Alternativní obálka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Dva samostatné příběhy Čtyřlístku.

Poklad kapitána Kida (90 stran)
Jak se chodí do pohádky (66 stran)

Příběh "Jak se chodí do pohádky" tištěn zvratmo se samostatnou obálkou.

Scénář
Ljuba Štíplová
Art
Jaroslav Němeček, Lucie Polívková
Obálka
Jaroslav Němeček
Redakce
Jan Endrýs
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
Panorama
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
163 x 233 mm
Tisk
barevný
Váha
267 g
Stran
160
Náklad
100000ks
Cena
35 Kčs
Varianty
Poklad kapitána Kida / Jak se chodí do pohádky (1988)
Poklad kapitána Kida / Jak se chodí do pohádky (2. vydání) (1988)
  • deefha
    Tohle je tak strašně dobrý! Doteď si pamatuju, jak jsem byl tehdy jako dítě odvařenej, když jsem při prvním čtení dorazil doprostřed a otočil knihu. Četl jsem to pořád dokola, jeden příběh je lepší než druhý (aha, a teď který to teda je, hehe?), děj neuvěřitelně odsýpá, Bobík hláškuje, jeden komiksový nápad střídá druhý... Prostě kultovní záležitost, kterou jsem si teď s chutí přečetl znovu. Maximální zážitek, maximální hodnocení.
  • Covenant
    Jestli byl v dětství nějaký komiks, co se mi líbil tolik, že mi utkvěl v paměti, pak je to právě tento. Na škole v přírodě ho měl spolužák. Naštěstí to nebyl žádný lakomec a půjčoval ho skoro všem. Co si pamatuji, tak tento komiks se četl opravdu sám a tak putoval z ruky do ruky. Chtěl bych ho ještě někdy vidět, protože když jsem kupoval dceři čtyřlístek, zíral jsem, jak jsou příběhy stupidní. Byli dřív také takové a viděl jsem to dětskýma očima, nebo byly lepší?
  • Marty_von_Shit
    Čteno kdysi dávno v dětství, včera jsem na to doma natrefil a jen se pousmál ..
  • louza
    První a zcela jistě nejkultovnější oboustranný Čtyřlístek. Paní Štíplová sice uváděla jako svoje nejlepší dílo Muže z budoucnosti, ale v mých očích stále vládne kapitán Kid. Oba příběhy jsou vynikající a i dnešní optikou je tehdejší Němečkova kresba v knize vysokým nadstandardem a v použití perspektivy svým způsobem i revoluční. Dvojkniha přišla až po sebraných příbězích. Omnibusy už tedy známy byly. Přesto byla ve své době naprostým zjevením.
  • autokineton
    Klasika z dětství, přečteno snad stokrát :-)
  • Corvus
    Pravděpodobně nejlepší příběhy partičky z Třeskoprsk. Každé prázdniny jsem si tento první pořádný komiksový svazek (co si vybavuji) půjčoval od movitější sestřenice. Oba příběhy jsem miloval, ale nejraději jsem měl právě Poklad kapitána Kida, protože už jako malej jsem obdivoval škunery a lodě obecně, piráty či Ostrov pokladů. Do dnes si pamatuji jak mi vadilo, že sestřenka vybarvila slunce na obalu černou fixou a tehdy jsem stále přemýšlel jak komiks ukořistit pro sebe :) Nikdy se mi to nepodařilo, ale nakonec jsem ho po letech zakoupil na bazaru a to prakticky v perfektním stavu. Nádherné vzpomínky a do dnes mě tento čtyřlístek baví. Nostalgie pracuje na plné obrátky.
  • mAGiic
    Vrchol Čtyřlístkové tvorby, ne že bych to někdy nějak zásadně četl, ale tyhle dva příběhy mají tak okouzlující atmosféru, četl jsem to jako malej kluk několikrát. A vždycky mi to bavilo. A to oba příběhy 5/5
  • Landauer
    Viking: Tak já se v redakci zeptám :-)
  • Viking
    Naprosté zjevení! První kniha čtyřlístku se dvěma DLOUHÝMI příběhy! Do dneška si pamatuji, jak jsem ji dostal v neděli večer po návratu z vodáckých závodů a hleděl na ni jako na zjevení. A potom četl stále dokola a dokola! Naprostá dokonalost! A nevím, jak moc je to pravděpodobné, ale možná jsem i malinko přispěl k tomu, že vyšla. Jako malého mě totiž napadlo, že by bylo fajn, kdyby vyšel čtyřlístek jako dlouhý příběh. A tak jsem se rozhodl, že napíšu dopis do redakce čtyřlístku. Ale pak jsem si říkal, že jeden dopis by neměl žádnou váhu. A tak jsem nelenil, sedl a napsal zhruba 20 dopisů. Každý jiným písmem, každý s jiným obrázkem pro redakci, každý s trochu jiným obsahem, každý s jiným jménem. Ale pojítkem všech dopisů byla myšlenka, aby čtyřlístek vyšel jako dlouhý příběh. Poté jsem dopisy zalepil, oznámkoval a "donutil" rodiče, aby v rozmezí zhruba měsíce rozeslali dopisy z různých koutů republiky (podle toho, kam byla zrovna cesta), aby nebylo nápadné, že odešly všechny z jednoho města. Holt jsem to měl promyšlené! :-D Nikdy se nedozvím, zda jsem skutečně tu myšlenku dvojici Němeček - Štíplová vnuknul já, nebo ji vymysleli sami. Ale to není podstatné. Podstatné je, že tenhle čtyřlístek tenkrát skutečně vyšel!!! :-)
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš28.6.2014 00:24Poklad kapitána Kida / Jak se chodí do pohádky
    Kultovní dvojpříběh, který jsem četl pořád dokola. A Poklad kapitána Kida je jeden z těch nejlepších příběhů Čtyřlístku vůbec.
  • kosmik
  • Wiruss
    Tohle je jeden ze čtyřlístů co na které si pamatuji celkem mě to bavilo...
  • Neutrino
    Četl jsem to nedávno a sice se mi to líbilo, ale nic zas tak převratného.
  • Kapis
    jojo, tohle jsem svého času četl možná stokrát a byl jsem z toho u vytržení
  • Dinik
    Klasika. Nejlepší dva příběhy čtyřlístku co kdy vyšly.
  • royan
    Spider-mane, nezbláznil jsi se :-) Tohle opravdu patří ke špičce v tom co Čytřlístek vydal.
  • Spider-man
    Možná si o mě pomyslíte, že jsem se zbláznil, ale tyhle příběhy fakt nemaj chybu. Navíc už ji mám dost dlouho a pracně jsem ji získával z bratrance.
  • Markyz de Sade
    Tak tohle byla moje první kniha Čtyřlístku a ještě nedávno jsem na ní někde narazil a střelil jsem jí na aukru. MdS
301031