který je alespoň ukončen.
  • damacon
    damacon18.3. 14:28Pindárna
    Fimi: No prave kvuli tomuhle zvazuju jestli poridit nebo ne. Pokud to opravdu nekdy v budoucnu dopise a vyda se to tady, tak budu za tyhle dva dily rad. Pokud ne, tak to budou krasny omalovanky bez pribehu.
  • damacon
    damacon18.3. 12:54Pindárna
    deefha: Roky neukoncene dilo... Kresba je famozni, ale vydavat neukoncenou vec, nevim nevim. Jeste ve dvou 160 strankovych knihach..., Nakladatel znamy mega spalky co ani nejdou udrzet.
  • damacon
    damacon12.3. 07:34Pindárna
    Doufám, že dovydají alespoň tu Válku s Darkseidem
  • damacon
    damacon8.3. 10:34Herní vlákno
    GWB: No právě, mě se to strašně líbí, když je to nabarvené. Taky to neumím, marně hledám někoho, kdo my mi nabarvil Cthulhu:DMD figurky. Ty hry pak mají úplně jiný rozměr, když je to takhle pěkně nabarvené.
  • damacon
    damacon7.3. 14:32Herní vlákno
    ty jo to vypadá pěkně, ještě to tak umět barvit :)
  • damacon
    damacon7.3. 12:29Herní vlákno
    Darker: Tak na tohle se hodně těšim, jestli to dopadne.
  • damacon
    damacon1.3. 13:09Pindárna
    Darth Raelchi: Vůbec nic si s tebou nepotřebuji vyřídit. Jen jsem byl včera překvapen tím videem, a jak už jsem několikrát psal, tím, že FŠ nezačínal sám, jak jsem si já mylně myslel. A po shlédnutí toho videa jsem nabyl dojmu, že on je z vás dvou ta ostřejší tužka v penále. Nic víc.

    Fimi: Nikdo netouží po pozornosti, prostě to nějak vzniklo mým úvodním postem plného údivu. Názory Karla a Filipa na co? Nějak jsme se do toho zamotali hoši. Karel mi píše, co mám s ním za problém. Já mu opakuju, že nic. že jsem jen nabyl dojmu z videa, že FŠ ho nikdy nepotřeboval. Ve zkratce řečeno, abych zase nikoho neurážel...
    A Filip mi na nic neodpověděl, jen psal o nechápání jeho schopnosti rychle číst. Já se ho na nic neptal, jen se ptal do éteru, proč člověk jeho schopností potřeboval Karla, ale to se už opakuju, o ničem jiném to nikdy nebylo.

    "Ale můžeš se dát k jisté skupince lidí, oni tě jistě rádi vyslyší a přijmou, v začátcích MB byli na tom úplně stejně jako ty, dnes už nikoho nezajímají..." Tak tohle jsem vůbec nepochopil a nevím o co jde, ale předpokládám, že mi to nikdo z vás narovinu a zostra nevysvětlí....??

    P.S. oprava, uplně mi zapadl příspěvek valona, který mi to vysvětlil asi ze všech nejlíp. Namísto chození kolem horké kaše a psaní v hádankách. Děkuji.
  • damacon
    damacon1.3. 12:54Pindárna
    Darth Raelchi: tvůj příspěvek zní jak provolání ubrečeného děcka, kterého někdo holí bije... Ach jo. Že jsi debil jsem nikdy nenapsal, že jsem tě odsoudil jsem nikdy nenapsal. A největší přísun tvého příspěvku je "je mi líto, že jsi do toho zatáhl Filipa, jednoho z nejušlechtilejších lidí".

