Mám své vlastní názory - jasné názory -, ale ne vždy s nimi souhlasím.
George Walker Bush

Moje škála hodnocení:
0-20 % = *
30-40 % = **
50-60 % = ***
70-80 % = ****
90-100 % = *****

Moje záliby: žena, četba, fotografování, fotbal, cestování, Václav Havel, vaření, historie, politika, memes, filosofie, teoretická fyzika, Polsko, Winston Churchill, rock, Umberto Eco, filmy, hip-hop, příroda, kočky, houbaření, hospody, spánek a sny, Stefan Zweig, výtvarné umění, trip hop a downtempo, MS v hokeji, deskové hry, erotika, Respekt, seznamy, skoky na lyžích, výlety, moře, psaní, řízení auta, hitlerologie, antifa, ska a reggae, američtí prezidenti, hruškový džus, Gordon Ramsay, trochu komiksy...

CSFD: http://www.csfd.cz/uzivatel/171447-bush13/hodnoceni/
Instagram: http://www.instagram.com/gwbush/
Last.fm: http://www.last.fm/user/Bush13
Goodreads: http://www.goodreads.com/user/show/31866449-michael-fiala

Píšu knižní recenze pro Respekt a sem tam píšu i o deskovkách pro FantasyMag: https://www.fantasymag.cz/author/mifia/

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 10:36Na nitkách 1968
    Je jedno, zdali se jedná o třetí říši, současné Rusko, nebo někdejší komunistické Bulharsko - roznášet letáky je významný zločin. Komiks přibližuje méně známé události týkající se našich vlastních a vysoce formativních dějin roku 1968, přičemž dává alespoň lehoulince nahlédnout za závoj moderní bulharské historie. Přes tragické okolnosti i místy vtipné, hlavně poučné, a to já vždycky cením.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 09:54Afterpunk
    Výtvarně naprosto načančaná záležitost. Příběhově? To já klidně budu tady za exota (viz valon). Zlatý časy a Vetřelci lehce zaujaly, ale jinak komiksový průměr, který už naznačovala podivná anotace. Ale snaha o zajímavou pointu je vždy patrná, to nepopírám.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.3. 15:32Sbohem, Eri
    Zajímavá manga s artovějšími ambicemi než běžná produkce kromě smrti a ztráty blízkých, případně psychologických traumat, problematizuje také otázku reality a fikce v umění/filmu, toho co je vědomě či nevědomě skryté, co naopak autentické; naťukává lehoulince, co je to vlastně fantazie.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.3. 15:42Komiks pro Ukrajinu
    Django myslím celkem hezky identifikoval nejlepší kousky celé komiksové antologie, jejíž hodnota spíše spočívá v symbolické a solidární rovině a která by se dala zarámovat grendelovským zvoláním nasr*at na ty ruský zmrdy!. Z artového hlediska bych ještě vyhmátl poetickou adaptaci Lesji Ukrajinky. The misadventures of Putintin mě taky hořce rozesmály.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.3. 17:27Gannibal #02
    Nevím, ale zdá se mi to velmi dobře napsané a gradující, dost mě to baví... konečně další manga, ze které nedostávám osypky z nudy či cringe motivů. Ale pravda, tenhle motiv je taky dost úlet!

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.3. 10:02Tulák
    Výborná kresba obestírá poměrně podivný příběh, který se zaskví několika zajímavými scénami a postavami. Je tu i náznak zvláštní atmosféry a nabídky rozklíčovávat zdejší tajemství na prašné planetě. Ač jsem fanda mystérií a nevysloveného (i klidně nedořečeného, což budu paradoxně následně kritizovat), tady to celé nějak úplně nefunguje... mnoho zajímavě rozehraného, ale málo uspokojivě dohraného. Jestli poslední dvě kapitoly měly být pointou, tak budiž, ale ocenil bych víc. Zbytečně vytahované do patosu; kdyby se to více drželo při zemi a při srozumitelnosti, byl by to dobrý komiks.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.2. 09:40Modrá CREW #32 - Zabiják #1, 2
    Je to takové úsporné a chladné, stejně jako amorální a cynický hlavní... no, to snad není ani antihrdina, to je prostě zm*d.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    Je to mrazivé, je to rychlé, je to hnusné, vlastně asi takové věci moc nechci číst... ale je to dobré. Skoro se to mohl nacpat do jedné knihy a vykašlat se na další povídky; přiznám se, že mě stejně nezajímala.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 10:05Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo
    Konečně opět zajímavý komiksový Zaklínač, říkám si... nojo, vždyť on je adaptací původního Sapkowského. Tak to pak dává smysl. K tomu ještě lehký videoherní "vibe".

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.2. 10:47Dopis 44
    Se svou sklerózou velice oceňuji vydávání příběhů v jednom kuse, ale zde se už ocitáme na hraně čtenářské únosnosti, tím myslím zejména formát knihy - to i rozměry větší Kolosální Conan se čte paradoxně lépe. Ale to je pouze první z mnoha ambivalentních pocitů, které z komiksu mám. Aby bylo jasno, dílo je to husté, hutné, bezesporu originální, mnohovrstevnaté, hrající si s velmi zajímavou sci-fi zápletkou, která má vliv na to, že místy čteme i politický thriller, který se nebojí i psychologické roviny zdejších aktérů. Dialogy jsou fajn. A ač jsem čtenářsky spíše spokojen, než nespokojen, příběh je podle mě místy děravý jak ementál, zdá se mi také, že mnoho zůstává nevysvětleno či přeskočeno.

