Jo, kamarádi o mně taky říkají, že jsem píčus ~ yeah, yeah all my friends say I´m a pussy, too. [Y: The Last Man #27: Ring of Truth, chapter one]

komiksový sběratel, arogantní narcis, bývalý blogger, ale především umělec napříč všemi dostupnými i nedostupnými médii
v současnosti pracuje na vícero projektech včetně této webové platformy, tak co po mně k*rva chcete ?!?

  • Fry
    Fry admin17.3. 19:21Domeček krve a bolesti
    The Dollhouse Family jsem měl ve wishlistu dlouho, a to především díky obálkám od Jessicy Dalva. Škoda že CREW nakonec na obálku vybrala alternativní cover, ale chápu, že obálka prodává. Každopádně Mike Carey a Peter Gross, co víc dodat. Tohle je opravdu výborný béčkový horor.
  • Fry
    Překvapivě velmi silná kniha, která přináší nejeden zvrat díky kterému jsem knihu prakticky nedokázal odložit. V kontrastu s předchozími dvěma díly jsem sám překvapen a velmi oceňuji, že se autor nebojí zabíjet své postavy. Možná se nakonec opravdu vyplatí tuto sérii podrobněji sledovat.
  • Fry
    Nejedná se ani tak o prequel, jako spíš o samostatnou mangu, na jejímž základě autor postavil sérii Jujutsu Kaisen. Několik postav se v nezměněné podobě navíc promítly do finálního produktu. Jako úvod je to asi fajn, výhodou je že funguje i samostatně, ale kvalit první knihy nedosahuje.
  • Fry
    Fry admin9.3. 18:56Bohové lžou
    Romantické drama o přátelství a touze, které více než jiné příběhy ukazuje rozdíly v dospívání u kluků a holek. Silné téma navíc nerušivě skvěle doplňuje čistý styl kresby. Vůbec bych se nebál právě tuto mangu doporučit úplně komukoliv, ačkoliv nejvíce rezonovat bude asi mezi teenagery.
  • Fry
    Musel jsem začít s touto sérií znovu od začátku, ale nějak se do toho stále nedokážu začíst. Autor pracuje s více postavami najednou, střídá lokace i zápletky, ale je to na můj vkus takové moc ukecané. Dám tomu ještě šanci hlavně teda kvůli záporným postavám, které mě baví víc než hrdinové.
  • Fry
    Fry admin9.3. 17:49Takoví jsme byli #05
    Netrvalo to příliš dlouho a ústřední dvojice už spolu nechodí. Každý z nich však jejich rozchod vnímá jinak a na obzoru se rýsuje další drama, jelikož by s Nanou chtěl chodit i Janův nejlepší kamarád. Příběh doplňuje také kapitola z minulosti, akorát teda díky tomu se oddaluje rozuzlení zápletky.
  • Fry
    Fry admin1.3. 16:34Dívčí válka #04
    Po naprosto excelentních dílech plných obléhacích taktik, intrik a moru se zklidňuje tempo vyprávění a datově se posouváme někam k obléhání Vyšehradu. Nepřátelé mají tentokrát ale navrch a jelikož kniha nenabízí tolik zvratů, tak opravdu zajímavá byla jen metoda dvojitého obléhání.
  • Fry
    Hlavní premisa se začíná rozmělňovat a už to není tak exciting jako v prvním díle. Holky tentokrát řeší v podstatě jen záchranu svého knižního klubu a na otázky kolem sexu není tolik prostoru. Highlightem dílu je tak asi online románek Hitoto s Milem, jelikož ostatní příběhy ustupují do pozadí.
  • Fry
    Fry admin29.2. 20:53Chainsaw Man #06: Bum bum bum
    Jestli v něčem tahle série vyniká tak v nepředvídatelnosti. Romantická chvíle se v mžiku mění na boj o holý život, postavy se jakoby stále přetvařují, hrají nějaké skryté hry a ani po šesti dílech není jasné kam to celé směřuje. Ale je to skvělý, akce je výborná, nechybí tomu humor a není to nuda.
  • Fry
    Fry admin29.2. 20:26Sbohem, Eri
    Překvapivě se nejedná o mainstream, ale o artovou záležitost. Autor si hraje s médiem, dlouhé záběry na jednu scénu se střídají s rozostřenými panely v pohybu filmového střihu. Zásadní je ale prvek zrcadlících se momentů evokujících nemožnost úniku z daných situací. Cool, bavilo hodně.
  • Fry
    Dějový oblouk autorova vyprávění se posouvá do dalšího cyklu a do děje se vrací mnoho známých, avšak spíše okrajových postav z předchozích knih. Věřím, že to má Mignola celé dobře naplánované, avšak scenáristicky je to alespoň v této knize strašně přeplácané. Škoda, čekal jsem od toho víc.
  • Fry
    Fry admin8.2. 21:27Kačer Donald 2023/02
    Sešitu jasně dominuje Magika von Čáry, které jsou věnovány hned dva příběhy. Druhý z nich - Midasův dotek navíc napsal i nakreslil Carl Barks.
  • Fry
    Fry admin8.2. 21:18Kačer Donald 2023/01
    Nostalgický návrat jednoho z nejdéle vycházejících původně zahraničních magazínů. Za zmínku stojí hlavně První dobrodružství od Kari Korhonena.
  • Fry
    Fry admin31.1. 18:54Gantz #35
    V některých ohledech jsou si podobní, avšak dle charakteru jsou si přesným opakem. Dva ústřední rivalové stojí v zápalu finální bitvy konečně proti sobě a přežít může jen jeden. Čeká nás další dramatický střet doprovázený výlevy emocí a to je přesně to, co na této sérii tak miluju! Dunn Dunnn
  • Fry
    Fry admin27.1. 20:25Takoví jsme byli #04
    Paralel mezi Janovým předchozím a současným vztahem narůstá a bohužel pro Nanu to neznačí nic dobrého. Situace se ještě více vyostřuje na narozeninách jejich společného kamaráda a kniha vrcholí odhalením zásadního zvratu z minulosti. Miluju to! A přitom basic nic převratného.
