• Toe
    Toe admin14.3. 08:18Afterpunk
    Topka!
  • Toe
    Toe admin21.6.2022 07:24Hrnečku, vař!
    Jako vůbec to nebylo úplně docela marné :) Supr nádherný pohádkově snový roadtrip!
  • Toe
    První číslo - rozjezd - se podařil myslím výborně. Uvidíme jak si Vojtěch Matocha poradí s komiksovým scénářem dále. Nemám strach o kresbu, K-Os má komiks v krvi, tady není co řešit a podle ukázky hrubého scénáře na konci sešitu si Karel stejně asi řeší rozvržení sám :) Vadily mi ale barvy, které jsou sice technicky provedené na jedničku, ale když si vybavím černobílé ilustrace z knih, tak jsem tady prostě neměl pocit, že se to celé pořád odehrává v temné Prašině (el. proud tady již - zatím - funguje :) a jak Karel píše na konci, v knihách dělal ilustrace hlavně z prostředí Prašiny, v komiksu se již ale zaměřujeme na samotné lidi, takže atmosféra tajemné čtvrti se tak trochu vytrácí a všechny záhady jsou načrtnuty v podstatě na jedné stránce, kdy je detektiv všechny vyjmenuje na pár políčkách :) Ale tak pořád tu jsou a pořád je to jen rozjezd, který uběhne opravdu bleskově, takže je potřeba těšit se na další čísla a doufat...
  • Toe
    Toe admin18.6.2020 11:09Zóna
    Výborná věcička, jak píše trudoš, ve stejném duchu jako Rudo, jen tohle mě bavilo více asi díky menšímu objemu existencionální omáčky, přidanému konspiračnímu thriller koření a povedené pointě na konci. Úderná hláška na každé stránce a Dan touhle knihou potvrzuje, že patří k naprosté česko-slovenské komiksové scenáristické špičce.
    V kresbě se ale neposunul vůbec. Ne že by kresba snižovala u tak dobrého scénáře zážitek, některé scény se k tomu hodí i tak, stísněnou atmosféru a mrazení dokáže Dan udržet bravurně, ale pořád nepoznáte kdo je kdo a pořád to působí trochu jako storyboard připravený na vytažení lepším kreslířem.
    U mě zatím nej pro rok 2020 z česko-slovenských luhů a hájů.
  • Toe
    Toe admin30.5.2017 17:25Rumcajs se vrací #01
    True story...
  • Toe
    Tuším tam byl drobně upravován překlad v návaznosti na další díly, když se tehdy dalších dílů chopila hlavně CREW, podobně jako u Mýtů...
  • Toe
    Toe admin22.5.2015 15:45Týdeník kreslíře
    Já to sem ještě nenapsal? OK, tohle je věc hodně od srdce a takto souborně asi to nejlepší, co sem kdy od Paty četl :)
  • Toe
    Toe admin6.2.2015 16:03Pionýr - Kapitán prequel
    Kresba fajn, papír fajn...
  • Toe
    Toe admin6.2.2015 16:01Moje kniha Vinnetou
    Dostalo... mě... to... Nevím proč
  • Toe
    Toe admin1.6.2009 00:23BubbleGun #03
    Ňácí borci z brna se opět překonali - Bublák 3 lepší v mnoha směrech - hezká, barevná, tvrdší obálka od Andraste, hřbet, více stran za méně peněz, zahraniční autorky a hlavně povedené komiksy od domácích holek... Mým favoritem je jednoznačně Jaroslava "Líná Edna" Dejlová a Barbora Jílková, následovány jsou Azou a Anetou Bedánkovou s jejím romanticky založeným vlkem. Článek Michala Jareše o ženském (nejen) undergroundu opět nic nepřekoná.
    Ze zahraničních autorek se mi pak hrozně líbí Nancy Pena a Elke Steiner. "Hokus pokus a Tippi a Totem" od slavné Triny má pak skvělou pointu a hrozně mile na mě působil příběh "Pes" a "Srdečný pozdrav z Amsterdamu"... Jo a "Talent" od Camperové mě též dostal, on ani "Mitzin blog" od stejné autorky není k zahození :)
    Celkově hodně pohodové čtení, příjemná atmosféra, něco, co dokážou vykouzlit jen komiksové autorky ;)
  • Toe
    Toe admin6.12.2008 13:11BubbleGun #02
    Druhé číslo mě příjemně překvapilo scénáři, které u mne tentokrát vyčnívají nad kresbou, což se mi většinou u CZ/SK tvorby nestává a též publicistikou, kdy mě potěšil hlavně výborný rozhovor s Viktorem Janišem.
    Břečtan splňuje jak pěknou kresbu, tak pěkný scénář (v originálu vše vypadá ještě lépe díky "příměsy" červené, škoda, že zde jsou jen odstíny šedi)
    Kider je milý kresbou, potěšil mě ale až strip se hrou "na maminku a tatínka" ;)
    Dopíchal jako kratičký příběh neurazí, je to příjemný vtípek s opět příjemnou kresbou od Paty
    Milá maminko mě opravdu překvapilo a ač se kresba nese v naprosto amatérském(otřesném) duchu, kupodivu mi ke scénáři sedla a čím více jsem jej četl, tím více věcí v té kresbě nacházel a tím více se mi tento kousek líbil - oproti příběhu z minulého bubláka lepší o 100%
    Life of Unseen je jednoznačně best off čísla pro mě - u všech stripů jsem si kálel smíchy do kalhot, bral bych klidně celé číslo jen těchto stripů :)
    Mařena se mi zdála krapet nepřehledná a nebylo to tím formátem-nepřehledný byl prostě scénář i kresba, přesto se to dalo přečíst a pochopit, tedy jestli tam bylo něco k pochopení ;)
    Pan vajíčko byla taková jednohubka na zavzpomínání si - mě se hlavně vybavila stará černobílá TV, kterou jsme v té době doma mívali ;)
    Phobovi kraťásky z battlů v hospůdkách byly takovou sladkou třešničkou na závěr, jen aby vám z Bubláka nezbyla hořká chuť v puse :)

  • Toe
    Toe admin3.1.2008 21:39BubbleGun #01
    Je mi líto, že to vzali Kocogeláci útokem ale... Stejně se taky přidám! ;)
    U mne naprosto vede papír... Takovou kvalitu jsem nečekal a příště asi bude měkčí a levnější ;)
    Ale jinak ComiXshop, ten u mě vede, taky jsem takovou kvalitu nečekal ;)
    A pak samozřejmě FreeHead... Octobriana je profi stejně jako vtípky Trnkobrnkáře Martina Hrona... A článek o UD Comixu mě srazil na kolena!
