• Scaleo1
    Scaleo111.6.2019 16:56Netvora #03: Azyl
    ze začátku jsem se vůbec nechytal. přeci jen už je to nějáká doba, co jsem četl první dva díly. pak jsem se ale začetl a začalo mě to bavit. příběhu by rozhodně prospělo, kdyby informace o světě dávkoval pomaleji. už je to třetí kniha a pořád máme přednášky pana kocoura. snad z toho nebude v dalším díle písemka. jinak v tomhle díle bylo zase hodně brutálně zabitých ženských. chápu, že autorky vytvořili svět, kde jsou u moci ženy a mají i většinové zastoupení v armádě, ale takhle ke čtení jejich komiksu nalákají i muže, kterým se líbí kreslené(nebo i reálné) násilí na ženách. stačí se podívat na Devianart. nevím, jestli by zrovna chtěli takové čtenáře :D.
  • Scaleo1
    Scaleo14.5.2019 17:19Tokijský ghúl #14
    čekal jsem podle komentářů, že to bude průser, ale nakonec jsem s posledním dílem spokojený. navnadil mě na další sérii. vyjádření šílenství jde Išidovi celkem obstojně a pokud se člověk naučí orientovat v jeho kresbě, tak i ty souboje dávají smysl. doufám, že v RE nebude příliš mnoho nových postav. už takhle je dost těžké se orientovat v tom, kdo je kdo. nepomohlo ani to, že v tomhle díle nebyl na začátku seznam postav jako v dílech minulých.
  • Scaleo1
    Scaleo122.11.2018 20:59Tokijský ghúl #12
    páni. části s poezií byly tak špatné. něco tak sračkového a nevtipného jsem už dlouho nečetl. co se týče samotného děje, tak už mi začíná lézt na nervy. pokud se tomu vůbec dá říkat děj. hlavní hrdina mění své cíle a rozhodnutí jak spoďáry. má dost síly a informací, aby mohl pro sebe a své přátele udělat něco hodnotného. udělat pro ně něco, aby se už nemuseli bát Aogiri nebo Holubic, ale ne. místo toho si řekne "seru na všechno, budu pracovat v kavárně a možná mi ho pak Tóka jednoho dne pohoní". nesnáším, když hlavní hrdinové nepřevezmou iniciativu a jenom pak reagují na všechno špatné, co se jim přihodí. to není jak Luffy z mangy One Piece. i když ho spousta lidí nemusí, tak jedno se mu musí nechat. on vždycky ví přesně, co má dělat. nenechá si od nikoho srát na hlavu a když mu stojíš v cestě nebo ohrožuješ jeho posádku, tak ti rozmlátí držku tím nejlepším možným způsobem. chtělo by to více takových hrdinů.
  • Scaleo1
    Scaleo112.11.2017 21:1947 Róninů
    jako sorry, ale tohle to nejhorší, co tady od Sakaie vyšlo. což zároveň vypovídá o jeho talentu, když tomu dávám stejně tři hvězdy. ve skutečnosti je to ale spíš dvě a půl. působí to na mě jako rychle převyprávěný známý příběh. něco jako ty komiksové adaptace klasických literárních děl od Grada Publishing. příběhů o samurajích, kteří jsou pro čest udělat cokoliv, je hromada. jistě, pro někoho, kdo nezná tyhle příběhy, to může působit exoticky a zajímavě. přeci jen to je úplně jiná kultura. jenže já jsem takových příběhů četl už dost v manze, komiksu a literatuře. je vidět, že Richardson si reálie a samotnou historickou událost dobře nastudoval. ale to je asi tak všechno, co s tím udělal. na rozdíl od Sakaie nepřinesl prakticky nic zajímavého do samurajského žánru. kdyby scénář dělal Sakai, bylo by to mnohem lepší. dal by do toho více emocí, což je něco, co tomuhle komiksu hrozně chybělo.