  • Fry
    Fry admin27.1. 19:56Takoví jsme byli #03
    Líbá mě. Myšlenky se mi vracejí. Proplétá mi prsty do vlasů. Srdce mi divoce buší. Červená knihovna pokračuje, ze spolužáků se stávají partneři a mimo jiné se ústředním tématem stává otázka sexu. Vrchol knihy je tak Janova přiblblá poznámka ke kondomu který nosí už nějaký čas v peněžence.
  • Fry
    Fry admin27.1. 18:48Takoví jsme byli #02
    Nana pomalu propadá svým citům, ačkoliv si byla jistá, že se do Jana rozhodně nezamiluje. Možná je to trochu klišé, v tuto chvíli zcela jistě standardní romance, nicméně mě baví jakým tempem příběh plyne a pomalu se odkývá Janova minulost. Simply červená knihovna manga edition.
  • Fry
    Fry admin19.1. 17:22Takoví jsme byli #01
    Vedle titulů To bylo tvé jméno. a Solanin přichází Egmont s další, avšak poměrně neznámou sérií na náš trh. Graficky to není úplně terno, autorka kreslí velmi zjednodušeně, nicméně (!) příběh má skvělý scénář a ustojí to i ve srovnání s takovými díly jako je Orange, nebo Bohové lžou.
  • Fry
    Fry admin14.1. 15:44Dívčí válka #03
    Napíšu to znovu - nemám rád historické příběhy, ale tahle série je neskutečný pleasure. Míra nekomfortnosti převyšuje snad i žánrově podobného Berserka, až na to že ji autor s každou další knihou navyšuje a navyšuje. WAU, opravdu výborné. Aktuálně asi nejdrsnější manga na našem trhu!
  • Fry
    Fry admin4.1. 19:00Chainsaw Man #05: Nezletilý
    Anotace u této série jsou spíše než o samotném ději něco jako titulky v traileru. Hlavně co nejvíc akční, dějově naprosto nekonkrétní a v podstatě naprosto zbytečné. Příběh se tomu občas bohužel přibližuje. Oceňuji však infantilní dějovou linii, ve které si Dendži vybírá s kým by chtěl spát...
  • Fry
    Fry admin29.12.2023 17:33Space Punch #01
    Asi nebudu cílovka, chtěl jsem to spíše zkusit a taky podpořit nakladatelství Zanir, ale po slibném začátku mi závěr přišel až moc překombinovaný. Autor svým vyprávěním jde možná až moc do extrému a připadá mi že v jeho vesmíru snad všichni (?) dělají jenom box. Neurazí, nenadchne.
  • Fry
    Fry admin29.12.2023 17:24Mládí na hřišti #01: Činacu Kano
    Standardní romance zasazená do kulis sportovního prostředí střední školy. Já osobně sport moc nežeru, nikdy mě nebavilo hrát kolektivní sporty, natož to sledovat v televizi a tohle není výjimkou ačkoliv prim hraje (zatím) ta romance. Co však musím pochválit je ta precizní jednoduchá kresba!
  • Fry
    Fry admin29.12.2023 17:13Oskar Ed 1–3
    Mé první setkání s Oskarem Edem a vlastně i s Brankem Jelinkem, jelikož mě místní produkce moc nezajímá a míjí velkým obloukem. Tohle je však výjimka, přečíst si tento příběh jsem chtěl už dlouho a jsem rád že to tady Lipnik znovu vydal. Bavilo mě to moc a moc prosím o dotisk dvojky...
  • Fry
    Čistě epizodní záležitost, která prakticky nikdy nedopadne úplně dobře. Nejzajímavější je asi ústřední Pickenský děs kombinující hutnou atmosféru s téměř psychedelickým vyústěním, naopak nejméně mě bavila Propast času která vyprávění ze současnosti propojuje s příběhem v dálné minulosti. Obecně se jedná o fajn sbírku, ale přece jen se už těším na ucelenější příběhy.
  • Fry
    Prvotní nadšení z návratu kapitána Daimia v úvodní knize nyní vystřídalo zklamání a lehká pachuť z toho kam se příběh vyvíjí. Vlak plný příšer nepřináší žádné zajímavé zvraty a Odložená smrt působí spíše jako výplňkový materiál, jednoduché příběhové šablony na zaplácnutí, než si autoři rozplánují o čem chtějí dále psát (?). Škoda, čekal jsem od této knihy asi trochu víc...
  • Fry
    Nejen v kontrastu dnešní doby, jsou příběhy zasazené do reálií Ruska poněkud temnější než ty ostatní. A ač jsem v příběhu postrádal Varvaru, tak ředitel Ničajko téměř dokonale zastal roli temného antihrdiny (?). Obecně je tahle kniha jednou z těch lepších v sérii, příběh má spád, kresba nenudí a už už bych si chtěl přečíst další příběh podobného ražení v Matičce Rusi.
  • Fry
    Myslel jsem si že mám docela přehled jaké série nyní trendují na Dálném východě, ale tohle mi uniklo. Super že si toho Crew všimla a palec nahoru za tuhle fungující spolupráci s Animefestem. Příběh rozhodně nenudí a baví mě jak jsou postavy nadržené tak jako já v patnácti (nebo ve čtrnácti).
  • Fry
    Fry admin5.11.2023 19:28Lucky Luke: Daltonovi ve vánici
    Daltonovi utíkají z vězení a překračují hranice s Kanadou. Naneštěstí pro ně, spravedlnost ani Lucky Luke nezná samosprávních hranic.
