Kačer Donald je zpět a v ještě lepší formě... a spolu s ním i všichni z Kačerova tak, jak je známe. Příhody plné napětí a humoru s precizní kresbou, která je pro studio Disney již standardem. Začtěte se do obnoveného komiksového magazínu, určeného nejen dětem, ale všem, kteří mají příběhy oblíbených hrdinů rádi a vyrůstali na nich.

Comicsy:
Hádanka: Falešný alarm - Miguel
Dobrý dojem (strip)
Goofy: Běžecký tracker - Jaakko Seppälä, Daan Jippes, Ulrich Schröder
Magika von Čáry: Poeova záchrana - Maya Åstrup, Carlos Mota
Hádanka: Drama se spolubydlícím - Gorm Transgaard
Donald & Daisy: Krutá realita - Kari Korhonen
Kačer Donald: Velké sny - Gaute Moe, Xavier Vives Mateu
Goofy: Ztište ho - Anne Mette Stevnová, Lourdes Ruedaová
Rafani: Zranění ptáci - Ahmad Resh, Ignasi Calvet Estéban
Hádanka: Zločin v kempu - Wiktor Ericsson, Miguel
Strýček Skrblík: Midasův dotek - Carl Barks
Šikula: Věk programování - Jaakko Seppälä, Cynthia C. Pinedaová
Hádanka: Kdo snědl dort? - Andreas Pihl, Xavier Vives Mateu
Kačer Donald: Kačeří hudba - Carlo Gentina

Ostatní rubriky:
Žertíky vtipálků
Anekdoty

Periodicita: Jednou za dva měsíce.
Příloha: Duchařská dýně.


Scénář
Maya Åstrup, Carl Barks, Wiktor Ericsson, Miguel Fernández Martinez (Fernandez Martinez), Carlo Gentina, Kari Korhonen, Gaute Moe, Andreas Pihl, Ahmad Resh, Jaakko Seppälä, Anne Mette Stevn, Gorm Transgaard
Art
Carl Barks, Ignasi Calvet Estéban, Miguel Fernández Martinez (Fernandez Martinez), Carlo Gentina, Daan Jippes, Kari Korhonen, Xavier Vives Mateu, Carlos Mota, Cynthia C. Pineda, Lourdes Rueda, Ulrich Schröder, Gorm Transgaard
Obálka
Francisco (Paco) Rodriguez Peinado
Překlad
Petr Novotný
Redakce
Klára Nettlová
Žánry
dětský, humorný, magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1211-3301 (Story House Egmont sp. z o.o.)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
52
Cena
120 Kč
  • Fry
    Fry admin8.2. 21:27Kačer Donald 2023/02
    Sešitu tentokrát dominuje Magika von Čáry, které jsou věnovány hned dva příběhy. Druhý z nich Midasův dotek navíc napsal i nakreslil Carl Barks.
  • Ter
    Ter20.1. 13:08Kačer Donald 2023/02
    Neviem... buď som už na toto starý... ale nebavilo ma to... absolútne mdlé a nezáživné. Ale pre deti je to ok.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2023 17:08Kačer Donald 2023/02
    Asi podobně jsem se cítil, jako když jsem dočetl předchozí číslo. Díl s Magikou byl velmi povedený a představil mi úplně jinou stránku postav. Opět solidní a slušné.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš21.11.2023 08:19Kačer Donald 2023/02