  • Scaleo1
    velmi slibný začátek sci-fi manga série, o které jsem toho dost slyšel, ale nikdy jsem se k ní nedostal. ani se nedivím, že chce z toho Cameron udělat film. tohle je příběh stravitelný pro většinu lidí a ne jen pro mangisty. akorát jsem měl pocit, že některé situace v příběhu se mohli vyřešit rychleji a účelněji. vypadalo to, jako kdyby autor natahoval scény, aby zaplnil počet stran v časopise. trochu se obávám druhé knížky, protože jestli má Alita soutěžit celé dva díly ve sportovním turnaji, tak to pro spoustu lidí asi nebude zrovna moc zajímavé. ale kdo ví? Motorball vypadá zajímavě podle těch ukázek, co jsem viděl :D
  • Scaleo1
    hned jak jsem v prvním sešitě přečetl Volt Buzney, tak jsem se začal nekontrolovatelně smát :D. škoda, že jsem Loba začal číst teprve nedávno. když jsem ještě byl edgy teenager, tak přesně na takových hovadinách jsem ujížděl. dát tolik skvělých hlášek do jednoho komiksu, tak to se jen tak nevidí :D.
  • Scaleo1
    Scaleo118.6.2017 18:23Lady Mechanika
    šup sem s pokračováním. nečekal jsem od toho nic a dostal jsem steampunkový akční příběh se svižným tempem a úžasnou kresbou. velký formát komiksu hodně sluší. je potřeba vyzdvihnout oblečení hlavní hrdinky, které je velmi stylové :D. jediné, co mé hodnocení sráží, jsou naprosto dementní dialogy mezi Lady Mechanikou a Katherine. autor se snažil do těch dialogů narvat co nejvíce backstory a už ho nezajímalo, jestli to zní vůbec přirozeně. takhle spolu prostě normální lidé nemluví :D.
  • Scaleo1
    Scaleo14.6.2017 18:24Tokijský ghúl #04
    série má rozhodně vzestupnou tendenci. objevil se nový záporák, který je hodně creepy. akorát škoda, že je to pořád hodně povědomý záporák, kterého jsme už viděli mnohokrát v jiných příbězích. byly nastíněn i směr, kam se děj bude zhruba ubírat. svět ghúlů je více komplikovaný, než se na první pohled zdá. vzhledem k tomu, že se jedná o mangu, tak bude trvat dlouho, než se něco zásadního stane, ale já si rád počkám. zatím mě to baví. často se stává, že populární mangy, o kterých se hodně mluví, nejsou ve skutečnosti tak kvalitní(viz. Útok titánů). to ovšem není případ Tokijského ghúla. pro mě rozhodně největší překvapení, co se týče manga produkce Crwe.
  • Scaleo1
    Scaleo128.5.2017 20:20The Ghost in the Shell
    myslím, že Ghost in the Shell proslavily ve světě hlavně anime adaptace. obzvláště anime film z roku 1995, který je jednou z největších klasik animovaného filmu a kyberpunkového žánru. pokud bych měl srovnat mangu s adaptacemi, tak předloha se nebere zas tak moc vážně a vyskytují se tam typické manga karikatury. filmy a seriály naopak berou příběh smrtelně vážně. tudíž adaptace jsou pro mnoho lidí více stravitelné. i pro takového weaboo, jako jsem já :D. je pěkné si přečíst, jak vlastně celý tenhle fenomén Ghost in the Shell začal, ale těžko můžu autorovi existenciální myšlenky brát příliš vážně, když skoro na každé stránce jsou typické manga gagy a většina žen se obléká jako prostitutky. hvězdu navíc dávám za historický přínos, ale rozhodně jsem také čekal více. v tomhle případě jsou adaptace holt lepší. zajímalo by mě, jestli se někdy pokusí Hollywood udělat filmovou adaptaci a zda bude úspěšná. předpokládám, že by to mohlo být něco podobného, jako ten sci-fi film se Scarlett Johansson, ale nebyla by to určitě taková sračka. jak že se ten film jmenoval?
  • Scaleo1
    Scaleo125.4.2017 18:34Temnými cestami (paperback)
    kabukiman: možná kdyby měly evropské komiksy úspěšné seriálové, filmové a herní adaptace, tak by také byly populární. v tomhle ohledu se není co divit, že i manga je populárnější.
