Batman a jeho spojenci pronásledují Božského Godfreyho, jenž ukradl rakev s tělem Batmanova syna Damiana, až na planetu Apokolips. Rakev obsahuje také úlomek Krystalu chaosu, artefaktu, který by mohl pomoci Robina vzkřísit. Batman, kterému vzdoruje celý Apokolips, se klidně postaví samotnému Darkseidovi. Vyrukoval totiž se svou nejsilnější zbraní, oblekem Hellbat. Temný rytíř nikdy nebyl temnější...

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 53. v pořadí.

Obsahuje sešity série Batman and Robin (Vol. 2) #35-40 (prosinec 2014 - duben 2015), Robin Rises: Alpha #1 (únor 2015)


Scénář
Peter J. Tomasi
Art
Patrick Gleason, Andy Kubert
Ink
Jonathan Glapion, Michael (Mick) Gray, Andy Kubert
Barvy
Brad Anderson
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Lukáš Růžička
Redakce
Eva Brucknerová, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 13 mm
Tisk
barevný
Váha
540 g
Stran
184
Cena
329 Kč
Originál
Batman and Robin #07: Robin Rises (DC Comics, 2015)
  • faster86
    Nečtěte si ty dvě stránky před komiksem - je tam spoiler jak hovado. Akce na apokolips je nepřehledná, celé je to tam jaksi zmatené. Od určitého bodu v příbêhu začne autor psát vztah Batmana a Robina jako na začátku a to je super, ale i tak musím říct, že Morrison zabitím Robina v Batman inc úplně zkurvil dobře psanou sérii Batman a Robin, protože Tomasiho dynamika mezi těmahle postavama je super.
  • hroubek
    Velká akční jízda, která má jeden zásadní problém - nelze se bát o hrdiny. Někdo by mohl namítnout, že tohle je přeci v každém komiksu, a svým způsobem by měl, tak na padesát procent pravdu. Přesto tady je to naschvál vyhnané do extrému. Scénárista Peter Tomasi odvedl dobrou práci a já vidím, o co se pokoušel a žeru mu to i s navijákem. Nicméně je to pro mě takové "prázdné". Rekviem za Damiana a následně Hon na Robina mi emočně sedli více. Robin povstal je velké finále všeho, co se stalo a na nějakou psychologii není čas, teď se musí jednat. A jak píšu na začátku, je to velká akční jízda, kterou jsem si užil, ale kdyby zde bylo trochu více psychologické stránky, tak bych byl spokojenější. Tak jako tak, jde o velmi dobrý a zábavný komiks.
  • trudoš
    Asi ze mě mluví cynik, ale Damianova smrt, tryzna a následná honba za ukradeným tělem mě dojala víc, než jeho znovuzrození. Ne, že by na vině byl scénář Petera Tomasiho, který opětovně odvedl skvělou práci, jen mi je všechno to vracení se zpátky mezi živé logicky proti srsti. Po celou dobu se čtenář snaží s hrdiny ztotožnit, bát se o jejich životy a s napětím sledovat, jak procházejí nebezpečenstvími, aby pak v okamžiku, kdy někdo z nich zemře, stačilo počkat pár čísel a dobří holubi jsou zpět. Na Damianovu obranu musím poznamenat, že naštěstí zůstal právě tak nesnesitelný fracek jako dřív a naopak získání nadlidských schopností z něj udělalo ještě větší osinu v zadku. Bruceova trpělivost a především odhodlání být dobrým otcem nakonec celou věc úspěšně vyřeší, přičemž pro jednou tušíte reálnou možnost, že by tenhle horkokrevný puberťák v budoucnu skutečně mohl zastoupit roli Temného rytíře. Jedno se totiž DC nechat musí – i když neumí své hrdiny pohřbít, umí s nimi „kariérně“ pracovat.