Ukázka
Ukázka
Kompletní vydání všech příběhů z časopisu Čtyřlístek ve větším formátu, plus jeden nový příběh a doprovodný text ke vzniku seriálu.

Vydáno samonákladem autora u příležitosti Comic-Conu Junior 2023, kde autor jednotlivé kusy také podepisoval.

Scénář
Dan Černý
Art
Dan Černý
Obálka
Dan Černý
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
Černo z DAT
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
344 g
Stran
84
Náklad
200ks
  • Norri
    Norri mecenáš14.4. 21:52Kňour & Mník (omnibus)
    Zkrátka Dan Černý s jeho humorem a stylem kresby. Víc by asi nebylo třeba dodávat. Zpočátku jsem si říkal, že tohle je možná až moc pro děti, bez narážek pro dospělé, ale pak se to nějak zlomilo a já jsem se bavil. Ani tento DC omnibus nepostrádá úvodní povídání o historii tohoto komiksu.
  • louza
    louza21.2. 19:37Kňour & Mník (omnibus)
    S Danem Černým jsem se rozešel po jeho emotivní reakci na Lennyho hodnocení Dona Rosy a už od něj nikdy nechtěl nic číst. Jenže jsem na něj neustále narážel ve Čtyřlístku a byli to právě Kňour s Mníkem, kteří nás, aniž by to autor tušil, postupně usmiřovali a jejich roztomilost, která obměkčila mé srdce natolik, že jsem Danovi nakonec odpustil. Teď je dostáváme v osmdesáti stránkovém omnibusu a je to naprosto boží. Kromě pár ručně barvených stránek, které vypadají fakt divně, tady nenajdete jedinou chybu. Úžasná hravá kresba, hromady dějových i grafických nápadů (koukej kotě, Říp :-))) ) a skvěle podchycené charaktery snad úplně všech. Všechny skeče mají unikátní příběh jdoucí odněkud někam a neopakují se v zacyklené grotestce jako "mistrovská" francouzská díla. Příběh je na dvě stránky, ale učíst tenkou knihu celou se zachycením alespoň poloviny detailů je skrze koncentrovanou kvalitu na týden. Četl jsem to s oblibou pravidelně na záchodě, kde výraz "posrat se smíchy" nabyl zcela konkrétního významu. Navíc je tu origoš obrázek přímo od mistra, který ho v pár tazích usvědčuje z nemalé řemeslné zručnosti. Žádný div, že se prosadil i u Disneye. Ruku v ruce se specifickým humorem a schopností vystihnout moment příběhu to dělá v mých očích z Dana Černého největšího komiksového autora naší doby.
621