    Že je jedním z ústředních motivů americké prezidenství, vítám, nicméně zde se při souboji mezi 43. prezidentem (archetypální GWB?) potácejícím se divně mezi chaotic a lawful evil a 44. prezidentem (vyžehlenou "dobrou", snad - ač "bílou" - obamovskou změnou?) dostáváme do hájemství klišé a kýče, které se na mnoha místech přetavuje v onen úsměvný a nesympatický amerikocentrismus. Nástavající katastrofické války světových rozměrů a politická jednání o nich jsou odbyty až neuvěřitelně rychle a neřkuli hurvínkovsky. To samé platí o blížícím se konci světa, jenž postupuje tak trochu arkádovitě a devalvuje tak prvotní zajímavý sci-fi námět. A samozřejmě je třeba věci řešit za dvě vteřiny dvanáct.

    Shrnuto, Charles Soule se toho rozhodně nebojí a je to očividně velice ambiciózní scénárista, u kterého jsem zvědavý na jeho další počiny, které do své stáje zařadilo MB. Komiks je to takřka monumentální, obsahuje opravdu plno zajímavých myšlenek, trpí však klasickou komiksovou naivitou...

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.2. 11:13Alias
    Je to mnohdy dialogové, takže si kreslíři usnadňují občas práci opakováním panelů, ale jinak je to přesně ten typ komiksu, dokonce marvelovského (!), který mě baví, protože je nesmírně polidštěný a okleštěný od naivity klasického superhrdinství - přestože je jeho nedílnou součástí. A místy vtipný. Možná se kvůli tomu kouknu i na seriál...

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.2. 10:04Metabaron 2 (paperback)
    Přistupoval jsem k četbě se skepsí a opětovným očekáváním úchvatné kresby vykreslující velkolepé světy s poněkud vyprázdněným a na pilu tlačeným amorálním obsahem, ale Jodorowsky mě teď trochu překvapil - onu amorální skořápku rozbil, sice stále bezskrupulózním, ale pochybujícím Metabaronem, navíc sepsal příběhy, které mě bavilo číst!

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.2. 09:39Mýty #22: Sbohem
    Co si budeme, ono se to Willinghamovi v posledních dílech poté, co stvořil úžasné universum, trochu rozsypalo, jako nestabilní kuličky stavěné do věže se to rozkutálelo do všech světových stran... a v tomto finále sledujeme jejich opětovné sbírání a shromažďování k sobě. Mně to přišlo už celkem slabé, ale i tak neskonalé a velkolepé díky autorům za jednu z nejlepších komiksových sérií, co jsem doposud četl a která na mě měla jisté formativní účinky; nemenší a upřímné dík nakladatelům, že do tohoto šli, protože takto příběhově kvalitních děl není zase tolik...

    Celkový dojem: 50% (celková série 95%!)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 10:04Octobriana
    Zdařilá inkarnace postavy s velice zajímavou i mystifikační historií (díky za doslov) v pěkném grafickém kabátě (ty střídající se barvy a tím se měnící nálada!) dala vzniknout prima pohlednému dobrodružnému komiksu, který se svižně čte a dělá další zářez do moderního českého komiksu... na můj vkus je to ale stále jenom tak trochu superhrdinský "škvár" s mytologickými a politicko-thrillerovými přesahy, což nemyslím pejorativně, spíše to není úplně můj šálek mangového džusu.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.1. 08:35V horách šílenství H. P. Lovecrafta #02
    ... historie je zajímavě odvyprávěna v díle druhém. V těchto horách by mi též skutečně jeblo. Ještě, že jsem zimomřivý. 2/2

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.1. 08:33V horách šílenství H. P. Lovecrafta #01
    Výborný námět, atmosféra a kresba střídající krajinnou realističnost s organičností tajemných prastarých, jejichž... 1/2

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.1. 18:58Mýty #21: A žili šťastně až do smrti
    Uf, uf... Moje milovaná série silně naráží na své limity; Willingham sice zabíjí jak Shakespeare s Martinem dohromady, ale předtím musí zase křísit a vymýšlet nové konflikty, aby se něco "akčního" dělo. Přitom má dobré nápady - ani mi nevadí, že jsou rozeseté, nakousávané a opouštěné, to ta hlavní linka mi přijde už dost jalová.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.1. 09:46Španělská epopej
    Propracovaně, přesto stále velmi civilně pojatá pocta rodičům, částečně autorova psychoterapie a utřídění si vlastní rodinné historie, to vše na pozadí španělských dějin 20. století. Argo schytává často hejty, ale stejně vydává mnohdy ta nejzajímavější díla.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.1. 17:22Rváčov 2
    Je to možná na můj vkus až místy moc pomotané (dějové linky), ale to střetnutí fikce s realitou se mi v podstatě dost líbí. Já polovinu svého života kousek od Stínadel studuji a pracuji, jím a pivo konzumuji, takže mi jsou záhadami a historií pepřené uličky staré Prahy strašně blízké - je třeba dnes samozřejmě filtrovat onu krásu a magii od těch zástupů milionů turistů. A také jsem se zase pár věci dozvěděl, dnes jsem si kvůli komiksu udělal procházku ke sv. Duchu, příště jdu k sv. Haštalovi a k sv. Jakubovi Většímu mrknout na tu useknutou ruku...

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.1. 09:56Brodeckova zpráva
    Už téměř kafkovský a velice znepokojivý námět je výborný, ale až ve spojení s úžasnou kresbou se z toho všeho stává naprostý komiksový poklad a skvost, který u nás vyjde jen jednou za čas.

    Celkový dojem: 100%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 12:36Jedna k jedný
    Taková letní lehce androšská jednohubka, která působí a nakonec i čtenářsky opravdu je mile zpracovaná, ale přes knihovnický, spisovatelský i naho-koupací motivy mě osobně obsahově, humorem i formálně míjí.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    K příběhu o těchto dvou lehce robotických Patovi a Matovi mi hrálo ve sluchátkách elektronické duo George FitzGerald - All Roads a DJ Koze - Wespennest (feat. Sophia Kennedy), což jaksi podtrhlo tuhle "umělou" linku. Poté, co zde dojde k tragické nehodě, stáváme se v robotickém kontextu svědky něčeho velice lidského - emocí, sebeuvědomění a psychologicko-vztahového dramatu, jenž se vyjevuje jako cosi... až roztomile dojemného?

