http://www.ctukomiks.cz/

Komiksovým fanouškem a nadšencem jsem se na plno stal od doby vydávání prvního UKK. I když ono to začalo už od dětství čtením Čtyřlístku a Kačera Donalda, sledováním animáku se Spider-manem a potom přišly na řadu i legendární Želvy Ninja. Každopádně od zakoupení Spider-man: Návrat (za 49,-Kč a doteď je to jeden z mých nejoblíbenějších komiksových příběhů:-)) jsem postupně komiksový svět začal objevovat víc a víc, až mě úplně pohltil. Nejsem žádný expert ani nepotřebuju vědět každou změnu kreslíře u světových nakladatelství. Komiksy čtu hlavně proto, že mě to baví. Rád rozšiřuju tohle neuvěřitelně chytlavé kulturní medium kolem sebe a i proto jsem se rozhodl založit stránky http://www.ctukomiks.cz/ abych se mohl podělit o své dojmy z přečtených komiksů:-)
  • luky.kuky10
    luky.kuky1020.2. 09:36Nezkrotný Berserkr
    Zábavná jednohubka.
  • luky.kuky10
    luky.kuky104.12.2022 13:35Matka (sběratelská varianta)
    Hodně povedené sci-fi, které má atmosféru, trochu napětí a hlavně dobře napsané postavy.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1015.11.2022 08:15Batman: Dvojník
    Skvělá kresba, skvělá atmosféra. Zřejmě jeden z nejlepších Batmanů, co u nás česky vyšel.
  • luky.kuky10
    Tohle překvapilo! A pozitivně :-) sci-fi Conan/He-man jak vyšitej. Oba příběhy jsou dobře čtivý. Čtyři hvězdy
  • luky.kuky10
    luky.kuky1014.9.2022 23:06Zrazeni
    Defakto mám stejné dojmy, jako G. W. Bush. Je škoda, že autoři nevyždímali ještě o něco víc, protože potenciál tu je. Každopádně velký plus dávám za hezkou kresbu a půl hvězdy za to, že se jedná o “domácí počin”. Celkově 3,5* a do budoucna držím klukům palce, ať brzy vydají něco dalšího :-)
  • luky.kuky10
    Tenhle Batman vás dostane svojí atmosférou! I když je to malinko “ukecanější”, tak text skvěle koresponduje s kresbou a nikde jsem nenašel žádnou nudnější pasáž. Každá postava má svou úlohu a možná jediné co bych vytkl je, když Batman svádí vyrovnané souboje s někým, kdo zdaleka nemá takový výcvik, jako Baťa. To je ale nanešteští fuck up u mnoha superhrdinských komiksů.. Celkově jsem byl ale spokojen a tohle dílo si ode mě zaslouží 5*
  • luky.kuky10
    Jedna z nejlepších komiksových dvojic a mých nejoblíbenějších. To se potvrdilo i u knihy Blouznivý Rytíř.
  • luky.kuky10
    Tak tohle bylo vážně slabý :-/ Cela myšlenka je dobrá a mám rád komiksy s děním kolem Batmana a Damiena. Ale z těchhle tří příběhů, které Perla obsahuje, stojí za to jen ten první. Opakuju, že myšlenka v celé knize je super, ale nějakej Terminus a lidožravý Saturnův spolek? To fakt ne!…
  • luky.kuky10
    luky.kuky1022.2.2022 22:42Cesta kostí (sběratelská verze)
    Čtivé od začátku do konce. Místy z příběhu až mrazí… Jako bonus je pěkná kresba. Tohle se fakt povedlo!
  • luky.kuky10
    Po celou dobu čtení jsem měl rozporuplné dojmy, ale naštěstí přišel poslední sešit, který vše zachránil. Na první počin s Aquamanem to špatný nebylo a jsem zvědav na další pokračování. Dávám horší 4*
  • luky.kuky10
    Naneštěstí slabší než první díl. Za mě 3-4*
  • luky.kuky10
    Né, že by to byl přímo odpad, ale o žádné převratné dílo se vážně nejedná... 3* Zgurvant!