    Karle... jak jsem psal o příspěvek níže, mezitím si dopsal ty svůj, Filipa jsem do ničeho nezatahoval, nijak ho neočerňoval, jen se pousmál nad jeho jedním jediným výrokem. A jak ty tak on se točíte na tom, jak jsme tady strašní, že mu nevěříme jak čte, jak je chytrý, ušlechtilý. Četl si ty moje příspěvky všechny? Byly o TOBĚ, a promiň, ale právě že si o FŠ myslím něco podobného, co jsi napsal ty, jsem se celou dobu divil, KDE TEBE VZAL. Měl si klukovský sen, super. Já chci od malička zase letět na Jupiter. Jsou prostě sny, co se nevyplní, protože prostě na to NEMÁME. A já z toho videa VYDEDUKOVAL, že někdo, kdo na tom videu vypadá jak páté kolo u vozu (ne nechci tě urážet, jen píšu napřímo tzv. ostře, jak psal Fimi) a všechno tam popisuje FŠ, vysvětluje FŠ a jen kolikrát obrací oči v sloup když ty něco řekneš, NENÍ SCHOPEN SAMOSTATNĚ SI SVŮJ DĚTSKÝ SEN SPLNIT A NĚCO VYDAT. A myslím, že už první svazek, Kaplan, by bez Filipa nevzniknul, ale bez TEBE ano. Jak už FŠ několik let dokazuje. Takže přestaň tady brečet na tím, že se někdo obouvá do FŠ nebo MB. Já zpochybňuji celou dobu TVOJI schopnost přínosu MB. Ne MB jako celek, ne FŠ jako jedince. TEBE.
  • damacon
    damacon1.3. 12:37Pindárna
    cyboy: počkej, počkej, tohle by chtělo uvést na pravou míru... to je jen samý já,já,já a přitom to nebylo primárně vůbec o tobě.

    "Karel mi psal, ze me tady opet nekdo resi"
    Neřeší, z 95% se tu řešil právě onen slavný Karel. Který, k mému zklamání, nepřichází a volá na pomoc tebe. Vzhledem k tomu, že se tady bavím PRIMARNE o Karlíkovi, je to tedy pro mě těžké zklamání, že tento od pohledu statný jinoch, místo toho aby se tedy zdržel debaty, nebo se do ní vložil, si zavolá pro tebe.
    Zklamal si mě Karle
    *PLESK*

    Takže znovu, od prvopočátku tady řeším, že jsem JÁ vůbec netušil, že MB byli dva. Když se mi do rukou dostalo video postované níže, zděsil jsem se (a zkazil si tak chutný oběd), když jsem zjistil KDO ONEN DRUHÝ JE a dovolil si podle jeho hodinového projevu/blekotání/pokyvování hlavou na videu zhodnotit zcela SUBJEKTIVNE, jakým mohl být pro MB přínosem. Třeba byl, já nevím, ale jelikož jsem měl shlédnuté TVOJE videa v JOUOB.castu a vlastnim všechny tebou vydané tituly, přišlo mi přinejmenším divné, že ty, schopný vydat v super kvalitě dnes již 11 knih, si se dal do holportu s člověkem, který na videu neřekne srozumitelnou větu a jen gestikuluje , jak kdyby měl v puse roubík. Proto jsem zapochyboval, možná mylně, o jeho kvalitách a přínosu směrem k MB. A jelikož na videu je patrné, že když se podařilo někdy panu Chladilovi se rozpovídat, extra mám rád pasáž o Valiantovi, kroutil si sám hlavou, jako "neberte ho vážně, on si to tu jen odsedí" nabyl jsem dojmu, že můj prvotní pocit z něho je asi správný. Tahle atmosféra z toho videa na mě tzv. dýchla.

    A ty celej svůj příspěvek postavíš na tom, že se tady okrajově zmínila, z mojí strany (diskutující se toho chytli už poněkud více), tvoje dnes již legendární a mnohými propíraná hláška "Mám načteno desetitisíce knih".... Já na to řikám: "Měj". Na stolku pět knížek v dílně devět na záchodě tři... mě je to vesměs jedno. Z mého úhlu pohledu, je to přestřelený, a to si myslim, že čtu rychle. Ale chci z toho taky něco mít a nejedu maraton. Ale vůbec tím nezpochybňuju tvoje čtecí schopnosti. Jak říkám, pokud by sis to tady celé přečetl, je to o Chladilovi, ne o tobě. O tobě jsem tu psal naopak vždy kladně a divil se kdes vzal Karla...k čemu ti byl dobrý. Nic víc. Že tě dokopal k tomu co děláš teď... budiž mu sláva, ale upřímně jsem rád, že odešel. Už jen z důvodu jeho/tvůj vkus na tituly.

