• Palebras
    Safírová stezka byla fajn. Čtrnáct dílů obsahující dobrodružství chlapecké party a jeden provázaný příběh, který se svižně četl, obsahoval safíry, trilobity, táboření a mnoho dalšího. Příhody Toma a Péti nebyly také vůbec špatné, ale původní provázanost s Příběhy Starého vlka, které zde obsaženy samozřejmě nebyly, vedly k lehkému zmatku kdo je kdo, jaké jsou čí úmysly a ničemu nepomáhala ani zkratkovitost jednotlivých příběhů. Ale i přes mírné otazníky vyvstvávající v mysli během čtení, jsem se dobral konce a musím říct, že jsem si jejich příběhy také užil. Záhada smaragdového jezírka byl příběh nejvíce dobrodružný, tajemný a zajímavý, avšak samotné rozuzlení patřilo k těm slabším. Nicméně opět velice povedená sbírka příběhů, kterým dominuje kresba pana Čermáka.
  • Palebras
    V případě této Ligy spravedlnosti Snyder jasně dokazuje, že mu prostě daleko lépe sedí tyhle větší události, kdy prim hrají týmy a záporáci ničící celé vesmíry. Snyderův Batman z New 52 začínal naprosto skvěle, později však sklounul k megalomanství s Gordonem v robo obleku s netypýřima ušima, kdy mu byl Gotham naprosto malý a prostě to ztratilo ten šmrc Sovího tribunálu.či Roku nula. V případě Žádné spravedlnosti, Snyder může pořádně šlápnout na plyn a opravdu se jedná o velice dobrou týmovku, která má hlavu a patu, neztrácí dech, postavy mají své ododstatnění, avšak je pravdou, že některé jsou využité méně než bych si přál, ale vzhledem k délce tohoto titulu se není čemu divit. Kresba až na jeden sešit hodně povedený mainstream, který k těmto týmovkám skvěle sedí. Liga spravedlnosti ze série Znovuzrození byla opravdu jen průměrná záležitost která ničím nevyčnívala, ale tohle je Liga o třídu lepší a Snyder zde může ukázat své tvůrčí schopnosti na plné obrátky.
  • Palebras
    Co se prvního dílu týče, ten přinesl rozjezd ve velkém stylu, seznámení s postavami jak kladnými tak zápornými a hlavně jsme byli vržení do víru starých legend deroucích se ze zásvětí do našeho světa. Artuš, Excalibur, Kamelot a mnoho dalších zde hrají hlavní roli a je rozhodně dobré trochu znát pozadí Artušovy legendy, protože kniha se příliš nezabývá vysvětlováním a háže čtenáře přímo do víru dění a skáče z jedné z ikonických situací do druhé.. Pokračování s názvem Béowulf, pokračuje v poměrně stejném tempu, zdá se mi však poněkud přístupnější a určitě taky doporučuji znát alespoň vzletně pozadí Beowulfova příběhu, jelikož potom bude čtení daleko příjemnější. Příběh přímo navazuje na první díl, takže se posuzeneme v příběhu a hlavně se dozvíme pár střípků nastíněných v předchozím díle. Opět se jedná o velice dobrou, akčně laděnou jízdu, které dominuje skvělá kresba, kdy hlavně barvy jsou naprosto fenomenální a je radost na ně pohledět. Na začátku jsem nebyl titulem Král, jenž byl a bude příliš přesvědčen, ale pokračování jasně dokazuje, že se opravdu jedná o velice příjemnou záležitost, která absolutně neurazí a osobně jsem velice mile překvapen.
  • Palebras
    Palebras5.11.2021 19:25Plamínek / Boj o zlato
    Opět moc povedená kniha z edice klasických komiksů Marko Čermáka. Plamínek s dívčí představitelkou v hlavní roli je příjemným osvěžením a rozpýtlením od příběhů ryze chlapeckých a obsahuje dva příběhy, které mi svým zasazením vyloženě sedly. Určitě kvituji mírně rozdílné prostředí, kdy se podíváme také do města a celý děj se neodehrává pouze na lesních výpravách. Boj o zlato je příběhově rozdílný a dostáváme zde drsnou krajinu s ještě drsnějšími chlapáky bojujícími s vlky a dalšími nástrahami. Černobílá kresba je rozhodně povedená a k danému scénáři sedí více než důstojně. Moc hezká kniha s velice dobrými příběhy na jedno večerní posezení.
  • Palebras
    Největším problém celé ligy spravedlnosti, Americké ligy spravedlnosti včetně eventů z New 52 je, že u NÁS vychází už přes sto let. Liga z New 52 je moc fajn, je rozhodně nadprůměrná, dobře se čte, hezky se na to dívá a člověk se prostě dobře baví, ale celé to ve finále nemá ty koule, které by to mít mělo, protože je to tak neskutečně roztříštěné, že aby z toho čtenář měl ucelený zážitek je skoro potřeba vzít po pár letech, kdy vyjde nový díl všechny předchůdce a přečíst je znovu. A tak stále dokola, protože doba, která uplyne od vydaní jedné knihy k druhé je celá věčnost a všechny důležité údálosti se prostě vykouří z hlavy. Americká liga spravedlnosti 2: Následky zla je opět dobrou knihou, která vyplňuje mezery v celé události a přináší odpovědi na některé z otázek vyřčených již dříve.. Otázek, které si patrně nepamatujete, protože jste události vedoucí k těmto otázkám četli někdy v minulém století. Každopádně však mimo dlouhé prodlevy ve vydávání, za které tato liga absolutně nemůže, tak já jsem byl spokojen. Příběhově to fungovalo dobře a i když celou knihu táhli Stargirl a Manhunter, vůbec ničemu to nevadilo. Akce stíhala akci, vše bylo rychlé a dynamické a tudíž nebyl čas na zbytečné vytáčky. Kresba se ničím nevymykala standardu předchozích lig, takže spokojenost. Je opravdu škoda, že BB/art celou tuto sérii vydává s takovými prodlevami, když například celá liga ze série Znovuzrození zde vyšla již celá v opravdu krátkém časovém období a té z New 52 kvalitativně rozhodně nedostačuje. Ale na druhou stranu můžeme být vůbec rádi, že tato liga vychází společně se všemi eventy a nebyla zaříznutá. Protože by to byla velká škoda. Celkově tedy Následky zla hodnotím pozitivně a jsem rád že jsem si doplnil střípky předchozích událostí.
  • Palebras
    Palebras30.10.2021 23:38Paper Girls, kniha první
    První kniha série Paper Girls je jedním slovem paráda! Zafungovalo naprosto všechno. Zasezení do osmdesátek, jednoznačně skvělá kresba, která mi v počátku připadla lehce kostrbatá a né příliš líbivá, ale velice rychle jsem jí byl pohlcen a to hlavně díky barvám, které se k zasazení nadmíru hodily. Parta čtyř hrdinek, u niž jsem absolutně neměl potřebu řešit, jestli je možné, aby si dvanáctileté buchty nedělaly nic z toho, že jim nad hlavami létají přerostlí pterodaktylové s jezdci v brnění střílející laserovými paprsky, protože tady je ujeté naprosto všechno, ale já si to jednoduše užíval. Čtením se nabalují pořád nové a nové události, během kterých vyvstávají nové a nové otázky a odpovědí se moc nedostává. Normálně tyto zamotané lapálie moc nevyhledávám, ale v tomto případě mě Vaughan naoprosto dostal a jsem opravdu maximálně natěšený na další čtení, protože tohle je parádička.
  • Palebras
    Palebras27.10.2021 20:36Batman v černé a bílé
    Nejsem zrovna největším fanouškem těchto příběhových sborníků, protože jak to bývá, kvalita jak scénářů, tak kresby je opravdu velice rozkolísaná a pokud se objeví nějaký zajímavý příběh, skončí rychleji, než se stihne rozjet. Ono se neni čemu divit, protože vymyslet kloudný, zajímavý a hlavně poutavý příběh na pár stránkách je relativně kumšt. Co se však Batmana v černé a bílé týče, tak zde se několika autorům podařilo přinést opravdu kvalitní a hlavně zajímavé příběhy které vyloženě potěšily a mé srdce nad nimi zaplesalo. Stejně tak ale sborník obsahuje spoustu slabších příběhů, které ničím zásadním nezaujmou a jsou pouze jakousi výplňovou vatou celé knihy. Na druhou stranu jsem ale neměl pocit, že by některý z příběhů byl vyloženě tak špatný, aby jsem měl chuť knihu odložit. Ale patrně ani nemohu říct, že jsem se bavil po celou dobu čtení. Z celého sborníku cítím jakousi polovičatost. Co se kresby týče, tady jsem opět dostal několik láhůdkově nakreslených příběhů, kterým kontrovalo opět několik kreseb vyloženě slabších. Něco je prostě dobré, něco méně ale myslím, že každý fanda Batmana si přijde na své. Rozhodujícím faktorem, který vyšvihl celou knihu o level výše bylo použití černé a bílé barvy, jak již napovídá název celé knihy, protože díky zvolené barvě dostává Batman včetně Gothamu a všech protivníku perfektní noirový nádech a ten mě absolutně baví. Dále musím ocenit velice kvalitní zpracování celé knihy. Celkově se nejedná o nijak vyjímečný počin ale rozhodně jsem rád, že tento sborník příběhů od slovutných autorů v našich končinách vyšel. Pokud by u nás došlo k vydání pokračování, rozhodně se bránit nebudu.
