• sedw
    sedw13.12.2021 23:15O půlnoci zemřu
    Tak toto šlo mimo mě. V podstatě jsem, i na to, jak je to krátké, dočetl z donucení, protože nerad nechávám něco nedokončené. Vtipné mi to nepřišlo, způsob zpracování mě taky nebavil, takže 1 hvězda navíc za kresbu, která byla zajímavá.
  • sedw
    sedw12.12.2021 00:07Asgard
    Tak toto mě opravdu bavilo. Zajímavé postavy, severská mytologie, parádní kresba, napětí... Za mě není co řešit, plný počet.
  • sedw
    sedw11.12.2021 23:18Usagi Yojimbo #32: Záhady
    Asi první Usagi, kde nedávám plný počet, ale "jen" 4 hvězdy. Ani mi nevadí, že tento díl byl v podstatě celý detektivní, ale po dlouhé době zde nebyl žádný příběh, který by mi vyloženě utkvěl v hlavě. Jde o několik navazujících malých detektivních příběhů, které se nakonec slijí do jednoho celku. A to je na Usagiho z mého pohledu málo.
  • sedw
    Chtělo by se napsat prostě další Usagi, dát 5 hvězd a jít číst něco dalšího, ale v každém díle je minimálně jeden příběh, který mě dokáže maximálně dostat a přesvědčit o tom, že Sakai se asi nikdy nevyčerpá. V tomto případě šlo o Osud stařešinů, u kterého mi skoro ukápla slza. V paměti mi zůstane i Kazehime a titulní Pekelná malba byla velmi kvalitní detektivní příběh. Slabší mi přišel jen druhý příběh.
  • sedw
    sedw11.12.2021 23:01Alt-Life
    Podle hodnocení zde jsem se na komiks hodně těšil, ale o to větší pro mě byl zklamání. Premisa byla zajímavá, kresba příjemná, ale bohužel to vše bylo podání k uzoufání nudně a antiklimaticky. V podstatě bych se podepsal pod to, co psal Darth, ale na rozdíl od něj jsem měl pár chvil, kdy jsem nohama šoupat přestal a proto ta hvězda navíc.
  • sedw
    sedw11.12.2021 22:55Showman Killer (pevná vazba)
    Když jsem začal MDEK kupovat, říkal jsem si, že budu mít všechny díly v pevné vazbě a žádný neprodám. Po přečtení tohoto dílu ale asi svůj záměr přehodnotím, protože vím, že toto už podruhé číst nebudu. Nebýt kresby, tak jdu ještě níže, protože ta pozvedla komiks aspoň na průměr. Co se ale týče děje, tak i když začátek vypadal nadějně, nakonec se to vše zvrhlo ve zmatený a poměrně nezábavný příběh, jehož plus je, že aspoň nebyl příliš dlouhý. Pro mě velké zklamání.
  • sedw
    sedw11.12.2021 22:47Zaslíbená Země Nezemě #05
    I když mě plánování útěku velmi bavilo, bál jsem se, aby autor tuto část nenatahoval příliš dlouho (jako tomu bylo například, v jinak skvělém, Death Note). A myslím, že přesně trefil okamžik, kdy změnit kulisy a de facto i žánr této mangy. Kdyby šlo dával půl hvězdy, tak bych dal 4,5, protože se tento díl nečetl tak lehce, jako předchozí. I tak je to ale naprostá paráda a velmi se těším, jak vše bude pokračovat. A jelikož se nejedná o nekonečnou mangu, ale má "jen" dílů, tak se velmi pravděpodobně dočkám i konce.
  • sedw
    sedw11.12.2021 22:32Vodní had
    Vlastně nevím, jestli jsem komiks ve výsledku pochopil, ale je mi to úplně jedno, protože cesta tady byla více, než cíl. Krásně kreslený, tajemný a atmosférický příběh, který mě bavilo číst od první po poslední stránku. Velké překvapení od, pro mě zcela neznámého, autora. Moc jsem si tento komiks užil.