    A ostatním minimálně gratuluju k jejich prvním(?) tištěným počinům... Zvláště kresba Dottwinga je to co mám rád a image mainstream styl tady (v ČR/SR) zatím citelně chybí!
    A protože jsme se s tiráží nějak extra nesr*li, více informací o nich, jako i kontakty, naleznete na:
    http://bubble.kocogel.info/profil.html
    ...třeba na doplnění i sem...
  • Toe
    Toe admin17.4. 08:22Cyberpunk 2077: Výpadek
    Je fakt, že Zaklínače 3 v polském dabingu jsem nedával, musel jsem přepnout na anglický s českýma titulkama, tam mi prostě nesedly ty hlasy, ale mám známé, co nedají na polský dabing dopustit :) Naopak v seriálu jasně vyhrává Michal Zebrowski :)
    Slovník Cyberpunk Red ale vychází z anglického RPG originálu z konce osmdesátek od "Big" Mikea, takže tam je opravdu v podstatě angličtina základ - pamatuju si, že když se nám do ruky v devadesátkách poprvé dostaly Street Samurai Catalog nebo Hardwired, tak jsme si stejně vše překládali po svém a kde šlo vložili slovo hacker po vzoru filmu s Angelinou Jolie, takže třeba netrunneři byli prostě jen hackeři a bylo :) Každopádně zatímco Shadowrunu jsme se nahráli plno, Cyberpunk jen minimálně, ten modifikovaný interluck systém nebo jak se to jmenovalo byl prostě napikaču bez počítače :)
  • Toe
    Toe admin15.4. 18:28Cyberpunk 2077: Výpadek
    Light: Vůbec nic, byl jsem naprosto spokojen, stejně jako u CP komiksů nebo Zaklínače 3, kterého Filip také kompletně překládal, je to celkem dříč co se týká her. Bude to spíš osobní preferencí, prostě to Deefha nesedlo, stane se, také mám překladatele, od kterých prostě nezvládnu nic přečíst. Já třeba jseš, seš nezaregistroval, ale nejsem klasický Čech, možná to bude tím :) Každopádně uvidíš, držím palce, hlavní příběh uteče jak voda, užij si "konce" ;)
  • Toe
    Toe admin21.3. 11:55Dívčí válka #05
    jojo, Péčko Patří hned dolů vedle Parkera a Planetary, to je 100% záruka, že se k tomu nePovolaný nedostane :D
  • Toe
    Toe admin21.3. 10:34Dívčí válka #05
    yogi: Očividně jsi zaujatý vůči lidem s výškovým hendikepem, kteří díky tobě už nikdy nedošánou na Manaru a Joda ! ;(
  • Toe
    Toe admin21.3. 07:36Dívčí válka #05
    Už jsem nabonzoval Meona Dětem země - tvl takto nabádat k ničení planety a antiekologickým názorům! Měl by se fakt stydět!!!
  • Toe
    Toe admin11.3. 06:24Dívčí válka #05
    OK, prolistováno a tomuto dílu už bych štítek soft hentai klidně přiřadil - tak 30 % chytře cenzurované hromadné soulože x-náctiletých slečen už je obsaženo :D
  • Toe
    Toe admin9.11.2023 08:18Zloba #02: Sabat
    Zloba 1 myslím nevyšla tištěně.
  • Toe
    Toe admin26.10.2023 01:50Fenomén #01: Město zlatých očí
    Na Godreads to má průměr, dle recenzí super kresba a v první knize zatím míň než průměrná story, kde se toho moc nedozvíš a nedává to úplně smysl. Obsahem spíš k frankofonnímu stylu komiksu. Ostatně ukázky jsou celkem vypovídající. Bendis asi četl Ságu a chtěl si udělat něco podobného mimo hlavní proud a tak si s kámošem něco zkusili... :)
  • Toe
    Toe admin13.10.2023 13:06Myšlenky smyšlenky #01
    Poniczech: To měly všechny kusy, dík za připomenutí, jsem to už kdysi chtěl dát do poznámek, tak teď díky tobě činím :)
  • Toe
    Doplnil jsem to "speciál" i do názvu tak jako je u Krize na nekonečnu zemí, ať to nemate
  • Toe
    Toe admin26.8.2023 15:14Kočičí deníky
    Možná? :) Tak ještě že nevyvolalo paniku to před měsícem, kdy CREW vydala vázanou mangu a dokonce přímo horor! :D
    Ale jasně, chápu ten zmatek pro sběratele a tu trýzeň, kam v knihovně teď knihu zařadit aby ladila :)
  • Toe
    Toe admin26.8.2023 11:56Kočičí deníky
    Tohle ale nemá nic společného s ničím z výjmenovaných :) Není to horor a je to hlavně kompletně jiný formát... Až na autora, což doufám není pojítko na nuceně stejný formát :)
  • Toe
    Toe admin24.8.2023 12:49Kačer Donald 2023/01
    Tvl je vidět že je okurková sezóna a není moc kde na co jiného hejtovat, tak se musí vzít za vděk aspoň Kačeři :)
  • Toe
    Toe admin23.8.2023 12:29Kačer Donald 2023/01
    yogi: V minulém století to dokonce stávalo z počátku třeba i 37 Kč !! :) Ono to opravdu není žádná "novinka", ale s "přestávkami" pořád vycházející periodikum už z devadesátek, u kterého se dříve nikdo moc nepozastavoval - se divím, že to tu teď má tolik komentů :)
    Jinak jo, přílohy byly u tohodle vždy součástí, ze startu spíš na přeskáčku, pak už s železnou pravidelností.... blackJag se tady s tím vždycky i vypisuje chudák :)
  • Toe
    Toe admin23.8.2023 06:18Kačer Donald 2023/01
    Pravděpodobně stejně jako se všema předešlýma řadama před tím včetně Spider-Manama, Mickeyama, Avengers, Transformers, Star Warsama a dalšíma ze stejného ranku... :) Ale ono asi stačí, když to 2-3 roky pojede :)
  • Toe
    Toe admin22.8.2023 09:00Kačer Donald 2023/01
    JIK: To nepotřebuješ, když máš teletext, víno a slivovicu!
  • Toe
    Toe admin22.8.2023 08:41Kačer Donald 2023/01
    JIK: Jop, blackJag to počítám má, takže na moravu to asi dorazilo :D
    DR: Jop, tyhle stánkové prodeje si žijou vlastním životem :) A ano, jak píšeme i tady, není to Albatros Egmont.