  • Palebras
    Palebras21.10.2021 20:38Pes baskervillský
    Psa baskervillského jsem si chtěl přečíst už dlouhé roky, nebo alespoň minimálně shlédnout jeho filmové zpracování. Pořád jsem to ale odkládal, takže když vyšla takhle adaptace Jana Štěpánka řekl jsem si, že bych si mohl alespoň touto formou rozšířit obzory. Do jaké míry je děj zkratkovitý nemohu posoudit, jelikož jsem nečetl originál a jedná se všeobecně o problém skoro většiny těchto adaptací, ale absolutně jsem neměl problém s orientací v ději. Je však pravdou, že některé pasáže byly dost uspěchané a ve finále působily lehce úsměvně. Spíš jsem byl překvapen, jak byl samotný děj celkem jednoduchý a z finále jsem nebyl příliš ohromen. Chápu, že se jedná o dílo více než sto let staré, ale vždy jsem Psa baskervillského pokládal za jakýsi kult a ve své podstatě jsem tak moc unešen nebyl. Třeba změním názor, až si jednou přečtu knižní předlohu. Jelikož nemám ani se Štěpánkovou kresbou zatím žádnou zkušenost, byla pro mě dost specifická, ale k temně laděným pasážím z blat celkem dobře seděla a po chvíli jsem si na ni zvykl. Ale přiznám se, že se nejednalo úplně o můj šálek kávy. Při čtení jsem si všiml dvou chyb s přehozenými bublinami, ale nejednalo se o nic zásadního. Tuhle adaptaci hodnotím pozitivně. Jedná se o příjemnou záležitost, která je dle mého dobře zpracovaná a jsem rád, že jsem se s kletbou rodu Baskervillů seznámil zatím alespoň touto formou.
  • Palebras
    Palebras21.10.2021 19:46Pérák: Oko budoucnosti
    K Pérákovi jsem si našel cestu až teď, protože se mi tento hrdina a symbol protinacistického odboje zdál poněkud přiblblý. Ale po přečtení musím říct, že to vůbec nebylo marné a rozhodně jsem se při čtení dobře bavil. Velkou měrou k tomu přispělo zasazení do našich luhů a hájů ve spojení s nacisty, které prostě perfektně fungovalo. Příběhově se nejedná o nic převratného, ale na tohle se zde ani v nejmenším nehraje a primárně se zaměřuje na mix všemožných šíleností, naroubovaných na více či méně známé historické reálie. S kresbou jsem byl taky velice spokojen a rovněž potěšila i pevná vazba, kterou si Pérák rozhodně zaslouží. Celkově opravdu zábavný komiks o hrdinovi, který nakopává nacistům zadky ve velkém stylu a to rozhodně musí potěšit.
  • Palebras
    Palebras19.10.2021 09:44Rower Hogan / Tři kluci
    Opět skvělá sbírka příběhů kterou jsem si užil a vrátil se do dětských let. Rower Hogan přináší až akčně laděné dobrodružné příběhy, které hlavně ve druhé části nabírají opravdu divočejší tempo, samozřejmě poplatné době a v době vydání čtenáři museli trnout hrůzou, jestli si vůbec ústřední parta poradí s komandem záporáků. Dnes to působí dozajista úsměvně, ale já mám prostě rád tu naivitu kterou tyto komiksy oplývají. Tři kluci jsou taky velice příjemná záležitost a přinášejí lehce detektivní zápletku, která sice uteče velice rychle, ale určitě nenudí. Čermákova kresba jako vždy skvělá. Rozhodně další záležitost u které jsem velice rád, že je v mé knihovně.
  • Palebras
    Palebras19.10.2021 09:27Bůh krys (limitovaná edice)
    S Corbenem nemám zatím žádné zkušenosti, takže nemám srovnání jestli se jedná o jeho lepší či horší počin, ale ve své podstatě se mi Bůh krys líbil. Lovecrafta mám načteného, takže potěšily různé větší či menší narážky a pomrkávání směrem k tomuto autorovi a vlastně celková atmosféra byla velice dobrá. 144 stran uteče velmi rychle, takže příběhově je Bůh krys svižné počtení, které nemá hluchá místa a čte se velice dobře. Přiznám se, že po dočtení jsem docela dlouze přemýšlel nad některými událostmi, které mi nepřišly v první chvíli dost dobře očividné a vlastně jsem se možná lehce ztrácel v souvislostech. Následně jsem se však dobral k nějakému vysvětlení, více či méně smysluplnému, takže ve finále vše dobře dopadlo. Co se kresby týče, tak tady jsem problém prakticky nezaznamenal a neměl jsem sebemenší problém. Jednoduše mě bavila právě svou jednoduchostí. Bohužel se však neubráním lehkému zklamání, protože jsem očekával něco trochu více hororovějšího, nebo možná spíše šokujícího a drsnějšího. I tak se ale jedná o nadprůměrnou záležitost říznutou Lovecraftem, která rozhodně není k zahození.
  • Palebras
    Temný rytíř - Historie Batmana a zrod nerdů je velice dobře provedená kniha mapující bohatou historii Batmana. Já osobně jsem jeho fanouškem, dost informací z jeho historie znám, ale rozhodně nejsem žádný odborník či znalec. To v žádném případě. Čtu pouze česká komiksová vydání, rád se podívám na jeho filmy a doma se mi válí spoustu věcí s jeho tématikou. Když měla tahle kniha u nás vyjít, měl jsem velkou radost, protože pokud se nepletu v našich končinách zatím žádná podobná kniha takového rozsahu o historii Temného rytíře nevyšla. Po přečtení mám jako ,,Batmanův fanoušek - amatér´´ z knihy opravdu dobrý pocit a jsem rád, že jsem si rozšířil obzory. Kniha se čte naprosto skvěle. Není to jen pouhá snůška faktů a historických reálií, ale vše je napsáno velice čtivě a po celou dobu jsem se nejen vzdělával v oblasti historie Batmana, ale hlavně jsem se skvěle bavil. Otázkou zůstává jestli kniha dokáže zaujmout někoho, kdo má historii Batmana v malíku, protože ač obsahuje velké množství informací, jedná se spíše o informace obecné a nejde se příliš do hloubky. Kniha taky mimo historické informace jak k Batmanově zrodu, tak například k různým filmovým zpracováním obsahuje pár stránek s ukázkami ze starších komiksů a jsou zde spíše pouze na ukázku a nic zásadního nepřináší. Knihu určitě doporučuju spíše čtenářům kteří mají Batmana v oblibě, ale co se jeho historie týče nejsou úplně znalí a rádi by se dozvěděli něco nového. Starým matadorům kteří mají historii Batmana nabiflovanou, kniha asi moc nenabídne. Já jsem rozhodně rád, že kniha u nás vyšla a mohl jsem se takhle souborně začíst do historie Temného rytíře. Glen Weldon rozhodně odvedl dobrou práci.
  • Palebras
    Palebras11.10.2021 10:28Zatmívačka
    Brubaker a Phillips. Dvojice, která je naprostou zárukou kvality a já jim ty jich výtvory jednoduše neskutečně žeru. Zatmívačka je naprosto grandiózní a já se nechal vtáhnout do děje plný očekávání a byl jsem vyhozen na úplném konci s pocitem, že jsem přečetl další mistrovský počin. Miluju období ve kterém se Zatmívačka odehrává, společně se zasazením do Hollywoodu plného krásných žen, uhlazených frajírků, naleštěných bouráků a zářících neonů. Brubaker má dokonalý cit pro vykreslení dobové atmosféry, takže máte pocit, že jste přímo v centru dění. Že cítíte přítomný cigaretový dým vznášející se všude kolem, cítíte jemnou vůni dobré whiskey mixnutou drahým dámským parfémem, která prostupuje stylovou párty někde na terasách v kopcích Beverly Hills. Obálka je v tomto případě mírně zavádějící, protože kdo očekává akčněji laděnou noirovku bude lehce zklamán. Brubaker vše dávkuje velice pomalu, pracuje s postavami a akčních pasáží se čtenář dočká opravdu minimálně. Celý příběh je postaven převážně na pomalém rozplétání dávných tajemství, hříchů a starých křivd, než na vyřizování si účtů pomocí zbraní a podobě. Ale i na tohle v menší míře dojde. Já jsem si celý příběh neskutečně užíval, protože celé je to přesně ten styl který mi neskutečně sedí a chci určitě více takových. Kresba Phillipse je famózní a k Brubakerovi sedí ještě lépe než prdel na hrnec. Naprostá dokonalost. Zatmívačka je skvělá záležitost, která dokáže uhranout díky skvělému příběhu, který však svým pomalým tempem nemusí sednout každému a vyznavači akčnějších příběhů nemusí být zcela spokojeni. Ten, který však přistoupí na Brubakerovu cestu napříč Hollywoodským pozlátkem, bude odměněn naprosto brilantní exkurzí do života tamních hvězdiček, se všemi jejich démony, strastmi a slastmi. Nekompromisní plná palba.
  • Palebras
    Palebras11.10.2021 08:57Walitaka
    Jelikož jsem se o indiány nikdy nezajímal a vlastně o nich příliš nevím, byl jsem zvědav co Walitaka přinese. A upřímně musím říct, že tohle se mi do vkusu moc netrefilo. Ač mám tyhle starší komiky strašně rád a vždycky se na ně vyloženě těším, zde se opravdu jednalo pouze o průměrné příběhy, které jaksi postrádaly onu dobrodružnost a celkově mi to přišlo poněkud slabší. Jednotlivé příběhy byly doplněny o různé zajímavosti ze života indiánů, kdy některé z nich byly zajímavé a rozhodně poučné, avšak různé návody byly spíše rozptylující a tříštily už tak nepříliš dobrodružné výpravy. Ale chápu, že v době vydání se jednalo o velice kladně přijaté návody jak si zhotovit různá kempovací lehátka, týpí a další indiánské náčiní. Kdybych se v životě více zajímal o indiány, určitě by mi Walitaka učarovala, ale i tak jsem rozhodně rád, že tohle vyšlo a mám to ve své knihovně.