  • Scaleo1
    Scaleo11.4.2017 21:56Ryby - Útok z hlubin
    ten krátký příběh na konci ilustruje to, v čem je Itou nejlepší a to jsou krátké hororové povídky. příběh o rybách a smradu je hrůzostrašný a naprosto ujetý, ale po nějáké době to už přestává být zajímavé. myslím, že za to můžou naprosto ploché charaktery jeho příběhů. u delšího příběhu prostě potřebuji postavy, které se nějákým způsobem vyvíjejí a jsou více proaktivní. hororová atmosféra podle mě nemůže táhnout celý příběh, který má více jak šedesát stránek. doufám, že příště vydá crew spíše kolekci autorových krátkých příběhů, pokud budou mít Ryby úspěch. pak bych neměl problém dát plný počet.
  • Scaleo1
    Scaleo14.3.2017 14:19Tokijský ghúl #03
    konečně se tahle série začíná zajímavě vyvíjet. příběh a celkové morální dilema není nic originálního. nicméně postavy mi začínají přirůstat k srdci. navíc je evidentní, že tohle je série, která postupně graduje. jestli čekáte, že každá manga, která má víc jak deset dílů, bude od prvního dílu skvělá, tak to jste na omylu. z mých zkušeností vím, že dobrá manga série zraje jako víno. očekávám, že poslední díly ghúla budou něco velkolepého. nemůžu s dočkat.
  • Scaleo1
    WTF? :D
  • Scaleo1
    luky.kuky: já mám načteno hodně komiksů s Daredevilem a ti ninjové tam byly vždycky jen do počtu. pokud nějáký ninja z Hand nemá náhodou jméno, tak tam jsou jen záminkou pro akční scény. superhrdinové s nima většinou nemají problém.
  • Scaleo1
    pro mě osobně má tenhle díl nejlépe nakreslenou akci. aspoň z těch dílů, které jsem zatím četl. je také dobře, že tahle kniha na rozdíl od těch třech předešlých už nemá lehce rozmazanou linku. proč to tak vůbec je? dostali snad v crew špatné podklady nebo něco podělali oni? díval jsem se v různých knihkupectvích a není to jen v mých výtiscích. no nic. doufám, že se to už v dalších dílech neopakuje. ušáka chci jen v té nejlepší kvalitě :D
  • Scaleo1
    Scaleo12.3.2015 22:26Moje kniha Vinnetou
    tohle je rozhodně nejlepší český komiks, který jsem kdy četl. trošku to sráží ta poslední kapitola, která se mi zdála trošku zbytečná(i když vím co tím autorka chtěla říci). úžasné vyobrazení lidí, které společnost dost často zbytečně kriminalizuje.
    občas se setkám s názorem, že český komiks je moc umělecký a intoušský a že by více brakových zábavných komiksů neuškodilo. pokud by vyšlo třeba deset Fanoušů na úkor tohodle, tak by to českému komiksu akorát uškodilo. taková díla tu potřebujeme více.
  • Scaleo1
    Scaleo129.12.2014 21:00Nebeský orel
    jestli mám číst mangu o divokém západě, tak jedině Steel Ball Run. kovbojové nalíčení jako levné děvky prostě nemají chybu :D.
    o Taniguchim jsem slyšel, že jeho silnou stránkou jsou příběhy z normálního života. v to doufám. jeho akční příběhy rozhodně nevyčnívají. nicméně je to nakreslené lépe, než většina dnešní mainstream mangy. na to, že to je pro "dospělé", bych ale čekal více rozvinuté postavy a ne nudný stereotypy. kdo vůbec určuje v Japonsku ty věkové kategorie? brutálnější scény jsem viděl i v mnohých shounenech a ty jsou určeny hlavně puberťákům :D
  • Scaleo1
    Scaleo129.12.2014 20:26Peanuts #03: Snoopy v oblacích
    asi jsem to jenom já, ale samotná postava Snoopyho mi připadá z Peanuts nejméně vtipná. tudíž mi trochu vadí, že se tenhle komiks pokoušejí prodat hlavně na něm(viz. obálka). to nemluvím ani o předešlých vydáních toho nejlepšího. i tak jsem se skvěle bavil. humor Peanuts mi je blízký. tohle je vlastně jediná stripová série, která se mi líbí.
