Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Policista Daigo Agawa je zrovna přeložen do horské vesnice Kuge. Místní obyvatele ho i s rodinou přijmou vřele, ale když je nalezeno tělo jedné stařeny, Daigo si začíná všímat různých nesrovnalostí a brzy začne mít jisté podezření…

„V téhle vesnici žijí kanibalové!“

Případy přibývají! Všudypřítomný pocit nepřátelství a ostrakizace. První díl děsivé mangy, ze které se vám bude tajit dech, je tu!

Scénář
Masaaki Ninomija
Art
Masaaki Ninomija
Obálka
Masaaki Ninomija
Lettering
Miroslav Kučera
Překlad
Anna Cima
Redakce
Tomáš Kloutvor, Lucie Žippaiová
Žánry
horor, mysteriózní, psychologický
ISBN/ISSN
978-80-277-2402-4 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 17 mm
Tisk
černobílý
Váha
220 g
Stran
216
Cena
219 Kč
Originál
Gannibal #01 (Nihon Bungeisha Co., Ltd., 2019)
  • Fry
    Fry admin4.4. 20:00Gannibal #01
    Hororových seinen sérií u nás zase tolik nevychází a možná je to škoda. Váhal jsem zda do toho jít, nakonec mě přece jen zlomilo i hodnocení ostatních a přiznávám, že jsem to přečetl jedním dechem. Mrzí mě však, že se autor až moc drží hlavní postavy na úkor ostatních obyvatel vesnice.
  • faster86
    faster8619.1. 16:31Gannibal #01
    Jako těžký nemangista musím uznat, že to má fajn myšlenku i provedení, jen se bojím že 13 knih je moc a kvalita rychle upadne.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.11.2023 11:09Gannibal #01
    Další z kategorie mang, které mě prvním dílem bezesporu namlsaly, ale zůstává zkušeností opodstatněný otazník, zdali mě to bude bavit až do finálního 13. dílu. Zatím dobrý kriminální horůrek.

    Celkový dojem: 80%
  • trudoš
    trudoš editor12.11.2023 13:09Gannibal #01
    Horor, oplývající náležitou atmosférou a pohybující se na hranici slasheru, jež tu zatím jen vystrkuje růžky. To je v určitém ohledu atraktivní, protože se tím zvyšuje napětí. I přes jasně rozdané karty tak nějak čekáte, že všechno zřejmé možná nakonec nebude tak jednoznačné. Navíc konflikt s mocnou rodinou v městečku, kde kanibalové dávají dobrou noc, působí sám o sobě dost zajímavě. Něco jako když se mladej Jesse Custer musel vypořádat z Hochy z Jihu. Jediné, co tomu výrazně ubližuje, je občas až pubertální humor, opakovaně zdůrazňující velká ňadra hrdinovy manželky (bez toho, že by byla alespoň na ukázku vidět, aby mohl případně sám čtenář posoudit, co je na tom pravdy) a pak v některých okamžicích až příliš okaté psychotické chování jednotlivých členů Gotóovic familie.
    Po dočtení tak stále nevím, jak horor spravedlivě zhodnotit, jedno vím ale bezpečně – další díl si musím bezpodmínečně přečíst. Pořád tajně doufám, že z toho vyleze něco víc, než jen unylé pohoštění o čtyřech chodech.
  • Fort
    Fort1.11.2023 19:05Gannibal #01
    Hororová manga která ukazuje temnou stránku lidské povahy a jak rychle se člověk může stát zvířetem.
    Scenérie jsou velmi příjemné na pohled. Autorka kladla velký důraz na mimiku postav, to dává manze mnohem hororovější pocit, který je udělaný správně a nespoléhá se na těžké krveprolití a podivně vypadající monstra.
    Gannibal mě přijde jako skrytý klenot, o kterém mnoho lidí neví. Příběh sám o sobě je velmi napínavý a poutavý. Nestává se mi často, že bych úvodní svazek mangy přečetl na jeden zátah. Atmosféra malé vesnice, strach o vaši bezpečnost a prvek kanibalismu, to vše dohromady tvoří toto mistrovské dílo.
262