Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Během pronásledování nejnenáviděnějšího nepřítele napříč zmrzlým Gothamem se odehraje řada bizarních událostí, které mohou Temného rytíře připravit o duši… a to jednou provždy.
Napsal a nakreslil Lee Bermejo. Komiksová superstar nabízí čtenářům Dickensovu Vánoční koledu úplně jinak.

Hluboko, přehluboko tkví v lidském nitru lovecká vášeň.
Charles Dickens
(1812–1870)

Protože aby tohle celý dávalo smysl… aby to do sebe zacvaklo… musíš v něco věřit.
V něco fakt důležitýho.
Musíš věřit, že se lidi dokážou změnit.

Scénář
Lee Bermejo
Art
Lee Bermejo
Barvy
Barbara Ciardo
Obálka
Lee Bermejo, Barbara Ciardo
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-664-4 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 x 13 mm
Tisk
barevný
Váha
560 g
Stran
112
Cena
499 Kč
Originál
Batman: Noël (DC Comics, 2012)
  • faster86
    faster8610.1. 07:55Batman: Vánoce
    fajn příběh, který baví asi víc přes vánoce než v létě, kresba a barvy jsou v topu
  • Deži
    Deži24.12.2023 23:20Batman: Vánoce
    Tento komiks sa volá Batman: Vianoce, dostal som ho na Vianoce, prečítal som ho na Vianoce. Kresba je krása a poteší aj pevná väzba. Výborný komiks, ku ktorému sa každé Vianoce rád vrátim.
  • radimisko
    radimisko19.12.2023 09:40Batman: Vánoce
    Grafický román Vánoce na první pohled zaujme výraznou výtvarnou podobou. Temný rytíř je zvláště nesmiřitelný a vidí všechno černě. Z hutné atmosféry dlouho mrazí u srdce, ale nakonec i zahřeje.
  • Good Games
    Good Games mecenáš17.12.2023 22:06Batman: Vánoce
    Vianočný Batman na štýl Dickensovej Vianočnej koledy. Je to temné, hravé a krásne kreslené. Lee Bermejo ukázal, že okrem perfektnej kresby dokáže písať aj zaujímavé scenáre a jeho Batman je poriadne zatrpknutý zlostný chlap, ktorý prechladol, je mu zima a kašle. Svojou atmosférou to Batmanových fanúšikov určite dostane.=►Celá recenzia◄=
  • Walome
    Walome mecenáš16.12.2023 18:51Batman: Vánoce
    Tohle je naprostá povinnost pro všechny. Autorský komiks Lee Bermeja prostě musíte mít doma a to i přesto, že Vánoce mají své neduhy. Mezi ty největší řadím až otrockou snahu kopírovat Dickensovu koledu, a to i přesto, že ne vždy to sedí. Na druhou stranu, pointa je výrazně jiná (i když vlastně podobná) a funkční. Tenhle komiks vyniká atmosférou více než dějem. Zasněžený Gotham, chrchlající Batman, stromeček ozdobený lahví od piva (bohužel jsem v jedné naší vesničce viděl strom ozdobený plechovkami od staráče a obávám se, že jsou na to majitelé náležitě hrdí)... A Bermejo umí kreslit Batmana, každý záhyb jeho obleku, jeho pláště, švy na rukavicích, podrážky bot... a v pozadí rozsvícená vánoční světýlka.

    České vydání mě trochu zklamalo odfláknutou grafikou různých nápisů - cedule s názvy obchodů psané nehezkým fontem působí jak práce středoškoláka v malování. Vadily mi také nepřeložené billboardy. Ale největší haluz je vánoční přání, které na jednom panelu přeložené není, ale na druhém už ano. Je to škoda, tahle věc chtěla stoprocentní péči.

    Tak či tak, jsem moc rád, že to tady vyšlo a doufám, že se komiks bude prodávat, protože podobných jednohubek od Bermeja není nikdy dost.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš14.12.2023 06:26Batman: Vánoce
    Lee Bermejo je pre mňa nielen jeden z najvýraznejších ilustrátorov Batmana, ale vo všeobecnosti ilustrátor s jedným z najnezameniteľnejších štýlov, ktorý rozpoznám po prvom obrázku. Len čo taký komiks otvoríte, viete, kto ho kreslil. Batman: Vánoce predstavuje Bermejov scenáristický debut a nevybral si k tomu nič menšie, než parafrázu na Dickensovu klasiku. Žiaľ, scenár je zamotaný a na prvé prečítanie možno ani tak úplne nebudete vedieť, čo presne ste to vlastne čítali. Druhé čítanie situáciu zlepší. I tak ale zostáva víťazom tohto komiksu fantastická kresba. Batman a zimné prostredie je niečo, čo sa nevidí často. Hoc je akiste podozrivé, že Batman je taký dokonalý, že sa ani raz nešmykne na zamrznutej kaluži zákerne schovanej pod vrstvou snehu. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-batman-vanoce-komiks
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.12.2023 17:38Batman: Vánoce
    Batman chrchlající, Batman trochu hloupý, Batman, jak ho moc neznám. Batmana mám rád, Vánoční koledu od Dickense naprosto miluju. Tady mi ten nápad spojit obé ani moc nevadí, je to vtipný a zajímavý nápad. A přestože se mi myšlenka líbí a chápu, kam autor mířil, z komiksu mi nakonec zbyla zejména pachuť toho drsňáckého ukecaného vyprávění bez výrazného kouzla Vánoc, kdy zbyla ohlodaná kýčovitá superhrdinská kost.

    Celkový dojem: 40%
61632
  • damacon
    damacon11.12.2023 13:16Batman: Vánoce
    díky
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš11.12.2023 11:49Batman: Vánoce
    Je to novinka. Součástí legendy jsou starší věci. Takže nebude.
  • damacon
    damacon10.12.2023 16:35Batman: Vánoce
    ja jestli to mam kupovat, kdyz odebiram legendu...
  • jh666
    jh66610.12.2023 08:51Batman: Vánoce
    Damacon: Aspoň to nebylo v originální verzi.
  • damacon
    damacon9.12.2023 23:22Batman: Vánoce
    bude tohle soucasti Legendy o Batmanovi? asi ne co?