    Takže Fimi, tímto odpovídám na tvůj včerejší dotaz. "Řekl bys to Karlovi do očí"
    Bohužel Karel, pan Chladil, zjevně ani v debatě, kde se bavím primárně o něm, není tak ostrej, aby napsal, ale přeformuluje pro FŠ celou tuhle diskuzi ve stylu "Zase někdo uráží MB, vlítni na ně"
    Takže Karel mi to ani nenapíše napřímo, pozval na mě svého mentora. Takže zatím moc té otrosti neukázal spíš on.

    Tudíž ne Karle, neřeším tady cyboye. Řeším tady tebe a celou dobu jsem se divil jakou si měl v tom počátečním cirkuse úlohu a proč někdo (FŠ) schopnej fungovat tři roky tzv. TÉMĚŘ ALONE začínal zrovna s tebou. Není a nikdy to nebylo o napadání MB nebo FŠ, jeho meme o 10.000 knih byla jen úsměvná, tisíckrát propíraná vsuvka. Předmětem mého zájmu jsi byl ty. Tak nefabuluj a neposílej sem za sebe někoho jinýho.
  • damacon
    damacon1.3. 09:51Pindárna
    Mě jenom utíká ta myšlenka, ale tak jsem tady nováček a třeba se to tady kdysi řešilo, proč se někdo jako FŠ měl potřebu spojovat s kymkoliv. Původně jsem myslel, že třeba se bál to mít na hrbu sám, přeci jenom začít podnikat z ničeho nic, je jako hození do jámy lvové. Ale po pečlivějším poslechnutí videa tam říká, že podniká přes 20 let, takže úlek z podnikání a mít potřebu vedle sebe parťáka, který nese taky trochu odpovědnosti na hrbu jsem vyloučil. Po dvaceti letech podnikání se v podnikatelských vodách musí cítit jako ryba ve vodě. A ne nějaká malá rybička, po dvaceti letech v podnikatelské sféře jste žralok, pro něhož předpisy a nařízení psané právničinou, jež normální smrtelník jen stěží rozumí, jsou denní chléb.

    Mě tam k němu pořád nesedí ten Chladil, proč ho k sobě bral. Jediné, co mě napadá je, že myšlenku založit MB měl právě Chladil a tento potřeboval k sobě někoho schopného, což FŠ očividně je. Je nutno podotknout, že pořád pracuji s premisou, že z té původní dvojice, je FŠ ten schopnější a tahoun celého projektu. Chladila beru jako někoho, kdo občas vyřkne něco ve smyslu:
    "Bylo by dobré vydat prince Valianta, má to moc pěkný příběh, není to vrchol literatury, ale mě se to líbí. Dáš mi své ano?"
    "Ještě si o tom promluvíme Karle"
    "Říkám, že je to moc pěkné a mě to velmi zaujalo"
    "Dobře Karle, ale jen ve velmi omezeném nákladu"
    "Výborně, jsi moc hodný. Splní se mi sen. Zrealizuj to Filipe, kdybys s něčím potřeboval pomoci, jsem na telefonu. Teď už musím běžet, jede mi autobus..."

    O moc větší invenci bych tam nečekal. Ostatně někde, kdysi bylo řečeno, že Chladil z projektu vycouval z nedostatku času. Asi těch telefonů od Filipa bylo moc a překvapilo ho, že se to samo neudělá. Tak 850+ stran, to už je pořádná porce. To není jako si překládat Kačera Donalda ve škole pod lavicí. O to víc je úsměvné na začátku rozhovoru, kdy Vojta vyzve Chladila k představení, jak hned neopomene podotknout že už je i nakladatel (čti vydavatel). Člověk který zatím nevydal ani Ň... No dobře no. Sebevědomí mu nechybělo. Ostatně v podnikání je dobré mít vysoké cíle a při krkolomné cestě k nim neuhnout ani o píď, ať jsou nástrahy sebekrkolomnější. A mít tu vizi a nadšení hlavně. Na mě to působí, že Chladil z cesty uhnul při prvním FŠ telefonátu, že se něco s**e. Nebo, že mu ujel autobus...
    Každopádně nadšený komiksák a na dva měsíce (obrazně řečeno pozn. aut.) i vydavatel, hodil zbraně do žita a rezignoval stejně rychle, jako se z něj vydavatel stal. Já to chápu, po večerech si něco pěkného přečíst je lepší, než něco pěkného překládat a měsíce na tom MAKAT. A pak ještě dostaneš od lidí čočku, že to má přehozených 8 stránek bonusů...