  • Palebras
    Ve své podstatě má pokračování všechny pozitiva svého předchůdce a opět se jedná o hodně povedenou záležitost. Tentokrát se přesuneme z Gothamu do New Yorku, kde si začne přívržence do své armády verbovat sám Bane, kterému se ve své nařachanosti vyrovná pouze samotný Batman. Ale bez debat k tomu bude potřebovat celou želví partu a několik dalších přívrženců. Příběhově je to velice podobné prvnímu dílu, ale proč měnit něco co fungovalo poměrně hodně dobře. Proti předchůdci ovšem výrazně přibylo akce, které na můj vkus možná bylo až příliš, ale je pravdou, že na druhou stranu byla vyvážena relativně hodně ukecanými pasážemi, takže ve finále byl poměr vah mezi akcí a klidnějšími částmi vyrovnán. Kresba opět skvělá, tady se není o čem bavit. Také jako velké plus vnímám vynechání Batmobilu, který v prvním díle jasně aspiroval na titul největšího paskvilu v dějinách Batmanova vozového parku. Batman a Želvy nindža jsou hodně povedenou záležitostí se kterou rozhodně nešlápnete vedle.
  • Palebras
    Spojení Batmana s Želvami nindža může evokovat poměrně slušnou volovinu, ale ono to ve finále opravdu funguje velmi dobře a dokonce musím říct, že je to lepší než jsem původně očekával. Dlouho mi oba díly ležely v knihovně a pořád jsem se tomuto crossoveru vyhýbal, ale konečně jsem se odhodlal přečíst alespoň první díl a opravdu jsem se bavil. Scénář není příliš rafinovaný, ale to by asi nikdo v tomto případě nečekal. Prim zde hrají souboje jak fyzické tak slovní plné různých hlášek, které vůbec nejsou nijak trapné či dětinské a rozhodně jsou příjemným osvěžením. Celé je to nakresleno skvěle, akce je dynamická, Batman je nařachaný jako blázen, ale například Batmobil, tak ten k designovým skvostům rozhodně nepatří. Celé to dohromady ale funguje více než dobře a jedná se o nadprůměrnou záležitost, která rozhodně potěší fanoušky jak Batmana, tak celé želví party.
  • Palebras
    Na časopisu Kačer Donald jsem v devadesátých letech prakticky vyrůstal, takže každý další příběh téhle kačeří party mi zavání těžkou nostalgií a rozhodně mu neodolám. V tomto případě se však bohužel opravdu jedná pouze o průměrnou záležitost, která příliš neoslní a nenadchne. Osobně jsem měl vždycky raději příběhy, které se držely spíše při zemi a popřípadě se odehrávaly přímo v Kačerově, avšak v případě těchto příběhů se co chvíli skáče hlava nehlava po celém světě, takže než se kačeři stihnout ohřát po jednom dobrodružství, už se skáče do dalšího. Kdyby alespoň ono dobrodružství bylo něčím zajímavé či vtipné a poutavé, ale bohužel i v tomto směru se jedná o průměr. Kresba se mi hodně líbila a rozhodně patří k tomu lepšímu co kniha nabízí. Mladšího čtenáře to asi ničím neurazí a dokonce si dovedu představit, že bude spokojen, avšak v mém případě se jedná pouze o lehce zapomenutelný příběh, kterých kačeři prožili nespočet a rozhodně mají za sebou i daleko lepší. Rozhodně jsem však zvědav na druhý díl.
  • Palebras
    Palebras1.10.2021 13:17Parker: Lovec
    Parker je čistokrevný noir ze staré školy a musím říct, že jsem něco tak dobrého ani nečekal. Hned od samého začátku jsem byl překvapen kvalitním zpracováním samotné knihy, který je opravdu na vysoké úrovni a možná drobnou výtku bych měl k papíru, který je dost tvrdý a špatně se jednotlivé stránky otáčí. Jedná se ale prakticky o jedinou drobnost kterou bych vytkl. Po otevření knihy jsem prvotním pohledem na kresbu nabyl přesvědčení, že zvolený styl cartoonové kresby asi nebude pro tento žánr to pravé ořechové. Omyl. Je to přesně ten styl, který celému scénáři přidává na atmosféře, jedinečnosti či stylovosti a je pravdou, že je potřeba pečlivěji sledovat, co že se na jednotlivých panelech odehrává, což mi vůbec nevadilo a samotnou kresbou jsem byl nadšen. Co se scénáře týče, tak ten je ve své podstatě jednoduchý, přímočarý a neobsahuje zbytečné kličky či vytáčky. Jde se rovnou na věc, Parker se s ničím a nikým nepáře a ke všemu potřebuje pouze své dvě splašené kladiva v podobě žilnatých rukou. A to mi na tom všem přišlo skvělé. Celé je to vlastně tak jednoduché až to bylo geniální. Škoda, že nic dalšího zde nevyšlo, protože bych pokračování bral všemi deseti. Tohle je přesně to, co chci číst. Stylová noirová záležitost.
  • Palebras
    Zrozen k zabíjení si u nás odbyl svou premiéru a musím říct, že je to po delší době Batman, který mě opravdu bavil a prakticky nemám sebemenších výhrad. Příliš nekomplikovaný, přímočarý a dobře uchopitelný děj, který běží ve velmi slušném tempu, střídající se s klidnějšími, dobře napsanými pasážemi. Napětí mezi Batmanem a Robinem je téměř hmatatelné a vytváří po celou dobu čtení až depresivní atmosféru a chemie mezi nimi funguje na jedničku. Záporák dokázal Batmanovi pořádně zatopit jak fyzicky tak psychicky a rozhodně byl důstojným soupeřem hodným křižáka v kápi. Kresba skvěle doplňovala celkově ponurou atmosféru a některé scény byly vyloženě perfektní. Zrozen k zabíjení je pro mě velkým překvapením a rozhodně se těším na další u nás zatím nevydané příběhy. Doufám, že alespoň většina z nich bude stejně kvalitních, jako v tomto případě.
  • Palebras
    Palebras28.9.2021 20:12Spirála
    Tak tohle byla naprostá paráda. Ryby byly dobré, ale mnohem více se mi líbily Balónky oběšenců, které obsahovaly skvělé příběhy plné morbidnosti a hnusu. Ale to co Itó předvádí ve Spirále je čistokrevná esence zvrácenosti, která hraničí s naprostým šílenstvím. Jednotlivé kapitoly jsou opravdu nechutné, divné a zvrácené, ale dokáží tak neskutečným způsobem vtáhnout, že absolutně nemůžete přestat číst a zároveň odtrhnout oči od obrovského množství spirál vyskytujících se na stránkách tohoto opusu, ve všech možných i nemožných formách. Počáteční dvě třetiny celé knihy jsou opravdovou oslavou hnusu a já jsem žasnul nad neskutečnou autorovou zvrácenou představivostí. Poslední třetina co se týče morbidnosti už lehce snížila svou laťku a nebyla tak šokující, ale skvěle mířila vstříc vyústění a rozuzlení celého spletence. Spirála je absolutní paráda a jsem rád, že po letech znovu vyšla, protože se jedná o bezpochyby geniální záležitost. Itó je mistr zvrácenosti.
  • Palebras
    Palebras22.9.2021 18:53Batman: Svět
    Když byl Batman: Svět oznámen, mé srdce zaplesalo. Povídková antologie včetně zastoupení borců z České republiky. Paráda. Ve finále jsem však čekal o dost víc. Příběhově se jedná o různorodý mix a musím ocenit, že jednotliví tvůrci přidali do svých příběhů něco ze své vlasti. Ať jsou to různé památky, legendy či místní zvyklosti, většina autorů toho využila a přiblížila něčím svou vlast ostatním čtenářům z celého světa. Je pravdou, že některé z příběhů jsou vyloženě slabé a některé lepší, ale asi ani v jednom případě jsem si neřekl, že by něčím některý vybočoval, či se jednalo o něco výjimečného. Prostě klasické Batmanovy příběhy naroubované do různých měst na světě. Co se kresby týče, zde taky není velký důvod k ovacím, protože se jedná veskrze o klasickou práci, která ničím nevybočuje. Nejvíce jsem se však těšil na příběh z naší domoviny a v tomto případě jsem byl zklamán nejvíce. Absolutně nezáživný příběh, který až trestuhodně nevyužil pražského zasazení. Chápu, že vzhledem k počtu stran toho moc kloudného vymyslet asi nešlo, ale v tomto případě se opravdu promrhalo potenciálem. Tak jako ostatní autoři dokázali svou vlast aspoň něčím minimálně přiblížit, zde se našinec nedočká prakticky ničeho byť jen lehce zajímavého či autentického. Suchánkova kresba však patřila k tomu lepšímu z celého sborníku. Celé to znělo velkolepě, ale provedení je o poznání horší. Jedná se opravdu pouze o průměrnou záležitost, která nemá příliš co nabídnout. Já jako člověk pro kterého je Batman srdcovou záležitostí a hlavně díky zastoupení naších autorů i když výsledný scénář není nic moc kvalitního, hodnotím jako lehký nadprůměr, bije ve ve mě však přesvědčení, že v tomto případě jsem dost benevolentní.
  • Palebras
    Rychlé šípy v tomto kompletním vydání jsou naprostou klasikou, kterou prověřil sám čas a není tím pádem nutno se více k obsahu rozepisovat. Foglar je mou srdcovou záležitostí, který mi vždy evokuje dětství a každá komiksová adaptace dle jeho námětu, je pro mě výletem do dob minulých, kdy svět byl mnohem lepší než dnes. Jsem velice rád, že jsem se dostal k druhému vydání v téměř perfektním stavu, protože se jedná o poklad. Zážitky a příběhy Rychlých šípů jsou zcela jistě v očích dnešních dětí naprostá historie a pravěk, ale já se moc těším až má dcerka povyroste a budeme se společně pouštět do čtení příběhů téhle party. Dcera úplně poprvé a já po několikáté, avšak vždy s láskou. Tohle je klenot, který už navždy klenotem zůstane.
