Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Grafický román ze světa hry Diablo, vyprávějící o vzestupu Bul-Kathose, praotce barbarů, a o jeho odvěkém poslání bránit horu Arreat.

Dávno před tím, než Bul-Kathos proslul jako Otec barbarů, měl potomky jen dva: dvojčata Naarah a Hirama. Naarah se vydala ve stopách svého otce a stala se skvělou bojovnicí, zato Hiram se se způsoby svého kmene nikdy nesžil. Po letech bezcílného putování se Hiram vrací ke své rodině, neboť odhalil novou cestu… a novou moc, kterou chce s pomocí svého otce získat.

Scénář
John Arcudi
Art
Geraldo Borges
Barvy
TomatoFarm, Eva de la Cruz
Obálka
Erik Gist (E. M. Gist)
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Zuzana Komprdová
Redakce
Jolana Tichá
Žánry
akční, fantasy, herní
ISBN/ISSN
978-80-7679-392-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
203 x 254 x 7 mm
Tisk
barevný
Váha
300 g
Stran
84
Cena
299 Kč
Originál
Diablo - Legends of the Barbarian: Bul-Kathos (Blizzard Entertainment, 2023)
  • martin28
    Diablo jsem hrál, ale nevěděl jsem, co mám od tohoto komiksu čekat. Příběh je opravdu jednoduchý, ale nenudí. Kresba je neokoukaná a sympatická. I když knize nemohu nic zásadního vytknout, jedním neduhem přece jen trpí - je to příliš krátké. Po dočtení mám pocit, že tento lore si prostě zaslouží víc. Chtělo by to více komiksů z tohoto světa, nepochybuji že by to nemělo úspěch u čtenářů. Tahle knížka je vlastně takovou reklamou na poslední Diablo, kterou si navíc zákazník platí ze svého. 70%
  • Good Games
    Good Games mecenáš17.9.2023 20:55Diablo - Legendy o barbarovi: Bul-Kathos
    Ak ste fanúšikom známej a veľmi populárnej hernej série Diablo, komiks pre vás môže byť zaujímavým spestrením. Nečakajte však od neho zázraky, jedná sa totiž celkovo o priemerný komiks po všetkých stránkach. Chýba v ňom zaujímavejší dej a čakal som aj viac prvkov (monštrá, postavy, kúzla, zbrane, brnenia, miesta…) zo samotnej hernej série. =►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2023 15:47Diablo - Legendy o barbarovi: Bul-Kathos
    Snad každá věc, co má universe nebo franchise musí mít svého "Conana". Tady tomu není jinak. Diablo jsem poprvé dohrál asi před 2 týdny, první 3 díly, a že bych se nějak zvlášť chytal a musel tohle mít doma, se říct nedá. Tohle je pro mě zbytečná věc, plivnutí do oceánu. Když už to vydat, tak ví v jednom, ať si to fanoušci koupí, přečtou, zaklapnou a vytáhnou při vydání nového dílu hry. Dál bych to nerozváděl.
  • karl173
    karl173 mecenáš1.9.2023 19:13Diablo - Legendy o barbarovi: Bul-Kathos
    Svět Diabla je velký a skýtá spoustu možností a je jasné, že tak krátký komiks nedokáže odhalit ani setinu toho, co se v něm nachází.
    I tak si myslím, že se na tak byť malém prostoru, dalo vytěžit víc.
    Příběh Bul-Kathose je velmi jednoduchý a plný klišé a tento komiks by se dal shrnout jako takový Conan do vlaku, co si přečtete aby jste se nenudili koukáním z okna.
    I to ale může být pro někoho možná zajímavější.
  • Alfi
    Komiks som si kúpil, lebo mám rád sériu Diablo a čakal som, že to bude fajn doplnok. Nie je. Príbeh je jednoduchučký, chýba mi Diablo feel, navyše ak nepoznáte dobre lore hry komiks asi nebude úplne zrozumiteľný, keďže žiadne dejinnè súvislosti nevysvetľuje. Nie je to tragicky zlé ale rozhodne je to premrhaná príležitosť.
  • adevr
    Na hry nemám čas, neznám kontext, návaznost či co...takže knížku beru jako takovou dobrou fantasy jednohubku.
  • MisaNuff
    Tak toto opravdu ne. Diablo hry hraji od bety jedničky, mám v této sérii nahrány tisíce a tisíce hodin, doma mám všechny knihy, které vyšly, ať již ty české, nebo anglické. Ale toto je ... k ničemu. Krátký příběh, kde se nic nového nedozvíme, ani to nerekapituluje nic důležitého nově a lépe. Anotace prozradí v podstatě vše, chytrý čtenář již po přečtení tohoto úvodu zjistí, že v ději bude hrát roli korupce zlem a milé Bul-Kathosovy děti stihne osud tragický, čímž se z našeho barbara stane ten slavný ochránce hory Arreat. Všechno je tady ale dost podprůměrné, jak vykreslení vztahu otce s dětmi, tak akce, i samotná kresba a panelování jsou dost průměr. Z Diabla je tady jen několik jmen a to je vše, klidně by to mohla být generická fantasy o ničem. Fanoušky opravdu naštve, že nevyužili více z "lore" hry, více názvů, vybavení, monster, kouzel, ani ten Bul-Kathos nedělá správně barbarské skilly. Výrazně blíže hrám jsou ty zmíněné staré české knihy, nebo samozřejmě ta nová anglická série, tu naprosto doporučuji, je to ozdoba knihovny.