Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
U přípravy této knihy se sešli proslulí komiksoví tvůrci, aby přinesli zbrusu nové příběhy ze svých nejslavnějších světů. Pro české čtenáře je to nejen možnost přispět na dobrou věc, ale v mnoha případech i první seznámení s těmito legendárními autory a jejich vesmíry.

Všechny prostředky získané z tohoto projektu jsou určené na humanitární pomoc Ukrajině.

Scénář
Sergio Aragonés, Kurt Busiek, Howard Chaykin, Michael Cherkas, Colleen Doran, Mark Evanier, Emil Ferris, Larry Hancock, John Layman, Gabriel Rodriguez, Stan Sakai, Walter Simonson, Louise Simonson, Jill Thompson, William Tucci (Billy), Matt Wagner, Mark Waid
Předloha
Larysa Petrivna Kosač-Kvitka (Lesja Ukrajinka)
Art
Brent Eric Anderson, Sergio Aragonés, June Brigman, Howard Chaykin, Michael Cherkas, Colleen Doran, Emil Ferris, Rob Guillory, Gabriel Rodriguez, Stan Sakai, Liam Sharp, Walter Simonson, Jill Thompson, William Tucci (Billy), Matt Wagner, Mark Waid
Ink
Roy Richardson, Wade Von Grawbadger
Barvy
Hi-Fi, Morgan Hickman, Tom Luth, Laura DePuy Martin, Yen Nitro, Leonard O'Grady (Len O'Grady), Alex Sinclair, Alex Sinclair
Obálka
Joe Jusko
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Dagmar Garciová, Jolana Tichá
Žánry
protiválečný, sborník
ISBN/ISSN
978-80-7679-505-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
333 g
Stran
120
Cena
300 Kč
Originál
Comics For Ukraine: Sunflower Seeds (Zoop, 2023)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš15.4. 13:46Komiks pro Ukrajinu
    Těžko se mi hodnotí, protože kvalita jednotlivých příběhů extrémně skáče. Přestože si velmi vážím myšlenky, za kterým kniha vznikla, nakonec přece dám jen 2*, protože ty nejlepší části jsou velmi dobré, ale ty nejslabší jsou fakt naprostý děs (a i když Ukrajině fandím, tady na mě byla občas ta propaganda trochu moc). I přes moje nižší hodnocení ale doporučuju přečíst.
  • faster86
    faster8614.4. 23:54Komiks pro Ukrajinu
    Není to zlé, ale nejlepší na tom celém je galerie na konci.
  • Good Games
    Good Games mecenáš9.4. 21:27Komiks pro Ukrajinu
    Komiks pro Ukrajinu obsahuje 15 krátkych príbehov na tému aktuálnej vojny na Ukrajine. Pracovalo na ňom niekoľko desiatok umelcov, z ktorých viaceré mená komiksoví nadšenci určite dobre poznajú. Mne sadlo hneď niekoľko príbehov, ktoré boli podľa mňa naozaj silné, ale určite si tu nájde každý čitateľ ten svoj príbeh, ktorý ho najviac dostane či už svojou kresbou alebo scenárom. Pekný komiksový projekt a ostáva len dúfať, že sa jeho predajom podarí humanitárne pomôcť čo najviac a že tento konflikt už konečne skončí. =►Celá recenzia◄=
  • p3tris
    p3tris5.4. 07:04Komiks pro Ukrajinu
    Tuhle knihu jsem kupoval hlavně kvůli jejímu účelu, ne obsahu. Tedy jako podporu bojující Ukrajině. Z příběhů mě vlastně zajímal jen jediný, a to můj milovaný Usagi. Což byla chyba. Protože i ty ostatní vytvořili mistři ve svém oboru a každý v sobě nese silný emocionální náboj s protiválečnou tematikou. Některý více, některý méně, ale každý ve vás něco zanechá.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 00:28Komiks pro Ukrajinu
    Tu ctvrtou davam za gesto a pocin pomoct. Vse uz bylo vlastne receno dole, a velke pozitivum vidim v tom, ze i charitativni komiks muze byt na urovni a kvalitni, coz vzdy neni bezne. Jeste ocenuju uprimnost a razanci v heslech proti agresi. Dekuji.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.3. 15:42Komiks pro Ukrajinu
    Django myslím celkem hezky identifikoval nejlepší kousky celé komiksové antologie, jejíž hodnota spíše spočívá v symbolické a solidární rovině a která by se dala zarámovat grendelovským zvoláním nasr*at na ty ruský zmrdy!. Z artového hlediska bych ještě vyhmátl poetickou adaptaci Lesji Ukrajinky. The misadventures of Putintin mě taky hořce rozesmály.

    Celkový dojem: 70%
  • adevr
    adevr7.3. 14:14Komiks pro Ukrajinu
    Uprostřed obálky velký, vystrčený zadek. Co dodat...?
  • Django
    Django mecenáš4.3. 16:08Komiks pro Ukrajinu
    Různorodá kvalita, nejlepší komiks z celé knížky je Tulák Groo: Dobyvatelé, Sergio je bezesporu génius, další skvělý kousek je Mluvit s kopcem. Za zmínku pak stojí Kyjevské květiny které jsou vizuálně perfektní. V žádném případě by mě nenapadlo že si přečtu Grendela v češtině :)
  • trudoš
    trudoš editor3.3. 18:14Komiks pro Ukrajinu
    „Vítězství je pro válečníky. My můžeme jenom prohrát.“
    Obdivuhodný projekt, jehož účel – tj. humanitární pomoc Ukrajině – převyšuje kvalitu obsahu. Ono se ale o moc víc čekat nedalo. Sto dvacet stran pro patnáct komiksů různého ražení, žánru i vyznění, kdy hvězdy devátého umění předkládají své příspěvky nejen z přesvědčení, ale i nezištně, nemůže přinést jiný výsledek, než antologii lepších a horších kousků. Přitom komiksy jako Prázdná čtvrť, Cena války, Vítězům… a především Mluvit s kopcem dokážou zasáhnout na správném místě nebo alespoň zahrát na čtenářovo svědomí, není-li úplně cituprosté. Zbytek pragmaticky plní zadání, razí intelektuálnější rovinu, popřípadě se pokouší tématiku tím či oním způsobem zasadit do vlastních sérií. Nic z toho však nepřesahuje hranice očekáváného standardu, nic z toho nenabízí na konflikt jiný pohled, než jaký známe z médií.
    Osobně si myslím, že potenciál šel využít nápaditěji, ale jak už jsem psal v úvodu, účel je v tomto případě důležitější než obsah.
961