Press kit obálka
Koupit
Sex a vše o něm na dosah ruky!

Paní Cudži, učitelka zdravotní a tělesné výchovy, je nespokojena se současným stavem sexuální výchovy v Japonsku, takže se rozhodne vyzkoušet na střední dívčí škole, kde vyučuje, nový přístup k výuce. Mezi jejími žákyněmi jsou lesbička, dívka, která miluje BL a dívka, která má ráda pouze kočky.

„Co je bezpečný sex“, „Pozitivní přístup k onanii“, nebo „proč má vakoveverka létavá tři vagíny?“

Více než oplzlé vtipy, nepříliš vážná výuka. Netradiční sexuální výchova vedená nevšední učitelkou právě začíná!

Série je známá především pod názvem Sex Ed 120% (anglický název), než pod originálním názvem Seikyōiku 120%.

Scénář
Kikiki Tataki
Art
Hotomura
Obálka
Hotomura
Lettering
Miroslav Kučera
Překlad
Markéta Linhart
Redakce
Radmila Klásková, Vladimíra Staňková
Žánry
naučný
ISBN/ISSN
978-80-277-4202-8 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 11 mm
Tisk
černobílý
Váha
138 g
Stran
132
Cena
199 Kč
Originál
Seikyōiku 120% #01 (ASCII Media Works, 2020)
  • deefha
    deefha mecenáš8.2. 09:14Sexuální výchova na 120 % #01
    Japonsko je zvláštní země. Technologická velmoc, které už několik desetiletí klesá porodnost až k aktuálně kritické hranici. Země plná výdejních automatů, ve kterých můžete koupit všechno od časopisů přes teplé jídlo až po spodní prádlo (použité? to už je možná jen urban legend, ačkoli z gača-matů opravdu může vypadnou ledacos). Kultura, která sice na jedné straně dala světu hentai a perverzní televizní soutěže, ale na druhé straně doteď cenzuruje intimní partie v hraných pornofilmech. Trvale přeplněné seznamovací akce pomáhá organizovat dokonce už i vláda, ale situace je pořád zoufalá. No a do toho přichází se svou troškou do mlýna Sexuální výchova na 120 %.

    Upřímně řečeno - nevím, jaká byla zamýšlená cílová skupina v Japonsku a už vůbec netuším, jaká bude u nás. Opravdu je to hodně edukativní, takovým sice docela sympatickým, ale místy až moc vlezlým a rozjuchaným způsobem (uřvaná učitelka Cudži je trvale na přesdržku). Člověk se dozví docela dost asi ne úplně běžně známých faktů o některých japonských reáliích, třeba o hodinových hotelech a možnostech zábavy pro dospělé obecně. Netuším ovšem, jaký měl vlastně být cíl publikace, protože na 130 stranách prvního dílu nepadne ani slovo o normálním (normální ve smyslu běžný nebo obvyklý - pořád je nás nejvíc a tak to i zůstane) heterosexuálním vztahu, žádná z hlavních postav ho nemá a předpokládám, že ani mít nebude.

    Ve světle výše uvedených skutečností si troufám tvrdit, že povědomí o existenci orálních roušek nebo to, že neholit si chlupy je normální (přitom ochlupení je právě to, co se v Japonsku původně nejvíc cenzurovalo, ačkoli dneska už je situace trochu jiná), porodnost Japoncům nijak významně nezvýší. A to, že by si každý člověk měl vážit svého těla, ať už vypadá jakkoli, je samozřejmě pravda a všichni to víme, ale nikdy s tím nebudou v pohodě úplně všichni, vždycky bude někdo trpět a někdo jiný z něj bude mít prdel. Lidi jsou prostě takoví, žádná optimistická utopie se v tomhle směru nechystá a ani tahle manga na tom nic nezmění.

    Jsem docela zvědavý, jak budou vypadat další dva díly, které Dobrovský vydá v rychlém tempu během následujících čtrnácti dnů (jak jsem byl upozorněn nadšenou obsluhou v pražské prodejně na Andělu, kde toho mají hromady). Zatím jsem si čtení užil a rozšířil jsem si obzory, tak teď jen aby to nesklouzlo nějakým směrem, který by mi ten zážitek zkazil. Vydavateli patří dík za to, že to k nám dostal. Ale stejně mi bude pořád vrtat hlavou proč :-)
1121
  • deefha
    deefha mecenáš12.2. 16:03Sexuální výchova na 120 % #01
    Jsou tam odkazy na weby, ale je u nich vyloženě napsáno, že jsou v Japonštině.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.2. 15:14Sexuální výchova na 120 % #01
    Jinak v originále je prý docela dost odkazů na různé zdroje k tématům, kterým se zrovna věnují. Ty ale samozřejmě byly v japonštině a pro anglický překlad je tam prostě nechali nezměněné, což pak trochu postrádá smysl, tak jsem zvědavý, jestli to budem mít stejně, nebo tam nebudou vůbec (nedělám si iluze, že by někdo našel alternativy v češtině).
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.2. 15:09Sexuální výchova na 120 % #01
    deefha: Cílovka jsou teens až mladí dospělí. Jinak tahle konkrétní série nemá tolik bojovat s nízkou porodností, jako spíš s mizernou sex ed a povědomí o sexualitě apod. Japonci chápou, jak udělat dítě a že by asi měli používat kondom, pokud dítě (nebo pohlavní choroby) nechtějí - spíš je problém v konsentu (častý osahávání lidí v MHD), absolutní neznalost nehetero vztahů a vlastně i věcí jako BDSM. Mají sice milion pervy věcí, ale zároveň je tabu se o čemkoliv takovém bavit, takže lidi pak neví, co je vlastně ok a co je jen vymyšlené v pornu.
  • Fort
    Pýcha říkal, že po nich zákaznici chtějí hentai a vydají tohle. Pamatuji si, jak Pavlovský vysvětloval, že oni nikdy hentai vydávat nebudou, protože by to zamezilo spolupráci s některými vydavateli z Japonska.
  • yogi
    Pravdu mám , jen musím upřesnit , v Olomouci chodí od Dobrovského sms vždy v pátek po 15 hodině - teď mi zrovna přišla.
  • Fort
    yogi: Nemáš pravdu. Nakupuji mangy od Dobrovského skoro všechny v předprodeji a sms mi chodí vždy ve čtvrtek do 12:00. Teď poprvé co je historie v mém mobilu dlouhá, přišla v 15:42. Vím to, protože je vždy ve čtvrtek po práci vyzvedávám v pátek nikdy. Každá pobočka to bude mít jinak a s prodeji to může mít něco společného, ale ne nutně tohohle konkrétního titulu.
  • yogi
    Fort: pokud myslíš prodejnu Dobrovský , tak tam vždy posílají sms v pátek po 15 hodině , s prodejností to nemá nic společného
  • deefha
    deefha mecenáš8.2. 15:39Sexuální výchova na 120 % #01
    Myslím, že aktuálně se u nás prodá cokoli, co jako manga třeba jen vypadá :-)
  • Fort
    Asi se to prodává dobře, když mi stále nepřišla sms o možném vyzvednutí na prodejně.
  • deefha
    deefha mecenáš8.2. 11:25Sexuální výchova na 120 % #01
    Možná spiš nejdřív jen půjčit a omrknout ¯_(ツ)_/¯ Já to beru trochu jako kuriozitu.
  • krvinka56
    Co to k sakru. Dát tomu šanci?