    Každopádně mě mrzí, že neumím z úseku ve videu dělat tzv. MEME. Víte co myslim, takové ty gify, které použijete někdy v diskuzi, kdy není potřeba slov... Napadnul mě jeden. V čase 39:40, když pan Chladil vysvětluje jak příběh "graduje". "Graduje, graduje... a pak přijde PLESK. Ale to je opravdu PLESK." Takovej gif by se zapsal do historie věřím nejen mezi lidmi znalými. A ještě bych tam použil pořádný SFX "PLESK" "PLESK", když tam Chladil rozdává flákance do éteru.
    Další hezkej memorable kousek by byl "TO JSEM NEŘEK!" To už si vyhledejte sami kde to je.

    Každopádně otázka Chladila, jak se dostal k velmi schopnému FŠ, je mi záhadou. Jak se vůbec tohle nesourodé duo táhlo/netáhlo dalo dohromady? Nebo FŠ zjistil až postupem času, že Chladil je jen mluvka a on by všechno musel oddřít sám?
    Nyní víme, že zjevně Chladil není potřeba a FŠ sype kvalitní tituly několikrát do roka. Ostatně to je jedna z mála "prognóz", která se KCH vyplnila.

    "Dotisky dělat nebudeme, ale věříme, že stále budou vycházet nové a nové kvalitní tituly"

    - Ano Karle, vycházejí.. Jen si s tím někdo musí dát tu práci a UDĚLAT JE.
  • damacon
    damacon29.2. 17:34Pindárna
    Ja tomu verim ze precetl mraky knih. Ale ve videu rekne desetitisice, mnozne cislo. Uz jenom jednotka desettisic je randal. Proste si myslim ze vsechno ma nejake limity :)
  • damacon
    damacon29.2. 17:19Pindárna
    Fimi: Opet, ja vubec neresim MB. Resil jsem Chladila z ktereho jsem byl "v soku".
  • damacon
    damacon29.2. 16:35Pindárna
    Tak Fimi byl, je (?) jakymsi scoutem, co jsem tak vypozoroval. Nekdo to nekde rikal, mozna sam FŠ. Takze neco jako usi a oci MB, pokud se nepletu a pamet me nesali.

    Fimi: Proc tak zostra? Proc z oci do oci? Pan by se chtel snad prat? Nevim jestli jsem ostrej, nebyl to muj zamer bejt ostrej. Rekl jsem svuj nazor na jakehosi Chladila, ktereho jsem poprve videl na prapuvodnim videu, diky moc KN ze tento archivni skvost uchovali, tak nevim proc bych mel bejt ostrej? Ja ho tam nejak napadam? Pokud si to tak vykladas, je to skoda. Popsal jsem svoje prvotni pocity z tohoto cloveka, po dokoukani videa. (Ne uplne hned, chvilku jsem se dusil kusem knedliku, kdyz jsem vyprsknul smichy, zrovna jsem totiz mel chutny obed). Duvody jsem popsal nize, nevedel jsem ze MB byli nekdy dva. Znam jen FŠ.

    Kazdopadne nechapu proc hned tak zostra, pokud bych se nekdy s p. Chladilem setkal a on na tom trval, rad mu toto zopakuji, s tim nemam problem. Pokud to je znamka ostrosti, byl bych ostrej podle tvoji terminologie. Urcite bych nikam neutikal, pokud bych ho nekde uvidel, pokud tohle byla tvoje myslenka. Ale jak si sam rekl, ty jsi nebyl soucasti realizacniho tymu, byl si jen prapuvodni myslenka, detasovane pracoviste, oddelena bunka MB, tak proc tady hned jak archandel Gabriel mavas plamennym mecem jako hrdy obrance (koho vlastne MB, Chladila?) MB komiksy mam rad, jak jsem psal nize a Chladil, podle videa vypada, ze by se mel dokazat branit sam. A celkem efektivne podle jeho vizaze. Takze pokud by mu zrovna nedosla baterka v IQOSU a nebyl demoralizovan nedostatkem nikotinu, myslim, ze by se mnou zatocil, pokud by chtel. Kdyz by tedy doslo na tvoje slova "z oci do oci".
    Takze zatim se nic nedeje Fimi, je klid, nic se nedeje, nikdo nepotrebuje branit ani mezi radky cist plamenne hrozby.