  • sedw
    sedw11.12.2021 22:13Mistr meče
    Velmi příjemný francouzský historický komiks. Kvůli délce se na jednu stranu velmi dobře četl, na druhou ale tato déle neumožnila, abych se tolik sžil s postavami, jak bych si přál. Klidně bych si tento příběh dal na dvojnásobném počtu stran, proto hvězda dolů.
  • sedw
    Emočně nejsilnější díl, nejpřekvapivější zvraty a nejnapínavější konec. Tato série má prostě rostoucí kvalitu a hned jdu na další díl.
  • sedw
    Prvním dvěma dílům jsem dal plný počet, ale na konci druhého jsem myslel, že jako u mnoha mang, i zde se začne děj uměle natahovat. Ten pocit jsem měl i na začátku tohoto dílu, ale rychle mě opustil a díky druhé polovině se jedná zatím o nejlepší a nejnapínavější díl. Velké zvraty a silné momenty, tak to má být.
  • sedw
    Druhý díl zdárně pokračuje v kvalitně prvního. Velmi napínavý a dobře promyšlený děj, kvalitně popsané plánování postav a jedno velké odhalení. Paráda.
  • sedw
    Většinou si u komiksů čtu, o co přibližně v ději půjde, abych věděl, jestli mě zaujme. Tady jsem udělal výjimku, líbila se mi kresba, hodnocení dobré a měl jsem chuť zkusit zase po dlouhé době nějakou mangu. A dobře jsem udělal, tím, že jsem neznal ani základy děje, mě v dobrém slova smyslu šokoval a překvapil Je to úplně něco jiného, než jsem čekal, ale je to pecka. Napínavý, velmi kvalitně kreslený příběh, který má obrovský potenciál. Plný počet.
  • sedw
    sedw10.11.2021 23:01Zvrácená
    Tato manga mě velmi bavila a jediné, co bych jí snad vytknul, bylo natahování. Chápu, že se autor snažil budovat atmosféru a lépe nám představit postavy, kdyby ale byl příběh o sešit či dva kratší, určitě by to prospělo. I tak šlo ale o super atmosférický horor s děsivou lolitou, dobrým příběhem a z mého pohledu i výbornou kresbou. Japonský horor mě vždy bavil a toto dílo to jen potvrzuje.
  • sedw
    Nakonec příjemné překvapení. První polovina byla poměrně zmatená a v jednotlivých linkách, které se chaoticky prolínali, jsem se ztrácel. Zhruba od poloviny ale začal dávat příběh smysl a já se začal bavit. Kresba dokonalý mainstream, co jiného od Jima Leeho taky čekat.
  • sedw
    sedw6.11.2021 22:58Pohádky Oscara Wildea
    Infantčiny narozeniny a Oddaný přítel byly zlaté hřeby této sbírky pohádek, bohužel zbytek byl průměr. Nebylo to špatné čtení, Oscara Wildea mám rád, ale v komiksu mi bohužel příliš nesedl. Příjemné čtení, ke kterému se ale asi už nevrátím.
  • sedw
    Epické finále a já jsem byl nadšený. Měl jsem pocit, že sleduji vysoko rozpočtový film. Často mě finále sérií zklamou, ale tady nemám co vytknout. Celou sérii Baltimore tak řadím mezi top série, které u nás vyšly.
  • sedw
    Díl plný několika odhalení, který se rychlým tempem řítí do finále. Velmi mě potěšilo, že nás autoři nechali nahlédnout do minulosti dvou postav, hlavně příběh kováře byl děsivý. Parádní byla i scéna na hřbitově. Za mě tedy Baltimore pořád šlape jako na začátku.
  • sedw
    Svět Ekhö mě velmi bavil v prvních dílech a baví mě i tady. V prvním sešitu se dozvíme se poměrně zásadní informace o celém světě a zasazení do Říma mě velmi bavilo, jelikož jsem tam nedávno byl. Druhý sešit byl slabší, než jsem u této série zvyklý, ale i tak to byla příjemná zábava a těším se na další díly.