    Kdo by náhodou chtěl, v CP je ještě několik starých čísel téhle řady, komplet balení včetně hraček, co k tomu tehdy dávali - stačí napsat na info@comicspoint.cz na domluvu jako obvykle ;)
    Tohle nové ještě řeším, možná bude v CP taky, ale určitě jen pár kousků, aby to nezbylo jako ty dříve ;) A spíš až tak za měsíc, jak se vrátí kusy z remitendy...
  • Toe
    Toe admin16.8.2023 19:23Lucky Luke: Koleje v prérii
    z-e-d: Ne, neřekl bych. Leda tak nějakou kresbičku jako poctu kamarádovi :)
  • Toe
    Toe admin19.7.2023 07:51Sedmikráskov: Komiksové stripy
    maco: Jop, máme to poznačené v poznámkách, ale zatím nemáme jak zjistit, pokud někdo ví, nechť napíše. Taky nám chybí sken obálky, přesný rozměr a ověření ceny při vydání.
  • Toe
    Toe admin2.6.2023 07:44Každý jeden den
    Spíš se tu objevil po letech Kaluž aby přidal svůj komentář, takže vydat tuto knížku opravdu stálo za to!!! :D
    Na mě jinak vykoukly reklamy všude možně, včetně jisté nejmenované databáze ;) Já reklamy neblokuju, užívám si je :)
  • Toe
    Ricarderon je přímo překladatel ;)
  • Toe
    Doplněno do popisu, včetně obálky pod přebalem. Neporovnáváno s prvním vydáním, to si může každý vlastník sám ;)
  • Toe
    Toe admin10.3.2023 16:06Český komiks a jeho svět
    keporkak: Dík za info, doplnil jsem :)
  • Toe
    Toe admin8.3.2023 05:59Sága #09
    Jestli myslíš čtvrtý díl, tak zatím ano. Ostatní už jsou buď dotisky nebo stále dostupné...
  • Toe
    Bývá i jinde, Krakatit nebo Comics Point mívají, zatím měli všechny předešlé i s limit obálkou - u Comics Pointu mají i zpětně některé vyprodané třeba jen v posledním kusu, co se raději nedává na e-shop, stačí napsat na info@comicspoint.cz a oni prověří na skladě, to se netýká jen Lady mechaniky ale i jiných limitek a vyprodaných věcí.
  • Toe
    Toe admin5.1.2023 13:24Ostrov Dr. Moreaua
    Doplnil jsem do popisu přesný rejstřík...
  • Toe
    Toe admin12.12.2022 12:15Sbohem, má růžová zahrado #01
    JJ, některé karty zakládáme i půl roku dopředu... Až do třetího dílu byl ten název bez "má" i ve všech feedech distribucí, běžná věc, třeba Albatrosmedia má každou třetí obálku na netu jinou než je finální :) Proto vždycky píšu, že se musí obal kontrolovat a nevěřit internetu - opravím to, dodám správné ke všem dílům...
    Dík Kerbellos za informaci, pokud narazíš na něco příště, klidně piš do https://comicsdb.cz/forum/1/-pripominky-a-navrhy - v komentářích to nemusíme vždycky zachytit ;)
  • Toe
    willis: Dle doprovodného textu ano, všech 15 stran co vyšly, než byl seriál ukončen.
  • Toe
    Aby si tady někdo nemyslel, že cenzurujeme obsah knihy, doplnil jsem festovně obsažené věci!
  • Toe
  • Toe
    Toe admin30.11.2022 06:36Zázraky
    ergo z komentářů níže jasně vyplývá, že je škoda, že se to tady nevydává v 15-ti edicích, rozměrech a vazbách s tím, že by si ještě lidi dopředu volili o kterou variantu mají zájem, aby pak nevěděli, že to vyšlo i v jiných variantách, které je nezajímají a otravují a nejsou hodny jejich pravdy. Jedině tak by tu mohl zavládnout ZEN! Myslím tedy možná... :D
  • Toe
    Fry: Jde vidět, že nemáš děcka :) Tohle je i u českých dětí aktuálně populárnější dokonce víc než Tlapková patrola nebo Ledové království, doposud kralující :) Tento komiks je mimochodem italská produkce (Panini) vycházející z animáků, který dělá komplet celý sama jedna italská holčina
  • Toe
    To ale není Albatrosem, takto to vyšlo i v originále. Ten skoro čtvercový formát by ani nešel na A4 natáhnout, už takto je nahoře i dole dost místa, jedině dva pod sebou a to by zas bylo hrozně prťavé asi... přeci jen to vychází z TV seriálu jako doplňkové příběhy na dětských web stránkách TV a v časopisech na půl strany.
  • Toe
    Toe admin6.10.2022 10:16Růža: Podzimní patálie
    Olwen: :D :D :D :D - Si říkám, co zas nějakej chytrolín do toho šťourá... ale už to vidím :D :D :D
  • Toe
    Toe admin15.6.2022 06:52Gorazdův posel
    Mrknu někdy doma, jak budu přidávat slovenské věci, což bude kdo ví kdy - zatím klidně zkus Dark Towera, ten digitalizoval plno Mrázových věcí a chystá se ten nový komiks a nebo vlastně klidně přímo Fera Mráza, dřív to býval hodně milý a komunikativní autor, alespoň co jsem ho naposled (tak 15 let zpátky) viděl :)
  • Toe
    Toe admin14.6.2022 09:38Gorazdův posel
    Myslím že ne, Fero byl alfou a omegou Bublinek a v době ČSR vycházelo plno věcí v češtině i když se jednalo o slovenské (nebo třeba i maďarské) autory a to nejen v komiksu, ale i v knihách, časopisech... Můžeš se zkusit poptat u Dark Towera na webu, to je velký fanoušek, třeba bude vědět více :)
    https://komiksarchiv.blogspot.com nebo https://www.facebook.com/Bublinky.komiks
  • Toe
    Satan: Opravy, upozornění atd prosím příště sem: https://comicsdb.cz/forum/1/-pripominky-a-navrhy - v komentářích by to mohlo zapadnout v záplavě balastu :) Odmazal jsem tu větu "čtenáři poprvé dostávají ...", to je stejně klasický reklamní bullshit od nakladatele, kterému se tu spíše vyhýbáme a snažíme se ho filtrovat když kopírujeme "Píár" a všimneme si toho... Problém nastává jen tehdy, kdy často ani jiný popisek ke knize není a ne vše hned čteme, že? :) Záhada zde to jinak není, je to popisek u nakladatele a klidně to u něj může být klasická web copywrithing kopírka no https://www.albatrosmedia.cz/tituly/77477103/nove-pribehy-maleho-boha-a-kruana-zivot-s-abickem/ :)
    Jinak poslední odstavec to už je počítám výpis od někoho z nás (možná přímo ode mne, matně si vybavuju, že jsem ty strany počítal) a přesunul jsem ho do poznámek, kde by správně měl asi být. Často se snažíme dodat co nejvíc informací o obsahu, ale ne vždy to umožní čas a někdy se k tomu dostaneme až později, viz. třeba zde https://comicsdb.cz/comics/9380/rychle-sipy-sesit-cislo-1 - kde jsem snad hodinu dopisoval a popisoval detailní obsah přesně tak jak jde v knize za sebou a ještě dohledával zdroje a autory :))

    Dej vědět, jestli takto vyhovuje nebo napiš návrh, jak by měl popisek knihy vypadat.