  • luky.kuky10
    Z tohoto díla jsem byl trošku zklamán. Čekal jsem větší rozvinutí hlavního příběhu, ale půlka knihy je "de facto navíc". Ale tak se dřív psalo - nacpat co nejvíce příběhů do co nejméně sešitů. Co se týče hlavní zápletky, tak s tou jsem byl spokojen. Setkáváme se s něčím, co jsme u Petra ještě neviděli. Líbilo se mi zabřednutí do lidských trápení postav, kde Spidey hrál až druhé housle. Celkově kniha neurazí, ale že bych si z toho sedl na zadek, to říct nemůžu. 3 hvězdy
  • luky.kuky10
    Naprosto skvela zalezitost! Vic slov asi netreba. Jeden z nejlepsich Spider-man komiksu, ktery u nas vysel ;-)
  • luky.kuky10
    Pro me je tenhle comics velkym zklamanim! Naprosto nekonzistentni pribeh.. Skoda.. Cekal jsem od toho daleko vic a pokud si chcete precist pribeh kde figuruje hlavne Nick Fury Jr. doporucuju Valecne Jizvy. V tehle knize by si ctenar pomalu nevsiml, kdyz by Fury Jr. chybel.
  • luky.kuky10
    Pomsta Sinister six mě fakt bavila! Není potřeba v tom hledat nějaký absolutně světoborný příběh, protože tohle je čistá a jednoduchá akce :-) Parádní devadesátky. Kresba se mi líbila a Erik Larsen umí. Oproti jiným komiksům z devadesátek, které jsem mohl číst, je tahle kniha daleko lepší. Když k tomuhle dílku budete přistupovat tak, že se odreagujete u akčního a kresbou povedeného příběhu, tak určitě zklamaní nebudete.
  • luky.kuky10
    Skvělý jednotný příběh! Jeden z nejlepších Hellboyů!
  • luky.kuky10
    luky.kuky102.6.2018 20:56Star Wars Magazín 2017/02
    Vader sestrelen 4*
    V utajeni 4*
  • luky.kuky10
    No.. tak tento dil Detective Comics me trochu zklamal. Hlavni a nejdelsi pribeh byl jednimz tech slabsich v tomto svazku. Nebyt kratsich bonusovych pribehu a uvodni kapitoly s Gordonem, tak bych hodnotil jeste mene. Takhle jen za tri hvezdy. Skoda, protoze predchozi Trest byl fakt skvely. Tak uvidime, jak na tom bude dalsi kniha.
  • luky.kuky10
    Silny zazitek! Autorovi se podarilo vytvorit skuteny pribeh, ktery vas jen tak nepusti a na ktery jen tak nezapomenete! Chvilema jsem byl hodne namekko... jsem rad, ze tento komiks u nas vysel.
  • luky.kuky10
    luky.kuky109.7.2017 22:16MY3
    Povedený dílko, který je svižný a nabízí hodně akce a roztomilých zvířátek. Na kresbu se hezky dívá a brutální scény stojí taky za to. Parta zvířátek to u mě dotáhla až na 4*.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1031.5.2017 08:49Y: Poslední z mužů #02: Cykly
    Po skvělém prvním díle i ten druhý nezklamal. Tahle série mě začíná hodně bavit!
  • luky.kuky10
    luky.kuky1024.5.2017 17:52Ghost Rider: Cesta slz
    Nebylo to vylozene spatne, ale konec me moc nevzal. Co se tyce kresby, tak do ni nejak poradne nemuzu vplout. 3,5*
  • luky.kuky10
    luky.kuky1019.5.2017 12:26Grandville #01 (pevná vazba)
    Grandville se čte tak dobře, že ho slupnete jak malinu. Konečně mám tu čest s "paropunkovým" či "steampunkovým" (a kdo ví ještě s čím punkovým), a jsem naprosto spokojený. To spojení historie s moderními vynálezy lahodí mým očím. Pokud jste četli Blacksada a bavilo vás to, rozhodně si nenechte ujít i tohle graficky úchvatné dílo od Bryana Talbota
  • luky.kuky10
    luky.kuky1019.5.2017 12:25Fury: Bůh ochraňuj válku
    Musím říct, že se mi víc líbila Mírotvůrce. Ale i tady jsem se dobře bavil. Je to ostřejší a krvavější, jak to u série MAX bývá. Za mě 4 hvězdy.