  • Fry
    Hele na to že je v celé sérii tak 5 a ½ postav, tak se v některých dějových zvratech vůbec nevyznám. Jako upřímně wtf (?!?). Naprosto mi uniká ta dějová linie se Samurajským mečem, vůbec nevím kdo může a kdo nemůže umřít a co se vůbec nedaří je nabourávání čtvrté stěny příběhu.
  • Fry
    Ačkoliv je mé hodnocení vcelku vlažné, přiznávám že jsem fenoménu Vrchoné Republiky zcela propadl. Samostatně bych to asi neocenil, nicméně se znalostí románů a oficiálního reading orderu je tohle jistě má nová guilty pleasure. Po dočtení této knihy doporučuji pokračovat knihou Sílící bouře.
  • Fry
    Fry admin26.8.2023 17:19Dívčí válka #02
    Po přečtení jedničky je to teda ještě větší masakr než minule. Kniha se věnuje převážně bitvě na Vítkově (naprosto surová událost, nechci spoilerovat, ale teda jako wau), nechybí ani pár wtf momentů, ale oukej. Má jediná výtka směřuje k té mluvené staročeštině připomínající Staré pověsti české.
  • Fry
    Fry admin26.8.2023 17:08Dívčí válka #01
    čekával jsem, že to bude nuda osobně nemám moc rád, když je cokoliv na motivy skutečných událostí, ale tohle je takový bizár, že upřímně pochybuji i o těch pár událostech, co se tváří docela real. Navíc ten kontrast mezi bad-ass Žižkou a naivní mladou Šárkou je naprosto výborný...
  • Fry
    Fry admin6.6.2023 18:27Lucky Luke: Bratranci Daltonovi
    Nepřekvapivě výjimečně dobrý sešit a můžou za to především (!) bratranci Daltonovi. Právě zde se totiž odehrává jejich oficiální uvedení na scénu.
  • Fry
    Fry admin26.3.2023 17:25Chainsaw Man #03: Zabít Dendžiho
    Vyústění clifhangeru z minulé knihy nedopadlo úplně podle mých představ a bez zbytečného intermezza se příběh posouvá hned do další nadupané akce. Autor by ale možná měl trochu zpomalit, jelikož tomu začíná něco chybět. A co hůř, nepomohl ani dlouho očekávaný Dendžiho první polibek.
  • Fry
    Fry admin16.3.2023 10:40Lazarus #01: Rodina
    Naprostá spokojenost, takhle má vypadat správný US paperback! S chlopněmi, bez komerčního balastu a hlavně za rozumnou cenu. Příběh je takový standardní akční sci-fi thriller, zlo a dobro alespoň na první pohled prakticky černobílé (nicméně uvidíme) a výtvarná stránka je zcela perfektní.
  • Fry
    Fry admin12.3.2023 18:17Hellblazer: Vzlety a pády
    Těšil jsem se na rande s Johnem Constantinem, nicméně nám to spolu moc neklapalo a vinu svádím samozřejmě na všechny ostatní. Obecně tam chyběla nějaká chemie, možná propracovanější zápletka (!), určitě výraznější práce s postavami, nebo jiná kresba? Nevím, možná někdy příště...
  • Fry
    V některých ohledech slabší, v jiných naopak silnější, a pro další vývoj série naprosto zásadní kniha. Přemýšlím obezřetně co všechno můžu napsat, ale téměř vše odpovídá definici spoileru. Možná bych zvážil čtení bezprostředně po první knize, a naopak bych raději počkal na další díly. Obávám se však, že všudypřítomných znepokojení bude nadále jen přibývat...
  • Fry
    'Páni, tady jsou složky tak za dvacet let! Žijeme v 21. století, mělo by se to zdigitalizovat.' Určitě už to není ten stejný úřad, série i postavy došly mnoha změn, přesto mi přijde že po příběhové stránce se to vrací někde ke knihám jako Zahrada duší, nebo Vražedné místo. Váhal jsem zda do tohoto pokračování základní série vůbec jít, ale po dočtení rozhodnutí nelituji...
  • Fry
    Fry admin5.3.2023 20:39Země potomků
    Země potomků - Zajímavé post-apo, kterému k dokonalosti přece jen chybí trochu propracovanější příběh. Ústřední motiv deníku, jehož obsah je oboum chlapcům zapovězen je dle mého skvěle vymyšlen, přesto ve finále [SPOILER] spíše klouže po povrchu a nedá čtenáři v podstatě žádné uspokojující vyvrcholení. Mohlo to jít víc do hloubky a bylo by to za plný počet ... Za mě 4*!
  • Fry
    Název je trochu clickbait, v zahraničí se sbírka jmenuje The Troll Witch and Others, nicméně chápu že když Pražský upír vznikl výhradně pro tuhle knihu, tak toho využil i český vydavatel. Nejpovedenější je však právě Trollí čarodějka, v těsném závěsu následuje Makoma, zbytek je podprůměr.
  • Fry
    Fry admin21.2.2023 18:33Gantz #34
    Vše směřovalo ke šťastnému konci, avšak válka neskončila. Kei se tak po shledání s Tae vrací na bitevní pole, zatímco si jeho kopie klade za cíl zničit hrozbu kolosálních rozměrů, tvarů a schopností. Přicházíme ale také o jednu z ústředních postav a bolí to podobně jako v chrámovém komplexu...
  • Fry
    Démoni, ďáblové, ale především také akce, brilantní humor a vycpávky na prsa. Příběh má spád, žádné přebytečné dialogy, kresba bez zbytečných efektů, ale hlavně ten situační humor a sexuální podtext. Podobně jako Gantz, nebo Berserk to mělo mít R18+, žádný shōnen, ale seinen.