  • Toe
    Toe admin18.4.2022 06:11Walitaka (Bobří stopou speciál)
    Bobří stopa (dříve Bobří stopou) není komiksový časopis - komiksy v něm vycházely jen občas v některých číslech (obvykle označených jako speciál) a tohle je jedno z nich. Walitaka jinak vyšel souborně i v rámci Čermákových komiksů: https://comicsdb.cz/comics/4961/walitaka - tam je to zase pro změnu třetí kniha v edici :)
  • Toe
    Toe admin6.2.2022 06:42Cesta kostí (sběratelská verze)
    Descent monstra jsou vývojová větev, Marshall o tom občas v rozhovorech mluvil, právě kvůli tomu, že po Dog Soldiers každý počítal spíš s lykantropem (ne tím klinickým :) nebo nějakou podobnou verzí monstra - hold prokletí, když se proslavíš jiným filmem :D To pak měla podpořit i dvojka, ale nějak to vyšumělo, Marshall pokračování nikdy extra nechtěl a i ten odlišný konec v US verzi filmu s tím, že jim pomáhal i někdo místní kdo s nimi byl v kontaktu, nebyla úplně Marshallova vize, protože už se trojky asi nikdy nedočkáme :/ Mimochodem, i když se film odehrává v US - Kanadské přírodě, všechno je to točené v Anglii :) Hlavně jeskyně jsou komplet britská studiovka :)
  • Toe
    Toe admin25.11.2021 04:53Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Spoiler! Holka s ocasem je tam taky!
  • Toe
    yardaformi: Něco jsem nastínil už v tom dlouhém odstavci v popisu knihy, se kterým jsem se ale asi psal zbytečně ? :D
  • Toe
    Na to se musíš zeptat Campbella :)
  • Toe
    Vydavatelé asi ne, možná Campbell sám, ale v rozhovorech se zmiňuje, že na úpravách s ním drobně spolupracoval - ona to byla vždycky větší srdcovka Campbella, než Moora - přeci jen si to souborně sám vydal ;)
  • Toe
    Přidal jsem náhled obálky pod přebalem - určitě se bude lišit minimálně v logu, vydavatel začal používat jiné u dalších dílů a u předešlého vydání myslím nebyl text vyražen (emboss), u druhého vydání je.
  • Toe
    Toe admin8.6.2021 07:49NANITS chronicles
    Já chtěl taky ohodnotit, ale pak si uvědomil, že jsem ovlivněn apkou, nedočetl jsem to ještě úplně celé a taky se vás bojím, takže raději ne ani po dočtení :)

    Stara.kryta: Dík za info, je pravda, že obsahu nebylo pořád dost, propagace nestačila a že nebyla malá i s vlastníma financema - kluci (a holky ;) z Nanits jezdili s ukázkama kde se dalo (rozhodně ne jen v ČR) , točili videa, byli aktivní na sociálkách... Tak třeba se ještě povede někdy v budoucnu ;)
  • Toe
    Toe admin7.6.2021 13:46NANITS chronicles
    Jen pro zajímavost, je tu vůbec někdo, kdo používal ještě NANITS apku a četl (scrolloval ;) tyto komiksy ještě před zakoupením knihy?
  • Toe
    Stejně jako u ostatních limitek od BB/Artu - jiný obrázek na přebalu, přebal na jiném papíře, cena a certifikát limitace v balení (je vidět zezadu). U CP plakát navíc (obálka co je na limitce). Jinak je uvnitř úplně totožné, pokud nejsi sběratel, nepřijdeš o nic ani s "normál" verzí.
    https://www.comicspoint.cz/swamp-thing-bazinac-alan-moore-barevne-vydani-limitovana-edice-100-ks-plakat
  • Toe
    Většina kreslířů zde má komiks jen na jednu stránku ve speciální povídce na konci - každá stránka je zároveň variantou nějaké významnější obálky, ke konci je to uvedeno i s náhledem obálek a přehledem, kterou kdo kreslí. Hlavní příběh dělají jen Peter J. Tomasi, Fernando Pasarin a Matt Ryan.
  • Toe
    U Comicspointu jako obvykle - jen bude dostupná až od čtvrtka 8.10. - menší zádrhel v tiskárně:
    https://www.facebook.com/Comicspoint/posts/4637382396302935
  • Toe
    Když tak prosím příště přímo do fóra "Připomínky a návrhy", tady by nám to mohlo utéct (i když jen tak neuteče! :D
    Lenny: Je to tak, jsi psaný všude, teď jsem znovu omrknul a sám jsem to tu původně doplňoval dle tiráží - hodíme všude poznámku...
  • Toe
    Toe admin29.6.2022 08:40Sběratelský klub
    To co ostatní, tavičku slídy :)
  • Toe
    Toe admin29.6.2022 06:51Sběratelský klub
    Já skoro všechno před expedicí tavím, někdy i paperbacky a mangy, podle času, je to má úchylka - vázačky s přebalem nebo větší knihy tavím skoro vždycky, málo co je dneska zatavované - přeci jen příroda, že? :)
  • Toe
    Toe admin28.6.2022 10:16Pindárna
    Pokud by někoho zajímalo, Albatros kupuje Garamond. V DB už je poznámka...
  • Toe
    Toe admin23.6.2022 11:32Sběratelský klub
    GWB: ...Vím, vím, knihovny tentokrát asi ostrouhají :)
  • Toe
    Toe admin23.6.2022 11:13Sběratelský klub
    Tady jsem si dovolil díky kafíčku a dat od Lojzy geograficky vyobrazit situaci kolem Alias - berte prosím s určitou tolerancí. Část dat se také překrývá.