  • Scaleo1
    tohle je díl, u kterého jsem si uvědomil, jak moc je Usagi Yojimbo kvalitní komiks. do teď jsem bral Usagiho spíše jako oddechový komiks s kvalitními kratšími příběhy a ne příliš propracovanýma postavama. ale tenhle díl spolu s minulým mi vyrazil dech. ty postavy mají skutečně hloubku a nejsou to jen další stereotypy. skutečně se vyvíjejí. i samotný hlavní hrdina mě stále více překvapuje. když jsem si přečetl Ronina, tak jsem se trochu zhrozil. Usagi na mě ze začátku působil jako nějáký vraždící psychopat, který nikomu neodpouští. prostě já jsem klaďas a ty jsi jen špinavej bandita. tak prostě chcípni. chyběla tam jakási lidskost. to už není ale problém knížek, které momentálně čtu. taky jsem rád, že autor konečně začíná ukazovat stinné stránky života samurajů, bušida a slepého pronásledování pána(viz. Murakami). celý ten koncept samuraje má i své chyby. musí se na to pohlížet i kriticky, což Stan Sakai dokáže.
    tohle je jednoznačně nejlepší americký komiks jaký jsem kdy četl(jsem spíše mangista). jestli to takhle bude pokračovat dále, tak nebudu mít problém dát 5 hvězdiček i budoucím dílům :D
  • Scaleo1
    Scaleo18.5.2014 23:39Město světel
    jsem rád, že se Město světel lidem líbí stejně jako mně, je ale třeba si uvědomit, že tohle není ani zdaleka nejlepší manga od Inia Asana. kdyby tu jen vyšel Solanin. to je jeden z mála komiksů, který dokázal ve mě vyvolat silné emoce. vážně škoda, že to Hanami s mangou u nás zabalilo.
  • Scaleo1
    Scaleo15.4.2014 17:01Naruto #15: Narutův styl
    však jo. já mám také rád Hajime no Ippo, ale někdy není na škodu to trochu urychlit.
  • Scaleo1
    Scaleo15.4.2014 15:45Naruto #15: Narutův styl
    GWB: to že se v mangách toho málo stane je naprosto normální. například v manze Hajime no Ippo(manga o boxu) trvá jeden zápas průměrně tři knížky,přičemž jedna knížka je zhruba stejně dlouhá jako knížka Naruta. tam je autor schopen vyplítvat na jeden úder i dvacet stránek :D
  • Scaleo1
    souhlasím s Azalinem. po soul society to vážně lepší nebude :D
  • Scaleo1
    Fry: počkej ještě tak dva díly. tvé otázky pak budou zodpovězeny.
  • Scaleo1
    Scaleo13.10.2020 21:04Rabínův kocour 1–5
    uuuf...ta cena :(
  • Scaleo1
    Scaleo114.7.2020 00:37Berserk #01
    většina fandů Berserka se shodne, že první tři knihy byly nejslabší. to Miura ještě nevěděl, jakým směrem se bude série ubírat a postava Cascy byla vymyšlena prakticky na poslední chvíli. od čtvrtého dílu se to už pořádně rozjelo a teď je Berserk jeden z nejlepších fantasy komiksů všech dob i po třiceti letech. pokud jste viděli v jakémkoli médiu týpka s velkým mečem, tak inspiraci hledejte u Gutse. to ani nemluvím o Souls videohrách. tam přímo vykradli design některých monster z Berserka.
  • Scaleo1
    Scaleo123.2.2020 22:48Green Blood - Zelená krev #01
    nebo ta zavání tím, že se to neprodávalo a autor to musel předčasně ukončit. to ale spekuluji. tuhle mangu jsem nečetl.
  • Scaleo1
    Scaleo123.2.2020 05:07Green Blood - Zelená krev #01
    ano. poslední pátá kniha vyšla v roce 2013.
  • Scaleo1
    cyboy: existuje ještě jiná alternativa. můžeš se podívat na anime Fullmetal Alchemist: Brotherhood. seriál věrně adaptuje celou mangu a je to jedno z nejlépe hodnocených anime. má to 64 epizod. to ti nezabere zhlédnout za deset let :D
  • Scaleo1
    Scaleo115.12.2019 21:39Cristiano Ronaldo: Striker Force 7
    Ronaldo musí mít ego galaktických rozměrů, když schválí takovou hovadinu :D
  • Scaleo1
    Scaleo126.11.2019 03:18Zaslíbená Země Nezemě #05
    cyboy: momentálně podle vyjádření autora ze srpna běží poslední příběhový arc. vzhledem k tomu, co se teď děje v příběhu, odhaduji, že do konce roku by to mohlo skončit. jestli ne, tak v lednu už určitě.