  • Fry
    Fry admin24.1.2023 19:48Vrána (5. vydání)
    Vrána - Sonáta o lásce zabalená v příběhu o pomstě a následném vykoupení. Čistá klasika žánru, přeceňovaná, s odstupem času a větším nadhledem možná z mé strany nedoceněná, přesto jedna z těch knih, které jsem si chtěl v životě přečíst. Víc k tomu asi dodávat netřeba, obrázek by si měl každý udělat sám, případně (!) si pustit playlist, nebo lépe (?) zhlédnout film ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin23.1.2023 20:23Ú.P.V.O. #17: Lidská bytost
    Ú.P.V.O. #17: Lidská bytost - Poslední střípek skládačky mapující minulost před rozpoutáním Pekla na zemi. Oficiálně poslední, neoficiálně možná nadbytečná, avšak zcela legitimní tečka za sérií, která je rozhodně lepší než samostatný Hellboy. Finále bylo slabší, je to takový mix scénáristického průměru, nicméně rozloučení to bylo dostatečné a těším se co bude dál ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:07Chci sníst tvoji slinivku
    Chci sníst tvoji slinivku - Excelentní romantické drama. Nejsem zrovna citlivý typ, takže jsem se 'bohužel' v závěru nedokázal rozbrečet, nicméně jsem se dojímal od začátku až do konce. Chápu že někomu to asi nic moc neřekne, ne každý se dokáže naladit na takovou tu 'teen' vlnu, ale když přistoupíte na pravidla obou autorek, tak vám garantuji výborný zážitek ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin27.11.2022 17:03Sledgehammer 44
    Sledgehammer 44 - 'Kdo k sakru říká "kryndanánka"?' Schovává se to pod svou vlastní značkou, přestože (!) se jedná o přímé pokračování první knihy ze série Humr Johnson. Problém příběhu však čpí v samotné zápletce. Tam, kde Železný Prométheus boduje s béčkovými akčními scénami, se Sledgehammer 44 jen snaží o vyprávění něčeho, co ani nemuselo být ... Za mě 3*!
  • Fry
    Humr Johnson #01: Železný Prométheus - 'Prokrinda...' tahle kniha docela dlouho unikala mé pozornosti, přestože mne někdo upozornil (?!), že přímo předchází příběhu Sledgehammer 44. Při srovnání obou knih je Železný Prométheus jen taková klasická béčková akční detektivka, nicméně na rozdíl od druhého zmíněného obstojí i dnes ve srovnání s podobným brakem ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin26.11.2022 12:56Paper Girls, kniha třetí
    Paper Girls, kniha třetí - Velké finále se vším všudy, včetně téměř zničeného časového kontinua. Opět třeba zmínit, že nesdílím názor většiny která se v ději ztrácela, nicméně uznávám že pro plný zážitek se je třeba soustředit na všechny časové roviny. I přes některé slabší chvilky a Vaughanovy nedořešené kličky se však jedná o výbornou sérii, kterou by bylo škoda minout ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin23.11.2022 21:20SpongeBob komiks 2022/03
    SpongeBob komiks 03/2022 - Docela mě zajímalo jak moc kvalitní/nekvalitní jsou tyhle krátké humorné komiksy z United Plankton Pictures a navíc v tomto případě obálka opravdu prodává, jelikož vysmátého SpongeBoba ve schránce zkrátka chcete mít doma. Overall jsem se pobavil, v rámci žánru je to hodně fajn a jen lituji že to nevycházelo když jsem byl mladší ... Za mě 4*!
  • Fry
    Sestupující trend (o kterém píšu prakticky již několik dílu) se minimálně v této knize pozastavil. Konečně dochází i na nějaké ty zásadnější souboje a Vyšší Měsíc proti Plamennému pilíři je přesně tou událostí která sérii poslední díly chyběla. Přesto stále a asi bohužel marně (?!?) čekám na nějaké ty temnější a drsnější scény, o kterých jsem slýchával před vydáváním této série.
  • Fry
    Fry admin17.3. 19:39Domeček krve a bolesti
    Docela by mě zajímalo, proč si CREW už nehraje u Black Labelu s těmi překryvnými covery... Všechny knihy Hill House Comics, mají v originále u hardcoveru podobný typ přebalu jako Batman: Damned. Dobře to jde vidět např. ZDE v tomto videu. Já jsem si nakonec knihu pořídil v originále a zvažuji, zda jít i do těch dalších. Četl někdo z vás ještě něco z tohoto imprintu?
  • Fry
    Norri: pokud to chceš číst jak to tady vydal Albatros, tak ZDE by to mělo sedět...
  • Fry
    Fry admin1.11.2023 16:46Dívka ze země Venku #11
    Poniczech: možná nová (stará) informace, ale GATE ji má nově na webu a měla by vyjít v únoru 2024
  • Fry
    Pokud byste chtěli začít se sérií Vrcholná Republika, tak z toho co u nás vyšlo doporučuji následující posloupnost:

    - Vrcholná Republika - Světlo rytířů Jedi (The High Republic: Into the Dark)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Jediové přicházejí na pomoc] (The High Republic: The Great Jedi Rescue)
    - Vrcholná Republika - Do temnoty (The High Republic: Into the Dark)
    - Vrcholná Republika - Není strachu (The High Republic: There Is No Fear)

    - Vrcholná Republika - Sílící bouře (The High Republic: The Rising Storm)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Souboj na výstavě] (The High Republic: Showdown at the Fair)
    - Vrcholná Republika - Srdce Drengirů [#6-8] (The High Republic: The Heart of Drengir)
    - Vrcholná Republika - Ze stínů (The High Republic: Out of the Shadows)
    - Vrcholná Republika - Srdce Drengirů [#9-10] (The High Republic: The Heart of Drengir)

    - Vrcholná Republika - Padlá hvězda (The High Republic: The Fallen Star)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Bitva o Hvězdosvit] (The High Republic: The Battle for Starlight)
    - Vrcholná Republika - Půlnoční horizont (The High Republic: Midnight Horizon)
  • Fry
    Fry admin6.6.2023 18:46Lucky Luke: Bratranci Daltonovi
    A pozor, autor nebo letterer asi nedopatřením nebo možná záměrně (?) na straně 30 posílají dva bratry vzhledem k jejich kompetencím a finálnímu zúčtování do trochu jiných měst, respektive někde se stala chyba... možná byla už ve scénáři, nejpravděpodobněji to pomotal Morris při kresbě, a nebo za to může letterer při vsázení textu do bublin.