  • Palebras
    Palebras13.9.2021 09:48Star Wars Omnibus: Vzestup Sithů
    Skvělé příběhy ze světa Star Wars, které dokáží patřičně vtáhnout a drží si kvalitativní laťku pořádně vysoko. Jasně, některý z příběhu je lepší, některý horší ale celkově tvoří perfektně vyváženou směsici. Detektivní vyšetřování ve společnosti Qui-Gon Jinna a Obi-Wana Kenobiho, hledání ztracené dcery a výcvik v podání Ki-Adi-Mundiho nebo snad nastražená past slovutnou lovkyní lidí Aurrou Sing. Celou sbírku příběhů uzavírá Darth Maul, který to roztočí ve velkým stylu a přináší pomyslnou třešničku na konec. Samotný název Vzestup Sithů zde není příliš zavádějící, jelikož celá kniha, ač příběhově na sebe jednotlivé kapitoly příliš nenavazují, je protkaná všemožnými náznaky, plány a intrikami samotných Sithů a postava Darth Maula se objeví ve více příbězích, než pouze v posledním, avšak třeba jen na jedné či dvou stranách. Kresba různorodá, v prvních dvou příbězích se jednalo o poměrně cartoonovou záležitost, která se střídala s temněji laděnou kresbou ale perfektně dotvářela atmosféru samotných příběhů. Nejvíc samozřejmě zaujal svým temně pojatým zpracováním Darth Maul. Vzestup Sithů je vynikající záležitost, která potěší všechny fanoušky Star Wars.
  • Palebras
    Palebras7.9.2021 13:42James Bond #03: Hammerhead
    Změna na scénáristickém postu přináší i změnu v Bondově způsobu řešení situací, kdy se z agenta, který v Ellisově podání zabil absolutně vše co se hnulo (někdy jsem měl vážně strach, že to odnese i Moneypenny s M) a musím říct, že ačkoliv se jednalo o mírné osvěžení ze strany Ellise, mám daleko raději klasičtější podání 007. Bond v příběhu Hammerhead je už naštěstí daleko umírněnější a celkově jsem pociťoval daleko lepší pocit z jeho počínání. Příběhově se jedná o klasiku, kde hlavní roli hrají nukleární zbraně, zničení světa, prachy a moc. Takže nic závratného, ale já se bavil. Scénář byl svižný, Bond zabil o 150 lidí méně než v případě dvou předchozích dílů, záporák nebyl z těch nejlepších, ale ničím mi absolutně nevadil a všemu sekundovala hodně příjemná kresba. Hammerhead je opět dobrou akční jízdou, která minimálně fanouška Bonda musí potěšit.
  • Palebras
    S Conanem prakticky začínám a mám za sebou pouze Zrozen na bitevním poli, který se mi opravdu velice líbil. Dcera pána mrazu jde ještě dál a rozhodně musím říct, že se jedná o skvělou záležitost. Člověk se nenudí ani vteřinu, všechno perfektně plyne, souboj střídá souboj, krásnou krajinu střídá krajina ještě malebnější a to vše doplněno o líbezné dámy na které je radost pohledět. Po příběhové stránce nemohu soudit, jak moc se drží předlohy či nikoliv, protože jsem absolutně nečetl ani jednu povídku, ale jsem nadmíru spokojen s tím, co jsem dostal. Perfektní dobrodružnou výpravu přesycenou testosteronem, doplněnou o souboje se lvy, krysopavouky a další havětí, která potěší většinu po pořádné akci lačnících čtenářů. Kresba naprosto skvělá, náležitě jsem si všechnu tu nakreslenou bitevní vřavu užíval a mistrně vyzdvihovala hutnou atmosféru. Dcera pána mrazu je opravdovou lahůdkou a já se rozhodně těším na další Conanovu výpravu. A to jsem chtěl Conana vynechat a vůbec se do něj nepouštět. Jaká by to byla chyba!
  • Palebras
    Po Zaklínači s podtitulem Z masa a ohně bez debat kvalitativní skok směrem vzhůru. Tam, kde předchozí díl zklamal atmosférou, samotnou zápletkou a nezajímavými postavami, přináší Blednoucí vzpomínky tu pravou vědmáckou atmosféru, která je cítit doslova z každé stránky. Příběhově se sází na komornější notu, ale celé to působí velice dobře a vyprávění dokáže vtáhnout. Jediné co příliš nemusím je povídání vypravěče vsazené do panelů mezi konverzace, které mi vždycky přijdou rušivé a lehce to odvádí pozornost. Kresba měla jisté rezervy a někdy například co se mlhavců týče, působila lehce komicky, ale celkově mi k temné atmosféře seděla a byl jsem s ní spokojen. Blednoucí vzpomínky se mi hodně líbily a jsem opravdu rád, že kvalita šla od posledního dílu nahoru. Příběhově to má všechno co může fanoušek od Geraltova putování očekávat a doufám, že i případné následující výpravy budou minimálně stejně dobré.
  • Palebras
    Palebras26.8.2021 09:27James Bond #02: Fantom
    Příběhově o stupínek lepší než v případě Bondovky Vargr a rozhodně opět dobře provedená akční pohodovka. Ellisův druhý Bond v pořadí přináší hlavně zajímavější příběh, který dokáže více vtáhnout do děje, avšak někdy jsou dialogy relativně komplikované a několikrát jsem se přistihl, že jsem daný rozhovor pročítal několikrát, než jsem rozklíčoval kdo s kým, kde a přes co tečou peníze a kdo pro jakou agenturu vlastně pracuje. Ve své podstatě se nejednalo o nijak důležité informace pro celkové pochopení příběhu, ale lehce to rušilo. Kresba opět dynamická, plná dobře nakreslených akčních scén. Co se Bonda týče, doufám, že v dílu Hammerhead již nebude onou divokou mašinou na zabíjení, protože dvakrát stačilo a byl bych rád za návrat daleko elegantnějšího 007. Přes pár neduhů se ale jedná o kvalitní Bondovku, která se nese v duchu klasických příběhů a rozhodně nedělá celému universu ostudu.
  • Palebras
    Palebras22.8.2021 20:07James Bond #01: Vargr
    Scénárista Warren Ellis pojal Bonda po svém a přináší více akčních scén a mrtvol, než kdykoliv předtím. Čtenář se tedy musí připravit, že nelze příliš očekávat uhlazeného elegána řešící rafinovaně své zadané míse, nýbrž zabijáka ve službách Jejího Veličenstva, kterým bezesporu vždy Bond byl, ale vše řešil daleko elegantněji než Ellisův svěřenec. Jelikož mám Bonda hodně rád a jsem relativně otevřen novým nápadům, musím uznat, že mi tohle Bondovo ztvárnění nijak výrazně nevadilo. Co se příběhu týče, ten nesází na příliš megalomansky budovanou zápletku a jede spíše v umírněnějších kolejích, což byla taky fajn změna. Ačkoliv hlavní záporák spolu se svými kumpány nebyli zrovna úplně ten největší výkvět Bondovy galérky, ale svou úlohu sehráli relativně se ctí. Co se týče kresby, tak zde kvituji dynamiku při soubojích a hlavně akční scény, které vypadaly prostě dobře. Jako první díl této série mě Ellis poměrně zaujal a až na pár drobností nemám příliš výhrad. Nechtěl bych takového Bonda vídat pořád, přeci jen u mě převažuje ten elegán, hračička a milovník žen s vytříbeným vkusem pro plnění svých úkolů, citem pro dokonalé obleky a drahé hodinky, ale i tahle akčnější varianta jednou za čas neuškodí. Úplná paráda to není, ale nadprůměrná Bondovka ano. A rozhodně se těším, co přinese Ellis ve Fantomovi.
  • Palebras
    Kreslené seriály časopisu Junák jsou z dnešního pohledu opravdu těžkým retro kouskem a rozhodně nejsou pro každého. Já se však bavil od začátku do konce. Jelikož jsem od útlého dětství hltal Foglara, rád i dnes po večerech po práci vypnu a vypravím se alespoň touto formou na pořádnou dobrodružnou výpravu. Všechny obsažené příběhy jsou skvělé a prožijeme tak táboření uprostřed Žlutých Skal, abychom se následně s Družinou Lišek pustili do temněji laděného příběhu se špionážní zápletkou. Tento příběh je mimochodem hodně povedený. Tajemství Bažin má také svou nezaměnitelnou atmosféru a ani zde není nouze o pořádnou dávku napětí, samozřejmě poplatnou době. V zemi divů a nebezpečí přináší příběh o putování po dalekém Tibetu a číst ho v době vydání, musel být pořádně dobrodružný zážitek. Na konci knihy potěší doslov s krásnými obálkami a já velice děkuji nakladatelství Josef Vybíral, za tuto a další krásné knihy. Naprostá paráda.
  • Palebras
    Modrá pětka: Na stezce dobrodružství mi udělalo obrovskou radost. Po delší době, jsem měl chuť přečíst nějaké příběhy z dob minulých a Modrá pětka obstála dokonale. Napínavý příběh za přítomnosti fajn party, který se dobře a hlavně svižně četl, kresba v podání Marko Čermáka skvělá a vlastně celá kniha potěší. Vidím to na objednávku dalších vydaných dílů a rozhodně se těším na příští dobrodružné výpravy.
  • Palebras
    Palebras21.8.2021 18:48CREW² #48
    K Mýtům jsem se doma ještě ani nedostal, takže Mýty: Lamia, které vlastně nejsou Mýty, ale pouze přidruženou sérií, mě ani příliš nezaujala, ale zase to nebylo nic vyloženě špatného. Krátká oddychová zábava z období a zasazení mě velice blízkému. Ochutnávač opět hodně fajn a dobře jsem se pobavil. Co se Blacksada týče, tak ani v případě pokračování se nedostavil ten efekt absolutní blaženosti, kterou jsem zažíval při čtení souborných příběhů. Kresba nedosahovala předchozích kvalit a ani příběhově to nebylo ono. Jednalo se spíš o krátký roadtrip za přítomnosti pár známých, který neurazil, ale člověk v tomto případě čekal o mnohem více. Pořád je to nadprůměr, pořád se na to hezký dívá a pořád se to dobře čte. Ale absolutní nadšení se tentokrát nedostavilo. Škoda, tak snad příště!