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.12.2023 16:05Gemer: Den první
    Přestože jsem tam identifikoval i věci, kde se Majling opakuje, je to nejvtipnější věc roku 2023.

    Celkový dojem: 100%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.12.2023 18:16Pohovka a mrtvola
    Pro Sandovala mám slabost a velmi se mi líbí nadreálné světy, které črtá, tajemna, která konstruuje, a jeho dívky s jiskřivýma očima jak černé olivy, které se potácí mezi roztomilostí a morbidností. Jen ta vyznění příběhů mě nechávají často chladným a za týden zbyde jen pocit, že to bylo zajímavé...

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.12.2023 17:38Batman: Vánoce
    Batman chrchlající, Batman trochu hloupý, Batman, jak ho moc neznám. Batmana mám rád, Vánoční koledu od Dickense naprosto miluju. Tady mi ten nápad spojit obé ani moc nevadí, je to vtipný a zajímavý nápad. A přestože se mi myšlenka líbí a chápu, kam autor mířil, z komiksu mi nakonec zbyla zejména pachuť toho drsňáckého ukecaného vyprávění bez výrazného kouzla Vánoc, kdy zbyla ohlodaná kýčovitá superhrdinská kost.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.12.2023 12:02Žoldnéř #10: Obři
    Tyjo, představme si svět, ve kterém malířský génius Vicente Segrelles umí i psát! Vždyť to by bylo legendární fantasy! Stejně to "miluju"...

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    Po dávkách zklamání z této série, která už mě tolik nebrala, přichází díl se třemi velmi vyvedenými povídkami s prima atmosférou i nápady. Yes.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.11.2023 10:22Joker #02
    Trochu nechápu, proč se do hlavního děje nacpe zase nějaká reminiscence na půl knihy, ale jinak souhlas s Walomem - je to stále čitelné.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2023 09:19V hlavě Sherlocka Holmese - Případ podezřelé vstupenky
    Detektivní příběh mě bavil zejména ze začátku, pak moje nadšení trochu ochladlo. On je ten nápad celkem dobrý, ale z onoho rozplétání nitě se stávalo spíše zamotávání a přeplácávání. Nicméně výtvarná stránka zůstává skvostná a působivá. Klasická Anglie na francouzský způsob.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.11.2023 18:47Hellboy - Mladá léta: Smrtihrad
    Horečnatá zápletka, kde si dobro a zlo mají jakoby měnit znaménka, je rozhodně lepší než u prvního dílu... kdyby "mladá léta" v této sérii znamenala vlastně "pro děti", dávalo by to taky ještě o kus větší smysl.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.11.2023 10:06Sudetenlove
    Hořký romantický příběh z pohraničí, které společensky zdevastovali nacisté a po nich komunisté. Přes tloušťku vlastně komiksová jednohubka, která potěší zejména svou pěknou barevnou výtvarnou stránkou připomínající lehce Jaromíra 99, který samozřejmě nechybí na zadním přebalu knihy.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.11.2023 09:40Fenomén #01: Město zlatých očí
    Komiks nezapře originalitu svého světa, zápletky a pro mě zajímavou kresbu ohledně futuristických městských scenérií. Jinak to jde celkem mimo mě. Jako kdyby Bendis během psaní tohoto "sci-fi fantasy" zapomněl, že nepíše superhrdinský žánr, takže tu máme vlastně dosti nařachaného bijce a záhy - byť lehce anonymní - tým padouchů. Do toho to je děsně, ale opravdu děsně užvaněné a pubertálně humorné. Ne, že by ty dialogy byly psány vyloženě špatně, ale bylo to takové zbytečně tlachání skrze bubliny.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.11.2023 11:09Gannibal #01
    Další z kategorie mang, které mě prvním dílem bezesporu namlsaly, ale zůstává zkušeností opodstatněný otazník, zdali mě to bude bavit až do finálního 13. dílu. Zatím dobrý kriminální horůrek.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.11.2023 10:42Simpsonovi: Kardinální komiksový kravál
    Minulý díl mě odstřelil do sféry chytré zábavy, tentokrát mě vrátil na zem... nic moc.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.11.2023 16:59Zaslíbená Země Nezemě #20
    Cuteness: 50 %
    Naivety: 90 %
    Pathos: 110 %

    Celkový dojem: 30%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2023 09:49Muzeum: Sériový vrah se směje mezi kapkami deště #02
    Well, that escalated quickly.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.11.2023 10:46Zaklínač #07: Balada o dvou vlcích
    Komiks, který se snaží být nenuceně vtipný a který se snaží občas vypadat jako počítačová verze, si zajímavě hraje s motivem Červené Karkulky a podobně jako v předchozích dílech implementuje do příběhu aktuální společenské problémy - tentokrát otázku developerů a gentrifikace. Bohužel mě to i přes finální scénu ala Hercule Poirot odhalující řešení mezi kruhem podezřelých jako celek moc nebaví, některé podezřelé věci byly jasné takřka od první stránky...