  • Scaleo1
    Scaleo17.10.2019 15:39Usagi Yojimbo #32: Záhady
    Darker: Mám to taky. Prý chyba tiskárny. Nový náklad už tisknout nebudou.
  • Scaleo1
    Scaleo15.5.2019 18:24Tokijský ghúl #14
    velmi pochybuji o tom, že tam autor kreslil ty bubliny s citoslovci, protože by si myslel, že jeho vlastní manga je příšerně nakreslená. konkrétně v tomhle díle se mi nevybavuje obrázek, který bych bez citoslovce nepochopil. prostě to dělá automaticky, jako většina kreslířů akčních mang. pravda, někteří autoři to tam kreslí více, než jiní, ale celkově bych to neviděl jako něco negativního.
  • Scaleo1
    co je zase tohle za hipster hovadinu? :D
  • Scaleo1
    Scaleo15.3.2019 22:39Gantz #22
    jinak abych taky něco z mangy doporučil, tak za mě Vagabond, Buddha(Tezuka), Goodnight Punpun, Akira, Lone Wolf and Cub, Parasyte, Nausicaä of the Valley of the Wind, Lychee Light Club, Tekkon Kinkreet, Fist of the Northstar, Sakuran a Utsubora.
    až na Fist of the Northstar a Lone Wolf to jsou všechno kratší mangy.
  • Scaleo1
    Scaleo15.3.2019 22:23Gantz #22
    manga má samozřejmě mnoho problémů, které souvisí se způsobem vydávání jednotlivých kapitol. ta nepromyšlenost příběhu pramení z toho, že je velmi obtížné pro autora vymyslet smysluplný děj, když má vyprodukovat jednu kapitolu za týden. pokud se kreslíš mangy dokáže vyspat pět hodin denně, tak je to vzácnost. nehledě na to, že pro spoustu těch autorů neexistuje žádný sociální život. tímhle způsobem se dá žít určitou dobu, ale žít takhle deset let? to bych se radši zabil :D.
    Cyboy: víš, proč se ti tolik líbí Fullmetal Alchemist? protože autorka kreslila jednu kapitolu za měsíc. má více času si promyslet příběh a není v takovém stresu, aby stihla dokončit kapitolu v termínu. jinak jak už kolegové psali pode mnou, tak nejlepší mangy srovnatelné s nejlepšími americkými komiksy tady nevycházejí a ani vycházet nebudou, protože to jsou velká finanční rizika. pokud si chceš přečíst kvalitní mangu s promyšleným příběhem, tak nespoléhej na CREW, že ti jí přinese na stříbrném podnose. musíš si jí najít sám.
  • Scaleo1
    Scaleo130.1.2019 00:34FattyPillow
    to mají být výkaly na té jmenovce? to nemusím ani číst. kreslíř zhodnotil kvalitu svého díla sám :D
  • Scaleo1
    a Zázrak ještě žádný omnibus nemá. to také o něčem svědčí :D
  • Scaleo1
    Scaleo116.11.2018 22:34Overwatch - Antologie #01
    tak pokud se tohle bude prodávat, tak paradoxně to může pomoci vydávat komiksy, kterým holdují náročnější čtenáři. když bude více peněz, tak se bude více riskovat. akorát si ty komiksy pak musí ještě někdo koupit, jestli chceme další díly. nicméně komerční srajdy jsou hrozně důležité. bez nich by už CREW ani neexistovali.
  • Scaleo1
    plus-rovnáse: je to vhodné pro každého, kdo má rád akční fantasy série s velkým počtem zajímavých postav a dobře napsaným příběhem.
  • Scaleo1
    Scaleo126.3.2018 19:30Plutona
    stejně si myslím, že všechna ta negativní hodnocení jsou jen kvůli tomu, že ty pubertální charaktery hlavních hrdinů byly otřesné. smutné je, že to je poměrně realistické zobrazení puberťáků. tenhle komiks mi připomněl, jak je skvělé být dospělým, když už nic jiného.