  • Fry
    baatcha: pokud se nemýlím, tak doposud nic mezi Batman: R.I.P. a Batman: Time and the Batman u nás nevyšlo...
  • Fry
    Fry admin27.3.2023 19:02Corto Maltese: Benátská báje
    Argo vydalo reprodukci upraveného vydání od nakladatelství Casterman z roku 2015, viz. Corto Maltese: Fable de Venise
  • Fry
    Const.ex: koukám že to tak je i v .pdf ukázce na webu, vypadá to příšerně, ale předpokládám že zde může jít i o záměr (?)
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:13Chci sníst tvoji slinivku
    Ivan Kucera: /spoiler/ Určitě to byla Sakura, ale spíše by mě zajímalo jak si Kjóko vyložila onu větu 'Na rozdíl od něj se mi víc líbí dívky s mírnou povahou' ... cítím za tím nějaký skrytý význam, ale nedokážu to rozklíčovat přesně. /spoiler/
  • Fry
    adevr: Názor ti neberu, pokud ho máš podložený svými vlastními zážitky/zkušenostmi o to lépe. Ale stavět svůj osobní názor jako ten 'zdravý'... proti jakému názoru vlastně? mému? Bushovu? ...je mimo už jenom kvůli tomu že každý máme jiný backround a jiné zážitky/zkušenosti. Cenzura je pak jen jakousi skvělou pojistkou, která v demokratické společnosti filtruje právě ty údajné 'zdravé názory' za ty fakticky podložené a jak správně říkáš - korektní, chránící společnost proti zbytečné xenofobii.
  • Fry
    adevr: Lze vidět, že se generačně i politicky značně rozcházíme. Nemám v plánu tě jakkoliv moralizovat, ale psát, že se považuješ za někoho se 'zdravým názorem' mi přijde trochu za hranou ať už si věříš čemu chceš. Ohledně 'okupantů', které zmiňuješ je naopak jenom dobře, že se již mluví čistě bez národnostního začlenění, díky čemuž se společnost alespoň částečně brání proti xenofobii, která by v 21. století, nebo respektive v kterémkoliv století, neměla vůbec existovat. Minulost je jedna věc, nicméně apriori bychom neměli soudit dnešní generace za přešlapy těch generací, s kterými nemají vůbec nic společného.
  • Fry
    Pro ty, kteří si myslí že cenzura je apriori špatná, bych doporučil tento článek a debatu tím uzavřel: Skončila u nás svoboda slova?
  • Fry
    deefha: dneska jsem to viděl naživo a z toho hřbetu nebudeš mít radost (:
  • Fry
    popravdě zajímalo by mě co to ta Crew zase vymýšlí... první knihu tohoto 'kolosálního komiksového kompendia' normálně vydají v grafické úpravě dle originálu a teď u druhého dílu se tváří že to kompendium vlastně není, logo pro jistotu zmizelo a naopak přibyl nový neexistující (!) název... já se ptám WHY ?!?
  • Fry
    Fry admin18.11.2022 23:26Říká se mu Banksy
    George Walker Bush: lol, tak tohle musel být teda velký úlet...
  • Fry
    'Marinette je roztržitá a nejistá dívka, ale když se promění v Kouzelnou Berušku stává se superhrdinkou ... netuší však, že je její spolužák Adrien, do nějž je beznadějně zamilovaná, ve skutečnosti Černý Kocour' (!) oh well, tohle zní jako velký bizár...
  • Fry
    Fry admin15.10.2022 18:21Visa transit, svazek 2
    Bob: dle Bedeteque by měla být ještě třetí a nejspíše poslední (?) kniha...
  • Fry
    Ter: náhodou ta obálka je parádní, škoda že takový není i zbytek knihy :'(
  • Fry
    Fry admin4.10.2022 18:01Gantz #33
    p3tris: nevím přesně které stránky myslíš, ale já tam žádné stránky 2x asi nemám...
  • Fry
    Fry admin24.9.2022 10:27Solanin 2
    Fimi: to jsou ty ztracené generace! máme v programu zničení českého jazyka a tak podobně. o tvé nabídce popřemýšlím, ale mám toho tady na čtení takové kvantum, že bych tím aktuálně jen zaplnil už tak přeplněné police. takže zatím asi nee...
  • Fry
    Fry admin23.9.2022 18:57Solanin 2
    upřímně se divím že tady ještě nikdo nezačal vydávat Goodnight Punpun, jako why?
  • Fry
    Van Tom: tak to mě těší že to k něčemu bylo, dáme do poznámky že je to na zadní straně chybně.
  • Fry
    Fry admin7.7.2022 17:24MatracMan (2. vydání)
    mcleek: mělo by to být poznat podle obálky, respektive dle toho přechodu od kresby k bílému pozadí
  • Fry
    Fry admin30.6.2022 10:04Dívka ze země Venku #02
    George Walker Bush: tak on ten film má 70 minut. tam ani nic moc víc nenacpeš. každopádně ti rozumím, nicméně i tak apeluji na to že třetí kniha je zdaleka nejlepší a docela se vymyká tomu co sis mohl přečíst v prvních dvou dílech.