    Príbehy odvážnych mužov a statočných žien, ktorí zháňali prvé čísla v r. 2023 obnoveného Káčera Donalda po mestách, dedinách, poštách, trafikách, stánkoch, obchodných reťazcoch a od vystresovaných pouličných kolportérov, a položili pri tom svoje životy, raz a navždy vstúpia do análov česko-slovenského komiksu. Akiste sa zaradia medzi najvýraznejšie (hoc smutné) udalosti tuzemského komiksového sveta roku 2023. Dospel som k záveru, že hoc 41-ročný, predsa len som na smrť ešte primladý a tak som si nezbedu káčera objednal, aby som sa vyhol riziku infarktu počas behania po celom meste. Síce chvíľu trvalo, kým doputoval do schránky, ale o to väčšia radosť potom v domácnosti nastala. Po jednotke prišla prekvapivo dvojka a ako prílohu obsahuje ducharskú dyňu. Je to malá umelohmotná oranžová tekvica s otvorom hore, ktorú keď stlačíte, z diery vyskočí duch. Priznám sa, že som neodolal, v nebadanej chvíli som sa priblížil k manželke a raz som to na ňu skúsil. Kým v detstve by som sa z toho pošťal od smiechu a bol by som na seba hrdý, teraz som sa cítil ako narušený choromyseľný psychopat, ktorý by mal urýchlene nastúpiť na ústavnú liečbu. Raz darmo, čas nezastavíš. Najskôr som dokonca zvažoval možnosť, že dyňu nechám zabalenú v pôvodnom obale, čo tiež smutne vypovedá o tom, ako som zostarol. V dvojke narazíte na viacero vtipov, či rébusov. Hádanky som mal rád už v deväťdesiatkových disneyovských komiksoch. Mám na mysli tie na celú stranu, na ktorej sa odohral mini-dej a vy ste na konci mali vyšetriť, ako sa veci majú. Vravel som si, že je to smiešne, mám predsa 41, prídem na to v sekunde. Neprišiel som. Nie som si ale istý, či je to moja chyba, lebo napr. peňaženku by si človek nevšimol ani pod lupou, čiže sú to pomerne zákerné detektívky. Čo sa samotných komiksov týka, najvýraznejší dojem zanechá najdlhší komiks. Rozprestiera sa na temer dvoch desiatkach strán a nejde o nič menšie, než o historicky prvý príbeh s Magikou von Čáry. Pochádza zo 60. rokov a nestojí za ním nikto menší, než asi najlegendárnejší disneyovský komiksový tvorca a to samozrejme kultový Carl Barks. I vďaka tomu idem na 4* a ak by aj v ďalších číslach prichádzali podobné časom overené klasiky, tak zrejme v nadpriemerných hodnoteniach zotrvám. Ak nie, tak nie.
  • 46028
    4602817.10.2023 17:28Kačer Donald 2023/02
    V tomhle čísle byly pro mě zajímavé spíš ty kratší vtipné příběhy, než ty delší. Ani jeden delší příběh nebyl pro mě dost na to, abych na ně často vzpomínal. Neměly vtipnou zápletku ani pointu, spíš dojemnou, pohádkovou či dobrodružnou. A ten díl s Rafany byl ten nejnudnější, co jsem kdy u Kačerů četl. To bylo jen o krádeži a následnému chycení. Nic víc mezitím. A já se na to těšil, protože holandské delší příběhy u nás nevycházely už deset let, a ty jsou dějově zajímavější než dánské. A ten překlad u Magiky... Já bych si toho nevšiml, ale překlady od Litváka a Weigla byly výborné. Já si na překladu u komiksů i filmů obecně nelpím, ale tito překladatelé uměli si pohrávat s překladem. Líbí se mi na tom ty slovní hříčky, názvy titulů Mladých Svišťů, názvy jmen dílů i jmén postav byl ze všech zemích nejvěrnější anglickým, holandským i italským originálům. Jména postav v podstatě vždy velmi česká a ne ponechána v originále. Texty příběhu byly také nejvěrnější originálů a zachoval se tam styl psaní scenáristů. Výborné hlášky u komiksů Williama van Horna.

    Ale i tak jsem rád, že Kačeři znovu vycházejí, takže dávám plných pět hvězd.