  • sedw
    sedw24.10.2021 22:41Wonder Woman: Mrtvá Země
    Tak toto bylo fakt něco! S Wonder Woman jsem prozatím neměl čest a první setkání proběhlo nad očekávání dobře. Mám rád postapo a v komiksu mi dlouho fakt dobrý příběh chyběl. Díky tomuto komiksu jsem se konečně dočkal, příběh byl naprosto parádní, kresba k němu parádně seděla a nemám co vytknout. Dostal jsem i kopu emocí při shledání Wonder Woman s ostatními superhrdiny. Za mě plný počet a jen víc takových příběhů.
  • sedw
    sedw24.10.2021 22:25Batman: Zatracení
    3*, ale v podstatě jen za kresbu a atmosféru, protože příběh vlastně nebyl, alespoň ne z mého pohledu. To bylo velké zklamání, protože od Azzarella jsem čekal pecka temný příběh, ale zklamání bylo obrovské. Nebavil mě příliš ani Joker, toto bylo ještě o třídu horší.
  • sedw
    sedw24.10.2021 22:15Knihy magie
    Slabší 4*. Kniha měla super atmosféru, super atmosférickou kresbu, ale bohužel příběh pokulhával (až skoro vlastně nebyl). Pořád jsem čekal nějaký wow moment na konci, ale příběh prostě vyšuměl. Škoda, bylo to velmi nadějné.
  • sedw
    Jak zde někteří kritizují rozdělení příběhů do dvou rovin, které mezi sebou přeskakují, tak já tento aspekt naopak musím pochválit. Jelikož oba příběhy měly super spád, celou dobu jsem se bavil a právě prolínání dvou velmi odlišných částí bylo osvěžující a dodalo příběhu na zajímavosti. Za mě jeden z nejlepších dílů.
  • sedw
    Začátek nového arcu, změna kreslíře a dva samostatné příběhy, které nám představily dvě nové postavy. Více se mi líbil první příběh, ale jen o chlup, oba příběhy byly super a zábava z předchozích dílů pokračuje.
  • sedw
    Ač mě hodnocení tady varovalo, takový sešup v kvalitě jsem opravdu nečekal. Dějové zvraty byly divné, mnohdy nepochopitelné, pro mě velký guláš a zklamání dobře rozjetého příběhu.
  • sedw
    Velmi zajímavý pohled na Supermana, originální příběh, velmi dobré zapracování postavy kněze, příjemná kresba. Nadprůměr.
  • sedw
    S ohledem na tvůrčí duo i na hodnocení zde jsem čekal kvalitní počtení, ale byl jsem poměrně hodně zklamán. Děj byl nezajímavý, předvídatelný a velmi zkratkovitý. Prostě jsem nějak nebyl schopen se vžít do utrpení, které Oliver prožíval. Znovu se k tomu už nevrátím.
  • sedw
    Na Spider-Mana poměrně temný příběh. První část mě bavila velmi a dal bych jí i plný počet, příběh byl zajímavý a napínavý. Druhá část však byla čistý průměr, celkově tedy poctivé 4*.
  • sedw
    sedw17.9.2021 23:13Rick a Morty #02
    O chlup horší, než první díl, ale pořád velmi zábavné pro vyplnění pauzy mezi jednotlivými sériemi. Určitě budu v sérii pokračovat, protože moc lepších oddechovek na večer před spaním u nás nevychází.
  • sedw
    sedw17.9.2021 23:05Rick a Morty #01
    Jsem velký fanoušek seriálu, ale komentáře níže mě od komiksu dlouho odrazovaly. Nakonec jsem si ale řekl, že s ohledem na pauzu mezi sériemi dám komiksu šanci a nelituji. Velmi jsem se bavil a i když kvalit seriálu nedosahuje, tak je to velmi příjemná oddechovka s příjemným humorem.
  • sedw
    sedw17.9.2021 22:52Baltimore #04: Kostnice
    Závěr prvního story arcu byl velmi dobrý a navnadil na pokračování. Kniha obsahuje dva příběhy, přičemž bavily oba stejně, takže hodně. Velmi mě v tomto díle zaujalo zpracování zpustošené Budapešti, pohled na město hned na první straně na mě zapůsobil až neuvěřitelně silně. Krásně vykreslený svět, u kterého nemám pocit, že by mi něco unikalo (jak se občas děje u Hellboyversa, které je unikátní svojí propojeností, ale díky které se občas v ději po delší pauze ztrácím).