  • Palebras
    Palebras21.8.2021 18:28CREW² #47
    Přečteno hlavně kvůli Blacksadovi, ale musím říct, že i Gaimanova Cena a Ochutnávač vůbec nebyly marné. Co se konkrétně Ochutnávače týče, tak toho bych si u nás dal klidně mnohem více. Celé to působilo hodně dobře a je škoda, že to neklaplo. Hlavním tahounem tohoto čísla, byl však jíž zmiňovaný Blacksad. Hodně jsem se těšil na pokračování zvířecího detektiva a ve finále jsem nedostal tolik, kolik jsem očekával. Alespoň co se první části týče. Kresba pořád skvělá, ale zdála se mi poněkud slabší než v případě předchozích příběhů a samotné budování zápletky taky neprobíhalo kdo ví jak rafinovaně. Uvidíme jak dopadne druhá část. Každopádně nadprůměrný výběr.
  • Palebras
    Palebras15.8.2021 21:31Blacksad (paperback)
    Tak tohle byla paráda jako hrom. Blacksad na své přečtení čekal v mé knihovně poměrně hodně dlouho, i když jsem věděl, že to dle ohlasů bude kvalita, po přečtení jsem byl doslova ohromen. Ani nevím, jestli ohromen scénářem nebo kresbou, nebo obojím dohromady a je to ve své podstatě úplně jedno, protože naprosto skvělý scénář s totálně exkluzivní kresbou, to je prostě radost. Blacksad si mě získal hned v úvodu, abych s ním absolvoval perfektní noirovku jako řemen a knihu zavíral přečtenou na jeden zátah. Absolutně nešlo přestat číst. Skvělý mix příběhů doplněný o uvěřitelné postavy, kdy věříte každému jejich slovu a činu i přes to, že v hlavní roli vystupují zvířata. Možná jsem byl před začátkem čtení mírně skeptický, zda si dokážu maximálně užít noirovku, kde detektiv je černý panter, šéf poldů pes a vlastně zde vystupují prakticky všechna zvířata, která si dokážete představit. Má skepse byla rozprášena hned v úvodu a celou tuhle kriminální výpravu ve společnosti zvířat, jsem si maximálně užil. On totiž sám příběh dokáže náležitě vtáhnout do děje a vyrovná se těm nejlepším krimi šlágrům. Všem sympatickým zvířecím hrdinům navíc sedí neskutečná kresba, která je opravdu úžasná a už dlouho jsme se takhle nekochal. Barevné New Orleans, zasněžené městečko nebo hořící továrna. Vše vypadá excelentně a kresbu rozhodně řadím k té nejlepší, jakou jsem měl v komiksu možnost vidět. Blacksad je opravdové mistrovské dílo, které doporučuji všemi deseti. Jednoznačně se jedná o výjimečný počin.
  • Palebras
    Poslední návštěva Sin City a velice důstojné rozloučení. Absolutně nebudu hodnotit, který díl byl lepší a který horší. Sin City beru jako celek a rozhodně je jasné, že některý z dílů měl světlejší chvilky a jednoduše obsahem převyšoval díl jiný, ale ve své podstatě všechny knihy utváří dokonalý celek. Celek, který pod Millerovým vedením skvěle funguje a vy věříte tomu, že Sin City žije. Že žijí postavy které tu během čtení potkáváme, že příběhy které jsou vyprávěny se opravdu dějí a že to celé prostě dává smysl. Cítíte cigaretový dým, který doslova čpí z jednotlivých stránek, dokážete nasát atmosféru automobilové honičky ulicemi Starého města, kdy nebezpečná malá Miho uhání po střechách vytahujíc dvojici katan a ve finále cítíte i smrad z toho malého žlutého parchanta, který je k zblití. Černobílá kresba všemu vévodila a rozhodně kvituji zapojení decentních barev u pozdějších dílů, které skvělou černobílou perfektně oživily, aniž by narušily celkově temný vizuál. Hlavně i barevná halucinogenní kapitolka byla skvělá a celkově knihu osvěžila. Celá série Sin City je rozhodně jedním z nejlepších počinů na komiksové scéně a musím říct, že čtení byla parádní jízda a jsem rád, že jsem ji konečně mohl absolvovat a vyvázl jsem z toho všeho se zdravou kůží. Ale bylo to tak tak. Maximální plná palba!
  • Palebras
    Palebras13.8.2021 09:01Lobo: Kostěj nesmrtelný
    Sbírka čtyř příběhů ze života velkého šéfa a všechny byly prostě fajn. Hodně solidní oddychová zábava, která ničím nevybočuje a příběhy nejsou kdo ví jak rafinované či vtipné, ale celkově to prostě stačí k tomu, aby se člověk dobře pobavil a celé to nesklouzlo do průměru. Příběhově se jedná o rozličný mix se začátkem v podobě volby miss, lobáckou verzi gaunerů, přes pozlátko ve formě holywůůůdu a zakončují to masožraví šneci, takže suma sumárum si téměř každý přijde na své. Perfektně je tady vidět i kvalita překladu, který jsem zmiňoval již u více dílů Loba. Tři ze čtyř příběhů překládal Španihel a zbývající Dort. Téměř u každého dílu který překládal Španihel mám problém s tím, že překlad je nemastný neslaný, suchý a prostě se mi k Lobovi moc nehodí. Zde v této sbírce příběhů je to krásně vidět. Příběh, který překládal Dort má koule, je vulgární, vtipný a jeho různé kreace při vymýšlení vtipných překladů jmen jsou prostě fajn a sedí k Lobovi dokonale. Španihelův překlad nemá koule, není vulgární ani příliš vtipný a prostě celkově se spíše hodí pro sérii Twilight, než pro záležitost typu Lobo. Škoda. Ale i tak jsem se velice dobře pobavil a rozhodně pořád dokáže Lobo zahřát na duši. Nebo rozervat duši. Nebo střeva. Nebo tak nějak.
  • Palebras
    Sbírka kratších i delších příběhů, kdy některé jsou vyloženě skvělé a některé o něco horší, ale celkově se opět jedná o skvělou záležitost. V příbězích se setkáváme se starými známými a zbyde dost místa pro postavy nové, které skvěle doplňují celou partu města hříchu. Skvělé bylo doplnění barev do některých příběhů, které vyšvihly perfektní Millerovu kresbu ještě o stupínek výše, tak jako ve žlutém parchantovi. Černobílá je luxus, ale elegantně zakomponovaná barva, taky není na škodu. Perfektní doplňovačka před vyvrcholením série, která si drží neskutečně vysokou laťku.
  • Palebras
    Proti předchozím dílům Miller zlehounka zvolňuje tempo a přináší mírně komornější příběh. Není to nic proti ničemu a po čtyřech nadupaných dílech jsem tohle zvolnění opravdu ocenil. Pořád je všude hmatatelná špína a hnus města hříchu, pořád jsou všude litry krve, pořád je tu Dwight a nebezpečná malá Miho aby společně rozstříleli spoustu šmejdů a pořád je to Sin City. Takže za mě všechno na svém místě a přesně jak má být! Opět jsem se královsky bavil.
  • Palebras
    Ten žlutej parchant pokračuje v obrovsky vysoko nastavené laťce a dokonce tasí trumfy v případě skvělého Hartigana, který mi sakra sedl a neskutečně odporného, slizkého a smradlavého žlutého šmejda, který byl tak hnusný, až byl ve své podstatě přitažlivý. Přitažlivý pro Hartiganovu pěst, na kterou v průběhu celého příběhu několikrát chudák narazil. A nejen na ni. Prostě opět naprostá paráda. Má to úplně všechno. Charakterního poldu, který zachraňuje nevinné holčičky, bezcharakterního šmejda, nádherné baby, hnusné parchanty, hříšné město, automobilové honičky, no prostě všechno, co si člověk od této neonoirovky může přát. Kresba luxus a hlavně musím vyzdvihnout přidání žluté, která je prostě lahůdková a ještě lépe dokáže ve vší té černi a temnotě čtenářovy oči pomoct zaměřit na největšího sráče čtvrtého pokračování. Bez debat opět skvělá jízda.
  • Palebras
    Další parádní stylová jízda od samého začátku do konce. V tomto díle Miller šlape ještě více na plyn a názvem Velká tučná zabijačka se třetí díl pyšní naprosto dokonale. Dwight je skvělý a nebezpečná malá Miho mu zdárně sekunduje. Jejich společné porcování, kdy Dwight ladně přidržoval nožky oběti bylo naprosto brilantní. Ono vlastně vtipných momentů v tomto díle bylo několik a fakt jsem se při všech těch litrech krve a vnitřností stihl i zasmát. Paráda. Kresba opět naprosto perfektní, kdy některé stránky jsou vyložené labůžo. Sin City se mi neskutečně trefilo šípem do oka a jsem opravdu rád, že vyšlo nové vydání, protože tuhle sérii by si měl přečíst úplně každý.
  • Palebras
    Ženská, pro kterou bych vraždil je opět naprosto skvělou záležitostí. Dokonce lehce předčila Drsný sbohem, které už tak nasadilo laťku pekelně vysoko. Miilerovou předností je skvěle zvládnuté budování atmosféry, kdy čtenář při čtení dokonce cítí vlezlý kouř z cigaret a slyší burácení hromů při sledování vysokooktanové automobilové honičky. Naprostý luxus. Všechny postavy sehrály svou roli dokonale, v čele s Dwightem a Avou, kdy naprosto skvěle Miller dokázal propojit tento díl s dílem předchozím různými situacemi, které rozhodně výborně napomáhají k utvoření dokonalé iluze komplexnosti celého Sin City. Kresba opět sedí naprosto přesně jako prdel na hrnec a je ve všech ohledech skvělá. Obálky obecně ve 4. vydání jsou nádherné a co se použitého papíru týče, je pravdou, že se stránky poměrně hůře otáčejí a lehce se zvýšila robustnost jednotlivých knih, ale v mém případě se vůbec nejedná o nic zásadního a nemám s tím sebemenší problém. Celkově skvělá práce!