  • Toe
    Toe admin23.6.2022 07:58Sběratelský klub
    Zrovna si dávám obídek bez kafe :) Samozřejmě klidně ignoruj - ale asi to znáš, viš jak ;)
  • Toe
    Toe admin23.6.2022 07:05Sběratelský klub
    MindReader: Pokud to tak píší všichni zákazníci, pak to tak nějak postrádá smysl, páč všichni jsou sběratelé :D
  • Toe
    Toe admin19.6.2022 08:13* Připomínky a návrhy
    Satan__666: Díky za info, opraveno
  • Toe
    Toe admin16.6.2022 06:06Slevy, výprodeje, bazary
    Fry za to dostává od redakce prémie, proto to tak promouje :D
  • Toe
    Toe admin7.6.2022 11:36Pindárna
    Zack: Ony se taky zásoby u všech dílů vyprodaly všude totál do nuly hned první týden od premiéry seriálu a spousta lidí čeká na dotisky (v plánu koncem tohoto měsíce tuším), takže i to může hrát roli. Ten první víkend to bylo fakt šílenství, jak po tom lidi najednou pásli...
  • Toe
    Toe admin6.6.2022 06:13Pindárna
    Rozumím, takže stačí, aby v tiráži byl přímo Kosmas, ne Argo a je vyřešeno! :D
  • Toe
    Toe admin5.6.2022 08:37Pindárna
    Chápu správně, že stačilo, aby Argo už znovu nenakoupilo práva a ty koupil třeba Albatros a tohle souborné vydání by vydal on? Tím by se asi vyřešilo vše níže uvedené jestli dobře rozumím? Albatros to dřív nevydal a nic nesliboval, nemusí nic měnit, takže je to cajk? Zakoupí jen hotové podklady, případně vydají společně a nemusí ani nic měnit když nebude překladatel chtít, DILIA dá když tak vědět a všichni budou spokojeni, když odpadají předešlé argumenty? :)
  • Toe
    Toe admin4.6.2022 09:59* Připomínky a návrhy
    Hanussen: Dík za info, opraveno :)
  • Toe
    Toe admin19.5.2022 06:44* Připomínky a návrhy
    Lojza: Dvojka ne, dalo by se to spíš považovat za něco jako druhé vydání, ale ani to není přesné - je tam myslím i pár příběhů z toho prvního oficiálního vydání (které vlastně taky není úplně první, ale je to první souborné :) a tohle nejnovější je vlastně samizdat co si Landauer teď poslední roky tiskne na comics cony ;) Dan když tak upřesní, jestli si tohle přečte...

    Číslům v názvu se obecně snažíme co nejvíce vyhýbat pokud to není na obálce, hřbetu nebo v tiráži, každopádně jsem v popisku doplnil alespoň odkaz na to první souborné vydání, nejsem si jistý, jestli to svazovat k sobě do "série", tak aspoň takto by to mohlo stačit.
  • Toe
    Toe admin18.5.2022 12:01Filmový a hudební klub
    baatcha: Batman, Green Knight a Northman, nejsou to náhodou úplně stejné filmy? :D
  • Toe
    Toe admin17.5.2022 11:26* Připomínky a návrhy
    MaF: díky za info, nahozeno. Pokud se někomu dostane do pracek a vyfotí tiráž s redakcí případně ISBN, budeme vděční a doplníme :)
  • Toe
    Toe admin7.5.2022 09:02Art
    Jo, on začal vyhlášením tohoto rámce (pro mě pořád nejlepší hlavně kvůli padnoucí hudbě :) a pak už se to rozjelo. Tenhle rámec pořád používám jako pozadí, jinak je možno vidět i sestřih úplně všech, ale to už je fakt nadlouho a zbytečné, zkrácené verze jsou nej:
  • Toe
    Toe admin5.5.2022 12:09* Připomínky a návrhy
    To musíte překecat Frye, to je master přes tyhle virtuální škatule :)
  • Toe
    Toe admin5.5.2022 11:19* Připomínky a návrhy
    autokineton: Takže je to celé komiks? Když tak prosím pošli na email foto tiráže / infa v komiksu, jestli máš a jestli tam vůbec něco je
  • Toe
    Toe admin23.4.2022 09:13Sběratelský klub
    Ještě k Malazu, nové vydání je opravdu povedené - nejsem si jistý, kdy naposled jsem viděl, že by byl potištěný i vnitřek přebalu a dal se rozložit v pěkný obrázek (knihy už ale skoro nečtu, fantasy už vůbec, takže je možné, že jsem už jen mimo ;) . Kapitoly jsou uvedeny pozlacenými kapitálkami, oddělovači a ilustracemi... Musím říct, že když už nic jiného, tak zpracování na jedničku a působí to na mě, že si s knihou v Planetě9 fakt vyhráli... Když si vezmu, že přes 600 stran je tohle pořád ještě jeden z nejkratších svazků Malazu, polívá mě pot :)
  • Toe
    Toe admin19.4.2022 13:36Pindárna
    26.1. se to řešilo ve sběratelském klubu, viz. třeba: ad hřbety Star Wars: Před nějakou dobou došlo v Albatros Media k rozhodnutí, že všechny jejich tituly budou mít stejně orientované hřbety, takže Egmont se musel přizpůsobit. A jak radek píše, že nějaké hřbety má jinak než soulbringer, tak je to proto, že dotisky starších věcí vycházejí s novou orientací hřbetů. Takže když si počkáme dostatečně dlouho, budou všechny díly SW dostupné s jednotnou orientací hřbetů :D
  • Toe
    Toe admin13.4.2022 11:08* Připomínky a návrhy
    Dík za info, přebal upraven.
    Nils nevím - některé věci, zvláště ke konci než se Semic stáhnul, vyšly jen slovensky, pravděpodobně to dojížděl jen Slovart.