  • Fry
    Fry admin29.6.2022 19:59Dívka ze země Venku #02
    George Walker Bush: já být tebou tak dám ještě šanci příštímu dílu, ten je úplně nejlepší! film jsem shodou okolností viděl nedávno a bohužel mapuje více méně pouze první a druhé volume...
  • Fry
    Fry admin9.6.2022 15:06Dívka ze země Venku #01
    GWB, Milo: Moc do toho nevidím, ale myslím si že autor ani neskrývá že se inspiroval hlavní charakterovou dvojící právě ze série 'The Ancient Magus' Bride'. To 'úplně mimo' míří na to, že ač podobné, tak jsou série naproti sobě vlastně zcela jiné.
  • Fry
    Fry admin6.6.2022 19:02Lucky Luke: Koleje v prérii
    SomeOne: Tak jako Asterix nebo Velký vezír Iznougud lze číst zcela samostatně, na tohle se moc těším!
  • Fry
    baatcha: Tyjo zajímavý, jako ono dává smysl, že to není reálné kreslit úplně všechny ty příběhy za těch XY let, ale dostává mě, že jsou kolem toho takové tajnosti... Jako jestli se bojí ztráty prodejů, nebo nevím. Ty články jsou ale parádní :))
  • Fry
    baatcha: V jakých detailech se ty jednotlivé příběhy liší? Tohle by mě docela zajímalo...
  • Fry
    Fry admin29.5.2022 12:41Zabiják démonů #05: Do pekla
    Fimi: Asi na tom něco bude, ale hledat nějaké zásadní komiksy mě už asi ani nebaví. On je ten Zabiják démonů vlastně vcelku fajn, dobře se to čte, nenudí to a jak jsem psal v komentu, zajímá mě kam to bude pokračovat. Ale nic zásadního to není no...
  • Fry
    Fry admin25.5.2022 11:17Dívka ze země Venku #01
    baatcha: ano, manga 2016; anime film 2022
  • Fry
    Palebras: Díky za info, anotace by teda měla být už dobře...
  • Fry
    Stara.kryta: Já mám právě taky první vydání a tam je ještě 'Kulišák'. Nicméně jestli v druhém vydání dvojky z roku 2016 je už přeložený jako 'Finta', tak nejspíše (snad) je tak přeložený i tady. Ptám se kvůli anotaci, kterou tedy upravím...
  • Fry
    dotaz na vlastníky 2. vydání: je tady hlavní antagonista už přeložen jako 'Finta', nebo je zde ještě pod názvem 'Kulišák'?
  • Fry
    Fry admin3.4.2022 13:58One-Punch Man #03: Zvěsti
    Sawyer, Fimi: Tohle je pořád teprve začátek, ONE si v těchto knihách teprve hledal svou cestu. Příběh se pořádně rozjede až později, každopádně popularita této série stojí převážně na Muratově kresbě, která se díl od dílu zlepšuje...
  • Fry
    Fimi: #0 vyjde, ale myslím že až po #3 nebo #4, tak jako v ENG
  • Fry
    Fry admin19.12.2021 19:12Velký komiksový vandr
    Satan__666: Asi nějaká chybka, opraveno, díky!
  • Fry
    SomeOne: Dobrá poznámka, díky za upozornění, propojeno!
  • Fry
    TZcomics: Ano, jedná se o stejný obsah, podobně jako u dalších knih v tomto kompletu od Straczynskiho.
  • Fry
    picaccino: tady asi někomu ujela jedna jednička ... opraveno!
  • Fry
    Od tohoto čísla vychází již bez limitovaných verzí. ... tvl, tohle je zas chytré řešení, když je to poslední kniha. Doufám že něco podobného nás čeká i s pevnou vazbou u zbylých New 52, aby to v knihovně vypadalo blbě...
  • Fry
    baatcha: ano, dneska ráno jsem prohledával světové databáze ... ta tiráž od Egmontu je fakt ostuda.
  • Fry
    Fry admin16.7.2021 15:54Thanos: Svatyně nuly
    Comicsmaniaczone: je to samostatně stojící příběh, co však má společné je hlavní postava Thanose :)
  • Fry
    Fry admin13.7.2021 22:01Batman: Tři Jokeři
    SomeOne: no jako teď se docela stydím :) jak jsem to upravoval tak mi nedošlo že jsem ji tam měl 2x
  • Fry
    Fry admin13.7.2021 06:47Batman: Tři Jokeři
    SomeOne: Chtěl, chybka se vloudila :)
  • Fry
    Daw8ID: Ono taky to 6. vydání má tu kresbu hodně upravenou. Kdybys náhodou někdy narazil na starší vydání, tak nakoukni...
    případně koukni tady: https://asterix.otvirak.cz/obsahy/a_01.htm
  • Fry
    Fry admin6.6.2021 15:46Akira #01
    Doppelganger: přesně tak, pátou hvězdu si schovávám na další díly. Tady jsem musel ubrat kvůli těm dialogům...
  • Fry
    Fry admin6.6.2021 10:57Zabiják démonů #01: Krutost
    Sir_Pete: jo, mě to taky nasralo, ale jde to normálně sloupnout. Žádná vada mi po tom nezůstala...
  • Fry
    Fry admin29.5.2021 09:10Batman Mikea Mignoly
    Scarface: 'Plynárna' už v DC kompletu tuším vyšla...