  • Palebras
    Sin City mi odpočívalo v knihovně pár let a jelikož mi jeden z dílů chyběl, čekal jsem až sérii zkompletuju a pustím se do drsného, špinavého a odporně temného města hříchu, které jsem dosud znal jen z perfektního filmového zpracování. Sin City tudíž čtu opravdu poprvé až teď, 30 let od vydání a musím říct, že tahle klasika absolutně neztratila nic ze své legendárnosti. Jelikož miluju noir, černobílou kresbu s pořádnou dávkou násilí a drsňáctví, ve spojení s vnadnými dámičkami, kterými Sin City oplývá, už dopředu jsem věděl, že tohle bude pecka. Dostal jsem přesně to, co jsem očekával a knihu jsem zavíral s blaženým pocitem. Perfektně noirově podaný, akčně laděný příběh ze staré školy, kdy čtenář nemá šanci vydechnout, protkaný nejrůznější lidskou lůzou, které kontrují krásné ženy a namakaní frajeři. To vše zabalené do osobité černobílé kresby, která je absolutně jedinečná a pomáhá utvářet dokonalou kulisu zmaru, deprese a všeobecného zoufalství. Více snad ani není třeba zmiňovat a prakticky jsem se rozepsal daleko víc, než jsem původně chtěl. Sin City už totiž prověřil sám čas a svůj kultovní status si drží naprostým právem. Naprostá lahůdka a povinnost.
  • Palebras
    Palebras29.7.2021 11:26Batman: Tři Jokeři
    Ve své podstatě pořád nadprůměr a hodně dobře odvedená práce jak scénáristicky tak kresebně. Avšak nejedná se o nic nového, svěžího či překvapivého. Je to prostě věc, kterou jsme již v několik obměnách četli mnohokrát. Batmanovo trauma, Jasonovo trauma a jejich společné trauma, Jokerovo trauma, Barbařino trauma, Joker má nejradši na světě Batmana a Batman nemůže spát bez přítomnosti Jokera a tak dále a tak dále. Ničím mi tohle pořád nevadí a dokonce tohle považuji za nosný pilíř celého Batmanova bytí, ale v případě komiksu Tři Jokeři, jsem čekal něco o trochu víc. Každopádně i tak jsem se velice dobře bavil, svižně se to četlo a skvěle se na to dívalo. Prakticky jsem se ani na sekundu nenudil a knihu zhltnul téměř na posezení. Kdo nemá Batmana příliš načteného, věřím že ho dokáže komiks zaujmout na 100%. Ale i v mém případě se pořád jedná o nadprůměr a jsem rád, že u nás komiksy ze série Black Label vychází. Určitě se těším na další! A mimochodem, ten přebal se zeleným Batmanem včetně plakátu je skvělý!
  • Palebras
    Palebras29.7.2021 09:25U283
    Po přečtení U283 jsem byl vlastně docela překvapen, jakou měrou jsem byl vtažen do víru dění. Už před koupí jsem neměl prakticky žádná očekávání a komiks sem koupil vlastně kvůli anotaci, která mě dokázala patřičně zaujmout a kvůli obálce, která slibovala pořádný oldschool. Příběhově se jedná o kousek jako vystřižený z osmdesátých let, kdy hrdinové byli opravdoví frajeři a záporní šmejdi si dělali co chtěli. A vlastně mi ani nevadilo, že se opravdu jedná o lehký guláš, kdy některé pohnutky a činy vykonané hlavními postavami, v pár případech prostě nedávaly smysl. Nebo možná nedávaly smysl jen mně. Kresba byla opravdu jednoduchá a prakticky u ničeho jiného by v dnešní době neobstála, ale v tomto případě mi seděla skvěle a dotvářela kulisu, již zmiňovaného olschoolu. Opravdu netuším, zda autor komiksem U283 cílil na vážnou notu, ale za mě se jednalo spíš o dobrou, uvolněnou oddechovou zábavu, která se i přes některé nelogičnosti dobře četla a rozhodně jsem zvědav, jestli se někdy podaří vytvořit pokračování. Osobně bych byl všemi deseti pro.
  • Palebras
    Palebras21.7.2021 07:18Akira #01
    Ač mangu příliš nevyhledávám, Akira mě zaujala hned při ohlášení. O filmu jsem nikdy neslyšel a vlastně jsem neměl vůbec žádné povědomí o existenci tohoto díla. Proto jsem velice rád, že u nás Akira vyšla, jelikož se jedná o velice kvalitní kousek, který rozhodně stojí za přečtení i když mangu příliš v oblibě nemáte. Ihned ze začátku mě zaujalo zpracování, které je dle mého opravdu skvělé, včetně celkového vzhledu obalu i přebalu a vévodí tomu volba papíru, díky kterému je kniha i přes svou relativní obsáhlost krásně lehká a perfektně se při čtení drží. Co se samotného příběhu týče, tak zde jsem byl překvapen velice svižným akčním tempem vyprávění, kdy jsem očekával spíše ukecanější pasáže, ale ničemu to nevadilo a jako seznamovací večírek na úvod, první díl fungoval více než dobře. Velice se mi líbilo také přenesení děje do dnešní doby, kdy prakticky nic nepůsobí přehnaně, jako některé filmové vize z osmdesátých let, které se snažily zpracovat budoucnost někdy až vyloženě úsměvně. Kresba byla skvělá, přehledná a opravdu nemám co bych vytkl. Celkově hodnotím Akiru opravdu nadprůměrně a hodně se těším na pokračování, které postupně rozkryje celou záhadu a přinese odpovědi na vyřčené otázky.
  • Palebras
    Palebras16.7.2021 23:28Kapsy
    Kapsy, které jsem dostal před pár lety k narozeninám, ležely v mé knihovně netknuté poměrně dlouho a důvod byl takový, že jsem od Čapka nic moc nečetl. Něco málo ve škole, ale Povídky z první a druhé kapsy to nebyly. Večer jsem se tedy posadil, Kapsy během relativně krátké doby přečetl, a zjistil jsem, že bez znalostí povídek to samozřejmě absolutně není ono. Prostě, vše mi přišlo hodně zkratkovité, uspěchané či dokonce zmatené a konec se dostavil tak rychle, až jsem měl pocit, že jsem prakticky ani nezačal. Normálně by tento komiks rozhodně nebyl jeden z těch, které bych chtěl číst, protože vždy, když chci přečíst komiks podle literárního díla, čtu první zásadně předlohu a poté se až pouštím do komiksové adaptace. Avšak, některé z povídek nebyly vůbec špatné, kresba byla někde lepší, někde horší a ve své podstatě mi ničím nevadila. Celkově tato adaptace může potěšit fanouška Karla Čapka, ale v případě že nemáte načteno, Kapsy velmi lehce sklouznou do průměru.
  • Palebras
    Palebras16.7.2021 23:06NANITS chronicles
    NANITS je pro mě obrovské překvapení. Kdyby v nějaké diskuzi nepadla zmínka o předprodeji tohohle komiksu, absolutně bych nevěděl o co jde. A právě z takových, řekl bych až nenápadných počinů, vznikají opravdu kvalitní kousky. NANITS je perfektně atmosféricky budované sci-fi, u kterého jsem se nenudil ani minutu. Hned úvod rozjede návštěva ze samotného Marsu a celý příběh je neuvěřitelně čtivý a chytlavý, navíc obohacen o opravdu krásnou hlavní protagonistku. Pokračuje se vsuvkou v podobě drsné postapo a vše zakončuje s ničím se nepárající polda, který trojici příběhů uzavírá. Jednou z nevýhod všech příběhů a vlastně celé knihy je fakt, že ani jedna z kapitol není uzavřena. Příběhově se pořádně čtenář nadchne a prásk ho. Je konec, pokračování příště. Jelikož se dle informací, které jsem měl možnost přečíst dočkáme pokračování, nevidím tedy důvod, tohle považovat za mínus. Ovšem, informace o tom, že se jedná pouze o jakýsi začátek, mohla být uvedena alespoň v popisu. Ale chápu, že by to možná spoustu lidí mohlo odradit od koupě a to by byla velká škoda. Kresba, ač se na jednu stranu jedná o zahraniční kreslíře, byla na stranu druhou perfektní a dokonale ladila k daným scénářům. Za zmínku stojí drobné gramatické chybky, kterých si však nešlo nevšimnout, ale opravdu se nejednalo o nic katastrofického či rušivého. Co potěšilo, byl fakt, že za skvělou cenu, dostane čtenář špalek, který nějaké to odpoledne zabere a bude se bavit od začátku až do konce. A to vše v české režii. Za mě obrovská spokojenost a rozhodně budu netrpělivě vyhlížet pokračování. I když je jasné, že jen tak to nebude. Ale myslím, že se vyplatí počkat. Skvělá práce!