  • sedw
    Vždy mě v rámci delších sérií baví povídkové knihy a tady tomu nebylo jinak. Asi navždy mi v hlavě utkví kresba rudé smrtky v povídce Hra. Další povídka, která vyniká, je poslední Inkvizitor, ale i ostatní byly výborné. Líbí se mi, že povídky sice nepokračují v nastoleném příběhu, ale celý svět a jeho postavy krásně rozvíjí. Mírně slabší, než předchozí díl, ale pořád pecka.
  • sedw
    Druhý díl překonal už tak výborný díl první. Velmi temný příběh s maximální hororovou atmosférou, která mě opravdu vtáhla do děje. Top v ranku hororových komiksů.
  • sedw
    sedw17.9.2021 22:30Baltimore #01: Morové lodě
    Hellboye a jeho svět jsem měl vždy rád a byl jsem zvědavý, jaký bude Mignola v případě zcela jiného světa. A je opět skvělý. Hned první díl ukazuje, co od série můžeme čekat - tedy akční a temnou záležitost, která opět odkazuje na spoustu literárních a filmových děl. Co musím vyzdvihnout je kresba, protože takovou atmosféru jsem v komiksu už dlouho nezažil.
  • sedw
    sedw11.9.2021 13:35Palestina
    Po přečtení jsem si musel dát trochu delší pauzu, abych mohl relevantně hodnotit. A nakonec musím jít s davem a dát plný počet. Komiks se velmi těžce čte, ale není to tím, že by byl špatně napsaný, ale tématem. U Sacca mám problém, že mi chvíli trvá, než se v "ději" zorientuji, ale tady to trvalo kratší dobu a během několika stránek jsem byl vtažen do světa, ve kterém bych nikdy nechtěl žít. Silné dílo, které podtrhuje padnoucí kresba.
  • sedw
    Příjemný, ale veskrze průměrný návrat ke známým postavám. Bavily mě příběhy o svatém zabijákovi a prdelmanovi, na druhou stranu muži z jihu ani Cassidy moc nezaujali. Jsem rád, že tento speciál vyšel, na druhou stranu se k němu už asi nevrátím (na rozdíl od hlavní série, kterou si jednou rád zopakuji).
  • sedw
    sedw11.9.2021 13:28Preacher/Kazatel #09: Alamo
    Dlouho jsem uvažoval, jestli dát 4 nebo 5, protože konec nebyl úplně taková pecka, jak jsem doufal. Na druhou stranu byla celá série ukončena se ctí, o čemž by se mohlo mnoha jiným tvůrcům jen zdát, a i když konec nebyla žádná extra bomba, tak ve mně nezanechal pachuť promarněného potenciálu. Proto jsem se nakonec rozhodl mírně přidat a tu poslední hvězdu přihodit.
  • sedw
    Klidný díl, který je ale napěchovaný příběhem a emocemi. Origin Tulip konečně odhalil něco víc o této postavě, část o Cassidym mě bavila, ale zároveň rozesmutnila, což však svým humorem kompenzovala část se Starrem. Nevím, jestli toto byl nejlepší díl série, ale mezi top 3 rozhodně patří.
  • sedw
    sedw30.7.2021 23:17Preacher/Kazatel #07: Spása
    Toto mi hodně sedlo. Příběhová odbočka, která ale byla tak dobře napsaná a byla tak zábavná, že mě vůbec nevadilo, že se hlavní linie v podstatě neposunula. Díl, který pro mě hlavní postavu polidštil, jako žádný z předchozích dílů.
  • sedw
    Lepší, než předchozí díl, ale na plný počet to ještě není. První polovina totiž byla trošku slabší, než jsem podle zápletky čekal. Příliš akce, která mi ale přišla trochu bezúčelná. Vše se ale zlomilo v půlce komiksu a druhá polovina byla opravdu parádní, velký příběhový posun, emoce, vývoj postav... Bonusový příběh o Starrovi mě bavil velmi.