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.10.2023 11:41Hvězda pouště
    Svižný revenge western s překvapivým morálním twistem.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.10.2023 12:08Bludy v hlavě
    Zrovna jsem to dnes náhodou psal na FB, kterak je téma úzkostí téma omílané a pro mě už poněkud vydojované. A dnes se mi do ruky dostalo toto. Nechci být kdovíjak zlý, ale hranice mezi skutečnými psychickými a existenciálními/existenčními problémy a jakýmisi "pseudobebíčky", které má každý druhý (neschopnost vstávat, nervozita na veřejnosti, pochybnosti o sobě samém, syndrom podvodníka atd.), je v těchto dílech někdy jakoby povážlivě tenká. Zároveň je to mezi autory oblíbené a mezi čtenáři populární autobiografické téma podávané někdy stylem objevování Ameriky, kde se mísí poučování, sebelítost a dotěrná laskavost (buďme na sebe všichni hodní). Proti poslednímu však nelze v podstatě nic namítat, že. Alfonso Casas ovšem tohle všechno formálně zvládl na malém prostoru - nejen svého bytu, ale i stránek - ukočírovat, a to na jedničku. Není snad úplně originální, ale je vtipný, čtivý, milý, řemeslně zdatný a já se během čtení ani chvilku nenudil, ba naopak. Nakladatelství Paseka tomu dalo sexy paperbackový háv a já tomu dám s čistým svědomím čtyři nadprůměrné hvězdičky, protože proč ne.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.10.2023 18:14Wika
    Velkolepé fantasy se štětcem O. Ledroita, štětcem naprosto utrženým z řetězu, jenž tvoří obrazy, které střídavě fascinují a střídavě tvoří chaotickou změť, ve kterém byste nějakého vílího Waldu opravdu obtížně hledali. Zajímavý svět - s ohledem na médium a délku - s celkem poctivě vykreslenou kartografií, rasami i mytologií, která je až překořeněným gulášem ingrediencí ze všech možných zdrojů. Kniha, jež je namíchaná z pompézní akce, blyštivé pohádkovosti, intenzivních emocí i popichujícího humoru. Kniha, jež by neprošla přes Komisi hlídání sexistických narážek. Kniha, jež by mě na první pohled neměla moc bavit, ale nakonec mě celkem oslovila. Zejména tedy první dva díly.

    Celkový dojem: 70 %
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.10.2023 15:36Neviditelné království
    Obecně je to velice průměrný příběh s přeslazenou zápletkou z vesmíru, ale... a) prosakují z něho občas zajímavé sociálně-kritické náhledy na vládnutí, organizovanou víru a bezuzdný plochý konzumerismus, b) je to fakt dost dobře namalované - to jsem si místy užíval.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.10.2023 11:25Srdcovka
    Osobně nejsem fanouškem extenzivního rochnění se v partnerských vztazích a sisyfovské snahy je nějak definovat a uchopit, nicméně zde jsem se stal čtenářským svědkem dvou výrazně zajímavých věcí: zaprvé, naprosto zdrcující otevřenosti (a snad i upřímnosti) o světě kolem sebe přemýšlející autorky, zadruhé, naprosto formálně řemeslně zvládnutého komiksového umu. Asi se opakuji, ale málokdo to tady umí jako Štěpánka. Málokterý autor ze zdejšího kraje dělá skutečně "světový komiks". To, co bylo ukázáno už třeba v díle Bez vlasů, je zde mnohokrát podtrženo.

    V anotaci se píše cosi o vrcholu desetileté kariéry, ale já nechci, aby to implikovalo pozici, do které se vystoupalo a následně se má snad klesat... naopak přeji, a tak to snad bylo myšleno, mnoho úspěchů v další desetiletce.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.10.2023 09:36Hitler
    Adolf Hitler jako osoba bývá mnohdy démonizován, jindy věcně popisován, místy dokonce "zlidšťován". Zde je lehoulince jaksi zgroteskněn. Adorofu Hittorá, jak mu Japonci říkají, je na téměř tři sta stranách vykreslen jako někdo, kdo vydupal takřka z ničeho nacistickou stranu a obrovskou říši, aby ji záhy zase epicky ztratil. Fascinující, kolik biografických, politických i historických informací sem Mizuki dokázal vměstnat, aniž by nudil suchou faktografií, naopak - je navzdory tématu celkem vtipný. Cením na kapitoly bohatší vykreslení raného osobního i politického života Vůdce, protože je to přece jenom méně známá záležitost než následující válka. Nebýt toho, že je to manga, člověk by téměř nepoznal, že se zde vypráví z japonské perspektivy.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.10.2023 11:53Černobyl: pád Atomgradu
    Jsem lehce unavený autory, kteří adaptují klasiky, nebo vytěžují momentálně populární témata (Černobyl díky výbornému seriálu). Ale v tomto případě beru trochu zpět, dílo je výtvarně i obsahově pojato celkem svébytně a přináší přiměřenou dávku napětí a děsivého svědectví o bolševickém šlendriánu, zmaru, byrokracii, zločinech i mentalitě, která je bohužel, jak ukazuje dnešní Rusko, nevykořenitelná a stále stejně prolhaná.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.9.2023 18:33Zen bez mistra
    Leckdy téměř bezpointové a více než o duchovním hledání spíše autobiografické skici ze světa Japonska. Však si to Frenk už v mládí uvědomil: "Jsem materialista." Ač se místy snaží, postupem času už si ani na to duchovno moc nehraje, takže je celý název díla poněkud zavádějící. Přesto mi tahle slice of life četba přišla zajímavá a téměř až meditativní... takže možná přece jenom ten zen.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.9.2023 13:05Biatec
    No. Úmysly jistě dobré, téma nesmírně zajímavé, ale komiksové provedení horší. Ne snad kvůli kresbě, ta je fajn, ale stvořit tři rychlokvašné příběhy, které sice něco jakžtakž dějinně přibližují (v tomto ohledu je ale zásadnější doplňkový text a pak samostudium), je prostě podle mého názoru celkem k ničemu. Dějiny jsou pouze naznačeny, ta beletrizující rovina zase nemá čas, aby si čtenář ke komukoliv či čemukoliv utvořil vztah.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.9.2023 15:38Prázdniny (2. rozšířené vydání)
    Jsem fanoušek street artu s jakousi nadstavbou či myšlenkou, graffiti obecně mi oproti tomu nic moc neříká, bombení vlaků považuju za stupidní zábavu a tagování ulic za naprostý estetický odpad. Přesto mě příběh z tohoto prostředí příjemně vtáhl do děje a přinesl napínavou četbu s nesmírně silným vyústěním. Děj a kulisy působí totiž nesmírně autenticky, "popiči real", nepotřebují žádných scenáristických berliček, protože podobné věci píše (pouliční) život sám. Velmi zajímavá sonda do lidských osudů ubíjejících nudu hledáním svobody, adrenalinu a uměleckého sebevyjádření, to vše jazykem mladistvého hláškujícího slangu a s tóny hip-hopového soundtracku.