  • Toe
    Toe admin30.3.2022 11:28* Připomínky a návrhy
    MindReader: Finální obálka taky často nesedí s náhledy na internetu - Na comicsdb se tak nějak snažíme mít dat co nejvíc a co nejpřesnější jak jen nám to naše síly umožní - proto je tu tolik údajů, co nikde jinde na internetu nenajdete, u obálek například i náhledy obálek pod přebalem :)
    U barevného Kůstka konkrétně to skenujeme kvůli tomu, že oproti staré brožované verzi mají nová barevná vázaná vydání ten název embosovaný v perleti (nebo jak to nazvat, podobně jako u zlatého, stříbrného embossu) a v té rudé i s těmi stíny to v reálu fakt takové není, musel bys to natočit na správný úhel světla. Takto tmavě rudé to taky není pořád, je to podle nalomení světla, ale pořád je to realitě blíže, než DTP verze co se posílá do tiskárny. Nejlépe by se to dalo zachytit fotkou, ale to už bys fakt nechtěl vzhledem k tvému dávícímu reflexu :)
  • Toe
    Toe admin23.3.2022 07:47Pindárna
    peterxpeter: Pokud chceš proniknout do jodoversa, tak je obecně nejlepší začít sebranou Kastou metabaronů, která je v pohodě dostupná: https://comicsdb.cz/comics/7084/kasta-metabaronu-2-vydani - pozor, ne samostatným Metabaronem, ten na kastu přímo navazuje a odkazuje se na všechny předešlé knihy). On jodoverse je sám o sobě občas těžko pochopitelný i s tímto a některé věci si prostě musíš přeložit podle sebe :) Ale začít Kastou je asi nejideálnější a můžeš pak navázat dalšími metabarony a technokněží a dalšími. Samozřejmě za úplný základ se bere Incal, ale kasta je tak nějak čtivější, uchopitelnější, zábavnější... Aspoň mě to tak vždy přišlo ;)
  • Toe
    Toe admin13.3.2022 06:24Sběratelský klub
    JIK: Jop, na Facebooku v jedné z největších komiksových skupin je Joe Bar příspěvek poslední měsíce každý týden :) Jak bude v prackách, bude i tady a uvidíme, jak tedy dopadl ten lettering :)
  • Toe
    Toe admin5.3.2022 10:17Pindárna
    Twitter, Instagram a Facebook. Pokud chceš zprávy nejrychleji, nic rychlejšího není. Musíš sledovat správné lidi / skupiny, které obvykle vydrží 2-3 roky maximálně a pak se rozhádají, zaniknou z nedostatku času a podobně a vzniknou zase nové, takže musíš občas střídat. Dobré jsou streamy na sociální sítích u stránek vyjmenovaných níže, tam máš určitou šanci, že jen tak nezmizí a neodmlčí se, pokud si zvykneš.
    Jinak jsou klasika jedny z nejstarších CBR a Bleeding Cool kde máš často novinky ze zákulisí, drby, exclusivitky... A pak klasiky jako IGN (ne ta česká mutace) nebo Comic Vine, která se ale poté, co ji koupil Gamespot přeměnila hlavně na databázi, takže tam musíš na fórum nebo newsarama, která byla kdysi jedním z nejlepších zdrojů, ale taky ji koupilo něco herního a šlo to dost dolů a kde jsou v dnešní době novinky hlavně filmovo / seriálovo komiksové, což je ale v dnešní době 90 % všech informačních webů o komisech. Aby ses tak nějak udržel, musíš hold propojit tohle vše a ideálně ještě hry, kde jsou peníze, proto tyhle stránky pořád jedou i když známější stránky, které informovaly čistě o komiksech už dávno zanikly. Mediální kolosy tipu IGN pak mají často jako první trailery na komiksové filmy a tak, pokud tě zajímá tohle... Ale jejich sociální sítě jsou pořád rychlejší, než samotné weby... A pak plno menších, kde jsou zajímavé recenze, ale novinky už ne tak rychle a musíš počítat s tím, že se obvykle po čase odmlčí...
  • Toe
    Toe admin5.3.2022 07:56Pindárna
    Angri: Jak píše Zack, série Můj první komiks je ideál - tam máš mix jak MARVEL tak DC pro menší.
    Ty Marvels - Zázraky jak navrhuje Ter pro prvňáčka spíš ne, to je reportážní komiks ve fotorealistické kresbě pro starší, ale případně můžeš zkusit Egmont co vydává tuhle řadu knížek:
    https://comicsdb.cz/serie/670/marvel-action
    Případně se můžeš podívat po sešitech, které vydával, co už nejsou v běžném prodeji, ale občas se objeví na Aukru, bazarech a podobně i naráz více čísel pohromadě:
    https://comicsdb.cz/serie/200/marvel-heroes
    https://comicsdb.cz/serie/309/marvel-super-heroes-avengers
    https://comicsdb.cz/serie/485/ultimate-spider-man-casopis
    https://comicsdb.cz/serie/484/spider-man-casopis
    Případně pak dělá plno věcí, kde jsou z Marvelu jen ilustrace plus krátké texty na kterých si procvičuje čtení (nebo mu je zatím někdo čte ;) ale bez komiksů, plus různé hry a luštění, pokud ho nechceš už vyloženě tlačit ke komiksu - tyhle věci schvalují maminky nejvíce :D
    https://www.comicspoint.cz/spider-man-5minutove-spider-manovy-pribehy
    https://www.comicspoint.cz/spider-man-cteni-s-maskou
    https://www.comicspoint.cz/spider-man-spider-manuv-pribeh
    https://www.comicspoint.cz/marvel-avengers-pribehy-superhrdinu
    https://www.comicspoint.cz/marvel-kniha-plna-faktu
    https://www.comicspoint.cz/spider-man-v-1000-teckach

    Nebo pak ještě co se malým dětem hodně líbilo, zvlášť pokud měli možnost vidět Scoobyho, z konkurence Marvelu tohle: https://comicsdb.cz/comics/6256/scooby-doo-tymovka-01 nebo tuhle holčičí skvadru: https://comicsdb.cz/serie/539/dc-superhrdinky

    A pokud ho chceš udržet v "mainstreamu", ale není potřeba rovnou u superhero, doporučuju od vlastníka Marvelu tohle: https://comicsdb.cz/serie/552/jak-vycvicit-draky-jezdci-z-blpu - jsou na to dobré ohlasy dětí, zvláště pokud už viděli filmy / seriály a podobných "disneyovek" je pak více, ale tohle je aktuálně nejvíc dostupné i v obchodech, je to krátké, písmenka se trochu hůře čtou, ale maminky opět rády schvalují :))
  • Toe
    Toe admin4.3.2022 08:42* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: Dík za info, to byla chybka, opraveno :)
  • Toe
    Toe admin2.3.2022 08:51Čtenářský koutek
    Darker: Takto mimochodem funguje (fungoval) celý US komiksový trh, tam nic nejde do prodeje hned z tiskárny, ale tiskne se dopředu (a dokonce i na krámy se kolikrát dodávalo dopředu, kdy to nesměl dřív prodat). Má to výhodu pro zákazníky v tom, že se lépe dodržuje datum vydání (což není jen tak, když může nastat chyba v tiskárně, vypadne řidič / rozbije se převoz z tiskárny k nakladateli, po dodání z tiskárny zjistíš, že je něco špatně, je nedostupný převoz od nakladatele do distribucí, distribuce nestíhají rozvést ve stejný den na krámy po celém státu a na e-shopy...)