  • sedw
    Tady musím souhlasit s většinou, že jde o slabší díl. Na druhou stranu, první příběh mi přišel jeden z nejlepších a nejdojemnějších v této sérii a konec se taky velmi povedl. A Prdelman je asi nejzajímavější komiksová postava, kterou jsem v poslední době měl možnost na stránkách tohoto média potkávat.
  • sedw
    Kvalitativně na stejné úrovni, jako minulý díl. Opět super nové postavy (praotec, Ital), poměrně zajímavý posun děje, dostatek akce a ennisovského humoru. Tato série prozatím dech neztrácí.
  • sedw
    sedw19.7.2021 22:33Preacher/Kazatel #03: Lovci
    Oproti druhému dílu drobný propad v kvalitě, ale není to tím, že by tento díl byl špatný, ale tím, jak byl druhý geniální. Takže i tak je to za plný počet. Do hry vstupuje nová organizace, která celý děj notně opepří a přidá mu další vrstvu. Ennis opět vytvořil geniální a perverzní postavy, které mě prostě baví číst. Místy až absurdní humor, který ale Ennis prostě umí. Parádní oddechovka a další střípek do skládačky tohoto parádního světa.
  • sedw
    První díl byl super, ale tento ho ještě o malý stupínek přeskočil. Obecně se mi velmi líbí styl vyprávění, kdy postupně nahlédneme do historie jednotlivých postav a přesně k tomu tady dochází. Navíc do hry vstupují další bizardní aktéři a celý příběh je tak i správně okořeněn. Přečteno na jeden zátah a hned jsem se vrhl na další díl.
  • sedw
    Tak po několika letech, kdy jsem si tuto sérii šetřil jakožto legendu, jsem se konečně rozhodl, že se do ní pustím. A recenze nelhaly, opravdu je to pecka. Ennis jede na plné obrátky, nechybí zajímavé postavy, humor, akce. Kresba mi k celkovému vyznění komiksu sedla, není to žádná pecka, ale velmi dobře se na komiks kouká. Takže první díl za plný počet a očekávám jízdu.
  • sedw
    sedw6.7.2021 23:32Načmáranec
    Musím souhlasit s většinou, konec dojem z celého příběhu mírně pokazil, ale ne natolik, aby mi to celý komiks pokazilo. Protože až na konec šlo o výborný, mírně hororový, hodně mysteriózní a napínavý příběh s parádní kresbou. Rozhodně jde o komiks, ke kterému se ještě někdy vrátím, protože se četl opravdu dobře a odsýpal.
  • sedw
    Pro mě čistý průměr. Nevím, jestli je to tím, že jsem Conana nikdy nečetl, ale všechny povídky mi přišly strašně zkratkovité. Třeba hned první, věřím, že mohlo jít o super epický příběh, ale v tomto komiksu mě vlastně moc nezajímalo, jak to celé dopadne, protože se všechno odehrálo tak rychle. Světlou výjimkou byl poslední příběh, kde mi vlastně nic nechybělo a považuji ho jednoznačně za nejlepší ze sbírky.
  • sedw
    Další Usagi, další plný počet, a já žasnu, jakou kvalitu si tato série uchovává. Tento díl obsahuje jeden z nejsilnějších příběhů (Smrt čajového mistra), další parádní příběh z tohoto dílu je Jednoruký šermíř.
  • sedw
    Usagi se mi asi nikdy nepřejí. Kdyby se mě někdo zeptal na konkrétní díly a jak se mi líbily, dokázal bych vyjmenovat jen jeden, který opravdu vyčnívá (Otcové a synové), ale ostatní, i když jsou na podobné vlně, jsou vždy parádní a velmi rád se do tohoto světa vracím, i kvůli tomu, že se vždy dozvím něco nového o Japonsku (hlavně příběhy Běžci s ledem a Shoyu).
  • sedw
    Tento komiks jsem přečetl na jedno posezení, velmi citlivý a civilní příběh, který pohladil po duši a potěšil. Kresba byla velmi příjemná a celý balíček fungoval na jedničku.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 606 (cca 248395 Kč)
Mám: 753 (cca 281867 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 21 (cca 10144 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0