    P. S. Cením Olympus "mjůčko" na obálce.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.9.2023 12:00Fotograf z Mauthausenu
    Po výtvarné stránce mě tento komiks příliš neoslovil, přesto předkládá dojemné i děsivé svědectví doby, o které bylo napsáno již mnohé, ale tentokrát je zkoumána a vyprávěna zase z trochu jiného úhlu pohledu. Je to méně známý příběh Španělů v koncentračních táborech, příběh velké oběti, která mohla přijít naprosto vniveč, příběh nelidské a odporné nacistické brutality, příběh naivní víry v komunismus i příběh neutuchající a riskantní snahy podat svědectví. Komiks zároveň ke konci celkem zajímavě problematizuje Norimberský proces, který ve snaze najít spravedlnost postrádal v jistém ohledu empatii s oběťmi.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.9.2023 10:16Sága #10
    Návrat k Sáze mi nějak ukázal, že mě ten svět už nějak moc nezajímá. Tahle série je postmoderní hipsterský a snaživě líbivý mišmaš fantasy a sci-fi, ze kterého podle mě čiší čirá scenáristická vykalkulovanost, kdy se přesně ví, že tu se má zahrát na roztomilou ňuňu notu, tady se má zase přitvrdit násilím a sexem, tamhle přidat nějaké nové obskurní postavičky... a hlavně konec booku musí být nějaký strašně zlomový. Ale celý děj jako by visel ve vzduchoprázdnu: jenom tu máme holčičku, která dospívá a zažívá nárazové dobrodružství jako v té nejtriviálnější pohádce. A příště si Vaughan vymyslí zase něco, co ho napadlo ve sprše nebo před spaní, hádám. Už si to nechám ujít.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.9.2023 15:08Batman - Špatný den: Penguin / Riddler
    Oba příběhy mě chytly za čtenářské srdíčko, ať už jde o zdecimovaného tučňáka vracejícího se pro to, o čem se domnívá, že je jeho, nebo o ve skvělých artových barvách a v typicky nekonvenčním Kingově podání napsaný příběh o hádankářovi, kterému egoisticky šíbe čím dál více. Tam, kde je Cobblepot přes veškerou depku a zločin bez rukaviček dost vtipný a zábavný, tam je Nygma až děsivě mrazivý a bezútěšný. Zároveň je spojuje očividně dost nešťastně dětství produkující pochopitelné trauma a následné těžce psychopatické rysy, které nejsou zase tak nepodobné těm batmanovským. Brutální realita je tu tak zdobena vážnými celospolečenskými otázkami (nejen) Spojených států týkajících se výchovy, školních zařízení, nároků a očekávání, šikany, kompetitivního prostředí apod. Naťuknuta je vtipně i objektivizace žen aj. K udělení pěti hvězdiček mi snad brání jenom lehce ujetě nerealistické scény, ve kterých to Penguinovi a Riddlerovi jde jako po másle, což bych měl superhrdinskému žánru možná odpouštět, ale jsou i komiksy, kde jsem si toho ani nevšiml... Obecně vzato je to ale téměř "luxusní" (viz Walome).

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2. 10:09Batman #01: Jejich temné plány, díl první
    baatcha: Opraveno, ale nechtělo se mi, jak to bylo vtipné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.1. 11:18Gaston #01: Z packalských archivů
    Dvojka už asi nikdy nebude, co? Po osmi letech jsem se k tomu vrátil, vůbec si to nepamatoval a přišlo mi to asi o fous roztomilejší, než když jsem to tehdy hodnotil...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.12.2023 12:34Doctor Dancer: Záchrana Země
    Takhle smutný pokus o crowdfunding jsem dlouho neviděl...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.12.2023 16:19Ragnarok: Poslední boj #09
    Tyjo, to by byla dobrá soutěž!:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2023 10:31Prašina: Křídový panáček (souborné vydání)
    Já vidím napsané "souborné vydání", nevidím "souborné vydání + zmrzlina a maska Kačera Donalda jako bonus".
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2023 12:42Akira #01
    Tož jsem se včera podíval na ten film a skutečně mě překvapilo, jak jsou některé věci úplně jinak... skoro bez Akiry :D

    A kdyby někdo chtěl, tak tento pátek v kině Aero ve 20:40!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.10.2023 09:38Hitler
    Na mapě ze strany 194 je chyba (vzniklá asi při překladu?): je zde zaměněna Litva s Východním Pruskem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.8.2023 13:50Chainsaw Man #05: Nezletilý
    Hele, vážně, kdo píše tyhle rádoby akční anotace?:)) Ani jedna věta s normální tečkou, pouze vykřičníky, otazníky a podle mě v daném případě naprosto nesmyslně použitá interpunkce "!?".
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.8.2023 10:13Vlkochodci
    To byl krásnej film!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.8.2023 10:50Jeruzalém: Rok v rozděleném městě
    Const.ex: A cos četl doplňkového? Sebag Montefiore?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.7.2023 12:28Dívčí válka #01
    Qvestor: Co si budem, obecně je to nezáživná manga, neřkuli odpad, ale ten "český obsah" prostě českého čtenáře alespoň na začátku zaujme. Dál se prokousávat nebudu, kdyžtak dejte vědět:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.6.2023 09:25Supro™: Hrdinové na dluh
    Norri: Ok, díky za ten odkaz, ač jsem v tom tuhle rovinu (kritika jakéhosi "woke washingu") moc teda neviděl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.6.2023 17:39Rybář
    deefha: Podle autora (viz Jahunda) bude k dostání v:

    - Knihkupectví Krakatit
    - Komiksové a sci-fi knihkupectví Arkham

    Jinak náklad to má 60 kusů.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.5.2023 10:52Inkognito - Tajné vydání
    mcleek: Jsem chvíli myslel, že mluvíš o našem Zackovi:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.4.2023 11:41Prašina: Podivné procházky #2
    Doppelganger: Díky! To je vskutku trochu zvláštní:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.4.2023 12:25Prašina: Podivné procházky #2
    Doppelganger: Mohu poprosit o vizuální příklad, co tím přesně myslíš?:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.4.2023 13:52Balada pro Sofii
    Wow, tohle je víceméně rekordní hodnocení.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.4.2023 10:47Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Takže už chybí jen Statek zvířat.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 16:01Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Takže moje "nedávno" je lehce nepřesné, to jo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 16:00Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Velkej šéf: Jo, nějaké exilové vydání se tak jmenovalo už v 80. letech, ale troufám si říct, že zažité je spíše "Farma zvířat". Já neříkám, co je lepší, pouze ilustruji tyhle překladové změny, které se odehrávají i v rámci veleklasických děl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 09:35Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Qvestor: Však jasné, rozumím, já si také dělám jako vždy tak trochu legraci... podobné věci, nikoli u jmen protagonistů, ale u názvů knih, se nedávno stalo třeba u Orwella či Anne Frankové. Už máme z nějakého důvodu Zvířecí statek (Farma zvířat) nebo Zadní dům (Deník Anne/y Frankové nebo jen Deník)...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.4.2023 19:55Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Kapitán Amerika, Zelený Šíp, Netopýří, Pavoučí a Železný muž, Zázračná žena, Odvážlivec, Doktor Chobotnice, Žertéř! Jsem pro všema deseti...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.3.2023 11:08World of Warcraft: Pokrevní přísaha
    To je velmi pravděpodobně záměr, prostě typografická licence:)
  • George Walker Bush
    Kapis: Ztrapňuj se dál... mně je to jedno.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.1.2023 15:23Na západ severozápadní linkou
    RaidcomH: Odteď jsem Jiří Walker Bush?:) Ale díky!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.12.2022 11:52Šangri-La
    Badboy: A co budeš dělat, až to dostane pět, tři a jednu hvězdičku?:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.12.2022 09:32Ruddy
    MaF: Je tam ještě povídka Pohádka a Přání, doplněno do poznámky:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.12.2022 14:05Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    adevr: Čéče, jak koukám na tvoje zcela vyprázdněné nálepky ("neomarxističtí zelenorudí sluníčkářští aktivisté", "gauner Rakušan", " falešné levicové a sluníčkářské korektnosti", "vládní pětidemolice"), tak ti musím připomenout, že tady to není fanklub Ládi Vrabela, ani SPD, jestli ses neztratil...

    při oslavách osvobození se stále méně v mainstreamových médií používá ..němečtí okupanti, ale už jen nacisté nebo fašisté, bez udání národnosti, nezmiňují se očividné pravdy a skutečnosti...

    Představ si, že v takovém Polsku, které má mnohonásobně horší zkušenost s německou okupací, se na různých pomnících a připomínkách zločinů skoro zásadně mluví o "hitlerovcích". Nemám pocit, že by tím chtěli nějak zastínit "očividné pravdy" :)
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2022 10:35Zázraky
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2022 10:27Lucifer #05: Peklo
    Qvestor: Půjč si v knihovně:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.11.2022 11:19Batman #12: Baneovo město, díl první
    Super, to zní tak strašně, že to asi už nemusím číst!:))) Ale jinak se mi první dvě třetiny Kingových Batmanů hodně líbily, za to dík.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.11.2022 12:28Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    baatcha: Včera kvůli neomarxistům Lewandowski nedal penaltu a předevčírem mi sluníčkáři ukradli klobásu z lednice. Nepodceňoval bych je.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2022 13:01Říká se mu Banksy
    Fry: Hele, možná se to někomu bude líbit, ale já tyhle angažovaný agitky moc nemusím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2022 13:01Ruddy
    MaF: Nevííím, pardon!:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.11.2022 19:39Ruddy
    Hele, už to zase nemám v ruce, ale budu mít a povím kdyžtak... každopádně vypadalo to, že původní černobílý příběh doplňují další, nové/bonusové, barevné stránky s Ruddym:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.10.2022 11:12Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Obálka je samozřejmě fajn, Pecina dobrej.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.10.2022 11:08Růža: Podzimní patálie
    Achjo:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.9.2022 15:33Růžový a černý
    soulbringer: Jsou tam velmi explicitní scény, ale zase jich není v rámci celé povídky tolik...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.8.2022 11:22Růžový a černý
    Pondělí a hned tři recenze:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2022 15:37Inspektor Vyšetřil: Záhada krvavé masky
    Asi máš vlastně trochu pravdu, pamatuji si, že v druhé části to možná trochu natáhl, ale finální dojem mi to nezkazilo. Četl jsem od něj ještě Nulorožce a Andělí vejce, a už to nebylo ono, byť druhé jmenované bylo stále neskutečně dobré. Teď mám doma Pravomila a chystám se na něj.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2022 13:46Inspektor Vyšetřil: Záhada krvavé masky
    Mně teda Mlýn na mumie nepřišel rozplizlej... :-)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.6.2022 20:08Dívka ze země Venku #02
    Jinak nejde o to, že by to bylo špatný, jen nemám čas číst manga série, který lákaj prostě jen tím, že jsou tajemný! Jsem zavalen, přesycen, pitomý komiksy :))))))))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.6.2022 20:07Dívka ze země Venku #02
    V tom případě se v tom filmu nic nestane nebo jak?:D (a nespoiluj, prosím)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.6.2022 10:54Dívka ze země Venku #01
    Fry: Hele, co to znamená "nejste tak úplně vedle, nicméně jste úplně mimo"?:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.6.2022 09:37Marvel Action - Spider-Man #02: Pavoučí honička
    adevr: Ceny takřka veškerých knih se momentálně ženou do lehce nesmyslných výšin... ale tiskárny jedou dál a dál, knižní trh přesycený, ale stále nějak funguje.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.5.2022 19:21Ozvěny (sběratelská verze)
    baatcha: Přesně:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.5.2022 14:54Simpsonovi: Kolosální komiksové kompendium #01
    Díky, já totiž nikdy nevím, jestli to číst. Na druhou stranu si nepamatuju, co jsem četl před týdnem...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.5.2022 14:32Simpsonovi: Kolosální komiksové kompendium #01
    Obligátní bushovský dotaz - zde obsažené příběhy už někdy česky vyšly?:)
  • George Walker Bush
    Teď jsem to měl v ruce, komiksu jako "komiksu" je tam opravdu 1/5.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 16:02Pindárna
    SomeOne: Jop.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 13:40Pindárna
    žabák83: Štěpánku Jislovou (Srdcovka, Bez vlasů), Rváčov, Sudetenlove, Černobyl: pád Atomgradu, věci od Jindřicha Janíčka, Každý den je nový, věci od Kateřiny Čupové, Štefánik, Návrat Krále Šumavy... a jistě jsem na mnohé zapomněl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.3. 14:22Herní vlákno
    Dalamar: Já se těmhle nerdy věcem vždy trochu posmíval, ale stejně házím follow, máš to pěkně udělaný!:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 15:23Herní vlákno
    Darker: Hustý, koukl jsem a já jich budu mít taky k 90 (i když Zatrolenky počítají různá rozšíření). Na druhou stranu jsem jistě zapomněl si nějaké přidat na seznam...