    A poměrně velkou nevýhodu pro nakladatele (proto si to může / mohl dovolit je silný US trh) kdy držíš zboží, které už zaplatil, ale nějak se vlastně zatím za něj nevrací platby dokud se neprodává nebo je od tebe distribuce nebere na pevno a ne do komise a nedostaneš tak aspoň část zpět nebo nemáš zboží aspoň částečně předplacené z předobjednávek, crowdfundingu nebo jinak.
    Řešení jsou pak celkem jednoduché - když nikdo neví, že je to už venku, tak ho srdce nebolí :)
    Ve frankofonním trhu pak třeba tohle také moc neřeší, pevná data tam nejsou příliš častá, obvykle jen přibližný měsíc, protože tam mají autoři větší prostor (i když smluvně obvykle termíny mají), když nové díly vydávají nejdříve za rok i více let, silnější autoři kolikrát netuší, kdy bude vůbec dokončeno (nebo zda vůbec pokračování bude :) a čtenáři jsou již na to zvyklí a prostě se pak nechají mile překvapit ;)
  • Toe
    Toe admin24.2.2022 17:51Publicistika
    Ha, Zack jde na to obrácenou psychologií! :D
  • Toe
    Toe admin24.2.2022 10:09* Připomínky a návrhy
    :) Rozkaz! Opraveno
  • Toe
    Toe admin24.2.2022 06:14Publicistika
    yogi: No spousta i těch největších sběratelů čeká až se cena sníží, pokud se nejedná o limitovanější věci - i největší sběratel musí finance rozdělovat rozumně, ba o to víc ;) Hodně nakladatelů má ale akce třeba týden až měsíc při vydání, takže tam už se kolikrát kupuje hned, protože pozdější akce sice mohou být větší, ale už to nemusí být takový rozdíl vzhledem k riziku, že bude časem nedostupné. A někteří z největších sběratelů mají přístup k vlastnímu obchodu, bazaru, antiku, distribuci, dealerovi (mrk mrk :) A taky dřív nebylo problém aktualizovat svoji sbírku hned, když vycházelo 5 komiksů měsíčně, což byly hody a nebyly děti anj iiná povinnost :) Dnes když vychází pomalu 10 komiksů týdně, musíš ještě zjišťovat co je opravdu komiks a co není, když to ještě není na comicsdb a každá druhá kniha má v názvu napsáno komiks nebo ilustrovaný román, což si každý vyloží dle svého je kolikrát lepší si fakt počkat a jednou za dva měsíce si udělat pohodlí a sbírku aktualizovat. Já si třeba na tu pohodu čekám už deset let :D
  • Toe
    Toe admin23.2.2022 13:31* Připomínky a návrhy
    VanTom: OK, dík za info, opraveno
  • Toe
    Toe admin23.2.2022 06:24Sběratelský klub
    baatcha: Jo, mám to v plánu už od minulého roku, jen mi to vypadlo, ale ono by to časem zase naskočilo, takže dobře, že si se připomněl ;) Musím ještě projet poměr komiksů a to rozhodne.
  • Toe
    Toe admin16.2.2022 10:36Pindárna
    radek: První dva co psal přímo Scarface jsou dostupné a zároveň je to úvod, tak můžeš vyzkoušet a uvidíš. Další díly jsou více epizodní, teoreticky se dají číst samostatně, jen potřebuješ první dva, abys trochu poznal postavy, které pak samozřejmě každý autor svým způsobem vykresluje trochu jinak, ale rámec drží - kdybych měl Kladivo nějak shrnout, celá série je takový česko-slovenský Hellblazer s partou Constantineů :)
  • Toe
    Toe admin11.2.2022 18:14Sběratelský klub
    U každého vydavatelství bez výjimky najdeš komentáře jak dělají něco špatně... Vlastně ty najdeš i u svojí práce a i klidně přímo u sebe :) Nemusí to být pravda, může to být pravda ale taky to mohla být pravda ale teď už nemusí a naopak :) A teď si vyberte, že?
  • Toe
    Toe admin11.2.2022 18:11Pindárna
    Soulbringer: Není brak jako brak, není kult jako kult a Velkej šéf má taky pravdu :) V tomto případě se bavíme o braku a kultu skupiny Rigor mortis, v devadesátkách byl tenhle způsob sci-fi/fantasy/hororu pro "mladší" čtenáře tak nějak znuděné tehdy dostupnou "dinosauří" literaturou (ale i celkovou situací okolo) prostě zjevením a postupným kultem (a tak nějak rebélií), stejně jako samotný US mainstream komiks, britská antikorporační punková brutální sci-fi škola z Heavy Metalu, 2000 AD a podobně. Scarface nám určitě kdyžtak něco doplní ;) ale nějaké vzpomínkové anály určitě najdeš i na internetu, co se tehdy dělo (Stačí hledat zmíněné autory nebo třeba Marka Dobeše, Procházku, Šlechtu ale i třeba Ondřeje Neffa) ... To co bylo v devadesátkách zjevením už samozřejmě dneska může být a bude pro spoustu lidí dinosauří (respektive dnes tzv. boomer :) To je tak nějak i podstata kultu i braku, což jsou samozřejmě pojmy o kterých se dá diskutovat u piva na několik hodin...
    To že jsou dnes zvláště první vydání Kulhánkových knih tak drahé samozřejmě nesouvisí tolik s kultem (který tomu ale samozřejmě pomáhá), ale spíš s tím, že už to fakt není dostupné. Tak jako všechno sběratelské. To stejné třeba první vydání Verneovek v češtině, Šípáků, Maye, Čtyřlístku... Vše ve své době obvykle brak, mainstream, čtení pod lavicí... později kult pro určité skupiny a dnes první vydání v cenách od deseti tisíc a výše... Ale to samé funguje u beletrie všech žánrů a vlastně u všeho co už není a někdo to sbírá a vystavuje - Známky se taky lepily jen tak hala bala a teď za ně dáváš milióny :)
    Tím výše napsaným chci taky vlastně říct, že názor někoho, kdo má přehled, ti stejně nemusí nic říct, protože se orientuje ve staré fantastice, nebo jen v některých subžánrech, nebo opravdu ve všem, ale je to prostě opravdu hodně jinej věkovej rozdíl, což hraje velkou roli hlavně v tom, kolik toho má kdo zažito, přečteno, skouknuto, naposloucháno a tím pádem jak moc se od tebe liší v názorech, pohledu na věc, přesvědčením a... další nekonečná filozofická debata ;)
    Jo a taky tím chci v podstatě říct, že si musíš tady (nebo ideálně někde v hospodě, restauraci, kavárně...) najít / vyhlídnout (tady třeba podle hodnocení, komentářů) lidi, co mají podobný chutě a podle těch se budeš tak nějak řídit, to je prostě jediná jistota ve světě :D Ale to už asi víš :) Je na mě pozdě a pozdě já se občas fakt rozepíšu když nemám s kým jiným pokecat :)
  • Toe
    Toe admin10.2.2022 06:11Pindárna
    yogi: Na Kulhánka kašli, přejdi rovnou na Kopřivu - Začneš tak pěkně uprostřed KKK klanu :D
  • Toe
    Toe admin9.2.2022 05:54* Připomínky a návrhy
    Hanussen: Díky za info, hodím do poznámky
  • Toe
    Toe admin7.2.2022 11:42Pindárna
    ARGO: Bráníme se zuby nehty. Ale jsou drahé a levnější projekty. Ceny papíru poskočily nahoru. Ceny všeho poskočily nahoru. Takže je asi jasné, kam to spěje.
