Černobyl pád Atomgradu - obálka pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Od sovětského šlendriánu až k nemoci z ozáření, radioaktivnímu mraku putujícímu nad celou Evropou a opuštěné zóně nikoho. Z knihy Černobyl, pád Atomgradu pochopíte i fungování atomového reaktoru, ač jsou tu technická fakta na posledním místě. Komiks sleduje jadernou tragédii od zárodků příčin až po desítky lidských příběhů, do nichž krutě zasáhla. Nebyl to jen personál elektrárny či hasiči, kteří přispěchali na pomoc bezprostředně po výbuchu, ale i jejich rodiny, obyvatelé okolí i dobrovolníci, kterým nezbývalo než uposlechnout rozkaz a přijet likvidovat následky katastrofy.

„Mírový atom“, jak jaderným elektrárnám přezdívali, měl být chloubou Sovětského svazu. Místo toho sledem špatných rozhodnutí za jedinou noc odhalil nesmyslnost jeho řízení a nelidskost systému, k jehož pádu nakonec nepřímo přispěl. Ovšem za cenu tisíců zmařených životů a nedozírných následků pro krajinu, kterou ale ti, kteří se sem vrátili, nepřestali milovat.

Scénář
Matyáš Namai
Art
Matyáš Namai
Obálka
Matyáš Namai
Lettering
Matyáš Namai
Redakce
Kateřina Horáková, Lukáš Sábo, Klára Vajnerová
Žánry
historický, reportáž
ISBN/ISSN
978-80-277-2061-3 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
184 x 270 x 15 mm
Tisk
barevný
Váha
560 g
Stran
112
Cena
599 Kč
  • perak
    Celkem mne kniha bavila, ale z důvodu rozsahu je vyprávění pojato hodně zkratkovitě. Jakoby autor chtěl do knihy pojmout hodně životních příběhů a technických a historických faktů, ale pak musel každé téma redukovat na základní ideu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2023 16:36Černobyl: pád Atomgradu
    Tohle fakt ne. Tezky pod standard Matyase Namaie. Kresba nudna a nevypovidajici. Jako by to byl shluk prvny pod zlutomodrym banerem. Tema je take uz vycpele a nemohu se ubranit dojmu, ze to je takova divna ulitba. Proc to nemuze byt v beznych barvach, proc to michat necim, co spis onen dojem tristi nez nasobi. Proc to neudelat o to exaktnejsi a jasne citelnejsi. Proc to vyumelkovat, takove vazne tema, ktere bez vypovedi lidi ma prachbidnou hodnotu. Do toho to je pomalu jako serial od HBO, ale v kostce ve tvaru jehlanu. Nefunguje to. Zkratkovitost a vlastne nepochopeni latky vzalo za sve.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.10.2023 11:53Černobyl: pád Atomgradu
    Jsem lehce unavený autory, kteří adaptují klasiky, nebo vytěžují momentálně populární témata (Černobyl díky výbornému seriálu). Ale v tomto případě beru trochu zpět, dílo je výtvarně i obsahově pojato celkem svébytně a přináší přiměřenou dávku napětí a děsivého svědectví o bolševickém šlendriánu, zmaru, byrokracii, zločinech i mentalitě, která je bohužel, jak ukazuje dnešní Rusko, nevykořenitelná a stále stejně prolhaná.

    Celkový dojem: 70%
1531