  • luky.kuky10
    luky.kuky105.5.2017 13:39Fury: Mírotvůrce
    Začátek byl takový nic moc a trvalo, než jsem se mohl pořádně dostat do děje, každopádně mě to chytlo a hlavně od půlky to nabralo dobré tempo. Válečné příběhy Ennis umí a skvěle do něj zakomponoval i Nicka Furyho. Kresba nebyla špatná, ale často jsem se ztrácel v postavách, bylo to takové hodně zmatené rozpoznat kdo je kdo. Celkově hodnotím jako povedený komiks:)
  • luky.kuky10
    Tajemství původu je skvělý origin o Halu Jordanovi. Komiks má hlavu a patu a vyhovující tempo od začátku až do konce. Honba za galaktickým záporákem se dostane až na planetu zemi a Sinestro s novým Lanternem se musejí vypořádat nejen s ním, ale s nakaženým dr. Hammondem a hlavně i sami se sebou. Hodně mě baví strážci, to jsou takový vtipný loutky:) Více mých dojmů na: http://www.ctukomiks.cz/2017/03/dc-komiksovy-komplet-green-lantern.html#more
  • luky.kuky10
    luky.kuky1015.3.2017 11:36Green Lantern: Pomsta Green lanternů
    Po čase jsem si dal GL znovu a je škoda, že toho nevyšlo více od Geoffa Johnse. Bral bych pokračování. Lehce zvyšuju hodnocení kvůli druhé půlce knihy, kde je příběh opravdu fajn:)
  • luky.kuky10
    Grant Morrison dal DC jednu z nejoriginálnějších a nejosobitějších postav. Že by byl Batman nějak extra nadšený z toho, že má syna, to se teda říct nedá. Na druhou stranu mi tak nějak připadá, že se s tím smíří celkem rychle, a to mi k hrdinovi který je podezřívavý a jen tak si k tělu někoho nepustí moc nesedí. To ale nemění nic na tom, že se snaží mít situaci pevně v rukách.Celkově vzato má Batman a syn své mouchy ale i světlé stránky, které z něj dělají povedený komiks. Více mých dojmů na: http://www.ctukomiks.cz/2017/03/dc-komiksovy-komplet-batman-syn.html
  • luky.kuky10
    luky.kuky103.3.2017 11:16Green Lantern: Žádný strach
    Zase po case musim prehodnotit svuj nazor a zvysit hodnoceni na 3,5*. Porad je lepsi Tajmestvi puvodu, ale dej v teto knize mi ted neprijde tak umateny. Pokud vahate, tak za tech 99,- v comicspointu je to jasna volba.
  • luky.kuky10
    Nejtemnější díl a legrace jde stranou. Je to Goonův osobní příběh o jeho minulosti, kde se ukazuje jeho dosud skrytá vlastnost, a tou je jeho velká lidskost a navíc i velká bolest, která z Goona udělala to co je. Eric Powell na konci napsal, že ženy přicházejí a odcházejí, ale přítel tu bude pořád, a v jeho podání je to o to víc přesvědčivější.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1022.2.2017 16:41Ú.P.V.O. #05: Černý plamen
    Vyvrcholení dějové linky s žábama nedopadlo vůbec špatně, ale ani to není ten vrchol, ve který jsem doufal. Od začátku knihy nabírá děj na obrátkách a s nástupem Černého plamene to začíná mít hustou atmosféru. Velmi mě překvapily samotné žáby, které ukázaly, že to nejsou kdejaká hloupá stvoření. Co mě ale zklamalo byl samotný Černý plamen, který by si zasloužil větší prostor co se týče jeho historie. Prakticky nic se o něm neví a takhle na mě postava působí jen jako nějakej magor. Chtělo by to pořádně postavu rozvinout aby byl jasnější její motiv. Na samém závěru mi nějak nešlo se pořádně ponořit do té akce. To ale nemění nic na tom, že série Ú.P.V.O. je jedno z nejlepších čtení u nás.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1022.2.2017 16:29Ú.P.V.O. #04: Smrt
    Přesunutí na novou základnu a rozrůstající se počet žab dostává příběh ještě dál než v předchozím díle. Nová posila do týmu rozehrává další záhady v týmu. A historie kolem Abea Sapiena dodává téhle knize pomyslnou třešničku.
