Ukázka
Ukázka
Komiks Meloun a Sirka, který vycházel v letech 2015-2018 na stránkách legendárního časopisu Čtyřlístek se konečně dočkal svého souborného vydání, které nabízí i jeden, zatím nikdy nepublikovaný příběh. Vedle komiksu samotného se na stránkách této publikace můžete těšit i na BeeSeeho dovětky ke každému příběhu, kde vám autor přiblíží, jak vlastně myšlenky na jednotlivé díly vznikaly, i pohled do zákulisí tvorby komiksu samotného.
Autorskou dvojici BeeSee & PaTa můžete znát z nejzasněženější série komiksů, která kdy vyšla - O SNĚHU.

Vydáno samonákladem v limitovaném počtu 150 kusů.

Scénář
Roman Bílek (BeeSee)
Art
Pavel Talaš (PATA)
Obálka
Pavel Talaš (PATA)
Redakce
Iveta Dedková, Daniel Řezníček (DanQ)
Žánry
dětský, humorný, sci-fi
ISBN/ISSN
Pavel Talaš
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Stran
84
Náklad
150ks
Cena
400 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 19:32Meloun & Sirka
    Bylo to docela zábavné, ale jaksi nemastné neslané. Chyběly mi nějaké zvraty a nějaký úder na solar. Něco, co me zvedne ze židle. Spíš jsem si připadal, že někdo vytvořil příběh s nějakým nadšením, ale formou výplňovky prostoru. I ten pokus o ucelený příběh mi přišel zbytečně tříštěný daným prostorem pro jednu epizodu. Věčná škoda, přitom potenciál to má a občas to pobavilo. Kresba byla velmi příjemná, dobře vyvážený mix staršího pojetí komiksu á la Čtyřlístek a spol., a současný styl paneláže a dynamiky.
  • Norri
    Norri mecenáš16.8.2023 21:49Meloun & Sirka
    Kamarády je potřeba podpořit a tak jsem se stal majitelem Melouna&Sirky. Jenže nejsem cílovka. Vůbec. Příběhy jsou to jednoduché a naivní. Inu, pro děti. Jako dospělý jsem tam nic zajímavého nenašel a všiml jsem si i chybiček, kterých si děti možná nevšimnou. Ale na druhou stranu, jak píše BeeSee v jednom ze svých komentářů, nedělejme z dětí blbce. Když už jsem zmínil ty komentáře… Každou epizodu uzavírá BeeSeeho povídání o okolnostech vzniku každé epizody. To je docela fajn.
    Překvapením pro mě byl velký rozměr tohoto souborné vydání. Myslím si, že je to zbytečné. Možná to dokonce dělá medvědí službu. Kresba nemá tolik drobných detailů, které by na velkém formátu mohly vyniknout.
    Bohům žel, musím Melouna&Sirku hodnotit jako dospělý, ne jako dítě.
21