    Jinak super, líbí se mi tvé figurky i koníček.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 12:33Herní vlákno
    Darker: Najs! Nenudíš se jinak? Že bych měl nějaké deskovky... :D:D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 11:11* Připomínky a návrhy
    soulbringer: Jaké písmeno ze svého vulgarismu jsi tou hvězdičkou cenzuroval? :)

    Ale abych nebyl OT a ač nejsem sběratel, tak čistě esteticky a designově se mi líbí nejvíc 1.
    (na druhou stranu na nyxu na mobilu taky vždy strašně pátrám jaký piktogram znamená jaký oddíl a jakou záložku)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.3. 15:29Herní vlákno
    Já, kdybych si to chtěl namalovat, tak to dopadne zhruba takto (chci říct mnohem hůř):





  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.3. 18:10* Připomínky a návrhy
    trudoš: mrkneme na to...
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.3. 10:18Herní vlákno
    damacon: Když to někdo umí (já vůbec!), tak to může vypadat takto:

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 14:24Herní vlákno
    seneke: Dřevěné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 13:38Herní vlákno
    A včera jsem zkoušel toto, ale zombíci nám teda kopali dost zadnice už v tutorialu... :D

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 13:37Herní vlákno
    Dneska na mě čeká v Zásilkovně toto:

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 17:10Art
    Přesně! Mně se to plete už několik dní a jsem z toho zmatenej. :D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 16:18Herní vlákno
    A pakliže jsem vedle doporučoval Lachmana, tak jeho Machinarium i Samorost 3 jsou teď ještě chvíli na Steamu za parádní ceny ve slevě za cca -75%, možná i další pecky od Amanity.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 14:16Art
    Přátelé, vřele doporučuji včera zhlédnutou výstavu Adolfa Lochmana, který je velice zajímavým umělcem, malířem a přispěvovatelem v českém videoherním průmyslu - v tomto ohledu se podílel na věcech jako Samorost 3 či Machinarium od Amanita Design. Mě osobně tedy nejvíc zaujala jeho lanšperská křížová cesta, ale dávám to sem i proto, jelikož má A. L. zářezy též na poli komiksovém - slavná obálka Čtyřlístku, Aargh! či nedokončený projekt o Pérákovi.

    Výstava se koná v bubenečské Vile Pellé. Máte čas do 24. března.



  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.3. 15:13Pindárna
    Django: Mě to tehdy donutilo si to naopak přečíst, abych mohl konstatovat, že je to fajn komiks:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.3. 13:34Pindárna
    Darth Raelchi: Mně by se naopak líbilo, kdybych byl v gifu, kde někomu pleskám, opravdu:) Však to byla sranda a hlavně ukázka toho, že není těžké dělat gify. Ale tvé přání respektuji a mažu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 16:00Pindárna
    soulbringerovi tam vypadla jedna hranatá závorka, to znám, jsem mu to opravil...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 14:51Art
    Jiří Grus - Stínadla

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 10:04Pindárna
    yogi: Netřeba se "rozčilovat". Komiksová komunita (nedejbože "lidí na internetu") nebude patřit zrovna mezi skupiny, které oplývají vytříbeným uměleckým vkusem. Čti a dívej se na to, co tě samotného baví, a nenech se rušit od vlastních niterních požitků!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2. 11:17Pindárna
    Já budu rozhodně překvapen, protože to do té doby zapomenu, že jste to říkali... :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.2. 12:33Pindárna
    Tak co si budeme, ono by to Štěpánce slušelo i za tu kresbu, ale asi to museli lehce rozložit:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.1. 22:42Filmový a hudební klub
    Zack:
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 12:02* Připomínky a návrhy
    seneke: Ok, díky.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 11:41Pindárna
    Zack: Tak teď jsem si smíchy poprskal monitor:))) Hned mám lepší den.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 09:37Sběratelský klub
    deefha: jakože od Koudyho?:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.1. 15:17Pindárna
    Motivace byla, že jsme na to se Zackem narazili a vedli o tom velmi sofistikovanou zhruba dvouminutovou konverzaci:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.1. 13:18* Připomínky a návrhy
    Musím souhlasit, že když si po letech prohlížím nějaký komiks, tak mi moje hodnocení (byť jenom hvězdičkové) hodně napoví, jak se mi to vlastně kdysi líbilo.

