Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
OCEÁNY POVSTANOU!

Arthur Curry je potomkem dvou světů. Ještě před šesti lety byl obyvatelem souše, vyrůstal jako syn správce majáku. Pak mu byl odhalen jeho osud a mladičký Arthur získal své dědičné právo: trůn Atlantidy.

Jeho panování však nemělo dlouhého trvání. Když se dostal do ohrožení svět souše, připojil se Arthur k týmu hrdinů zvanému Liga spravedlnosti a vzdal se vlády ve svém království.
Jenže dokonce ani pod vodou nezůstává minulost pohřbená. Zlověstné síly poštvávají oba Aquamanovy světy do vzájemné války. Až se oceány vzedmou, aby zaplavily jeho domov na souši, bude Aquaman schopen vyjednat mír s národem, který opustil? Pokud nevznese nárok na svůj trůn, může se stát, že si trůn bude nárokovat jeho život...

Obsahuje sešity série Aquaman (Vol. 7) #0, #14-16 (listopad 2012 - leden 2013) a Justice League (Vol. 2) #15-17 (prosinec 2012 - únor 2013)

Scénář
Geoff Johns
Art
Paul Pelletier, Pere Pérez, Ivan Reis, Pete Woods
Ink
Oclair Albert, Marlo Alquiza, Ruy José, Karl Kesel, Sean Parsons, Pere Pérez, Joe Prado, Cam Smith (Smudge), Art Thibert
Barvy
Tony Aviña, Nathan Eyring, Rod Reis
Obálka
Lucio Parrillo
Lettering
Pavel Mařata, Petr Schwarz
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-480-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
520 g
Stran
192
Cena
399 Kč
Originál
Aquaman: War For the Throne (DC Comics, 2018)
  • hroubek
    hroubek24.12.2023 09:32Aquaman: Válka o trůn
    Scénárista Geoff Johns napsal dobrý a zábavný scénář. Samotný komiks se čte skvěle a hodně moc jsem si ho užil. Příběh vychází ze série New 52, která započala velký restart DC světa. Jedná se uzavřený příběh, který má jasně stanovený začátek a konec. Díky tomu má komiks skvělé tempo, parádně prodává epický příběh a krásně se soustředí jen na to důležité – válku o trůn. Opravdu jsem si užil, že samotná válka je hodně epická, a není to jen taková „hospodská šarvátka“. Tady jde o hodně a čistě z mého pohledu Johnse vytvořil funkční konflikt, který funguje na všechny strany, a ke všemu má dobrou pointu.

    Johns výborně pracuje s charaktery a nejvíce je to znát na Aquamanovi, jenž konečně dostane prostor, a ukáže proč je právoplatný člen Ligy spravedlnosti. Aquamanův vnitřní konflikt je zde výborně prodaný a scény s Merou a Ormem krásně ukazují, jak moc dobře Johns chápe svého hrdinu. Hodně moc se mi líbí jakým způsobem se zde pracuje s Ligou spravedlnosti. Johns ukazuje, že nejmocnější hrdinové planety nejsou dokonalý, mají spoustu chyb, jsou to pokrytci a mnohdy si osobě hodně moc myslí. Nejvíce to vynikne při rozhovoru Aquamana s Batmanem, kde mu Batman vyčte něco, co sám už několikrát udělal.

    O kresbu komiksu se postarali Ivan Reis a Paul Pelletier. A odvedli luxusní práci. Moc jsem si užil jak je komiks nakreslený, jaké barvy jsou tam použité a jak to vypadá epicky a velkolepě. Jedná se o špičkovou kresbu, která se hodí pro velký superhrdinský příběh, kde se střídá jedna akce za druhou. Každá stránka vypadá nádherně, a je jedno jestli jsme na dně oceánu, uprostřed obrovské bitvy, nebo koukáme na hrdiny, kteří mezi sebou debatují. Prostě a jednoduše to vypadá skvěle. A to jsem ani nezmínil Meru, která je zde nádherně nakreslená.

    Pokud bude Válka o trůn váš první komiks s Aquamanem, tak si osobně myslím, že budete hodně moc spokojený. Geoff Johns napsal velmi dobrý a zábavný příběh, který šlape moc dobře, hezky se čte, a navíc je to ideální čtení pro komiksové začátečníky, ale i pro znalce. Já jsem velmi spokojený a těším se až si tento epický příběh přečtu někdy znovu.
21
  • lantan1
    lantan17.12.2023 09:48Aquaman: Válka o trůn
    Milo: Porovnej s knihou - Liga spravedlnosti #03: Trůn Atlantidy.
    Obsahuje sešity série Justice League (New 52) #13-17 (říjen 2012 - únor 2013) a Aquaman (New 52) #15-16 (prosinec 2012 - leden 2013).

    Aquaman má extra 2 sešity Aquamana a Liga Spravedlnosti zase 2 sešity LS, jinak jsou totožné. Ale tak blíží se film - viz ta nesouvisející obálka s Momou :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.12.2023 00:28Aquaman: Válka o trůn
    Malý Láďa - Obsahuje sešity série Aquaman (Vol. 7) #0, #14-16 (listopad 2012 - leden 2013) a Justice League (Vol. 2) #15-17 (prosinec 2012 - únor 2013)
  • malylada
    malylada6.12.2023 12:24Aquaman: Válka o trůn
    Absolutně mimo toto vydávat, když je to součástí Ligy Spravedlnosti NEW52, který u nás vychází...