  • luky.kuky10
    Nebylo to zas tak spatny, ale ani uplny top. Lepsi jsou komiksy s Deadpoolem od Crwe. Takovej lepsi prumer.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1017.2.2017 20:39Ú.P.V.O. #03: Žabí mor
    Defakto zacatek serie Ú.P.V.O. kde se rozehrava velky pribeh. Vse je tu o postavach a to me na tom bavi. Stejne tak jako provazanost s Hellboyem. A jdeme na dalsi dil...
  • luky.kuky10
    Parádní, akcí nabitý děj, Úchvatná jednoduchá kresba M. Mignoly dává celé knize nádherný zážitek ze čtení.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1016.2.2017 10:15Ú.P.V.O. #06: Univerzální stroj
    V předchozích knihách týkajících se žab, mi přišlo, že se autoři snaží dost tlačit na pilu, aby byl příběh opravdu skvělý. Pro mě je kouzlo Ú.P.V.O. v tom, jak se vše točí kolem hlavních postav a jejich osobností. A to jsem si v díle Univerzální stroj užil maximálně! To i díky úplnému závěru, který mě chytil (jak se tak říká) za srdíčko.

  • luky.kuky10
    luky.kuky107.2.2017 15:11Fell #1 - Kruté město
    Naprostá bomba! Vždycky, když se dostanu k nějakému komiksu, ke kterému se mi ze začátku moc nechce, tak mě ve většině případů překvapí. Tak se stalo i u Fell: Kruté město. Atmosféra, příběhy, hlavní hrdina - detektiv a vedlejší postavy jsou prostě dokonalé! Celé zabaleno v lahůdkové kresbě podtrhující atmosféru celé knihy. Doufám, že se někdy dočkáme dalšího pokračování.
  • luky.kuky10
    Moje první setkání s Conanem, které bylo i mým posledním čtením roku 2016. Vlastně už deset let od vydání téhle nádherné knížky v pevné vazbě! To zpracování je prostě nádherné a Comics Centru se moc povedlo. Jediná vada na kráse je, že stránek není víc.. Příběh je rozdělen do více kapitol, které na sebe dějově navazují, takže celá kniha je jeden uzavřený příběh. V příběhu najdeme vše, co se od Conana dá očekávat - krev, fantasy, ženy, meče a hrubou sílu. Kresba je fakt nádherná s mraky detailů a na hrubé řežby mi přišla taková hezky uhlazená a k příběhu se skvěle hodila. Pro mě naprostá spokojenost a rád bych další takovéto modernější příběhy s tímhle barbarem.
  • luky.kuky10
    Moc dobry komiks! Ja od toho zase vubec nic necekal a byl jsem spokojeny! Trochu mi to pripominalo komiks Tiche vykriky, kde taky muzeme sledovat Bannerovo podvedomi a tahanice ruznych podob Hulka. Kresba je skvela a zase o neco jina, nez od jinych autoru, ktere uz jsme v cestine mohli cist. Komiks ma akci, napeti, myslenku a i shrnuti toho, jak se z Bannera Hulk stal. . Zaver mohl byt lepsi. Ted mozna SPOILER, ale nejak jsem nepochopil naznak na ty martany... tak pokud by mi to nekdo vysvetlil, byl bych rad. Konec SPOILERU. Na plny pocet tomu chybelo malo. Takhle "jen" 4* :-)
  • luky.kuky10
    A ještě jsem zapomněl dodat "zakrápeně"!!! Schválně někdo spočítejte, kolikrát tam tahle otravná hláška padne.
