Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Farmu zvířat, možná nejslavnější dílo o vzniku diktatury, jaké kdy bylo napsáno, převedli zruční komiksoví tvůrci do čtivého, barevného příběhu. V této podobě poučí každého čtenáře o tom, co vždy hrozí lidské společnosti a čemu se musíme učit rozumět. Jinak se totiž může stát, že přijmeme roli obyčejných ovcí. Necháme si vládnout hamižnými prasaty a nezbude nám než přihlížet, až krutě zatočí například s odporem srdnatých slepic, které se pokusily přece jen bojovat za původní myšlenku svobody. Jak snadno rodí idealistické plány na přestavbu společnosti jen nové zlo a že demokracii je třeba hájit a na své zástupce neustále dohlížet, to je hlavní poselství bajky inspirované událostmi v sovětském Rusku minulého století.

Scénář
Jacquette Rodolphe Daniel (Rodolphe)
Předloha
George Orwell
Art
Patrice Le Sourd
Barvy
Verane Otero (1ver2ânes)
Lettering
Petra Grulichová
Překlad
Hana Maadi
Redakce
Viola Urbanová, Marie Urbanová
Žánry
adaptace, dystopie
ISBN/ISSN
978-80-7407-514-8 (Garamond (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
200 x 285 x 9 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
299 Kč
Originál
Ferme des animaux (Delcourt (Ex-Libris), 2021)
  • martin28
    martin2829.10.2023 14:47Farma zvířat
    Trošku mne zarazil počet stran a poměrně vysoká cena, přesto potěší větší formát s pevnými deskami. K příběhu není třeba nic moc dodávat, dokonale zrcadlí manýry mocipánů a jejich nohsledů, což je bohužel stále aktuální téma. Kresba, a vlastně celá kniha, působí dojmem, že je stvořená pro děti. O to razantněji a děsivěji, v kombinaci s obsahem, na čtenáře udeří.
    VŠECHNA ZVÍŘATA JSOU SI ROVNA. ALE NĚKTERÁ JSOU SI ROVNĚJŠÍ. 80%
61
  • SomeOne
    SomeOne5.10.2023 18:00Farma zvířat
    maco: cca 2 roky dozadu se Crewni shop a Krakatit rozdelily a Crew prestala v dusledku brat tyto veci, ktere by jim moc nevynesly. Krakatit a Arkham by ale stale mely vse brat. Tak to tusim vysvetloval Jirka Pavlovsky…
  • maco
    maco5.10.2023 14:42Farma zvířat
    Predava crew veci od albatrosu? V obchode nevidím ani farmu ani lightfal.