    BB/art: Zatím nijak více, rok 2020 již ke zdražování směřoval, ale ve výsledku potřeba nebylo. Konec roku 2021 se stoupající inflací, zdražováním energií, paliva a dalšími „nepříjemnostmi“ k tomu znovu směřuje, ale opět záleží hlavně na tiskárnách, jaké dokáží nabídnout podmínky a na požadavcích externích spolupracovníků. :) Větší ceny obvykle neznamenají lepší prodeje ani větší zájem o tituly, takže se zdražování bráníme, co to jde.
    Comics Centrum: Stejně jako předešlé roky, ani rok 2021 nás ke zdražování nedonutil. Jako příklad můžeme uvést knihy z Hellboy universa, které jsou na stejné ceně jako před 20 lety, kde jsme začali Hellboye vydávat, resp. jsou ještě levnější díky našim pravidelným akcím, které zákazníkům na našem e-shopu nabízíme. Jak to bude s cenami v tomto roce si netroufáme odhadnout, ale uděláme maximum pro to, aby ani letos ke zdražení nemuselo dojít.
    CREW: Rok 2021 nás nedonutil, rok 2022 už nás k mírnému zdražení přinutí. My jsme dost ignorovali inflaci, hlavně u mangy, kterou jsme drželi na 199 korunách fakt nějakých deset let. A bohužel, jen během roku 2021 měnily tiskárny ceníky pětkrát. Hodně používaný bezdřevý ofset (papír) teď stojí dokonce o 50 % víc. To už se ignorovat nedá. Zase na druhou stranu je nám jasné, že pokud bychom nějak radikálně zvýšili ceny, sníží to počet prodaných kusů, plus si čtenáři místo deseti komiksů měsíčně koupí třeba jen tři. Takže se to budeme pořád snažit držet na co nejnižší laťce. Třeba ta manga se ze 199 korun zvedne na 229. To snad pořád ještě jde.
    Labyrint: Ceny papíru, tisku, energií a služeb donutí ke zdražení všechny nakladatele.
    Paseka: Nechceme, aby naše knihy byly další drahá položka v rodinném rozpočtu, proto budeme zdražovat jen mírně. Musíme zohlednit zdražování veškerých služeb, papíru, tiskáren, jinak už by to vydávání komiksů ekonomicky příliš nedávalo smysl. Už teď se náš bod zvratu průměrně pohybuje někde kolem 1500 prodaných kusů.
    Josef Vybíral: Rok 2022 přinese zdražení.
  • Toe
    Toe admin2.2.2022 06:05Pindárna
    Co budeš mít v tom osvětleném uprostřed? Druhou televizu? :)
  • Toe
    Toe admin28.1.2022 13:39* Připomínky a návrhy
    JIK: Ne, to není komiks :)
  • Toe
    Toe admin27.1.2022 11:15Sběratelský klub
    Matthew: Pokud je prodáno, tak aktuálně 6 % z konečné kupní ceny, maximálně 2999 Kč za každý prodaný kus, viz. Google a jejich ceník :)
  • Toe
    Toe admin27.1.2022 06:04Sběratelský klub
    Darth Raelchi: Kterou odpověď kde z Comics pointu k čemu myslíš? Jsem zmatený :)
  • Toe
    Toe admin26.1.2022 12:50Filmový a hudební klub
    GWB: Už se těším, Wes je prostě nej!
  • Toe
    Toe admin25.1.2022 17:08Pindárna
    Nové přebaly k Criminal 2 budou v Comics Pointu pokud se nic nezmění po datu 9.2. kdo si řekne / napíše.
    Dvojka s novým přebalem a trojka pak v prodeji postupně od zítřka (středa)
  • Toe
    Toe admin22.1.2022 07:40Pindárna
    Hustý :)
  • Toe
    Toe admin21.1.2022 16:12Pindárna
    charvos, Nezbi: Jiná obálka u vydání problém není, obvykle spíš znamená, že se dotisk / vydání dostane k více lidem, páč sběratelé si koupí znovu, že? :) Taky každé z předešlých vydání mělo jinou obálku a většina nových vydání u BB/artu má jinou obálku, občas i papír (křída je obvykle standard vždy, asi spíš myslíte jinou gramáž?) ... Ale u Vendety už moc pěkných obálek není a vlastní taky možná není... už u toho druhého vydání nebylo moc z čeho vybírat (mě osobně se tedy líbí jen ta první a to co je na limitce), za obálky už byla Vendeta kritizovaná dříve, ale tak každému se líbí něco jiného, že? ... Chvíli se uvažovalo o absolutce, jak formátem, tak obálkou, ale cenově by to už bylo někde, kde si to může dovolit asi jen CC (i když grafikou uvnitř absolutka o tolik větší není) a jak píšete, už by to byl důvod, proč by se to k více lidem nedostalo, viz. komentáře o ceně a pro někoho strohé obálce u absolutky... Zase slovy Justina Biebera nikdy neříkejte nikdy, že?
  • Toe
    Toe admin5.1.2022 10:45* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: Díky za info, postupně přidáme... U kompletních sérií je klasicky problém, že jsou kompletní, dokud nejsou kompletní :))
  • Toe
    Toe admin22.12.2021 11:03* Připomínky a návrhy
    sercial: Mám doma (ani nevím, že je to rozšířené:), ale co vyšlo jen čistě na Slovensku do db zatím nedáváme, viz. zrovna diskuze před pár dny :) ...Možná časem, mám když tak v seznamu.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 119 (cca 37682 Kč)
Mám: 1040 (cca 158372 Kč)
Chci: 0
Sháním: 7 (cca 1743 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0