  • luky.kuky10
    Gulas mam rad na taliri, ne v knizce, a tohle bylo jak kdyby to uvaril Jirka Babica. V deji se vubec neda vyznat a uprimne mi ani moc nedaval smysl. Ac jsem hledal pointu a neco, co by mi mel pribeh dat, nic moc jsem nenasel. Tesil jsem se na strazce galaxie a Thanose, kazdopadne je tady tolik postav (pro me mene znamych), az mi to vadilo. Holt nekdy mene je vice. Druha vec je kresba, ktera mi hlavne na zacatku knihy prisla zmatena diky netypickemu poskladani panelu. Celkove mi kresba, i kdyz byla mainstreamova a tu ja rad, moc "nechutnala". U modernejsiho komiksu od Marvelu, ktery vysel v cestine se mi uz dlouho nestalo, ze bych ho ani nechtel docist.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1026.1.2017 15:39Arrow #01 (komiksová verze obálky)
    Předem se asi hodí upozornění (nebo spíš osobní rada), pokud nesledujete seriál, tak je pro vás tenhle komiks asi trošku zbytečnej, a i když jste fanouškem Arrowa nemá moc smysl knihu kupovat. Mě se to i celkem líbilo, ale četlo by se mi to líp, když by třeba na začátku každýho příběhu bylo info, ke který epizodě seriálu se to vztahuje. Příběhy jako takové jsou jednohubky a řada z nich nejsou vůbec špatný. Jak mám seriál rád, tak mě komiks moc nezaujal. Spíš měli autoři vymyslet nějaký větší rozšíření seriálu Arrow v podobě větších, delších a propracovanějších příběhů.
  • luky.kuky10
    Civilní Captain America, který má rozhodně co nabídnout. Začnu kresbou, která je na retro skvělá a John Byrne zde ukazuje svoje nepopíratelné kvality jak svými výrazy obličeje, tak i celkově postavami a okolním pozadím na každém panelu. V knize najdeme celých 9 sešitů, takže o zábavu na delší chvíli nouze není. Rozjezd v prvních dvou sešitech je nic moc, každopádně příběh není špatný. Hodně se mi líbil sešit s Capem a jeho prezidentskou kandidaturou. Ano, je to naivní a zase to americké vlastenectví jede na plný koule (což už je u samotnýho Captaina Americy natož s dějem okolo prezidentského působení), každopádně mi to vůbec nevadilo, a opět zakončení tohoto příběhu bylo parádně napsané. Poslední sešity s Baronem Bloodem už jen potvrzují to, že Stern a Byrne vytvořili kvalitní dílo, které rozhodně stojí za přečtení. Nicméně musím souhlasit s komentáři níže, protože bych si sám představoval lepší složení komiksů s Captainem do komiksové série, jako je NHM - která má ukazovat to opravdu NEJ, ještě k tomu, když o každém hrdinovi/týmu vyjde jen jedna kniha. Takhle musím dát o půl hvězdičky míň. Celkově tedy hodnotím 3-4*
  • luky.kuky10
    Uzil jsem si komiks. Kresba mi prisla zajimava, nikde jsem ji pred tim nevidel, ale vubec mi nevadila:) tim myslim druhy pribeh, u ktereho byl scenar jednoduchy, ale presto mi k Luku Cageovi hodne sednul. Prvni starsi komiks byl taky fajn. Tymovka s Iron Fistem, roboti, i lehci prvky detektivky. Ze starsich komiksu rozhodne lepsi, nez kdejaky z ukk.
  • luky.kuky10
    Prvni pulku jsem cekal, co z toho nakonec vyjde, ale pak se to vsechno zacalo slusne rozpletat. Ono tajemstvi je dobry a pribehu to dava stavu. Kazdopadne konec me dostal neskutecne! Naopak provazani s filmovym universem mi prijde jako dost dobry napad a celkem se dalo i ocekavat, kdy k tomu dojde. Tenhle komiks je originalni a po dlouhe dobe prinasi neco noveho.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1016.1.2017 13:43Deadpool #01: Mrtví prezidenti
    Po Drakulovi a skvelem filmu je uz celkem jistota, ze Deadpool si me naplno ziskal! Miluju ty jeho hlasky, kteryma je komiks plnej, a taky to, jak se s nikym a s nicim nese*e. Kresba se mi libila vic nez v predchozi knize. U pribehu jsem mel trosku obavy s tim, jak kazdy strasi s tou potrebnou znalosti americky historie. Kazdopadne i kdyz se za zadnyho historicky zazranyho cloveka nepovazuju, myslim ze jsem (snad) vsechno pochopil v pohode :-) Rozjezd je sice pomalejsi, ale to nemeni nic na tom, ze je to zazitkovy cteni. Rozhodne se tesim na pokracovani a verim v uspech tehle serie.