  • Fry
    Fry admin10.5.2021 06:55Green Lantern: Žádný strach
    Norri: Tyjo a já bych přísahal že už jsem to pořadí upravoval ... sry, teď jsem to seřadil správně (#1: Žádný strach, #2: Pomsta GL, #5: Tajemství původu)
  • Fry
    Fry admin11.3. 19:15* Připomínky a návrhy
    já jsem spokojený s tím jak to je teď, takže bych to nechal tak :)
  • Fry
    Fry admin5.2. 09:44* Připomínky a návrhy
    Norri: opraveno
  • Fry
    Fry admin29.1. 16:57* Připomínky a návrhy
    faster86: my nijak zvlášť sérii Batman a Rodin (NEW 52) v rámci kompletu nevedeme, takže v tomto případě ne.
  • Fry
    Fry admin27.1. 17:30* Připomínky a návrhy
    Some One: u knih 1 a 4 jsem doplnil do poznámky info o testovacím prodeji... zatím takhle za mě hotovo, ale ještě to projde rukama snad Toemu, tak to případně ještě upraví :)
  • Fry
    Fry admin27.1. 11:19* Připomínky a návrhy
    SomeOne: číslujeme podle toho jaké číslo má na hřbetu, takže pokud tam má Hulk 4, tak 4 zůstane, informace ohledně testovacího prodeje určitě doplníme.
  • Fry
    Fry admin15.1. 23:26* Připomínky a návrhy
    PeNNy: chyba bude v tom popisu, zítra na to zkusím kouknout.
  • Fry
    Fry admin4.1. 19:30Pindárna
    Argo droplo nový ediční plán :)
  • Fry
    Fry admin27.12.2023 20:30* Připomínky a návrhy
    Django: opraveno
  • Fry
    Fry admin17.12.2023 12:50* Připomínky a návrhy
    každopádně kdyby někdo někde u něčeho zase na něco narazil a dokázal k tomu dohledat i nějaké zdroje, které by potvrzovaly jeho pravdu, tak se klidně ozvěte...
  • Fry
    Fry admin17.12.2023 12:48* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: Ano, přesně jak píše Zack dohledávat všechny ty originály je docela fuška, občas to má špatně nakladatel, někdy třeba i my. Tohle jde za mnou, protože jsem to dohledával já, Sandoval je mexičan pokud se nepletu, první vydání vyšlo 2006, to vydání ze kterého to CC překládalo je francouzština, které vyšlo 2007. Taky nevm kde se vzal rok 2014...
  • Fry
    Fry admin17.11.2023 08:42* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: jako nejsem sice expert na japanistiku, ale ne vždycky je v tiráži uveden správný název. procházel jsem docela dost odkazů a mělo by to být správně tak, jak to máme uvedeno v databázi.
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 21:07Sběratelský klub
    Hello, má tady někdo přehled o tom jaké má Egmont(Albatros) v plánu vydat Star Wars komiksy/romány v příštím roce?
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 17:39Filmový a hudební klub
    yogi: hele vím přesně co chceš říct tím rodiče metalisti a všichni okolo musí být taky, ale mým rodičům se to naštěstí nepovedlo :) sranda je že vím co je Dream Theater jak jsi napsal, ale že by se mi ta hudba líbila se říct nedá. nejhorší můj zážitek z posledních let byl když jsem výjimečně jednou s rodiči šel na nějaké metalové slavnosti. do teď z toho mám noční můry :)
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 17:16Filmový a hudební klub
    Fimi: to nezpochybňuji, ale přece jen já kolem sebe mám možná tak 2 lidi kteří mají rádi metal v mém věku :), spoiler - já to nejsem
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 15:15Filmový a hudební klub
    Kdyby někdo z vás chtěl opravdu vědět co je populární, tak se podívejte na žebříčky nejposlouchanějších interpretů na Spotify, Apple Music, and so on... rozhodně ne žádný Torr a podobné, yogi to tady shrnul dostatečně, metal je už dneska a obzvlášť pro mladší generace hodně off topic...
  • Fry
    Fry admin27.10.2023 20:36Pindárna
    Solanin by mě na první doprou nenapadl, ale souhlasím, ty dvě knihy za to stojí.

    Sám za sebe mám úplně nejraději Gantz. A proč? Protože je to za A asi nejméně předvídatelná série, za B těch 37 svazků uteče jako voda a za C naprosto jsem si zamiloval ústřední postavy a to jak jim autor hází klacky pod nohy. 10/10 ale chápu že jsou tady i tací kterým to nic neřekne...
  • Fry
    Fry admin9.10.2023 13:38Sběratelský klub
    Možná jste to už postřehli, ale kdyby ne (!), tak na FB Trystera se sbírají lajky aby se vydala Monica od Daniela Clowese.
  • Fry
    Fry admin3.10.2023 10:38* Připomínky a návrhy
    Norri: Tu Hannah jsem upravil, kdyby někdo ještě na něco narazil, klidně se ozvěte.
  • Fry
    Fry admin3.10.2023 07:55Pindárna
    GWB: máš pravdu to generalizování jsem si mohl odpustit.

    Kapis: přesně jsem věděl že se ozveš ty veleznalče světa :), otázka byla jen kdy. Ad 1) ty nejsi spokojený s liberálním progresivismem Ad 2) já nejsem spokojený s populistickým konzervatismem. Simply like that.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 18:01Sběratelský klub
    Nezbi: mám v mobilu deepl aplikaci a taky je tam možnost fotit jako u google.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 14:26Pindárna
    deefha: já si myslím že nejvíce vypovídající je tahle věta: 'Zklamání z toho, že se jejich očekávání nenaplnilo je staví do velmi kritických rolí, zvláště vůči mladším generacím.'
