• zlejzmrd
    zlejzmrd5.12.2022 23:50Trojka (sběratelská verze)
    Nejdřív jsem nevěděl, co si o tom myslet, ale tak dokonale mě to vtáhlo do děje a kresba rozjela moji představivost, že musím uznat, že je to opravdu parádní dílo.
  • zlejzmrd
    Hmmm ani nevím, kde bych pořádně začal. Vezmu ty pozitivní stránky. Hvězdičku to u mě získává za kresbu, druhou za příběh, třetí za zajímavý nápad s přebalem a čtvrtou za to, že tu BBart a Crew vydává takový projekt (pátá mě už nenapadá). Bohužel budu do svého hodnocení poprvé zahrnovat i další věci než jenom kresbu a příběh. Hvězdičku uberu hned za to, že nejhezčí obálka, na kterou jsem se těšil, vyšla jenom 5x (snad ani jeden kus nezůstal schovaný u vydavatelů. Nějak podezřele se totiž žádný už neobjevuje, ale věřím jim, že všech pět šlo do prodeje). Nepochybuji o tom, že skrytá obálka Batmana a Flashe naboostuje prodeje a Crew se bude bít do hrudi, že má tento komiks nejprodávanější v nějakém období (ono aby ne, když je chcete mít obě, tak nejspíš můžete střelit i jednou vedle a není moc prodejců, který vám to vymění - je to sice mírně průhledné, ale i tak), tak za to taky hvězda dolů. Další za to, že sbírám černou vazbu a ta bohužel stejně jako u prvního speciálu není zahrnuta, takže mi to totálně rozbíjí sbírku. Jednu jí nechám, protože odpad to není.

    Fandím tomuto projektu a doufám, že se podobné objeví a budou mít podobný úspěch. Jenom by se občas chtělo zamyslet nad tím, že honba za super-exkluzivitou může zamrzet vášnivé fanoušky komiksů. Bojím se, že z těch 5 ks se většina objeví na prodej za horentní částku jako je eurovka s mistrem Gottem nebo se na ně bude prášit doma u někoho, kdo by jí mít neměl. ;)

    Tak to je vše. Můžete si o mém hodnocení myslet cokoliv. U mě poprvé dávám emoce do hodnocení. :) (M. K.)
  • zlejzmrd
    Co vidím na komiksu, kde postavy chodí, jako by se zrovna totálně zbořili v hospodě? Od začátku zde Kirkman buduje perfektní postavy o které nechcete přijít, ale přicházet o ně pravidelně budete. První díl dlouhé série, kterou Kirkman zničehonic v roce 2019 ukončil po tolika letech vás perfektně uvede do děje. Doporučuji si pustit k tomu i seriál, který si jede svojí linii a jsou tam velké rozdíly, ale i tak stojí za to. Kresba patří mezi to nejzajímavější, co se dá mezi komiksy najít a černobílá forma perfektně sedne na budování atmosféry. Za mě doporučuji každému i začátečníkům (M.K.)
  • zlejzmrd
    zlejzmrd6.2.2019 18:19Diosamante
    Feministky všech zemí spojte se. Ano, taková slova mě napadla, když jsem daný komiks začal číst a nemohl si nevšimnou, že komiks vypráví o pekelně silné, bojovně odhodlané hrdince, která by Conana strčila do kapsy. Aby si někdo nedělal špatné závěry. Já rozhodně nemám nic proti rovnoprávnosti mužů a žen, stejně jako o povinnosti druhého pohlaví zvedat prkénko, když odejde ze záchodu, stejně jako já ho musím dávat dolů, když odejdu. Co rozhodně nezapomenu je kresba. Dlouho jsem se tolik nezahleděl do propracovanosti fantasy světa, který mě opravdu pohladil po duši. Každou chvilku jsem čekal, že tam vyskočí Conan nebo Slaine a rozsekají vše, co tam žije. Jediná škoda, že komiks není dokončen. Myslím si, že tam bylo ještě co vyprávět. Jedná se tedy za mě o rychlou jednohubku, kterou si celou přečtete a na delší dobu odložíte Pokud studujete kresbu, tak je to povinné dílo. Doufám, že ARGO bude pokračovat v takových komiksech a zkusí třeba i polské komiksy jako Zaklínače, Ekspedycja nebo Funky Kovala od Bogusław Polch. (M.K.)