  • Palebras
    Palebras13.7.2021 20:36Bomba
    Jednoznačně jeden z nejlepších komiksových zážitků vůbec. Absolutně by mě nikdy nenapadlo, že komiks pojednávající o cestě za vynalezením atomové bomby a jejím následným použitím, může být tak čtivý a doslova bombasticky zpracovaný. Když Argo tento komiks ohlásilo, představa byla taková, že dostaneme dokumentárně podaný komiks, opírající se o přesné informace k vývoji atomové bomby, doplněný o spoustu odborných termínů, ze kterých půjde čtenáři hlava kolem. Že se bude jednat o věc pro fyzikální a chemické labužníky. Opak je pravdou. Vše je sice napsáno v relativně přesné terminologii, ale podáno je to výborně a absolutně jsem neměl pocit, že v něčem plavu či se začínám nudit. Určitě jsem nerozuměl všemu a přeci jen, nejsem jaderný fyzik ani nic podobného, ale docela dobře jsem se v odborných termínech orientoval a rozhodně musím říct, že mi kniha rozšířila obzory. A to jsem opravdu fyziku s chemií ve škole vyloženě nemusel. Díky příběhům obyčejných lidí a díky dalším historickým událostem, které jsou zde obsaženy v symbióze s vývojem atomové bomby, se komiks četl doslova sám. Už dlouho jsem takhle nehltal stránku za stránkou, i když jsem věděl, jak tenhle příběh skončí. Kresba byla naprosto perfektní a těším se až si knihu dám znovu a věnuji jí více času, protože první přečtení bylo opravdu umocněno totálním nadšením, co se scénáře týče a na kochání se kresbou, jaksi nezbýval čas. Některé pasáže mi však v paměti utkvěly a rozhodně výjevy z Hirošimy po dopadu atomové bomby, byly opravdu hrozné. Bomba je pro mě absolutním překvapením, kdy z komiksu o vývoji atomové bomby, autoři vykřesali klenot, který aspiruje na komiks roku a to minimálně. Plus to perfektní zpracování, s ještě bombastičtější cenovkou. Opravdová povinnost. Opravdová Bomba!
  • Palebras
    Hodiny posledního soudu jsou opravdu skvělá věc. Strážci jsou neskutečná klasika a spojení s DC univerzem beru všemi deseti. První kniha byla perfektní, ale jednalo se spíše o rozjezd, kdy cílem bylo čtenáře seznámit s postavami a nastínit pozadí příběhu. Pokračování je ve všech ohledech větší a celkově rozmáchlejší, avšak neubírá to na celkové komplexnosti. Vše je vyprávěno přehledně a myslím, že se v příběhu bude orientovat i průměrný čtenář komiksů ze stáje DC, což je velké plus, protože tady vychází opravdu zanedbatelné množství různých sérií, ale v tomto případě je vše dobře vysvětleno a na situaci, kdy by našinec mohl lehce tápat, jsem zde natrefil opravdu minimálně. Mít načteny Strážce, je však rozhodně doporučeno. Nechci zbytečně spoilerovat informace ohledně příběhu, takže jen zmíním, že se setkáme s opravdu velkým množstvím známých i méně známých postav a událostí, hodných spojení těchto dvou světů a já se bavil po celou dobu čtení. Nevstávat ráno v 5 hodin do práce, dal bych knihu na jeden zátah. Hodiny posledního soudu rozhodně nedělají legendárním Strážcům Alana Moora ostudu a myslím si, že Geoff Johns ukočíroval vše naprosto skvěle. Kresba Garyho Franka je perfektní, zde se není o čem bavit. Pro všechny milovníky Strážců a univerza DC jasná povinnost. Perfektní práce!!!
  • Palebras
    Sérii Detective Comics mám hodně rád a drtivou většinu času jsem se u ní skvěle bavil, jak jsem již několikrát zmínil u dřívějších dílů a Batmani navěky nejsou výjimkou. Jedná se opět o kvalitní jízdu, která perfektně navazuje tam, kde jsme ve Stínu nad netopýry skončili a jelikož se jedná o zakončení série, jsem rád, že se vše podařilo poměrně bez větších problémů ukočírovat. Když píšu poměrně, myslím tím, že i přes někdy mírně chaotický a někdy relativně překombinovaný děj v druhé části knihy oceňuji, že do sebe většina součástí zapadla a dobrali jsme se zdárného konce. Větší výtku mám však k některým dvojstránkám a chaoticky rozloženým panelům, kdy jsem se několikrát vracel zpátky a dumal nad tím, jak že to mám vůbec číst. Což se mi příliš často nestává, ale zde, to mírně rušilo. Kresba po celou dobu naprosto v pohodě, držela se standartu předchozích knih, takže žádné překvapení se nekonalo a dívalo se na to hezky. Rozhodně tuto sérii doporučuji, protože se jedná jednoznačně o nadprůměr s Batmanem a jeho parťáky v hlavní roli.
  • Palebras
    Palebras3.7.2021 06:55Lobo: Poslední Czarnian
    Poslední Czarnian zcela určitě není ten nejlepší Lobo, který u nás kdy vyšel, avšak samotná zápletka s transportem třídní učitelky, spojená se všemi problémy z toho čišící, je sama o sobě velice solidním tahákem. Protože, kdo z nás by si nepřál eskortovat svou nejvíce oblíbenou učitelku napříč vesmírem a mít tak dost času, probrat s ní veškeré resty, pěkně ručně a stručně. Dobrých vtípků nebylo moc, Lobo se držel kvůli nejoblíbenější paní učitelce relativně zpátky, avšak nádherně to vynahradil v závěru. Kresba je dnes již klasické retro z počátku devadesátých let a ničím mě neurážela, jelikož mám tuto kresbu velice rád. Příběhově je to opravdu průměr, avšak kdo má Loba rád, vždy si nějaké to pozitivum mezi litry krve a vyhřezlých střev najde. Příjemná oddychovější zábava která ničím neurazí. Já se bavil.
  • Palebras
    Palebras22.8.2023 09:25Kačer Donald 2023/01
    Tak jen informuji, že dnes zakoupeno normálně v trafice ve Frýdku-Místku... Dostali to teprve včera.
  • Palebras
    Ter: Komiks v některých částech doplňuje a naráží na knihy, tudíž zde anotace nelže, jelikož ona dívka je hlavní hrdinkou právě knižní triologie a opravdu toho o Prašině ví hodně. Ale je pravdou, že z komiksu to moc znát není a může to být pro nové čtenáře lehce matoucí a neúplné.
  • Palebras
    Fry: Vlastním druhé vydání třetího dílu a je tam Finta ;)
  • Palebras
    Palebras4.6.2021 22:04NANITS chronicles
    Když jsem to dneska vyzvedl ze zásilkovny, tak už mě po přečtení některých reakcí na zabalení jímala hrůza...Naštěstí úplně v pořádku...Každopádně ale to zabalení je teda průser jako mraky...Takhle zabalený bych si nedovolil poslat snad ani ten největší brak opravdovému nepříteli...Jinak ale samotný komiks vypadá perfektně...To se musí nechat.
  • Palebras
    Palebras30.3.2021 15:251984: Grafický román
    V knize jsou uvedeni spolu s manželkou jako manažeři projektu a produkci zajišťovala jejich WildCat Pictures in Motion, takže prakticky za tímto ,,projektem´´ stojí oni. A ano, jedná se o toho nechvalně proslulého Krejčího.
  • Palebras
    Palebras18.2.2021 12:19Neonomicon
    Freckles, vše dostatečně jasné :) Moc díky.
  • Palebras
    Palebras18.2.2021 07:39Providence
    U mě tohle bylo naprosto stejné a kvůli Neonomiconu jsem objednal i Providence. Kniha je fakt nádherná a osobně mi nějak vynechání bublin zásadně nevadí a bude mi jedno pokud Argo vydá nějaké opravené vydání či nikoliv avšak nemyslím si že by tohle bylo vůči všem poctivě kupujícím vhodné. Avšak zisk je zisk. Podle mě by se tohle u kolosálek CC stát ani nemohlo, protože dle mého až maniakálně dohlížejí na celý proces ale nikdy neříkej nikdy a jak víme v případě chyby u Bestii Burdenských, došlo k opravě a poslání opravené knihy, kdy tu starou si zákazník mohl nechat. Takto by postupovali dle mého i u kolosálek. Co se týče Arga, je fakt že těch chyb stále přibývá místo aby se poučili a nenechali se nachystat takzvaně na švestkách a po Providence přišla chyba s hřbetem u Neonomiconu i když se jednalo pouze o pár kusů, Drákula také obsahuje menší chybu a byl na stránkách Arga uveden takřka dvojnásobný počet stránek. Kdo ví a třeba se nakonec z vlastních chyb poučí. Já osobně vůči nim zášť necítím ale chápu, že někoho tohle prostě štve a za své peníze nedostane to co očekával.
  • Palebras
    Palebras18.2.2021 07:25Neonomicon
    Jen bych si chtěl udělat jasno v tom, jak teda číst Providence a Neonomicon s Courtyard. Freckles píše že první deset kapitol Providence, pak Courtyard, Neonomicon a poté dvě poslední kapitoly Providence. Spacecore však uvádí Courtyard - Neonomicon - Providence.. Takže, jak to tedy chlapi je? Díky
  • Palebras
    Palebras18.2.2021 06:40Dracula
    Na stránkách Arga a taky Kosmasu ještě pár dní zpátky bylo napsáno avizovaných 356 stran. Takže to teď museli změnit.. Což po chybě s ponecháním pracovní poznámky a teď tím počtem stran, to opět nevrhá na Argo příliš dobré světlo. Určitě někdo může být zklamán, pokud čekal relativně špalek čítající 356 stran a poté přijde poněkud chudší bratříček. Já osobně tohle neřeším a počkám na celkový dojem ale relativně pak chápu tu naštvanost vůči Argu.
  • Palebras
    Palebras16.2.2021 22:57Neonomicon
    Taky mě Neonomicon přesvědčil k nákupu Providence a hlavně povídek Lovecrafta, takže si to hodím komplet...Každopádně Providence ještě mají skladem v knihkupectví Arkham, odkud jsem objednával a prý mají několik nových kousků, avšak pouze už jen tu s limitovanou obálkou..S klasickou obálkou mají jeden antikvariátový kus, ale zase bez opravného sešitu, který tam chybí...Takže jen pro info, kdyby měl o Providence ještě někdo zájem ;-)
  • Palebras
    Není úplně potřeba mít načtené předchozí knihy protože celkově je ta provázanost dost malá. Pokud si dobře pamatuji, tento díl poměrně dobře fungoval i samostatně. A co se dalšího dílu Lid versus Liga spravedlnosti týče, tak zde to vzal do ruky úplně jiný scénárista, takže tady už není vůbec nutné znát předchozí knihy.