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 10:59Pindárna
    já bych tady viděl zásadní problém v tom že Gmork nemá FB a tak místo na svůj timeline kde by plevelil jen lidem kteří ho sledují taky plevelí úplně všem. ale nesoudím, respektuju že boomeři mají tendenci komentovat úplně všechno co na internetu objevili.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 10:55Sběratelský klub
    Nezbi: hezký! jinak namísto google tlanslatoru doporučuji deepl všude kde chodím :)
  • Fry
    Fry admin27.9.2023 18:50Sběratelský klub
    rozbalená z fólie? no tak to bych si zas takové šance nedělal, to bych nechtěl ani zadarmo :))
  • Fry
    Fry admin19.9.2023 15:25Pindárna
    Fimi: ALe Bleach se rozjede hned na začátku :))
  • Fry
    Fry admin8.9.2023 12:12Sběratelský klub
    Kdybyste opravdu nevěděli co s prachama tak tady. Vyjde to levněji a je to lepší investice než artbook i Jerrie dohromady. :)
  • Fry
    Fry admin25.8.2023 18:18* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi:
    - to s tím Kačerem jsem upravil, už to funguje.
    - diplomky jsou úplně nonsense. jednak je to mimo náš primární záběr a navíc zkrátka nemáme kapacitu na to abychom prohrabovali archívy univerzit různě po republice.
  • Fry
    Fry admin24.8.2023 19:00Pindárna
    kde jsou ty časy kdy Crew měla ediční plán na DALŠÍ rok (záměrně tučně) už v listopadu na svém webu... uhh, to byly časy.
  • Fry
    Fry admin18.8.2023 14:22Pindárna
    Norri: já nejsem :)
  • Fry
    Fry admin8.8.2023 22:27Filmový a hudební klub
    tak doufám že se alespoň shodneme že nejlepší Nolanův film je Interstellar.
  • Fry
    Fry admin8.8.2023 18:30Filmový a hudební klub
    Jednička byla nuda, nejlepší je samozřejmě trojka :)
  • Fry
    Fry admin18.7.2023 18:51Pindárna
    seneke: :)
  • Fry
    Fry admin14.6.2023 20:08Art
    ok, přidávám do poznámky.
  • Fry
    Fry admin8.5.2023 21:30Nakupujeme venku
    hele, kde teď objednáváte komiksy v angličně když padlo bookdepository? já mám pár zdrojů, ale rád si nechám nějaké poradit/doporučit...
  • Fry
    Fry admin2.5.2023 20:50* Připomínky a návrhy
    mcleek: fuuu, nikdy jsem o tom neslyšel, jestli máš doma, pošli @RadimNemec nebo @bladkJag podklady a oni na to kouknou, tohle není má specializace :)
    sleepless: to je nějaká chyba, určitě opravím :)
  • Fry
    Fry admin30.4.2023 20:49* Připomínky a návrhy
    GavlaDan: zatím asi spíše ne, podobně jako třeba Mignolaverse, Marvel Universe, ..., už jsme to řešili vícekrát, tohle je spíše Koplverse, než série jako taková...
  • Fry
    Fry admin15.4.2023 21:43* Připomínky a návrhy
    Darth, Zack: nějak jsem to opravil, Darth se kdyžtak ozve kdyby to bylo špatně :)
  • Fry
    Fry admin15.4.2023 12:51* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: ověřeno a přidáno
  • Fry
    Fry admin26.3.2023 21:16* Připomínky a návrhy
    ad. Marvel Origins: trochu jsem to upravil, kdybyste ještě něco našli tak pište, převzal jsem to od Nerdi a nekontroloval...
  • Fry
    Fry admin14.3.2023 19:41Pindárna
    už jsem nahodil překvapení, tak kolem toho nechoďme jako kolem horké kaše. dejte nám vědět, jestli to má i sběratelskou variantu obálky, nebo pouze standardní... díky :)
  • Fry
    Fry admin16.2.2023 16:08Nakupujeme venku
    SomeOne, radek: tohle se mi zatím naštěstí nestalo, ale předpokládám že to asi prohlížel někdo na celnici (?)
  • Fry
    Fry admin2.2.2023 15:57* Připomínky a návrhy
    Na mém Chromu na Androidu v pohodě, takže to bude asi jen lokální problém :)
  • Fry
    Fry admin23.1.2023 20:55* Připomínky a návrhy
    Thorug: už máme založenou kartu, nicméně nahodíme až za týden, přidáváme knihy až poté co vyjdou :)
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:15Pindárna
    já upřímně nechápu význam edičáku který se vydává až v polovině roku... jako edičák má být k dispozici hned z kraje roku, tak jak ho dnes zveřejnilo třeba Argo.
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 18:21Sběratelský klub
    Ediční plán nakladatelství Argo na leden až červen 2023.
  • Fry
    Fry admin30.12.2022 13:08Pindárna
    Fort: Ty informace máš odkud?
  • Fry
    Fry admin25.12.2022 09:54* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: pokud se koukám správně tak u série Zámek a klíč je s krátkým 'i'... ALE koukám teď na jeho celé ofiko jméno a tam je s 'í'. Tohle je prozatím docela problematická situace, protože v jednom nebo v druhém případě nebude autor vyhledatelný přes vyhledávání...
  • Fry
    Fry admin23.12.2022 16:34* Připomínky a návrhy
    soulbringer: jednu adminku tady máme :) a co se týká sociálních sítí, tak na to bychom ideálně potřebovali dalšího člověka. sice se náš tým rozrůstá, ale na ty sociální sítě nemáme ve složení tak jak aktuálně jsme moc čas, bohužel :/
  • Fry
    Fry admin11.12.2022 09:42Povinná četba
    Milo: my bad.. jsem jejich skalní fanoušek, protože tady přenášejí alternativní 'mainstreamový' underground od Fantagraphics a Drawn and Quarterly.
  • Fry
    Fry admin10.12.2022 21:46Povinná četba
    Myslím to zcela neironicky, své pocity jsem vystihl v komentáři ke komiksu...
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1301 (cca 356680 Kč)
Mám: 1875 (cca 546466 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: 3 (cca 888 Kč)
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0