    Na ČSFD (sorry, že to furt srovnávám!), když si člověk rozklikne autora (herce, režiséra, scénáristu, whatever) a jeho filmografii, tak ihned v seznamu podle svých hvězdiček vidí, jak hodnotil. Pro mě je to ale zcela zásadní a rychlá informace v tom - neb jsem sklerotik - že v mžiku vím, co jsem už viděl (a potažmo tedy neviděl).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:54Srazy, cony, festivaly
    Ani jedno, ani druhý, jen je prosta všech sociálních sítí i moderních komunikačních platforem, což je vlastně celkem sympatické.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:40Srazy, cony, festivaly
    Zack: Jinak těším se, jen se ohol... :-)

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:38Srazy, cony, festivaly
    No, vidíš to, já hlavní odpůrce přechylování na ComicsDB! Ona mi to kamarádka psala v SMS a já to bezhlavě přejal!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:33Srazy, cony, festivaly
    Michal Opitz: Kamarádka chce jít za Yvonne McGruderovou, nebo Nirvanu Craneovou (té se podobá víc), aby sbalila svou platonickou lásku, Chrise Barrieho.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1. 12:00Pindárna
    Doppelganger: To je pravda:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1. 10:22Pindárna
    Doppelganger: Začni kouřit:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.1. 11:40Pindárna
    willis: Už jsme se tomu v práci smáli - samozřejmě se ceny nesnížily, ale alespoň se snad (zatím) nezvedly. :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.1. 12:43Sběratelský klub
    james89: Tak leccos de facto je spotřební zboží, u paperbacků se nedá počítat s dlouhou životností, to však neznamená, že by se mělo s knihami svévolně nakládat, ničit je, ztrácet a krást za účelem vlastního obohacení. A komiksy jsou často drahé, také se je tady snaží jeden feťáček pronášet v batohu, co jsem se dozvěděl od kolegů...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.1. 11:53Sběratelský klub
    Pakliže je kniha z knihovny, nemusí to nutně znamenat, že je ukradená, nebo falešně ztracená. V MKP se tisíce knih odepisují či prodávají zkrátka kvůli opotřebenosti, zničení či dlouhodobému nezájmu a přebytku. Takové knihy jsou ale řádně označeny, že byly vyřazeny (to samé platí o elektronické databázi). To jen na okraj. Zároveň si myslím, že by tahle Muriel odepsaná jen tak nebyla. Nevím, z které knihovny je tahle daná Muriel, ale možná by to mohl být zajímavý podnět pro naše právní oddělení. Otázka je, zdali by něco svedli a prokázali a zdali vůbec došlo k něčemu nezákonnému, nebo jestli není z úplně jiné knihovny :)

    Jinak v MKP je to víceméně jak říká DR. Do určité malé částky se platí paušálně (pokud se nenahradí tou samou knihou), u větší částky se zjišťuje tržní cena knihy (pokud se - opět - nenahradí tou samou knihou).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.1. 17:44Filmový a hudební klub
    Já jsem si svůj "top ten" nehledě na pořadí vytvořil na ČSFD zde. Jedná se o deset nejlepších filmů, co jsem v roce 2023 viděl, nikoli těch, které v roce 2023 vznikly. Minule jsem to sem takto dal a dostal jsem od Fimiho vynadáno, že to tak dělat "nemůžu", tak jen linkem, abych nedostal zase od někoho vynadáno :-P
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2023 15:05* Připomínky a návrhy
    Norri: Díky moc, založil jsem kartu, zveřejníme ale až seženeme lepší sken obálky. Ten oficiální je hnus děs.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2023 12:27Stripy, jouky, fejky :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2023 12:27* Připomínky a návrhy
    Norri: Nemáme:) Už to vyšlo (moc jsem nepátral)? Jestli ano, tak oceníme!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.12.2023 14:45Filmový a hudební klub
    Fimi: Ale jo, občas jo, zejména v mládí: Eluveitie, Dimmu Borgir, Arkona, Trollech, Rammstein nebo Linkin Park, když počítáš nu-metal:) O heavy metalu ani nemluvě!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.12.2023 14:28Filmový a hudební klub
    Fimi: U čísla 32 ti vypadl mezerník...

    Jinak ano, zajímavé: Cannibal Corpse, Deftones, Dying Fetus, Satyricon a My Dying Bride, to jsou asi jediné kapely, o kterých vím, že existují. :D Umberto Eco by z tebe měl radost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.12.2023 12:39Stripy, jouky, fejky :)
    soulbringer: A kouřil jsi jednu za druhou?

    Ale abych nebyl OT:

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.12.2023 09:57* Připomínky a návrhy
    soulbringer: Díky, že ses zeptal za mě :)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.12.2023 16:19Pindárna
    Já i přes fakt, že se s většinou uživatelů ve vkusu rozcházím a že mě nedávno systémově strašně namíchli, používám pouze Goodreads. Důvod už ani neznám, prostě jsem se tam jednou přihlásil a jedna literární databáze mi stačí asi.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.12.2023 15:19Stripy, jouky, fejky :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.12.2023 15:05Stripy, jouky, fejky :)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 432 (cca 213573 Kč)
Mám: 33 (cca 7220 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0