Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 9 dalších ukázek

V jednom ospalém městečku ve Wisconsinu se začnou ztrácet a umírat děti. Další vyprávějí strašlivé příběhy o děsivých stvořeních, která žijí ve stínech. Krátce poté se objevuje tajemná cizinka, která dětem věří a tvrdí, že jako jediná vidí to, co ony.

Obsahuje sešity série Something is Killing the Children #1-15 (září 2019 - únor 2021)

Scénář
James Tynion IV
Art
Werther Dell'Edera
Barvy
Miquel Muerto
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Václav Dort
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Eliška Hanzlíčková (Eli), Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
horor
ISBN/ISSN
978-80-7652-121-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách (s matným potahem a sleporažbou)
Formát
210 x 325 x 41 mm
Tisk
barevný
Váha
2140 g
Stran
384
Cena
1500 Kč
Originál
Something is Killing the Children #01; #02; #03 (Boom! Studios, 2020; 2021)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4. 09:58To, co zabíjí děti #01
    Já jsem se toho trochu bál, bál jsem se nějakého naivního splatterpunku, ale James Tynion IV je naštěstí šikovný scenárista, který, ač mě to celé děsí a zajímá trochu méně, než záhodno, to pěkně ukočíroval po stránce čisté plynulosti i napětí.

    Celkový dojem: 70%
  • faster86
    faster8621.1. 21:02To, co zabíjí děti #01
    Dobře načasované jak odhalení bubáků, tak tajemného "kultu". Není to nic převratného ani složitého, ale čtení je to dobré, má to tempo.
  • Django
    Django mecenáš27.12.2023 12:27To, co zabíjí děti #01
    Koupil jsem jen kvůli kresbě jinak fajn oddechovka
  • trudoš
    trudoš editor7.8.2023 09:41To, co zabíjí děti #01
    „Nejsme hrdinové. Jsme lovci.“
    Dětská vyvražďovačka, která netrpí hluchými momenty a umí zaujmout rozporuplnými postavami. V detailech pak připomíná díla jako Jujutsu Kaisen, Noční můra v Elm Street nebo Resident Evil a to jak konkrétními scénami, tak celkovou brutalitou. Sympatický je autorův odpor k jakémukoliv druhu vysvětlování, takže souvislosti si musíte postupně domyslet sami, což zdaleka není takový problém, jak by se mohlo zdát. Ono totiž k chápání moc není, venku zkrátka žijí monstra, která mohou vidět jenom děti, protože mají na rozdíl od dospělých fantazii čistou. A tyhle příšery mají tu nepěknou vlastnost pojídat lidské maso - čím mladší, tím lepší. Děj se následně točí kolem jednoho takového útoku, zkomplikovaný potřebou celou věc utajit před veřejností, aby se předešlo panice. V důsledku tak nejde o nijak sofistikované dílo, ale tempo, jakým děj plyne, udržuje čtenáře v napětí až do úplného konce, který je i přes rozsah celé série uzavřený jako jedna seriálová sezóna.
  • MisaNuff
    MisaNuff5.8.2023 17:02To, co zabíjí děti #01
    Já se vždy nechám tak vyhajpovat a pak tohle. Pojďme ale pěkně popořádku. Kniha je nádherná! Mazlil jsem se s ní ... dlouho. Miluju ty desky, jak art, tak ten povrch. Zbožňuju kolosální formát. Při necelých 400 stranách je to i akorát "hrubé". Co se týče prvního dojmu, tak výborně utracené peníze.

    Po otevření pokračuje nadšení - kresba. Je velmi specifická, na první pohled jednoduchá, úsporná, ale díky tomu přehledná. Podařilo se zachytit na postavách i místech to podstatné a neřešit zbytečné detaily. Za kresbu tleskám. Doplňují výborné barvy a lettering, doporučuji zkouknout videjko od Comics Centrum, kde je k tomu vysvětlen i vznik českých "SFX".

    Příběh je na první dobrou také zajímavý. Něco zabíjí děti a my postupně objevujeme co. Spolu s tou kresbou nás baví objevovat, dáme si pár zvratů, hlavní postava Erika je super a hltáme až do konce (ano, přečetl jsme to poprvé na jeden zátah). Proč tedy jen 3 hvězdičky a zklamání? Jak autor přiznává v rozhovoru na konci knihy, začal to psát s úplně jinou myšlenkou, pak tápal a pak mu to ožívalo pod rukama a všechno řešil až za pochodu. Proto je to místy hrozně rozvláčné a nic se neděje, pak skáčeme, pak tápeme, dáme si hodně zkratek, postavy neočekávaně změní své chování, hodně věcí je vysvětleno pozdě nebo bude někdy příště. Určitě tomu nepomáhá také to, že tu s námi je již mnoho sezón Stranger Things, které nasadily laťku hrozně vysoko a díky jinému médiu poskytly hlubší zážitek (ta hudba!). Tak jako u Košík plný hlav mám pocit, že jsem to již všechno mnohokrát viděl. Je to americké dílo, takže hlavní dětská postava je gay, ale kromě úvodu se s tím nijak nepracuje.

    Kdybych to měl shrnout, pokud máte rádi horor v komiksu a působí na vás, a plánujete si koupit i další díl a spin off sérii, abyste pochopili vše, tak dostanete krásný seriál á la Stranger Things, připočtěte si jednu hvězdu a jděte si to hned koupit :) Pokud na vás ale horor v komiksu zas tak moc nepůsobí, počkejte si na další recenze a/nebo slevu.
6155