  • Landauer
    Landauer17.10.2023 14:17Kačer Donald 2023/02
    Absolutně nechápu, co tohle má být za akci. Časopis je samozřejmě super a dovedu si představit, že v polské verzi nemá chybu. Ale v české je to bída. Je parádní, že tu najdeme dlouhý komiks od Carla Barkse Midasův dotek z roku 1961, ve kterém poprvé vystupuje Magika von Čáry. Ale ten překlad!!!!!??? Naprosto zabitá kadence dialogů včetně několika vtipů. Na straně 44 na čtvrtém panelu v originále kačírci říkají, "Oh, me! Let's hope we hit on cartful of goose feathers!" Což se fakt nepřekládá jako, "Ach, pane! Doufejme, že se trefíme do TOHO vozíku plného husího peří." Absolutně zabitej vtip, kdy kačeři skutečně spadnou do vozíku plného husího peří. Nehledě na překlad výrazu Oh, me! jako Ach, pane. A to je jen jeden příklad za všechny. Člověk má dojem, že to protáhli google translátorem verze 2015. Je to hrozná škoda, protože to nejen naprosto ruinuje skvělé příběhy, navíc halloweensky tematické, ale ničí i pověst geniálních a nápaditých překladů, kterými tato série vždy oplývala. Kupříkladu Magika v převleku za Ginu Luluduckitu (přeloženou jako Gina Lulukačica) mluví s cizokrajným přízvukem a zatímco dříve by se David Litvák a Pavel Weigel na tomhle vyřádili, nyní tu máme jen jedinou (!) rozpačitou bublinu ve slovenštině, u které člověk neví, jestli je to redakční chyba, nebo jestli se překladatel rozhodl být na jednu bublinu kreativní. Nehledě na to, že dneska už nikdo neví, kdo byl Gina Lolobrigida a spíš by se hodil ekvivalent Kačlet Jogurtsson nebo něco podobně aktuálnějšího. Zkrátka mám pocit, že jak z hlediska distribuce, tak z hlediska českého překladu a české typografie se na tuhle sérii totálně sere a Poláci ji u nás vydávají bůh ví proč. Kdo tu záhadu rozlouskne, vyhrává u mě jednu knížku s Kňourem a Mníkem zdarma.
2611
  • Dinik
    Dinik27.10.2023 17:04Kačer Donald 2023/02
    Tak předplatné lze i na SK, jen to nejde přes www:
    Dobrý den, na SK časopis lze objednat. Roční předplatné stojí 1303 Kč. V případě zájmu, nás kontaktujte na send@send.cz. Děkujeme, Send
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš24.10.2023 07:34Kačer Donald 2023/02
    Pre drsňákov mám dobrú správu. V SR poľovanie na časopis naďalej pokračuje! Predplatné je určené len českým záujemcom (dal som Slovensko a že: "Pro vybranou zemi není možné objednávku dokončit.").
  • Alistair
    Alistair23.10.2023 14:16Kačer Donald 2023/02
    yogi: Hlavně, že ušetříme na levnějším předplatném, když už přeplácíme za zbytečnou hračku :D Navíc mám pocit, že zdraví získané obíháním trafik, je negativně kompenzováno stresem, frustrací a srdečním zhroucením z nesehnaného čísla.
    Dinik: Z dvouměsíčníku se nám v příštím roce stane jeden a půl měsíčník. To šlo rychle. Brzy z toho zřejmě budeme mít čtrnáctideník jako kdysi.......
  • Dinik
    Dinik23.10.2023 13:13Kačer Donald 2023/02
    No neuvěřitelné :D Dokonce podle harmonogramu na Sendu bude vycházet 8 čísel ročně.
  • yogi
    yogi23.10.2023 13:09Kačer Donald 2023/02
    Alistair: To jsi pěknej kazišuk, takhle ty lidi prdele od kompů nezvednou , když jim vše přinesou až pod nos . A taková to byla pěkná městská bojovka .
  • deefha
    deefha mecenáš23.10.2023 10:48Kačer Donald 2023/02
    Hurara! Konec lovení kachen a výměnného obchodu! Vítejme v 21. století! :-D
  • Alistair
    Alistair23.10.2023 09:59Kačer Donald 2023/02
    SEND konečně umožnil časopis předplatit. Ještě v pátek jsem se díval a na jejich stránkách předplatné nebylo. Tak jsem jin napsal od kdy bude předplatné umožněno a dnes, tj. v pondělí, mi napsali, že předplatné lze objednat na jejich stránkách. Že si ale dali na čas.... https://www.send.cz/casopis/11779/kacer-donald
  • deefha
    deefha mecenáš19.10.2023 10:00Kačer Donald 2023/02
    Alistair viz diskuse u prvního čísla: https://comicsdb.cz/comics/10241/kacer-donald-2023-01
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.10.2023 06:46Kačer Donald 2023/02
    Alistair je kdo nebo co?