  • Palebras
    Palebras3.12.2020 11:11Kapitán Kloss
    Tak ono se teoreticky opravdu jedná o první vydání od Slovartu ne? Předtím to vydával BBart...Ale to jen tak polemizuju. Jinak také nevlastním vydání z roku 2002, ale dle fotek na aukru, kde to borci prodávají, mi to vydání příjde stejné. I papír je u nového vydání kvalitní, opravdu se jedná o pěkný kousek, takže za mou osobu spokojenost...
  • Palebras
    Palebras13.1. 07:39* Připomínky a návrhy
    Zack: Tak jasně, ono by nešlo pouze o číselné hodnocení. Muselo by se to udělat tak, jako třeba v případě série Češi.. Jsou zde jednotlivě a také jako celek ( ono to jako celek devíti knih v boxu i vyšlo ale dávám příklad). A potom jako u série Živí mrtví, nechce každý psát komentář zvlášť ke každé knize stylem: Takže v tomto díle zemřel Jonatán s Karlem ale jinak jsme se nikde neposunuli..A máme tady další supr díl ale naštvala mě smrt psa Franty.. Takže by tady byla možnost napsat slovní hodnocení k celé sérii, vyzdvihnout proč stojí série za přečtení, proč za to ve finále nestojí, zda třeba není některá z knih už vyprodaná a podobně. A celé by to bylo daleko pohodlnější a přímočařejší, než pročítat jednotlivé komentáře ke všem knihám, pokud chci vědět, zda za přečtení série stojí či nikoliv. Otázkou je, kolik lidí by se třeba zpětně u starších sérií ke komentu vrátila a hodnocení napsala a jestli by tohle celkové hodnocení někomu pomohlo.. Hele je to jen nápad, možná blbý ale několikrát mě napadlo, že bych prostě ocenil napsat koment k celé sérii. Je pravda, že komentování každé knihy zvlášť, hlavně u dlouhých sérií mě odradilo ty komenty vůbec psát a začal jsem hodnotit pouze hvězdičkama.
  • Palebras
    Palebras12.1. 22:52* Připomínky a návrhy
    Určitě B. A jak píše faster86, super by byla možnost hodnotit celou sérii jako celek. Někdy je začátek série fajn ale postupem času to začne stát za houby a konec třeba stojí úplně za pikaču. Takže celkové zhodnocení série by hezky reflektovalo jak je na tom série celkově a některým by to pomohlo při rozhodování, zda do dané série vůbec jít či nikoliv.
  • Palebras
    Palebras6.1. 13:55Pindárna
    Django: Je to jak píše SomeOne... Předplatitelé jsou 7 knih popředu. Nicméně Smrt v osamění je teď na řadě a bude běžně k dostání v trafikách.
  • Palebras
    Palebras6.1. 08:16Pindárna
    Django: Mám to doma a četl jsem to. Pokud něco potřebuješ, klidně napiš zprávu.
  • Palebras
    Palebras2.1. 19:26* Připomínky a návrhy
    Ahoj, šel by přidat reprint Rychlé šípy a jejich 65 úžasných dobrodružství? Vydala ho Skautská nadace tuším někdy v listopadu, pak udělala dotisk prvního vydání v prosinci a vzhledem k obrovskému zájmu už na stránkách mají informaci o dalším dotisku v lednu. Reprint zcela věrně napodobuje první souborné vydání z roku 1940 včetně papíru a musím říct, že je to vážně parádní. Díky. https://www.skautskanadace.cz/kupte-si/rychle-sipy-a-jejich-65-uzasnych-dobrodruzstvi-reprint-182ep
  • Palebras
    Palebras11.12.2023 12:28Sběratelský klub
    Zdar, četl někdo komiks Enigma, který momentálně vydává CC? Pokud ano, mohl by hodit do placu pár řádků, zda to za něco stojí a o čem to vlastně je? Díky
  • Palebras
    Palebras6.8.2022 07:50Sběratelský klub
    Taky se mi podařilo proužky koupit hned v prvním kole a jelikož jsem měl v ten den relativně čas a byl zrovna pracovně na pc, mohl jsem tedy občas na stránky kouknout a najednou se proužky na stránkách objevily a já objednal. Nicméně celý ten web je udělán dost na dvě věci, takže orientace a tak dále se rovná nule. Chápu tedy, že spoustu lidí si ani nevšimla, že jsou proužky již v nabídce. Každopádně z mého hlediska průser je, že téměř každý kus je jakkoliv poškozen a při limitovaném nákladu čítající 500 kusů a s ohledem na cenu 1999 kč se mi tohle jeví jako průser. Když jsem proužky rozbalil, hned jsem si všiml poškozených hřbetů, kdy jeden byl škráblý skoro po celé délce a jako bonus byl zašpiněn od lepidla, druhý proužek promáčklý a třetí oškubaný u horní hrany. To jsem ještě netušil, že tenhle problém se prakticky týká skoro celého nákladu, takže jsem proužky vyfotil a poslal panu Vávrovi s dotazem, jestli se mu tohle jeví jako adekvátní výrobek minimálně vzhledem k ceně. Dostal jsem pouze strohou odpověď, že pokud chci zboží vrátit ať mu dám vědět, jinak s tím nic nenadělá, protože na každém proužku se něco najde, takže je to úplně zbytečné měnit. Po téhle odpovědi a s přihlédnutím k tomu, že na Foglarovi jsem vyrůstal a je to moje srdcovka, jsem si proužky nechal, chvíli mě to štvalo a dneska už jsem to jaksi vstřebal. Nicméně však nechápu, jak tohle mohl vůbec někdo soudný v tiskárně přijmout a poslat to následně mezi lidi, ještě s takovou cenou. Tady se možná již někomu nechtělo nic řešit a asi se sázelo na davovou histerii a na fakt, že proužků bude tak málo a lidi se o ně poperou, že to praktcky nikdo vracet nebude. Stát se to u jiného vydavatele s jiným komiksem, lidi jim to za tu kvalitu kterou dostali, omlátí o hlavu. Co se však týká kvality papíru, tak tady bych moc problém nehledal a jeví se mi jako vhodně zvolený vzhledem k celému retro formátu a ono i samotné čtení asi nebude úplně problém. Co jsem tak zkoušel, drží to dobře a nemyslím si, že by se to při otevření mělo jakkoliv lámat či jinak deformovat.
  • Palebras
    Palebras20.6.2022 17:17Sběratelský klub
    Onkel 1928: Jen bych upřesnil že komiksová Stínadelská trilogie obsahuje všechny tři díly série Záhada hlavolamu, Stínadla se bouří a Tajemství Velkého Vonta. Takže ty románové Stínadla se bouří jsou druhý díl, kterému předchází právě Záhada hlavolamu.
  • Palebras
    Palebras6.4.2022 18:27Sběratelský klub
    Milo_Harwey, Alfi - Potvrzuji, že druhý díl je dlouhodobě vyprodán a dotisk se nechystá. Jediná možnost je tedy sehnat z druhé ruky. Taky jsem 100 nábojů delší dobu sháněl a nakonec jsem bral prvních pět dílu z druhé ruky za celkem příznivou cenu. Jinak je tuším druhý díl ke koupi momentálně v Arkhamu, ovšem za 2000 kč.
  • Palebras
    Palebras20.1.2022 09:14Pindárna
    robur31... Luxorem mi bylo potvrzeno, že cena se měnit nebude a zákazník tedy dostane Criminal 3 za cenu, která byla v době objednání. Tedy 319 kč ;-)
  • Palebras
    Palebras22.8.2021 19:55Sběratelský klub
    Milo_Harwey - přesně tak, taky bych tam raději viděl tyhle klasiky, než například věci z New 52 a podobně, které tady vyšly relativně nedávno.

    deefha - bral jsi tu platbu kartou ? Díval jsem se, že je tam ta kniha obálek jako bonus, ale zatím jsem od DeAgostini bral maximálně pohádky pro malou s platbou dobírkou, takže s tím nemám žádné zkušenosti. Jde mi o to jestli mi přijde třeba mailem částka a já si ji uhradím online nebo tam dám číslo karty atd. a frajeři si to stahují sami. Četl jsem právě dost stížností, že si stahovali něco navíc a tak dále. Takže jsem na vážkách, pokud do toho půjdu, jak to vůbec platit.
  • Palebras
    Palebras22.8.2021 19:05Sběratelský klub
    Tak psalo se, že něco málo má být nahrazeno jako například Kameňák, Návrat temného rytíře a určitě ještě něco dalšího, ale mírně mě znervózňuje, že z prvních čtyř knih, u nás tři vyšly. Takže tím pádem určitě zůstane Snyderův run a Detective comics plus určitě i Temný rytíř a to už si pár kousků z celku ukrojí.
  • Palebras
    Palebras22.8.2021 18:23Sběratelský klub
    Tak vidím, že s tím kompletem Batmana je to pěkné dilema. Doma mám vše co u nás vyšlo, takže taky pořád váhám, zda do toho jít či ne. Na jednu stranu je to prostě Batman a láká mě mít komplet obrázek včetně těch bonusových knih ale na stranu druhou je to DeAgostini a fakt tady toho dost vyšlo. A taky reálně hrozí, že vyjde plno knih u nás již vydaných a zaříznou to pro nezájem a na ty lepší a u nás nevydané díly se nedostane. Tak fakt nevím.
  • Palebras
    Palebras21.8.2021 07:48Sběratelský klub
    Alfi: Ano tyhle knihy zde již vyšly a vydalo je Crew, Zrozen k zabíjení zde nevyšlo a Tváře smrti vydal BBart.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 618 (cca 279404 Kč)
Mám: 618 (cca 279404 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0