  • zlejzmrd
    Miluji krásné ženy. Jednu takovou mám doma a první fotku, kterou jsem s ní viděl po seznámení, byl její obleček Harley Quinn na nějakém plese. Každý chlap má slabost pro takové rošťandy. Tento komiks po pravdě má dva pohledy, jak ho můžete vnímat. Bud máte rádi tuto postavu, ale styl vyprávění, který je spíš pro mladší publikum vás odradí, nebo to překousnete a přečtete si ho. Pokud se rozhodnete pro čtení, tak určitě neprohloupíte. Ono to celé samo o sobě má svoje kouzlo. Vyzývavá hlavní hrdinka, nešetřící ostrovtipem a násilím (nutno dodat, že se nevymyká standardu v komiksech). Určitě potěší hrdina ala Deadpool. Myslím si, že si v tom každý něco najde. Pokud nejste rodič, který zavrhuje do osmnácti let dětem veškeré násilí, tak tohle může být jeden z prvních komiksů (doporučuji si to prohlídnout, než to koupíte a posoudit osobně). Já se u toho bavil a i líbivá kresba mě přitahovala pořád k další a další stránce. BBart vydal i pár dílů z New52. Takže pokud se k tomu dostanete, tak neváhejte si je taky přečíst. (M.K.)
  • zlejzmrd
    Myslím, že na světě není většího ateisty, než jsem já. Nevěřím na nadpřirozeno, ani cokoliv, co se vymyká zdravému rozumu a nelze podložit vědecky. Ale i přesto mě fascinuje období křižáckých výprav a vůbec vše kolem toho. Ve směs hrát hry jako Assassins Creed mě baví a obzvláště ten první díl se mi nejvíce zaryl do hlavy. Proto když Crew vydala tento komiks ve dvou knížkách (celkem 4 díly), tak jsem se moc těšil. Po prvních stránkách mě komiks totálně pohltil a já nevnímal, co se kolem děje. Celý příběh spěje k velkému překvapení na konci a musím uznat, že jsem ani já sám nepředvídal takový závěr a to mám už načteno dost. Rozhodně se nevyhýbejte celému projektu Modré Crew. Zatím tam nebylo nic, co bych si s chutí nepřečetl. (M.K.)
  • zlejzmrd
    Poprvé jsem se s Green Arrow setkal v seriálu Smallville a vůbec mě nezaujal. Byl to bohatý fracek, který velel takové divné lize. Až když se objevila první sérii seriálu, kde ještě neběhalo 10 verzí Arrowa, jsem pochopil, jak zajímavá je to postava. Začal jsem pátrat a pobavil se nad jeho verzí ala Robin Hood, u které jsem si říkal, že je krásné jak se některé postavy mění. Trochu se bojím, jak bude vypadat tato postava za 10 let. Snad to nebude totální Cyberpunkový milionářský fracek, který střílí pulzující šípy, které proniknou vším. Ale zpět ke komiksu. Kresba je velice neokoukaná a příběh přitáhne i začátečníky v komiksech. Nic náročného, ale krásně to plyne kupředu. Nechybí ani pořádný zvraty, které komiksové hardcovníky nepřekvapí. Za mě určitě doporučuji všem, co chtějí nějaký první komiks. Náročného čtenáře to pobaví, ale zůstane v průměrném hodnocení. Za mě i tak plné hvězdy a BBart má konečně sérii na kterou může být hrdý.
  • zlejzmrd
    Nemám vyhraněné komiksy a rád si přečtu cokoliv, co mě zaujme. All Star Western mě na-rovinu zaujal kresbou a hlavně technikou, jakou vykresluje ženské postavy. Všechny vypadají jako mladé lolitky a pokud by jste je postavily vedle sebe, tak byste řekli, že patří do jedné rodiny a mají jednoho tatínka. Nic to nemění na tom, že jsem se u čtení bavil. Nečekejte od toho nic k zamyšlení. Je to přímočarý příběh, který se žene sprintem kupředu. Postavu Jonah Hex miluji a mrzí mě, že nemá tolik prostoru u nás v komiksech. BBart to zkusil a vydal tři díly a doufám, že to nevzdají a vydají další. Po delší době se u nás ukázal nějaký western. Pokud chcete nějakou westernovku k zamyšlení, tak rozhodně zkuste "Temnou Věž" od Kinga, která vyšla i v komiksu. (M.K.)
  • zlejzmrd
    Šikmé oči mám stejně asi jako vztah k manze (takže žádný). Zde jsem udělal vyjímku, protože mě zajímal komiks, který inspiroval film s Tomem Cruisem "Na hraně zítřka". Film mě hodně bavil a trochu jsem se bál, co mi přinese za zážitek komiks. A byl to nářez od začátku do konce. Žádné šílené výrazové vložky, jak to známe z manga komiksů. Příběh šlape tak jak má a rozhodně doporučuji i těm, co nečtou mangu, ale rádi si přečtou kvalitní válečné-sci-fi od kreslíře, co přivedl na svět i "Death Note". (M.K.)