  • baatcha
    baatcha18.10.2023 13:27Kačer Donald 2023/02
    Yogi tvl., díky za záchvat smíchu. :D
  • yogi
    yogi18.10.2023 13:19Kačer Donald 2023/02
    Jo jo, Alistairovy Kačeří seznamy se jednou zařadí k legendárním listům pánu Schindlera a Cibulky.
    Alespoň na chvíli je svět zase normální, ženy doma hlídají oheň a muži vyrážejí na lov Kačera. Jen by mě zajímalo jak by to vyřešil Hawwran , s tou jeho hodinovou mzdou
  • baatcha
    baatcha18.10.2023 12:23Kačer Donald 2023/02
    V pohodě sehnáno díky seznamu prodejen od Alistaira. :)
  • Landauer
    Landauer17.10.2023 21:05Kačer Donald 2023/02
    46028: Kdo by to byl býval do těch Poláků řek. Já myslel, že ti mají kachny na háku. Poláci. Kachny. Hehehe! No nic... Jinak naprosto souhlasím s tvou recenzí.
  • 46028
    4602817.10.2023 17:36Kačer Donald 2023/02
    Landauer: "Časopis je samozřejmě super a dovedu si představit, že v polské verzi nemá chybu. "

    I v té polské verzi tam posledně, v roku 2020 měli podle stránky polských fanoušků chybný překlad. I těch základních věcí. Prý tam měli nesmyslné texty bublin, Daisy v redakční části pojmenovali podle norštiny Dolly.
  • Dinik
    Dinik17.10.2023 14:46Kačer Donald 2023/02
    Deefha - mrknu u nás jestli tam ještě jeden kousek mají, jednička mi chybí:)
  • deefha
    deefha mecenáš17.10.2023 13:46Kačer Donald 2023/02
    Já zatím sháním marně... Kdybyste měl někdo kousek navíc, můžu za něj nabídnout jedničku, tu mám navíc zase já :)
  • Landauer
    Landauer17.10.2023 13:37Kačer Donald 2023/02
    Já to sehnal dneska na Černým mostě v Praze v trafice Don Pealo, měli asi poslední kus. Takže... Zase nedostatkový zboží?
  • Mikei
    Mikei16.10.2023 14:00Kačer Donald 2023/02
    Tahle situace s distribucí je fakt absurdní v dnešní době.
    btw. v Liberci jsem vybral poslední číslo v trafice v Deltě. Jinak jsem o to nezavadil. V Gecu ve Foru, kde jsem to bral před tím, mi prodavačka, která mi prodala první číslo, řekla, že Kačera Donalda nikdy neměli.
  • Slyfly
    Slyfly16.10.2023 11:06Kačer Donald 2023/02
    Na Andělu, kd ebylo minulé číslo, bylo tentokrát pusto prázdno., Nemá někdo tip na trafiku v centru?
  • 46028
    4602815.10.2023 12:12Kačer Donald 2023/02
    Já to sehnal v trafice GECO na Zličíně v Praze v OC Metropole. V první den vydání sem tam šel a byl tam jen jeden. Předešlé číslo bylo v týden po vydání dva kusy na tomtéž místě
  • Dinik
    Dinik15.10.2023 08:56Kačer Donald 2023/02
    Prošel jsem hypermarkety, větší trafiky a nikde nic. Nakonec jsem na to náhodou narazil u nás na vesnici v konzumu, kde prodávají jen pár časopisů. Nechápu. Jinak na obálce je zmíněná cena při předplatném, ale kde a jak to předplatit, to jsem nevypatral...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.10.2023 07:07Kačer Donald 2023/02
    Ja uz si to radsi posichroval u pani v trafice, at mi da echo. Tenhle duckhunt me nebavi.
  • Spider-man
    Spider-man15.10.2023 06:42Kačer Donald 2023/02
    Sehnali, včera v Českobudějovickém Globusu, jen jsem ještě nepřečetl celé.
  • SaimonX
    SaimonX14.10.2023 22:27Kačer Donald 2023/02
    Sehnali jste?