    PS: Panteru urcite doporucuju! Cteni tak dostane neskutecny grady..
  • luky.kuky10
    Narozeninovy special jsem uz cetl v samostatne vydane knize a uz pri prvnim precteni jsem byl nadmiru spokojen! V tomhle komiksu se neustale neco deje. Libi se mi myslenka, jestli to vsechno co Peter dela a jakou cestu uz musel ujit k tomu, aby byl tim cim je, ma vubec smysl. Neni to zadne klasicke mlaceni s padouchama. To naopak najdeme v prostrednim pribehu se Sinister six. Ackoliv je to starsi "ukecanejsi" komiks, fakt me bavil. No a prvni pribeh se Spideyho originem je uz dneska klasika, kterou by mel mit kazdej fanousek Marvelu a Spider-mana nactenou. S velkou moci prichazi velka zodpovednost - a s timhle dilem NHM prisla velka spokojenost:)
  • luky.kuky10
    Kniha nabizi celkem dva pribehy a spoustu bonusu, takze urcite na nejakou delsi chvili dokaze zabavit. Jako prvni se seznamime s puvodnim pribehem, ve kterem se poprve Wolverine ukazal. Neni vubec spatny a dokonce netrpi ani prilisnou ukecanosti, jak je u starych komiksu zvykem. Hlavni pribeh je cista akce propojena s minulosti. Za me super, i konec se mi libil. Jedine co bych vytkl, ze to bylo porad dokola (jak uz psal nekdo nize). Kazdopadne NHM Wolverine je kvalitni komiksova kniha, ktera za precteni rozhodne stoji, hlavne i diky skvelym bonusum, kde je vlastne uvedeny cely Loganuv zivotopis.
  • luky.kuky10
    luky.kuky107.1.2017 19:48Modrá CREW #05 - Hellboy
    Pribehy se sice objevuji i v kniznich vydani od CC, kazdopadne to nic nemeni na tom, ze to je proste Hellboy = zaruka kvality!
  • luky.kuky10
    Lenny: myslel jsem si to. Treba se k tomu v budoucnu jeste vratim, sezenu neco vic ze zahranici, a prehodnotim svuj nazor. Ale kdyz jsem to precetl takhle samotny, nebo i s tim co uz vyslo v ukk, tak to na me zas tolik nezapusobilo. Kazdopadne diky za info:)
  • luky.kuky10
    luky.kuky1016.2.2023Prodám
    Prodám Avengers - do boje! 1x čtené ve 100% stavu. Osobní předání v Praze, případně rád pošlu přes Zásilkovnu (+ 80,-).
    Cena 550,-
  • luky.kuky10
    luky.kuky1023.11.2022Prodám
    Prodám následující komiksy ve 100% stavu:
    Avengers: Do boje! 850,-
    Grandville 1. díl 150,-
    Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers 150,-
    Fortnite: Bod nula 1. díl (vč. herního kódu) 50,-

    Ideálně osobní předání v Praze, případně Zásilkovna (+80,-)
  • luky.kuky10
    luky.kuky101.9.2022Prodám
    prodám:

    Avengers - do boje 900,-
    Grandville 150,-
    Fortnite 50,-
    Marvelova dobrodružství: Spider-man 150,-
    Legenda o Batmanovi 150,-/kus:
    - Batman Znovuzrozený
    - Batman Rok Nula 1
    - Batman Rok Nula 2

    Ideálně osobní předání v Praze, případně pošlu přes zásilkovnu (+80,-).
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 591 (cca 198963 Kč)
Mám: 713 (cca 272387 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0