Imperátor Penguin svrhl Oswalda Cobblepota a vraždí jak zběsilý, aby ovládl podsvětí. Temný rytíř se však musí zabývat naléhavějšími problémy. Poté, co se Joker zmocnil Arkhamu, dostal se na svobodu Victor Zsasz. Když jeho man-batské sérum vyvolá v ulicích Gothamu kolosální chaos a Imperátor Penguin zmutuje do nové, děsivé podoby, zdá se, že jediným spojencem, který může Batmanovi pomoct, je jeden z jeho nejstarších nepřátel...

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 48. v pořadí.

Obsahuje sešity série Detective Comics (Vol. 2) #18-21 (březen 2013 - červen 2013)


Scénář
John Layman, James Tynion IV
Art
Andy Clarke, Scot Eaton, Jason Fabok, Mikel Janin, Henrik Jonsson, Jason Masters
Ink
Andy Clarke, Jason Fabok, Sandu Florea, Mikel Janin, Jason Masters, Jaime Mendoza
Barvy
Juancho, Brad Anderson, Jeromy Cox, Dave McCaig, Kevin Senft (Blond), Brett Smith
Obálka
Jeromy Cox, Jason Fabok
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Boris Hokr, Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
480 g
Stran
160
Cena
329 Kč
Originál
Batman Detective Comics #03: Emperor Penguin (DC Comics, 2013)
  • hroubek
    Je to fajn komiks, který mě bavil a hezky se četl. Scénárista John Layman umí psát a vyprávět. Nejvíce je to vidět na těch drobných epizodách na konci sešitů. Co se týče hlavního příběhu, tak ten je opravdu zběsilý. Furt se tam něco děje, Batman se ani na chvilku nezastaví a furt něco řeší. Má to spád, má to solidní tempo a taky se to po pár dnech vykouří z hlavy. A to je ten problém. Ve výsledku tady není nic z čeho bych si sedl na zadek. A je to dáno tím, že Layman zbytečně spěchá a nechce budovat příběh. Další věc, která komiksu podráží nohy je, že jako celek vůbec nepůsobí uceleně. Jak hezky napsal uživatel trudoš, kdyby to vyšlo v jednom svazku jako ucelený příběh o vzestupu a pádu Ignatiuse Ogilvyho, tak by to fungovalo lépe.
  • trudoš
    Vyvrcholení vzestupu a pádu Ignatiuse Ogilvyho už neohromí bůhvíjak vymazlenými zvraty, protože se všechno děje dle zaběhnutých scénářů, jak už to ostatně se všemi Batmanovými padouchy bývá. Porazí Temného rytíře, chystají se ovládnout Gotham, načež Temný rytíř povstane a srazí je tam, kam správně patří – do odpadu. V tomhle ohledu Imperátor Penguin není výjimkou, ovšem pravdou je, že John Layman to umí alespoň podat se správně pochmurnou atmosférou a držet se roviny špinavé gangsterky. Jen to chvílemi zbytečně moc drolí do mozaiky drobných epizod, namísto toho, aby se věnoval jedné konkrétní dějové lince.
    Ovšem vydat tohle jako dvě alba namísto jednoho mi, co se smyslu týče, uniká; už jen proto, že většinu příběhu zabírají doplňující epizody a poslední sešit už s ústřední zápletkou v důsledku ani nijak nesouvisí. Chápu potřebu vydat všechno, co s řadou Detective Comics souvisí, ale schopný redaktor mohl obsah klidně osekat na polovinu a jádro vyprávění by pořád fungovalo na výbornou.