  • Scaleo1
    Scaleo119.6.2017 18:07Lady Mechanika
    Fimi: ne. pouze jiné obálky.
  • Scaleo1
    Scaleo113.11.2016 14:12Gunsmith Cats #04
    cyboy: tohle ale není konec. Gunsmith Cats má pokračování, které se jmenuje Gunsmith Cats Burst. má to pět knížek.
  • Scaleo1
    cyboy: k tomu druhému bodu...tohle je skutečně charakteristický prvek pro většinu mangy. možná ti to přijde infaltilní, ale v Japonsku je to úplně normální pro všechny žánry. s cílovkou to nemá nic společného.
    jinak k tomu doporučení níže bych přidal ještě Město světel a Myšlenky smyšlenky.
  • Scaleo1
    jayjay86: díval jsem se na sešit 134 v angličtině a obsah odpovídá tomu, co máme my. ta strana 20 je asi nějáká chyba hachette :D
  • Scaleo1
    GWB: ty retrospektivní náhledy jsou potřeba vzhledem k tomu co se stane na konci tohohle arcu. tohle není ani zdaleka o záchraně Rukie. tahle část arcu vlastně není ani moc důležitá. konec nastartuje takové události, které budou ovlivňovat příběh většiny série. jenom škoda, že to bude zároveň i začátek úpadku Bleache, ze kterého už se nedostane :(
  • Scaleo1
    Scaleo127.11.2014 17:21Usagi Yojimbo #01: Ronin
    koudy: jsou to ještěrky. jmenují se tokagé a v usagiho světě jsou něco jako naše zvířata, která se živí mršinami. taková zvířata jsou v usagiho světě potřeba, protože skoro všechna ostatní zvířata jsou jako lidé. ono by bylo divné mít třeba krysího samuraje a zároveň krysu jako normální zvíře. někteří lidé mají tokagé i jako domácí mazlíčky.
  • Scaleo1
    Scaleo18.8.2014 14:22Bleach #13: The Undead
    GWB: ono obecně platí, že pokud ta postava není v top 10, tak ji autor vůbec nedává do příběhu. takže Ururu se dočkáš až za hooooodně dlouho :D
  • Scaleo1
    Scaleo120.5.2021 02:44Nakupujeme venku
    seneke: máš tam špatné informace. ten lístek popularity slouží pouze k jedné věci a to je, v jakém pořadí se v časopise budou objevovat nové kapitoly manga sérií. jestli je série předčasně ukončená, tak o tom rozhodují redaktoři shounen jumpu. většinou se rozhodují podle prodejnosti série. což nás přivádí k Bleachi, který měl i v době posledního arcu pořád slušné prodeje. nebyl tak náhle ukončen, protože měl slabé prodeje a ten žebříček popularity v tom také vůbec nehrál roli. byl takhle ukončen samotným autorem. nejspíš proto, že se nepohodl s vedením jumpu, ale to už jsou spekulace.
  • Scaleo1
    Scaleo19.5.2021 22:22Pindárna
    Lijem24: má to být nažloutlé. vytiskli to na hajzlpapíru.
  • Scaleo1
    Scaleo111.1.2021 21:59Sběratelský klub
    přitom by bylo jednoduché napsat: "budeme vydávat komiksy v žánru...". toho hejtu by tolik nebylo, kdyby jste se na ten kodex vysrali a přímo mluvili na rovinu.
  • Scaleo1
    Scaleo127.12.2020 17:39Pindárna
    Fry: v Berserkovi není žádný poslední arc. tahle manga pořád pokračuje. navíc mi přijde divný, že více věříš nějákému týpkovi na youtube ohledně kvality série, než aby sis udělal vlastní názor.
  • Scaleo1
    Scaleo17.11.2020 20:35Pindárna
    Fimi: až to dočteš, tak se podívej i na film. ten je také skvělý.
  • Scaleo1
    Scaleo130.6.2013 22:22Pindárna
    já objednávám odsud:
    http://www.shakes.cz/
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 279 (cca 109174 Kč)
Mám: 505 (cca 190850 Kč)
Chci: 1 (cca 328 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0