    Deefa: Darth Raelchi je Chladil? Chapu to spravne?
  • damacon
    damacon29.2. 14:58Pindárna
    hellblazer: jj už to vidím, já to prvně přečetl jako "můžeme". Tak teď ve mě uplně hrklo, radši se budu večer zamykat na dva západy. Jsem zvědav jestli sem přijde a něco mi poví. :(
  • damacon
    damacon29.2. 14:44Pindárna
    valon: Chladil sem chodí? Ježišmarjá, ještě dostanu přes hubu. V jedné pasáži tam vypadá dost agresivně, když mu Vojta něco povídá a on, že to není pravda... Očividně moc nemá rád, když mu někdo řiká něco, co se mu nelíbí. Fakt jsem si to pustil znova a pozoroval až se mu dobije ten IQOS a říkal jsem si, že se třeba pak uklidní, že má absťák z nikotinu... Ale ani potom mě jeho chování nepřesvědčilo o tom, že by byl schopen něco vést, nedejbože vydávat komiksy. Evidentně to měl všechno na hrbu FŠ a podle toho jejich společné působení zjevně nedopadlo.

    Jako seriozní snahu o rozhovor chápu, ale už po půl hodine si myslim, že má Vojta co dělat aby se nesmál. Vždycky když se Karla Chladila na něco zeptá, tak místo toho aby vyprsknul smíchy při odpovědi si radši lokne piva. Ještě že ho měl. Já bych si možná dal i něco ostřejšího. Při líčení, jak je princ Valiant nádherné dílo, by to chtělo možná i šťopičku absintu.
  • damacon
    damacon29.2. 14:00Pindárna
    hellblazer: To jsem rád, spíš mě jen unikla "možná" nějaká vtipná pointa tohohle videa. Doteď netuším, jestli je to reálné, vážně pojaté video, nebo komediální výstup na přání publika... Něco jako když se grupa lidí tlačí v cirkuse u klece se lvem a čekají až zatancuje. Já mám jejich, nebo spíš jeho (FŠ), komiksy rád, ale vždycky jsem jen viděl Štěpánka někde na rozhovoru, ale vůbec jsem netušil, že jakási zárodečná prapolévka MB bylo tohle. Jako popravdě jsem vyprsknul oběd, když jsem to viděl. Že má FŠ přečteno desetitisíce knih... to vem čert, já taky hodně čtu, ale ani se slabikářem a všema Mateřídouškama bych desetitisíce dohromady fakt nedal. Ale to je takový chvástání pro nic. Ale ten Chladil mě dostal teda. Mě by zajímalo, jestli to, co se tenkrát dělo s Kaplanem, nebyl jeho test hranic možného a nemožného, kam až může zajít a co dokáže. Protože podle toho videa, když by někam přišel na pohovor, si myslim, že by neobstál ani na pozici vrátného, natožpak jednatele. Třeba zdání klame, ale vždyť tam není schopen říct pomalu ani celou větu, jen tam Štěpánkovi pořád přitakává jako pařízek.
  • damacon
    damacon29.2. 13:27Pindárna
    Teda po letech se ke mě dostalo tohle video , dodnes nechápu jak mi uniklo, ale nestačil jsem se divit. Ten Chladil, to je co za individuum? To byl opravdu jednatel MB? Ještě tam povídal, že je učitel... Podle jeho vyjadřovacích schopností... díky bohu, že od MB odešel, protože dneska bychom měli doma v knihovně omnibus tak maximálně Prince Valianta a Kačera Donalda. Celou dobu je tam při rozhovoru nervozní, jak prvnička před porodem, protože se mu nedobila jeho tolik očekávaná IQOSka a ostatní pánové vesele pokuřují... Jsem čekal, kdy tam Vojtu stáhne o cigaretu... Jako každej jsme nějakej, ale on tam mumlal jednu kravinu za druhou, kdyby ho tam Štěpánek neopravoval, tak snad ani neodprezentuje, proč tam vůbec přišli.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0