  • zlejzmrd
    zlejzmrd26.1.2019 10:23Skalpy #01: Země Indiánů
    Připadal jsem si při čtení, jako bych šel na myš s bazukou a ona mi přitom nakopala sedací soupravu pomocí bojového umění. Drsný komiks ze světa indiánské rezervace není pro slabší povahy, které propagují světový mír a slunce v duši. Tohle je od začátku pořádný nářez, který se nebojí ničeho a totálně vás to zasáhne. Jason Aaron opět ukázal, že mu nic není svaté a i matky nemají na tomto světě nic jisté. Aarone děkuji. Dokázal jsi mi, že po "Mužích hněvu" tu je další super komiks, který jsem musel přečíst a už se těším na poslední díl, který tu přistane od CREW v roce 2019. S kresbou jsem se musel chvilku sžívat stejně jako jsem to měl u "100 nábojů" od BBart. Dialogy jsou taky hezky promyšlené a rozhodně si díky nim nejdou postavy pro ránu daleko. Doufám, že něco podobného tu bude vycházet nadále. (M.K.)
  • zlejzmrd
    Rybko, rybko, rybko, rybko.. ano, tak jsem si chvíli připadal, když jsem klepal na Aquamana jak postava z filmu Deuce Bigalow: Dobrej striptér. Mám rád tuhle postavu a jeho sexy přítelkyni Meru. Občas je tam moc okének, kde Aquaman stojí jak nějaký bohém, jeho blonďaté vlasy svítí všude okolo a všem se snaží vysvětlit, že se suchozemci nemají čeho bát. Příběh odsejpá tak jak má, nikde to nedrhne a souboje s Mantou jsou krásně vykreslené. Dialogy mi občas sice přijdou, jak ze StarWars, ale Yodu zde rozhodně nečekejte (ikdyž...). Pokud jste fanoušek Aquamana, který byl v roce 2018 v kinech a líbí se vám spíše drsný vzhled (ala. Sons of Anarchy), tak určitě zkuste i starší ]http://comicsdb.cz/comics/4682/jla-liga-spravedlnosti-1 ... Jinak za mě super a konečně tu někdo vydal i něco jiného než Batmana a Supermana. Doufám, že BBart bude nadále pokračovat v této sérii a případně přidá i nějakého super záporáka jako je Deathstroke, která má taky svojí komiksovou řadu ve "Znovuzrození". (M.K.)

    Kresba: Mainstream
    Příběh: Nenáročný
    Pro začátečníky: Rozhodně
    Nutnost znát předešlé díly: Není nutná
  • zlejzmrd
    zlejzmrd25.1.2019 21:27Punisher MAX #01: Kingpin
    Pojď jsem, kam jdeš, bum rána do hlavy. Jason Aaron opět nezklamal a servíruje nám takového Punishera, jak ho máme všichni rádi. Vývoj obyčejného vojáka až na Kingpina je velice strhující a uchvátí. Kresba sice nemusí sednou každému, ale ne vždy je kresba na prvním místě. Na konci vám bude ještě mrazit z rozhodnutí, které musí postava učinit, aby se uzavřel určitý kruh. Doufám, že BBart vydá další díly, protože na konci se objeví jedna postava, která navnadí při čekání na další díly. (M.K.)
  • zlejzmrd
    zlejzmrd25.1.2019 20:54Muži hněvu
    Rozhodně není pro fandy Popelky a Kačerů. Tohle je totálně drsný odvaz od Jason Aaron. Pokud patříte mezi lidi, kteří si už v životě prošli rodinou krizí a museli učinit velké a drsné rozhodnutí, tak tenhle komiks vás dostane do kolen. Není to pro slabé povahy, ale pokud se vám bude líbit, tak doporučuji navázat na Skalpy, které taky napsal Jason Aaron a případně i posledního Punishera od BBartu, který vyšel v roce 2018 pod názvem Punisher: Kingpin. (M.K.)
  • zlejzmrd
    Přiznám se, že jsem se opravdu dlouho přemlouval si tuhle sérii přečíst. Kresba na první pohled není sice tolik líbivá, ale jakmile jsem do sebe dostal prvních pár stran, tak už jsem nemohl přestat a kresba mě do sebe naprosto vtáhla. Azzarello zde rozehrává jednu velkou tajuplnou hru na kočku a na myš. Ze začátku přemýšlíte, sakra co se to tu děje a chcete číst další a další díl, aby jste se dostali k rozuzlení celé zápletky. Všechny postavy jsou perfektně napsány a přistihl jsem se, že jsem v jednu chvíli začal fandit postavě, kterou jsem původně úplně nenáviděl a smutnil nad postavou, kterou jsem měl rád a z příběhu v určité chvíli zmizela. BBart to konečně v roce 2018 dovršil posledním dílem a bylo to krásných 11 let čekání. Rozhodně doporučuji všem, co chtějí něco jiného než číst o pláštících. (M.K.)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 2217 (cca 738663 Kč)
Mám: 2217 (cca 738663 Kč)
Chci: 140 (cca 50211 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0