Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Tajemná Whisper A'Daire šíří v ulicích Gothamu novou hrozbu – sérum slibující nesmrtelnost. Jeho silná návykovost by mohla vyvolat novou vlnu zločinnosti a Temný rytíř cítí v zákulisí rukopis jednoho ze svých nejďábelštějších protivníků – zlověstného Ra'se Al Ghula. Zatímco se Gotham snaží vzpamatovat po událostech ze „Země nikoho“, Batman čelí Poison Ivy, která pro sebe zabrala městský park. Mezitím najmou Waynovy závody pro svého nejdůležitějšího muže svéráznou osobní strážkyni Sashu Bordeauwovou, která má Bruce hlídat čtyřiadvacet hodin denně.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
Jedná se o samostatně neprodejný speciál, bonus pro předplatitele „Prémiové nabídky“ série DC Comics - Legenda o Batmanovi.

Obsahuje sešity série Detective Comics #742-753 (leden 2000 - prosinec 2000) a Batman: Turning Points #1-5 (listopad 2000)


Scénář
Ed Brubaker, Charles Dixon (Chuck), Greg Rucka
Art
Brent Eric Anderson, Joe Giella, Dick Giordano, Phil Hester, Steve Lieber, Steve Mannion, Shawn Martinbrough, Paul Pope, Bradley Rader, William Rosado, John Watkiss
Ink
Brent Eric Anderson, Hilary Barta, Joe Giella, Steve Lieber, John Lowe, Steve Mitchell, Bob Smith, Claude St. Aubin
Barvy
Wildstorm FX, Jamison Services, Shannon Blanchard, John Kalisz, Tom McCraw, Patricia Mulvihill (Trish), Glenn Whitmore
Obálka
Tim Sale
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník, Hana Žantovská
Redakce
Eva Halbichová, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-292-3 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-292-3 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
185 x 280 x 40 mm
Tisk
barevný
Váha
1966 g
Stran
464
Originál
Batman: New Gotham / Batman: Turning Points (DC Comics, 2017, 2007)
  • trudoš
    Ačkoli název naznačuje sofistikovanější zápletku, v důsledku jde o sebraná čísla Detective Comics 742 až 753, na kterých se vyřádil Greg Rucka. Kratší epizody střídají delší, přičemž silný spojovací prvek je především konec události jménem Země nikoho a navazující vražda Gordonovy ženy.
    Příběhy představují scenáristu v jeho počáteční formě a vy tak máte to štěstí sledovat, jak se Gotham Central pomalu rodí na svět. Zároveň tu ještě není kladen takový důraz na ostatní superhrdiny, takže zápletky mají spíš kriminálnější podkres a jejich hrdinou není zdaleka jen Batman; spoustu práce odvedou právě lidé z GCPD. V kontrastu s mnohem mladšími sériemi New 52 a Znovuzrození je vidět, jak právě tahle civilnost se umí čtenáři dostat pod kůži mnohem více než nové tváře, popřípadě nějaká zkáza města.
    Album je pak doplněno sérií Turning Points kde už ke slovu přijde Ed Brubaker, ale vzhledem k tomu, že jde o takové psychologické jednohubky, o nějaké konkurenci k Detective Comics se ani hovořit nedá.